demokráciát_haha.jpgOlvasónk tanulságos beszámolója a Hallgatói Hálózat tegnapi - és ma is folytatódó - egyetemi blokádjáról, és a lépten-nyomon "demokráciát" követelő szervezet nem éppen demokratikus módszereiről. 

A minap leckét kaptunk demokráciából. De nem ám akármilyet: a Hallgatói Hálózat néhány lelkes aktivistája bemutatta, hogy működik az ő demokráciájuk. Mert most már nyilvánvaló, hogy kétféle demokráciát ismernek: azt, ami rájuk vonatkozik, és az, ami azokra érvényes, akik mást gondolnak, mint ők.

Amikor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán egy történelem előadás kezdetét vette, nagyjából negyven résztvevővel, még nem sejtette senki a bent ülők közül, hogy Orwell Állatfarmját idéző jeleneteknek lesznek majd szemtanúi. Nem sokkal az óra kezdete után az addig a folyosókon riói karnevált játszó hangoskodó tömeg közeledett a teremhez. Valószínűleg senkiben nem volt ekkor még komolyabb ellenszenv a HAHA közeledő csapatait látva, mindenki várta, miit fognak mondani. Egy körülbelül tíz-tizenkét fős kontingens a terembe lépve szót kért az órát tartó előadótól, aki diplomatikusan (és talán naívan) átadta az érkezőknek a szót pát perce. A csoport két fő hangadóját nevezzük csak Cicero-nak és Sztálinkának, mindjárt világos lesz miért.

Először Cicero ragadta magához a szót, és hihetetlen retorikai képességeket csillogtatva hebegte-habogta el a mondandóját, közben többször megakadt, és arcán látszott az erőlködés, hogy eszébe jusson a láthatóan nem túl jól memorizált szöveg. Amikor társa nem túl nagy sikerét látta, Sztálinka vette át a szót, és előadta, hogy blokád alá vették az épületet, és nem lesz oktatás az egyetemen. A teremben ülő hallgatók közül először csak páran, majd egyre többen fejezték ki tiltakozásukat, és udvariasan, de erélyesen távozásra szólították fel a Hallgatói Hálózat tagjait. Ők azonban valamiért úgy gondolták, hogy inkább élveznék a terem kellemes klímáját és hangulatát. Közben vita bontakozott ki, amelynek során a jelen levők hiába fejezték ki szolidaritásukat a tüntetők felé, hamar mind a „kormány cinkosai" lettek a kedves vendégek retorikájában.

A vita érdekessége az volt, hogy a Hallgatói Hálózat jelen lévő aktivistái az összes felmerült kérdésben vagy alulmaradtak, vagy nem tudtak épkézláb választ adni, és csak vádaskodtak (Éberség, elvtársak!), hogy az általuk megtámadott előadás hallgatói szabotálják a magyar jövőt. A vitában teljes impotenciát mutató HAHA egyik tagja „mi vagyunk a jövő magyar értelmisége" kijelentését hangos kacagás fogadta a teremben. Valószínűleg ezen sértődhettek meg – no meg azon, hogy az előadás egyetlen hallgatója sem állt fel és csatlakozott hozzájuk. Egyetlen hölgy távozott körülbelül negyed óra után, de tudomásunk szerint ő egyszerűen csak megunta, és hazament.

A Haha úgy döntött bekeményít, és Sztálinka ultimátumot adott: hagyjuk el a termet, és nem érdekli a jelenlévők mit akarnak, mert az lesz, amit ő mond. Az ellenálló „kormánybérencek" közül valaki felvetette, hogy szavazzák meg a kérdést a teremben ülők, elvégre ezt a HAHA elismeri legitim véleménynyilvánításként, de valahogy a bázisdemokrácia apostolai nem voltak vevők az ötletre. A hallgatók sértegetése, fenyegetése nem hozott sikert, ezért hívtak erősítést, és újabb tizenöt-húsz HAHA gárdista jelent meg a teremben. Végül az órát tartó előadó, hogy elkerülje a vita esetleges eldurvulását, elnapolta az előadást. A HAHA ezután elégedetten távozott.

