Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész.

gerendas.jpgNagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak nem kellett.

Igen, így van ez a fránya kapitalizmussal. A piac mindent visz. Ismerjük jól az érzést, számtalanszor hallottuk a liberális megmondók kioktatását, amikor valami értékeset, sajátot sirattunk, itt, a nemzeti oldalon: "nem kellett a piacnak", "sajnos nincs mit tenni", a "piac majd eldönti". Akkor, amikor utolsó forintjainkból adtunk ki könyvet, zenét, újságot, akkor, amikor elsirattuk a szellemi és anyagi értékeinket, akkor, amikor megvettük a folyóirat utolsó számát, benne a szomorú főszerkesztői búcsúszóval.

Majd meghallgattuk, ökölbe szorított kézzel a gúnyos együttérzést: "nem kellett a piacnak".

Igen Péter, ismerjük az érzést. Persze a piacot lehet manipulálni, el lehet dönteni, mit, mire, mennyi pénzt fordítanak, kinek biztosítanak reklámfelületet, kinek adnak tévés szereplést, kit hívnak meg az esti partiba, vagy a reggeli műsorba bájcseverészni a Klauzál téri sóletről. De sajnos, ön nem került bele ebbe a szűk körbe, mert oda Pákó kellett, meg VV Akárkicsoda. Mert ez kell a piacnak. De ezt a piacot ugye nem a fasiszták irányítják? Bakancsos, gyilkos ruhás gárdisták? Rossz arcú cigánygyűlölők? Jobbik tagok? Ők állnak a RTL klub, a TV2, vagy  a lemezkiadók menedzsmentje mögött?

Ugye, hogy nem.

Ön "emigrál", s tárt karokkal fogják várni. Persze nem a zenéje fog kelleni, sokkal inkább búcsúlevelének első fele. Mert igen, jó pont lesz majd a magyarok "szokásos fasizmusáról", "idegengyűlöletéről" értekezni Berlinben, Párizsban, Bécsben, vagy a "művelt nyugat" bármelyik pontján. Talán még hozni is fog a konyhára pár eurócentet, bár meg kell jegyeznem, e tekintetben jelentős konkurenciára számíthat, van pár jeles magyar értelmiségi, aki ebből él Európában.

Tudja, a szakács, a kőműves, a szakma nélküli és a zenész nem keres hamis kifogásokat. És nem hazudik. Kimegy, mert nehezen, vagy sehogyan sem él meg. Mert nincs kereslet a szakmájára, mert röhej a fizetés, mert éjjel-nappal dolgozni kell a minimálbérért, vagy csak éppenséggel nincs igény a munkájára. Vagy a zenéjére.

De nem hazudja, hogy azért menekül el, mert pár éve egy negyven körüli hölgy azt mondta rá, hogy patkány, vagy mert sokan utálják a cigányokat, vagy dúl az országban a fasizmus, vagy az iskolában - skandalum - hittant, vagy etikát fognak tanítani.

Kedves Péter! Szomorú lehet az igazság, de Ön még a sajátjainak sem kellett, magát és a zenéjét saját elvbarátai felejtették el, már évekkel ezelőtt.

Sok sikert az új hazájában!

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr465185998

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti 2013.04.01. 20:05:24

Peti  Hiszek benne, hogy mindenkinek helye van itt, aki ide született.  Ennek ellenére nem voltam szomorú, mikor Mohácsi Viktória elment. Némi eufémizmussal azt mondhatnám, hogy fikarcnyit sem használt a romák ügyének. A többi megélhetési jo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2013.03.31. 18:57:14

Vegyünk érzékeny búcsút!
GERENDÁS PÉTER ÁTVEDLETT KRIPTOZSIDÓ ELHAGYJA AZ ORSZÁGOT! Remélem, mint annak idején az ókorban Ezra a babilóniai zsidókat, ő is magával viszi az egykori judeo-bolsevikokból átvedlett konjunktúra zsidókat Erec Jiszroelbe becsületet tanulni, meg azt, hogy milyen egymás között, amikor nem bújhatnak zsidóságuk mögé, mert ott szinte mindenki az. Éljen az OLÉ, Az aliya!
Joy of Aliyah #8 - Welcome to Israel Episode
www.youtube.com/watch?v=JTEZMt5o94c
INDULJATOK!
שתהיה לך נסיעה טובה
NE FELEJTSÉK EL MAGYARORSZÁGON JELENLEG ITT TARTÓZKODÓ ZSIDÓK, amit a lucki rebbe 1938-ban mondott:
„Minden zsidó, aki Erec-Jiszraelbe megy, és minden kalapács, amely munkába lendül ott, kezdete a megváltásnak…”
Valamint a Babilóniai Talmud , Ktuboth tract. 110 /b oldalán
a Talmud egyértelműen kijelenti , hogy " a külföldön ...( tehát nem Izraelben ) lakó zsidóknak nincs Istenük " . (Magyarországiaknak ez külön figyelmeztetés)
NO MEG!
Cionból/Sionból jön ki a tanítás/tórah, és az Örökkévaló/JHWH Szava Jeruzsálemből ( Jelenések Könyve, Mik. 4,2b,) EZ PEDIG NEM MAGYARORSZÁGON VAN ÉS BUDAPESTEN!

i.imgur.com/Lml9o.jpg (Gerendás család)
Nem fog rajta az idő -Gerendás Péter
-Yerushalayim shel zahav/Jeruzsálem kedvesem, előadó Gerendás
www.youtube.com/watch?v=f7WFybosZs0
héberül =www.youtube.com/watch?v=gUAKd8zEGHI

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.03.31. 19:58:30

Mekkora kamu ez a levél. Devizahitele 2010 óta van? Azt a fasiszták vetették fel velem meg vele is? Nocsak.

Régi Péter 2013.03.31. 21:36:43

Emlékszem kamaszkoromban állandóan a szarságait kellett nézni a tv-ben - akkor még csak m1 és m2 volt.

László Zoltán 2013.04.01. 10:28:13

Gyurcsány már megmondta: el lehet menni. Innentől nem kell senkinek sem a lelkiismeretével küzdenie.
Szögi Lajos, Marian Cozma, Bándi Kata nem akart elmenni. Őket nem az a képzelt gyűlölet vitte el, amit itt Te és még egy páran vizionálni próbáltok. Őket az a gyilkos ölte meg, akiknek a hovatartozását gyűlöletkeltésként a magyarságnak felrovod.
Ha elmész, Isten áldjon. De ne nyafog, hogy nincs és nem lesz lesz nyugdíjad. Nem tudom hány éves munkaviszonyod van, és nem tudom miért ne lenne nyugdíjad. De ha már ez a gond, akkor is azt mondom, menj, mert talán máshol felkarolnak és valami alapítványi pénzből kisegítenek. De akár hova mész, ott sem lesz nyugdíjad, ha nincs hozzárendelt munkaviszonyod.
És ha már a félelemről beszélsz, és a nácikra, meg a mit tudom én kikre hivatkozol, - akik csak a liberális képzelet szüleményeként él egyes fejekben, de jól eladható - elmondom, hogy én az olyan emberektől tartok, akik megölték azokat, akikről az elején írtam. Az olyan tartás nélküli, és gyenge jellemű emberektől tartok, akik csak a képzett beteg szerepében tündökölnek, míg el nem mennek. Az olyanoktól félek, akik az izraeli hadsereg kipájában mennek felmentő ítéletért, mert egy halott politikus, államférfi emlékszobrát leöntik megrongálják. beszennyezik. Azelőtt, és nemrég a Lenin szobor, a Károlyi szobor és a Szovjet emlékmű megrongálásáért sokkalta komolyabb büntetéseket szabtak ki. Akkor bezzeg nem féltél, pedig akkor nem volt ekkora szabadság. Sőt még demokrácia sem. Most meg ettől a szabadságtól, a demokráciától félsz a gyilkosok helyett. Menj, és ne siránkozz. Menj és kelts gyűlöletet a meneteleddel. Menj csendben és méltósággal, hogy azok akik szerették dalaidat, még megtudják hallgatni anélkül, hogy eszükbe jusson ez az aljasság, amit itt a keltettél a fele sem igaz bejelentéseddel.
Isten áldjon.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.04.01. 12:37:49

"De nem hazudja, hogy azért menekül el, mert pár éve egy negyven körüli hölgy azt mondta rá, hogy patkány, vagy mert sokan utálják a cigányokat, vagy dúl az országban a fasizmus, vagy az iskolában - skandalum - hittant, vagy etikát fognak tanítani."

Nos, én évről évre egyre több időt töltök külföldön, és rohadtul nem anyagi okok miatt, ugyanis teljesen jól élek, hanem mert annyira elegem van a sok frusztráltan gyűlölködő, a legkisebb jelre paranoiásan, sakálként tomboló idiótából. És ma már egyszerűen mindenhol belétek botlik az ember. (Lásd posztoló + eddigi hozzászólók.)

Az értelmesebb, emberibb életet akaró emberek majd elmennek, ti meg, akiknek egy Szaniszló-féle gyűlölettől eltorzult képű flepnis a hős meg a példakép, itt maradtok, és majd szépen egymás torkát harapjátok el.

bg78 2013.04.01. 12:43:34

Az a baj, Kedves Kommentelők (egy része), hogy míg a cikk szerzője vegytiszta igazságot mond el, higgadt, letisztult formában, addig sokan, sokszor (persze nem mindig ezen a fórumon) hirtelen és habzó szájú reagálásokra szánják magukat, pontosan olyanokra, amiket a „másik” oldal tűkön ülve vár a belvárosban. Ez kiváló muníció (= cikk-téma, felszólalás-alapanyag, „emigráció-ürügy”, végül pedig: nekik szavazat), amit persze kiválóan fel is fogják használni, ellenetek, ellenünk. Aromo joggal kesereg egy világon, amilyenné tették, tettük országunkat, és valamilyen szinten együtt is érez az elvándorlókkal, azokkal, akik elsősorban egzisztenciális okokból (minden más hazugság) elhagyták a hazájukat (már aki közülük annak hívja, nem pedig országnak…).
Van, hogy kinyílik az ember zsebében a bicska, van, hogy elég a polkorrekt beszédből, van, hogy ki kell mondani, nevén kell nevezni dolgokat, de nem így, mert egy év múlva, tavasszal mindenki hibás lesz az utódpárt és barátainak hatalomra jutásában, csak mi nem!
Még valami, drága templomba járó, nép-nemzeti, felebarátait is szerető keresztény testvéreim: Húsvét van!

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2013.04.01. 12:46:56

@Zigomer Trubahin: hajrá! Keress még több pénzt! És persze továbbra is élj szeretetben, békében, harmóniában, ahogyan a kommentedből is kiderül.

veracity 2013.04.01. 13:57:14

Miért nem lehet ebben a kurva országban normálisan hogyhívjákolni?

Na melyik tesótoktól idéztem? :)

kennyking 2013.04.01. 14:11:08

Jó a poszt.Nem Gerendás az egyetlen művészember, aki nem tud megélni a művészetéből.( és sima melós, aki nem tud megélnia munkájából).Az, hogy fasisztáznak egyet hozzá, tudjuk be a divatnak.Sok sikert neki külföldön.

vénkujon 2013.04.01. 14:14:44

nem kéne ríni. a faszi leírta, hogy ezér' meg azér' akar lelépni, erre jönnek az ostoba elemzők, hogy mi is az igazi ok.

2013.04.01. 14:19:47

szép volt öreg utánaköptél, remélem ettől jobban érzed magad

getva 2013.04.01. 14:22:26

Én meg szeretném könnyíteni Gerendás távozását. Felróják neki, hogy az a bizonyos beszólás évekkel ezelőtt történt, egy negyven körüli nőtől.
Nos, negyven körüli fasziként mondom most: Gerendás, te egy büdös patkány vagy.

vega2 2013.04.01. 14:23:30

Valami olyasmi van az eredeti cikkben, hogy az is szerepel az okok között, hogy nem tudja eltartani 6 gyerekét, meg nem tudja fizetni a kocsija részleteit sem.

1. Miért vállal 6 gyereket, aki nem tudja eltartani őket?
Olyan fejlett születésszabályozási módszerek léteznek már....
2. El kell adni a kocsit és venni egy 20 éves használtat.
Azzal is oda lehet utazni mint egy új svájci frankossal.....

getva 2013.04.01. 14:24:08

hopp, előzetes cenzúra már itt is? :)

Makkasz 2013.04.01. 14:28:30

Szerencsetlen Aromo,

ird mar meg a masik 500.000-nek is egyenkent, miert szar ember, hogy elhagyja, es miert csak azt irhatja le okkent, amit te szeretnel hallani.

Ti is kedves kommentelok, irjatok csak, sok szerencset kulfoldon!

Minden sors mas, minden egyes embere az 500.000 bol. Van amelyik nagyobb, van amelyik kisebb visszhangot kap.

Irjatok nekem is. 210 m Ft adot fizettem, de gyermekeimmel elhagytam az orszagot. Miert?

Az ostoba pokhendiseg, az elet minden teruletebe beleszolo allam, 80%-os adoek, jovo felelese miatt. Mert kommunizmus epitese folyik maganvagyon allamositassal, egyre erosebb es mertektelenebb NAV-val, minel tobb fuggesben tartott emberrel.

A dontesem jo volt. Szegeny tanulni valo fiatalok is a nemzet ellensegei lettek. nezzetek tukorbe, kik vagytok? hogyan itelkezhettek a boldogul'sukat kereso, nalatok sokkal ertekesebb emberek felett? Akik tobbet tettek masokert mint ti valaha fogtok.

Jobb a stadion mint az oktatas.
Jobb az igeret mint a nyugdijmegtakaritas a szamladon.
Jobb a hirteve mint a nemet kozteve.

Ha mar ennyire ostoban eloiteletesek vagytok, miert nem csinaltok egy tablot a joarcu emberekbol:
Fekete, Matolcsy, Kover, a bikaboros. Szegyentelejes bagazs.

20 ev mulva kopni fognak erre a bandara, de ti mar 10 ev mulva szegyenlitek majd hogy minden tennyel szemben ezeknek hittetek.

Irjatok nekem is "nekrologot" mert elmentem.

@kennyking:

@Analyzer: @veracity: @bg78: @de Karatna: @OrangeOrder: @Veridicus76: @Régi Péter: @László Zoltán:

Muhammad Balfas 2013.04.01. 14:30:07

Mélyen egyetértek a poszttal. El lehet menni azért, mert valaki politikai üldözöttnek érzi magát, és el lehet menni egzisztenciális okokból is, de a kettőt nem szerencsés vegyíteni.Márcsak azért sem, mert a két probléma "okozói" nem alkotnak közös halmazt-ahogy a blogger írja.
Bár Gerendás sose exponálta magát nyíltan politikailag, és ezért becsültem, de azért tudható volt, hogy melyik oldal gazdasági holdudvarának köszönheti ismertségét. Úgy látszik ők sem képesek ezekben a válságos időkben mindenkit finanszírozni. Ezt a Neo Fm esete is jól mutatja.
Talán ez a nyílt levél segítségkérő kiáltás volt a sajátjai felé. Talán beindul egy "Mentsük meg Gerendást" mozgalom a pesti liberális vircsaft köreiben, és nem kell emirálini-még a náci veszedelem ellenére sem...

Hoppá! 2013.04.01. 14:31:19

Azt kívánom GP-nek, találjon egy olyan országot ahol nem kell a parkolási bírságot befizetni, és ezt bármilyen vallás mögé bújva lehet megtenni! A telefonos siránkozás pedig végképp szánalmas!!! Iphone kell neki, közben meg rinyál , hogy nincs bevétele. Ha ezt egy barátom tenné megkérdezném tőle, ember Te tényleg HÜLYE vagy?

Bobellino 2013.04.01. 14:37:01

Apja: Gerendás Iván ÁVH őrnagy
Apósa: Herényi Károly
Tényleg valami gond lehet az elvtársaknál ha ilyen pedigrével kivándorol.
Vagy csak zsarol, hogy hiányozni fog a nagy művészetem?

getva 2013.04.01. 14:40:59

@vega2: kilenc az a hat. vö. felelősségteljes gyermekvállalás.

Amúgy a szintén zsidó Leonard Cohen miért tud remekül megélni a zenéjéből évtizedek óta? Miért van ekkora sikere ebben a csúnya faszista országban is , megtöltve az Arénát mindenféle mocskos magyar náczival? Csak nem azért, mert ő zenéje jó, gerendásé pedig... hát olyan, amilyen...

reszeg tengeresz 2013.04.01. 14:46:41

En azt nem ertem minek kerdezi meg, hogy eszak vagy del? Hat nem nezett meg a terkepre, hogy Tel Aviv delre van? Na induljal gerendaskam, vissza se nezzel. Csak arra kerlek, hogy tenyleg menj el.

"Kis zsido hat itt a vege, latod kar volt sirni erte!"
:D :D :D

birkakhoz 2013.04.01. 14:49:04

Cikkironak udvozlettel! ORBAN BETILTOTTA A SZERENCSEJATEKOT EZZEL MONOPOLIUMA RAKVA ANDY VAJNAT ES AZ ALLAM BACSIT Ezzel a nemzeti hos Orban 40 000 embert tett munkanelkulive es HIABA BESZELSZ TE A FRANYA KAPITALIZMUSROL MERT AZ PONT NINCS MAGYARORSZAGON ! Orban megszuntette es inkabb allamosit mert az annyira hazafias es annyira nemzeti es ahogy te irod ANNYIRA KAPITALISTA ! Fideszes frocsogos DEMAGOG UMABA AZT BIROM , HOGY ANNYIRA DE ANNYIRA KOVETEZETES ES PONT UGY MERI AZ EGYIK MAGYART MINT A MASIK MAGYART ! Ez csakk vicc volt nehogy valami szerencsetlen ezt beszopja , mert amit lehet ORBANNAK ES CSICSKASAINAK AZT SENKI MASNAK NEM LEHET! MIERT IS !!!! CSAK MERT ORBAN UGY GONDOLJA! EZ IS A FIDESZES DEOKRACIA RESZE , MINT A NEMZETI AGYMOSAS ! ORBAN NON STOP HAZUDIK , NON STOP HULYENEK NEZ , ES NON STOP VALTOGATJA ELVEIT AHOGY A PILLANATNYI ERDEKE KIVANJA! MOST EPPEN 1 700 000 milliardert kampanyol maga mellett , a magyarorszag jobban teljesit ! MINBEN AZ MAR NEM ERDEKES MERT NEM IS IGAZ! AMI IGAZ , HOGY A FIDESZES POLITIKUSOK ES HAVERJAIK EGYRE TOBBET KERESNEK , ezek pedig tenyek a tenyek pedig makacs dolgok!!

getva 2013.04.01. 14:51:57

nem fog ezt elmenni, szerintem ez egy koncert promója, mert arra gyűlnének azok a fajtik is, akik eddig méltán le se szarták.. Következő lépés az, hogy hű, mennyire érzem a szeretetet, kis könnyezés az aktívban meg a fókuszban, majd a drámai bejelentés, hogy mégis marad.
Hát ne maradjon, menjen a picsába ákos kertész meg a mohácsi után.
Távozásuk amúgy sem tölti be azt az űrt, amit az ittlétük okozott

reszeg tengeresz 2013.04.01. 14:52:00

@birkakhoz: ragcsaljal macskagyokeret, lehet, hogy valamit segit majd. Agyad nem lesz tole, de legalabb az a 3-4 sejt ami a fejedben van agy gyanant, talan megnyugszik.

reszeg tengeresz 2013.04.01. 14:53:47

@birkakhoz: "KIVANJA! MOST EPPEN 1 700 000 milliardert kampanyol maga mellett"

Amugy az nem szar. Amcsi allamadossag kozel 50%-a az osszeg. Ennyit kampanyra kolteni az mar valami. :D

birkakhoz 2013.04.01. 14:57:04

Cikkironak udvozlettel! ORBAN BETILTOTTA A SZERENCSEJATEKOT EZZEL MONOPOLIUMA RAKVA ANDY VAJNAT ES AZ ALLAM BACSIT Ezzel a nemzeti hos Orban 40 000 embert tett munkanelkulive es HIABA BESZELSZ TE A FRANYA KAPITALIZMUSROL MERT AZ PONT NINCS MAGYARORSZAGON ! Orban megszuntette es inkabb allamosit mert az annyira hazafias es annyira nemzeti es ahogy te irod ANNYIRA KAPITALISTA ! Fideszes frocsogos DEMAGOG UMABA AZT BIROM , HOGY ANNYIRA DE ANNYIRA KOVETEZETES ES PONT UGY MERI AZ EGYIK MAGYART MINT A MASIK MAGYART ! Ez csakk vicc volt nehogy valami szerencsetlen ezt beszopja , mert amit lehet ORBANNAK ES CSICSKASAINAK AZT SENKI MASNAK NEM LEHET! MIERT IS !!!! CSAK MERT ORBAN UGY GONDOLJA! EZ IS A FIDESZES DEOKRACIA RESZE , MINT A NEMZETI AGYMOSAS ! ORBAN NON STOP HAZUDIK , NON STOP HULYENEK NEZ , ES NON STOP VALTOGATJA ELVEIT AHOGY A PILLANATNYI ERDEKE KIVANJA! MOST EPPEN 1 700 000 milliardert kampanyol maga mellett , a magyarorszag jobban teljesit ! MINBEN AZ MAR NEM ERDEKES MERT NEM IS IGAZ! AMI IGAZ , HOGY A FIDESZES POLITIKUSOK ES HAVERJAIK EGYRE TOBBET KERESNEK , ezek pedig tenyek a tenyek pedig makacs dolgok!!

birkakhoz 2013.04.01. 15:04:39

@reszeg tengeresz: Latom mar megint nem ittal vizet , pedig allitolag egeszseges. Probald ki hatha maskent fogod latni a vilagot es marad meg 1 azaz 1 db agysejted ! Bar a birkaknak sokat nem kell gondolkozniuk a macskagyokeret pedig ajanlom a szuleidnek ragcsaljak ok hatha attol elfelejtik a napi gondjaikat. Tenyeket csak az idiotak szoktak elferditeni ezek szerint te is ehhez a taborhoz tartozol.

glc 2013.04.01. 15:06:52

Kedves posztíró, a cikked, annak is a legutolsó sora, és egy közbülső kommented, csak igazolja azt, hogy sokan miért mennek el ebből az országból.
Mert szerinted valakinek "sajátjai", meg "elvbarátai" vannak. Pontosan ahogy a feketék-kerényik képzelik ezt az országot. Mert szerintük-szerinted "két magyarország van".
Persze, mert a megosztás az ellenségkép mindig a hatalomhoz vezető út legjobbika.
Pedig csak egyetlen Magyarország van, csak épp most teszik tönkre minden szempontból évtizedekre.

birkakhoz 2013.04.01. 15:06:52

@reszeg tengeresz: Te amugy dollarban keresel ? esetleg magyarorszagon dollar a fizetoeszkoz bocsanat a NEMZETI FIZETOESZKOZ VAGY EZT IS IRJAM A BESZAMITHATATLAN ALKOHOLOS AGYAD ROVASARA BIRKA?

getva 2013.04.01. 15:07:45

az még pluszban röhej, ha kérkednek a zsidóságukkal, jiddise mama meg százéves pályaudvar megafaszom, mert az épp hoz a konyhára. de mikor ezért az undorító kérkedésért visszanyal a fagyi, akkor beindul az ajvék, fogy faszizmus van, meg mindenki náczi

birkakhoz 2013.04.01. 15:09:49

@glc: Tokeletesen igazad van menekul innen mindenki akinek van esze , megelni nem lehet normalisan mert minden mergdraga AFA 27 % amivel listavezetok vagyunk a vilagon! KELL AZ ADO HAGY KOLTSEK LEVELEZESRE MEG ONFENYEZESRE , MEG SZAMLA NELKULI KOLTSEGTERITESRE MEG PREMIUMOKRA VESZTESEGES ALLAMI VALLALATOKNAL!! HAJRA VIKTOR HAJRA BIRKAK.

WLaci 2013.04.01. 15:09:52

Büszke lehetsz a zsidózós posztodra, seggfej.

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:14:12

@birkakhoz: ezt az 1 700 000 milliardot dobtam at dollarba te okor. :D
Ez amugy egymillio hetszazezer milliard, azaz 1 700 000 000 000 000 HUF, ami most 7 174 204 000 000 USD, tehat nagyvonaluan kezelve ugy a 45%-a a jelenlegi amerikai allamadossagnak. Szoval az, hogy a viktor ennyit tud kolteni kampanyra, az nem semmi. Dehat ezt persze te jol latod, hiszen te igazi ballibkent birtokaban vagy az igazi tudasnak. :D

Húsleves 2013.04.01. 15:14:25

@getva:
Kretén Ákossal kapcsolatban tökéletesen egyetértünk, de Mohácsi Viktória kifejezetten hasznos információt közölt a hülye kanadaiakkal. Elmondta nekik, hogy a Gyurcsány kormány áll a cigánygyilkosságok mögött.
Csodálkozom, hogy a Jobbik nem ismeri fel, hogy mekkora fogás ez az álszent, hazug ballibeken. A táblával a nyakukban cigányokért ajvékoló, fasisztázó, rasszistázó álszent ballibek cigánygyilkosokat támogattak a titkosszolgálatokkal, és ez kizárólag ballib forrásokból is igazolható. Mohácsi Viktória pedig ezt elmondta Kanadában. Másoknak is el kellene mondani az EU-parlamentben meg a nyugati médiákban hogy kik is ezek a Göncz Kinga, Gyurcsány Ferenc meg Ferge Zsusza féle álszent férgek valójában.

Fullánkos Algol 2013.04.01. 15:14:39

A jobbosoknak szokás szerint fáj az igazság, öröm nézni ahogy egyre mélyebbre süllyednek, azt is öröm lesz nézni amikor kipusztítják majd a saját fajtájukat.

csak egy néző 2013.04.01. 15:17:18

Baromarcú Aromo!
Ha csak a piac döntene, akkor ma már nem lenne, Magyar, Hírlap, Magyar Nemzet, Echo tv, Hír tv és semmilyen politikai szinezetű szar, mert már éhen döglött volna mind. De sajnos nem lenne semmiféle művészet sem, mert ez az ország nem tudja eltartani a művészeit sem.

birkakhoz 2013.04.01. 15:17:29

@getva: Eloszor usd be FASIZMUST A WIKIPEDIABA AZTAN HA ELOLVASTAD FASZOM NELKUL AKKOR ERTELMEZD TE SULT BAROM HA EZEN IS TUL VAGY AKKOR MEG USD BE A NEMZETI SZOCIALIZMUST ES HASONLITSD OSSZE A MAI MAGYAR HELYZETTEL ! Liberalis meg ballib ( ilyen kulonben nincs is ez csak a fidesz keziszotaraba van Selmeczi Szoke Gabika talalta ji) ezeket tudjatok szajkozni eg a Gyurcsanyt meg a nyocevet pont azt amit beleegettek a chipjeitekbe a narancssarga szakik , nem keves MI PENZUNKBOL , VISZONT MUKODIK ELLENTETBEN A MAGYAR GAZDASAGGAL AMI NEM MUKODIK PERSZE AZ ELMULT NYOCEV MIATT DE MAJD VITYA FELALLITJA, DE MIT? MATOLCSYVAL AKINEK EGGYEL KEVESEBB VAN ES FOGALMA SINCS SEMMIROL?????????????

