Az elmúlt napok külföldi híreit az újratöltött kijevi narancsos forradalom uralja. Se szeri, se száma a nagy kinyilatkoztatásoknak, a cikkeknek, bejegyzéseknek és kommenteknek. Van, aki szurkol a nagy orosz medve ellen harcoló ukrán ajrópereknek, mások elégedetten dörzsölik a kezüket Brüsszel pofára esése láttán. A történet azonban – ahogyan itt Kelet-Európában már megszokhattuk – nem fekete-fehér. Szürke, annak is a lehető legpiszkosabb árnyalata.

ké.jpgA tüntetések közvetlen kirobbantó oka az volt, hogy Ukrajna az utolsó előtti pillanatban visszatáncolt az EU-val kötendő társulási szerződéstől. Maga a kormányfő, Janukovics is elismeri, hogy nem teljesen önszántából jutott erre az elhatározásra, döntését erősen segítették Vlagyimir Putyin jótanácsai. Ezek nagyjából úgy foglalhatók össze, hogy, ha az ország tovább folytatja a Brüsszelhez való közeledést, akkor éhen dögleszti őket. Elzárja a gázcsapot, felmondja a sok milliárdos áruhitel szerződéseket, leáll az ukrán ipar, a kijevi hetedik emeleti panelben meg fából rakott tűzön lehet sütni a húsjegyet.

Sokan szörnyülködnek az „aljas zsaroláson”, de nem kevesen akadnak olyanok is, akik ünneplik az erőskezű Vlagyimir cárt, aki jól megleckéztette a nagyképű brüsszelitákat. Én valahogy egyik olvasattal sem tudok igazán együtt érezni. Moszkva lépése igazi bicskanyitogató bizánci agresszív tahóság. Engem a megszívatott Unió – egyébként tagadhatatlanul szívderítő – látványa nem kárpótol annyira, hogy a brezsnyevi pax sovietica újjáéledő módszereit ünnepeljem. Ugyanakkor mélységes naivitás, vagy álszentség kell ahhoz, hogy őszintén sajnáljuk a nagy európai álomtól megfosztott ukránokat. (E skillekben a hazai liberális újságírás persze nem szenved hiányt, van, aki egyenesen kijevi „európai forradalomról” ömleng.) A politikailag és gazdaságilag is döglődő EU célja valójában nem más, mint, hogy újabb kizsákmányolható perifériákat keressen a már teljesen lerabolt kelet-közép-európai régió után. Kijev semmi másból nem marad ki, csak ebből. Mindezt persze nem szabadságuk megőrzésének nemes vágyától vezettetve teszik, hanem egyszerűen azért, mert a ruszkik befenyítették őket. Abban a régióban, ahol a szerencsétlen Ukrajnát húsz éve létrehozták egyszerűen lehetetlen független államiságot teremteni. Legalábbis az elmúlt hét-nyolcszáz évben még senkinek nem jött össze, miért éppen a ’91 óta regnáló maffia-elittől várnánk ekkora teljesítményt?

Egyébiránt nem hiszem, hogy az ukrán parlamentet ostromló tömeget az euroatlanti integráció elvont vágya mozgatná. Egyszerűen elegük van mindenből. A kilátástalan nyomorból, a mindent elöntő, rothadt korrupcióból, és mindenekelőtt abból, hogy két évtizede azt hazudják nekik, hogy van egy hazájuk. Pedig valójában az egész Ukrajna-projekt születésétől fogva semmi másról nem szól, mint néhány ezer egykori szovjet pártkáder éppen ezt a szerencsétlen országot nézte ki arra, hogy szétlopja. Az elkeseredett, és a nyugati média által kellően felheccelt emberek ez ellen tiltakoznak, ennek az ellenszerét álmodják bele az Unióba. A helyzet külön pikantériája, hogy a tiltakozások egyik legfőbb motorja a kőkemény szélsőjobbos, soviniszta Szvoboda párt (nekünk, magyaroknak a vereckei emlékmű konstans megrongálása okán lehetnek ismerősek). Őket maszturbálja most „demokratikus, nyugatos” ellenzéknek a fősodratú világsajtó. (Ugyanazok, akik 2006-ban szélsőséges randalírozóknak bélyegeztek minket – de a „Kettősmérce fogságában” című siralmas éneket már annyira unom, hogy ezúttal nem is dalolom tovább.)

