haha_mienk_az_egyetem.jpgTörtént egy szép, havas februári délelőttön, hogy a Hallgatói Hálózat orcáján csúnyán elkenődött a „független egyetemista érdekképviselet" amúgy is elég gyatrán felmázolt sminkje. A Jobbegyenesen ugyan mi már egy ideje tépjük a szánkat, hogy itt bizony csúnya átverés készülődik – de, hát, aki hosszú ideig hazudni kényszerül, annak a számára előbb-utóbb úgyis kényelmetlen lesz a maszk, és eldobja. Pontosan ez történt ifjú mozgalmárainkkal a mai napon.

A Hahások ma reggel szépen „blokád alá" vették az ELTE-t. Megszakították az órákat, és közölték, hogy itten márpedig tanítás nem lesz. Mert ők ezt eldöntötték. Demokratikusan, szabadon, egy „hallgatói fórumon". Ahol jól összegyűltek, és mindenki más nevében úgy határozták, hogy forradalom van. Rendeletileg. Akinek meg nem tetszik, az kussoljon, úgyis „fideszbérenc", vagy „fasiszta jobbikos". Az értetlenkedő mezei hallgatók pedig ezt a jótanácsot kapták a HaHa aktivistáitól: ha esetleg az a perverziójuk támadna, hogy tanulni szeretnének az egyetem épületében, akkor menjenek el a következő fórumra, és ott terjesszék elő alázatos kérésüket.(Hogy is volt az a szép jelszó? "Semmit rólunk nélkülünk!")

Mert, hogy mától az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának legfőbb döntéshozó szerve, amely határozhat arról, legyen-e oktatás – a Hallgató Hálózat fóruma. Mondják, így kezdődött '68 is. Igaz. Meg az is, hogy valahogy így indult a "kulturális forradalom" is Kínában. 

Ez az a Rubicon, amit egy jogállamban soha, semmilyen szent célra hivatkozva nem léphetnek át. Vagy, ha megteszik, akkor villámgyosan vissza kell pofozni őket a másik oldalára. Ez az az ultimátum, amire a józan gondolkodású magyar értelmiségieknek egyetlen válasza lehet. Az, amit Napoleon császári gárdájának parancsnoka válaszolt a megadását követelő angoloknak Waterloo-nál: Merde! Lószart!

A Hálózat csapdájában

Most válik csak rémületesen kristálytisztává, mit is jelentett a HaHa transzparense a tavaly év végi tandíj ellenes tüntetéseken: az egyetem miénk! Én akkor ott lépdeltem mögötte, mert nem akartam, hogy a magamfajtákat, a vidéki, és külvárosi csóró fiatalokat kirekesszék az egyetemről. De most már világosan látnunk kell: ez a jelszó nem rólunk szól. Hanem róluk. Csakis róluk.

A balliberális értelmiségi elit elkényeztetett, hisztérikus kölykeiről, akik csak annyiban különböznek a fatertől, hogy már nem égetik magukat politikai pártokkal. Ez az új hálózat ama régi, jól ismert hálózatnak az örököse akar lenni. Annak, amelyik évtizedeken keresztül hol szó szerint, hol csak burkoltan, a karrierlehetőségek és a nyilvánosság kisajátításával rettegésben és megalázó függőségben tartotta az egész hazai értelmiséget. Mi, harmincasok még emlékszünk azokra az időkre, amikor az ELTE BTK folyosóin csak suttogva hajolhattak össze a jobbos egyetemisták. Mert kormányok jöhettek-mehettek, nevezhették magukat ilyen, vagy olyan oldaliaknak – az egyetemeken (nagy tisztelet a kivételeknek) ugyanúgy a kádárizmus poshadt levegője uralkodott. Az utóbbi években úgy tűnt, ablakot nyitnak ezeken az állott ájerű campusokon. És ettől paráztak be a hálózat gyermekei.

Nem kell tandíj, és nem kell röghöz kötés sem – különösen nem a szerencsétlen agyon toldozott-foldozott Alaptörvénybe nem. Azt akarom, hogy a magamfajták is tanulhassanak. De ne cselédnek, ne a a ballibsi véleménydiktatúra engedelmes helótáinak!

Különben, még az is lehet, hogy tévedek. Lehetséges, hogy a HaHa valóban tiszta szándékú fiatalok gyülekezete, akik tényleg csak megelégelték a kormány oktatáspolitikai ámokfutását. De ahhoz, amit most csinálnak, akkor sincs joguk.