kina_kult_forr.jpgHallgatói fórum Kínában - a "kulturális forradalom" idején

Nem tűnik túl reálisnak számomra, hogy ez lenne a bázisdemokrácia, vagy egyáltalán a demokrácia bármely formája. Ez a színtiszta diktatúra megvalósítása volt kicsiben, ahol Sztálinka előadta a hallgatóságnak, hogy a demokrácia érdekében, a jövő védelmében kötelező megjelenniük a Hallgatói Hálózat szabad, demokratikus fórumán tárgyalni, és szavazni. Amikor felmerült, hogy hogy menjen, aki akar, de hadd maradjon, akit az előadás érdekel, a kedves HAH- tisztek közölték (Sztálinkával az élen) a jelenlévőkkel, hogy ilyen nincsen, mindenki megy. Igazából nem is értették, miért akar valaki egyetemistaként az előadáson maradni, amikor lehet fórumozni is. A tanuláshoz való jogról és a szabad akaratról szóló kérdést meg sem hallották (hiába kiabálta a kérdező), és még arra sem méltatták a teremben ülőket, hogy tiszteletteljesen, vagy legalábbis nem megalázó módon próbálkozzanak nekik utasításokat osztogatni. Egy hölgy megjegyezte, hogy ő vidékről utazott fel az előadás miatt, és nagyon korán kelt, hogy időben megjelenhessen. A Hallgatói Hálózat válasza erre annyi volt: „Talán nem szeretsz korán kelni?"

A HAHA aktivistáit az sem zavarta, hogy a teremben, ahova hívatlanul beléptek megzavarni az oktatási tevékenységet, minden bent ülő egységesen kitartott amellett, hogy az óra folytatódjon, és közösen követelték a HAHA bohócainak távozását. Az előadás hallgatói csak akkor hagyták el a termet, amikor maga az előadó függesztette fel az órát, alkalmatlannak nyilvánítva a helyzetet az oktatásra.

Világossá vált, hogy a Hallgatói Hálózat tagjai nem demokraták, és nem a hallgatóság képviselői, csakis a saját érdekeik mentén cselekszenek, és aki az útjukba áll, azt megpróbálják eltaposni.

Dr. Spectator

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr65076220

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bázisdiktatúra, avagy Cicero, Sztálinka és a HaHa 2013.02.12. 12:52:01

A Hallgatói Hálózat tagjai nem demokraták, és nem a hallgatóság képviselői, csakis a saját érdekeik mentén cselekszenek, és aki az útjukba áll, azt megpróbálják eltaposni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamerdog 2013.02.12. 12:25:11

Szánalmas ez a HaHa! Mit képzelnek ezek a kis anarchista vadbarmok? Engem ne képviseljen egy ilyen banda...

Dzsentrisvihák 2013.02.12. 12:38:19

Hát, erre nyilván nem túl elegáns reakció a "mi megmondtuk", de mi megmondtuk...

halvanyelo 2013.02.12. 17:18:51

Fasza a blog a Mandinerről találtam ide. Egyetemfoglaló vagyok! :D Egy bokszoló üt ki K.O.-ra valakit, -(műveletlen vagyok, talán Muhamed Ali az)-, ez a blog képének üzenete? Szarrá ütni az ellenfelet lehetőleg legyen koponyatörése, de egyenesen ám sportszerűen, igaz kancsócskám? Kurva egyenesek és sportszerűek vagytok, irdatlan dühöt és agressziót vált ki belőlem a tények ilyen mértékű kiforgatása, és a nyilvánvaló elhazudása. Mert Dr. Spectator ferdít és hazudik, és nagyon jól tudja mit csinál. Csak azt hiszitek, hogy itt soha nem lesznek semminek következménye, s nem tudjuk, látjuk micsoda utolsó szar emberek vagytok. A szegény emberek között sok van, akit a korai sérülések, a nyomor és a szenvedés elaljasított. De bazdmeg, ti nem foghatjátok erre, ti polgárok vagytok, igaz kancsókám? :D Tisztelet és méltóságteljes, erkölcsös konzervatív polgárok, mi? :D Sztálinkának, Ciceronak nevezitek a HaHa tagjait, majd ugyanúgy gárdaként és bohócokként hivatkoztok rájuk. Sztálin bohóc volt? Néha a pszichopatákat szokták bohócnak ábrázolni lásd Joker pl. Bohócok akikre ráégett a maszk. Ilyen bohócra gondoltál? És Orbán meg az utolsó reménysége a magyarságnak, de a HaHás Sztálinkák, meg Cicerók keresztbe tesznek az egyébként csodás sikereket elérő megtestesült erkölcsi bajnoknak, a kimondhatatlan tekintélyű, és mélységesen jó szívű, okos, ámde ugyanakkor az ellenzéki métellyel keményen szembe szálló vezéreteknek? Ne röhögtess, te szar! Nincs jó kedvem. Nézzél tükörbe bazdmeg, törd össze, vagy hányd le, és ha tényleg szarul vagy magadtól, akkor beszélhetünk utána. Ezt a kibaszott ámokfutást amit a kormány csinál nem lehet erkölcsileg mentegetni, nem lehet! Te meg az egyetemi hallgatók bázisdemokratikusan szerveződő csoportja ellen uszítasz, undorító és hazug módon, mint egy kis durcás köcsög óvódás! Büszke is vagy magadra gondolom. Ennél nem nagyon van lejjebb, innen már csak építkezni érdemes.
Eljön még a tavasz is, most még tél van! Mi is itt szeretnénk élni, nem a nagy kegyes segget nyalni, mint ahogy te teszed, és ki fogunk állni az iskolákért, az oktatókért, a középiskolásokért, a tanárokért, mert bennük van a jövő, és nem a 13 milliárdért épülő felcsúti stadionban! Bumm! Balegyenes!