A történet igazi tanulsága az a száraz, egyszerű tény, hogy az Unió terjeszkedési rádiuszának végéhez érkezett. S, ami még fontosabb: ez a vonal ott húzódik, ahol Oroszország tűréshatára. Nem az az újdonság, hogy Kijevnek Moszkva szabja meg, meddig mehet el – hanem az, hogy Brüsszelnek is. Putyin mester nem csak sima genyózásból rántotta vissza az keleti szomszédunkat az Unió kapujából. Azt akarta megüzenni, hogy az orosz-ukrán gazdasági Anschluss megkezdődött. Tetszik, vagy nem (nekem annyira azért nem): a medve ismét itt van a szomszédunkban. És ezzel valamit kezdenünk kell. Elsőként talán nem ártana ismét szóba állni vele. Hátha meg lehet, kérni, miként a szakállas viccben a nyuszika teszi, hogy lécci húzzon már le a listájáról. Mert azon a listán rajta vagyunk mi is, abban biztosak lehetünk.

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr525671507

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2013.12.02. 16:20:25

Az egyetlen európai államférfi Vlagyimir Putyin, a többiek csak ügyeskedő rőfösök. Oroszország pedig a hagyományos keresztény Európa egyetlen menstvára, mely ráadásul nem akarja megszüntetni más népek, nemzetek, kultúrák önazonosságát. Így mindent egybevetve a legkisebb veszedelemnek tartom. Ezért kéjes örömmel tölt el USrael és szatelitjei minden veresége.

toportyánzsóti 2013.12.02. 19:13:45

@Veridicus76: Oroszország nem a keresztény Európa mentsvára,csak a rezisztens TBC megalkotója.

toportyánzsóti 2013.12.02. 19:17:56

Döglődő EU-ról ráérsz akkor vakítani,ha elértük a szintjét te szerencsétlen jobber muzsik.Egyelőre saját elképzelései tizedét sem tudják produkálni a szájtépő ovi ovisai,miközben maguknak 5-500 szoros pénzeket tolnak.

Dzsentrisvihák 2013.12.02. 22:23:52

@toportyánzsóti:

Attól, hogy nekünk szarul megy, az EU még nem hasít, sőt, te alja gyökér. Orbán pedig elmehet a répába, az udvari ellenzékével (gyk.: a baller "összefogással") együtt...

Albu 2013.12.02. 23:21:27

„Oroszország (…) nem akarja megszüntetni más népek, nemzetek, kultúrák önazonosságát.”

Oroszország, még ha föderációnak meg FÁK-nak is álcázza magát, a Föld legnagyobb birodalma, évszázadok óta. Jellegéből fakadóan képtelen arra, amit ez a mondat állít.

Konzervatív0 2013.12.03. 10:59:12

Ukrajna nagy dilemmeája érthető.
1000 szálon kötödik az orosz régióhoz, nem csak politikai berendezkedés szempontjából, de szinte nincs olyan ukrán család akinek ne lenne közvetlen rokona az orosz régióban. Hatalmas a vegyesházassáog aránya is.
Nem beszélve a nagy szovjet örökségről. Az ukrán ipar sokszor az orosz kiegészitőjeként épült fel és fordítva, így önmagában életképtelen.
Mind a 2 államnak azaz érdeke hogy jó szomszédságot ápoljanak egymással.
Ellenben az EU irányába semmi más nem köti az ukránokat mintsem az igért jólét felé való vágyakozás.
Ha azt felisemrik hogy azaz igért jólét számukra elérhetetlen (mert az) akkor rá kell jöjjenek hogy nincs más megoldás mint az orosz föderációval való szoros kapcsolattartás.
Egyébként az EU agyonliberalizált dolgaival ukrajnának csak problémái lennének és fordítva. Tűz és víz a 2 féle megközelítés.
Ami bizonyos most az egy komoly pofon európának. Akad egy állam aki nem vágyik a nagy lavorba hanem ahelyett nemet mer mondani. Az más kérdés hogy a belépett országok között is akadnak akiknek egyre kényelmetlenebb a közösség.

Nem tudom jól döntöttek-e az ukránok az orosz kapcsolatisággal, de kicsit olyan érzésem van hogy azzal hogy elutasították európát nem hibáztak akkorát mintha az oroszokat utasították volna el.

Yogi 2013.12.03. 11:11:15

Azt is hozzátenném, hogy az oroszoknak létkérdés a tengeri kikötő, ahogy az elmúlt több száz évben. Krim félszigetet Hruscsov ajándékozta Ukrajnának, ami jelenleg is az orosz földközi tengeri flotta támaszpontja. Nem hinném, hogy tapsikolnának örömükben, hogy ez a terület az EU-hoz tartozna.

macitalp 2013.12.03. 11:52:20

"A politikailag és gazdaságilag is döglődő EU..."
1. Ezt honnan veszed okostojás?
A történelemben még nem volt példa arra, hogy ekkora szövetséget, néhány évtized alatt BÉKÉS ÚTON hozzanak létre. Ehhez képest jól haladnak a dolgok, még a válság ellenére is.
Tudod, a történelem volt az egyik tárgy amelyiknek az óráira nem mentél be.

