for_sale.jpgAz elmúlt hét nagyjából arról szólt, hogy nincs remény. Azoknak, akik még mindig azt akarták hinni, hogy a kormány legalább nagyjából tisztességes földtörvényt alkot, most már végképp ideje lehúzni a wc-n az illúzióikat. A Fidesz egyetlen tollvonással papírkosárba hajította a tervezethez eddig érkezett mintegy kétszáz(!) módosító indítványt kijelentve: ami „vállalható" volt, azt beépítették a szövegbe, a többi meg kuka.

A kolosszális jogalkotási pofátlanságra az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában került sor. Az összes módosító sorsáról egy (azaz 1) szavazás döntött. A következő körben pedig gyorsan benyújtottak a készülő törvényhez még hat apró bizottsági javaslatot – amelyek lényegében újraírják az egész jogszabályt. Mindezt az általános vita lezárása után lépték meg, vagyis a törvénykezésnek ebben a szakaszában már több indítvány nem lehetséges. Magyarul: az ellenzéki honatyák és honanyák még elfüstölöghetnek a kupola alatt, elítélhetik, és a sárga földig agyonbírálhatják a készülő bizottság fideszes többsége által megszavazott elképzeléseket – de a szövegen változtatni már nem lehet. A kutya ugat, a karaván meg halad tovább a fényes latin-amerikai jövő felé.

A nagybirtok felső határa 1800 hektár lesz, de a hírek szerint a kormánypárti törvénygyárban már futószalagon van két újabb törvény, amely még ezt is tovább bővíti majd. (De még erre sincs szükség, hiszen jelenleg sem gátolja semmi, hogy valakinek akár 10 darab 1800 hektáros olyan mezőgazdaság üzeme is legyen.) Nos, erre kétségtelenül bármelyik salvadori, vagy ecudaori banánültetvényes elégedetten csettintene. Így kell a Németh László által megálmodott kert-Magyarországból, cseléd-Magyarországot csinálni.

Ilyenkor szokott rendre előkerülni a fideszes énekeskönyv „megvédjük a magyar földet az gaz idegenektűl..." kezdetű zsoltára. No, most ez egyrészt így, ebben a formában nem igaz ( a földtulajdonlásra jogosult „földműves" kategóriába ugyanis valamennyi uniós ország állampolgárai beletartozhatnak) – másrészt meg önmagában szart sem ér.

A bérleti mutyikból kihagyott, könyörtelen következetességgel megfojtott kisgazdáknak ugyanis tök nyolc, hogy az osztrák Günther gazda, az izraeli Mr. Stern, vagy épp a nagyonnemzeti nagytőkés Csányi húzza ki a talpuk alól a földet. És nem gondolom, hogy hazaárulás, ha nem látják a különbséget, hogy idegen gyarmatosítók, vagy hazai Döbrögi uraságok napszámosai lehetnek majd a gyermekeik. Egyikből sem kérnek, és igazuk van.

A helyzet, hogy elérkeztünk arra a pontra, amikor vennünk kell egy nagy levegőt, kibontani egy üveg jófajta vöröset – és átgondolni, hogyan tovább. Mindenkinek. Legelőször is persze a Fidesz-szavazóknak, akik piszkosul nem erre voksoltak három éve. Aztán Ángyán József professzornak is, aki az elmúlt időszakban annyiszor mutatott rá a kormány sunyítására földügyben, sebészi pontosságú diagnózist állítva fel nem csak az agrárium, de az egész orbáni hatalomgyakorlás visszásságairól is. És mégis, az Országgyűlés honlapján még mindig a Fidesz van a neve mellé írva, még mindig azokkal ül egy frakcióban, akiket már számtalanszor kíméletlenül leleplezett. A kormányfő már hónapokkal ezelőtt világossá tette: „árulónak" tartja Ángyánt, de „nem teszi meg neki a szívességet", hogy kizárja a képviselő csoportból. A labda tehát a professzor úr térfelén pattog. Korábban többször is leszögezte: akkor dönt, amikor végleg eldőlnek a földtörvényhez benyújtott módosító javaslatainak sorsa. Ez most megtörtént.

