macskajaj.jpgKét napja folyik a habverés a szombathelyi Savaria-fesztiválon történt rendőrattak ügyében. A címeres nethuszárok felöltötték díszegyenruhájukat, megsarkantyúzták lovaikat, és jól egymásnak rontottak. Mert persze valakinek igaza kell, hogy legyen, valamelyik oldalon ott kell, álljon a 100%-os megfellebbezhetetlen igazság. Pedig ez a történet azért nem ilyen egyszerű. Illetve, fenét! Nagyon is az. Szombat éjjel azon az utcán mindenki hozta a jól megszokott kelet-(n)európai suttyóságot.

A kedves, meghurcolt, pajkos fiatalok, akik „csak jól akarták érezni magukat": Mi az, hogy vége van, a bulinak, ezért utaztam ide az anyáméktól kért nyári zsebpénz utolsó ezreseiből?! Gyerünk, dobjunk le még egy felest, csavarjunk meg még egy trombitát, és bele az éjszakába! Robikám, vedd elő a dobodat, hadd szóljon, ez az, kurvajóóó! Hajnali fél négy van, és akkor hova szarjak? A szünidő utolsó előtti hétvégéje van, hadd rinyáljanak azok a vén barmok a harmadikról! Mit pofázik az a zsaru? Milyen engedély, milyen csendháborítás? Gyere ide, hekuskám, szippants te is egyet a jóból, mit feszítesz úgy? Béke van, szeretet, meg buliiii!

Míg a rend éber őrei, akik „csak a kötelességüket teljesítették": Francnak kell ilyenkor éjszaka kimászni az őrsről, kik ezek a randalírozó köcsögök? Kongadob, rasztahaj, betépünk, oszt' bebűnözünk?! No, táguljatok innen, vége a bulinak! Mit nézel, drogos buzi, ne nézzé'! Ez az, Janikám, csavard le a kis tetűt, várjá', megyek én is. Hozzad a visítozó luvnyát is, ez az! Ezek a rohadt huligánok azt hiszik, csak azért mert 2006 miatt megrángattak minket, már mindent lehet! Jól megmutattuk nekik, hű, de kifulladtam, van egy cigid?

És végül, de nem utolsósorban a derék, sajnálkozó szervezők: Basszus, már megint itt vannak ezek a szemét kongások! Világosan megmondtuk nekik, hogy a fesztivál hivatalos programján kívül kuss legyen mindenkinek! Még a végén ingyen szórakozik a plebs! Itt, Szombathelyen az a karnevál, az a mulatság, az a színes kavalkád, amit mi engedélyezünk! A sétálóúton békésen dülöngélő hagyományos magyar alkoholisták lépni sem tudtak az ozorai menekültek vízipipáitól! Hiába csesztünk el milliókat a marketingre, most majd csak erről a balhéról szólnak a hírek. Bélám, Te szóltál a zsaruknak? Mi a francnak, a szekusok elintézték volna két perc alatt! No, mindegy, hívd fel Icát, a pr-ost, gyorsan kiadunk valami sajnálkozó közleményt, hátha elfelejtik, hogy mi hívtuk rájuk a rendőröket. Az nem baj, ha a kongások végre lekopnak, de a közönségük pénzére szükségünk jövőre is.

Hát, valahogy így zajlik az élet itt a mély-Balkánon...A pajkos fiatalokból 20 év múlva pocakos prolik lesznek, akik vasárnap reggel hétkor nekiállnak fúrni a hetedik emeleti panelban, de, ha a szomszéd srác este kilenckor hangosan hallgatja az MTV-t, akkor rendőrt hívnak. Mert 22 évesen csak azzal foglalkoznak, hogy nekik jó legyen, és 42 évesen is ilyenek maradnak. A rendőr majd akkor is kijön, és ugyanúgy csípőből le fogja csavarni a szomszéd gyereket, mert akkor is úgy érzi, hogy meg kell mutatnia, ki a főnök a flaszteron. A fesztiválokat pedig akkor is pénzéhes, álszent Gerendai-klónok fogják szervezni.

