A vámosszabadiak tiltakoznak a falu mellé tervezett menekülttábor megnyitása ellen. Be is indult a balliberális katyusa, össztűz zúdult a helyiekre, hol "felheccelt tudatlanoknak", hol pedig "xenofób gyűlölködőknek" kikiáltva őket. Ehhez a kórushoz sajnos most a Mandiner és Lakner Dávid is csatlakozott.

menekult2-600x400.jpgA publicista írásában arról értekezik, a vámosszabadi menekülttábor megnyitása kapcsán "nem lehet elmenni szó nélkül a helyiek irracionálisnak tűnő félelmei mellett", amelyek "annyira sokrétűek, annyira különbözőek, hogy nem lehet másra gondolni: ezeket az aggodalmakat jobbára az irracionális xenofóbia táplálja."

Irracionális, értik ugye?

Persze lehet finnyás undorral rácsodálkozni a magyar vidékre, kávéházi teraszról lamentálni a vidéki lakosok idegengyűlöletén, "irracionális xenofóbiájukra" utalni, lehet gúnyosan felvetni, hogy a "helyiek szerint még embert is esznek ezek a szegény árva menekültek", csak épp kiviláglik, az áthúzott Budapest táblát nem csak egy hétvégi balatoni buli, vagy a horvátországi nyaralás miatt kéne elhagyni egyszer-egyszer.

Ismerjük ezt a szöveget. Hallgattuk, olvastuk éveken át a hardcore SZDSZ-es vidéki suttyózást, parasztozást, a magyar társadalom elmaradottságát, xenofóbiáját sulykoló masszív gyűlöletbeszédet. Nem állítom, hogy Lakner így gondolná, ám mégis bevette a már régen lejárt szavatosságú kék pirulát, így akarva-akaratlanul is vérig sértve a vámosszabadiakat. Meg debrecenit. Meg békéscsabait. Meg mindenkit, aki tudja, mert tapasztalta, milyen egy menekülttábor mellett élni, lakni.

Mert, ha Lakner úr alaposabban utánanézett volna például a debreceni tábor környékén tapasztalható állapotoknak, nem írna olyan blődségeket, mint "irracionális xenofóbia", vagy "a helybéliek ellenvetései sem igazán valós veszélyekre, helyzetekre fókuszálnak".

De, azokra. Ugyanis szerencsére sokan vannak, akik még olvasnak híreket, nem csak a mainstreamet, hanem bizony az agyonhallgatottat is. Úgy tűnik, sajnos ezt Lakner nem tette meg.

A polkorrekt kenegetés ugyanis elfedi a valóságot, azt, hogy a menekültek egy része nem csak, hogy nem politikai üldözött, hanem a szó legszorosabb értelmében vett bűnöző, akik hazájuk hatóságai elől menekültek a sokszor valóban brutális büntetések elől.

Az agyonhallgatásnak hála így az sem lehet hír, hogy Debrecenben lassan minden napra jut egy-egy menekültek által elkövetett bűncselekmény: egy májusi hét alatt 12 garázdaság, egy súlyos testi sértés és 14 tulajdon elleni szabálysértési ügy miatt intézkedtek a rendőrök menekültekkel szemben Debrecenben.

Mielőtt bárki megvádolna minket azzal, hogy az ujjunkból szoptuk az adatokat, ezeket a debreceni közgyűlés előtt, a város rendőrkapitánya mondta. Bár a terjedelembe képtelenség lenne az eseteket beletuszkolni, a menekültek által elkövetetett lopások, verekedések, a villasomon, buszon, főtéren történő „fogdosások”, az erőszakos betörések a valóság, és nem az, amit a Népszabadság, a minisztérium, és most már Lakner Dávid szeretne láttatni.

De attól még, hogy a tekintetes minisztérium sajtóosztálya nem ad ki róla közleményt, vagy a NOL irányított és manipulatív riportja hiszterizált, feltüzelt, magukból kikelő helyiek idegengyűlöletéről ír, a valóságot nem lehet elhazudni.

Mert - legyen bármennyire is demagógnak tűnő a megállapítás - a valóban egyre súlyosabb menekülthelyzetet senki sem egy Kazinczy utcai, vagy Istenhegyi úti táborral próbálja megoldani, hanem szépen eldugva vidékre, mondjuk Vámosszabadiba, legyen az a helyiek gondja. Akiknek amúgy megmondjuk, hogy itt lesz a tábor és kész. Hogyha pedig tiltakozni mernek, majd lerasszistázzuk őket és kész.

A történet igazán nagy tanulsága leginkább az, hogy az okoskodó megmondók, önjelölt értőemberek, magukat tévedhetetlennek tartó publicisták, menekülttábort és környékét még hírből sem ismerő „szakértők” akarják megmondani mi miért történik.

Lakner úrnak pedig, hogy megértse a vámosszabadi polgárok félelmét, ajánlunk egy túrát mondjuk Debrecenbe, a Sámsoni út környékére. Elég egy fél nap, és másnap egészen másról cikkezne már.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr925435408

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Esznek-e menekültet a magyarok? 2013.07.31. 12:26:02

A polkorrekt kenegetés ugyanis elfedi a valóságot, azt, hogy a menekültek egy része nem csak, hogy nem politikai üldözött, hanem a szó legszorosabb értelmében vett bűnöző.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2013.07.31. 21:57:03

Vámosszabadi egyetlen előnye a témában, hogy onnan csak nyugatra fognak menni a menekültek, az meg már legyen az osztrákok szlovákok, s a többiek baja!

Mort aux cons 2013.08.05. 03:58:12

"Esznek-e embereket a menekültek?"

Kérdezd meg Obiang elnök ellenfeleit, Dávidka! Vagy a szíriai kormánykatonákat!

De mit is lehetne várni ettől a hülyegyerektől, aki Friderikuszén szopta fel magát médiaszereplővé?
süti beállítások módosítása