EdD 2013.02.12. 17:46:32

Nézd halvanyelo!
Nem vagyok se politikus, se diáktüntető. Egyszerű főiskolás, és dolgozó. Nem szeretném, hogy bezárjon a suli, mert szeretem, szeretek tanulni is (na jó, lógni is).
Azt látom, hogy mindenki el szeretné érni a célját, legyen az HAHA-s, vagy politikus. Senki nem tudja beleképzelni magát a másik bőrébe, senki sem akarja, mert egymásra nem ELLENFÉLként, hanem ELLENSÉGként tekintenek. Szemellenzőt viselve ordítják mások szavait.
Szerintem a probléma ott rejtőzik, hogy mindenkinek csak CÉLja van, de nincs meg hozzá a megfelelő ESZKÖZ, hogy MEGOLDÁSt találjon a célja eléréséhez. Nem megoldás bezárni az iskolákat, nem megoldás csökkenteni az iskolák támogatását és nem megoldás emiatt elbocsátani az oktatókat.
Sajnos az sem megoldás, ha valaki olyan beszél, akinek a saját hallgatótársai is ellentmondanak.
Az lenne a megoldás, ha olyan ember állna ki a hallgatók érdekeikért, akinek szavaira egységesen felemelik a hallgatók fejüket. Aki nem szapulja a másikat, hanem ad egy olyan megoldást (céllal és eszközzel) amit muszáj elfogadni az elenfélnek, mert valóban megoldás.

EdD 2013.02.12. 18:02:48

Tudok olyan felsőfokú iskolát, ahol az oktatóknak megmondták, hogy ne buktassanak, mert akkor elmegy a hallgató. Hülye, mint egy birka és mégis lesz diplomája. Ez nem jó. Diplomája annak legyen, aki megérdemli.
A mai világban a kétkezi munka le lett alacsonyítva, mert az emberek éhbérért dolgoznak, ha nincs vállakozásuk. Szerintem ezen kellene változtatni. Ha az emberek megbecsülik a péket, a cipészt, vagy a varrónőt, akkor többen mennének erre a pályára. Lehetnek ettől még intelligensek, de nem lenne többé probléma, hogy túl sok a munkanélküli diplomás, és nincs elég pénz a felsőoktatásra. A buta diplomás már nem fog elmenni péknek, inkább lesz munkanélküli.
Ezzel kellene foglalkozni. Átképzéssel, a kisebb szakmák felvirágzássával. Sajnos most ott tartunk, hogy az értelmiség nem termel terméket, csak problémát.

Réz Aladár · http://gesztus.blog.hu/ 2013.02.12. 19:04:57

@halvanyelo: Akkor most olvasd vissza a kommented és vesd össze azzal, hogy: "Mi vagyunk a jövő magyar értelmisége!" Látod én is pont ettől félek. Te magad vagy egy érv a keretszámcsökkentés mellett.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 20:12:53

@halvanyelo: Szép. Ahogy elnézem ezeket a diákmegmozdulásokat, a sörivás meg a cigizés-szívás helyett tényleg gyúrnotok kellene.