Akiknek a legjobban fel kell tűrni, az ingujjat, azok pedig a nemzeti radikálisok. A Jobbik ugyanis ma – tetszik, vagy nem tetszik – az egyetlen olyan párt, amely nem idegeneknek/hazai haveroknak szétosztandó zsákmányt (mint a szocik és a Fidesz), nem jogvédelmi terepasztalt (mint a renegát LMP-s Szabó Rebeka), hanem valóban a magyar jövő stratégiai aranytartalékát látja a termőföldben. És paradox módon még sincs igazán épkézláb üzenetük a gazdatársadalom felé. A cionista gyarmatosítás ma pár ezer nagyvárosi törzsszavazón kívül nem mond senkinek semmit, a cigánykérdéssel pedig csak a vidék legválságosabb régióit lehet igazán megszólítani. (Ahol egyébként agrárium – részben éppen a toronymagas bűnözési mutatók miatt is – jóformán már alig létezik.)

A kisgazdálkodók tömegesen fordulnak el a Fidesztől, amely csúnyán átverte őket – ám nagy részük egyelőre tanácstalanul, kiábrándultan áll és vár. Egy olyan erőre, amely nem csak a földjük megvédését ígéri nekik, hanem arra is van elképzelése, hogyan élhetnek meg belőle. Azt ugyanis Széchenyi gróf óta tudjuk, hogy, ha a föld nem számít korlátlanul adható-vehető vagyontárgynak (mint, ahogy nem is szabad, hogy az legyen), akkor a mezőgazdaságba tőkét bevinni magánhitelekből szinte lehetetlen, hiszen akkor a birtok nem lehet szolgálhat fedezetként. A Jobbiknak tragikus hirtelenséggel el kell kezdeni kidolgozni (vagy, ha már létezik, akkor nyilvánosságra hozni) agárstratégiáját, amelynek többek közt erre a kérdésre is meggyőző választ kell adnia – no, meg egy sor másikra is (felvásárlók árterrorja, exportpiacok felkutatása, az import dömpingáru elleni védelem stb.).

A Vona Gábor által kezdeményezett – és elviekben Ángyánék által is támogatott - földvédelmi kerekasztal jól hangzó elképzelését nagyon gyorsan valós tartalommal kell megtölteni. Érthető, hogy sokan némi gyanakvással tekintenek a professzor körül kialakuló politikai erőtérre, amely azzal fenyegetheti a Jobbikot, hogy új pártot létrehozva elszívja a radikálisok vidéki bázisát. Azt is el tudom képzelni, hogy mások meg attól húzzák a szájukat, hogy a nemzetközi hírű agrárszakember „szélsőségesekkel" álljon össze. Egy ideális országban, ideális körülmények között ezeken a kérdéseken kellemesen el lehetne lamentálni.

Csakhogy e kis haza percről percre messzebb kerül az ideálistól – holott soha nem voltunk túl közel hozzá. Itt és most nincs idő sem az óvatoskodásra, sem a finnyáskodásra. A közeljövőben hosszú évtizedekre előre fog eldőlni, hogy unokáinkra kert-Magyarországot, vagy cseléd-Magyarországot hagyunk. Ha lenyomják a torkunkon az utóbbit, akkor már úgyis csak a napszámról alkudozhatunk. Ha mégis sikerül kiharcolnunk az előbbit, akkor még úgyis lesz időnk nagyokat vitatkozni a kertben. A sajátunkban – most egyedül ez számít...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr755320480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.29. 11:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.05.27. 16:37:42

"És mégis, az Országgyűlés honlapján még mindig a Fidesz van a neve mellé írva, még mindig azokkal ül egy frakcióban, akiket már számtalanszor kíméletlenül leleplezett. "

Úgy van.

gabesz7004 2013.05.27. 23:59:53

Exportpiacnak ott van Oroszország! Minent megvennének! Mindent!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.05.28. 11:20:51

Jó bejegyzés.

