Hétvégén jó volt picit megállni. Miközben tapossuk a malmot, megállás nélkül rohanunk, nem vesszük észre, úgy szalad el az idő fölöttünk, hogy csak élni, megélni felejtünk el.

921223_511899032203684_942024750_o.jpgRánk zúdult a jó idő, a két hétig tartó tavasz is a múlté, itt a nyár. Ismerős Arcok koncert, összekapaszkodunk, mosollyal, jókedvvel megélünk néhány elmorzsolt könnycseppet, zenébe, dalba írt fájdalommal vegyes büszkeséggel éneklünk együtt a zenekarral. Szerelemről, barátságról, magyarságról, arról, kinek mi a dolga. A mi dolgunk.

(Fotó: Ismerős Arcok, Szakonyi Zoltán)

Ott, együtt éreztük azt, nem kell vonulni, nem kell protestálni valami ellen, elég, ha megengedjük magunknak a boldogságot, a megélt együvé tartozást, ezzel ugyanis bizonyítjuk, nem félünk, nem hátrálunk meg, itt vagyunk otthon. 

Ami oly nagyon hiányzik sokszor a nemzeti oldalból, mert az állandó harc, az első vonalban állás közben nem vesszük észre, hogy a saját értékeink, saját igazunk melletti kiállás ezerszer fontosabb annál, hogy leálljunk vitázni azokkal, akiknek semmi sem fontos, semmi sem érték, mozgatójuk az érdek, vagy a mi állítólagos romlottságunk. Őket nem győzhetjük meg, de nem is kell.

Hisszük, valljuk, hogy nekünk nem velük, hanem magunkkal kell foglalkoznunk. A mi nyitott, befogadó igazságunk utat talál a magyar társadalomhoz, ha kell zenével, ha kell írással, ha kell politikával.

Ott a koncerten, családok, szülők, gyerekek, fiatalok és idősek kapaszkodtak össze megélni azt a bizonyos emelkedett pillanatot. Jó volt magyarnak lenni, így, mindenféle negédes, túljátszott, és elcsépelt jelző nélkül.

Ha ők vonulni akarnak, vonuljanak, meneteljenek kedvükre, szabad ország. Bizonyítsák be indirekt módon, nincs mitől félni, nekik, nincs mi ellen tiltakozni, nekik, hadd tárják fel maguk saját mércéjük kettősségét.

Eközben mi használjuk ki, éljük meg saját erőnket, igazunkat, emelt fővel építsük saját hazánkat, nélkülük. Ha így teszünk, ha nem valami ellen, hanem valami mellett állunk ki, akkor mi elérjük a célunkat, ők pedig nem.

Tapintható ez a különbség.

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr475238905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2013.04.22. 12:43:54

Én csupán csak annyit üzennék minden polgártársamnak, hogy mi itt, ebben az országban és szerte a világban mindig magyarok vagyunk. és ehhez nem szükséges semmi külsőség, vagy jelszó, mert ez a vérünkben van. a többi pedig csak szöveg, amely megakarja mondani, hogy mitől vagy magyar.
süti beállítások módosítása