De amit most csináltok, az egyre inkább a Fidesz és a radikálisok malmára hajtja a vizet, úgyhogy csak így tovább.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.12. 21:04:49

@halvanyelo: "ki fogunk állni az iskolákért, az oktatókért, a középiskolásokért, a tanárokért"

Szép dolog, ha átkíséred a vakot a zebrán, de kérdezd meg előtte, hogy át akar-e menni. Mert mi van, ha a hallgatók és az oktatók nagyon köszönik, de nem kérik, hogy kiálljatok értük? Vagy legalábbis nem az órájuk megszakításával? Itt és máshol is arról lehetett olvasni, hogy olyan egyetemi órákat is megszakítottatok, ahol a diákok többsége órát akart, és nem fórumozást. Ez nektek demokrácia?

Dzsentrisvihák 2013.02.12. 23:04:07

@halvanyelo:

Na, tessék, itt "a jövő értelmisége"... Sírni valóan szánalmas vagy, öreg, és még csak föl se tűnik.
Hát, tessék, mindenki, íme, a HAHA valódi arca! Ahogy eddig is írtam, csak addig érdekli őket a diákság, amíg az ő véleményüket szajkózza, csak addig van bázisbohóckodás, amíg a nekik tetsző dolgokat szavaznak meg. Mert ha nem, hát mindenki hazudik, mindenki fidesznyik, mindenki náci (nem ismerős ez a duma valahonnan? ezt hallgatjuk húsz éve).
Tényleg ezek lennének a felsőoktatás messiásai? Ugye ti sem gondoljátok komolyan... Ne hagyjátok magatokat megvezetni!

Joe Devlin 2013.02.12. 23:45:17

@halvanyelo:
Komolyan, ilyen embereket, mint Te, képezzenek ingyen ("alanyi jogon", mi?), hogy utána mehessenek külföldre melózni, leszarva azt az országot, amelyik kifizette a tanulást, sőt, rombolva ezen ország megítélését külhonban? Köszönöm, nem! Én sem ingyen tanultam és így volt korrekt. Magas pontszám kell az ingyen tanuláshoz? Ez korábban teljesen normális dolog volt. Mi a francot képzeltek, de komolyan?
Ezen felül, idetolod a képed, hogy a blogpost milyen sportszerűtlen és kifordítja a valóságot... De egyetlen egy mondatot sem írsz arról, hogy akkor szerinted hogy történt ez az egész a valóságban!! Nagyon gyenge reakció ez, remélem te is érted, érzed! Így nem tudok másra gondolni, hogy valóban, ez az igazi HaHá-s retorika és érvelés. Köszönjük, hogy hozzátetted a saját gondolataidat, vagdalkozásaidat is. Legalább jól árnyalja a képet.

gabesz7004 2013.02.13. 08:26:07

@halvanyelo: Én adófizetőként vagyok mélységesen felháborodva a ti (te+haha) viselkedésén! Szégyelljétek magatokat! Pont olyan liberálnácik vagytok, mint az szdsz és utódai! Csat ti tudjátok a titit, csak nálatok van a bölcsek köve, csak nektek lehet igazatok, csak ti vagytok demokraták, stb... Mindenki jobban járt volna ha nem te, hanem anyád lett volna a nyelő huszonpár éve! Szerintem menj vissza az általánosba és kezd előröl, mert valahol nagyon elrontottad!