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:19:02

@csak egy néző: mert nepszabi, ATV, nepszava, meg magyar narancs lenne mi? :D Ha ezek mogul kihatralna a zsido toke, mar a kovetkezo honapban nem tudnanak fizetni az alkalmazottaknak.

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:20:16

@birkakhoz: amugy veled mi van? Asszony mar ennyire nem kivan, a disznohoz az olban meg meg nincs gusztusod, es ennyire ki akar torni beloled a dolog? :D

birkakhoz 2013.04.01. 15:24:47

@reszeg tengeresz: Mit dobtal at hova te szerencsetlen 1 7 000 000 forint az kb 8 millio dollar ennyit vettek ki az adofizetok zsebebol a semmire onfenyezesre persze jol jartak mery Simicska-Orban birodalom plakatjain hirdettek azert nem rossz mi egy legyet 2 csapasra vagy kinek a mijevel verik a csalant?Sajnos mar megint tevedtel reszeg birka nem vagyok ballib mert olyan nincs nagytudasu elittad az eszed ha volt egyaltalan! Ha elovasod amit irok akkor rajohettel volna hogy semleges radikalis elem vagyok! Neked is ajanlom a wikipediat frissitsd a tudasod hatha egyszer meg a beka menet elere allhatsz ! VIKTOR AZ A DON VITO??????

birkakhoz 2013.04.01. 15:27:47

Latom sullyedsz birka , leket kapott a hajod menjel aztan szivattyuzz hatha megmentheted neg az eleted ! Mi is a felhasznalo nevem ?? Na latod van meg mit tanulnod BIRKAK BIRKAJA!!!!!

birkakhoz 2013.04.01. 15:29:33

@reszeg tengeresz: Mit dobtal at hova te szerencsetlen 1 7 000 000 forint az kb 8 millio dollar ennyit vettek ki az adofizetok zsebebol a semmire onfenyezesre persze jol jartak mery Simicska-Orban birodalom plakatjain hirdettek azert nem rossz mi egy legyet 2 csapasra vagy kinek a mijevel verik a csalant?Sajnos mar megint tevedtel reszeg birka nem vagyok ballib mert olyan nincs nagytudasu elittad az eszed ha volt egyaltalan! Ha elovasod amit irok akkor rajohettel volna hogy semleges radikalis elem vagyok! Neked is ajanlom a wikipediat frissitsd a tudasod hatha egyszer meg a beka menet elere allhatsz ! VIKTOR AZ A DON VITO??????

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:29:37

@birkakhoz: ezt irtad te hugyagyu fasz :D
"MOST EPPEN 1 700 000 milliardert kampanyol maga mellett"

1 700 000 milliard. Az meg egyszer leirom - latom te eleg sotet vagy ahhoz, hogy mindenre harapsz imadok szorakozni az ilyenekkel - 1 700 000 000 000 000 HUF. Azaz egymilliohetszazezer milliard. Ez pedig dollarba atszamolva megkozelitoleg az amerikai allamadossag fele. Jol megy a fidesznek na! :D

csak egy néző 2013.04.01. 15:30:07

@reszeg tengeresz:
Te baromarcú szeszkazán. Mesélj már, hogy az általam említett szennylapok és csatornák mögött, milyen pénzek állnak?

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:33:17

@csak egy néző: simicska, fidesz, meg a tobbi jobbos tolvaj. Ettol talan mentesul a masik oldal?

birkakhoz 2013.04.01. 15:33:32

@reszeg tengeresz: Mekkora suletlensegekeket irsz te birka a zsidoknak allitolag van penze mindig ez faj mindenkinek! AKKOR MOST MI A HELYZET A ZSIDOK NEM TUDJAK FINANSZIROZNI AZ ATV , NEPSZAVAT, NEPSZABIT ? EZ VICC VOLT ? Amugy oruljon minden Orbanista mert az elobb emlitett mediak nullak gyengek puak , beszariak egy normalis radikalis oldal nelkuli sajto van az pedig az AMERIKAI NEPSZAVA!!!

kovácspéterke 2013.04.01. 15:34:54

Én alapvetően balra húzok, és nagyon nem tetszik, ami most megy, de ettől függetlenül abszolút egyetértek a bejegyzéssel.

Dinsdale Piranha 2013.04.01. 15:35:35

Az Orbán imádat múlandó betegség. Néhány év és jön a köpködés.

birkakhoz 2013.04.01. 15:35:51

@reszeg tengeresz: Mit dobtal at hova te szerencsetlen 1 7 000 000 forint az kb 8 millio dollar ennyit vettek ki az adofizetok zsebebol a semmire onfenyezesre persze jol jartak mery Simicska-Orban birodalom plakatjain hirdettek azert nem rossz mi egy legyet 2 csapasra vagy kinek a mijevel verik a csalant?Sajnos mar megint tevedtel reszeg birka nem vagyok ballib mert olyan nincs nagytudasu elittad az eszed ha volt egyaltalan! Ha elovasod amit irok akkor rajohettel volna hogy semleges radikalis elem vagyok! Neked is ajanlom a wikipediat frissitsd a tudasod hatha egyszer meg a beka menet elere allhatsz ! VIKTOR AZ A DON VITO??????

birkakhoz 2013.04.01. 15:37:02

@reszeg tengeresz: Kit erdekel az amerikai allamadossag te birka?

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:37:17

@birkakhoz: valoszinuleg az van, hogy te tenyleg nem tudsz olvasni. :D Mondjuk irni se nagyon - bar a caps lock megvan latom - de ez csak jo. Amig a ballib oldal ilyen szerencsetlen feleszuekbol all mint te, nincs felni valonk. :D

birkakhoz 2013.04.01. 15:39:27

@Mrs. Jackman: Szerintem nincs valos oldal ezcsak marketing ! Jo szandeku es rossz szandeku tolvaj aljas fereg politikus van ! ORBAN BALRA HUZ TELJESEN DE JOBBOST PREDIKAL NACIONALISTA POPULISTA ONTETTEL ! HITELTELEN , ELVTELEN A NARANCSOS DON !

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:39:30

@birkakhoz: az csak viszonyitaskeppen szamit tudod te agyatlan. :D
Az a helyzet, hogy te tenyleg ostoba vagy. Egy jo troll esszel tamad. De te.... pfff bazdmeg, se olvasni se irni, se gondolkozni, se fogalmazni nem tudsz. Vissza kene meg kicsit ulni az iskolapadba, mert ez igy keves lesz!

birkakhoz 2013.04.01. 15:41:00

@reszeg tengeresz: Kit erdekel az amerikai allamadossag te birka?

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:44:21

Na ez a hulyegyerek kifulladt. Nem jon valaki akivel normalisan lehet verekedni? Egy down-koros ovodas erre nem alkalmas.

birkakhoz 2013.04.01. 15:44:28

@reszeg tengeresz: Viszonyitani minek birka??? Mi a szent tehenszart viszonyitgatsz attol jobban erzed magad ? Ez olyan se fule se farka duma !Teny a kovetkezo , elhetetlen az orszag mert Orban aki 50 eves korara meg nem dolgozott zatonyra futatta mert semmihez nem ert csak az agymosashoz . NALAD MUKODIK BIRKA TE VAGY A METERMUVE! JO SOK KLON VAN DE NEM ELEG!! Erdelyi temetokbe keresik a valasztoikat .

Makkasz 2013.04.01. 15:45:11

@birkakhoz: Az biztos hogy kommunizmus epitese folyik.
Viszont hatalmo megorzesen tul, szovjetunio kiszolgalasa helyett ma a politikai elit es oligarchak, az osszes lehetseges EU es kozpenz ellopasan munkalkodnak, es az oroszokat akarjak behozni tamogatonak. Ostoba maffiozok.

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.01. 15:45:50

lyen-ez amikor a mennyiség megöli a minőséget.
A kertévék, az idegen hatásokat sugárzó média olyan hatásokat is kivált melyekkel nem számoltak a méregkeverők.
A pénz mindenhatóvá tétele, a tévesen értelmezett önmegvalósítás sugallata, kíméletlen következményekkel jár.
...... Igen van antiszemitizmus, jó tíz-éve még meg lehetett volna állítani a nemzetellenes uszításokat (Heti Hetes és társai) s akkor nem lett volna ilyen mértékű „zsidózás”.
..
Rengeteg embernek egy cipője, egy rend ruhája van, ők már egy szaros gitárt sem tudnak eladni.
Rengeteg ember nem aludhat éjszaka, mert a házat ellopják a feje fölül.
Rengeteg ember az ingatlanját fillérekért sem tudja már eladni, ők már sehova nem menekülhetnek.
Gerendás úr még elmehet.

átlátó 2013.04.01. 15:47:04

Egy kanyhaló ez. De a nem komplikált fajtájából.

gastro, missing in action 2013.04.01. 15:50:20

Liberaliskent egyet kell ertsek a posztolo gondolatainak elso felevel..
Mikor mar arrol irt, hogy kint van par ertelmisegi aki a rettegesbol el, akkor meg oltari baromsagnak tartottam. Minden nem johet ossze Atomonak sem:)

vackorazelsőbében 2013.04.01. 15:50:56

Szánalmas ez az egész ország. pont.

reszeg tengeresz 2013.04.01. 15:52:36

@birkakhoz: na meg egyszer megprobalom. :D
Szoval. (csak nehez irnom mert kozben rohogok)

Szoval amit te leirtal 1 700 000 000 000 000 forintos osszeget, hogy az orban kampanyra kolti, az egy akkora osszeg, ami mar az USA (tehat a vilag messze legnagyobb gazdasaganak) szempontjabol is egy nagy osszegnek szamit, de szerinted az orban ennyit kolt itthon kampanyra. Ha akarod mas viszonylatban nezni. Ez az osszeg negyszerese a kinai devizatartaleknak, de ha ugy jobban erted, akkor ebbol 85000-szer ki tudnak fizetni a magyar allamadossagot. De nem. Ok kampanyra koltik mi? :D Tenyleg ennyire hulye vagy, hogy ezt nem eretd? :D

miketbeszéltek 2013.04.01. 15:57:20

Érdekesek azok a hozzászólások, amelyek kb. azt mondják: "a piszkos zsidók azt hazudják, hogy nálunk zsidógyűlölet van".
Ha valaki visszaszól, hogy ebben van némi ellentmondás, akkor meg rohadtballibsikomcsi a válasz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.01. 16:02:13

Gyerünk gyerekek, gyilkoljátok a karaktert! Frecsegjen a vér. Aki kritikát fogalmaz meg, annak ki kell engedni a belét a betonra. Csak így tovább!

Egyébként Stumpf István mikor kerül sorra? Ő is kritizált a minap.

reszeg tengeresz 2013.04.01. 16:08:53

@pocakos focista: nem kell nekunk gyilkolni, elintezte ez a gerendas magat :D

piefke 2013.04.01. 16:08:55

Gerendás rétegműfajt űzött egy összeomló gazdaságú országban – ezért került egzisztenciálisan az elleheltenülés szélére. Sehol a világban nem az RTL Klub/TV2-szerű bulváradók tartják el az efféle művészeket, hanem az a műveltebb, stabil egzisztenciával bíró, polgári középosztály, amely Magyarországon nagyon kisszámú és egyre vékonyabb lesz – akárcsak a pénztárcája.
Ez a réteg jár azokba a klubokba, kamaraszínházakba- koncertekre, amelyeket a jólmenő államok/városok képesek eltartani – mert ezeket általában nem a magánszféra szokta pénzelni, legfeljebb egy-egy tehetős magánalapítvány.
Amíg volt valamivel nagyobb jólét és amíg a kultúrpolitikában a fentieket belátók döntöttek, addig megéltek a Gerendások – amióta viszonyt valami sosemvolt nagymagyarság eszmehívei akarják diktálni a közízlést és mögöttük negyedművelt, a modern világgal tisztában nem lévő politikusok és „üzletemberek” állnak, azóta pénz és dicsőség csak ennek a valójában az egész világon, de még Magyarországon is piacképtelen – mert: értéktelen és embertelen – ízlésvilágnak és képviselőinek jut (Petrásnak pl., vagy Dörnernek – akinek a színházáról „ítélt a nemzeti piac”).

hwer 2013.04.01. 16:13:07

Aromo, tőled hányok, mert undoríto vagy

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.01. 16:23:53

@reszeg tengeresz: Ha nem kell, minek csináljátok?

Ha elintézte magát, akkor nyilván a fölcsön fekszik. Jó rugdalni mi? Igazi csőcselék viselkedés.

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.01. 16:24:25

@piefke:
"Petrásnak pl., vagy Dörnernek”..
Kár ebbe belemenni.
A másik oldalról Alföldi vagy éppen a Sas Kabaré pont olyan indulatokat vált ki.
Mindkettő érvelés sért érzékenységet.
.....Nem akarom gúnyolni, a zsidó vallást, mert nincs rá okom.
De ökölbe szorul a kezem, ha a Turulon, ha a kereszténységen gúnyolódnak.
Ha Petrás nem érdemelte meg a díjat, akkor a „másik oldalról” is elővehetők a nevek.
Sehova nem vezet a személyeskedés.

nemzetiracionalista 2013.04.01. 16:25:08

Gerendás Péter: "Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket bitosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog." két ilyen gitár lehet találni a mai(!) napon az ebay-en: az egyik közel 2 és fél millió(!!!) forint a másik, több(!!!) mint 3,5 millió forint! Ha arra gondolunk joggal, hogy az üzletben is annyira volt tehetségtelen, mint a gitározásban akkor eladta feléért ami még mindíg legalább 1,3 millió forint, amely összeg fedezi a havi "nem nagylábon élését" Melyikőtök családja él meg 1+ millió forintból otthon nem nagy lábon??? Ugyan már! Semmit nem csinált (alkotott) évek óta, egyszerűen eljárt felette az idő. Majd Londonban azt kapja amit megérdemel: lesz majd utcazenész! Alapjában örülök, ha valaki ki akar jönni, de az szánalmas, hogy egy buta értelmiségi a nemlétező fasisztákra keni élete nyomorát, ahelyett, hogy képes lenne méltósággal tükörbe nézni!... ime az egyik gitár mai ebay linkje: www.ebay.co.uk/itm/1966-Fender-Stratocaster-/300872722660?pt=Guitar&hash=item460d6968e4

Balt 2013.04.01. 16:28:22

@OrangeOrder: A múltkor láttam egy Lexusból kikászálódni Lipótvárosban. Vészvillogóval állt meg egy (szintben) kiemelt sarkon, az autót magára hagyva. (Valszeg már úgyis mindegy, banki visszavett autó lesz belőle.)

Jó utat a láma után, remélhetőleg szoros barátságot köthet egy tevével. :))

zsola78 2013.04.01. 16:28:28

@Makkasz: még ha igazad is van a stílusod ugyanolyan pökhendi és nagyképű mint akiket kritizálsz.Elmentél,mert így láttad jónak, de azért akik itt maradtak, ne legyenek már idióták... Akkor ők mondják azt, hogy Te meg gyenge vagy? Egyik sem igaz!!!

Ja és nem írunk neked nekrológot, mert dönöttél és elmentél. Csendben. De nem áltál neki nyilvánosan nyafogni mint egy fürdős kurva és fasisztázni, meg mindenki mást szidni a töketlenséged miatt. Ezen háborodtak fel sokan.

Éhes_ló 2013.04.01. 16:30:30

@glc: szia. Vár izrel, nekünk nem hiányzol.

Balt 2013.04.01. 16:30:50

Ez bizonyára közismert:

Gerendás Péter (gitáros, előadóművész): Herényi Károly MDF-képviselő veje. Apja: Gerendás Iván ÁVH-s százados.

regress 2013.04.01. 16:32:28

@El_Tekergő_Macska: a turulnak mi köze a kereszténységhez?döntsd már el mi vagy?a kettő együtt beteg dolog

Éhes_ló 2013.04.01. 16:32:34

@csak egy néző: menjetek haza, ott van rátok igény. Tömeges. iámádnak benneteket a fajtársaitok izraelben, alig várják, hogy fizethessék a hobbitokat és a számláitokat.

Éhes_ló 2013.04.01. 16:34:35

@vackorazelsőbében: lehet lépni, gerendás legalább nem lesz egyedül.

birkakhoz 2013.04.01. 16:35:13

@Balt: Mennyi tortenesz van itt ez hihetelen, valoszinu ezert nem szavazta meg a 2/3 az ugynokok torveny mi? Biztos a fidesznel is jo sok AVH -s lehet masulonben megszavaztak volna , csak akkor jott volna racsodalkozas fideszes bolsik reszerol!

Éhes_ló 2013.04.01. 16:36:37

@miketbeszéltek: miért ne utálhatná bárki a népét konstans nácizó, hetente holokamumegemlékezést rendező, ezredik kárpótlását tőle kizsaroló zsidót?

Ki tiltja meg? A mazsihiszes munkásőr? Gerendás az ávh-s palánta?
Mesélj már kérlek!

csak egy néző 2013.04.01. 16:37:18

@Éhes_ló:
Erre tellik neked te mélymagyar barom?
Mitől vagy te nagyobb magyar, mint bárki más?
Javaslom, hogy annak adjál útirányt, aki elöször törölte ki a feneked.

Éhes_ló 2013.04.01. 16:38:06

@hwer: az érzéseink kölcsönösek a magadfajtákkal.
Ez jó fogyókúra.

Éhes_ló 2013.04.01. 16:39:59

@csak egy néző: szerintem nem érted a nyelvet zsidó.
A magyarságomról sehol nem nyilatkoztam.
Jó utat kívántam a magadfajtáknak és gerendásnak haza izraelbe.

birkakhoz 2013.04.01. 16:41:06

@Titus Flavius Vespasianus: Szerintem meg nagyon gyenge foleg azert mert be akar csapni es jon a kapitalizmus nevo csunya szoval ! Radasul nagyon magyar nemzetes a szovegezese ami egy uszito Orban ujsag semmi koze a jobbos ertekrendhez! SZERENCSETEK VAN , HOGY NINCS EGY NORMALIS UJSAG MAGYARORSZAGON IGY TELJESEN ROMMA LEHET MOSNI AZ ORBAN MEDIABOL TAPLALKOZO BIRKAk agyat , de ETTOL MEG ORBAN BALOS ES NEM JOBBOS DE JOHETNE MAR EGY NORMALIS JOBBOLDALI RADIKALIS ( nem uszito) part az nagyon hianyzik !

Balt 2013.04.01. 16:41:11

@Ches Desmond: "Bár Gerendás sose exponálta magát nyíltan politikailag"

Nem-e?!? Jól emlékszem a 2002-es "Koncert a köztársaságért" fedőnevű MSZP-SZDSZ kampányrendezvényre (fővédnök: Göncz Árpád, nem deklarált "alvédnökök": Kuncze és Medgyessy), az összes fellépőre, bemondóra. Fehér ember nem felejt!

Makkasz 2013.04.01. 16:41:46

@zsola78: Mikor menj el ha nem akkor amikor te latod jonak? mi korlatoz benne, hogy a gyermekeidnek es sajat magadnak a legjobbat tegyel?

Ez nem pokhendiseg, hanem evmillios emberi normalis szandek. Igy epult fel a vilag.

nem akik maradtak idiotak, hanem akik bantjak, ostorozzak azokat akik elmennek, nem a veszjeleket latjak a kormany tevekenysege kapcsan. nem ebrednek ra, ha szerintuk nem borzalom amit orban muvel, de valaki erezheti ugy, hog az.

Gerendas muveszi, emberi nagysagahoz hozzatenni nem tudok, nem erintett meg, nem ismerem. Mindenesetre hat gyerekrol gondoskodik, es nem lat mas eselyt.

Aligha penzert irta amit irt.

Ha szerintetek nincs igaza, bele kell nyugodni, o igy erzi, es meg sokan masok is, nincs egyedul.

Csollany sem veletlenul ment el. Janicsot sikerult visszakenyszeriteni, zsarolassal (ahogy sportdiplomaciat Moon nevezik). A rakat olimpiai erme utan oregecsaken mashol akart elni, nem engedtek.

Borzalmas ami tortenik, a gyerekek letartoztatasa, bevitele nehogy rendet bontsanak fidesz szuletesnapon.

Bizony elmondom en is a velemenyem. Ez a poszt a meg nem ertesrol, kirekesztesrol, rovidlatasrol, problema be nem ismereserol, tagadasarol szol, kommentelok meg egy szamukra ismereteln szerencsetlen sorsu embert rugdosnak.

En igy latom.

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.01. 16:41:57

@regress:
Mi köze?
Semmi.
Egyik a vallásom, másik a magyarságom jelképe.
Amúgy hányhatnékom van az útszéli tegeződéstől és a pökhendi proli stílustól.

Makkasz 2013.04.01. 16:43:09

@Éhes_ló: en 210 m Ft adot fizettrm, Hanyszor fizettem ki teljes szamladat kis taho?

Nem a hozzad hasonlo eloskodo tehetsegtelenek mennek el eloszor.

Frocsogj kis larva.

birkakhoz 2013.04.01. 16:43:44

@Balt: Lattam en is kiszalni Bayern Zsolti volt a sofor csak alcazta magat egy nagy piros gomb volt az orran a fejen meg egy trombita jol neztett ki ,csak a szajra puszit nem ertettem.

jog-ász 2013.04.01. 16:44:07

én magam liberális gondolkodásúnak tartom, de a cikk minden mondatával egyetértek, nekem is azok a barátaim jutottak eszembe akik az elmult három négy évben pont azért mentek ki külföldre mert nem tudták volna a gyereküket eltartani, magukat fenntartani stb.stb. sokad adták fel tanult szakmájukat, itthoni álmaikat..viszont a hozzászólások agresszivitását nem értem..kár hogy nem lehet normálisan beszélgetni.

Makkasz 2013.04.01. 16:45:43

@zsola78: A velemeny kifejtese nem nyafogas. A panasz, segitsegkeres sem. utaljatok hogy sokaknak nem tetszik az ami tortenik, es nem fogjatok fel hogy azert, mert szar.

piefke 2013.04.01. 16:46:17

@El_Tekergő_Macska:

Nem kár belemenni! Petrás nettó náci, Dörner színháza pedig megbukott: nem tartotta el a mélymagyar-irredenta közösség. Ha már a blog szerzője azon gúnyolódik, hogy Gerendást nem tartotta el a piac, akkor Dörnerről ez szintén elmondandó.

Alföldi művészetét ne hozd össze a Sas Kabaréval, mert semmi közük egymáshoz.

Turulon gúnyolódás: nem magán a turulon szoktak gúnyolódni, hanem azokon, akik ezzel egy sosemvolt magyar múltat és egy soha meg nem valósítható nagy nemzeti ábrándot dédelgetnek. Keresztényeken gúnyolódás: soha, egyetlen alkalommal sem hallottam, hogy akár Gerendás, akár Alföldi, akár bárki az általatok "ballibnek" elnevezett körből ezt tette volna. Ellenben veletek, akik úgy zsidóztok, mint ahogy fingotok...:-)

Petrás díja: petrás egy szemét, tehetségtelen alak, aki pénzért kihasználja a "mélymagyarok" efféle "zenére" való igényét és ebből él... A "másik oldalon" kiket hoznál példának? Mégis, kíváncsi lennék, de igazán!:-)

Balt 2013.04.01. 16:47:00

@Húsleves: Jó, jó, Mohácsi kétségtelenül tanúságot tett, de ettől még nem muszáj visszajönnie. (Hogy a saját nyelvébe öltsünk, pláne akkor, ha netán visszajönne az a kurzus, akik romákra vadásztatnak a "megbékélés" égisze alatt.)

glc 2013.04.01. 16:47:59

@Éhes_ló:
Mert szerinted mindenki zsidó aki neked nem tetszik...:)))) milyen egyszerű agy...
Köszönöm, hogy ezzel is megerősíted a mondandómat.

gastro, missing in action 2013.04.01. 16:51:44

@Éhes_ló: neked miert kell minden hozzaszolasban, mindenkivel tudatni, hogy zsido?

gastro, missing in action 2013.04.01. 16:52:49

Biztos letezett a csodaszarvas is, igaz senki nem latta ...

retrometro 2013.04.01. 16:53:12

@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl: Végigolvastam a kommenteket. Te szó nélkül hagytad a legocsmányabb nácik öklendezéseit és beszóltál Zigomernak. Azt hiszem, akkor nem tévedek sokat, ha azt gondolom, hogy alapvetően egyetértesz velük, csak kicsit kifinomultabban fogalmazol.

zsola78 2013.04.01. 16:54:39

@Makkasz: Én a véleményedre írtam a pökhendiséget, nem arra, hogy elmentél.

Egyetértek veled, Te így láttad jónak. De van aki úgy, hogy marad és mindent megtesz amit csak tud mert itt akar adót fizetni és élni. Ez is egy álláspont és ugyanúgy vállalható mint a Tied. Nincs különbség.

De mindkét döntés mögött átgondoltság és megfontoltság (remélem) húzodik meg és nem egy életre képtelen ember hisztije. Ami fáj ebben az egész ügyben (és nem a posztban) az, amit már leírtam: Egy full idióta világgá kürtöli az impontenciáját és saját tehetetlenségért és szerencsételnségért mást hibáztat, majd fasisztázik és előhúzza a jó kis zsidó vagyok engem itt üldöznek sztorit. POFÁTLAN HAZUGSÁG!!!!

Mi lenne, ha mondjuk "hasonló helyzetű" ember elmenekülne innen, mert különböző kisebbségi népcsoportok folymatosan molesztálják a gyerekeit hazafelé menet, vagy elveszik a tárgyait, esetleg késeléssel fenyegetik??? Akkor a "hasonló helyzetű ember" lenne azonnal rasszista, meg kirekesztő, meg náci, mert ilyet mer írni, vagy gondolni. Pedig mi is lenne a különbség????

Szóval így megy ez itt, kell egy kis hangulatkeltés.... :) Jelentem sikerült.

Balt 2013.04.01. 16:54:45

@nemzetiracionalista: "Melyikőtök családja él meg 1+ millió forintból otthon nem nagy lábon??? Ugyan már!"

Van olyan képviselő, aki vmelyik éves vagyonnyilatkozata szerint napi(!) bő 300e Ft-ot élt fel. Lehet tippelni.

zsola78 2013.04.01. 16:57:59

@Makkasz: Bocs de az nem vélemény volt!!!! Ez kőkemény hangulat- és gyüleletkeltés.

Szükségtelen volt részéről az egész, 3 mondatban meg lehetett volna írni amit akart, vagy inkább nem ír semmit hanem elmegy és később közli: szuper helyet találtam magamnak és itt ismaradok mert...

De miért kell előtte csinálni a feszkót???

Éhes_ló 2013.04.01. 17:09:23

@Makkasz: kész szerencse hogy a magadfajták húznak el és nem a magyarok. Kár, hogy gerendésnak nem jött össze ennyi befizatés, de a részét betudom neked.
Köszi, és sok sikert az ígéret földjén.

Makkasz 2013.04.01. 17:10:03

Ez egy pofatlan ordenare hazugsag
"De van aki úgy, hogy marad és mindent megtesz amit csak tud mert itt akar adót fizetni és élni."

Senki nem marad azert hogy adot fizessen, vagy a kozert. Maradnak mert oda koti oket a rokonsag, baratok (aki elmegy, bizony azt is, de annyi a negativ inger hogy megis elmegy), maradnak mert elegedettek sorsukkal, maradnak mert tehetetlenek, nincsenek almaik vagy tehetseguk.

