A hétvégi Zsidó Világkongresszus körüli politikai tojástánc az elmúlt évek talán legtanulságosabb eseménysora. Rettenetes, kétségbeejtő állatorvosi ló ez, amelyre rápillantva világossá válik előttünk: már a saját gondolatainknak, de még az indulatainknak sem mi parancsolunk.

Klezmer-Tzfat.jpgTörtént, hogy a magát Zsidó Világkongresszusnak nevező szervezet úgy döntött, hogy Magyarországon tartja esedékes kongresszusát. A hírek szerint "soha nem látott számú", akár 500 küldött is eljöhet a rendezvényre - a világ mintegy 10 milliós zsidóságából. Vagyis: egy égvilágon senki által senkinek a képviseletére fel nem hatalmazott, még Izraelben sem osztatlan népszerűségnek örvendő gittegylet tart itt egy összejövetelt. Egy normális országban, egy normális világban ez egy 10 soros hír lenne a társasági rovatban. Csak, hát a világ, amelyben élünk, s benne a hazánk irgalmatlan messze van a normálistól.

A kóros exhibicionizmusban szenvedő izraelita üzletemberek terápiás klubjának összejövetele az ATV-től a Kurucinfóig mindenhol vezető hír lett. Az összes politikai erő kötelezőnek érezte, hogy valahogyan viszonyuljon az ügyhöz. A mainstream politikai elit természetesen egyből hasra, a kormány meg vigyázzba vágta magát. Honatyáink és minisztereink egymást lökdösik félre a mikrofontól, hogy kifejezzék örömüket, amiért ez a jeles szervezet épp Magyarországot tiszteli meg jelenlétével.A hatóságok siettek leszögezni, hogy a lehető legalaposabb biztonsági intézkedéseket foganatosítják a tanácskozás idejére - ám a becses látogatóknak ez sem elég. A hírek szerint a CIA, a Mossad, és Isten tudja még hányféle nyilvános- és titkosszolgálat emberei árasztották el Budapestet, hogy megóvják az egybegyűlteket a bizonyára minden zöld kukában rejtőzködő terrorveszélytől. A miniszterelnök egy izraeli lapban tette le sokadik - ezúttal azonban már a maradék jóízléstől is mentes - hűségesküjét a cionizmus mellett. Egy egész ország várja haptákban a Zsidó Világkongresszus küldötteit. Így nem vendégek érkeznek - így egy gyarmatra érkeznek szemlét tartani.

A jogos felháborodás tiltakozó akciót szült, ami lényegében a társadalom egy részének tökéletesen érthető allergiás reakciója. Ilyesmit a túlzásba vitt, és folyamatosan jelentkező irritáció szokott okozni. Jelen esetben a teljes hatalmi elit zselégerincű csúszás-mászása a cionizmus és általában a hisztériáig fokozott zsidó túlérzékenység előtt.

A Jobbik kiadhat tucatnyi mérsékletre intő és méltóságteljes tiltakozásra felhívő közleményt - a szombatra meghirdetett tüntetés sem lesz ilyen. Nem lehet ilyen. A végsőkig elkeseredett, hazájuk cselédsorba taszításától halálosan megcsömörlött emberek nem Gyöngyösi Márton körültekintő és támadhatatlan külpolitikai helyzetelemzése, vagy Vona Gábor higgadt radikalizmusa miatt mennek el. Hanem azért, hogy kiordíthassák - nagyon is jogos! - haragjukat. És éppen ezért kellene nekik szépen távol maradniuk. A politikusoknak nem ott van a helyük. Mert a politikának - a legradikálisabbnak is, sőt annak még inkább! - az (lenne) a legfontosabb feladata, hogy a gőzt a kürtökről a lapátok felé terelje. Vasárnap ez szükségszerűen fordítva lesz. A kürtök ordítani fognak - de a hajó ettől egy millimétert sem megy előre. Hiába intik arra az embereket, hogy a "forró szívvel, de hideg fejjel" tiltakozzanak - itt a fejek is forrók lesznek.

Az allergia természetes jelenség - de nem egészséges. A prüszkölő, vakaródzó embert nem törvénytelen, cinikus, közép-afrikai szintű  "jogérzéket" tükröző utasításokkal kell nyugalomra inteni, miként azt Orbánék teszik. (Apropó: vajon Viviane Reding ezúttal is aggódik majd a magyar igazságszolgáltatás függetlenségéért?) De az sem segít rajta, ha bátorítjuk, és azt sugalljuk neki, hogy, ha véresre vakarja a kiütéseit, és kiköhögi a tüdejét, akkor majd jobb lesz. Az ízléstelen holokauszt bizniszre, és a  minden bokorba nácikat vizionáló hisztire allergiássá vált társadalomnak ellenszerre van szüksége.  És ez nem a tiltás és a cenzúra -  de nem is az ellenreakcióként érkező tehetetlen, frusztrált ökölrázás. Ez az ellenszer olyan egyszerű, mint, amilyen hatékony. Úgy hívják: közöny.