Pontosan úgy, ahogy az érpataki modell kialakult/a Jobbik által átvételre került cigányügyben, úgy kell gazdaügyben most virítani valamit.

NEM a spanyolviaszt kell kitalálni (lásd érpataki modell) hanem működő megoldásokat találni, átvenni, megnézni hogy működik ez az osztrákoknál, lengyeleknél stb tehát s régióban és ami a legfontosabb: a nagy állami latifundiumokat végre-valahára a magyar történelemben először SZÉT KELL OSZTANI a rászorulók közt.

Erre kell tervet csinálni. Vagy sikerül, vagy nem.

Ángyán doktornak pedig színt kell vallania, ez kisebb mértékben de Bencsikre is vonatkozik/na, de Bencsik sokkal simulékonyabb, mondjuk bizonyos kérdésekben (a földkérdésen kívül) Ángyánt is elkapja néha a prófétai homály, amikor azt ért bele az ember, amit akar.

A fő problémát abban látom, hogy a Jobbik-frakció belül kialakulhat egy olyan mentalitás, hogy "kezdd el, majd én szívesen segítek", tehát mindenki a 'másikra' vár, következésképp senki nem tesz semmit. A másik hogy a gazdaszervezetek többségét a Fidesz sikeresen kooptálta, vagyis kisajátította.

Pedig ha valamivel, akkor ezzel hatalmasat lehetne ütni a kormányon. Új gazdatüntetések, traktorral fölmenni Budapestre (emlékszünk, demszki fölrakatott olyan táblákat amin egy áthúzott traktor volt Vajon Tarlós megjátszaná-e? valszeg nem), valamint ebben Ángyánnak oroszlánrészt kell vállalnia.

A lényeg hogy Ángyán önmagában csak egy *tudós* vagyis szívesen elmondja a tutit, DE kell valaki, aki hátulról megtámogatja, aki mondja neki merre kell menni.

A másik: a Jobbik egyszerűen képtelen megfelelően MONDANI, amit akar. A hírzárlaton csak kiherélt, szerkesztett MTi-közlemények jönnek át.

a választók TÖBBSÉGE amikor a "jobboldalról" van szó, még mindig a fideszt érti alatta. Ha még azt sem tudjuk elérni, hogy a jobboldalt a Jobbikkal azonosítsák, akkor mit érünk egyáltalán?

Vona Gábornak meg nem nyílt közleményekben kell szólnia Ángyánhoz (ami csak arra jó hogy elriassza) hanem konkrét dolgokat felajánlani, és nincs mese- megígérni neki hogy egy Jobbik-kormányban ő lesz a mezőgazdasági miniszter. Ez így működik.

A másik amit nagyon de sürgősen el kell felejteni (csak észben kapcsolódik ide, de mégis el kell mondani): hogy a "Jobbik sosem köt koalíciót a Fidesszel".

Igenis ha arra kerül a sor a parlamenti matekban, akkor koalíciót kell kötni, mégpedig úgy hogy a Jobbik mindenképpen megkapja a belügyminiszterséget. Ezáltal az összes jobbikos betiltott szervezet 24 órán belül újra masírozhat, rendőrségi vegzálás nélkül, oda ahova csak akar (gyengébbek kedvéért: a rendőrség legfelső parancsnoka a belügyminiszter).

emlékeim szerint a Jobbik támogatottsága a Gárda révén nőtt meg jelentősen, mert az magukrahagyott vidéki emberek érezték, hogy kiállnak mellettük.Ez a helyzet továbbra is fennáll, továbbra is szükség van a gárdára, ami a betiltás és a rendőri vegzálás miatt csak részben tud ha egyáltalán megvalósulni. Amióta a Gárdát kilőtték, a Jobbik támogatottsága stagnál, így van? Márpedig egymillió ember önmagában kevés az üdvösséghez.