Most persze, joggal kérdezheti az olvasó: oké, mindenki hülye volt, de mégis akkor mit kellett volna tenni? A nyilván nem kis nyereséget szakító szervezők legyinthettek volna a "programon kívüli" kongásokra, a srácok  meg olyan hajnali kettő körül elnyomhatták volna az utolsó dzsangát, hátha a környéken élők is szeretnék kipihenni a karnevál fáradalmait. S, ha nem teszik, a rendőrök simán kicsavarhatták volna a kezükből a dobot, és hazaküldhették volna őket - gumibot és aszfalton ráncigálás nélkül. Ugye, nem is olyan bonyolult?

Egyszer talán, nagyon-nagyon soká egy messzi galaxisban rájövünk, hogy ebben az országban nem egymás mellett -  hanem talán együtt kellene élnünk. Addig marad az ablakunk alatt ordító konga, meg a vesénkbe térdelő rendőr. Mert megérdemeljük...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr855478971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2013.08.26. 18:49:35

tök jó ez a csomó feltételezés, hogy így történt, meg úgy történt.
közben meg vagy így volt, vagy nem.

ha 100%os igazságról nehéz is beszélni, azért a törvény előtt megálló változatról lehet, majd kiderül, mi ez, ha megállapítja a bizottság és vagy lesz per vagy nem lesz per. addig is ez is csak egy fölösleges szájtépés.

kedves jobboldal, oszt amúgy miafaszt mászkálnak a karlengető nácik a hősök terén zavartalanul?

Jozsó bá 2013.08.26. 18:55:53

Átjössz a Váci utcán a másik oldalra és lám, már a Balkánon vagy.

Dzsentrisvihák 2013.08.26. 20:02:04

@clegane:

Kit láttál te ott kart lengetni?

Sátán meg a Jocó 2013.08.26. 20:46:19

@Dzsentrisvihák: az ilyeneknek tök mindegy, hogy lengettek-e vagy sem. Ő már elhatározta, hogy volt. Kész. A valóság mellékes.

Ennyi. Meg egy bambi.

clegane 2013.08.26. 23:30:01

@Dzsentrisvihák:

az egy dolog, hogy valaki szélsőjobbos, amíg nem ülteti át gyakorlatba (mittudomén zsidót ver vagy ilyesmi) addig tőlem legyen.

azt nem értem még mindig - ami manapság kurva nagy divat nálunk - hogy miért kell ehhez

gyáva, gerinctelen féregnek lenni

(mint a fradista molinósok)
akik, amikor megkérdezik tőlük, hogy akkor most mik is a nézetei, akkor azokat

letagadja.

mire jó ez?

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 08:15:27

@Sátán meg a Jocó:

Tudom, nem most diskurálunk először az úriemberrel...

@clegane:

Nem tudom te hány molinós fradistát kérdezgettél a nézeteiről, gondolom nem sokat, bár őszintén szólva annyira nem is érdekel. (Mondjuk érdekes lenne fölvetni a kérdést, vajh miért számít valaki mindjárt "nácinak" amiért egy ártatlanul meghurcolt emberre merészel emlékezni...? )

Az pedig, hogy valaki nemzeti radikális, vagy szélsőjobbos, netán nemzeti szocialista, nem feltétlenül egymást fedő fogalmak. A Jobbiktól pl. vannak, ha úgy tetszik, jobbra álló erők, de még azok között is lehet különbséget tenni, egyszerű politológiai fogalmak/kategóriák mentén. (Mondjuk szerintem ez az egész jobb-bal baromság már rég túlhaladott koncepció, de mindegy...)

Ha vennéd a fáradtságot, és mondjuk nem általánosítanál állandóan, talán jobban értenéd a világ dolgait.

clegane 2013.08.27. 10:40:22

@Dzsentrisvihák:
na pont ettől az álszentségtől fordul fel a gyomrom.

szerinted hány ártatlanul meghurcolt ember volt a második világháborúban? ugye sokan éppen a származásuk miatt?
róluk miért nem emlékeznek meg molinóval? miért pont egy gettóparancsnokról?
a lófaszt nincs ennek köze a náci eszmékkel való szimpátiához.
a közelményt aláíró "Aryan Greens" is a Trónok Harca Arya nevű karaktere alapján nevezte el magát, nyilván.

hagyjuk már egymást ezekkel a faszságokkal. hogy "nem náci" meg "ártatlanul meghurcolt emberre emlékeznek".
legalább vállalnád, hogy "igen, a kurva annyukat a zsidóknak". de így csak egy gerinctelen féreg vagy te is.

