Gerendás Péternek bejött az élet. Egy kis rettegés, egy kis hiszti, és máris meghallgatásra kerülnek a panaszos szavak. Elmenni sem kell - elég elköszönni.

gerendas_peter.jpgMárcius legvégén arról értekeztünk: Gerendás a saját elvbarátainak sem kellett, elfelejtették, ezért elmegy. Ehhez talált egy remek kifogást, ami ebben az országban és szerte Európában adu ásznak minősül: a tomboló antiszemitizmust.

Azonban abban a cikkben óriásit tévedtünk. Gerendás sohasem akart elmenni, csak pénzt keresni.

A számítás bejött, egy kis rettegés és hiszti értő fülekre talál, segítenek a barátok, elvbarátok, bizniszben érdekeltek. Gerendás új lemezzel készül, amit a Kossuth kiadó jelentet meg, új számot ír Koncz Zsuzsának és Zorán duett-lemezén is vendégszerepel. Nyár végéig hetente háromszor Siófokon zenél, hetente egyszer pedig Budapesten.

Nem sajnáljuk tőle, irigyek végképp nem vagyunk. Igazából még csak nem is érdekelne a dolog, ha maga a jelenség nem lenne gyomorforgató. Hányszor láttunk, olvastunk, tapasztaltunk már hasonlót: egy kis félelem, rettegés és újra van igény a művészetre, kit érdekel, hogy ezzel kárt okoz annak az országnak, amit állítása szerint "oly forrón" szeret.

Olvashattuk: "Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán, merre. Dél felé, vagy inkább északra?"

De leginkább semerre, tegyük gyorsan hozzá. A művész Facebookra feltett sorai szerint kész tény volt a távozás, mégsem az lett. Hogy mi változott meg azóta?

Kevésbé vagyunk már fasiszták? Nem korrupt az ország? A szélsőjobboldali, náci kereskedelmi tévék a gagyi tehetségkutatók helyett Gerendás egész ország által imádott, legendás dalait játsszák?

Egyik sem. Nem változott semmi. Pontosabban csak egy valami. Segítenek a barátok, ahogy bajban lenni szokott. Jönnek a felkérések, a koncertek, még egy darabig. Most van igény az új albumra, most kell hát nyomulni. Hogy ez a lemez sem fog elfogyni? Hogy hallgatás nélkül porosodnak majd a polcon? Hogy félév múlva ugyanúgy nem lesz kíváncsi senki a zenéjére az V. kerülettől Siófokig, mint eddig?

"Egy másik országban kell valahol meghúznom magam egy ideig, és bízni abban, hogy van olyan hely a világon, ahol értékelik, amit én tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesülni. A gitáromba kapaszkodok, mint egy hajótörött."

Nos, az a hajótörött úgy tűnik újra révbe ér. Igaz, nem a gitárjába kapaszkodva - hanem a pedigrés haverokba...

Igen, ez biznisz. Rettegésbiznisz.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr15418433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rettegésmarketing 2013.07.22. 17:26:02

Gerendás sohasem akart elmenni, csak pénzt keresni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyöngytyúk 2013.07.22. 13:28:14

mekkse érdemejjük !!! -)))

Veridicus76 2013.07.22. 17:30:09

Akárhány lemezt készíthet, akárhányszor koncertezhet, attól még egy tehetségtelen nulla marad. Szóljon, aki kapásból fel tud idézni egy Gerendás-dalt!
Na ugye...

kamushamus 2013.07.22. 18:35:50

@Veridicus76: Én én én én tudok Gerendás Péter-Hóból vagyok.www.youtube.com/watch?v=QNqgUZHcSY4

Egy igazi félnótás. :)

Zolcsi67 2013.07.22. 20:52:34

Ahogy az "azonnal elmegyek ebből a fasiszta országból" Jamie Winchester koncertjei is egymást érik...BROÁFFFF

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.07.22. 22:04:03

Dehogynem vándorolt ki. Egy gépen ültek Dániel Péterrel.

Dzsentrisvihák 2013.07.22. 22:37:04

Ez annyira kiszámítható volt, kár is a pondróra szót pazarolni.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.07.23. 09:41:33

És még hány ilyen Gerendás-féle senkiházi kajmán van ebben az országban sajnos.....

velorex-vezető 2015.09.22. 13:14:44

Mit talált fel ez a gerendás? Vagy festett valamit?
süti beállítások módosítása