...célja valójában nem más, mint, hogy újabb kizsákmányolható perifériákat keressen a már teljesen lerabolt kelet-közép-európai régió után."
2. Számtalan plakáton láthatod az a furcsa csillagokból álló kört, kék alapon. No, az azt jelenti hogy az EU adott pénzt a fejlesztéshez.
Más. A Mercedes, Audi, Ford, Suzuki közül szerinted melyik jött volna ide, ha nem vagyunk EU tag?
Sokat kell(ene) még tanulnod.

bozon 2013.12.03. 11:57:24

"A politikailag és gazdaságilag is döglődő EU célja valójában nem más, mint, hogy újabb kizsákmányolható perifériákat keressen a már teljesen lerabolt kelet-közép-európai régió után."
Frissen mosott agyadat kapd le a szárítókötélről, és tedd vissza a fejedbe, hátha jutsz még valamire vele.

"Abban a régióban, ahol a szerencsétlen Ukrajnát húsz éve létrehozták, egyszerűen lehetetlen független államiságot teremteni. Legalábbis az elmúlt hét-nyolcszáz évben még senkinek nem jött össze, miért éppen a ’91 óta regnáló maffia-elittől várnánk ekkora teljesítményt?"
Te magad írod ezek szerint, hogy a választás: vagy EU-s, vagy orosz érdekkörbe vonás. Akkor most melyiket akarod?

"... a medve ismét itt van a szomszédunkban. És ezzel valamit kezdenünk kell. Elsőként talán nem ártana ismét szóba állni vele. Hátha meg lehet, kérni, miként a szakállas viccben a nyuszika teszi, hogy lécci húzzon már le a listájáról. Mert azon a listán rajta vagyunk mi is, abban biztosak lehetünk."
Lehúz a listájáról?! Megbuggyantál? Vissza az előző kérdéshez (egy módosítással: mi -- kis megszakításokkal -- csak 500 éve vagyunk civilizálhatatlanok): az EU-n belül vagy azon kívül látod nagyobb esélyét annak, hogy a medve békén hagy bennünket? Önszántából nem fog. Kis megadás nincs.

Az eszem megáll!

panelburzsuj 2013.12.03. 12:04:33

@macitalp:
"Maga a kormányfő, Janukovics is elismeri,..."

Lényges, hogy Janukovics nem miniszterelnök, ahnem államfő?

Nem lényeges.

Lényeges, hogy Bí Dzsí szítogathassa a Magyarországon minden korban gondosan ápolt "nyomjákkrahácsot"-dumát?

Ez fontos.

További kérdés? :)

Bálint Anna 2013.12.03. 13:02:47

@macitalp: Szerinted miért ragaszkodik az eu ennyire ukrajnához? Ha gazdaságilag nem érné meg nekik rohadtul, elhiheteted, nagy ívben tennének rá, hogy mi lesz ukrajnával. A 2004-es bővítéssel kezdődött az egész, előtte nem vettek be csak olyan országokat, akik megfeleltek az eu-s szintnek. Szerinted a mai pénzvilágban az eu adna pénzt nekünk csak úgy, hogyha nem lenne belőle dupla haszna? Nagyon naív vagy ha elhiszed, hogy ők érdekeltek a mi gazdasági felzárkóztatásunkban. Persze lehet itt szajkózni, hogy mindent eu-s pénzből csinálunk, de elmondom, hogy csak a vámok megszűnésével több pénzt vesztünk évente, mint az eu-s támogatás és akkor a nyugat-európai cégek térnyeréséről még nem is beszéltem, illetve hogy a magyar gazdaság szétverésével az ők felvevőpiaca lettünk.

___________________________ (törölt) 2013.12.03. 13:12:54

@Bálint Anna: de várjunk egy kicsit, a magyar cégek leépítése, nyugatiak térnyerése, felvevőpiacosodás folyamata a rendszerváltáskor kezdődött el. Bélapáti cement megszüntetése stb. stb.