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 11:50:00

@clegane:

No, várjunk csak, kedves toleranciabajnokom! Egyrészt, soha, senki sem bizonyította be a Zuroffék által fröcsögött vádakat Csatáryval szemben. Semmi sem támasztja alá, hogy bármiféle gettóparancsnok, vagy mi a franc lett volna. Ergo a "nácivadászok" ismét egy ártatlan embert kergettek a halálba, mindenféle bizonyíték, meg ítélet nélkül (úgy könnyű azt állítani valakiről, hogy bűnös, ha az illető már nem védheti meg magát).

Az, hogy te bemondásra elhiszed a zsidóknak, hogy Csatáry márpedig háborús bűnös, meg a patás ördög volt maga, semmivel sem tesz téged különbbé azoknál, akik elhiszik, hogy az összes zsidó, kivétel nélkül hazaáruló sátánfattya, akiket irtani kell. (Mellesleg én azért nem mondok ilyeneket, mert nem gondolom, hogy így lenne.)

A többi ártatlanul meghurcolt emberre pedig az év igen sok napján emlékeznek, még kormányzati szinten is, szóval nem igazán értem a felháborodásodat. (Vagyis hát értem, csak így pont, hogy nem rám kéne aggatni a gerinctelen féreg jelzőt...)

A szurkolók pedig a nemrég elhunyt Gyarmati Dezsőre is hasonló módon emlékeztek. Most akkor ő is náci, vagy egyenesen gettóparancsnok volt? Vagy maga Adolf Hitler álruhában?

Marha unalmas már ez a ballibsi paranoia, hogy itt mindenki fasiszta, náci, nyilas, meg mittudoménmi, és minden a második világháború körül forog. Ráadásul pont azok erőltetik ezt a végletesen beteg társadalmi/közéleti hisztériát, akik állandóan azt hangoztatják, hogy ne révedjünk a múltba, tekintsünk kizárólag a jövőbe, és felejtsünk el mindent (persze csak ha a nemzet számára lényeges kérdésekről van szó). Úgyhogy nem kéne másra ujjal mutogatni álszentség, meg gyávaság ügyben...

clegane 2013.08.27. 12:19:14

@Dzsentrisvihák:

fn.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2012/07/25/Csatary.JPG

azt még mindig nem igazoltad te gyáva szar, hogy mitől nem náci valaki, aki Árjának nevezi magát.

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 13:52:40

@clegane:

Ja, ja, ilyet én is csinálok fotóbolttal, kb. annyira hiteles...

Gyáva szarnak pedig max. öreganyádat hívogasd, te tetű! Egyébként pont leszarom minek nevezik magukat a Fradi-ultrák, mi a franc vagyok én, a védőügyvédjük!? (Hívhatnák magukat "Rózsaszín Gumimacik Délutáni Teaegyletének" is, kurva mindegy lenne, mert a hozzád hasonló liberális foskupacok abba is bele tudnának kötni, te is tudod, hogy nem ez a lényeg, és nem is erről van szó.)

clegane 2013.08.27. 13:55:24

nyilván a tanúk hazudnak, a bizonyítékok hamisítottak, hiszen a zsidók már csak ilyenek, igaz?

almodhi 2013.08.27. 14:35:04

"... hanem talán együtt kellene élnünk."

Veletek?

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.27. 14:39:51

@clegane: Tehát az,hogy megmotozott zsidókat,egyenlő azzal,hogy több ezret le is gyilkolt?Hehe beteg libsi szar.Mindegy mi van,csak vonyítva lehessen nácizni

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.27. 14:44:41

@Dzsentrisvihák: Liberálisnak felesleges magyarázni,annyi eszük nincs mint egy szellemifogyatékos macskának.Ha az atv azt mondja,hogy náci volt meg diktatúra van,akkor azt a beteg agyuk tényként kezeli és okádják a baromságot a világba

belekotty 2013.08.27. 14:47:21

Ez egy qrva jó poszt lett. :-))

gardarak 2013.08.27. 14:48:38

Lehet olyan megoldás, hogy a liberális-balodali világnézetet vallók elmennek az univezum egyik sarkába, a nemzeti-jobboldali nézetet vallók pedig az ellenkező irányba indulnak? Nem csak a neten, hanem úgy fizikailag... Vagy ne álmodozzak, ha ébren vagyok?