Amikortól jobbikos lesz a belügyminiszter, onnantól igazából lényegtelen hogy mi lesz a parlamentben, mivel az utcán dől el hogy ki viszi a szót. Az utca fontosabb mint a parlament, az elmúlt 3 év, amióta a Jobbik a parlamentben van, csak igazolni tudta ezt.

A kormány részeként a belügyminiszter pedig kis túlzással, de akkor mehetne be a tévébe, amikor csak akar. Szintén a gárda-megmozdulásokat a kormánypárti média mindenképp nagyobb figyelemmel követné, különben lehetne azzal fenyegetni hogy kilépnek a koalícióból.
Végre nem túlkiabálni, leugatni hívnák be a jobbikosokat a tévébe. Ez már azért valami, ugye?

Úgyhogy ezt az óriási önsorsrontó hülyeséget hogy "a fidesszel sosem kötünk koalát", még addig kéne elfelejteni, amíg viszonylag távol vannak a választások. Mert az semelyik párt részéről nem jó üzenet, ha segget csinál a szájából azáltal, hogy hopp mégis.

Ha meg megkérdezik, akkor ezeregy módon lehet megindokolni, hogy "erős fenntartásaink vannak", "jelen pillanatban nem látjuk biztosítottnak hogy egy koalíció az érdekeinket szolgálná" (elég ha a koalíciókötés pillanatában úgy látja) stb stb.

A lényeg: ezáltal a Fideszt ki lehet túrni a saját fészkéből. Az egész országban minden városban végtelenített gárdafelvonulást lehet csinálni, új alakulatokat szervezni stb stb. Valóban ennyire ostobák lennének a Jobbikban, hogy ezt elmulasztják észrevenni? Ennyire képtelenek hosszú távra tervezni? És ezáltal kiesne az a kifogás is, hogy " a jobbik úgysem fog (egyedül) kormányozni". Egy koalícióban már tudna. És akármi történne a parlamentben, lényeg hogy a Gárda és egyéb alakulatok hoznák a szavazatokat, tehát így a fidesz "halálos ölelését" is el lehetne kerülni, mert a fidesz megosztó taktikája növekvő népszerűség mellett nem működne.

Ha a jobbikosok nem hagyják abba ezt az ostoba elhatárolósdit, egy csepp könnyem sem lesz értük, ha végül a hibáik miatt tényleg sosem kerülnek (még koalícióban sem) kormányra.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.28. 13:40:01

Ángyán szegény tényleg egy vicc, elmondja, lassan hetente, hogy ez nem mehet így tovább, de csak megy és ő csak asszisztál.

nincs1itt 2013.05.29. 06:57:42

Jobbik, ugyan... Zsúrfiúk és Budai szalon "nácik", elvtelen csoportocskája.
Egyetlen "szakértő", aki valóban látott már "fődet" az is MSZP-s siker lobbista volt 2010 előtt, azóta pironkodva hallgat az előéletéről:

www.magyarhirlap.hu/hatter/jobbikosnak_is_jutott_a_szocialista_penzbol.html

Szóval, akinek voltak ábrándjai, azokat most tegye félre. A 444.hu-n olvasható, hogy a fenti megélhetési pártocska majd 1 milliárd (940 millió) forint KÖZPÉNZBŐL sem volt képes, egyetlen radikális gondolatot összekalapálni, konteókon kívül...
Retardált óvódások gyülekezete.(ez is)

regress 2013.05.29. 07:12:35

@Nemzetstratégia: jobbik?mit vársz a faszpumpás,rúdtáncos buzeránsoktól?ők is csak lopni vannak ott.a látszat kedvéért néha vonulgatnak,ennyi

Dzsentrisvihák 2013.05.29. 07:55:23

@nincs_itt: @regress:

Majd pont egy 444.hu-ra, a felettébb "hiteles" Magyar Hírlapra, meg rátok van szükség ahhoz, hogy eldöntsük, mennyire komolyan vehető a Jobbik, vagy sem... Tudjátok, errefelé nem igazán adunk az ilyen szutyok libernyák vádakra (attól, hogy valami abban kulminál, hogy "no comment..." még se hiteles, se igaz nem lesz), pláne az alaptalan hörgésetekre (hatalmas, komoly érveitek vannak ám ellenük, ihaj, bár ennyi baja lenne akármelyik más pártnak).