Srácok! Az egyetem tényleg a tiétek. Nem a handabandázó politikusoké, nem a saját pozícióikat féltő csúcsértelmiségieké – és nem is az önjelölt akarnokoké. Ne hagyjátok! Szabadítsátok ki az ELTE-t!

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr295074889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.12. 10:52:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.F. · http://tinyurl.com/6o2cb3a 2013.02.11. 19:34:57

HaHa, öncélúan balhézó "68-as" csőcselék? Annál is rosszabb - szadesz újdegeneráció akik parancsra csinálják a balhét, komolytalanok a követeléseik is - valójában libajnainak kampányolnak. Régen szdsz-esek lettek volna, most e/2014/ párt van helyette. :)

Meg egyáltalán mit követelőznek? Fegyelmit nekik. Szoclib kötődésű és emiatt sajnos zömmel gazdag családokból jönnek, világos hiszen mozgósítható kapcsolati tőkéjük ezekből a körökből származik, talán ezért hiszik hogy eléjük terített piros szőnyeg KELL várja őket mindenhol az életben. A magyar társadalom kárára és hátrányára persze. Amilyen arrogáns módon viselkednek ezek a helytartópalánták ha ellenvéleménnyel találkoznak, már figyelmeztető jel hogy IDEGENEK. Annyira nem egyszerű a történet hogy "büdös zsidók", ez egy jól körülhatárolható nemzetidegen érdekű társadalmi osztály.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61816

"maguk a hallgatók szólították fel távozásra a tiltakozókat" na ők a nem szadeszos diákok akik mellesleg többségben vannak. Lesz ez még cifrább is, a társadalom normális részének már nagyon elege van a szocionisták gyűlöletkampányából. ron werbert nem kell bemutatni gondolom.

Direkt nem bölcsészeztem, én is humán beállítottságú vagyok. ;) A legitim diákönkormányzattal megegyezett a kormány, tandíj mostmár tényleg nincs, viszont ha mindenki elmegy külföldre akkor nem lesz orvos, nem lesz aki adókat-járulékokat fizessen - ingyen ebéd nincs, a társadalomnak befektetés a taníttatásuk tehát elvárható hogy itthon maradjanak - vagy fizessenek. Némi anyagi ösztönzés, minimálbér emelések melyek az általános bérszínvonalat is felviszik, erősödik a belső piac meg ilyenek. Szolidaritás és szinergia helyett színtiszta önzés viszont nem menő. Tudom hogy a "modern liberalizmus" tagadja a társadalom érdek és értékközösség létét, de szélsőséges individualizmusra, önzésre nihilizmusra és cinizmusra viszont nem lehet még egy nyamvadt demokratikus köztársaságot sem építeni.

szabadriport.wordpress.com/2013/01/17/hangado-hallgatok-avagy-kik-mozgositjak-a-diakokat/

"Amerikai stratégák készítik fel az Orbán-kormánnyal szembeni ellenállásra a hazai baloldalhoz kötődő Hallgatói Hálózatot (HaHa). A szervezet tagjai belső levelezésükben február 11-éről a forradalom napjaként írnak, azzal a mottóval, hogy „égjen a város, azaz Budapest”. Aznap jár le a HaHa kormánynak adott ultimátuma. Az amerikai trénereket egy olyan szervezet hívta Magyarországra, amelyet Soros György üzletember, pénzügyi spekuláns is támogat."

mno.hu/ahirtvhirei/haha-egjen-a-varos-azaz-budapest-1134605 a kapcsolódó hírek is érdekesek

Ennek a töredéke szoci időkben "kísérlet alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására" és "terrorizmus" címszó alatt pár év bírósági ítélet nélküli előzetest ért volna !!!

2013.02.12. 09:07:28

Kedves posztoló.
Vajon mi lett volna, 1848-ban azon a bizonyos napon a Pilvax kávéházban odamegy Petőfihez egy hozzád hasonló nagyokos és elzavarja őket, mert itt mások bizony kávézni szeretnének, nem holmi forradalmi dumát hallgatni. Ezután persze Petőfit a jogi, majd az orvosi egyetemről, a mérnöki karról is elzavarták volna, mert ott bizony tanulni akarnak a diákok, nem holmi felforgató eszméket hallgatni.
Ezután Petőfi és barátai mind az öten elsétáltak volna a Landerer nyomdába, hogy kinyomtassák a 12 pontot, de az tulajdonos arra hivatkozva, hogy fontos császári megrendelése van és egyébként is műszakváltás van, elzavarta volna őket a fenébe. És így tovább.
Egy okoskodón múlott volna a 48-as forradalom? Egy olyanon, mint te?