2013.08.27. 14:50:55

Te egy igazi besavanyodott köcsög lehetsz!

Mensikov 2013.08.27. 14:52:43

Az összes komment közül egy ír a szombathelyi eseményekről. Az idézett dolgok persze hiperbolizáltak, de valljuk be, ki amelyik oldalt képviseli, elképzelhető, hogy így volt. Kár, hogy a velem szemben levő kocsmából a dobgép zenéjét éjjel kettőkor sem hagyják abba, bár volt kint a randőrség. Ja Magyrország rejtett munkaerőtartaléka mulatozik: rendőrség el zene újra üvölt...

♔bаtyu♔ 2013.08.27. 14:59:22

A rendőrök tették a dolgukat.

A libsik is tették a dolgukat, hazudtak. "Elfelejtették" megemlíteni, hogy az eset hajnal 4-kor történt és annyi köze volt a fesztiválhoz, hogy ezek a fesztiválra jöttek.

Nem nagyon értem mitől volt ez balkáni a libsi média hazudozásán kívül?

Az mindenhol előfordul, hogy fiatalok randalíroznak és az is, hogy a rendőrök helyreteszik őket.

szamaritánus 2013.08.27. 15:47:33

@clegane: fasza, fotosoppal 3 perc, te fasz.

clegane 2013.08.27. 15:50:13

@szamaritánus: nekem kellett mondani, mer az egybegyült nácik csak gondolják, de kimondaná gyávák, sőt le is tagadják hogy ez megfordult a fejükben.
beleértve téged.

dr Smittpálelnökúr 2013.08.27. 15:54:19

Értem én a posztot.
A lényeg: mindenki rohadt köcsög, aki nem jobbikos náci.

Elég egyszerű világszemlélet.

A ki náci ki nem náci polémiáról csak annyit: szégyen, hogy nem vállalják a kedves magyar nácik, náciságukat. Álljatok ki, és mondjátok ki. Sokkal egyenesebb lenne, mint tagadni.

vénkujon 2013.08.27. 15:55:27

@♔bаtyu♔: "A rendőrök tették a dolgukat"

fasza. mégis olyan fura ezt egy nemzetiérzelműtől hallani.:D

Tyreo 2013.08.27. 15:59:33

@♔bаtyu♔: Ugye vágod, hogy ez egy TÖRTÉNELMI karnevál volt. akiket meg elvittek nem libsik voltak, hanem HAGYOMÁNYŐRZŐK.
Maga a poszt amúgy elég korrekt lett.

horgi1 2013.08.27. 16:05:57

Úgy működik a rendőrség, mint a BKV ellenőrök. Kiadták nekik napi parancsba,hogy a gyengébb ellenállás fele kell menni,ott lehet sikerélményük.Ezt az egy fontos tételt sikerült a 70-es IQ-s agyakba begyömöszölni.Figyeld meg! A BKV ellenőr udvariasan kikerüli a kétajtós szekrény nagyságú,sötétbőrű férfiakat.Nem kér tőlük semmiféle menetjegyet,bérletet a szotyiért sem mer rájuk szólni,hanem a másik oldalon a 40 kg-os, 50-es hölgyet neveli,erőt immitálva lép fele vele.Ez nem egyszeri eset ez napi rutin a BKV-nál és a rendőröknél is. A zenélő fiatalokkal szemben könnyebb fellépni,mint az eskütételre,alakzatba sorakozott félkatonai csoportosulás ellen a Hősök terén.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.27. 16:10:31

Nekem az egész ügyről a veszprémi Utcazene Fesztivál jut eszembe, ahol a hivatalos fellépők mellett kb. az összes sarkon zenéltek alkalmi zenészek, akár hajnalig is, mégsem rinyált senki miatta.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.27. 16:13:31

@Dzsentrisvihák:
Odáig, amíg védhetetlenné nem váltak az árja kifejezés miatt, te védted őket, most hirtelen meghátráltál?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.27. 16:16:00

@clegane:
Engem jobban idegesít, hogy a szélsőjobberek hű de nagy magyarnak mondják magukat, akik meg nem értenek egyet velük, azoknak a magyarságát vonják kétségbe.

vénkujon 2013.08.27. 16:22:48

@Ensiada Arkoveitie: jaja. én is addig vagyok csak a nemzettest része, míg befizetem az adót

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.27. 16:26:49

Tetszik ez a habverés kifejezés. A többiről nem tudok hozzászólni, mert fogalmam sincs mi történt.