A kommunista kollktivizmust harsogjatok, osszefogasrol beszeltek mikor oligarchaelit lenyul mindeneteket. Valohjaban pedig senki sem marad azert, mert a tobbiekkel akar kozosseget vallalni. Amig nem elsz kulfoldon, eszre sem veszed hogy nem csak 80%os adoekkel lehet, nem szol bele mindenbe az allam es a polgarok boldogulasaert kormanyoznak, szabadsag van, merhetetlen magyarhoz kepest.

Erdeke, lelkiismerete, penze csak az egyennek van, az allamnak egyik sincs. Aki mast allit hazudik, csalo.

"Egy full idióta világgá kürtöli az impontenciáját és saját tehetetlenségért és szerencsételnségért mást hibáztat, majd fasisztázik és előhúzza a jó kis zsidó vagyok engem itt üldöznek sztorit. POFÁTLAN HAZUGSÁG!!!!"

Biztosan nem full idiota. Tudom milyen velemenyek vannak moon zsidokkal es ciganyokkal kapcsolatban. Aki annak a kisebbsegnek nem resze, nem erzi mennyire szar.

Legalabb azt ertenetek, jot akar gyermekeinek, es azt mondja el amit o erez. es meg 499.999 ember erzett eddig igy, hogy elneheziti kapcsolatatit, feladja vagyonat, karrierjet, mas nyelven 0 rol probal karriert csinalni.

Miert lehet ez? mert minden rendben?

"Mi lenne, ha mondjuk "hasonló helyzetű" ember elmenekülne innen, mert különböző kisebbségi népcsoportok folymatosan molesztálják a gyerekeit hazafelé menet, vagy elveszik a tárgyait, esetleg késeléssel fenyegetik???"

Semmi nem lenne. Ha ennyire rossz a helyzet, el kell menni, nem szajkaratezni.

"Szükségtelen volt részéről az egész, 3 mondatban meg lehetett volna írni amit akart, vagy inkább nem ír semmit hanem elmegy és később közli: szuper helyet találtam magamnak és itt ismaradok mert...
De miért kell előtte csinálni a feszkót???"

Azert csinalja a feszkot, amit fentebb leirtam, elmenni rengeteg aldozattal jar, nem hobbibol csinalja senki.

Régi Péter 2013.04.01. 17:13:23

@Makkasz: Tudom, hogy a magadfajta arról álmodozik, hogy komoly érvei vannak a Zórbán ellen. A valóság azonban az, hogy az ATVs meg Indexes marhaságok szajkózásán kívül semmit nem tudtok. 500 000 ember nem a Zórbán miatt ment ki, hiszen nem 2010 óta ment ki mind a félmillió. A lengyelektől meg a románoktól kivándorló 2-3 millió ember is az Zórbán miatt ment ki szerinted? Az egész közép európai térség a nemzetközi pénzvilág félgyarmata: nem emelkedik a fizetés, az életszínvonal, mert a globalizáció urai így akarják. Ez a történet lényege, mindenféle kúrmányzati szándék ehhez képest másodlagos. A viktorka kúrmányáé is, amely legalább némely jelképes dologban tesz az a pénzvilág ellen. MANYUP pénzekkel jössz? 2008 óta nem termelt semmilyen profitot! Az államháztartásból vették ki 1998-ban ezeket a pénzeket, amikor a kötelező manyupba be kellett lépni! Hitelt kellett fölvenni, hogy ki tudják fizetni az állami rendszerben maradtak nyugdíját, mert a manyup által lerabolt nyugdíj alapból nem tudták kifizetni ami jár. Végezetül pedig bajnai állami garanciát vállalt a manyupos nyugdíjakra. Akkor tehát ez a rendszer is végig állami volt, hiszen az államháztartásból vette ki a pénzt, állam által fölvett hitelből fizették a korábbi nyugdíjakat, és ha becsődölt volna az állam vállalta volna a pénzügyi garanciát a nyugdíjakra. Úgy könnyű profitot termelni, hogy mindet az állam áll! Te ezt sírod vissza, nagyon okos vagy, gratulálok. Fenntartanád azt a felsőoktatást, ami bölcsész diplomás pizzafutárokat termel Londonnak, szintén maxi respect, okos vagy!

Éhes_ló 2013.04.01. 17:13:52

@gastro, missing in action: ami hápog, vízen úszik és sárga az kacsának néz ki?

Aki 70 évvel a nácik tömeges kiírtása, koncentrációs táborokba zárása, vagyon és jogfosztása, azóta is tartó üldözése, politikai tevékenységük válogatottan aljas trükökkel való ellehetetlenítése után, a kommunista és a zsidó propaganda mindent elöntő áradása közben még mindig minden sarokban, minden mondat, mninhden neki nem szimpatikus vélemény mögött nácit lát az egy elmebeteg zsidó.

Egyszerű, nem?

Makkasz 2013.04.01. 17:15:03

@Éhes_ló: Mit jelent a magamfajta?

Tobb nyelven beszelo? Jo adofizeto? Felelos? Csaladfo? Tobbdiplomas? Sikeres?

Vagy mit< A magadfajtanak emnnyi a nem kozpenzbol kapott adoi es igenyv=bevett szolgaltatasok egyenlege (- 1 m Ft/ev?).

Kirekeszto, ostoba vagy, nem tudsz semmit, amit harsogsz azt is kover vagy vona faszabol szoptad ki.

csak egy néző 2013.04.01. 17:16:00

@Éhes_ló:
Baromarcú ló. Nem vagyok zsidó és nekem ez a hazám, mert magyarnak születtem, téged viszont nem tudom, milyen kanca szarhatott ide, ha nem nyilatkoztál a magyarságodról.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:18:20

@csak egy néző:

Analfabéta félállatokkal leállni vitatkozni... Nagyon unatkozik ön? :-)

ledkerék 2013.04.01. 17:19:35

Valamelyik bányában kellet volna kezdeni a karrier építését most volna jó nyugdíja!

csak egy néző 2013.04.01. 17:20:40

@milyen szép a Vértes, ó:
Csak néha idenézek, de akkor nem tudom szó nélkül hagyni az ilyen agymosott köcsögöket, egy darabig eljátszom a fajtájával.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:21:54

@csak egy néző:

Azt 'szabad', csak ne vegyük ennyire komolyan a szerencsétlent, na. ;-)

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.01. 17:22:47

@piefke:
Számomra kár belemenni. -de néhány mondat erejéig:
-A levelet Gerendás írta nem Dörner, tehát a cikk erről szólt. Ha az Új Színház nem lesz sikeres a következő években, nyilván meg fog bukni, és így lesz rendjén.
Nem értem, hogy Petrás miért náci.
Nyilvánvalóan a zenéje színvonal alatti vagy átlagos, bár a magyar zenei gyökerek felhasználása miatt sok ember számára szerethető. Persze hülyeség az állandó Trianon emlegetés, több szót nem érdemel.
Nem hoztam össze Sast és Alföldit.
Az analógia Sas és Petrás, s Dörner és Alföldi.
De nem párhuzam, nem értékrend, csak mint érzékenységet sértő neveket említettem.
............
„sosemvolt magyar múltat” nem tudom értelmezni, ha Ön úgy gondolja, hogy ennek a népnek nincs történelme, nincsenek erényei, -mit is mondhatnék, jobb ha csendben abbahagyjuk a párbeszédet.
A nemzeti ábrándot sem értem, persze tudom, -csak egy, agyhalott paraszt vagyok. :-)
...Alföldiről, Gerendástól nem idéztem.

A turulon, a kereszténységen való állandó gúnyolódás nekem egyértelmű, pedig én nem gúnyolódom az Ószövetségen, vagy a Tórán.
Bár ebbe is kár belemenni... hiszen megszoktam, hogy Úgy is bele fognak gázolni az érzelmeimbe, pedig én nem ezt teszem másokkal. Mások akarják elvenni a világomat és saját képükre faragni, -Köszönöm nem kérek belőle.
Nem tegeztem Önt, nem zsidóztam, nem személyeskedtem, mégis a nyakam zúdul a szenny a rágalom. (és örüljek ha finghatok :-) Ugye?
Ebből sem kérek, köszönöm.

„kiket hoznál példának” -Ezek után lenne értelme? :-)

miketbeszéltek 2013.04.01. 17:25:35

@Éhes_ló: Remészetesen senki sem tilthatja meg, hogy gyűlölködj. Hosszú távon úgyis mindig beigazolódik, hogy a gyűlölet legalább olyan pusztító arra akitől jön, mint arra, akire irányul. Azt viszont ne gondoljátok, hogy gyűlöletre bármi jót lehetne felépíteni....

mizrolist 2013.04.01. 17:25:38

@reszeg tengeresz: gondolom ugyanezt üzened poszthumusz Gábor Dénesnek, Neumann Jánosnak, Teller Edének, Wigner Jenőnek, Rejtő Jenőnek, Szép Ernőnek, Petschauer Attilának és a többieknek is...

ephart 2013.04.01. 17:26:32

Szegény Gerendás úr.egész életében nem tudott annyi népszerűséget összehozni mint ezzel a szerencsétlenre sikeredett levelével.Szánni való ember aki a személyes sikertelenségét rákeni a környezetére.Remélem új hazájában sikeresebb lesz mert ez a játék csak egyszer játszható el

komplikato 2013.04.01. 17:27:33

@Régi Péter: "MANYUP pénzekkel jössz? 2008 óta nem termelt semmilyen profitot!"

Konkrétan 2008-2009 között, mert előtte és utána de. Ráadásul államival ellentétben erről pontos adatokat adtak ki év végén.

"Az államháztartásból vették ki 1998-ban ezeket a pénzeket, amikor a kötelező manyupba be kellett lépni! Hitelt kellett fölvenni, hogy ki tudják fizetni az állami rendszerben maradtak nyugdíját, ..."

Ööö, mert jelenleg a nyugdíjpénzek nem csak a nyugdíjkiadások 2/3-át fedezik mi?

Húsleves 2013.04.01. 17:29:07

@Balt:
Nem is arra gondoltam, hogy jöjjön vissza, hanem éppen arra, hogy fel kellene világosítani a rasszizmus miatt jobboldalra mutogató derék nyugati faszkalapokat, hogy mi is itt a helyzet valójában. Ehhez pedig Mohácsi legalább megtette az első, erőtlen lépést.

Hogy csinálják ezt a profik? Itt van leírva:
velemenyvezer.blog.hu/2010/07/13/kover_laszlo_tulelni_a_karaktergyilkossagot
„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.
Gyurcsány szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében"

Álszent, cigánygyilkos "demokratáink" ekkora cirkuszt tudnak kavarni egy rosszul sikerült mondatból, és még dicsekszik is vele Gyurcsány. Ezzel szemben a jobboldal nem tud mit kezdeni egy olyan, tényekkel bizonyítható, a ballibek kommunikációját alapjában kikezdeni képes magaslabdával, mint ez.

Ez nagyon nagy baj.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:31:51

@Húsleves:

Még mindig annyira bájos az, amikor az összeesküvés-elméletes elmebetegek "tényekkel bizonyítanak". :))

Titus Flavius Vespasianus 2013.04.01. 17:33:15

@birkakhoz: Ne kiabálj. Amit mondtam, megmondtam, a poszt tökéletes.

Éhes_ló 2013.04.01. 17:33:47

@miketbeszéltek: semmiféle gyűlölködés nem volt sehol a hozzászólásaimban.

Jó utat kívántam a hazatéréshez mindnyájatoknak az ígéret földjére.
ebben mi a gyűlölet?
Nem náciztalak le, nem rasszistáztalak le, nem magyargyűlölőztelek le, egyáltalán semmiféle negatív jelzót nem írtam sehol.
Most sem teszem.

Ha nektek nem tetszik ez a hely ami nekünk a hazánk, szabad emberként menjetek Isten híráve!
De ne érezzetek beteges kényszert a magyarok nácizására, fasisztázására.

Mondjátok, köszi, elég volt, sziasztok!

Felénk nem úgy köszönnek el az emberek, hogy visszahánynak a vendéglátóikra, gyalázva őket két pofára?

Felétek ez a divat?

zajos1 2013.04.01. 17:34:08

@birkakhoz: És megmentett többszázezer embert, és családokat a tönkremeneteltől, ilyen áron ne legyen 40000 munka hely...

Kár volt így elmenni-e. Az hogy szakmailag sajnos tényleg selejtek vannak foglalkoztatva, tény, de a fasizálódással dobálni minket itt maradtakat nem szép dolog, vallta volna meg őszintén, megélhetési gondjai vannak, persze nem csak neki.
Azért azt halkan megjegyzem, hogy pont a liberális társadalom miatt nincs állása, mert elbutították az embereket, akik a giccsre lett vevő...

lobster thermidor 2013.04.01. 17:35:58

Jamie Winchesternek igen jól futott a szekér, tehát nem anyagi okok miatt távozott.
Jamie Winchester még csak nem is zsidó, de pont a Gerendás által említett dolgok miatt hagyta itt Magyarországot.

miketbeszéltek 2013.04.01. 17:37:38

@ephart: Gerendás kitűnő gitáros. Az valóban a környezet hibája, hogy ebből nem tud megélni. Mások maradtak, mint Galambos Lajos, és Benkő Dániel, akik átmentek lagzilajcsiba, illetve nemiszerv-mutogatásba.

Makkasz 2013.04.01. 17:37:44

@Régi Péter:
"hiszen nem 2010 óta ment ki mind a félmillió."
Valoban nem. Nem is szajkozom ezt, hiaba akarsz valamilyen vilagkepednek megfelelo csoportba lehelyezni. Valamennyi rendszervaltas utani kormany bune a felgyorsult emigracio, a csokkeno szuletesszam, az eladosotottsag, az elprivatizalas.

Orban politikajaval szemben vegtelen ervem van, nezd meg korabbi kommentjeimet. Ahogy Gyurcsanye ellen is. A kivandorlas nem rossz politika, az csak tunet.

A rossz politika az allam noveles, a demokracia leepitese, a szolasszabadsag korlatozasa, a korrupcionak alarendelt allamiranyitas, az alkotmanyozgatas, az allamositas, a beruhazasellene kiszamithatalna kornyezet megteremtese, a polgarok kiszolgaltatott helyzetben tartasa, az oktatas leepitese, a stadionepites.... vegtelen a sot.

ket jo tett: kulfoldi magyarok allampolgarsaghoz juttatasa es egykulcsos ado. itt ennek a sornak vege is.

"MANYUP pénzekkel jössz? 2008 óta nem termelt semmilyen profitot!"

Nem jovok manyup penzekkel, de kivansagodra:
- 2010.01.01. allamadossag 19.500 mrd Ft
- 2013.01.01. 21.700 mrd Ft, felcsokkent, kozben eltunt 3.000 mrd bol 2.500 mrd, tehat a nyugdij elszarasa nelkul mar 24.200 mrd lenne az allamadossag,
- allami kasszaban nem jottek letre az egyeni szamlak,
- a kesobbi nyugdijakra csak igeret van, a tenyek azt mutatjak (korpiramis), hogy nem lesznek,
- en enm adtam, megis ugy tunik, zsarolas ellenere, ha lesz allami nyugdij kapok,
- penztartagk 80%-a realhozamot kapott, holott a legrosszabbkor vettek ki a befektetest (azota 50%-ot is nott volna az erteke, de meg igy is),
- a penztarak ki tudtak fizetni a szabadrablo allamot, holott szerzodes szerint fokozatosan, nyugdijbavonulasokkal utemesen, uj belepokkel kellett volna fizetniuk!!!! Ezt senki nem emlegeti, ettol barmelyik bank bedolt volna, a penztarak helytalltak,
- hazugsag volt a nincs hozam, az eltozsdezes, de vegul most mi tortent? meg a tokereszedd is oda lett, sot a nagy kozosben is csak egy hatoda van meg.

Ha mar latni akartad hogy basztak at.

"Akkor tehát ez a rendszer is végig állami volt, hiszen az államháztartásból vette ki a pénzt, állam által fölvett hitelből fizették a korábbi nyugdíjakat, és ha becsődölt volna az állam vállalta volna a pénzügyi garanciát a nyugdíjakra. Úgy könnyű profitot termelni, hogy mindet az állam áll!"

Osotobasag, az egyenek jovedelmebol lett levonva, amit az egyen, munkavallao termelt meg. ketsgkivul, egy korabbi allapotnal kevesebb ment az allamkasszaba, de akkor is es most is borzalmas a 80%os adoek. ra lehet fogni hogy a hianyt a magannyugdijpenztar okozta, csak hazugsag, hogy a szarban tud 3.000 mrd 20.000 mrd-s adossagot okozni, vagy maskeppen, eventes 250 mrd hogyan tud 4-7%-os allamhaztartasi hianyokat okozni? Atvertek a cimkezessel. Egyszeruen allam tobbet kolt mint amit 80%-os adoekkel beszed, mert a politikusok vegtelen mohok, es 1,5 millio vallalkozasban doltgozo tartja el a 10m embert.

"Te ezt sírod vissza, nagyon okos vagy, gratulálok."

Nem sirok vissza semmit te ostoba. Gyurcsany szemtre valo, Bajnai sem hoz udvozulest, orban egy korrupt maffiozo despota.

"Fenntartanád azt a felsőoktatást, ami bölcsész diplomás pizzafutárokat termel Londonnak, szintén maxi respect, okos vagy!"

Nem fenntartanam, hanem EU szinten verenykepesse tennem, hogy csabitsa a diakokat, tanarokat, kutatokat. Azok pedig a jo allasok miatt, beruhazasbarat kornyezet miatt Moon akarjanak maradni.
Tandijat be kell vezetni, de nem fidesz modra, hanem oktatas onallosagaval, komoly osztondijrendszerrel (aki nagyon okos vagy kesobbi allami allast vallal annak), eloszor beruhazassal, es vegul fizetokepes kereslet megteremtesevel, a mai 80% helyett 20%-os adoek mellett.

Az egy ostoba legenda, hogy bolcsesz mcdonaldsban dolgozik londonban. Gondolod 500.000 bolcsesz dolgozik Londonban Mcdonaldsban?
Ezt is beveszed?

Bizony nem adminisztrativ uton, es oktatas leepitesevel lehet novelni oktatasba fektetett penz megteruleset, hanem beruhazassal, fejlesztessel, lehetosegekkel.

Ma is magasabb a diplomas atlagfizetes (ado) mint a nemdiplomas. Kisebb a diplomas munkanelkuliseg mint a nemdiplomas. Mit akarsz meg, a boldogulasukat kereso fiataloknak nem az a feladatuk hogy tanuljanak tehetseguk szerint? Nem ezzel teszik a legjobbat maguknak es a tarsadalomnak?

billy reed 2013.04.01. 17:38:03

"Kedves Péter! Szomorú lehet az igazság, de Ön még a sajátjainak sem kellett, magát és a zenéjét saját elvbarátai felejtették el, már évekkel ezelőtt."

Gratulálok a posztírónak, csak épp a lényeget nem fogta fel az egészből.
El kellene olvasni az egész Gerendással készült interjút.

Élhetetlen az ország, és jó ideig az is marad.
Ez lenne a mondanivaló.

@zsola78: "Szükségtelen volt részéről az egész, 3 mondatban meg lehetett volna írni amit akart, vagy inkább nem ír semmit hanem elmegy és később közli: szuper helyet találtam magamnak és itt ismaradok mert...

De miért kell előtte csinálni a feszkót???"

Ja, hogy csak te mondhatod el a véleményedet, más nem?
Én úgy emlékszem, hogy valami szólásszabadság nevű dolgot fogadtak itt el egy rendszerváltás kapcsán...

Joga van a véleményéhez, joga van elmondani. Nem kell vele egyetérteni. Neked ehhez van jogod.

Amúgy tök igaza van. Élhetetlen lett az ország, lehangoló, provinciális, lepusztult. És zuhan tovább.
Nem ragozom, csak meg kell nézni a statisztikákat.

Ja, igen, nyilván komcsi-libbant hazaáruló vagyok, és a New York-Tel-Aviv-tengely illuminátusaitól kapom az utasításokat...
Ja, és ahogy Kövér László országunk mindenese megmondta: apám is tuti komcsi volt. Mi más?

Pont erről van szó. Értitek már?
Normális országban mindenkinek meg lehet a véleménye, anélkül, hogy hazaárulóznák, komcsiznák, stb.
Ez nem olyan ország.

Éhes_ló 2013.04.01. 17:38:41

@csak egy néző: szerintem hazudsz, de mindegy.
Gerendés ávhcsemete oldalán magyarokat gyalázva nekem nem tűnsz idevalósinak, de lelked rajta, zoltaival ellesztek ha nem akaródzik alijáznotok.
Ez egy szabad ország, zsidóknak magyarokat gyalázni kifejezetten ajánlatos, hogy bandabelinek tűnjenek.

De azért azt beláthatod, hogy egy idő után unalmas lesz a bennszülötteknek és esetleg megorrolnak rátok érte.
Volt már ilyen, meg lesz is, ha így folytatjátok.
Van értelme a vendéglátóitokat gyalázni?

Régi Péter 2013.04.01. 17:38:57

@komplikato: Úgy van: megfelelő népszaporulat nélkül nem működik sem az állami sem a magánnyugdíj rendszer. De ha már választani lehet, mégis az államit választom, mert az nem szalad el, nem szűnik meg jogutód nélkül, mint a manyup pénztár. Max csökkentett nyugdíjat ad, a manyup meg eltűnik a süllyesztőben mint a Lehman Brothers az USA-ban. Gerendásról meg az a véleményem, hogy ha neki nem jó itt szabad a pálya. Érdekes, én meg tudok élni ha szerényen is. Két állásom van, a lakásom miniatűr és még van rajta hitel, a kocsim is régi, de hál isten számla vagy kaja gondom nincsen. Jah, ehhez dolgozni kell, amit Gerendás nem tud (pl. legkézenfekvőbb: gitároktató vagy akármi más. Hiszen manapság kevesen csinálják amit szeretnek.) És nehogy már kiderüljön, hogy Nyugat Európában mindenki imádja a zsidókat. Majd ha az arab bevándorlók leverik a veséjét, visszasírja még Budapestet.

Húsleves 2013.04.01. 17:42:14

@milyen szép a Vértes, ó:
Tényleg mindig annyira bájos, amikor az agymosott barom összeesküvés-elméletnek nevezi a Népszabadság, HVG, TASZ és SZDSZ-es forrásokat.
Nesze hülyegyerek, olvasgass:
ciganyvadaszat-per.blog.hu/2012/08/20/egy_jelentes_jelentese
nol.hu/lap/mo/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_
hvg.hu/velemeny/20100825_titkosszolgalatok_sorozatgyilkossag
hvg.hu/itthon/20120821_Romagyilkossagok_a_titkosszolgalatok_hiba

@Balt:
Nos, remélem látod a droidtesztet. Nem tud vele mit kezdeni szerencsétlen hülyegyerek, kénytelen a saját forrásait is lehazudni.
Így lehet hatékonyan leszerelni a hazugságaikat.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:44:29

@Éhes_ló:

Amikor a magyarság analfabéta mocska előadja (tőle eltérően valóban) magyar embereknek (bár végül is nevezhetjük az M1-es mellett rothadó kutyatetemet is magyarnak), hogy örüljenek, hogy vendégül látja őket. Mééééég. :)))

Éhes_ló 2013.04.01. 17:44:47

@Makkasz: a ki mit honnan "szopott ki" hogy a választékos kifejezésmódodnál maradjunk érdekes kérdés.
Veled kapcsolatban lennének rá ötleteim, de nem tudok olyan méylre esni mint te, hogy le is írjam, így a találgatást meghagyom neked, meg a magadfajtáknak.

Nekem - a magadfajtákkal szemben - a nácizás tűnik meglehetősen egysíkú és kontraproduktív cselekedeteteknek.
Lejáratott tartalom nélküli cimkévé züllesztettétek, amit kiosztottatok már itt minisztereknek, pártelnöknek (nem is egynek), ep és ogy képviselők tucatjainak, újságíróknak, íróknak, költőknek, zenészeknek.
Előkelő társaság, mondhatom.

De lelketek rajta, ha nem unjátok tegyétek, bár szerintem ez az ostobaság, nem pedig rámutatni ennek a cimkézésnek a totális hiteltelenségére és értelmetlenségére.

Csak sose felejtsétek el: amilyen a mosdó - olyan a törölköző.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:46:46

@Húsleves:

És az idióta még mindig ugyanazt a 4 cikket linkeli be mindenhova. És még mindig azt hiszi, hogy az, hogy ő nem tud magyar mondatokat értelmezni, azt jelenti, más sem. :)))

Éhes_ló 2013.04.01. 17:47:38

@milyen szép a Vértes, ó: analfabéta mocsoknak nyilvánítani a veletek egyet nem értőket nem túl szerencsés.
nincs kizárva, hogy többségbe kerülnek és akkor az lesz, amit gerendás haverotok is zokon vett: nem kaptok még hideg vízre valót se, és mehettek haza a hitsorsosokhoz.
A gáz az, hogy ott se sok babér terem a magadfajtáknak.
De ez legyen a ti gondotok, mi elleszünk nélkületek.
Sziasztok!

csak egy néző 2013.04.01. 17:52:21

@Éhes_ló:
Éhes_ló.
Azt hiszem a magadfajta barom van vendégségben. Én sosem gyaláztam a magyarokat, mivel én is az vagyok, sőt senkit sem gyaláztam. De az ilyen elmebeteget, mint te és az itt fröcsögő társaid, akik magyarabbnak érzik magukat bárki másnál és itt zsidóztok, libsiztek, komcsiztok, mert ennyi telik tőletek és még ti akarjátok, megmondani, hogy ki hova menjen a hazájából. Nos az ilyenektől hányni kell és egy idő után unalmasok lesztek.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 17:53:36

@Éhes_ló:

A 'mocsok' jól látható, az 'analfabéta' is. Mi köze ennek egyetértéshez?

És igen, úgy megnéznék egy országot, amelyben csak a magadfajta aljanép marad, hány napig "lennétek el", mielőtt belefulladtok a saját mocskotokba... :) De azért nem Magyarországgal kellene kísérletezni.

Húsleves 2013.04.01. 17:53:51

@milyen szép a Vértes, ó:
Te figyelj, nem érzed mennyire ciki, hogy olyat próbálsz tagadni, amiket a baloldali források is tényként közölnek? Bárki elolvashatja amiket belinkeltem, és megtalálhatja benne például ezt a részt:
"És ki tudja, hogy mi mindent tudott még a romavadászokról a polgári titkosszolgálat, amit nem osztott meg a rendőrséggel és később a tevékenységüket vizsgáló parlamenti bizottsággal, illetve annak munkacsoportjával sem?! Bár a jelentés jelentése erre nem tér ki, Gulyás lapunknak nyilatkozva nyugtalanítónak és egyben elgondolkodtatónak nevezte, hogy a nyomozó hatóságok nem ástak a mélyére annak: milyen alapon választották ki áldozataikat a támadók? Beérték azzal az amúgy igaz és kézenfekvő magyarázattal, hogy az autópályák közelében lévő települések cigánytelepeinek szélső házaiban élő romákra támadtak. Csakhogy a vádirat szerint a támadók 2009 tavaszától tudatosan büntetlen előéletű, illetve törvénytisztelő dolgos családok tagjaira támadtak. Ez pedig helyismeretet, illetve előzetes felderítő munkát, esetleg tippadói közreműködést igényel. A segítői, támogatói szál feltárására a Gulyás által megismert nyomozati iratok és a bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint nem volt „erős igyekezet”. Gulyás emlékezett rá, a bíróság előtt lévő dokumentumokból is kiderült: a romavadászok célja volt az is, hogy olyan ellenlépéseket provokáljanak ki a cigányságból, amellyel tartósan és mélyen megmérgezhető a roma–magyar viszony. Erre a célra pedig nem lettek volna alkalmas célpontok a romák által is megvetett, kötekedő, rovott múltú és köztudottan bűnös életet élő személyek."