Kész szerencse, hogy nem ilyen idiótákon múlik egy forradalom, mint te.
Magasról tesznek a fejetekre azok, akik változást szeretnének és nem diktatúrát. Petőfi és társai talán baloldal fizetett ügynökei voltak?

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2013.02.12. 09:10:03

Ez a legnagyobb baj ebben az országban, hogy úgy vélik sokan, csak a ballibhez, vagy a népnemzeti (egykor szintén liberális) oldalhoz lehet tartozni. Persze, biztos sok párt próbál rácsimpaszkodni a diákokra, de az senkinek nem jut eszébe, hogy a diákság vezetői között vannak valóban a jó irányba történő változtatás hívei? Akik talán úgy látják, már csak a radikalizálódás hozhat eredményt? És erről miért kell egyértelműen azt gondolni, hogy bármely politikai oldalt képviseli? A röghöz kötés mellé a jelenlegi hatalom milyen garanciákat rendel a végzős diákok munkahelyének biztosításával kapcsolatban. Elvárnánk, hogy a 23 évesek jelentős része maradjon itthon "éhenhalni"? Nem mennének el, ha nem lenne gond az elhelyezkedés! Gondolkodjatok egy kicsit...!!!

AnarchoAteista 2013.02.12. 09:31:34

Nem tudom, hogy mi a rajz a többi egyetemmel, csak az ELTe bölcsészkarát ismertem belűlről így arról lehet csak véleményem.

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Az a baj, hogy régi diák érdekérvényesítő garnitúra rég levedlette magáról az empátia számára kényelmetlen ruháját. Az ELTE-BTK-n mindenki tud erről, szerintem még a régi nómenklatúra a HÖK is. Tagjainak zöme jobboldali kötődésű, nemcsak érzelmileg, hanem gyakran anyagilag is. Épp az utóbbival van a legnagyobb gond, itt vesztik hitelüket. Jól példázza ezt hogy az ex-HÖK elnökség és a régivonalasok a Fidesz/Jobbik holdudvarába kerültek, egyetemünk elvégzése után pártapparátcsikok, pártállamszolgák lettek. Könnyebb megkenni az ilyen törtető vezetőket, mint lekenyerezni egy látszólag szervezetlen, anarchikus bandát, mint amilyen a HaHa. A régi kompánia jól vésse az eszébe, hogy diákként radikálisnak kell lennie, hisz ebben áll a fiatal korosztály minden bája és ereje. Továbbá önszerveződőnek, ami nem a BTK diákönkormányzatának ismérve, ahol a demokratikus választások színe alatt azért komoly urambátyámozás folyott/folyik. Abban igazad van, hogy az egyetemet a kádárizmus poshadt levegője járja át. Csakhogy a címzetes diákönkormáynzat is ugyanebbe szocializálódott bele, és ennek játékszabályai szerint folytatja tevékenységét.

A cikkedből némi sértődöttséget/irigységet hallok, mintha hiányozna Neked a régi befolyásoló képesség, és a diákpolitizálás. Vissza akarod pofozni ezeket a fiatal és liberális embereket a Rubicon túloldalára. Ezek szerint a kádárizmus reflexei neked is bevésődtek az agyadba. Nem kell izgulni, páran a mai HaHások közül ugyanazt az utat fogják bejárni, mint a korábbi társaság vezetői - szintén apparátcsikok, káderek lesznek valami (leendő) jónevű pártban. Ám a többség jakobinus radikalizmusa kell most ahhoz, hogy a huszonéveseknek jövőjük legyen.

Sosem láttam jobboldali forradalmat, és úgy érzem, most ez a hév kell a diákérvények érvényesítéséhez, nem a hivatalos diákszervek nehézkessége, túlontúl nagy irányítottsága. Kellenek a kis forradalmak, nem vagyok idealista, lesznek a HaHásoknak túlkapásai, ahogy lefekvései is. Most azonban náluk kell hogy legyen a marshallbot.