nincs1itt 2013.05.29. 08:04:48

@Dzsentrisvihák: Te figyelj, magasról teszek a többi pártra is! De azért mókás, hogy egy náci párt "elitje", hemzseg a tuggyukkiktől, deviánsoktól és alul iskolázott megélhetési "politikusoktól". A baj ott van, hogy nem azt nézed MI a nyilvánvaló Varga Gézával kapcsolatban, hanem KI írta le.
Ugye emléxel még, a néveben sem biztos Vona-Zazrivecz(Kaszásdűlőről bel-Budára költöző, Burberry cuccos) polgári körös, Tesco helyett, Turul bótok lesznek ígéretére is? Csak példa volt, a sok marhaság közül. Nem különbek a többi parlamenti szereplőnél, ha pedig te "hívő" vagy, azért ne engem izélgess, hogy átbaxtak. A 444.hu adatai nem hasra-ütés szerűek, ez a nyilvántartott adat, amit kifizettél Te is, más is a semmire. Ha fel tudsz sorolni néhány valódi eredményt, ami a működésüknek köszönhető, az már más. De ígéretekkel, majdeccercsak amikor MI leszünk a kormány, akkor aztán hűűűű... Na ezzel tele a padlás.

nincs1itt 2013.05.29. 08:11:39

@Dzsentrisvihák: akkor olvasgass, van itt öt azaz 5 bizottsági tagság, ebből 1 elnök csak ez kb 5-600 ezer+illetmény a másik 650 ezer. Az legmagasabb iskolai végzettség: középfokú, tanintézmény nincs megnevezve, vagyis a Budakörnyéki gimnáziumban lehúzott 4 évet, de már az érettségi nem jött össze... ehhez képest a bizottságok ahol"szakért":
Kulturális és sajtóbizottság Tag

A Kulturális és sajtóbizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság) Elnök

A Kulturális és sajtóbizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság) Tag

A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság Tag

Alkotmány-előkészítő eseti bizottság Tag

Ezek közül melyikhez ért? Úgy igazán... Na ez a parlamenti pártok általános képe.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.05.29. 10:16:00

@nincs_itt: "Az legmagasabb iskolai végzettség: középfokú, tanintézmény nincs megnevezve, vagyis a Budakörnyéki gimnáziumban lehúzott 4 évet, de már az érettségi nem jött össze"

Ez így teljesen értelmetlen, a középfokú végzettség PONT azt jelenti hogy megvan neki az érettségije.

"Tesco helyett, Turul bótok lesznek ígéretére is?"

És akkor mi van? Ezt akkorra mondta, ha kormányra kerülnek. Kormányra kerültek 2010-ben? nem. kormányra kerülhetnek még valamikor? igen. Tehát lehet még teszkóból turul? lehet.

amit itt kiragadtál, teljesen lényegtelen példák. A pártok arra kapják a törvényben előírt költségvetésüket, AMIRE CSAK AKARJÁK.
Ez a törvény. Ha nem tetszik, akkor változtasd meg a törvényt. Demokráciában ez így működik. a fideszék most változtatták meg ezt a törvényt, ezután nem lesz ilyen. Szerintem egyébként eddig is teljesen rendben volt ez a törvény.