De mivel régi ismerősök vagyunk már, remélem azt is észrevetted, te szerencsétlen balfasz, hogy nem csak a négy link állandó, hanem te is része vagy a sikeres prezentációnak.

Éhes_ló 2013.04.01. 17:54:35

@billy reed: tévedsz. Egy normális országban mindenkinek meglehet a véleménye nem csak annak aki magyarokat náciz, fasisztáz le.
Olyanoknak is lehet (vitatható) véleménye, akik szerint a cigányok jelentős része bűnöző és akik szerint az ÁVH-s csemeték jobb lenne, ha meghúznák magukat.
Normális országban olyanoknak is lehet véleménye, akik szerint unalmas a belterjes zsidó szubkultúra állandó sírása rívása és nácizása, fasisztázása.

De ez nem egy normális ország.
Itt vannak néven nevezhetetlenek, bírálhatatlanok.

Itt nem lehet megismernünk ki kettős állampolgár a képviselőink közül, ez csak izraelben természetes jog a knesszetben.

Érted, igaz?

miketbeszéltek 2013.04.01. 17:56:48

@Éhes_ló: Aha. Te magad írtad, hogy utálod a zsidókat, aztán kikéred magadnak, hogy azt írtam: gyűlölködő vagy. És megint ez az agyrém gondolkozás: nem értek egyet Veled, erre egyből lezsidózol. Hát tudd meg, nem vagyok zsidó, de fogom a fejem ettől a vendég, meg vendéglátó szövegtől. A vendéglátókba beletartozik itt minden tisztességes román, szláv, török, germán, kun, örmény és zsidó származású ember, és ezeknek minden keveréke. Elutasítod pld. a Richter Gedeon cég termékeit, hisz egy zsidó alapította a gyárat, aki nem tartozott a vendéglátók közé? Tiltakozol a nácizmus említése ellen, de fenyegetőzöl az újabb "megorrolással"!

kifordított nagyanyó 2013.04.01. 17:58:21

Na azért hozzátette a csóróság részt is.
Bár fasizálódás szerintem nincsen.
Hajrá jobbik!:))

Azért sok sikert neki.

nemzetiracionalista 2013.04.01. 17:59:26

@Balt: Ha arra gondolok, hogy Gyurcsány a '90-es években napi(!!!) 3 millió forintot keresett, gondolom hosszú a sor... kb 50,000 vannak ezen a keresési listán míg több, mint 9 millióan a béke feneke alatt... de mit vár az ember egy olyan országtól, ahol Biszku Béla közel 700,000 forintos nyugdíjjal büszkélkedhet???

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:00:46

@Húsleves:

Igen, tényként közli, hogy az (K/N)BH sok mindent elrontott pl. a nyomozás során is, és alighanem több halálesetért is felelős lehet ezáltal. A többi butácska célozgatás és csúsztatgatás, amely tökéletesen megfelel ugyan a hozzád hasonló kihívásokkal küzdőknek, de azért más képes magyar szövegeket értelmezni. Bár lehet, igazad van, ahhoz, hogy valaki normális családokra támadjon, talán öt ország titkosszolgálatára is szükség lehet. Nem lehet, hogy Gyurcsány személyesen lövöldözött?

veracity 2013.04.01. 18:02:41

@de Karatna: Tényleg, ez rémísztő!

De miért nem csendesen megy el? Még utoljára rúg egyet Magyarországba....

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:04:02

@Éhes_ló:

Igen, fárasztó a gyakran eltúlzott nácizó hisztéria, Gerendás szösszenete meg komolytalan nyavalygás. De azért megvan annak a bája, ha ezt a primitív rasszista félállatok kifogásolják. ;-)

pincze 2013.04.01. 18:04:17

Gerendás Péternek szervezhettek volna több fellépést akiknek
ez csak egy szavukba kerűlt volna , nagyon megfeledkeztek róla , erről nem az átlagember tehet .

reszeg tengeresz 2013.04.01. 18:04:38

@mizrolist: mindenkinek aki ilyen koritessel megy el. TOKMINDEGY mit tett le az asztalra.

csak egy néző 2013.04.01. 18:05:57

@nemzetiracionalista:
Látod komám ezt nevezik csúsztatásnak, félrevezetésnek, hazugságnak. Nem védendő Biszkut, de neki sosem volt ennyi a nyugdíja. Ez a nyugdíj, amit itt írtál ez egy van az országban és ezt az idősebbik Bárándy ügyvéd kapja a közel 70 éves munkaviszony után.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:08:02

@csak egy néző:

Azért lásd be, a valódi összeg (240e) nem olyan hatásos. ;-)

csak egy néző 2013.04.01. 18:11:08

@milyen szép a Vértes, ó:
Így igaz, de ezeknek ettől van orgazmusa.

Éhes_ló 2013.04.01. 18:14:32

@csak egy néző: a panaszoddal gerendáshoz fuss.
Nem olvastam tőled, hogy szóltál volna az ávh-s csemetének, nem kóser a magyarokat nácizni.

De ha adsz rá egy linket ahol kiállsz a hazád, a néped gyalázása ellen megkövetlek szívesen.

Nos?

Éhes_ló 2013.04.01. 18:16:37

@milyen szép a Vértes, ó: nos, ha így van bekaphatod gerendásét, örülne neki tutira a nyomorában és legalább neked is jutna valami a pofádba.

Húsleves 2013.04.01. 18:16:48

@milyen szép a Vértes, ó:
Nem, ha Gyurcsány puskával a kezében sem mert volna odamenni.

Na figyelj, először is: hadd köszönjem meg, hogy megint önként ajánlkoztál a az agymosott hülye ballib nem hálás szerepére, mert az ilyen performanszod tökéletesen meggyőzi azt, aki eddig nem értette hpogy mi a probléma veletek.

Úgyhogy rögtön kezdheted is az összeesküvés elméletgyártást, mert másképp nem fog sikerülni a kimagyarázás.
"tényként közli, hogy az (K/N)BH sok mindent elrontott pl. a nyomozás során is, és alighanem több halálesetért is felelős lehet ezáltal."
Így van faszikám, de ezzel nincs vége a történetnek. Ami ugyanis már tényként kiderült, azt semmi értelme letitkosítani. Gulyás kifejezetten a szándékosságot akarta tovább vizsgálni, ez derül ki a szövegből amit az előbb bemásoltam. Ezt viszont már nem hagyták.
Ezt nem tudod kimagyarázni.

Na és akkor beszéljél már egy kicsit arról is, hogy te meg a hozzád hasonlók, akik mindig a cigányokat véditek, hogy lehet, hogy most nem Mohácsi Viktóriának hisztek? Mohácsi Viktória SZDSZ-es roma jogvédő. Hogyhogy nem hiszel neki? Csak nem azért mert cigány? Ő maga pedig konkrétan a Gyurcsány kormány felelősségéről beszélt.

Úgyhogy erőlködjél csak szánalmas barom, ebből is láthatják, hogy soha nem a cigányok érdekeltek benneteket, csak uszítjátok őket.

Éhes_ló 2013.04.01. 18:18:57

@miketbeszéltek: nem érted jól már a magyar szót, fuss neki még egyszer.

Gerendásról az ávh-s csemetéről és a nekik szorgosan alányalókról írtam és persze arról, miért csodálkoznak a magadfajták azon, hogy a fogadj isten olyan lesz mint az adjon Isten?

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:19:12

@Éhes_ló:

Szóval azt mondani, hogy a magyarok között sajnos sok az olyan izé, mint pl. te, valójában a magyarság gyalázása? Köszönjük. :))

csak egy néző 2013.04.01. 18:21:11

@Éhes_ló: mert ugye te véded a magyarokat?
Ennyi volt kiskancsó. Unalmassá váltál számomra.

J.László 2013.04.01. 18:23:29

@milyen szép a Vértes, ó:
Ez sem volt túl szerencsés:
"bár végül is nevezhetjük az M1-es mellett rothadó kutyatetemet is magyarnak"

gigabursch 2013.04.01. 18:25:48

Tudnék még néhány száz tök tehetségtelen, a média által többé-kevésbé futtatott "zenészt" eltanácsolni az országból.
Pártfüggetlenül...

Csak nyerne nélkülük az ország.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:25:52

@Húsleves:

Áhám, szóval a "tényeket" úgy kell érteni, hogy vannak a valódi tények, meg a hozzád hasonlóknak kitalált 'natyon gyanús az, hogy furcsán viselkednek'. :)) Meg ki hallott arról korábban, hogy nyomozati anyagokat titkosítanak? Taníts még, Mester!

Akkor ma eddig megtanulhattuk, hogy az, hogy 'a segítői, támogatói szál feltárására a Gulyás által megismert nyomozati iratok és a bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint nem volt „erős igyekezet”' azt jelenti, hogy Gulyást nem hagyták vizsgálódni.
Meg azt is, hogy a 'Gyurcsány-kormány felelőssége' azt jelenti, hogy ők rendelték el. (Hogy szívassák magukat, de ilyen hülyeségekkel ne is törődjünk.)

vega2 2013.04.01. 18:26:30

@csak egy néző: Nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy szerinted kinek jutna eszébe egy zászlóból alsóneműt varrni?

Éhes_ló 2013.04.01. 18:27:53

@miketbeszéltek:
A ki kit miként gyűlöl kérdésköréhez pár forrás:
arokaso.blog.hu/2008/07/12/kornis_mihaly

Ha el sikerült olvasnod és sikerült megértened, akkor folytathatjuk.

De azért elmondanám (sokadjára): nem mi menekültünk a gerendásfélékhez oltalomért, hanem fordítva.
Ez még itt Magyarország, izrael odább van picinnyel Makótól.

No a magadfajtáknak az a kánaán manapság, nem a nácifészek Magyarország, hogy gerendá ávhcsemete is megírta volt, miután seggére vert az apja által harácsolt vagyonnak...

Tiborpapa 2013.04.01. 18:32:44

Most még csak Gerendás megy el, és aztán még sok kiváló művész, tudós, és egyéb értékes ember is követi. Meddig mondjuk, hogy menjen, nem kár érte? Hol a határ? Volt már ilyen a magyar történelemben. Milyen büszkék vagyunk a Nobel-díjasainkra, ugye?! Hányan voltak közülük, akik itt éltek? Hányan?
A zsenik és az idióták országa vagyunk. Az utóbbiak miatt fog tovább darabolódni ez a gyönyörű ország, majd eltűnik örökre a magyar nyelvvel együtt. Pedig nem kellene, hogy ez történjen. Nem kellene!

Fejesrob 2013.04.01. 18:40:25

@Tiborpapa: OK, akkor miért nem fizeted a svájci hitelét? Hány Gerendás koncerten voltál az uccsó 3 évben?

Mégis hogy gondoltad, majd a többiek?

Húsleves 2013.04.01. 18:40:50

@milyen szép a Vértes, ó:
Jól látom, hogy ezt egy olyan ballib írja, aki mindenütt rasszistákat lát?

Gyulyás arról beszélt, hogy a gyilkosokat valakiknek informálni kellett, Mohácsi Viktória pedig nem csak azt mondta, hogy a Gyurcsány kormány felelőssége, hanem azt is, hogy azért titkosították le, mert politikusok is érintettek lehetnek.

Barátom még egyszer: letitkosították, nem vállalták az igazság feltárását.
Miért nem vállalták az igazság feltárását, ha nem sárosak?

Nem tetszik az igazság, mi? Nem vagy kíváncsi rá, hogy mi közük van a cigánygyikosságokhoz azoknak akik "én is cigány vagyok" táblákkal demonstrálnak, ugye?

Vinnyoghatsz szarházi, ezt nem tudod kimagyarázni.

getva 2013.04.01. 18:41:09

@birkakhoz: te most kihez beszéltél baromarcú és milyen apropóból?
Máskor legyen némi koharencia a mondandódban, úgy lehet beszélgetni.

komplikato 2013.04.01. 18:47:14

@veracity: Ja, hogy a NÁCIK már egyenlő Magyarországgal? Vagy mi van ...??? Az ország élhetetlen, ez tény, de ez NEM az ország egy tulajdonsága, a benne élők teszik olyanná amilyen. Senki más.

miketbeszéltek 2013.04.01. 18:47:38

@Éhes_ló: "magadfajtáknak az a kánaán manapság"
Milyen fajta vagyok ???
Nem értek egyet Veled, és egyből más fajta vagyok???? Rákosi és Szálasi elvtársak tanítványi gondolkodtak így!
Miért utálod egyátalan a kommunistákat? Nagyon hasonlóan gondolkodsz, mint ők!

birkakhoz 2013.04.01. 18:52:40

@getva: Okoskodj az edesanyaddal kisfiam neki ugassal o biztos ertekeli a csaholasod ! Neked irtam te barom de latom nem vagy magadnal !

HardTuri (törölt) 2013.04.01. 18:53:53

Aki menni akar had menjen. Én is két hét múlva utazom. Csak én vissza is jövök és hozom a fizumat amit majd itthon költök el!

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:53:54

@Húsleves:

Elfelejtetted elmondani, hogy ki kellett "informálja" a gyilkosokat és miről. Arról, hol laknak normális cigány családok? Mondom, ehhez szerintem kellett volna a KGB és a CIA is. Tádádámm. Ők is részt vettek. :))

Mohácsi meg konkrétan semmit nem tudott mondani, csak annyit, hogy ő úgy gondolja, hogy azért titkosították az anyagokat,"mert azok egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal". Ugye minden titkosított anyag Gyurcsány érintettségére utal?

Amúgy gondolom, véletlenül hazudod azt, hogy Gulyást nem hagyták vizsgálódni, meg azt, hogy Mohácsi olyan értelemben emlegette a Gyurcsány-kormány felelősségét, amilyenben te szeretnéd (amikor a szóban forgó interjúban pont azt emlegeti, hogy a kormány ébredjen a probléma tudatára).

És hát igen, az ember kíváncsi arra, mi történt valójában, de engedelmeddel nem a magyart alig értő szerencsétlenek zavart félrebeszéléséből próbálom majd megtudni. Ha nem gond.

ob.szerver 2013.04.01. 18:54:05

Miért olyan hihetetlen, hogy zsidóként nem érzi jól magát egy olyan országban, ahol

- ha a vallása beszólnak neki az utcán?
- a mocskos zsidózók közterületi kórusát a rendőrség egykedvűen szemléli?
- a nádi poszáta párzási szokásairól szóló poszt első 10 kommentje közül biztosan lesz egy zsidózó?

Egyre többen nem zsidóként is rosszul érezzük magunkat. Ne örömködjetek, mert javarészt a szürkeállomány távozik. Ti meg itt maradtok, és ugyan hosszú időre többségbe kerültök, de abban nem lesz sok köszönet. Még ha ezt most még nem is éritek fel ésszel.

Tiborpapa 2013.04.01. 18:55:59

@Fejesrob: Te melyik kategóriába tartozol?
Nem értesz te semmit, vagy nem akarod érteni.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 18:58:29

@milyen szép a Vértes, ó:

Oké, most nézem, hogy az aktuális kormányt emlegeti, szóval az a rész nem érvényes. De meg kell hagyni, rendkívül zavart az egész csapongás -- az meg persze nem derül ki, miért pont egy hisztériára hajlamos valaki bizonyítékkal a legkisebb mértékben sem alátámasztott zavaros célozgatásainak kellene hinni.

birkakhoz 2013.04.01. 18:58:54

@zajos1: Ja ertem akkor a szerencsejatekot allam bacsinal , online barhol es Vajnanal , csinaljak mert ugye az nem gaz ott nem problema ? ERDEKES FELFOGASOD VAN AKKOR TILTSAK BE AZ ALKOHOLT IS MERT ABBA TOBBEN MENNEK TONKRE ! NEZD CSAK A RESZEG TENGERESZT TELJESEN ELITTA AZ AGYAT MOST EPPEN BIRKAT JATSZIK ES BEGET!

Fejesrob 2013.04.01. 19:01:11

A lapátosnak lapátolni kell a zenésznek gyakorolni.

Az ilyet ezért nem értem, mert bárhová megy, ott is gyakorolni kell napi jó pár órát.

Fejesrob 2013.04.01. 19:02:48

@Tiborpapa: Ezek szerint sem a devizahitelét nem fizetnéd és koncertjein sem voltál.

Tudod ki művész? Pld. Presser. Ő vajon miért nem akar külföldre menni?

Középszerű zenészeket egyetlen ország sem képes eltartani.

zsola78 2013.04.01. 19:04:21

@Makkasz: hát barátom pedig igaz. 2 perc alatt bepakolok és elmegyek franciaországba, úgy hogy minden vár amire szükségem van. Munka, lakás minden. Ráadásul dél-franciaországba. De nem megyek. Nem a szüleim és nem a rokonaim miatt, hanem azért mert itt születtem, és itt érzem jól magam! Nem a pénz miatt, hanem mert ez a hazám. Ezt én így gondolom. Nem kell egyetérteni velem, de a vélemény erről olyan mint a fing, jobb ha benttartod, mert ha kijön az nem válik senkinek a hasznára.

Szóval nekem nehezen adod be a saját gyengeséged. De Te így döntöttél és meg így. Ennyi!
Egyet viszont meg ne próbálj! Megmagyarázni, hogy ez hazugság.

És igen én szeretnék itt sok adót fizetni, mert hiszek abban, hogy hozzájárulok az idősebb emberek nyugdíjához, a különböző ellátásokhoz, a világításhoz az utcán. Demgóg duma? Nem, szó sincs erről, csak ez így működik másképp nem, mint egy családban, csak itt nem utálsz senkit azért mert nem úgy gondolkodik mint te.

... ja és jöhet, hogy náci vagyok, magyarbunkó, meg fideszes, meg minden más. Őszintén szarok rá.

Bennem nincs előítélet, de nem fogadom el azt senkitől hogy innen el kell menni mert veszély van, főleg ha az hisztire, hazugságra és faszságra épül.

zobod 2013.04.01. 19:12:26

Egyetértek a szerzővel. Egy újabb nagyravágyó középkategóriás hagyja el az országot, hogy beülhessen a készbe, a jóba, aminek elérése itthon sem lehetetlen, de képesség, tehetség, és szorgalom kell hozzá. Ami neki nincsen, csak az ambíció. Mindegy, nincsen ebben semmi meglepő, ami meglepő, az a nagyon ciki pártpolitizálása. Pedig a tény az, hogy ballib kormányok idején kellett volna lelépnie, már ha valóban számítana neki az identitása, hiszen az mszp-szdsz idején hagyták 17%-os politikai párttá szerveződni a jobbikot, akkor hagyták kibontakoznia gárdát. Akkor persze ez a meg nem értett demokrata sem szólt egy szót sem. Broáf.

lanyi 2013.04.01. 19:13:25

Kedves Gerendás Péter és emberek!
Lássuk be senki sem ment Gerendás Péter koncertre.Így abból megélni nem lehet.Erről senki sem tehet még a Rómaiak sem:)
Tartok tőle, hogy nyugateurópa arénáit sem fogja megtölteni egy Gerendás koncert.
Bele kell törödni, hogy Gerendás Péter ( Hozzám hasonlóan ) nem tud a zenélésből megélni.

luis5 2013.04.01. 19:13:56

@ob.szerver: haver, az idézett Gerendás mondatokban szó sincs róla hogy lezsidózták volna.
Csak vkinek nem tetszett a képe. Ahogy az gyakran megtörténik.

Húsleves 2013.04.01. 19:15:49

@milyen szép a Vértes, ó:
Faszikám, én nem bánom, hadd lássák, mennyire szellemi fogyatékos vagy, tehát ismétlés: LETITKOSÍTOTTÁK.
Nyilvánvaló hogy nem azért titkosították le, hogy kiderüljön, hogy csak az van benne, amit már eddig is tudunk.

Érted mit jelent az, hogy letitkosították? Persze hogy érted hülye szarházi, csak nem tetszik az igazság. Mert az megy, hogy magyarokat nácizni, meg rasszistázni ha fegyvertelenül megpróbálják megvédeni magukat, ez már bizonyítja a degenerálta agyadnak a fasizmus felé menetelést, de az, hogy a Gyurcsány kormány egyszerűen letitkosította a cigánygyilkosságokat - amiből minden épeszű, normális ember számára nyilvánvaló hogy sárosak az ügyben - elintézed annyival, hogy nincs bebizonyítva.

Hogy lenne bebizonyítva, ha letitkosították, te hülye baromarcú?

És miért titkosították le?

És miért nem a rosszabbat feltételezed azokról akik egy cigányoknak nagyon súlyosan ártó ügyben egyszerűen letitkosították a saját szerepüket, miért keresel mentséget nekik?

Tiborpapa 2013.04.01. 19:16:23

@Fejesrob: Jóindulatú leszek veled. Te tényleg nem érted.

okostojgli (törölt) 2013.04.01. 19:17:17

"Ők állnak ... mögött?"

Klasszefem él vígan, a másik becsődölt.
Mik vannak.

Fejesrob 2013.04.01. 19:18:00

@lanyi: Akkor a nyugat-európaiak is nácik lesznek.

Tartsa már el valaki Gerendást!!!!

zsola78 2013.04.01. 19:18:07

@Makkasz: Gratulálok

Ha egy "hasonló helyzetűt" kisebbségek fenyegetnek akkor el lehet menni kussolva, ha GP-t, vagy hasonló embereket, akkor lehet nácizni, minden magyart gyűlölködőnek nevezni és mindezt jogosan szétkürtölve a világban. Neki nem kell kussolva elhúznia?!

Akkor helyben vagyunk, megtiszteltél, hogy beszégettünk, de innen értelmetlen az egész. Legjobbakat és remélem egyszer eljutsz oda, hogy nem fogsz mindenkit gyűlölni ebben az országban aki nem ért veled egyed.

Két módon lehet élni: valamiért és valami ellen.

Makkasz 2013.04.01. 19:26:35

@zsola78:
Látod, nem tudsz olvasni. Írtam hogy azért nem megy mert jól érzi magát, akkor te ez a kategória vagy. Biztos nem azért maradsz, mert Moon jobb adót fizetni.

Nem vagyok gyenge. Erős vagyok és biztonságot adok családomnak, három gyermekemnek. Mert nekem ők a legfontosabbak, és nem hőzöngő balfékek.
Minden embernek gyermekei, családja, saját maga a legfontosabb. Ez a normális. Akinek más, az beteg.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Egyébként nem vár téged lófasz sem Franciaországban, fransiául sem tudsz. Gondolataid homályosak indulattól fütöttek, ostobák.

Dehogy hiszel benne hogy hozzájárulsz idősek nyugdíjához. Ebből látszik hogy hazudsz, nincs lehetőséged elmenni (vagy jólérzed magad, ezt elhiszem), és megideologizálod magadnak, miért jó a 80%os adóék, meg a demokrácia leépítése és a korrupció.

Ha mégis tévedek, és te a sok befizetendő és elkorrumpált adó, alacsony életszínvonal, jövőtlenség miatt maradsz otthon, nem Gerendás vagy én vagyok a hülye.

Szerintem:
- állami pénzből élsz, legyen az segély vagy közalkalmazotti bér (nettó adófelélő vagy),
- nem beszélsz idegen nyelvet.

Nekem vartyoghatsz, 10 év alatt több adót fizettem be mint 100 átlagjövedelmű ember teljes munkás élete alatt.

Nem érdekel hogy fideszes vagy, mszps vagy jobbikos. Moországon elpják a pénzedet, sem vagyonod, sem gyermekeid jövője nincs biztonságban. A jó életre esélyed nincs.

Ahogy tükörbe nézel és üvöltesz, látnod kell, még más véleményed sem lehet ott.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 19:29:28

@Húsleves:

Arról úgy tudsz, kedves nevetségesen hülye, hogy még átlagos nyomozati anyagokat is automatikusan titkosítanak sokszor, ha részt vesznek a titkosszolgálatok, akkor meg szinte mindig? Az úgy megvan, hogy pont a hirtelen mérvadó informátorként megjelenő Mohácsi hisztériájáról szóló híradásokban szólalt meg valaki a korábban vizsgálódók közül azzal, hogy szerinte a korábban természetesen és értelemszerűen titkosított anyagok zárolását ma már gond nélkül fel lehetne oldani (ettől még nem fogják, ha valóban elcsesztek valamit, akkor még kevésbé)? Bonyolult a magyar nyelv, nem?

Á, nem semmi, nyomozati anyagokat TITKOSÍTANAK, de szerencsére az idióta tudja, miért! Ezért tartjuk végül is. :)))

miketbeszéltek 2013.04.01. 19:31:40

Az a vicces, hogy azzal senki sem foglalkozik, hogy egy kitűnő gitárművész nem tud megélni Magyarországon, (sok más képzett emberrel együtt.) És ugye akik maradtak lagzilajcsiként, vagy farokcsóválós celebként keresik (sokkal jobban) a kenyerüket. Ha valaki ennek tapsikol, (mert éppen zsidó a kivándorló) az valójában nem szereti a hazánkat!

Fejesrob 2013.04.01. 19:31:58

Gratulálok a poszthoz, mert nagyon is igaz.

Gerendás nem kell a zsidó gagyimédiának.

Makkasz 2013.04.01. 19:35:29

@zsola78: Miért kéne kussolnia?
Mert neked nem tetszik a véleménye? Amit ő gondol? Ebből látszik, mennyire igaza van. Minél inkább hörögsz, annál inkább.

Én nem gyűlölök senkit, arabokkal előítéletes vagyok.

Az alapján ogy ki melyik országban lakik, milyen a bőrszíne, vallása, nemi identitása, nem szelektálok.

Engedtessék meg hogy a butaságokat beszélő gyűlölködőket kritizáljam hátha felébrednek.

miketbeszéltek 2013.04.01. 19:35:43

@Fejesrob: Na akkor döntsétek el, hogy Gerendás "józsidó", vagy "nemjózsidó".
Egyébként meg ki tartja el (és ezzel formálja) a médiát?

zsola78 2013.04.01. 19:37:11

@Makkasz: Az hogy Te mit hiszel, leszarom, semmit nem tudsz rólam. Őszintén sajnállak amiért ennyire gyűlölsz mindekit, remélhetőleg ez nem örökletes...

Neked nem volt esélyed, de másnak van hidd el.

Ha Fo-ban Salon de Provence belvárosában jársz akkor ott találsz egy SMC (Société de Marseillaise de Crédit) bankot. Dobj egy mail-t és a mellette lévő kávézóban megihatunk egy kávét. :) Ha ott vagy nekem csak 2 perc onnan... Minden hónapban 1 hetet lent vagok ellenőrizni a céget...