És hogy ne ismeretlenül posztoljak, hanem a nevemet is adjam a liberális agymenésemhez, tisztelettel: Sebők Gábor történész, ELTE-BTK.

windex 2013.02.12. 11:11:14

hóha hó, fára mászni vóna jó! az a bajom, hogy nem tudom eldönteni, mi a motivációja a posztolónak. meg a vele egytértő kommentelőnek. meg hogy mindig bajom van az ilyen sziklaszilárd, egyértelmű, egyirányú ítélkezéssel. szóval nem ismerem fel az indítékot: tényleg az a helyzet, amit ábrázol? vagy erősebb a jobbos politikai kötődés és lojalitás (értelemszerűen a parírozás pártérdekhez), mint a valósághoz (és a saját érdekhez) való ragaszkodás. de van egy olyan érzésem, hogy a diákokat a "rendnek kell lenni" elv alapján ostorozó "felnőttek" (pártkatonák és vazallusaik) vonalához hasonló ez a vélemény itt fentebb :-) vagyis ahogy a híradóban megpróbálják szimpla rendbontó, feleslegesen nyüzsgő, rosszalkosó gyerekeknek beállítani őket, itt is az megy, csak eggyel keményebb formában: mintha a tiltakozók a jövőbeli egzisztenciára hajtó, ballib kirekesztők lennének. ezzel szerintem az a gond, hogy egy ilyen, a valóságban egy bizonyos célért összekovácsolódott, ám nyilván több színű, rétegű tömörülést homogénnek bélyegezni kimutatja, hogy a posztoló, és támogatókommentelői nem a tapasztaltak alapján véleményez, hanem egy koncepció alapján bélyegez meg. hát ennyi lenne, ezért bűzlik nekem ez az izé, persze, nem mintha én jobban számítanék, mint a posztoló :-) viszont jó látni, hogy a diákok jóval bátrabbak, mint a "felnőttek", mert még nincs egzisztenciális vesztenivalójuk, még előttük a tér, az élet - ha itt nem hagyják őket, mehetnek bárhova folytatni az életüket - még nincs beállt, vagy épülő-szépülő karrierjük, így tiszta indulatokkal és gondolatokkal tiltakoznak, adott esetben képviselve a társadalom többi,, szintén szopórolleren álló rétegeit, akik csendes mosollyal és cinkos egyetértéssel drukkolnak nekik :-) kivéve téged, kedves posztoló, mert úgy tűnik, rosszul tűröd, hogy azt a rendet támadják, ami iránt te nyilván mély érzelmekkel viseltetsz :-) de győzz meg, ha nem így lenne

Vinnie Jones 2013.02.12. 11:36:06

Ezek a hahasok a kovetkezo vezeto "ertelmiseg", akiknek szabad keverni a szabadsagot a szabadossaggal! Petofiek es '68 a kozossegert volt - haha meg egyertelmuen oncelu! Oket emiatt butasag egy lapon emliteni! Az allamnak es az adofizetoknek ne legyen kotelessege rossztanulokat tanittatni!

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2013.02.12. 11:58:43

@Vinnie Jones: Már miért lenne öncálú? És valóban, az államnak nem kötelessége a rossz tanulókat taníttatni. De itt nem erről van szó. Hány diák tanulmányi átlagával vagy tisztába, hogy ilyeneket írogatsz? Vagy lehet, hogy nem ehhez a poszthoz akartál hozzászólni? A diákok a jövő generációért is tüntetnek, és ahhoz a jogukhoz is ragaszkodnak, hogy amennyiben nincsenek az országban megfelelő munkakörülmények, és lehetőségek, senki se korlátozza őket abban a jogukban, hogy elmenjenek, mivel nem ők tehetnek arról, hogy az állam az igéretek ellenére nem, hogy nem teremt munkahelyte, de inkább megszüntet. Bele akarták őket kényszeríteni a diákhitelbe (sajnos sokan bele is ugrottak már eddig is)ami egy olyan társadalomban, ahol biztos a végzést követően a megélhetés, talán nem lenne probléma, de Magyarországon ez hatalmas kockázat, egy életút kezdetén álló ember számára.

die nadel 2013.02.12. 12:41:43

A HaHá-nak jelenleg az az egyetlen mázlija - ez egyben az iszonyú peche is -, hogy azért kapnak nagy médiavisszhangot, mert az ezerszer leszerepelt ballib potentátok az ő hátukon igyekeznek visszafelé a hatalomba. Ők az előretolt helyőrség. Majd ha már nem lesz rájuk szükség, szépen jön sz elszigetelés, és befullad az egész mozgalom. Én személy szerint sajnálom a szent idealizmustól fűtött gyerekeket, nem is olyan könnyű felismerni azt kezdetben, ha az embert felhasználják. Nekik meg ehhez se élet, se történelmi tapasztalatuk nincs. Pedig utóbbit már hányszor eljátszotta a nemzetközi baloldal, de hát egy csecsemőnek minden vicc új.