halvanyelo 2013.02.13. 16:12:02

Hajdehó! Keményebb válaszcsapásra számítottam, még kiderül a végén, hogy a kommentelőkkel kommunikálni is lehet! :D (Kivéve Dzsetrisvihákkal) Na szint vallok. Kibaszottul utáltam az előző kormányt, még tüntettem is ellene, bár alapvetően idegen volt számomra a Fideszes tüntetői közeg, volt aki pl. rasszista szórólapokat osztogatott az érdeklődő indiai turistáknak. A 2008 -as szociális népszavazáson a tandíj eltörlésére szavaztam. A 2010 országgyűlési választásokon pedig megosztva az LMP-re és a Fideszre szavaztam. Nagyon megbántam, soha többé nem fogok rájuk szavazni, -(mármint a Fideszre.) Egy ideig néztem, hogy mit csinálnak, azt mondtam magamnak időt kell hagyni nekik, de aztán betelt a pohár. És azóta is csak telik. Folyamatosan.
Egyébként egyházi suliba járok, amit nem érintenek annyira az elvonások, és költségtérítéses vagyok. (Na kiderül mindjárt én vagyok itten az erkölcs bajnoka. :D) Semmi bajom a normálisan, kulturáltan képviselt nemzeti-konzervatív-keresztény értékekkel, de úgy gondolom, hogy a politikai jobboldal álszent és képmutató módon képviseli ezeket, és csupán manipulációra használja fel.
Továbbá tartozom még egy vallomással 2002-ben 17 éves voltam, és full maszopos. Miután a Fidesz elveszítette az első fordulót óriási lejárató kampányba kezdtek. Például olyan szórólapokkal volt tele a városom, amiken fehérrel volt feltüntetve, hogy mit csinált a Fidesz, -(s persze benne egy csomó valójában haszontalan intézkedés, lásd Széchenyi terv amiről tudvalevő, hogy a haveroknak osztották ki a pénzeket, azok meg hogy, hogy nem visszacsurgattak valamennyit, konkrétan halottam ilyenről)-, s feketével, hogy milyen gaz gonoszságokat csinált az Mszp. Na erre kellett volna visszaemlékeznem, mert ez mindent elmond a Fideszről. Meg teleragasztották a buszmegállót az Mszps politikusok képeivel, amiken valamilyen torz grimaszt vágtak, és alá írták: Ezekre akarsz szavazni?, -vagy valami ilyesmi. Pár sör után voltam a haverjaimmal leszálltunk a buszról és letépkedtük ezeket a plakátokat. Csakhogy kiderült, hogy akik kiragasztották őket, még ott voltak, és belénk kötöttek. Engem konkrétan majdnem megvertek. Néztem a gyerekre, hogy most azért készül engem megverni, mert letépkedtem az illegálisan kiragasztott plakátokat, amiknek a tartalmát most nem minősíteném. (Hát mi a kurva anyját képzel ez magáról mégis?) Halottam, hogy másokat is inzultáltak, akik le akarták tépni az illegálisan nagy tömegben kiragasztott lejárató plakátokat. Na ez a Fidesz! Egy kurva nagy maffia párt! Erre kellett volna visszaemlékeznem 2010-ben, mert nem változtak, csak még agresszívebbek lettek, és ráadásul már kurvára dilettánsok is.
index.hu/belfold/2013/02/13/fideszes_listan_indult_a_diakokat_fenyegeto_debreceni_ultra/
Ezt mivel magyaráznátok? Ugyanaz az eljárás, amiről beszéltem. És a skinhead focidrukker gyerekek megjelenése is tegnap az ELTE-BTK-án, nem vagyok már annyira naiv, hogy ne lássak összefüggést a két dolog között. A Jobbikosok is különben nem a kormánypárti tüntetést baszogatják, hanem a Milla tüntetést, úgy látszik a Fidesz annyira nem derogál nekik, hogy fellépjenek ellenük, pedig most ők kormányoznak, tehát övék a felelősség! Mikor a Gyurcsány volt hatalmon rendszeresen összecsaptak a rendőrséggel, most meg a Millás tüntetőket baszogatják! Mondhatom szép a szabadság nagy harcosaitól!
Valóban megzavarták az órákat az egyetemfoglalók, de döntés született arról, hogy a jövőben ilyen ne történjen, ne zavarják a tanítást, tanulást.

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2013.02.13. 16:44:38

Akinek bármiféle kétsége is támadt volna a HaHa valódi arcáról, elég csak halvanyelo-t olvasgatnia, persze, ha van hozzá gyomra. Én most megtettem, színvonalas gondolatmenet volt.

Fenyegetőzés, támadás, tények elferdítése, csúsztatás, hazudozás.

Köszönjük a teremfoglaló a bemutatkozást. Sikerült.

Bí Dzsí 2013.02.13. 16:56:23

"Csak azt hiszitek, hogy itt soha nem lesznek semminek következménye, s nem tudjuk, látjuk micsoda utolsó szar emberek vagytok."

Halvenelo! Azonnal valld be, hogy a Fidesz , a Jobbik és a Gárda fizetett ügynöke vagy, aki csak azért kommentel tahó mocskolódást és fenyegetőzést a HaHa nevében, hogy lejárassa ezt a kiváló, intellektuális és toleráns társsaságot. :D

S.F. · http://tinyurl.com/6o2cb3a 2013.02.13. 18:37:52

Fizetett trollok, rózsa misi kommandó. Mindig ugyanazok. :D

Itt meg már nyílt erőszakkal is fenyegetőznek, fene az egy irányba érzékeny kettős mércés ne0nliberális lelküket.

