philo_izraeli_01.jpgHa egyszer majd az unokám megkérdi, miért él ilyen elcseszett országban, akkor  két idézetet mutatok majd meg neki. És hozzáteszem: azért, fiam, mert hülyék voltunk. Mert képtelenek voltunk megfogni még a szomszéd kezét is - így aztán szépen leigáztak minket azok, akik ezer kilométereken átívelően is szorítják egymás tenyerét.

 

"Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz? – kérdezi nyílt levelében Földesi Norbert az MSZP miskolci frakcióvezetője."

Ez lesz az egyik. Ez meg a másik:

"Hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

Az ET sajtószolgálatának közlése szerint Fiamma Nirenstein úgy véli: az, hogy ezek a képviselők helyet kapnak a közgyűlésben, ellentétes lehet az Európa Tanács alapító okiratában foglalt értékekkel, egyebek között az emberi jogok tiszteletben tartásával és előmozdításával, a demokráciával és a toleranciával."

Ki mit tud?

Kriza Ákosról mindenki tudja, hogy erdélyi (pontosabban partiumi) születésű magyar ember. Soha nem is tagadta, sőt – ó, borzalom! – még büszke is rá. Kriza Ákost sok mindenért lehet jogosan bírálni – leginkább a „Világsátornak" elnevezett nemzetközi roma izé tervéért, amelyről azt már tudjuk, hogy baromi sokba kerül, azt azonban, hogyan szolgálja akár a miskolciak, akár a cigányság érdekeit, azt nem. A szociknak persze nem az újabb sommilliárdos cigányügyi blöffel van bajuk. Hanem azzal, hogy Kriza erdélyi magyar társaival együtt „megszállta a várost".

Sokan sokféleképpen reagáltak már Földesiék épületes gondolatmenetére. Ez a Kőbányai sör-szagú proli tahóság még a vehemens irredentizmussal nehezen vádolható Szily Lászlónál is kiverte a biztosítékot. Az indexes újságíró felveti, hogy, ha a szocik nyílt levelében az „erdélyi" szót „zsidóra", a román nyelvtudást pedig „héberre" cseréljük", akkor bizony virtigli antiszemita szöveget kapnánk. Szép észrevétel – csettinthetnénk. Jól ki vannak osztva a bunkó komcsik, meg a hülye nácik is, lám csak a széles látókörű, mindenkivel szemben toleráns liberálisoknak volt gyerekszobája itt a Kárpátok alatt.

Csak, hát a valóság ennél kissé cizelláltabb. Mert itt van ez a másik idézet a derék olasz képviselőnőtől. Aki pont annyira olasz, amennyire Dániel Péter magyar. Fiamma Nirenstein ugyanis zsidó, méghozzá cionista, tehát igazi hazájának Izrael Államot tekinti, a napfényes Itáliában csak ideiglenesen tartózkodik. Fiamma Nirensteinről mindenki tudja, hogy zsidó. Azt is, hogy cionista, azt is, hogy szíve mélyén az Ígéret Földjére vágyik vissza. Tőle tudjuk, ő maga nyilatkozta, nem is egyszer. Ahogyan Kriza Ákosról is azt, hogy erdélyi magyar. Eddig tökéletes a párhuzam. De csak eddig...

Ki mit mer?

Mert Kriza származása közügy – Nirensteiné meg tabu. Ő maga ugyan beszélhet róla, de, ha más akár csak az említés szintjén is foglalkozik vele, az már gonosz, elítélendő antiszemitizmus. Ez az információ így aztán szépen ki is maradt a fősodratú média híreiből. Ha csak a sajtó ezen részéből tájékozódunk, a miskolci polgármesterről akkor is tudnánk, hogy erdélyi – a képviselő asszonyról azonban csak azt, hogy lelkiismeretes demokrata, aki nem tűri meg a „szélsőséges erőket" az ET-ben.