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.01. 19:39:37

@Húsleves:

De egy pillanat, az imént még a mindenki számára olvasható tényekről volt szó, most meg onnan lehet TUDNI, hogy TITKOSÍTOTTÁK? :))

(Egyébként fuss neki még párszor, nem kerestem mentséget senkinek, annyit írtam, hogy baromságokat írsz -- ettől még lehetett érintett bárki.)

zsola78 2013.04.01. 19:41:06

@Makkasz: A véleményével egy határig nincs bajom, hiszen másképp gondolkodunk. DE amikor mocskolódás, hazudozás megy akkor fel kell emelni a hangomat, mint ahogy Te is megteszed. Ő azért sír, mert egy balfasz és nem vette észre az intő jeleket. Nem a fasiszták miatt kell elmennie.... ÉRTHETŐ?

Nem szelektálsz, de előítéletes vagy. Szuper :) Egyre jobb!

málna01 2013.04.01. 19:43:15

Kedves Gerendás Péter !
A Te megélhetésedet nem a magyar nép lopta el hanem a Tieid ! Izraelben kérd számon, mindannyiunk megélhetése az ö a Tieid féktelen kapzsisága miatt van veszélyben !

Fejesrob 2013.04.01. 19:43:51

@miketbeszéltek: Faszom tudja milyen zsidó, a zsidó médiának Pákó és Győzike kell, nem Gerendás.

Hülye indok. Ugyanis nem a közízlés formálja a médiát, hanem a média a közízlést. A szólásszabadság nevében.

Ha megszüntetnéd a TV2-t RTL klubot, nem törne ki lázadás, viszont másnap itt lennének az EU tankjai.

KopaszMercis 2013.04.01. 19:48:03

"De ezt a piacot ugye nem a fasiszták irányítják? "

A közmédia 77 milliárd forintos költségvetéssel működik, ezt biztos maga a dohányutcai rabbi kezeli ezt a pénzt nem?

Makkasz 2013.04.01. 19:49:03

@zsola78: Az hogy hablatyodat butaságnak tatom, kormányt elítéem, mi köze a gyűlölethez?

Az hogy dolgoztál már külföldön, nem jelenti hogy ott tudnál élni. 9 országban dolgoztam már én is, de csak kettőben éltem.

Nincs "Fo" nevu telepules Salon de Provance-ban. Egy kétablakos banfioók van a Viktor hugo utcában.

Ettől csak fogadd el, hogy Geendás véleménye az ami.

Ettől te még csodálatosnak tarthatod a magyar rendszert, az országot, és maradhatsz a nyugdíjasoknak nyugdíjat termelni.

Egyébként Franciaország nem egy üdítő lehetőség a 75%-os belengetett adókulccsal.

miketbeszéltek 2013.04.01. 19:51:49

Vica versa. De ha pld. az első valóságshow nevű szemetet nem nézték volna, nem SMS-esztek volna, akkor az adó leállította volna a szériát, illetve nem csináltak volna többet ilyet. Kibeszélőműsorok dettó. De hát már anno a kispadra is igény volt, ahol ki lehetett pletykálni, hogy ki mászott be az alsósoron Bözsihez. Más tulajdonának az elrablását meg utoljára a kommunisták csinálták...

Húsleves 2013.04.01. 19:54:13

@milyen szép a Vértes, ó:
"átlagos nyomozati anyagokat is automatikusan titkosítanak sokszor, ha részt vesznek a titkosszolgálatok, akkor meg szinte mindig?"
Ja, de szerencsétlen próbálkozás, te húgyagyú köcsög. Automatikusan? Nem automatikusan titkosították te faszszopó, hanem csak azután, amikor már konkrétan a szándékosság vizsgálata következett volna.

"Az úgy megvan, hogy pont a hirtelen mérvadó informátorként megjelenő Mohácsi hisztériájáról szóló híradásokban szólalt meg valaki"
Jól látom, szarházi, hogy te, az egyfolytában fasizmusról meg rasszismusról ajvékoló geci, Mohácsi Viktória SZDSZ-es roma jogvédő kijelentését most minden további nélkül hisztériának nevezed, csak azért, mert nem azt mondja, ami neked nem tetszik?

"híradásokban szólalt meg valaki a korábban vizsgálódók közül azzal, hogy szerinte a korábban természetesen és értelemszerűen titkosított anyagok zárolását ma már gond nélkül fel lehetne oldani (ettől még nem fogják, ha valóban elcsesztek valamit, akkor még kevésbé)"
Jaja, persze hogy nem fogják. Ennyit Mohácsi Viktória csúnya leleplezéséről.

Te szerencsétlen köcsög, még mindig nem derült ki, hogy miért nem a cigányok oldalán állsz, miért nem pont te vagy az, aki hangosan követeli az igazság feltárását? Na mondjad már szarházi, miért is véded ennyire foggal körömmel azokat, akiknek bizonyítottan közük van a cigánygyilkosságokhoz? Hogyhogy beéred annyival, hogy le van titkosítva, és ebből hogyhogy nem az következik neked, hogy akkor nyilván csúnyán benne vannak? Hogyhogy nem jár a pofád, hogy milyen ország ez, ahol csak úgy letitkosítják a cigánygyilkosságokban játszott szerepüket azok, akik "én is cigány vagyok" táblával demonstrálnak, és miért nem óbégatsz, hogy rasszisták?

Ismétlés, hülyegyerek: letitkosították.
Nem, nem automatikusan, azt már te találtad ki, hogy mentegesd őket. Akkor titkosították le, amikor már kiderült a dolog, amikor Gulyás már bebizonyította, hogy "mulasztásokat" követtek el, és amikor már arra volt kíváncsi, honnan voltak jól informáltak a gyilkososok.

Makkasz 2013.04.01. 19:54:28

@zsola78: Nem hazudozás, amit valaki úgy érez. Kisebbségi olyat is gondnak érez, amit a többségi nem. Barátomat nem vették fel (fekete), rögtön azt gondolta, bőrszíne miatt. Szabad országban. Nem a zsidó és cigánygyűlölő, verő, gyilkoló Moon.

Nyugodj meg, Moszág szépen masírozik a fasizmus felé.

KopaszMercis 2013.04.01. 19:54:44

Amúgy félreértés ne essék, én módfelett örülök, hogy egy ilyen zenésznek csúfolt piócával kevesebb van.. én már azt várom, hogy a BájAlex, a Kárpátia meg az összes hasztalan geci fos dögöljön éhen és hagyja abba...

Nevetséges ez a magyar könnyűzenének csúfolt valami. Még soha egyetlen egy szinvonalas produkciót nem sikerült kipréselnünk magunkból, az összes illés metró omega cpg kárpátia romantikus erőszak lofasz jóska dögöljön csak bátran éhen...

Nem ők tehetnek róla, ez hogy itt megpróbálunk könnyűzenét játszani, pont olyan, mintha ide jönne egy igazi amerikai jazz zenész, mondjuk Jaco Pastorius, és aszondána Agárdon Vértes Tibinek, hogy "Tibikém, gyere cimbi, megtanítalak én pálinkát főzni..." Nevetséges... Gerendással az élen dögöljenek éhen mind. Mielőbb...

komissarlajos 2013.04.01. 19:55:51

Tisztelt kommentelők!
Én ki élőben láttam a Spencer Davis Grup 1967-es (Kisstadion) koncertjét, ki a Rolling Stones fellépését Prágában izgultam, bevallom: azt sem tudom ki ez a Gerendás Péter? Most akkor szegényebbek leszünk, ha még is elmegy?

komissarlajos 2013.04.01. 19:57:41

Ja! És ennek 3 napos hírnek kell lenni az Indexen?

zsola78 2013.04.01. 19:58:18

@Makkasz:

Még egyszer elolvasva és értelmezve amit írtál:

Nem ismersz, nem láttál soha, azt se tudod ki vagyok, de:

- Szerinted segélyből élek
- Nem beszélek idegen nyelveket
- Nettó adófelélő vagyok (gartulálok a kifejezéshez)
- Hülye vagyok mert nem úgy gondolkod mint Te vagy GP
- Nem tudok franciául
- Beteg vagyok, mert gondolok másra is magamon és a családomon kívül (adományok egyházaknak és karitatív szervezeteknek)
- Lófasz vár engem Franciországban
- Homályosak a gondolataim
- Ostobák a gondolataim
- Indulattól túlfűtöttek.

Ezek után Te gondolom nem vagy előítéletes és gyűlölködő sem, ugye???

T' es un minable, je connais déja que tu vis dans un autre pays. Reste-lá.

Bonsoir

almodhi 2013.04.01. 19:59:17

"Persze a piacot lehet manipulálni, el lehet dönteni, mit, mire, mennyi pénzt fordítanak, kinek biztosítanak reklámfelületet, kinek adnak tévés szereplést, kit hívnak meg az esti partiba, vagy a reggeli műsorba bájcseverészni"

Nahát, hogy mik nem voltak! Szerencsére ennek már vége...

KopaszMercis 2013.04.01. 20:02:38

@komissarlajos:

Én módfelett örülök, hogy egy ilyen zenésznek csúfolt piócával kevesebb van.. én már azt várom, hogy a BájAlex, a Kárpátia meg az összes hasztalan geci fos dögöljön éhen és hagyja abba...

Nevetséges ez a magyar könnyűzenének csúfolt valami. Még soha egyetlen egy szinvonalas produkciót nem sikerült kipréselnünk magunkból, az összes illés metró omega cpg kárpátia romantikus erőszak lofasz jóska dögöljön csak bátran éhen...

Nem ők tehetnek róla, ez hogy itt megpróbálunk könnyűzenét játszani, pont olyan, mintha ide jönne egy igazi amerikai jazz zenész, mondjuk Jaco Pastorius, és aszondána Agárdon Vértes Tibinek, hogy "Tibikém, gyere cimbi, megtanítalak én pálinkát főzni..." Nevetséges... Gerendással az élen dögöljenek éhen mind. Mielőbb...

Húsleves 2013.04.01. 20:03:48

@milyen szép a Vértes, ó:
"De egy pillanat, az imént még a mindenki számára olvasható tényekről volt szó, most meg onnan lehet TUDNI, hogy TITKOSÍTOTTÁK? :))"

Már hogyne lenne nyilvánvaló. Ülsz az asztalnál, melletted áll egy ember. Egy kicsit elfordítod a fejed, mire visszafordulsz, nincs ott a tollad az asztalon. Megkérdezed: "nincs magánál a tollam?" Válasz: "Nincs". "Akkor megmutatná, mi van a kezében?" Válasz: "Nem!"

Te tényleg ennyire hülye vagy? Mert ez már teljesítmény. Viszont rendkívül hasznos dolog, mert - ahogyan azt már az elején is elmondtam - ebből láthatja mindenki, hogy álszent szarházik vagytok.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.04.01. 20:08:19

Én ezekkel, akiknek kifelé áll a szekérrúd, visszafizettetném legalább a taníttatása költségeit. Akik meg a magyar állam költségén nevelték fel gyerekeiket, gyed, gyes stb. címszó alatt, azok fizessék vissza a felvett pénzeket.
Utána: Vaya con Dios!

Makkasz 2013.04.01. 20:09:07

@zsola78: Látod, még mindig nem jó a szövegértésed.

Szerintem nettó adófelélő vagy, vagy segélyezett, vagy államtól kapott jövedelemmel. Onnét tudom, hogy te szeretsz Moon adót fizetni, és ezért maradsz otthon.

Az nem előítélet, hogy valakit tettei, magatartása, ideái alapján megítélek.

Az előítélet az, ha valkiről semmit nem tudsz, csak vallását, valamilyen csoporthoz tartozását, és az alapján ítéled meg.

A többit így gondolom, és továbbra sem jött létre "Fo" nevű település Franciaországban.

Van ahol még este nincs most este, ostoba.

Franciául lehet hogy tudsz:)

Makkasz 2013.04.01. 20:10:28

@Kara kán: Anyád, mit fizettetnél te kis ostoba tahó? A szüliek 80%os adóékkel nem fizettek eleget?
Az állampolgár nem az állam tulajdona.

miketbeszéltek 2013.04.01. 20:11:42

@Kara kán: Biztos, hogy ez a helyzet? És ha inkább a kimenők, vagy maradók fizettetnék ki a magyar állammal azt a különbséget, amellyel a munkájukért kevesebbet kaptak, mint más országokban?

István Farkas49 2013.04.01. 20:11:44

Miért fáj sokaknak ha valaki közli minem tetszik neki és úgy távozik Mo-ról.Lehet igazavan valamiben,lehet tévedett ,de egyértelmüen őt hibáztatni az a kádári időben volt divat.közelmultban olvastam egy hivatkozást megnyitottam hát igen a szakembereket mi mindig tudtuk hogy kell elzavarni termeljenek a kapitalistáknak:)
www.autopro.hu/magyarok-jarmugyartas/Anisits-Ferenc-a-sportos-dizelmotorok-atyja/5164/
Sajnos attólfélek errefele haladunk a sok magyarkodással és majd akik elmennek 2050 ben diszpolgárrá fogadjuk őket mert ugye mégis magyargyerek had büszkélkedjünk:((((

miketbeszéltek 2013.04.01. 20:13:34

@KopaszMercis: Gerendás stílusa nem volt a kedvencem, de a gitártudását elismerem. De szerinted egy magyar előadó sem ütötte meg a mércét?

Fejesrob 2013.04.01. 20:17:48

@István Farkas49: Nem tudom észrevetted e, de Gerendás hibáztatja az országot.

Ez már csak a válasz.

KopaszMercis 2013.04.01. 20:23:25

@miketbeszéltek:

Egyik se.

Mikor ettél utoljára színvonalas alabamai gulyás levest?

zsola78 2013.04.01. 20:25:06

@Makkasz: @Makkasz: Egyre jobb, egész jól haladsz azon az úton, hogy totál hülyét csinálj magadból.... Mostmár nem csak a gondolataim ostobák, hanem én is. Ám legyen :) De ez sem előítélet?! Biztos nem ha Te mondod.. :)

Szóval te nem vagy előítéletes:
"az előítélet valamely személlyel szemben érzett idegenkedő vagy ellenséges attitűd, melynek alapja pusztán annyiban van, hogy az illető személy egy adott csoporthoz tartozik, és ennek következtében feltételezik róla, hogy a csoportnak tulajdonított negatív tulajdonságokkal ő is rendelkezik" Forrás: wikipédia... Persze ez biztos nem Rólad szól.

Szóval a nettó adófelélő jelentése: segélyezett vagy állami alkalmazott. Hm.... Baszki elég sok ideig tanultam adójogot, de esküszöm ezzel nem találkoztam. De lehet hogy jövőre már ez is szerepel az Art-ban... copyright: Makkasz

Ja és a franciák aszerint köszönnek el, hogy náluk milyen napszak van.... de nem baj mostantól ezt is tudod...

István Farkas49 2013.04.01. 20:29:11

@Fejesrob: szerinted aki szedi sátorfáját nem az országot hibáztatja? Szerinted jókedvébe húzel az a félmilliómagyar?

johevi 2013.04.01. 20:37:46

Én szerettem, sokat jártunk haverokkal a Budai Parkszinpadra vagy Közgáz pincenklubba, de tényleg nem jó irányt választott, rétegzenét játszott, tipikus élő klubzenész volt, remek egyéni előadóképességgel, de - ahogy írja - a pályája a második sorba volt, mások mögött. Ezt teljesen jól látja. Ettől még nem kellene elmennie, sokan vannak így. Viszont rólunk, emberekről sokat elmond a kommentek színvonala, ezek sajnos őt igazolják.

M_R 2013.04.01. 20:42:11

@István Farkas49: "
Közelebb van az már az 1 millióhoz... Csak Londonban van majdnem 200 ezer aki az utóbbi 2-3 évben került oda. Azon el lehetne gondolkodnia az "illetékes elvtársaknak" - meg egyes itt hozzászólóknak is - hogy miként lehetséges hogy a legoptimistább becslések szerint is a kétszer annyian hagyták el az országot 2 év alatt mit 1956-ban.

M_R 2013.04.01. 20:46:23

@Kara kán:
"... visszafizettetném"

Ja meg a TB támogatással megvett gyógyszerek árát, meg a diákbérletek árát, meg amit az óvodai menzán ettek - te IQ-huszár...

Mert ha itt maradnak munkanélkülinek meg árkot kapirgáló közmunkásnak mondjuk villamosmérnöki diplomával az aztán mocsok nagy haszon az országnak...

exlex 2013.04.01. 20:56:01

Örülök, hogy ez a zsidó elmegy.

István Farkas49 2013.04.01. 20:56:35

@M_R: Sajnos errőlirtam énis és figyeldmeg rövidesen mégnagyobb elvándorlásindul.A sok tanult ember akinek megvan a nyelvi tudása nem sokat gondolkodik főleg ha értékelhető tudássalis rendelkezik.
Vezérünk szivózik Merkellel milenne velünk ha nem lenne audi és merci.Ma olvastam németek is recesziót várnak odahaza ,ha véletlenül egy kicsit leáll a merci matolcsi számitása hova vezet?Szopunk nem kicsit nagyon:((

zsola78 2013.04.01. 20:58:14

@István Farkas49: Szerintem nincs azzal semmi baj, hogy jobb megélhetés miatt elmennek az emberek (persze nem szerencsés és én sem örülök neki), de ŐK nem a fasizálodás és nácizmus miatt mentek el. Itt lényeg és ez az, ami igazán fontos.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.04.01. 20:58:47

@M_R:
Segítség, futnak a pénzünkkel!

István Farkas49 2013.04.01. 21:08:52

@zsola78: Tudod nagyon nem kedveltem az előző bandát de azért túl mélyek az árkok,sajna szkeptikusvagyok.Egy ciprusi krach és lógna néhány zsidó elhiheted.
Ha visszanézünk a történelembe a gazdasági helyzet miatt tudott megerősödni az antiszemitizmus,ebben nagy kockázatot látok,nem biztos csak sejtésemez.

Frizuravarjú 2013.04.01. 21:09:23

Végre. Vigyél magaddal pár cigánybűnözőt is, úgyis odavagytok értük!

exlex 2013.04.01. 21:19:04

Lassan eljutunk oda, hogy zsidót nem szabad parkolásért megbüntetni, mert az a fasizálódást jelenti.
A svájci frankos hitelét pedig fizessük ki a többiek, mert különben fasiszták vagyunk.
A zsidó művészeket pedig foglalkoztatni kell, hogy jól éljenek Magyarországon.

zsola78 2013.04.01. 21:30:03

@István Farkas49: elég lenne ha a felelősök oda kerülnének ahova valók, én már attól is boldog lennék...

Csetepaté márki 2013.04.01. 21:36:12

Az is a hülye fasiszták miatt van, hogy a Kacsatánc meg a Szerelemvonat hülyén szól egy szál akusztikus gitáron!
Vagy akkor legalább tiltsák be a szórakozóhelyeken ezeket a foscsombékokat! Meg az x-faktort, meg a többi fost!
Ennyit azért csak megér Gerendás?

NA YA! 2013.04.01. 22:11:01

@poszt: "Mert igen, jó pont lesz majd a magyarok "szokásos fasizmusáról", "idegengyűlöletéről" értekezni Berlinben..."

Milyen bájos, amikor egy zsidó származású magyart alapjáraton "idegennek" titulálsz, hiszen így, tulképp megérkeztél a fasizmushoz! Vagy az "idegen" alatt az ufókat érted? Szal, nálad még a jelenlévő kommentelő nácioidok is őszintébben nyomják!:x

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.04.01. 22:18:45

A gázszámla miatt ne menj még, Művész úr - 10%-kal alacsonyabb lesz most már!

orangeorder.blog.hu/2013/04/01/gerendas_peter_a_jok_mennek_el

reszeg tengeresz 2013.04.01. 22:19:17

Amugy meg.
Ugynevezett gitarozas:
www.youtube.com/watch?v=l-qgum7hFXk
Erdekes, lehet ezt jol is csinalni gerendas ur?

zsola78 2013.04.01. 22:27:54

@Makkasz: Figyu IQ bajnok:

- Fo-ban= Franciaországban (rövidítés)
- Salon de Provence és nem Provance
- Nem dolgoztam, hanem dolgozok
- Salon de Provence egy város, abban nem lesz Fo nevű település ami Franciaország rövidítése.
- Ha nem tudod mire vonatkozik a 75 %-os adókulcs akkor inkább jusson eszedbe a: ha csöndbe maradtam volna.... mondás.

A bankot megtalátad, ügyes vagy. Szembe álsz vele jobbra van a kávézó, 30 méter.

Pussy Riot (törölt) 2013.04.01. 22:46:13

Ide is kiteszem, mert egyzserűen nem bírom magamban tartani!

Biztos forrásból tudom, hogy Arató Andrástól kopirájtolja az ötletet ez a Gerendás.
Neki már két éve kistérségi nyugdíjasok dobják össze a benzinpénzt a "Lexus RX 450h"-ba azzal, hogy betelefonálnak, meg szavaznak az emeltdíjasra, és haddszóljon cédét rendelnek díszkötésben.

Zolcsi67 2013.04.01. 22:57:19

1.) Húsvét van.
2.) Locsolkodni jár a férfiember.
3.) A torkát is jól meglocsolkodja.
4.) Feljön a netre őrjöngeni.

+1: Holnapra kialussza?

Dzsentrisvihák 2013.04.01. 23:02:47

@NA YA!:

Súlyos szövegértési problémáid, és/vagy általános műveltségbeli hiányosságaid vannak, öreg.
A helyedben, funkcionális analfabétaként, nem nagyon mernék oltogatni senkit, mert igen könnyen kiröhögteted magad ;)

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.01. 23:07:37

@johevi:

Tökéletesen jól látod.

ON:
GP rétegzenész volt, de azt azért tegyük hozzá: zenei tudása és világa igen magas, illetve stílusa igen egyedi, nem másolható, nem olcsó tucat, s így nem is illik a a nagy tumultusba.
Persze, de ettől még (vagy pont ezért) az itt jelenlévők 99%-a a kis lábujja körméig nem ér fel.

Az pedig, ahogyan a cikkben, s jó pár kommentben amilyen módon, sokszor heves, negatív érzelmeket igazságként csomagolva értékelik ezt az egészet, sokat elárul arról, hogy miért tart ott ez az ország, ahol.

Sajnos: az országot buta, csendesebb és hőzöngősebb bunkók, megvezetett, hiszékeny és emlékezni nem tudó szerencsétlenek is lakják. Egyszerű kis senkik, akik arra nem lennének érdemesek, hogy az Árpád-házi királyok neveit szájukra vegyék, nemhogy arra, hogy adva a nagy szittya magyart, bármelyik blogon májerkedjenek.
Sajnos 23 év nem volt elég ahhoz, hogy ez a poshadt magyar társadalom felnőjön végre a demokráciához, s kézbe vegye saját sorsát.
Sőt, ehelyett hagyja, hogy a megosztó politikusok eszközként használja kisded játékaihoz, az új magyar arisztokrata elit kistafírungozásához.
Ráadásul, erre még büszke is a hülyéje. Csak gratulálni tudok.

Tisztelet a kivételnek, persze!

Asszem, GP-nek ebből lett elege.
Igaza van. Teljesen.

nemzetiracionalista 2013.04.01. 23:09:49

@csak egy néző: 2010-ben volt Biszku Bélának 640,000 Ft körüli nyugdíja. Most 700,000 körül van. Szerinted mennyi a nyugdíjja annak a háborúsbűnösnek, aki emberiségelleni gyilkosságok(BÉKEIDŐBEN) tömkelegével kerűlt be a történelem lapjaira? Szegény Gerendai eddig havi(!) minimum 1,5 millió forintból "vegetál", csak mert ÁVH-s tiszt volt az apja?!

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.01. 23:32:03

Talán még egy dolog....
A bajok gyökere sokkal korábbi.
Amikor a mennyiség legyőzte a minőséget, akkor kezdődött.
Amikor a kertévék, a szennycsatornák bejöttek az országba.
És megszerezték a „földi csatornák” javát. (2/3-át)
Amikor a Heti Hetes nyíltan, ((a szórakoztatás jogán, (-s nem kicsit befolyásolva az akkori választásokat-) végletesen gúnyolta a „magyar” embert..1998.-200X.))....
....
Gerendásnak sem az Új Színház előtt kellet volna a húrokba csapni,
_hanem a kertévék előtt,
----jóval korábban.
Hiszen érezni kellett, ha a mennyiség győz, elsodorja őt is,
-a proli öntudat árja.
Tudom hogy gyalázatos az alkotmány módosítása, de magam előtt látom gúnyos mosolyt, ahogy akkor RÖHÖGTEK az „Országjárón” a nagy „sztárok” .
-az említett kiadvány senkit nem bántott, számtalan zsidót emelt példaképül, se mellette egy picit „magyar” is volt.
S NEM TUDOK e gyalázaton túllépni, -még ha szeretnék is- csontomig hatol a gúny, nem tudom feledni.
Ahogy egy zsidó se léphet túl, az Öt ért bántalmazásokon.
De én magyar vagyok, keresztény, ahogy a „Turul” is hozzám tartozik.
S magasról szarom le a többit, mert egyszerűen s genetikailag is magyar vagyok, (több mint száz felmenőmet tudom megnevezni)
s nem vagyok náci, s nem vagyok fasiszta.

Amúgy „lapozgasson a billentyűzet gombjaival, mintha újság volna, remek móka! „

Zolcsi67 2013.04.02. 00:17:19

Gerendás Péter diszkográfiája, kitüntetései (forrás: a facebook-poszt egyik hozzászólása):

1992: 908
1994: Gerendás a deszkákon
1997: Két hónap a nagy folyón
1999: Átölel a múlt
2000: Kamaszkorom legszebb dala (a lemezen vonósnégyessel dolgozza fel a 1960-as és '70-es évek legendás dalait)
2001: Új dimenziók
2003: George Harrison Emlékkoncert duplaalbum, a 2003. február 25-én a Budapesti Kongresszusi Központban megtartott koncertről
2004: Memento (A lemez a holokauszt áldozatainak állít emléket)
2005: Apák könyve (Vámos Miklós hasonló című könyvének zenei változata)
2006: Faludy: versek megzenésítései
2006: Ötvenes kő
2008: Bartók Országában
2010: Családregény
2011: Nagyvárosi legendák

Díjai:

1992: Liszt Ferenc-díj
1999: Az év zeneszerzőjeként Huszka Jenő-díj
1999: az év énekeseként Emerton-díj
2001: Radnóti Miklós antirasszista díj
2004: Budapestért-díj
2008. március 14.: A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje

Zolcsi67 2013.04.02. 00:19:07

@Zolcsi67: Szerintem bárki kiegyezne azzal, ha csak ennyire üldöznék.

aquamarineblue 2013.04.02. 00:31:54

Na már nem is merem leírni a véleményem mert vagy náci leszek vagy zsidó. Jó irány ez. Jó irány ez? Köszönöm mindenkinek. Lehet nekem is menni kéne. Mondjuk az internetről.