"Budapesten közel 100 ezer egyetemistából 500 embert tudtak összeszedni a mai demonstrációjukra is." idézet olyantól aki ott volt és látta

Kérdés, hogy a hahásoknak miért nem jó a Jobbik segítsége, és viszont miért jó libajnaié, sorosé, ron werberé!!!!! A Jobbik is kiállt a diákok érdekeiért kezdettől fogva, ahogy a HÖOK vagy a Váralja Szövetség is. A hahások mindhármat sziszegő gyűlölettel fogadták, elutasították. Érdekes a haha állítólagos párt vagy inkább ideológiai függetlensége, mert a köztudottan szoclib blogok és híroldalak kifejezetten imádják őket, mint ahogy a balliberális politikusok is akikkel többször összeborultak.

A magyar társadalom nem dől be nektek, mondom nektek és nem a céloknak melyekre próbáltok rátelepülni.

Hataloméhség menete után most a burzsujcsemeték vonulnak a barikádokra. xD A korabeli bolsikhoz hasonlóan a hahás szoclib szülők gyerekei is kifejezetten gazdagnak mondhatók. Művelt ember tudja kik robbantották ki a kommunista forradalmakat, nem igazán a legszegényebbek - a szervezéshez pénz, pénz, pénz kell, ahhoz pedig hogy címlapon hozzon a népszabóság, index, hvg, az uralkodó neoliberális ideológia iránti lojalitás! Na vajon mennyire hiteles mondjuk egy piacbolsevik posztokkal teleírt liberális (és valószínűleg fizetett) blog szerzője, ha kimegy tüntetni a tandíj ellen?

Valódi, hiteles rendszerellenes törekvéseknek a rendszer médiája sose ad teret! A rendszer nem azonos a kormánnyal, a rendszer mint politikai, gazdasági, és kulturális erőtér manapság már nemzetközi jellegű. Aki külföldön és belföldön támadja - mocskolja a magyar érdekek érvényesítőit, az a rendszer része! És szó szerint hazaáruló, mert kiárusította, kiárusítja, vagy kiárusítaná hazáját. A szabad piac legnagyobb dicsőségére.

Hallgatói Hálózat, Szülői Hálózat, Tanári Hálózat, nahát, Szabad Kezdeményezések Hálózata ez alakult át szabad demokraták szövetségévé. Nem hiába hívnak benneteket hálózatosnak (is), szadeszfanok.

szabadriport.wordpress.com/2013/01/17/hangado-hallgatok-avagy-kik-mozgositjak-a-diakokat/

Noé Krisztináék gyűlölik a teljes jobboldalt, elzavarják a pedig szintén diáktüntető Magyar Tavaszosokat. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2oTfQKhDzVs

www.mars3696.hu/new/index.php?tk=Xvqw23&fo=humorok_ees_anekdotaak&mellek=szdsz_szootaar

A "független" és "civil" ebben az országban azt jelenti : szdsz-es és/vagy mszp-s. Szervezkedéshez pénz kell, médiához pedig párt/érdek kapcsolatok.

A nemzetközi tulajdonú média sem független, így természetesen az index, origo, axel springer és társaik nem nézik jó szemmel a nemzeti közösségi (szociális) érdekeket érvényesítő kormányokat, pártokat, egyéb mozgalmakat. Ennek megfelelően örök céljuk a jobboldal lejáratása! Akár hazugságokkal, nekik mindegy, ez háború, a média is hatalmi ág. Ehhez nem kell atomtudósnak lenni, csak úgy mondom. :Đ

prin Table 2013.02.13. 19:10:52

@halvanyelo: Ez az ember tökéletes példáját adja a Hahásoknak.

halvanyelo. Érdemes elolvasni.

Őrjöngve, eszét vesztve mocskolódik és anyázik, a poszthoz egy szava sincs. Nem cáfolja Sztálinka viselkedését egy pillanatig sem. Nem mondja, hogy ők nem ilyenek.

Nem mondja hogy ők demokratikusak, elfogadják a szavazás eredményét akkor is ha az az, hogy az órát folytatni kell.