Netuddki. 2013.08.27. 16:32:52

Gabika! Az igazság mint mindig most is odaát van.

Esetleg komolyan kéne venni és betartatni a törvényeket, és éjfél után nem engedni nyitva tartani az árusoknak. A csendháborítókat pedig gyorsított eljárásban megbüntetni némi pénzbírságra. Akkor nem fordulhatnának elő hasonló esetek. Szóval a nagy lószerszámot a sünök hátsójába is amikor azt hiszik a munkájuk kimerül a helységnévtáblánál való trafizásban. Különösen vonatkozik ez a szombathelyi rendőrökre és feletteseikre!

Ja, és nemcsak a karnevál alatt kellene betartatni a törvényeket, hanem úgy egyébként is...

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 16:41:54

@clegane:

A tanúkból nemhogy két egybehangzó vallomást nem tudtak kicsikarni, de mind olyan baromságokról hadováltak, ami egyértelművé tette, hogy fogalmuk sincs, miről is beszélnek. Tudod, nem véletlenül nem ítélte el a bíróság Csatáryt. Ergo, az ember ártatlan, a mai napig. Tessék róla hitelt érdemlően _bebizonyítani_(!), hogy nem az, és utána visszatérhetünk a dologra.

@Mikóka Málmán:

Jogos :)

@Ensiada Arkoveitie:

A gesztussal továbbra is egyetértek, eddig is azt védtem, nem a szurkolókat, ők konkrétan annyira érdekelnek, mint te. Kitalálhatod mekkora képzeletbeli csúcsokat ostromol az érzés intenzitása...

drover(fanyul társa) 2013.08.27. 16:51:55

Azt nem árt tudni, hogy Szombathelyen egy sima hétköznap éjjelén is megbüntetnek illetve bevisznek ha mondjuk éjjel 11 után akár csak kicsit hangoskodva vagy énekelgetve mentek hazafelé. Nyista parkban ücsörgés és sörözés röhögésekkel, mert az már csendháborítás és deviáns viselkedés a zsernyákok szerint. lég nekik ha valami vén szatyor betelefonál nekik , már ugranak is autóba, vagy a gyaloghuszárokat odatorpantják rögvest.

Silent Bob 2013.08.27. 16:55:55

@Dzsentrisvihák: " Tudod, nem véletlenül nem ítélte el a bíróság Csatáryt. Ergo, az ember ártatlan, a mai napig."

Ez eddig ok, de a B-közép minden ártatlan nemnáci emlékére 20 méteres molinót feszít ki? Ha nem, akkor miért pont az ő emlékére?

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 18:01:28

@Silent Bob:

Lásd a fentebbi kommentemet, miszerint Gyarmati Dezsőre is hasonló módon emlékeztek. Mindegy, biztos ő is náci volt...

Egyébiránt egy jogállamban tudtommal arról emlékezem meg, akiről, és ahogy akarok, legyek futballszurkoló, vagy egyetemi tanár, tök mindegy. Ha nem, akkor ott már se demokrácia, se jogállam.

(Egyébként érdekes, hogy amikor egy maroknyi agyarokkant minden évben összejön Kádár elvtársat visszasírni, akkor valahogy nincs ekkora felhördülés...)

inebhedj - szerintem 2013.08.27. 18:08:23

Nem akarok elkanyarodni a tárgytól, úgyhogy nem tévelygek a szombathelyi sztori irányába, inkább feltennék pár témába vágó kérdést az összegyűlt szakértőknek, hátha sikerült megtalálni a közös platformot, ha már egy országban élünk, egy nyelvet beszélünk:

1. Mi a nemzetiszocializmus, mik a főbb célok, mi a gazdasági programja?
2. Mi a fasizmus, mik a főbb célok, mi a gazdasági programja?
3. Mi a hungarizmus, mik a főbb célok, mi a gazdasági programja?
4. Ki náci, mik az ilyen beállítottságú emberek jellemzői? (Nem ér az Idegenszavak szótárából lopott "A nácizmus híve" fordulat.)
5. Ki fasiszta, mik az ilyen beállítottságú emberek jellemzői?
6. Ki a hungarista (nyilas), mik az ilyen beállítottságú emberek jellemzői?
7. A fentiek alapján van-e olyan hazai társadalmi szervezet, vagy párt, amelyre a fenti három kategória jellemzőbb, mint bármelyik másikra?