Dekatlon 2013.02.12. 13:58:23

Finomkodunk, finomkodunk? Egy egyész napig nem tanulhattak szegény hallgatók? Te jó ég! 2006-ban meg felszedtek pár követ és csúny rendetlenséget csináltak az utcán, bizony. 56-ban szintén összekoszolták a várost, de szerintem 1848-ban is hangoskodtak, emiatt sokan nem tudtak aludni.
Micsoda viselkedés ez?!? :D

prin Table 2013.02.12. 13:59:54

Az hogy a HaHa-sok nem képviselik a diákokat az minden korábbinál látványosabbá vált most, amikor EGYETLEN ÓRÁRA igyekvő valódi diákok lettek jóval többen mint a hahisták.

Akik valójában támogatják ezt a "mozgalmat" azok azok az oktatók akik az oktatói hálózat nevő szélsőséges balliberális szervezetben ülnek. Ugyanők ültek az első sorokban Bajnai évértékelőjén is, mint például "no one was shot, hazudta" Heller Ágnes.

Hogy mennyire szánalmas ez a balliberális vergődés, abból is látszik, hogy miket írtak a transzparensekre : "az egyetem a miénk" meg hasonlókat... Hol vannak a követeléseik? Legyen alacsonyabb a ponthatár? Vegyenek fel minden egyes diákot egyetemre akár éretségi nélkül is? A diákok helyett a tanárok vizsgázzanak?

Bizony a hahisták nem képviselnek senkit és semmit az erőszakos, agresszív önmagukon kívül.

prin Table 2013.02.12. 14:04:54

@Dekatlon: 56-al jobb ha nem példálózol, mert akkor a hazaárulókat, akik a magyarság ellen etnikai okok miatt gyűlölködtek, bizony megölték, felakasztották.

Például az ÁVH-s zsidókat akikből nem egyet nem kettőt öltek meg akkoriban.

Szerinted ebben a mai világban, melyik szervezetekben találnánk hasonlóan magyargyűlölő zsidókat, mint akiket 56-ban megöltek?????

Na ezért nem kéne 56-al példálózni, mert kicsit pofánbaszhat a párhuzam...

Dzsentrisvihák 2013.02.12. 15:01:40

Aki itt '48-cal, meg '56-tal jön, az jobb lesz, ha fölcsap néhány törikönyvet, és felfrissíti a "tudását". Ugyanis azok a szituációk egyáltalán nem összehasonlíthatók pár libsi bohóc hőzöngő politikai onanizációjával.
Azoknál a forradalmaknál ugyanis széleskörű társadalmi összhang, egy irányba nemzeti szándék volt, vezéreiket pedig önmagából emelte ki a tömeg, nem a nyakába ültették egy soha, senki által meg nem választott szervezet tagjait (a mostani tragikomédia inkább 1918-19-re hajaz...). Akik mellesleg a tegnapi akciójukkal nagyon jól bebizonyították, hogy csak addig nagy bázisdemokraták, csak addig érdekli őket mit akar a diákság, amíg az ő nótájukat fújják.
Tegnap az órán résztvevő diákok közül SENKI sem értett velük egyet, elküldték őket a picsába, ahogy kell, de ők addig-addig pattogtak, amíg az oktató kénytelen volt berekeszteni az előadást. Ez nem éppen a széleskörű összefogás/egyetértés jele, hanem önkényes, és öncélú "balhézás", hogy a kedvenc szlogenetekkel éljek (ja, külön vicces, hogy 2006-ra is hivatkozik közületek valaki, mikor jellemző módon ti akkoriban a fotelból drukkoltatok otthon a rohamrendőröknek, és a leghalványabb elképzelésetek sem volt róla, mi folyik, úgyhogy a helyetekben nem merném a számra venni az akkori eseményeket).
Aki pedig még mindig nem érti, annak itt egy gondolatkísérlet: 20, kopaszra borotvált, kigyúrt akárki bemasírozik a nagyelőadóba, félbeszakítja az órát, s mindenkit felszólít, hogy most azonnal irány egy hallgatói fórum. Vajon kapnátok levegőt a fasisztázás/nácizás/nyilasozás közepette? Kétlem. Pedig a valóságban is ugyanez történt, csak tamtam dobos, libsi taknyokkal.
Én pl. nagyon sajnálom, hogy már nem járok az ELTE BTK-ra, kifejezetten élveztem volna, ha nyakon csapkodhatok egy-két teremfoglaló seggfejt, mert kb. csak ennyi kéne végre ahhoz, hogy elszivárogjanak ezek a nyomoroncok. Az lenne az igazi érdekérvényesítés, ha maga a diákság tenné ki őket az egyetemről, tokkal-vonóval.