Nem érvel, csak üvölt, vagdalkozik.

És hazudozok is halvanyelo.

Például "egyetemi hallgatók bázisdemokratikusan szerveződő csoportja "-ról beszél. Holott pont most bizonyosodott be, hogy a hazug antidemokraták (HaAn) csak addig tartják tiszteletben a szavazások eredményét, ameddig az jön ki belőle amit eredetileg is akartak. Ez nem demokrácia, és ennyiben mindenképpen pontos "Sztálinka" megnevezés az eredeti posztban.

Dzsentrisvihák 2013.02.13. 23:06:24

@halvanyelo:

No mi van, Halál Jenő, ennyire megártottam a kényes kis ízlésednek, hogy sikerült egyből emberi hangnemre váltanod? Vagy a többi cimborád még nem talált ide, ezért voltál kénytelen visszavenni az orbitális arcodból?
Még ha igaz is amit írsz, az is csak azt bizonyítja, amit az első kommented: egy naiv, tájékozatlan, manipulálható "hasznos idióta" vagy, aki akkor se lenne képes fölismerni a nemzeti érdekeket, ha fejbe vágnák velük.
Csupán annyi jótanáccsal tudok szolgálni, hogy mielőtt belekontárkodsz a közügyekbe, és biodíszletnek szegődsz akármelyik alakulat mellé, legalább a minimális fáradságot vedd, és nézz utána, honnét mászott elő az adott brigád, kik vannak benne, mit képviselnek. Mert jelenleg nagyon eltévedtél a politikai térképen, ha azt hiszed, hogy itt a HaHa-tól, meg a Millától jönnek a jó dolgok...

halvanyelo 2013.02.14. 09:27:41

@S.F.: Azért nem kell a Jobbik segítsége, mert a Jobbik egy szélsőjobboldali, és rasszista párt. Nem kérünk az erőszakból, és a nyílt elvtelen gátlástalan populizmusból. Az én véleményem az, hogy a Jobbik semmi mást nem akar, csak hatalmat. Majd ők képviselik a magyar érdekeket? Iránból és Oroszországból támogatják őket. Amíg én élek tenni fogok az ellen, hogy Magyarországból Irán és Oroszország legyen, mert nem csak frusztrált skinheadek élnek ebben az országban, ők csak egy kisebbség.
Bolsevikozol uszítasz mocskolódsz, nem reagáltál érdemben az előző posztomra. Például a Fidesz Jobbik összefonódásról sem mondtál semmit. Tudod, összenő, ami összetartozik. Mi vagyunk az agresszívek, de a focidrukker skinhead provokátorok nem voltak agresszívek, ők a nemzet érdekét képviselték. Na bazdmeg, attól félek neked kár bármit is mondanom, ha beszopod az állami propagandát. Azért a balliberális sajtó foglalkozik velünk, mert a kormány lakájmédiája kezdettől fogva lejárat minket. Tudod egy normális országban egyébként a sajtó attitűdje alapvetően hatalomellenes kéne, hogy legyen. Nyilván ott van persze a ballib. sajtónak az az érdeke is, hogy mi a kormány politikájával szemben léptünk fel, és logikus, hogy ez nem a HírTv-nek lesz jó sztori, hanem a ballib ellenzéki médiának. Az meg szocijálliberálisbolsevikszadeszfanok vagyunk aljas rágalom. Bárki bejöhet fórumozni, és egy szavazattal rendelkezik mindenki. Arról döntöttünk tegnap, hogy bárki bejöhet. Lehet náci, zsidó, kommunista, liberális, konzervatív, egy szavazat.
Úgy látszik te csak ilyenek tudsz írni, te csak az agresszív mocskolódáshoz értesz. Ilyen veled beszélgetni: -ŰŰŰŰŰŰŰ A KURVA ANYÁD!!! -ŰŰŰ NEM! A TE KURVA ANYÁD!!!!! Ennyit tudsz, úgyhogy a további beszélgetést berekesztem veled. Csáó!