Krizáról tudjuk, hogy román állampolgársága is van. Nem vitás, hogy a miskolciakat képviselhetné hatékonyabban – de biztos, hogy Románia ügyét sohasem szolgálta. Mégis, a fekélyes ballib lelkekben „ez jelent valamit". Nirenstein izraeli állampolgárságért folyamodott, és egészen véletlenül két Izraelt erős kritikával illető anticionista párt törvényesen megválasztott képviselőit kergetné haza Strasbourgból. De ez nem fontos, ez „nem jelent valamit". Nem jelenthet. Tilos, hogy jelentsen.

Miskolc és Strasbourg messze van egymástól. Ez a két történet azonban nagyon is összetartozik. Ugyanannak a botnak a két vége ez. Ha valaki Budapesten izraeli állampolgár képviselőket akar listázni, akkor az egymást napi szinten anyázó ballibsi és fideszes politikusok együtt demonstrálnak az újjáéledő nácizmus" ellen a Kosstuh-téren, s Nirensteinék Strasbourgban is előkapják az „antiszemitzmus elleni harc" lángpallosát.

De, ha Miskolcon erdélyi magyarokról követelnek lajstromot (nem képviselőkről, csak önkormányzati alkalmazottakról!), az még a szomszéd utcáig se hallatszik el. Nem, hogy a Parlament, de még a Városháza előtt sem demonstrál senki. Nem, hogy a teljes politikai paletta, de még annak jobboldala sem képes az összefogni a valóban újjáéledő kádárizmus ellen. A Fidesz nem követeli a helyi MSZP vezetésének lemondását, nem rohan nemzetközi fórumokra tiltakozni. A miskolci Jobbik meg annyira belemerült a Világsátor elleni – különben jogos – küzdelembe, hogy egy félmondattal sem reagáltak az elmúlt évek legalpáribb nemzetellenes kirohanására.

Elhiszem én, hogy a miskolci Fidesznek fontos, hogy legyen Világsátor, a Jobbiknak meg az, hogy ne legyen. (Számomra az sem kérdéses, hogy ebben az utóbbinak van igaza. ) De az talán mindkettejük számára fontosabb cél, hogy Földesi Norbertek ne legyenek. Csakhogy ez összefogás nélkül nem fog menni.  Ebben, és csak ebben volna mit tanulnunk Nierensteinéktől...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr795033001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobellino 2013.01.25. 07:59:27

Az ki maradt, hogy nem csak a származási hanem a rokonsági kapcsolatok feltárására is felszólítanak.
Hogy kiderüljön ki kinek a pereputtya.
Kriza mindenesetre jobb formában van mint egy éve amikor még súlyos beteg volt.
Igaz helyiek azt állítják, hogy Zsiga "47000" Marcell irányítja a várost.
A komancsok meg lehettek volna nagyvonalúak a botrány elkerülésére mert ha jövőre visszaszerzik városukat akkor ezeket a rokoni hálókat a saját elvtársaikra cserélve.

Megfigyelo 2014.02.23. 11:22:44

Az itt összehasonlított dolgok nem összehasonlíthatók: azért még senki sem vittek gázkamrába, mert erdélyi magyar volt.

Mort aux cons 2014.02.25. 09:33:06

@Megfigyelo:

@Megfigyelo:

Ki nem tesz a gázkamrátokra? Mintha az erdélyi magyarokat nem gyilkolták volna már végig néhányszor csupán a származásuk miatt.

A holokausztban nincs semmi rendkívüli. Pontosabban csak egy dolog: egyedül ti voltatok képesek még 70 évvel később is jövedelmező üzletet csinálni egy népirtásból.

calabria007 (törölt) 2014.02.25. 09:40:48

@Mort aux cons:

az fel se merült benned, hogy elsősorban mások csinálnak ebből bizniszt?!

PS.: az erdélyi magyarok helyett (köszönik úgy összességében jól vannak…) pedig inkább a bácskai/bánáti németekkel példálózzál, mivel ők valóban népirtás áldozatai lettek…

www.dvhh.org/history/atrocities/chap_3_tito_1944-48.htm
süti beállítások módosítása