nincs1itt 2013.05.29. 10:24:38

@Nemzetstratégia:
Na, nézz csak szét a többi "honatya/anya" hasonló lapján, szinte mindegyiken megtalálhatod annak az intézménynek a nevét, ahol a képesítését megszerezte. Vagyis, középfokú végzettségnek számít a befejezett 4 év gimi is, akkor is ha nem tett érettségi vizsgát.
Kormányra nem fognak kerülni, ebben teljesen biztos volt Vona és a többiek is. Esetleg a hozzád hasonlóak reménykedhetnek ilyesmiben. A gondolkodók pedig rettegnek egy ilyen lehetőségtől, mivel értékelhetetlen a teljesítményük, képességek hiányában.
Értem, ha Lázár kőccségtérítése a céltábla akkor NEM OK a cionbolsevik törvény, de ha Pörzse Bp-től 15 km-re lakó fizetteti Veled és mindenkivel az albérletét(erről se számla, se szerződés, mi több naponta hazajár) akkor azonnal NAGYON HÚÚÚ DE FAXA a törvény...
Gondolom a többi marhaságra is hasonlóan megvan a panel magyarázat. Várhatóan, 15-17-en kerülhetnek be 2014-ben, HA sikerül, megy a belharc rendesen, ahogy látom, ki maradjon a húsos fazéknál!! Viccesnek nagyon gyengék vagytok

nincs1itt 2013.05.29. 10:26:11

@Nemzetstratégia: Ja és elmondanád, hogy melyik bizottságban "szaktekintély" a fentiek közül, egy talán érettségizett, legyen az bárki?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.05.29. 12:18:22

@nincs_itt: "Na, nézz csak szét a többi "honatya/anya" hasonló lapján, szinte mindegyiken megtalálhatod annak az intézménynek a nevét"

Igen, SZINTE mindegyiken, vagyis nem kötelező odaírni. A befejezett gimnázium és az érettségi a gyakorlatban ugyanazt jelenti, lásd : VÉGZETTSÉGE, vagyis mit végzett el. Tehát HAZUDTÁL amikor azt állítottad, hogy nincs érettségije, mert van.

A teszkó-turul viszonylatban is alaptalanul rágalmaztál, hisz mindenki tudja hogy egy választási ígéretet egy megnyert választás esetén lehet érvényesíteni... csak egy gazember állíthatja ennek ellenkezőjét.

A többi ugatásod is hasonlóan tartalom nélküli, érdektelen. Egy folyamatosan hazudozó nulla vagy.

nincs1itt 2013.05.29. 12:27:47

@Nemzetstratégia: Látom hozod a jobbikos formát... Érdemi kérdésre nem válaszolsz, ismét idézem:
"Ja és elmondanád, hogy melyik bizottságban "szaktekintély" a fentiek közül, egy talán érettségizett, legyen az bárki?"
Mivel az érettségi is végzettség, sőt egyetem/főiskola is végzettség abszolitórium nélkül is, csak éppen érettségije/diplomája nincs. Nektek pont megfelelő, majdnem emberek ezek!
Aha, ha bármelyik másik párt tesz - tudva, hogy betarthatatlan - ígéreteket, az ordas cionbolsevik hazudozás. De ha Vona, vagy Szegedi akkor csak választási ígéret, amit bla, bla,bla... Szóval, pillants rá a Hadtörténeti Múzeum által fenntartott honlapra, ahol elolvashatod, hogy Vona, aki Zazrivecz, mindkét nagypapája elhunyt 1944-ben a keleti fronton, 2 azaz kettő hónap különbséggel.
Segítek, itt felülről a második:

http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Vona&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

Ebből pedig csak 1 van:

http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Zazrivecz&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

Mindkettő Heves megyei, szóval nem sok a tévedés lehetősége.
Most akkor megkérdezem én:

Ki hazudozik???

Régi Péter 2013.05.29. 14:22:52

Nagyon meghatódtunk. nem öröm a sok fütyeszes birtokos, de mi az alternatívája? Az amerikai mezőgazdasági multicég (ők pl. hozhatnak bangladeshből is napszámosokat, az biztos jobb lesz) meg a holland/osztrák gazda. A gyűlöleti piramisban fentebb vannak, mint a fideszes földmutyis.

Dzsentrisvihák 2013.05.29. 15:39:56

@nincs_itt:

Én meg arra teszek pont, hogy te miként óhajtod itt kavarni a szart.
Ismerjük már az idióta képzelgéseiteket, miszerint a párt tele van zsidrákokkal, buzikkal, bantuniggerekkel, megy az állandó Zázrevicezés, de mindez kibaszott unalmas már...