áginagyi 2013.04.02. 01:26:30

Sok boldogságot Gerendás Péter, Neked, szépséges és tehetséges gyerekeidnek, szelíd szavaid, kedves mosolyod, egészen biztosan átsegítenek ezeken az éveken. Ez az ország nem érdemel meg Téged, sem Kertész Ákost, sem Kertész Imrét, sem Nádas Pétert, sem Eszterházyt, és még sorolhatnám tovább. Sajnos nem mindenki tud már felkerekedni, mert öreg ehhez. neked kötelességed a gyerekeidnek olyan hazát találni, ahol amiatt nem lesz bántódásuk, amiért Te most úgy döntöttél, hogy máshol építed tovább az életeteket.
Ne törődj a gúnyolódókkal, a kézdörzsölőkkel,már régen tudod, hiszen megírtad a zenét és sokszor elénekelted már sokaknak, "hogy amikor feltűnik a házfalon a jel..." Tudtad Te és sokan mások Veled együtt, hogy menni kell, de reménykedtünk....
Egyszer biztosan felülkerekedik itt is a szív meg az ész, sajnos kell még egy pár száz év, hogy ne a bunkók birodalma legyen Magyarország.

Viszontlátásra Péter!

Szúnyog 2013.04.02. 01:49:43

@áginagyi: Nem mész vele? Téged sem érdemlünk meg, és ott gondozhatnád, süthetnél neki sütit.

P.Freddy 2013.04.02. 02:09:39

Figyelj, blogírókám. Egszer csak majd mész az utcán, és ezt kapod a pofádba. Érdekes lesz, hogy mit fogsz gondolni. És az is érdekes, miért gondolod, hogy á, te sose kapsz ilyet a pofádba, mert te rendes, fideszes, Orbán Viktor képével a falon élő, öntudatos csótány.

"Néhány éve történt , hogy az utcán egy negyven körüli
hölgy amikor meglátott azt mondta “te szemét patkány” Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi),
televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve."

rïvïera 2013.04.02. 02:29:13

@Tiborpapa: Igen, az közismert dolog, hogy a "híres magyarjaink" közül hány lett Magyarországon híres. (Kerek számhoz közelit az összeredmény.)

Persze ha külföldön sikeres lesz valaki, az rögtön a "mi híres magyarunk". Arra talán nem kéne büszkének lenni, hogy csak a saját hazájában nem tudott boldogulni.

P.Freddy 2013.04.02. 02:48:54

@rïvïera:

A híres magyar, aki nem ment el, de milliós rajongótábora van, az

- Orbán Viktor
- Lázár János
- Selmeczi Gabriella
- Kósa Lajos
- satöbbi satöbbi

A többiek elmentek. A fentiek közül kevésnek volt/van/lesz Nobel díja, és a fentiek által nyomatottatknak is kevésbé volt/van/lesz Nobel díja.

"Orbán Díj"-a, na az lesz mindegyiknek, mert nemsokára a Liszt, Kodály, Kossuth és hasonló díjak jogait mind vissza fogják vonni ettől a totálisan elmebeteg, birkaidomító fideszbagázstól.

rágógumó 2013.04.02. 06:31:29

Ezt a blogot, vagy a Mandinert olvasva, az ember megérti, hogy Magyarországon miért lett szinonímája a "hülye", "barom" szavunknak a "jobboldali". Az egész iromány egy szokásos csúsztatás, hazugság. Könnyű ellenőrizni is, elég ha elolvasod mit írt Gerendai, nem túl bonyolult, de persze a hülyék mocskolódókampánya várható volt...

zajos1 2013.04.02. 07:04:31

@birkakhoz: ne ordibálj,... csupa nagy betű ugyan is azt jelenti. és tartom magam ahhoz a játékgépek tönkre teszik az embereket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.02. 07:15:17

"Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek."

izzó magyargyűlölet, lenácizta a magyarokat.

zsg? 2013.04.02. 08:12:34

A bloggernek van néhány alapvető tévedése.

1) "Ön még a sajátjainak sem kellett, magát és a zenéjét saját elvbarátai felejtették el" Ha hiszed, ha nem, a valakinek a művészetét nem elvbaráti alapon szereti a világ. Attól, hogy egyesek szerint a Kárpátiát elvi alapon illik hallgatni, attól még az nem lesz jó. A jó zenét nem azért hallgatják, veszik meg, mert valamilyen elvei vannak a szerzőjének. Hanem azért, mert jó.

2) "számtalanszor hallottuk a liberális megmondók kioktatását...". A piac nem csak a kínálatból áll. A működő piachoz fizetőképes keresletre is szükség van. Ha a dilettáns kormányzat először tönkreteszi az országot, megszűnteti a fizetőképes keresletet, utána ne olvassuk már az éhen haló művészek fejére, hogy "na te liberális hülye, itt van neked a mindenható piacod, élj meg róla és kussolj!". Ha létezne fizetőképes piac, akkor lenne vevő Gerendásra is. Legfeljebb, ha nem elég jó zeneszerző, akkor megélne a vendéglátózásból. De a fizetőképes vendégkör hiányában a vendéglátás is éppen tönkremegy.

3) "jó pont lesz majd a magyarok "szokásos fasizmusáról", "idegengyűlöletéről" értekezni...". Elárulom neked, hogy ez az ország a mai napig nem volt képes szembenézni a saját múltjával. Azzal, hogy a magyar parlament saját akaratából hozta meg a zsidó törvényeket. Hogy a háború alatt A teljes magyar közigazgatás buzgón dolgozott a zsidók deportálásán. Hogy Eichmann egy budai villában pár emberrel csak a statisztikát gyártotta és elégedetten és hátradőlve dicsérte a hatékony magyar államapparátust, mert önjáró módon intézte a félmillió magyar ember deportálását. Milyen kényelmes a németekre kenni mindent, igaz? Ismered a mondást: amelyik nép nem képes szembenézni a saját múltjával, az úgy bűnhődik, hogy még egyszer végigéli ugyanazt. Ma, amikor Horthy kultusz van, amikor Nyírőt állami tiszteletadás mellett temetik újra, amikor zsidóznak a parlamentben, amikor egy nyíltan fasiszta banda parlamenti párt lehet, akkor azt hiszem, ez jogosan merül fel.

Ha ezeket nem ismered fel, akkor az messze túlmegy a ciki kategórián.

öt görög 2013.04.02. 08:14:40

és nem szabó gábornak van 9 gyereke, hanem ennek a nácizós, vérunalmas gerendásnak

ursus artos 2013.04.02. 08:16:27

A posztolónál a pont, bennem is a piac veszi, nem veszi örök igazság fogalmazódott meg, amikor a búcsúlevelet olvastam.
És valóban. A művész úr vajon miből fog élni a művelt nyugaton? És a húszezer forintos bírságról ki tehet? És a több tízezer forintos gázszámlákról?
És tényleg: a fasizmusra hivatkozni nagyon gejl.

mel gibson 2013.04.02. 08:22:42

gerendás szar vagy.ez az igazság.a gitárod is szar.s a pártod meg még szarabb ott a bal oldalon.azon az oldalon,ahol a kutyám sétáltatom.
húzz a picsába,nem fogsz hiányozni senkinek.azoknak sem,akik most verik magukat miattad a dohány utcában....ez van.

zsola78 2013.04.02. 08:33:16

@P.Freddy: Semmit nem tudsz arról, hogy miért patkányozták le. SEMMIT!!!!! Mint ahogy én sem. Téged még gondolom soha nem küldtek el a faszba, és nem szídott soha senki (csak nézzünk egy jó közlekedéi napot Pesten). Kiállt ezzel a szar dumával, ami tök mindegy hogy melyik oldalról nézed, szánalmas. SZÁNALMAS. Mit szólna otthon a feleésged x gyerekkel, ha ilyen töketlen lennél és nem tudnád a minimumot sem biztosítani neki?

Még a gyanú se merüljön fel benned, hogy útálom őt, vagy náci lennék. Ez egy idióta barom felfújt szarja, amitől az emberek itt (két oldal mentén) egymásnak ugranak. Hazugság az egész elejétől a végéig. A célját elérte.... Vesznek sajnálatból pár cd-t és még két hónapig nem kell csinálnia semmit a pénzből. Utána lehet újra sírni... Iphone-nal, Lexus-sal.

zsola78 2013.04.02. 08:36:50

@P.Freddy: Ja és még egy dolog. Az a láthatalan piaci kéz nyírta ki az Ő munkásságát, amire mindig is oly büszkék. A szent piac keze....

Akkor most nem az a hibás???? Nem, a magyarok, a nácik, a NAV, a parkolási társaság. Hol az egyéni felelősség???? Hol volt ezen időszak alatt???? Mindent megtett, hogy anyagilag ne menjen tönkre???? Ezek azok a kérdések, amik fontosak és nem az hogy az emberek összevesszenek (magyarok, zsidók, keresztények, ateisták)

MACISAJT 2013.04.02. 08:40:09

"Olvasom, elmegy, elég volt. "

Hát éppen ez az...
Ebből tudhatod, hogy dehogy fog/akar ő innen elmenni...

Ez az egész nem egyéb mint egy gondosan kimunkált önreklám, némi obligát fasisztázással spékelve.
Most majd ezután a nemzetközi és hazai klánok nagy sírás-rívásba kezdenek, hogy "testvérünk lám hova jutott, hova juttatták őt a gazok, tesvírünk ne tedd
ezt, maraggyá mert te úgy kellesz Magyarországnak mint...mint akár dánielpéter"(aki szintén előadta ez néhány hónapja.).

És hősünk majd , látván a feléje áramló szeretetet etc., meghajol és hagyja magát lebeszélni/meggyőzni.
Néha kiugrik Ámerikába és Kanadába haknizni mint a hasonszőrüek, majd a bartus lászló ír róla mint legutóbb az ÉS-ben és az "amerikai(sic) magyar(sic) népszavába".

Ugyan kérem.És mégegyszer:ugyan kérem.

zsola78 2013.04.02. 09:04:20

@zsg?:

1. Ezeknél a zenészeknél úgy gondolod nem???? Majd akkor beszéljünk erről, ha Kárpátia lesz egy MSZP rendezvényen és Korda György a Jobbikon.

2. Kereslet Kínálat igen. Ő volt a kínálat, de nem volt rá kereslet. Ennyi. Ez az piac láthatalan keze és ebbe ne mossunk bele minden hűlyeséget. Normális zenészek ma is megtöltenek helyeket, de hát haladni kéne a korral.

3. Amikor nem sikerül normális magyarázatot adni akkor jön ez. Hogy gondolod ezt az egészet? Most komolyan! Pontról pontra írd le. Beismerik, hogy hibáztak. És?? utána mi jön? Kárpótlás??
Tudod majd akkor, ha le mered írni, hogy mi történt mondjuk Szögi Lajossal 7 éve, vagy Marian Cozmával. Kik, miért és hogyan???? Vagy ugyan ilyen buzgó leszel Sztalin papa dolgaival kapcsolatban is. Mindkét dolog a történelem rémtette, de nem az vezetett arra, amirért ez a szerencsétlen itt sír. Nem mossuk össze a dolgokat, mert az az igazán vérciki!

HgGina 2013.04.02. 09:28:46

Úristen. Hogy én mennyire tájékozatlan voltam eddig. Azt hittem, Gerendás egy tehetségtelen cigány, erre most kiderül, hogy csak szimplán egy tehetségtelen zsidó.

genyamagyar 2013.04.02. 09:34:27

@MACISAJT: Macisajtkám, te ugatsz itt? Te, aki elhúztál ide Romániából? Mert ott sem kellettél a hihetetlen primitivizmusoddal?

Tudod mit? Húzz vissza oda, ahova nem kellettél még szekusnak sem.

genyamagyar 2013.04.02. 09:35:50

@mel gibson: Na mi van te takony? Egy kis mitugrász pöcs vagy! A kutyáddal élsz nemi életet, he? Ettől vagy ilyen degenerált?

genyamagyar 2013.04.02. 09:38:28

@zsg?: Itt leírtad a lényeget, érdemes megismételni (kiemelés tőlem):

=======================================
Elárulom neked, hogy ez az ország a mai napig nem volt képes szembenézni a saját múltjával. Azzal, hogy a magyar parlament saját akaratából hozta meg a zsidó törvényeket. Hogy a háború alatt

A teljes magyar közigazgatás buzgón dolgozott a zsidók deportálásán. Hogy Eichmann egy budai villában pár emberrel csak a statisztikát gyártotta és elégedetten és hátradőlve dicsérte a hatékony magyar államapparátust, mert ÖNJÁRÓ MÓDON intézte a félmillió magyar ember deportálását.

Milyen kényelmes a németekre kenni mindent, igaz?
========================================

Úgyhogy az összes zsidózó, cigányozó elhúzhat a picsába!

leonito77 2013.04.02. 09:51:09

Csak a szokásos. Pár ember le hazaárulózza honfitársait, meg mondja ki a magyar, ki a zsidó és a cigány. Ez van sajnos és persze sajnos nem csak páran.

Persze akinek nem inge ne vegye magára...

Mellesleg azért kíváncsi lennék, hogy a sok ember, aki nap, mint nap jóízűt zsidózik, vajon élete során mikor került konfliktusba zsidókkal és milyen személyes hátrányt okozott neki a zsidó ember az életében?

Ha nem volt ilyen, akkor miért is utálja őket? Valaki azt mondja?

Nem kötelező észrevenni, hogy ezzel már manipulálható, irányítható csürhe részei. Csak rá kell mutatni a megfelelő emberre, lezsidózni... és már gyűlölik is.... Szomorú

órarugógerincű felpattanó 2013.04.02. 09:56:50

Alapvetően mulatságos történet. Gerendás úr nem a tehetsége miatt nem tud dolgozni, bár az se sok, de ilyen szórakozóhelyi zenélgetéshez elég. Hanem mert mindenki akivel korábban dolgozott utálja mint a szart. Néhány hasonló művészhez hasonlóan neki is az volt a módszere, hogy nem nagyon szeretett osztozni, és a többieknek kisebb összegeket mondott be mint a valóság volt, és a kisebb összeg lett szétdobva. Úgyhogy a többi zenész szépen leszokott arról, hogy vele dolgozzon.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.02. 10:18:08

Az orbáni diktatúra alatt látványosan fogy a magyar.
Ilyen aljas, sunyi, álszent kormányunk sose volt!

Éhes_ló 2013.04.02. 10:26:34

@genyamagyar: mondjuk, ha úgy lett volna ahogy írod - nem úgy volt - akkor most hírmondó sem lenne itt a magadfajtákból.

De a történelmi hűség kedvéért: a hitsorsosaidat a csehek és tiso 40-re kemény birodalmi márkák kifizetésével dolfira ruházta, osztrák haverjaitok szintén. Egy ember volt aki ez ellen tiltakozott tótoknál, a magyar Eszterházy, de őt háborús bűnösként elítélték a tótok és a börtönben megölték.
Mitterand petainnel lerendezte ekkorra a francia társaitokat is, meg persze a hollandusok és a kedves belgák, norvégok és a dánok is, keményen kollaborálva a nácikkal. 1940-et 41-et írunk ekkor és nagyapádék még biztonságban éltek Magyarországon.

A románok nem vártak senkire, maguk ölték le a zsidóikat eddigre, nyomuk nem maradt.

Ha egy kicsit előrelépünk az időben, akkor azt láthatod, ahogy a lengyelek, litvánok, lettek, észtek, ukránok, beloruszok, tatárok, grúzok tették meg ugyan ezt 42-43-ra, bár ott nehéz volt különbséget tenniük, hogy kommunista szemetet ölnek vagy mezei zsidót, mert a túlreprezentáltságuk nem csak a magyarokat sújtotta kohn, löwinger és rosenfeld és appel bandájával, hanem minden a szovjet bolsevizmus által megnyomorított, hazájában rabszolgává tett népet.

No ekkor itthon nagyapádéknak még kánaán volt az ejrópaji társaikhoz képest.
Az 1944-es német megszállásig.
Eichmann pedig a megszállást követően itt is végrehajtotta a a helyi mitterandokkal, antonescukkal, quialingekkel, amit addigra egész ejrópában megtettek.
Az eltelt 2-3-4-5-6 év százezrek túlélését jelentette és nem kis történelmi teljesítmény volt a szerencsétlen hortista rendszertől és a magyaroktól.
Legyetek érte hálásak és ne szidalmazzátok azokat, akik akkor is védtek még benneteket, mikor világon már nem volt zúg ahol meghúzhattátok volna magatokat a Kárpát-medencén kívül.

A zoltai féle munkásőrök és az ávh-s csemeték meghálálták a védelmet, menedéket.
Vajh ők és utódaik miféle kárpótlást fizetnek a magyaroknak és vajh hetente tartunk szeánszokat az általuk ártatlanul legyilkolt, kirabolt és elüldözött magyaroknak?
Mesélj már kérlek!

Azt hiszem összességében hálásak lehettek annak a magyar népnek, amely befogadta dédapáitokat galíciából a progromok elől menekülve és otthont, megélhetést nyújtott nektek az üldöztetésben.
Nem mi hívtunk benneteket és nem is marasztalunk, ha menni akartok, ezt sose felejtsétek.

Hálásak lehettek azért is, hogy az ezredik kárpótlásotok, a heti holoszeánszaitok és a fenti és gerendási hangvételű hozzáállásotok ellenére még itt lehettek a magyarokon élősködve, békében, gyarapodva, védve bármiféle terrortól, üldözéstől.

Sajnos képtelenek vagytok ezt megbecsülni, ezért tellett ki az időtök évezredek óta mindenhol, minden korban, minden népnél.

A történelemből pedig tanulnotok kellene nektek is, mert a ti leckétek is ott van leírva, nem csak a mienk, magyaroké.
Sikerül?

Végül a kedves zárómondatod kapcsán:
az összes magyarozó, nácizó, rasszistázó, beilleszkedni képtelen hülye elhúzhat a picsába!

gigacherry 2013.04.02. 10:31:10

Mi az a nemzeti oldal, és mitől nemzeti? (Ha valaki a magyar kultúrát ápolja, népdalokat tanul, néptáncol, de nem vall azonos nézeteket a miniszterelnökkel, az milyen oldalhoz tartozik?)

Attika77 2013.04.02. 10:42:15

Nem akartam egy zsidózó/nácizó cikkhez hozzászolni mert még engem is megtalának, de:
Gerendás művész úr bár egyáltalán nem tehetségtelen, nyilván nem elég vonzó. Sok a jelenlegi kormánnyal nem szimpatizáló művész van aki nagyon szépen megél a művészetéből és nem akar innen elmenni.
Én nem vagyok zsidó vallású, de nem igazán látom azt, hogy miért kéne ma Mo-ln félni egy zsidónak. Elég sok zsidó származású embert ismerek/barátom és egy sem mondta közülük, hogy nekik el kéne menni innen mert félnek.
Az, hogy valaki elmegy Mo-ról sajnos a mai világban gazdasági racionalitás, ami először is nagyon szerencsétlen eset, másodszor pedig semmi köze a valláshoz/származáshoz.
Még egy dolog: KÖNYÖRGÖM meddig kell még a 70 évvel ezelőtti bűnökért felelni??? Én nem voltam ott a deportálásoknál, mi több egyet sem értek vele. Továbbá nem érzem érte felelősnek magam egy kicsit sem. Nincsen bűntudatom és nem is lesz. Meddig fog tartani egy kollektív ostorozás, könyörgöm 70 év eltelt azóta...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.02. 10:42:27

...ez ilyen kiszes-polbites genya volt a nyolcvanas években nem?
azthittem már nem is zenél.

belekotty 2013.04.02. 10:48:40

@Éhes_ló: Így van. Sokan zsidó el is húzott. Teller Ede, Wigner Jenő, Szilárd Leó, Neumann János. Folytassam?

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 10:49:11

Marad helyette egy Kossuth -díjas Ikon.:))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 10:53:11

Én ezt nem értem. Olvassátok már el mit írtak magyar emberek a facebook oldalára ennek az embernek, egy teljesen emberi vallomás, búcsúlevél, vélemény alá. A kőkemény zsidózás megy. De most komolyan. Nem ez a legjobb példa arra hogy milyen mértékben fasizálódott ez az ország?

belekotty 2013.04.02. 10:53:25

@Éhes_ló: Egyébként jól értelmezem mit akarsz mondani? Úgy gondolod a 600 ezer magyar zsidónak hálásnak kellene lennie a magyaroknak, hogy csak 44-ben gyilkolták őket halomra?

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 10:58:34

@genyamagyar: Igen.Lassan már ott tartunk,hogy a második világháborúban csak a holokauszt volt és hogy csakis mi vagyunk érte a felelősek.

öt görög 2013.04.02. 10:59:13

@belekotty: 600e az összes embervesztesége Mo-nak, ne tessék kisajátítani az áldozatokat

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 10:59:14

@Attika77: pont addig amíg a magyar parlamentben vérvádat hoznak fel, és amíg összeírnák a zsidókat. Pont addig. Amíg folyamatos és állandó kódolt zsidózás megy a legtöbb hazai jobboldali médiában. Ameddig Izrael politikáját összekeverik magyar zsidó emberekkel, amíg összeesküvés elméleteken keresztül kell minden nap meghallgatnia sok hazai orvosnak, tanárnak, művésznek, segédmunkásnak, akárkinek hogy az ország problémáiért ők a hibásak. Vagy ha személy szerint nem is, de a "fajtájuk" A "tudjuk kik". Addig, amíg teljesen hétköznapi emberek olyan ocsmányságokat írnak egy ilyen őszinte és személyes vallomás alá, mint amit a facebookon Gerendás búcsúlevele alatt olvasni lehet. Senki sem kéri hogy bűntudatod legyen. De ha nem látod mi van ebben az országban, akkor be van csukva a szemed.

Dzsentrisvihák 2013.04.02. 11:00:30

@Legelő Őse:

Nem, mert a zsidózás nem egyenlő a fasizmussal, vagy a fasizálódással.
Ilyen ügyekben a többség igencsak keveri a szezont a fazonnal.

Egyébként pedig, ha valaki itt nem érzi jól magát, nyugodtan szedheti a sátorfáját, csak előtte ugyan ne sírja már tele a fél világot, hogy itt ilyen diktatúra, meg olyan elnyomás van, mert ha lenne, nem mehetne sehová, és nem irkálhatna ilyeneket. Teljesen jogos az ezen való felháborodás, attól függetlenül, hogy sokan rosszul (zsidózással) vezetik le.

öt görög 2013.04.02. 11:00:42

@öt görög: pontosítanék, plusz katonaság 250-300e

Attika77 2013.04.02. 11:05:11

@Legelő Őse: nem azt mondtam, hogy nincsenek rasszisták és antiszemiták. Csak annyit mertem mondani, hogy hadd ne legyen már bűntudatom egy kisebbség miatt. Ne kelljen már egy jobbik nevű párt és szimpatizánsai miatt nekem lesütött szemmel járnom. Legfőképpen pedig ne kelljen már egy 70 évvel ezelőtti szörnyűség miatt rosszúl érezenem magam.
Én sem várom el az Izraeli barátaimtól, hogy rosszúl érezzék magukat a palesztínok elleni holokasztól...

sjános 2013.04.02. 11:06:43

Szerintem ennél sokkal szimplább a dolog..:)
Gerendás Péter keresni akar, pénzt akar keresni...de nem megy! De nem csak sajnálni kéne az elmúlt szép időket...a kiadós/koncertszervezős korszakot és nem boldogul a letöltés, a net okozta sokkal...ami nem szégyen, hisz művész, másfelé nyitott.....akkor kérdezzen meg olyanokat, akik értenek hozzá! A Radiahead együttes, ami kultikus zekekar az USA-ban...kb 3-4 éve már csak interneten ad ki lemezt...becsület kasszára vagy minimális díjra.....rongyosra keresik magukat! Saját bevallás szerint keresnek sokkal többet, mint a kiadós, CDés korszakukban!
Van megoldás! Utána kell járni....kérdezni...tanulni...vagy felvenni valakit és megfizetni, aki ért hozzá!
Mert Nyugaton sem jobb a helyzet a zenei piacon!
Ennyiről szól az egész.....de itt már lassan az "1400as" éve felelőseit keresgélik egyesek...:)..na ez a nevetséges!

Cinkes 2013.04.02. 11:08:27

a posztoló igazi mintapéldája az aljanépnek... kár, hogy személyesen sosem találkozok ilyen kreténekkel, mostanra eljutottam oda, hogy szívesen kiverném a szart is az ilyen idiótákból, csak úgy kedvtelésből

Muhammad Balfas 2013.04.02. 11:11:13

@sjános: Vagy menjen vendéglátózni külföldre. Nem olyan nagy szégyen az. Egy csomóan csinálták a magyar popzenészek közül: ha szarul megy itthon irány a külföldi bárok, hajók. Sajnos az élet nem habostorta..

S György András 2013.04.02. 11:11:13

...
Nehéz erre gombot varrni.
Éppen Solymos Tóni rakja föl ezt a sebészi pontosságú írást?
Változik a világ, talán jobbul...
(Nekem Gerendás vonásai már 1971-ből ismerősek.)
Ha még egy kicsit őszintébb lett volna, ha kiköpte volna az igazságot, a gombócot a torkából, Ő is zsidó magyarrá avanzsált volna, de így a nemzet-veszejtő magyar zsidók fogják bábként mutogatni levelét, a Nékik tetsző sorokat Indexes/talmudos szokás szerint kiszerkesztve.
Borzalom!, és valóság.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:11:27

@Cinkes:

Nincs neked szükséged erre.

A téged képviselő, jelenlegi demokratikus ellenzék, kivereti a szart kormányra kerülve, az ellenzékiekből a rendőrség segedelmével is.
Ahogy szokta.

Trejo 2013.04.02. 11:13:57

Nem csodálom, hogy csóringer nem él meg a zenélésből. Ezek a csöpögős-nyálas dalok egyre kevésbé népszerűek. Amennyiben valóban emigrál, ajánlom neki valamelyik volt szovjet tagköztársaságot, vagy Dél-Amerikát.

Cinkes 2013.04.02. 11:14:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: belőled és a hozzád hasonlókból inkább személyesen.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:14:42

@Legelő Őse:
Pont addig.

Ok.. Senki nem írt össze semmit jelenleg, ami a képviselők kettős állampolgárságát illeti itt, és ma Magyarországon.

Szöges ellentétben pl Izraellel, ahol kettős állampolgárnak nem kerülhet a kneszetbe se.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:15:57

@Cinkes:

Tudom..
Látványosan és nagyon zavar téged a demokrácia.
De ettől még demokratikusan a többség dönt, te meg bekaphatod.

Cinkes 2013.04.02. 11:18:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: pont szarom le, hogy miket képzelődsz. Már párszor bizonyítottad, hogy kretén vagy. Engem meg pont a kretének zavarnak. Na majd hátha egyszer szerencsénk lesz egymáshoz.

sjános 2013.04.02. 11:20:06

@Dzsentrisvihák: De itt nálunk...szerencsétlen kis hazánkban...mindig...mindenkor...szinte mindenki...rosszul vezetik le!
Valahogy, (na és ez a genetikus talán..:(..de legalábbis történelmi hagyatékunk)...mindig a másik a hibás! Mindig minket támadnak...mindig kell ellenség, mindig kell valakit utálni, irigyelni, mindig kell valaki, akit lehet gyűlölni!
Persze, ez mindig könnyebb, mint bevallani, elrontottunk valamit, vagy nem értünk hozzá...uram bocsá...tévedtünk!
Ugye "tisztelt" politikus "Urak"...akik csak hergelik a népet!
Könnyebb valakire rámutatni, Ő volt az..miatta/miattuk, mint esetleg megoldást találni vagy bevallani, béna f@sz vagyok, nem értek hozzá!

sjános 2013.04.02. 11:22:40

@Ches Desmond: Pontosan! Csak azt nem értem, hogy lett ebből a sorminta történetből, már megint nemzetveszejtőlibsikomcsirasszistafasisztamindenkirohadjonmegakinemértvelemegyet story??