Dr. Lencsés István PhD. 2013.02.12. 15:52:32

Kedves ifjú barátom, te egy bunkerban élsz, nem a világon.

A világon a legtöbb helyen, kivéve a diktatúrákat, a fiatalok, az egyetemisták bátran kiállnak elveik és jogaik mellett, nem félnek a rendőröktől, nem félnek a politikusoktól, sem az őket kigúnyolóktól.

Továbbá intelligensek, hiszen átlátják, hogy becsapják és kisemmizik őket, és a többi tanulni vágyót.

Ezért vállalnak személyes konfliktusokat, rizikót, veszélyt is. Nem csak online álarcok mögül hajtogatják a felnőtt politikusok által kitalált "ellenérveket".

Ha te egy fiatal ember vagy, és komolyan gondolod, amit írtál, akkor még megjöhet az eszed. Szégyellni fogod magad egy darabig, de az igazság belátása felszabadító. Meg fogsz könnyebbülni, és nem írsz több ilyen ostobaságot, mint ez a mai.

Ha pedig egy kormánypropagandista vagy, akkor süllyedj el. A rendszereddel együtt.

Sütemény1975 2013.02.12. 17:22:38

még mindig arra megy ki a játék, hogy itthon ingyen lehessen tanulni, majd lelépni és külföldön kamatoztatni a tudást sok pénzért?

janos444 2013.02.12. 17:55:36

@prin Table: helyben vagyunk. Kezdődhet a zsidózás. Ez a "Jobbegyenes?" Egyenes út...hová is?

Hubamano 2013.02.12. 20:26:30

Engem a Magyar Nemzet vádjaiban csak az fogott meg, hogy a diákokat Soros György "pénzügyi spekuláns" pénzén fizetett szakértők készítik fel a demokratikus jogaik minél hatékonyabb gyakorlására. Micsoda aljasság. Példátlan! Példátlan? 1988 táján kiket képeztek ki a Soros Alapítvány pénzén? Kik jártak a Soros Alapítvány pénzén Oxfordban? Ki a ...... az a Thomas Melia? Kérdezte az egyikük, aki nemcsak azt felejtette el amit a demokráciáról tanult, hanem azt is aki oktatta. A régi kedvenceknek fáj, hogy a gazdi újakat keres?

arlequin 2013.02.12. 21:10:22

látom megy a vakolás ezerrel. :-))))

csak nyugodtan dr. kisfiúk. magatok sírját ássátok.

Bobellino 2013.02.12. 21:27:50

Tulajdonképpen jóravaló kislányokról és jóarcú kisfiúkról is szólhatna az egész.
Sajnos viszont B.G.-nek igaza van mert nem tudhatjuk, hogy a jövő Lenin-fiúit és Szamuely lányait láthattuk most egyenlőre fékezett habzású kiadásban.
A Kohn-Bandita és Joschka Fischer is így kezdte a Sorbonne-on tanult Pol Potról nem is beszélve.
Bár aki az egyetemek rendjét és az órák leadásának minőségét egyenlőre még tőlük félti az inkább szervezzen a Trefort kertbe béke/birkamenetet.

Madibainges 2013.03.18. 01:58:20

Lehet ballib-bajnaista-zsidó-kommunistázni (és nem felismerni az ebben rejlő ellentmondásokat), csináljatok ellenségképeket, belefér.

Csak arra kérlek titeket, hogy olvassátok el, miről is szól ez az egész.

Kezdjétek mondjuk a blogunk ötödik oldalán: hallgatoihalozat.blog.hu/page/5

De ezeket a linkeket is ajánlom:
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/02/20/egyetemi_autonomia_es_kancellarok_harom_problema
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/02/15/tevhitek_az_egyetemfoglalokrol
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/02/03/hallgatoi_kotelessegek_februaraban

Szánj rá negyedórát, és ha komolyan belegondoltál, hogy mit is mondasz rólunk, s ez hogyan viszonyul a valósághoz, szidj nyugodtan. De addig kérlek ne.
süti beállítások módosítása