Izrael nagykövete bele akar pofázni, kit tüntet ki a magyar állam? Széles mosollyal átvesszük a levelét - és még szélesebb mozdulattal papírkosárba hajítjuk. Felpofozzák valamelyik Holokauszt Kft vezetőjét? Akkurátusan felvesszük a feljelentést - hiszen akárhogyan is, a garázdaság törvénybe ütközik - iktatjuk, lepecsételjük, majd betesszük oda, ahová való: a többi sok ezer hasonló ügy mellé. Konrád György nyilas bakancsok csattogásáról rémálmodik a német sajtóban? Ki nem szarja le? Magyarországra jön ülésezni a Zsidó Világkongresszus? Jöjjenek csak, vegyenek ki jó drágán egy konferenciatermet, egyenek-igyanak el minél több pénzt nálunk - aztán menjenek haza. A sajtó érdeklődésére a kormány kellemes tanácskozást kíván a külföldi vendégeknek - majd udvariasan, de határozottan megkéri Izraelt és az Egyesült Államokat, hogy legyenek szívesek tragikus hirtelenséggel visszahívni ideküldött kommandósaikat. Ha nem mennek, kidobja őket. A nemzeti ellenzék pedig szép, nagy ívben tesz az egészre. S, ha szembesítik e nagyszerű plénum előre borítékolható antiszemitizmus ürügyén előadott ajvékolásával? Nos, akkor lebiggyesztett ajakkal visszakérdez: kit is képviselnek pontosan ezek az urak, és miért hajtották el őket még Izraelből is?

Jelen állás szerint a Zsidó Világkongresszus elnevezésű cionista vándorcirkusz porondmestereinek nem kell attól tartaniuk, hogy budapesti vendégszereplésük ilyen közönybe fulladna. A ballibsik alig várják, hogy biztosíthassák őket szolidaritásukról a fasizmus elleni küzdelemben. A szánalmasan lihegő pincérkormánnyal még felmossák párszor a padlót - de a borravaló így is elmarad. A kongresszus utolsó napján majd úgyis hoznak egy határozatot arról, hogy Magyarországon aggasztó mértékben növekszik az antiszemitizmus,  A kételkedőknek pedig szépen megmutatják az ellentüntetésen öklöt rázva zsidózó 16 éves skinekről készült felvételeket. Ha a rendőrség - miként összeráncolt homlokkal Viktor Vezér is ígérte - "minden eszközzel meggátolja" a rendezvényt, akkor még több elkeseredett, magából kikelt embert lehet majd mutogatni a ZDF-en.

S akkor majd hetekig megint nem arról beszélünk, hogy a bankok hány ezer magyar családot tesznek földönfutóvá, hogy hány ezer hektár földet játszanak át a nagybirtokosok, oligarchák  és idegenek kezébe, hogy hány milliárdot visznek ki idén a multik az országból. Akkor majd megint csak egyetlen szó visszhangzik majd a Kárpátok alatt: ZSIDÓ. "Áldozat", "kiválasztott", "kedves és szívesen látott", vagy épp "mocskos", "tetves" és "élősködő". A jelző mindegy. Ahogy Gábor Zsazsa mondta: "mindegy, csak írjanak rólam". Mindegy, hogy épp a behódolást fogadják, vagy az átkozódástól "rettegnek". Csak róluk szóljon a történet.

A klezmerbanda játszik, s mindenki az ő zenéjükre táncol. Az is, akinek tetszik, de az is, aki szidja a zenekart. Le kéne már lépni ebből az ócska csehóból.

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr405280683

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.04. 16:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A klezmerbanda játszik tovább 2013.05.04. 13:00:01

Magyarországra jön ülésezni a Zsidó Világkongresszus? Jöjjenek csak, vegyenek ki jó drágán egy konferenciatermet, egyenek-igyanak el minél több pénzt nálunk – aztán menjenek szépen haza.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnoldaeh 2013.05.04. 12:36:21

Másfél órával a tüntetés vége után akár erról is lehetne írni, hogy milyen volt a tüntetés, ahelyett, hogy miért nem LESZ jó.

Veridicus76 2013.05.04. 14:52:10

Jogos volt az aggodalom, szerencsére azonban méltósággal zajlott le a rendezvény.

==T== 2013.05.04. 14:57:09

Valóban benne volt egy provokáció lehetősége, de szerencsére inkább úgy látták az ellenérdekelt felek, hogy nem kell (mű)balhé sem.

gyuszko62 2013.05.06. 06:47:38

Ilyen nyugodt és fegyelmezett tüntetést már régen láttam, nem jött be a blog írójának vészmadárkodása...
Sajnos kár hogy az orbáni fenyegetések miatt csak ezren lehettünk. Homokosokat, cigánybűnözőket mikor fog így fenyegetni a nagyvezér?

sztd 2013.05.07. 15:30:37

Egyvalamiben nem értek egyet a szerzővel. Ha idejön valahány külföldi külügy- vagy egyébügyi- miniszter, akkor illik őket fogadni, és tárgyalni is kell velük, ha éppen van miről (márpedig általában van miről).
Ha egy 500 fős ilyen sok-mindenkit érdeklő rendezvényt tartanak, akkor a miniszterelnöknek is bele kell férnie, hogy mondjon egy órás illedelmes beszédet. A munkájuknak ugyanis nagyon nagy része protokoll. Ettől még maradhat mindenki közömbös, hiszen a külhoni magyarok amerikai kongresszusát (vagy valamilyen nagy rendezvényét) is tudta üdvözölni úgy Obama, hogy egyébként nem estek hasra (beszédet nem mondott, de szerintem ott nem is kellett volna).

Szóval illedelmesen viselkedni akkor is tudni kell, ha egyébként magunk közönyösek vagyunk.

Garázdaság esetén viszont el kell járnia a rendőrségnek! Az nem normális dolog, hogy egy ilyen átlagos ügy elfekszik. Inkább a többit is derítsék fel, járjanak el, stb., legyenek hatékonyak.

Ezen kívül nem minden zsidók által rendezett esemény cionista. Állítólag ez sem volt az: hetivalasz.hu/vilag/legfrissebb-szamunkban-exkluziv-portret-kozlunk-a-ketarcu-elnokrol-63164/

A többi tekintetben egyetértek.

Albu 2013.10.17. 14:19:41

„Ez az ellenszer olyan egyszerű, mint, amilyen hatékony. Úgy hívják: közöny.”

Sommás. És igaz.
süti beállítások módosítása