Silent Bob 2013.08.27. 18:49:13

@Dzsentrisvihák: Csatáry is legendás sportoló volt, vagy hatalmas fradi drukker, vagy mi?
Csak kérdezem, hogy vajon miért rá esett a választás?
Nekem személy szerint Kádárról is hasonló a véleményem, nem válogatok a gyilkosok közt oldal szerint.

Dzsentrisvihák 2013.08.27. 21:38:38

@Silent Bob:

Ezt talán a fradistáktól kellene megkérdezni, mivel én nem vagyok az, így a válaszom: mittudomén.

@inebhedj - szerintem:

Vicces kérdések. Sajnos az objektív diskurzus pont a definíciók szándékos homályossága/elferdítése miatt lehetetlen.

Anno Mussolini pl. nem adta meg mozgalma "tankönyvi" definícióját, így később Sztálin (ha jól emlékszem) a 3. internacionálé alkalmával sikeresen rakott egyenlőségjelet a fasizmus és a nemzetiszocializmus közé.

Ezt a marxista történelemszemlélet (majd a liberálisok) lelkesen át is vette, sőt minden nemzeti/jobboldali/konzervatív/klerikális mozgalomra érvényesítette.

Magyarországon ezért is van, hogy a közbeszédben résztvevők egyik fele szerint minden náci, fasiszta, vagy nyilas, ami magyar, nemzeti, konzervatív, vallásos (elsősorban keresztény), vagy csak kicsit is a hazai érdekeket képviseli.

A hungarizmus csak külön ráerősít a bonyodalomra, hiszen abban a kommunista, a fasiszta, és a nemzetiszocialista ideológia elemei egyszerre jelentek meg, fűszerezve némi román beütéssel (kevesen tudják, hogy Szálasi nagy csodálója, és valamelyest epigonja volt Corneliu Zelea Codreanunak, és a Vasgárdának).

Arról egyébként, hogy mi a fasizmus, mi a nemzetiszocializmus, és mi a hungarizmus, a mai napig neves (és/vagy kevésbé neves) történészek vitatkoznak, könyvnyi tanulmányokban, szóval kissé sansztalannak érzem pont itt megfejteni a keleti kérdést...

Mindazonáltal mindegyik elkülöníthető a másiktól bizonyos kritériumok alapján: például a nemzetiszocializmusban központi helyet foglal el a fajelmélet, ami a fasizmusban egyáltalán nem kap szerepet, a hungarizmusban pedig szintén jelen van ugyan, de sokkal hangsúlyosabb nála az osztályharcos ideológia... stb.
De a többség ezzel nemigen törődik, bárminemű különbségtétel nélkül fasisztázik, nácizik, nyilasozik, ami éppen eszébe jut.

Ha gyakorlatiasan közelítjük meg a témát, akkor náci, fasiszta, nyilas... stb. az, akit az éppen aktuális ellen oldal (bal, balliberális, liberális, jobbliberális... stb., ill. más politikai, közéleti csoport, vagy személy) annak titulál.
Köszönhetően a definíciós zavaroknak, és az általános műveletlenségnek, a nagy többség számára csupán szinonimákról van szó (melyek ráadásul egyre inkább a "GONOSZ" banális, és egyben blőd megfelelőivé kezdenek válni az utóbbi időben), és többnyire így is használják őket.

(Ha tényleg érdekel, akkor fasizmus-nácizmus-liberalizmus témakörben Jonah Goldberg - Liberálfasizmus című gyöngyszemét ajánlanám tanulmányozásra, az eddigi legobjektívebb munka amit a témában olvastam, remekül helyreteszi a dolgokat, és több olyan kérdést is megválaszol, amit mások nemigen boncolgattak előtte.)
süti beállítások módosítása