halvanyelo 2013.02.14. 09:36:00

@Dzsentrisvihák: Szerintem te vagy eltévedve nagyon, ha azt hiszed, hogy a Fidesztől meg a Jobbiktól jönnek a jó dolgok. Az MSZP egy rakás szar, és Gordonkáért sem vagyok úgy oda, de annál ami most van az is jobb lenne szerintem, ha ők lennének.
Azt hiszel amit akarsz, onnan tájékozódsz ahonnan akarsz. Az én véleményem az, hogy a politikai jobboldalban hinni, az elmúlt 3 év alapján óriási birkaság, vagy tudatosan, gazdasági haszon érdekében való hatalomhoz dörgölődzés. Attól, hogy valaki birka, még lehet különben jó, és értékes ember, legfeljebb az élete egy bizonyos területén nem nőtt föl. Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát.

halvanyelo 2013.02.14. 10:40:58

Azt mondták a 2000-es években okos emberek, hogy az, hogy valaki a jobboldalra vagy a baloldalra szavaz, nagymértékben függ attól, hogy a családja a kommunizmus idején nyert-e inkább, vagy veszített. Tegnap a fórumon felmerült, hogy rakjuk ki a náciknak tilos bejönni táblát. (Aztán ez később el lett vetve.) Egy mögöttem ülő srác azt mondta, hogy nácik nem jöhetnek be, de kommunisták igen? Én poénból megjegyeztem, hogy igen, nácik nem jöhetnek be, csak kommunisták és zsidók. Azt felelte a srác, hogy a kommunisták irtották ki a felmenőit. Mondtam, hogy csak vicceltem. Nem szeretek szórakozni mások családi történelmi traumáival egyébként, bármennyire fasszopó liberálbolsevikommunistának gondoltok.
Egy barátom később fölállított egy naív hipotézisit, amely szarintem akár igaz is lehet. A következő volt ez: Az NSZK-ban a vasfüggöny nyugati oldalán a háború után, csak a nácikat vonták felelősségre és ítélték el. Nálunk a kommunista hatalomátvétel után nem csak a nácikat üldözték, hanem az arisztokratákat, kulákokat, polgárokat, egyházi vezetőket, a vallásos embereket is. Na most ez egy óriási történelmi traumája az üldöztetéseket elszenvedett emberek családjának. És azért mosódik össze nálunk a jobboldalon a szélsőjobb, meg a nem szélsőjobb, mert mindegyikük üldözött volt. Szögezzük le a náci eszmék tényleg emberiségellenesek, és a háborús bűnösöket jogosan büntették meg. (Már amelyikük nem lett nyilasból ÁVH-s rögtön, mert ilyenek is voltak.) Az igazságtalan üldöztetést elszenvedők között azonban nagyon sok ártatlan ember is volt, sőt ők voltak többségben. Ez egy óriási és jogos történelmi sértettséget váltott ki az áldozatokból. S mivel egyszerre üldözték a nácikat és az ártatlanokat összemosódott a sértettségük, amely a kommunisták ellen irányul, és sokan úgy gondolják, hogy a kommunistákat jelenleg az MSZP és a hozzá köthető pártok testesítik meg. Elvégre ők az MSZMP utódpártja.
Ez egy érthető és mély seb sokak számára ma Magyarországon.
De akkor adnék már egy tippet a jobboldalnak. Jó. Volt MSZMP tagok ne politizálhassanak, csak akkor már nézzenek körbe a saját soraikban is, és legyenek korrektek a saját kommunista múltú embereikkel is.
100 év alatt 9 rendszerváltás volt Magyarországon, olyan nincs akinek a családját ezek valamelyike ne érintette volna hátrányosan, traumatikusan. Csak mégis egy országban kell élnünk, és jó lenne megérteni a másik fájdalmát, és nem jókra meg rosszakra felosztani a társadalmat és gyűlölködni.

Dzsentrisvihák 2013.02.14. 11:33:30

@halvanyelo:

Oké, látom veled se lehet sok értelmeset kezdeni. Tapsikoljál csak tovább a baloldalnak, de majd ha ők nyernek, és 2014 után becsődöl az ország, egy rossz szavad se legyen!

HomicideWatch (törölt) 2013.02.15. 00:24:14

@halvanyelo:
Mekkora szánalmas tapló vagy. Minden HaHa-s ilyen "értelmiségi". Te nem az oktatásért pampogsz, te csak Orbán ellen pampogsz. Na de tudjuk honnan fúj a "független" szél.

szamaritánus 2013.02.27. 19:03:38

@halvanyelo: te egy akkora fasz vagy, hogy elsőként kellene deresre húzni az alaptörvénnyel a kezedben. ja és rühellem a fideszt.
süti beállítások módosítása