Amúgy látom, nem megy a szövegértés: "Államilag elismert legmagasabb iskolai végzettsége: középfok." Ez magyarul letett gimnáziumi érettségit jelent.

Attól mert valaki jobbikos, miért ne lehetne tagja bizottságoknak? A parlamenti munka így működik, a párt delegálja oda a képviselőket, slussz. Az, hogy neked nem tetszik, hogy jár érte pénz, az egy dolog, ők legalább részt is vesznek az üléseken, és meg is dolgoznak érte.

Ha meg már konkrétan Novák, elolvastál egyet is az 50 indítványából, amit beadott? Nem? Na látod, akkor honnan a francból veszed, hogy nem ért hozzá?

Az pedig, hogy mi lesz ha hatalomba kerülnek, majd kiderül akkor. Hogy a tüdőbe várod el mégis, hogy a kormányzati teljesítmény lehetősége nélkül bizonyítsanak?

De ha ennyire eredmények kellenek neked, hát nézz szét a jobbikos önkormányzatokban! Érdekes, ahol jobbikos a polgármester, ott valahogy rend is lett egyből, és a települések elkezdtek kikecmeregni az elmúlt 20 év mocskából.
De tudom, szerinted ez is csak az én "hívő" szemüvegemen át tűnhet így, a valóságban ott végpusztulás van, meg érettségimentes övezetek, ahol jobbikos zsidók kergetik egymást a Zszrevicekkel...

nincs1itt 2013.05.29. 15:54:28

@Dzsentrisvihák: Nem bonyolult, de elvakultaknak nem is érdemes magyarázni.
Olaszliszka, ahol a jobbikos polgármester, naponta háromszor tankolja tele a szolgálati verdát... khm. Ha nektek ez OK, legyen. Annyira kecmeregnek, hogy csak na. Esetleg eredményeket is sorolnál? Gondolom azt mások nem is látják, csak Ti.
Novák, nem is tudom melyiket kellett volna olvasnom, mivel gyaníthatóan szakmailag annyira erősek voltak, hogy halk mosollyal a papírkosárban kötöttek ki. Tudod, a törvényalkotás a jogászok feladata, ahogy agyműtétet is lehetőleg hozzáértővel szokás végeztetni. Asszem a nem létező érettségi - de elvégzett 4 év, igaz ennek a zöme a MIÉP körül zajlott - minden bizonnyal hihetetlen jogi és államvezetési ismeretekkel ruházta fel Novákot...
Értem, ha ott ül és hüjén néz, mert a kötőszavakon kívül nem ismer fel egyebet, akkor máris "megérdemli". Gondolom nem emlékszel, de volt már ilyen, a Rákosi-rendszerben: a népi ülnök...
Szóval lehet itt habzani, de gyakorlatilag nem tettek le semmit az asztalra. Nem mintha a többiek jobbak lennének...
Viszont nem azok közül került elő Szegedi, Morvai (ő már necces, oda tartja, ahonnan pénz jöhet), Gaudi, aki volt MDF-től amit csak akarsz, Balczó, aki Csurka, Orbán összekötő volt, hagyjuk cimbora, zavaros identitású,szedett-vedett csapatka, akik éppen úgy végzik majd, mint a MIÉP... akkor leszek kíváncsi a sok turbó-magyar arcocskájára.

Dzsentrisvihák 2013.05.29. 17:05:50

@nincs_itt:

Hejj, de szar az internet korában élni, így pillanatok alatt lelepleződik a hazugság. Olaszliszka polgármestere a független Kerekes Attila, akinek semmi köze a Jobbikhoz. Bukó.

Ha eredmény kell, menj le, és nézz körül kicsit mondjuk Kosdon, vagy Gyöngyöspatán, aztán utána hápogj kisöreg.

Hajtogathatod ezt a 4 évet, és még a MIÉP-et is ide keverheted, ez már rettentően átlátszó.