Wagem 2013.04.02. 11:22:47

Urak..csak óvatosan!!
Nem lennék meglepve,ha ez a senki zenész lenne a baloldal választási adu-ásza.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:24:40

@Wagem:

Gerendás mindig is aktív SZDSZ-es volt.

Kampányolt nekik, és többek között egy rádió betiltásáért is lobbizott (Pannon rádió).

Érdekes véletlen, hogy azok állnak ki ma a sajtószabadságért, akik egykoron rádió betiltásán fáradoztak.

sjános 2013.04.02. 11:31:46

Csak egy kérdés..:)
Az eredeti Gerendás-féle iromány olvasta itt valaki???:)
Vagy már elég csak az ilyenolyan reflektáláson rugózni??:)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 11:32:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: de hogy jön ide Izrael? Nem érzed, látod hogy ezzel csak fokozod? Izrale egyenlő az itt élő zsidókkal? Kérdezem? Én egyenlő vagyok Orbán Viktor döntéseivel? El kell magyaráznom az általánosítás értelmét, és összefüggéseit a fasizmussal? Vagy mi?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 11:38:21

@Attika77: én értem. De ki kér tőled ilyet? Hol olvasod, ki az aki ezt követeli tőled? Komolyan kérdezem.

regress 2013.04.02. 11:39:05

úgy látom a kárpát medence lett keleteurópa hulladéktárolója.ennyi mocskos beteg ember sehol nincs

thetriggerhappy 2013.04.02. 11:40:51

@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl:

az a szerencse, hogy az eddigi kommentekből sikerült pont ezt az egyet vválaszra méltatnod. idáig volt érdemes olvasni, pedig magában a posztban, a sok ferdítés, csúsztatás mellett vannak dolgok, amikkel akár egyet is lehetne érteni.

Wagem 2013.04.02. 11:45:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hát persze.
Bedobják ezt a kamu levelet,megkapja a neki járó kritikákat.
Természetesen sehova sem fog elmenni.Majd 2014-ben előveszik,mint üldözött zsidó.
Szabadon gondolkodó Magyar embert.Az szdsz.már az összes ellenzéki pártba beszivárgott,van ahol hangadó is.A jó Isten mentse meg az országot ezektől..!

Attika77 2013.04.02. 11:46:31

@Legelő Őse: Mindenk aki antiszemitizmusra hivatkozik. Nem kell eltelnie pár hozzászólásnak, hogy ott tartsunk, hogy mi magyarok milyen antiszemiták és rasszisták vagyunk. Közben ez egész egyszerűen nem igaz. Igen van egy ilyen kisebbség akik most kicsit többen vannak mint szoktak. Ez a kisebbség megtalálható nagyjából minden országban, csak mi kollektív bélyeget kapunk miatta.

Fejesrob 2013.04.02. 11:49:02

Azért Péter ügyelj arra, hogy Lexusoddal Izraelben megfelelően parkolj.

Ott nem nézik el neked azért mert zsidó vagy és sajnálod a parkolási díjat.

Éhes_ló 2013.04.02. 11:50:05

@belekotty: jól.

Emberek milliói vállalnak kínokat, bármit pár hónapnyi haladékért, ha jönne értük a kaszás.
Nos a kaszás 44 márciusára már aratott ejrópában bőséggel.

Nem gondolhatom 70 év után egy barom hozzászólása kapcsán belegondolva, hogy lehet a megnyert életekért, évekért, kárpótlásokért hálásnak is lenni?

Vagy az nem "történelmi" kategória?

Dzsentrisvihák 2013.04.02. 11:53:04

@sjános:

Ez a világ minden táján így van. Mikor hallottál te olyat, hogy egy nép, vagy vezető magát hibáztassa bármiért is (pláne nyugaton)? Irreális elvárás (már csak pszichológiailag is), és sehol sem működik így, de valahogy ezt is csak a mi fejünkre tudják ráolvasni...

alpynia 2013.04.02. 12:00:26

Ez a tehetségtelen faszi csak úgy mellékesen Liszt Ferenc díjas, Huszka Jenő díjas, Emerton díjas művész, aki a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének tulajdonosa is, ma már ez persze semmit nem jelent. Ez a „sikertelen műmájer” a természetesen magyar berkekben, valószínűleg szintén zenei nullaként számontartott LGT-vel és Zoránnal együtt turnézott valamikor, de Koncz Zsuzsának és Friderikának is írt dalokat. (forrás: hacsaknem blog)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:02:02

@Attika77: persze hogy kollektív bélyeget kapunk miatta, mert hagyjuk hogy ez a kisebbség tényező legyen. Ez társadalmi minimumok kérdése. Egy társadalom a némaságával cinkossá válik. A jelenlegi kormányzó erő, pedig pár szavazatért kokettál velük. Néha ugyan kiállnak hogy elmondják a kötelező szöveget, de nem ezt teszik.
Mindenkinek joga van a véleményéhez, és szerintem a szélsőséges vélemények is beleférnek. Nem baj ha nem értünk egyet. De amíg a parlamentben Előd úgynevezett holokausztot emleget, és a többiek csak csóválják a fejüket, az kevés. Tudod, Csehországban az újnácik vonulását olyan elemi erővel söpörte el hamar összeszerveződött tömeg,hogy el se hinnénk itt. Baloldali szerveződés volt, de mint kiderült, egy csomó jobboldali, konzervatív szervezet, párt is csatlakozott hozzá.
Nehéz azt állítani hogy az elmúlt években nem változott valami. Ha korábban egy társaságban valaki zsidózni kezdett, hamar neki lett kínos. Most olyan helyeken teszik ezt hangosan és élvezettel, hogy be kell lássuk, ez a közbeszéd része lett. És az amiatt van, hogy a képviselőink, nem határolódtak el rendesen, amikor kellett volna.
Senki sem általánosít, és mondja azt hogy minden magyar antiszemita. Ilyet hol olvasol? Kitől kapsz kollektív bélyeget?
Ja, hogy a kormány most szedi elő a korábban antiszemita írókat? Ja, hogy a parlamentben vérvád...stb. nem ismétlem magam. Valljuk be, teszünk azért hogy ez a kép egyre inkább árnyalódjon.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:04:59

@Attika77: ja, és még annyival egészíteném ki - hogy az hogy egy zenész elmegy külföldre, és azt állítja hogy ebben része van annak:
"Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."
Mindeközben már itt a holokausztról beszélgetünk. Érted? Nem fura??

Attika77 2013.04.02. 12:08:03

@Legelő Őse: Én ezt egy kicsit másképpen látom. Szerintem az utobbi időben hirtelen "divat" lett a magyar antiszemitizmus kérdésében megszólalni. Nem rég az Amerikai nagykövet asszony rezidenciáján volt egy összejövetel üzletembereknek, nekem is volt szerencsém részt venni. A nagykövet asszonynak az volt a legfőbb mondanivalója, hogy ne legyen rasszizmus és antiszemitizmus. Nos én elég sokáig éltem az USA-ban és elmondhatom, hogy ott sem jobb a helyzet. Az emberek utálják a latinokat és egyre több helyen szerveződik újra a KKK csak most nem a fekekték ellen. Erről senki nem beszél, pedig szeirntem sokkal nagyobb méreteket ölt mint nálunk. Arról nem divat beszélni.

saci02 2013.04.02. 12:20:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: De ettől még demokratikusan a többség dönt, te meg bekaphatod.

Ezzel csak az a baj, hogy rad is vonatkozik. Ezt hivjak onszopatasnak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:24:46

@Attika77: de ez az ő problémájuk. Hatalmas probléma,de az övéké. A holokauszttal kapcsolatban biztosan tudod történelemből a főszereplők között voltunk. Nem hibásak, és nem is miattunk történt, de a legenyhébb kifejezés az, hogy abban a háborúban a vesztesek oldalán álltunk. Erről a hétköznapi emberek ugyanúgy nem tehetnek. De talán nem véletlen hogy emiatt nálunk ez egy érzékeny téma. És hogy ezek az ordas nézetek ne lehessenek újra egy parlamenti erő sajátjai, még ha burkoltan is, szerintem alap.
Az egész világon probléma ez. Mindenkinek ott kell ellene küzdeni, ahol teheti, ahol él. Egy magyar ember nem ítélheti el a pedofilitát, mert hazánkban is lebuktak pedofilok? Nem értem ezt... tényleg. Nem értem mi értelme mindig valami ellen küzdeni. És valójában miért zavar ez. Ki ellen küzdesz ilyenkor?
Aki nem olvas kuruczinfót, vagy nemfigyeli a szélsőjobbot, az évente egyszer találkozik egy menettel, ami szerintem teljesen korrekt, egy megemlékezés!

is 2013.04.02. 12:33:30

@poszt: "De nem hazudja, "

Nem is. Az igazat mondta. Legalábbis bizonyítani kellene, hogy nem. De akkor ugye mi maradna a világnézetből, a második bekezdésből? Muszáj, hogy úgy legyen, hogy hazudik, hiszen ha nem hazudna, az alapjaiban támadná be a teljes világképedet, amiben élsz. Igen, van külön jobboldali érték, nem pedig szimplán magyar. Igen, Kövér-féle polgárháború van, nem pedig béke. Igen, utálni kell egymást, és a másikról csak és kizárólag azt szabad feltételezni, hogy hazudik. Ez a te világképed, másikat, el sem bírsz képzelni.

Te szegény.

Éhes_ló 2013.04.02. 12:35:34

@belekotty: ez kimaradt, a válaszom az, hogy nem volt aknazár, szabadon mehettek, ha akartak, mint ma is.
Ellenben rosenfeld, csermanek és appel idejében ezért börtönbe kerültek volna, vagy agyon lőtték volna őket.

Mégis a patás orbán és horthy ellen ajvékoltok a mai napig, nem rosenfeld, vagy csermanek ellen.

Sajátos vakság.
Nem?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:42:01

@Éhes_ló: amikor ideírod hogy ajvékol az akinek más a véleménye mint a tiéd, tudod, azzal mutatod be hogy miről van szó. Ez a fasizálódás. Akinek más a véleménye, az ajvékol, vagyis zsidó.

is 2013.04.02. 12:45:53

@Attika77: " Az emberek utálják a latinokat és egyre több helyen szerveződik újra a KKK"

De van egy vonal, ami fölé ez nem kerül. A KKK ismert tagját pl. nem fogja a miniszter kitüntetni, mint Magyarországon. Bayer-féle publicisták is vannak az USA-ban, de nem ötös számú párttagkönyvvel és miniszterelnök haverral, akivel havonta találkozik. Obama, és semelyik elnök nem fog ismert KKK publicistákkal sörözni.

Ezt a különbséget kellene felfogni.

belekotty 2013.04.02. 12:45:55

@Éhes_ló: "jól.

Emberek milliói vállalnak kínokat, bármit pár hónapnyi haladékért, ha jönne értük a kaszás.
Nos a kaszás 44 márciusára már aratott ejrópában bőséggel."
- Sejtetten, hogy ez lesz a válaszod, legyenek hálásak hogy csak 44-ben kezdték irtani őket. Ja és 44-ben már nem volt hova menni. Merre mentek volna? Ritka aljas egy fazon vagy te!

Presszós Laci 2013.04.02. 12:47:14

Annyit tudtam erről a Gerendásról, hogy gitárral a nyakában szokott mászkálni, de egyetlen dalát sem ismerem. Ez szerintem épp eleget mond a jelentőségéről. Senkinek sem fog hiányozni.

2013.04.02. 12:50:34

Nagyjából egyetértek mindazzal, amit Aromó megírt, még ha jómagam esetleg nem ezekkel a szavakkal és hangsúlyokkal írtam volna meg a véleményem.

Igen, vegyük már észre, hogy ebben az országban több százezer (több millió?) ember él nehezen, egyik napról a másikra, számlák, adóhivatal meg a jó ég tudja, mi mindennek a fenyegető árnyékában. Ezeknek az embereknek azonban nincs módjuk teleharsogni a médiát azzal, hogy nehéz helyzetben vannak. Többségük nem áll oda fasisztázni, zsidózni, komcsizni, buzizni, cigányozni stb., mert éppen nem jól mennek a dolgai, hanem megpróbálja megoldani a problémáit, ahogyan tudja. Olykor külföldre távozással, csendben. Értük tényleg kár, hogy elmennek.

Azzal viszont nem ártana tisztában lenni, hogy lényegében már a „rendszerváltás” óta nincs olyan, hogy „nyugdíjas állás”, feltehetően a zenész szakmában sem. A piac törvényei diktálnak, ha muszáj, meg kell tanulni váltani, még negyven fölött is. Kényelmesebb lenne, ha nem így volna, ha mindig csak mások kerülnének nehéz helyzetbe, de a problémák előbb-utóbb mindenkit elérnek. Ezeket szerintem nem önsajnálattal és mások pocskondiázásával kellene megoldani.

Szerintem ez az ország nemcsak amiatt tart ott, ahol van, mert néhány tucat (több száz?) unintelligens ember például Gerendás úr Facebook-szózatára gyűlölködő megjegyzéseket tett, hanem azok miatt is (ők is vannak legalább ugyanannyian, mint a másik tábor!), akik rögtön rá is harapnak erre, és ugyanolyan gyűlölködésbe kezdenek a másik oldal irányából: ha az egyik zsidózik, a másik fasisztázik. Vajon tényleg különb egyik a másiknál?

Gerendás úron szerintem nem azzal lehetne segíteni, hogy beállunk mellé a siratókórusba, és vele együtt minden fa mögött fasisztákat látunk és keresünk. Esetleg meg kéne venni a lemezeit azoknak, akik szerint őt most nem méltányolják eléggé. Vagy megvásárolni a dalait a világhálón keresztül. Vagy megkérdezni azokat a feltehetően nem fasiszta beállítottságú művészeket, akikkel Gerendás korábban együtt dolgozott (Pressert, Koncz Zsuzsát, Zoránt és másokat emlegettek a Gerendás-fanok), hogy vajon mostanság miért nem tartanak igényt az együttműködésére, ha Gerendás továbbra is olyan jó, mint amilyennek mondják a egyes hozzászólók.

Divat lett mostanság azt mondani, hogy minden népszerű dolog szemét, és minden sikertelen produkció érték, de a hülye közönségnek persze csak a szar kell. Kétségtelen, hogy mostanság nem a magas kultúrának kedveznek a közállapotok, de amikor emberek százezrei vannak Gerendáshoz hasonló helyzetben, én senkit nem vetek meg azért, mert kevés szabad idejében az agyat nem igénylő, könnyedebb szórakozást választja. Ne tegyünk már úgy, mintha a sokat emlegetett, civilizált Európában nem lennének Fekete Pákók, VV Mancikák, Éden Rozikák, és a sokat ócsárolt valóságshow-kat nem az emelkedett gondolkodású, toleráns Nyugatról importáltuk volna!

Egyetértek azokkal, akik szerint Nyugaton sem jobb a helyzet antiszemitizmus vagy idegengyűlölet terén, mint Magyarországon. Ha az ember netán zsidózik (jómagam nem szoktam, de persze ezt nem muszáj elhinni), annak garantáltan hatalmas visszhangja lesz, és mindenki fejeket követel. Ha viszont valaki fasisztázik meg „magyarozik”, azt sajnos sokan teljesen rendjén valónak tartják. Hát szerintem ez is probléma, nem csak Gerendás úr nehéz helyzete.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:55:19

@Presszós Laci: egyetlen dalát sem? Zorán, Koncz Zsuzsa, LGT, Friderika... ezeknek az előadóknak írt, nem is egy hatalmas slágert. Ismered őket.

val 2013.04.02. 12:57:50

Ez mekkora odaszólás volt. Grat. Megérdemelte.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:59:46

@Athos64: senkit sem pocskondiázott. Olvasd el a levelet, amit saját facebbok oldalára tett fel. Kérlek másold ide azt a részt, ahol másokat pocskondiáz.
Arról ír hogy elmegy. Egy búcsúlevelet. Nem nyílt levelet írt.
Elég alaposan leírja hogy miért történt így. Nem hibáztat másokat. Tényeket írt le. Hogy nem megy neki. Ezt írta le. Joga van hozzá.
Nem fasitázott senkit. Egy folyamatot írt le.
Ezt írta:
"Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."
Ezt tapasztalja. Én is.

sjános 2013.04.02. 13:03:02

@Dzsentrisvihák: Hááát, nem tudom...
Én éltem itt..ott...nyugaton,USA, de ennyi demagóg hazugságot, népbutítást egész életemben nem hallottam mint mostanában!
Nyilván, egy politikusnak azt kell mondania a választóinak amit hallani akarnak! De amikor valamiről mindenki látja, tudja hogy fehér (p. márc15ei hócsata), akkor ne hazudjon már rezzenéstelen arccal bele a képünkbe!
Amikor zsugorodik, döglődik a gazdaság, akkor ne zengje nagy hangon, hogy Magyarország jobban teljesít!
Mitől? Kitől?? Mikronéziától vagy Kelet-Timortól??

Én_vezettem_? 2013.04.02. 13:03:41

érdekes, egy kis kontraszt

www.hir24.hu/szines/2013/04/02/sztankay-istvan-sult-krumplit-arul/~~bulvar
a nemzet színésze beállt krumplit árulni, hogy segítsen a gyerekeinek, akik nem szeretnének a havi félmillára és apuci népszerűségéből megélni.

Igen, így is lehet.
Csakhát a sírás, fasistázás, panaswzkodás, ugyebár ősi magyar (??). szokás.

(Igen, sajnos egyre inkább magyar szokás, is. Ilyenné váltunk. Kb olyan morális tartásról inldulva, amit most pl a székelyek őriznek.)

belekotty 2013.04.02. 13:05:45

@Athos64: "ha az egyik zsidózik, a másik fasisztázik. Vajon tényleg különb egyik a másiknál?"
- Van bizony! Nem a fasisztázás hatására jön elő a zsidózás, viszont a zsidózás váltja ki a fasisztázást.
Hozzá kell tenni, hogy persze Gerendás kezdett zsidózni most.

belekotty 2013.04.02. 13:08:59

@Athos64: "Ha viszont valaki fasisztázik meg „magyarozik”, azt sajnos sokan teljesen rendjén valónak tartják."
- Nem emléxem a történelemben hogy a zsidók százezrével irtottak volna ki magyarokat.

Éhes_ló 2013.04.02. 13:12:32

@belekotty: kérdezd meg a lengyelek zsidait hová mehettek.
Hozzánk.
Nem olvasom a hálát tőlük sem a megmenekülésük kapcsán.

Vagy azokat kérdezd, akiket a svájciak fordítottak vissza a határokon 39-44-ig, esetleg az angol haditengerészetet, mely a menekültekkel zsúfolt hajót nem engedte kikötni.

Szerintem ez volt az igazi aljasság, nem menedékként befogadni őket amíg volt rá lehetőségünk.
44 márciusáig volt.
Az sem semmi.

Csak szar beismerni, mi minden történt addig a világban és a bájos ejrópában, kik voltak ebben a tettesek, kik az asszisztensek és eközben hol volt biztonság és béke.
Nem megy, mi?

Én_vezettem_? 2013.04.02. 13:13:51

GERENDÁS PÉTER, 2012-ben
942,008 Ft pénzbeli támogatás kapott az ArtisJus alapítvántól. Ez a fasiszták ravaszsága, az adófizetők és SD kártya valamint CD-vásárlók pénzéből próbálják támogatni saját áldozataikat.

"Az Alkotói Támogatási Alapból minden évben ígéretes tehetségű pályakezdő zeneszerzőket, dalszerzőket, szövegírókat támogat az Alapítvány,"
hmm, pályakezdőket. És ez NEM a jogdíj, ez csak egyfajta bónusz, a mi pénzünkből.

megjegyzem, nem tartom túl soknak, miután több száz számot írt, Szép Júlia, és társai, valóban sokan nem is tudják, hogy mennyi sláger köthető az ő nevéhez. Meg persze egy tipikus magyar családnak ez semmiség. (nem hiszem, hogy van aki hónapokig, vagy egy évig él ennyiből, ahogy Gerendés Péter sem hiheti, ha magát sajnáltatja)

sjános 2013.04.02. 13:14:20

@belekotty: De ez egy ilyen ország!
Nálunk minden úgy kezdődik, hogy visszaszólok csak!

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:14:21

@belekotty: De nekem akkor is fura,hogy valaki magyar létére magyarozik.

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:16:58

@sjános: Ez tényleg ilyen szerintem.
Az úgy kezdődött hogy ő visszaütött.

belekotty 2013.04.02. 13:17:58

@Éhes_ló: "kik az asszisztensek és eközben hol volt biztonság és béke."
- Aha. Ezt mond a gázkamrákban elégetteknek!
Tehát ha valaki éjszaka bemenekül hozzád, hogy a rablók ne öljék meg, majd te hajnalban részegen leszúrod, legyen neked hálás hogy addig is élhetett. Értelek én téged! Ilyen ember vagy, nincs mit ehhez hozzáfűzni.

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:18:50

@Éhes_ló: Mostanában ti gyökér fideszbirkák egész jókat mondtok.
Mert megy itt az ajvék de arról a 150 000 Lengyel zsidóról akiknek segítettünk nem hallok sehol.

hopptarisznya 2013.04.02. 13:23:10

@Legelő Őse: az sem teljesen igaz, hogy a vesztes oldalon voltunk! Ausztria talán nem kitörő örömmel fogadta a Führert? Ott tízszer annyian voltak a náci párt tagjai mint nálunk! Valamiért mégsem számított vesztes oldalnak. Csak megszállt országnak. Akkor talán a zsidóüldözés miatt büntettek? Az ukránok úgy ölték a zsidókat, mint a németek. Ma mégis van pofája egy ukrán nacionalistának egy magyar kisgyerek szemébe mondani, hogy "náci"? Mi a jó büdös franc folyik itt? Egy kurvanagy agymosás. Itt valamiért valakik kitalálták, hogy ki a vesztes és ki a győztes. Ausztria milyen alapon kapott magyar földet az I VH után? Olaszország milyen alapon nem bűnhődött a II VH után?

Ha a magyar kormánynak volna esze, minden határon kiplakátolná, hogy Trianon nem a győztes-vesztes felállásról szólt, hanem az osztrák befolyási övezet felosztásáról, amit a franciák és az oroszok intéztek el, méghozzá a magyar földek átadásával a körülöttünk élő nemzeteknek. A II VH-ban egyetlen értelmes ember volt, aki népesség alapján visszaállította a gyalázatot. És az Hitler volt. Ezért tartottunk mi is vele. És a büntetésünknek semmi köze a zsidóüldözéshez, vagy győztes-vesztes felálláshoz. A földjeinket megint át kellet adni, hogy a mocskos románok (akiket ma már ezrével próbálnak deportálni a szemét franciák) ki legyenek fizetve. A mai napig kisebbséget verő szerbeket az oroszok vették meg a mi földjeinkkel. A primitív szlovákokat szintén. És ha a mai Magyarországon ezt csak a Jobbik dörgöli a világ pofájába, akkor kénytelen vagyok rá szavazni.

sjános 2013.04.02. 13:24:29

@Éhes_ló: Teljes tévedésben vagy! A világ és Európa teljesen tisztában van a II.Világháború eseményeivel...nincs hamisított történelem, nincs szépítés, nincs másra mutogatás! Pont ezért reagálnak nagyon élesen a rasszizmusra és a neonácira emlékeztető törekvésekre is!
Mi nem akarunk tudomást venni a bűneinkről! Mindig csak bagatellizáljuk...
Szánalmas egy az erőlködés!
Vannak vörös bűnök voltak fehér bűnök...és ahogy elnézzük lesznek narancs bűnök is!

sjános 2013.04.02. 13:28:15

@hopptarisznya: "A II VH-ban egyetlen értelmes ember volt, aki népesség alapján visszaállította a gyalázatot. És az Hitler volt"

Na Istenem....ezért tartunk itt a mocsár legmélyén, az ilyen gondolkodás mód miatt!

zsg? 2013.04.02. 13:28:53

@zsola78: Láthatóan nem érted, vagy nem akarod érteni, amit mondok.

1)Nem azért hallgatok Sting-et, mert anarchista vagyok. Nem azért hallgatok Doors-t, mert drogos hippi vagyok. Nem azért hallgatok Bach-ot, mert vallásos vagyok. Nem érdekel az előadó világnézete. Az érdekel, hogy jó zenét csinál-e. Azért kötök bele a bloggerbe, mert a GP-t azon az alapon minősíti, hogy milyen nézeteket vall (= már a sajátjaidnak sem kellessz). Ez egy tahó, primitív megjegyzés. Normális ember nem így fogyaszt művészetet, hanem annak értékei alapján. Mint látod, nem GP művészetét minősítem (nem is tudnám, mert nem ismerem). Hanem azt a szemléletet, ami feljogosítva érzi magát arra, hogy a világnézete alapján minősítse a művészt.

2) Tévedsz. A mai Magyarországon a "normális" zenészek se nagyon tudnak megélni a zenélésből. Nagyon kevés zenész, zenekar képes eltartani magát a zenélésből. Vannak kivételek, de a nagy részük, a minőségi zenét játszó nagy részük sem képes eltartani magát. Ezért másodállása van, öt dolgot csinál egyszerre, vagy - elsősorban a komolyzenei, vagy jazz művészek - külföldre mennek. GP egy rétegzenész, akire ez különösen igaz.

3) "Beismerik, hogy hibáztak." Nem ők. Nem a személytelen, alaktalan semmi. Hanem ez az ország. Amit a mi nagyapáink alkottak. A tiéd is, meg az enyém is. Mi mindannyian. Amíg ezt nem fogjuk fel, amíg ezzel nem nézünk szembe, addig soha nem lesz változás. Hogy mi lesz utána? Megmondom. Utána nem lehet fekete ruhában masírozni árpádsávos zászló alatt. Nem lehet csendőrséget alakítani. Nem lehet zsidózni a parlamentben. Azért, mert a társadalom kiveti magából az ilyeneket, mert felismeri, hogy ez 60 évvel ezelőtt egyszer már megtörtént, és azt is felfogja, hogy hová vezetett. Kárpótlás, ugyanmár. Kit kárpótolsz? A meg nem született gyereket, akinek az apja/anyja a fronton/táborban halt meg? Ez nem másról szól, mimt az egészséges önvédelemről. Ha a szervezeted felismeri a bacilust, ami sejtek millióit teszi tönkre, akkor megindul az ellenanyag termelés. Ha a társadalom felismeri a veszélyes jelenségeket, akkor kiveti magából. Ha nem ismeri fel, mert helyette inkább kényelmes hazugságokba ringatjuk magunkat - nem mi voltunk, hanem ők - akkor újra végig fogjuk élni. Lásd Orbán "új" világa és a kádárizmus - megkaptuk újra ugyanazt a szart.

Demidoux 2013.04.02. 13:30:15

Tisztelt cikkíró:
Az egyes embereken mindig lehet röhögni, hogy persze, elmegy. Nem veszítünk vele semmit. Úgy is csak egy Nyúlbéla volt. Amin el kellene gondolkodni, és kibírni röhögés nélkül, az az, hogy ő egy-a-félmillióból. És a félmillión már nem mosolyog az ember, hanem elgondolkodik. Hogy miért is...
További szép napot mindeninek!

sjános 2013.04.02. 13:39:23

@kifordított nagyanyó: Régi mániám ez már..de sajnos igaz...Magyarországon szinte mindenki hordoz családi drámákat, vélt vagy valós sérelmeket...nálunk már a hanglejtésből is sértés és ok lesz....ha volt...ha nem! Mert a "tapasztalat"...a "történelem" ezt mondja....sugallja!
Hiába mondom, hogy ne zsidózzon senki....sőőőt a zsidó se mondja ezt, hogy emiatt érzi támadva magát és nem a saját alap hülyesége miatt...mert nem vagyok zsidó! Nem éltem át ilyet sosem!
És nálunk az van!
Másképp gondolkozol? Zsidónacionalistacionistafasisztakomcsikereszténylibsiszélsőjobbos leszel egyből!
Nem egy árok van!
2.678.943 árok van...minimum!
Na ez az elmúlt 23 év legnagyobb bűne!

Éhes_ló 2013.04.02. 13:43:20

@Legelő Őse: persze.
Dekódolsz, belemagyarázol, ferdítesz, hazudsz.
Bármit, ami a célnak megfelel.

Mert aki nem úgy béget ahogy a magadfajták vezénylik, gondolják, az náci.

Mesélj már, mit SZABAD a magamfajtának SZERINTED leírnia, hogy ne nácizd le bármiért, bárhol, bármikor?

Hol van a dekódoló szótáratok melyek a tiltott szavak amiket nem írhat le az, aki nem náci?

Olvasgatnám és röhögnék rajtatok a "toleráns demokratákon", miként kellene újbeszélül szólnom, hogy ajvékolhassatok ennek olvastán is és megmutassátok PC újbeszélt is lehet dekódolnotok úgy, hogy kedvetekre nácizhassatok ezek után is.

No fussunk neki.
Add a linket a tiltott/megengedett szavak, kifejezések szókapcsolatok PC újbeszél szótárához.

Éhes_ló 2013.04.02. 13:46:49

@sjános: miről írsz?
Olvastad mire válaszoltam ezt?
Olvastad milyen ordas vádakat röfögött ide magyarokról ez az őrült zsidó?

Vele vitázz, ne velem.

A rasszizmus és nácizmus olyan kiüresített gumifogalmakká devalválódtak, melyek teljesen elvesztették minden eredeti értelmüket.
Egyetlen funkciójuk maradt: megbélyegezni azt akire ráragasztják, a normál vita és közbeszéd határain kívül szorítva, dehumanizálva, függetlenül az általa leírtak igazságtartalmától, jelentésétől.

sjános 2013.04.02. 13:53:14

@Éhes_ló: Mit dumálsz mellé itt újbeszélről??
A történet egyszerű:
1. Ha faji/származási/vallási alapon különbözteted meg a környezetedben élőket és vélt felsőbbrendűséged miatt, szabályokkal, törvényekkel korlátozod őket, akár a teljes megsemmisítésig, mint megoldás, akkor náci vagy!
Erős a hangsúly, a vélt felsőbbrendűségen...mert általában ,pont az ellenkezője, a picit kevés agyműködés vezet ehhez az eszméhez!

nyilassmisi 2013.04.02. 13:53:25

menekülés,
mint egyszer Egyiptomból,
betelepülés, munka, rabszolgaság, máskor munkatábor/haláltábor,
egyiptomi, babiloni most kárpát-medencei rabság,
sorstalanság, sorsüzlet,
mítoszok népe

sjános 2013.04.02. 13:57:09

@Éhes_ló: Akkor azt magyarázd el nekem, hogy egy szélsőséges megjegyzésre miért kell egyből kilengeni a másik szélsőség irányába??
Van egy értékrended, amit képviselsz nem?
Minden megjegyzéseddel ezt sugallod....normális esetben...
Miért kell egyből indulatból visszavágni? Az is TE vagy?? Ezek az eszmék is TE vagy??

nyilassmisi 2013.04.02. 13:58:47

@sjános:
1. pont .. és a kategóriákat persze ti, magadfajták szabjátok !
2. Ha mégsem, akkor automatikusan életbe lép az 1.pont.

Éhes_ló 2013.04.02. 14:00:06

@sjános: akkor neked gerendással és a haverjaival van vitád nem velem.
Velük folytasd.

Éhes_ló 2013.04.02. 14:05:13

@sjános: akkor izraellel perelj.

Magyarországon nem tüntetik fel a származásodat egyetlen okmányban sem, ogy. képviselőnél se vizsgálható és nem függenek a jogaid (ingatlan szerzés, földtulajdnolás, belépés városokba, körzetekbe) ettől, szemben a zsidó menyországgal.

Náluk lehet nácizmusról hadoválni, nem Magyarországon.
Itt legfeljebb az elborult agyúaknak szólnak vissza, ha a békés befogadó többséget provokálják.
Ennyit pedig aki beleszarni nem rest a ventilátorba, cserébe viseljen el.
Meg a haverja is.
Mosdó - törölköző.

sjános 2013.04.02. 14:06:03

@nyilassmisi: Ez hogy jött ide???
Képzeld....szeretem a császármorzsát is...jó kis házi baracklekvárral..:)
Egyéb következtetés??? :)
A kategória történelmi és tudományos vagy cáfolod? A nácizmus maga a megtestesült emberi jóság? Ha már itt tartunk, szerinted akkor ki és mi a náci, mi mozgatja? mi a hite?
Lássunk egy igaz szélsőjobbos megközelítést..:) bár ha az lennél, akkor büszkén vállalnád pontosan ezeket az elveket!
Szóval, csak ilyen netes megmondó vagy? Vagy fogadatlan prókátor? Hidd el...nem szorulnak Rád...ha akarják megvédik magukat!

Kotkodus 2013.04.02. 14:06:20

a fasizmus ma még tényleg nincsen magyarországon intézményesítve, aki ezt állítja azzal én sem értek egyet.

azonban kulturális fasizálódási folyamat sajnos valóban tapasztalható nálunk! nyilas propagandaminisztert rehabilitálunk és biztosítunk neki állami temetést, fasiszta író(ka)t emelünk a kötelező irodalmi oktatásba és fasisztoid újságíró, énekes kapja manapság nálunk az állami kitüntetéseket.

a sok együgyű szavazóra nem is lehet haragudni. kisebbségi komplexussal élő együgyű és rövidlátó emberek mindig is voltak és mindig is lesznek. azonban a II. vh után európában egy konszenzus jött létre, amely alapján a nagypolitika fogadalmat tett, hogy szalonképtelennek nyilvánítanak minden kirekesztő, rasszista ideológiát.

úgy tűnik a fidesz felmondta ezt a szerződést és a hatalom érdekében mégis segítségül hívta a szellemet a palackból... szarnak ők a szalonra, vagy a szalonba... kinek hogyan tetszik...

1. ne csodálkozzunk és főleg ne sírjunk, ha a többi európai állam kiközösít minket a rendszerből.
2. szánalmas, hogy a fidesz nem képes a történelmi 2/3 ellenére az európai normák mentén eredményt felmutatni.
3. még szánalmasabb, hogy a hatalom megtartása érdekében tovább nyitogatja a palackot.
4. a legszánalmasabb pedig a képmutató magyarázkodásuk arról, hogy ők mennyire tisztelik a kisebbségeket és, azzal való takarózásuk, hogy ők mennyit tettek értük...

az itt írók kommentjeiből nagyon pontosan ki lehet olvasni, hogy merre halad és hol is tart ma magyarország. pontosan ki lehet olvasni, hogy milyen igényt erősített fel a fidesz politikája. én szégyellem magam a fidesz miatt és miattatok is! akinek nem inge ne vegye magára!

a fentiektől függetlenül viszont egyetértek a cikk azon megállapításával is, miszerint a piac nem tartott igényt gerendás tehetségére. ezzel nincs is semmi baj. a baj azzal van, hogy a szerző nem beszél azokról, akiket az aktuális kultúrpolitika támogat... annak ellenére, hogy az ő "tehetségükre" sincs piacképes kereslet. és ha megnézzük ezen "művészek" névsorát és "életműveiket", akkor nem ítélhetjük el gerendást, aki fasizálódásról beszél...

"a képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt" (larochefoucauld)

gerendás úrnak meg sok sikert kívánok!

hopptarisznya 2013.04.02. 14:09:11

@sjános: tán nem igaz? Mi bajod vele, hogy etnikai alapon újrahúzta a határokat? Nem a korábbi területeinket kaptuk vissza, hanem a többségi magyar részeket. Fáj neked? Na ezért tartunk itt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 14:12:02

@Éhes_ló: dehát nem kell neked szótár. Szinte minden hozzászólásodban egyértelművé teszed hogy mire gondolsz. Te nem szereted a zsidókat. Ez nem baj. Ennek hangot is adsz: Ez sem baj. De ne csodálkozz ha ilyenkor szólnak mások, ha ezt mindenkire kiterjeszted - vagyis az is ajvékol, akinek csak más a véleménye - akkor min csodálkozol? Én ezt nem értem. Zsidózni ok, de ha ezt rád olvassák, akkor felháborító? Ezt így hogy?

komissarlajos 2013.04.02. 14:12:24

Térjünk vissza a gyökerekhez. Még itt van? Nem ment el? Micsoda trauma ez Húsvét után!

sjános 2013.04.02. 14:16:46

@Éhes_ló: Pontosan nem érdekel Izrael szóval ne példálózz nekem vele! Megint a másra mutogatás.....gyenge...
Engem Magyarország érdekel!
Az érdekel, hogy egy normális beszélgetés nem lehet már lefolytatni lassan anélkül hogy valaki ne kezdjen zsidózni, nácizni, cigányozni, komcsizni....ezek a mindent elsöprő érvek! A neten meg ez az alap....a fröcsögés!
Az érdekel, hogy miért akarja megerőszakolni az éppen aktuális uralkodó politikai elit, ami ráadásul általában a kisebbségi akarat (lásd a Fidesz 30%os 2/3-a!) a többieket...a passzívakat, a másképp gondolkodókat?
Gerenda menni akar...menjen...ha úgy érzi a zsidósága miatt kell mennie...érezze úgy és menjen...mindenki maga keres mentséget a sikertelenségeire!
De hogy lett ebből II.Világháborús "szerencsen mozsdatás"??? Hogy lett ebből holoccaust tagadás? Hogy lett ebből Hitler dicsérete??
Ez az amit nem értek...

Éhes_ló 2013.04.02. 14:17:22

@belekotty: nem szúrtam le senkit sem most, sem 70 éve. A felmenőim sem.
Ennek ellenére maszatoljátok rám mióta az eszemet tudom.

Sosem foglalkoztam mások származásával, vallásával, nemi identitásával addig, míg bele nem törölte a pofámba.
Mintha érdekelt volna valaha is.
Nem érdekelt, de ha provokálnak nem hagyom szó nélkül a genetikailag alattvalózókat, bőgatyázókat, nácizókat.

Menedéket adok bárkinek, míg nem veszélyeztet, nem támad rám, és míg meg tudom védeni a saját családommal együtt.
Amikor erre nem vagyok többé képes, ennek ezer oka lehet miért is nem, akkor pedig nem.

A magyar kormány így járt el a nagy háború második felvonásában.
Védte a népét, zsidót, nemzsidót, és azokat is akik ide menekültek mindenhonnan a világból.
Nem zavarta vissza a hóhéraikhoz mint anglia, svájc tette.
Nem adta őket hóhérok kezére, mint addigra európa minden állama tette.

Amikor megszállták a hazámat - 2-3-4-5-6 évvel más országokat követően - akkora már magát sem tudta megvédeni, nem azokat, akiket addig óvott,védett ahogy bírt.

De emberek tömegei még ekkor is mentették a szomszédaikat, ismeretleneket, mert emberből voltak, szemben azokkal akik most ezek unokáit kötelezik évente újabb és újabb kárpótlásokra végtelen sorokban.
Szemben azokkal emberből voltak, akik ma az unokáikat tetemre hívnák 70 évvel ezelőtt régen meggyilkolt hóhérok tetteiért.
Szemben azokkal, akik vérbosszúért lihegve üvöltöttek halált azokra, akikre csak tudtak 45 és 56 után.

Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor hülyébb vagy mint gondoltam.

diplomassenki 2013.04.02. 14:17:29

Nagyon tisztelem a zenei tudását, de tudomásul kell venni, ha kevesen kíváncsiak rá, akkor nem tudja eltartani a 9 gyermekét.

Én voltam Gerendás koncerten, az ötödik szám után már úgy éreztem, hogy non-stop ugyanazt a számot hallgatom.
Rétegzene.
Ennyi, nem kell ezt ragozni, nem kell senkire mutogatni.
Miért nem tanít?!
Nyit iskolát saját tőkéből?!

Miért van az, hogy csak nekünk, halandó honpolgároknak kell magunkról gondoskodni,és eltartani az életképtelen többséget.

Nem kell 9 gyereket szülni, mert igen azokat el kell tartani.
És ha nem kell a zenéje, akkor nem biztos, hogy a közönség annyira hülye!

Írom ezeket úgy, hogy nem jobb-konzevatív gondolkodású, szavazó vagyok!

Ennek semmi köze a roma-zsidó-művész kérdéshez.
Van aki elfér a piacon, van aki nem.

Egyébként nemtom hová megy, de ott mit csinál majd?
Utcazenél?!

Éhes_ló 2013.04.02. 14:23:37

@sjános: a sorrendet téveszted össze.
itt náciznak nap nap után, minden következmény nélkül.
Ez a következmény: vannak akik unják és tele a hócipőjük a nácizókkal, akik - míly csoda - nem jobboldaliak és nem is keresztények.
Szörnyű.
Még válaszolni is mernek.
Hallatlan.
Veszik maguknak a bátorságot és a zsidóról leírják, zsidó, a ballibbantról, hogy ballibbant.
Rettenetes.
LE merik írni, hol kik tesznek meg bármit büntetlenül, miközben őket nácizmussal vádolják.
Elképesztő.
Miért hallgatna bárki szemlesütve miközben fikázzák?
Miért ne lenne joga bemutatni milyen átlátszóan kettős a mércétek?

sjános 2013.04.02. 14:26:45

@hopptarisznya: Történelem?
Hagyjatok már ezzel a trianonos rinyálással! Átszalad rajtunk a politikai és történelmi úthenger! És ha már itt tartunk, pontosan a dicső jobbos vezetésnek köszönhetően kerültünk ilyen helyzetbe!
Egyébként meg sem voltak magyarok ezek a területek a szó igazi értelmében! Mindig kevert népesség élt rajtuk!
A volt Habsburg Monarchia területe volt!
És képzeld el....éppúgy küzdöttek a horvátok szerbek, szlovákok, az erdélyi szászok, székelyek a szabadságukért, mint az ott élő magyarok! Eszük ágában nem lett volna a Magyar Korona nyűgét a nyakukba venni!
Vagy most akkor a Mátyás-féle revíziót látomásozod?? Esetleg ne követeljük vissza Etelközt is??

sjános 2013.04.02. 14:29:16

@Éhes_ló: Jajjj vártam már a kettős mércét..:)....hamarabb gondoltam hogy előjön..:)
Tehát, csak hogy tisztázzuk...ha most jól értem....Te, szegény elnyomott náci vagy akit csak bántanak??
Mert ha igen...akkor ez hét vicce..:)..persze még csak kedd van..:)

nyilassmisi 2013.04.02. 14:32:01

@sjános:
náci: "..A kategória történelmi és tudományos " kor és ideológia függő, mint a történetírás,
akkor, ott más volt a tudományos.
Most erre idomítják az embereket, akkoriban azt szajkózták volna. Te is!
A faji összetar(toz)ás természetes és egészséges dolog.
A fajvédelem, a faji üldözés és a fajgyűlölet nem azonos!
Bűn az, ami rombolja a lelket.
A hazugság bűn.
Aki ezeket összemossa, pl. nyíltan vagy burkoltan rasszistázik, az csúsztat, tehát hazudik.
Ne hazudj!

zsola78 2013.04.02. 14:39:55

@zsg?:

1. Igazad van, DE Itt GP-ről beszélünk, aki pedig igenis másnak "húzza a nótát". Nem Sting, nem U2 és nem is más. Ők képesek voltak megújulni és követni a változásokat.

2. Le is írtad azt amit már régóta mondok: mást is csinálnak mellette, hogy MEGÉLJENEK. Ez a szerecsétlen miért nem tud magának keresni valamit, amiből megélhet, ráadásul 6 gyerekkel. Nem Ő egy balfasz aki másokat okol azért, mert ez történt vele, majd fasisztázik és minden magyart megsért. Menjen innen, nincs ilyen emberkre szükség. Nem a művészekre és zenészekre, hanem az ilyen hisztis faszokra, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül.

3. Az én nagyapámat 1958 februárjában Márianosztrán agyonverték, mert 56-ban védeni merte a komcsi helyi rendőparancsnokot a lincselő tömegtől, a nagymamámat meghurcolták! A nagybátyámat és apámat minden felsőoktatási intézményből eltanácsolták mondván az apjuk államellenes büncselekményben vett részt.
Akkor Te most bocsántot kérsz mert Te és a szüleid a hibásak azért mert Őket kivégezték. Kérsz a faszt.

Én nem kérek bocsánatot nenkitől, sem a szüleim, sem a nagyszüleim. Sem Ők, sem SENKI más nem hibás azért ami történt, csak azok akik ténylegesen felelősök és döntéshozók voltak. Gondolkodj mielőtt faszságokat írogatsz, ez a "terítsük a szart" meg más országban lehet hogy működik, de itt nem fog.

Igen a szervezet védekezik a betegségek ellen, de nem csak azok ellen, ami neked szimapikus. Pl védekezik az olyanok ellen is mint GP mondandója (ÉS NEM GP), kritikája, véleménye.

nyilassmisi 2013.04.02. 14:39:58

végén kárpótlást fogunk fizetni,
ahogy a németek nézi az ember, lehet, megéri ...

sjános 2013.04.02. 14:41:15

@nyilassmisi: Te rólam beszélsz hogy hazudok?? :)
Vicces fiú vagy..:)
"A fajvédelem, a faji üldözés és a fajgyűlölet nem azonos!"
Ha a fajvédelem....más faj üldözésével és gyűlöletével valósul meg az nácizmus!
Én erről beszéltem!
És bizony nagyon vékonyak a határ vonalak...Németország mesélhetne Neked erről..mesél is...de nem akarod meghallani!
Pontosan ezekkel a süket fajvédelmi dumákkal kezdődött ott is....tapsolt is szinte mindenki...de amikor rámutattak, hülye német zsidó, cigány, kelet-európai kell az élettered....akkor meg nézett bután...és későn!
Újra...és újra belegyalogolsz a késbe...ne erőltesd!

sjános 2013.04.02. 14:49:24

@diplomassenki: Pontosan...csak ennyiről van szó!
Hogy Ő éppen milyen baromságokkal mentegeti a saját sikertelenségét...az az Ő baja! Aki meg erre ugrik...az bizony flusztrált...és megtalálva érzi magát?? Nem értem ezt az egészet... menjen...próbálkozzon...ott sem könnyebb talpon maradni! Max ha talpon vagy...akkor jobban élsz mint itthon...ennyi!

Dzsentrisvihák 2013.04.02. 15:01:15

@sjános:

Nem szép, nem mézes-mázos, meg nem olyan kifinomult, mint másutt, de attól még a módi ugyanaz. Plusz kis hazánkban sem újdonság, volt itten már pannon pumulás a legnagyobb döglődések közepette, meg hasonlók szóval nincs új a nap alatt. Csak most nagyobb miatt a médiahiszti, meg a külföldi picsogás, mert nem az a haveri galeri fölözi le a hasznot, akiket ők szívesen látnának...
A tényleges elégedetlenkedés pedig sehol sincs, hiszen mi ez a mostani helyzet pl. 2006-hoz képest? Lótök. Sok szempontból pedig jobb is, mint akkor, de persze a tökéletestől így is baromi messze járunk.

pyromaster 2013.04.02. 15:03:38

Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Ezek persze változhatnak attól függően, hogy mennyit átlagolok, de az óriási különbség marad. Gerendásra nem kíváncsiak, azért nem, mert nem szeretik a zenéjét. Ha sokan szeretnék amit csinál, lehet nem vennék meg a CD-t, de ingyen hallgatnák a videómegosztókon. De ingyen sem hallgatják.

Szar ügy.

Éhes_ló 2013.04.02. 15:23:21

@sjános: a tetves kurva anyaádat nácizd te szemétláda mocsok.

k.o._laci 2013.04.02. 19:11:09

Jó kis poszt lett ez, grat!

k.o._laci 2013.04.02. 19:11:41

poszt helyett postot akartam írni ... már ez is a fasizálódás egyik jele.

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 19:28:38

Kedves Barátaim, bár Zsiga Marcell óta tudom, hogy - a ki mennyiből él meg - egy nagyon szenzitív kérdés (jogosan!), én mégis óvva intenélek benneteket attól, hogy gondolkodás nélkül benyeljétek ezt a: "Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította." maszlagot. Annak nyújtok először innen baráti jobbomban, három rétegű papír zsebkendőt, aki havonta nem tud kijönni 2 millióból - és ezt be is ismeri. Komolyan mondom kezdek ezzel a Gerendással együtt érezni. Azt a zenészt tényleg nem tudja eltartani ez a szakma aki reflexből - a kilátástalanság szakadékának szélén billegő időben is - egy hónap alatt felél 2.155.518 Ft.-ot. És még mielőtt nekem esnétek:

napiarfolyam.hu/

1 USD - 240.84

www.vintageguitarboutique.com/guitars/fender-stratocaster-7

1966 Fender Stratocaster - 8950 USD

8950 USD * 240,84 = 2.155.518

Ebből jöjjetek ki egy hónapban barátaim!

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 20:00:21

Helyesbítenem kell saját magam! Figyelmetlen voltam! Bocsánat! A fent említett gitár ára nem USD (dollárban) van megadva, hanem (GBP) fontban. Újraszámítva:

1 GBP - 365.2600 Ft.

1966 Fender Stratocaster - 8950 GBP

8950GBP * 365,26 = 3.269.077!!!

Így még nehezebb lehet egy hónap alatt kijönni!

nyilassmisi 2013.04.02. 20:46:54

@sjános:
nácizmus és a zsidókérdés ilyen összemosása a holoipar ideológiája és propagandája, a konfliktus gyökere és kezdete máshol van, a "nácikat" az a kor termelte ki, amikor a kiválasztottak által dominált liberális anarchia a szakadék szélére sodorta Németországot (weimari köztársaság, nálunk pedig a '18-as "polgári" patkányforradalom és '19-es vörösterror)

Zolcsi67 2013.04.03. 11:08:45

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/168016/1/belfold/Peter_Nekem_jobb_otletem_van

Ez a lényeg, amúgy lehet nyugodtan nácizni, libsizni, miegyéb. De a T. kommentelők (tisztelet a kivételnek) OLVASSANAK is néha, és a gondolkodást sem bünteti a BTK.

Frizuravarjú 2013.04.03. 11:35:55

Ej gerendás. Most majd vehetsz magadnak megint új nevet, új állampolgárságot, új gerincet...

Ilyen az a "hazátalanság".

Dzsentrisvihák 2013.04.03. 18:53:17

@Zolcsi67:

Hát, Bolyki György csak azt látja/mondja, igaz sokkal higgadtabban, mint amit mindenki, aki nem csukott szemmel jár (mint a mártírgyártók többsége):

Adott egy közepes tehetségű zenész, aki azt hitte, hogy majd élete végéig királyként megél abból, hogy ő a balliberálisok egyik udvari muzsikusa, minden évben ott van az Élet menetén, és néha szerenádozik egyet Lendvai Ildikónak.

Eddig ez nagyon szépen be is jött, ezerrel hívták aláfestő zenélgetni az ilyen-olyan pártbulikra, és mivel úgy tűnt, hogy ez mindörökre így is marad, szórta a pénzt, két kézzel, a szakmai fejlődésre, karrierépítésre, netán egy B tervre meg cseszett gondolni. Hiszen ő mindig a kiválasztott kevesek egyike volt, akinek akkor is volt fellépése, ha másnak kajára se telt.

Csak hát a kenyéradó gazdik kezét elütötték a húsosfazéktól, nem maradt büdzsé a Petikéhez hasonló "futottak még"-ekre (vagy csak Mesterházy nincs oda a holokauszt-jazzért, nem tudom), és ez a hólyag hipp-hopp kikerült az agyonistenített versenyszférába, ahol a kutyának sem kellett.

A folytatás pedig két lehetséges szálon zajlott:

1. Vagy működésbe léptek a tanult balliberális frusztrációból fakadó reflexek, amik mindig a következő tézisre épülnek: ha valamiben személyesen sikertelen vagy, az sosem lehet a te hibád, csak azért nem ismerik föl a zsenidet, mert nácifasisztanyilas bunkó mind, és kirekesztenek, mert az nem lehet, hogy benned van a hiba.
Visítsd hát tele az egész világot, hogy mekkora diktatúra és elnyomás van itt, hisz lám, a te tehetségedet sem értékelik.
Sőt, egyenesen üldöznek! Mert akkora, de akkora király vagy, hogy a zsarnoki hatalom kénytelen volt indexre tenni, így fosztva meg a népet a te nagyszerűségedtől. Ezért nem sikerült neked soha semmi, mert a fasiszták mindig keresztbe tettek! De ennek vége, most megtudja a világ! Hisz ez már maga második holokauszt, Amerika, EU, Izrael, segíts!!!... stb.

2. Vagy valami hasonló tehetségű és sorsú jóbarát megsúgta Petikének, hogy ha nem pörög a lemez, nem jönnek a felkérések, akkor csak nácizni, meg rettegni kell egy jó lucskosat, meg az ország elhagyásával fenyegetőzni. A régi elvtársak majd hipp-hopp észbe kapnak, hogy basszus, a Petit elfelejtettük behívni a tévébe, meg interjúvolni az újságban, nosza, gyerünk!
És, láss csodát, lesz egyből médiafelhajtás, koncertek, talán még a CD-k is újra elkezdenek fogyni, két hét múlva meg ki emlékszik már az emigrációs szándékra? Lám, a Dániel Petinek is gyorsan elfelejtették...

Bármelyik verzió is legyen az igazság, mindkettő elkeserítő képet fest, nem csak Gerinctelen Péterről, hanem az országról, a jelenről, és az elmúlt 23 évről is.

Zöld Bazil 2013.05.19. 14:03:22

Ez a Zorános nyavalygás már keveseket érdekel, így elsőre nem tételeztem volna fel a zsidóságát, de, ha ő mondja...
Nem úgy van ez mostanában, hogy az ilyenek fizetett provokátorokat alkalmaznak lezsidóztatásukra, hogy később meglegyen a hivatkozási alap ?

Dzsentrisvihák 2013.05.19. 14:15:51

Ha már előásódott ez a remek iromány, akkor - pusztán a dokumentarizmus végett - aktualizáljuk a dolgot kissé: alfahir.hu/luxus_lexussal_kozlekedik_a_nelkulozo_gerendas

Frizuravarjú 2013.05.24. 14:33:55

Máséban a szálkát, saját táskás, gülledt szemükben a gerendá(s)t sem látják ezek a szerencsétlen cérnametéltek.
süti beállítások módosítása