Lényeg, ami lényeg, hányhatod itt össze-vissza az epét, te méretes furunkulus, a csúsztatáson kívül semmi érdemit nem vagy képes fölmutatni.

nincs1itt 2013.05.29. 17:34:42

@Dzsentrisvihák: Tényleg nem Olaszliszka, Gyöngyöspata. De ott stimmel amit írtam, te segéd-náci...
Talán nem volt olyan, hogy MIÉP-Jobbik-Harmadik út??? Esetleg kérdezd már meg a Novákot, hogy miért is perelte Csurkát, aki addig félisten volt, amíg adta a pénzt...
Na mesélj, legalább "hiteles" forrásból értesülhetek az eredményekről.
Kicsi rigó, te eccerű kis tarsolyos, fogatlan bunkó vagy, aki Kárpátián részegen zikkájlozik...
Dolfi bátyád ezt látná, bizony közétek lövetne!

egyetmondok 2013.05.30. 14:08:08

Beül az ember egy étterembe Bécsben,Münchenben,stb,és csak tűnődik,hogy a jó drága,viszont íztelen paradicsomsaláta miért nem magyar termék,miközben itthon degeszre eszem magamat,csak paradicsomból.Mert annyira más,annyival jobb.
No, Ángyán tiszteletre méltó,és persze a poszt felháborodása is jogos.(Legfeljebb nem értem,hogy mitől csak most jut odáig,hogy a Fidesz "egész hatalomgyakorlása". Igen,az kérem ilyen,de a választások óta ilyen,s ilyen bármely "jogalkotásuk" is.Persze jobb későn,mint soha ezt felismerni.)
A kert-Magyarország gyönyörű terv, az árutermelő kert-Magyarország azonban csak álom,és talán ezt jobb ha belátjuk.Ha a magyarországi mezgaz kistermelést valaki bele kívánná vonni pl. az export árutermelésebe,de akár csak a belföldi,komoly árutermelésbe (pl.hogy a multi ker-láncokból sikerrel lehessen kiszorítani a külföldi,gyengébb minőségű árut)azonnal szembe találná magát azzal,hogy a magyar termék az ára miatt teljesen versenyképtelen.
A föld valóban nem olyan eszköz,mint egy építőipari gép,a magyar kistermelő nem tudja a vállalkozását 3-5 évente valami cégtemetőben elföldeni,hogy újat nyisson,mint pl.ahogyan az építőiparosok meg tudják tenni, csakhogy ezért a magyar kistermelő mezgaz benn marad a szürke,leginkább feketébe hajló gazdaság világában. Ha onnan kijönne,és mindenről szabályosan számlát állítana ki, amely nélkül pl. az export képtelenség,azonnal csődbe menne,mert a magyar adórendszer olyan,amilyen. Hatalmas államot tart el az ország,és ebben semmi változás nincsen,sőt, a jobboldal erre büszke. Ehhez viszont akkora adókra is szükség van,s ha a magyar, nekem is tetsző kert-mezőgazdaság ebben a végzetesen nem arányos közteherviselésben elkezdene részt venni, nos,garantált a csőd. Nem is vesz részt benne, nincsen is arra nézvést terv,hogy hogyan vehetne benne részt,mert logikusan senki sem akarja ezt a szavazó réteget ilyennel megijeszteni - a mai adórendszerbe való bevonás ugyanis tényleg ijesztően hangzana.:-)))
Kevés tehát azért háborogni,amit a földhöz jutással kapcsolatosan a Fidesz csinál.
Egy másik adórendszerért kell háborogni,amely mögött egy sokkal-sokkal kisebb állami újraelosztás áll.
Az oligarchikus nagybirtok másképpen áll a közteherviselés terén,mert egyrészről nem zavarja őt az adózás,másrészről óriási lobbiereje van,ezért egyedi alkukra képes. E kettő untig elég ennek az elképesztő méretű állami redisztribúciónak (magyarul: az abból folytonosan ígérgető balos-jobbos elitnek)ahhoz,hogy ne akarjon az elmúlt húsz évhez képest semmi érdemi változást senki.
süti beállítások módosítása