Van rá bizonyíték vagy ráutaló adat, hogy 2005 után a folyamat felgyorsult? Vagy egyáltalán, volt még mit? Most nyilván tegyük hozzá azt a tényt, hogy a 2007-es válság rengeteg alultőkésített magyar céget kinyírt, és nyilván az nyomult be a helyébe, aki ebben a brutális gazdasági helyzetben is életben tudott maradni: a multi. De ez alapvetően a válság okozata, nem az EU-é. A válság előtt, de már az EU idején, tehát 2005-2007 zárt be komolyabb magyar cég?

Szerintem az EU célja nem ennyire aljas. Inkább arról van szó, hogy tudják, hogy az olyan globális gazdasági és erőközpontok mellett, mint Kína, Amerika, és a feljövő Brazília és India, Európa egyenlőre gyenge, híznia, nőnie, hogy felvehesse a versenyt.

Szerintem ez most egy ilyen folyamat. A hat erőközpont (Orosország a hatodik) kialakítja a maga befolyási övezetét. Ez nem biztos, hogy rossz annak, aki belekerül, pláne nem biztos, hogy egy európai befolyási övezet részének lenni rosszabb, mint egy orosznak pl. vagy kínainak vagy amerikainak.

Akkor lesz baj, ha elfogy, és becementeződik ez a felosztás, ugyanis a hat erőközpont és szatellitjeik tipikusan 1914-es jellegű konfiguráció, nem gondolja?

___________________________ (törölt) 2013.12.03. 13:18:04

@macitalp: ez mondjuk pont nem a legjobb érv volt. 2005 óta vagyunk EU tagok. Suzuki gyár: 1992. Audi gyár: 1994. Ford gyár, ha jól tudom, nincs. Mercedes az oké.

Dzsentrisvihák 2013.12.03. 16:44:26

Az EU szerelmeseit, akár a maffiaelit agymosott zombijait, fölösleges győzködni. Barroso, Reding, Szarházy, Gyurcsány, Gordonka, és Orbán kánkánt járhat seggükön, max. elalélnak a gyönyörűségtől...

Veridicus76 2013.12.03. 17:16:04

Szerencsétlen EU-felszopók, mantrázzák a paneleket, amiket eléjük tesz a média. Egybites kis hülyék.

toportyánzsóti 2013.12.03. 19:37:36

@Dzsentrisvihák: Faludban ez a kultúrfölény alja gyökér?

toportyánzsóti 2013.12.03. 19:38:58

@Dzsentrisvihák: Egyelőre a ti seggetek van megabúzálva a birnbaum házaspár által.

Fekete Pestis 2013.12.03. 20:06:16

@Dzsentrisvihák: @Veridicus76:

Gyerekek, lehet az Eu-t szeretni, lehet nem szeretni. A következö dolgok biztosak:

1. Az EU nyugati felében idáig megengedhetetlenek voltak olyan dolgok, ami M.o-n mindennapos.
Gondolok itt arra, hogy
=> egy min. eln. beismeri, hogy elkúrták, hazudnak, és nem mond le
=> hogy egy nagyiparos kifejezi, hogy szereti, hogy az ország szegény, mert akkor olcsóbban kap munkaeröt, és a szakszervezetek nem vonulnak ki ellene
=> hogy konszenzus nélkül döntsenek fontos kérdésekben

satöbbi.

2. Az EU adja meg azt az esély a magyar lakosságnak, amit normális esetben a magyar politikai és gazdasági elitnek kéne biztosítani a népnek, de amit 2X éve baszik biztosítani.

Gy.k. ha M.o-n nem elég a fizetés, ÉS ha az ember ért ahhoz, amit csinál, akkor kimehet dolgozni Ny-Európába.
Tudom, a magyar elitnek ez a nem szándékolt hatás fáj jobban. Mert igaz hogy dupla zsebbel lophatják az EU-s pénzeket, ami jó [nekik], de elvesztették az abszolút és feltétlen kontrollt a nép felett, amit nem tudnak feldolgozni. mert micsoda dolog, hogy valaki a közmunka/adók stb helyett külföldre menjen?! Rebellió, forradalom!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.03. 20:26:59

@Fekete Pestis: Pont akkor lenne Ribillió meg forradalom, ha nem lehetne nyugaton munkát vállalni, mert akkor az elégedetlenség itt az országban robbanna.

Szóval ostobaságot beszéltél. De ha nagyon meg akarjuk érteni amit mondtál, akkor mondhatjuk hogy egy nyugatra szakadt hazátlan próbálja megideologizálni szánalmas álláspontját.

Fekete Pestis 2013.12.03. 21:43:10

@Nemzetstratégia:

Értelmezve olvas.

És Orbán fejével gondolkodik, aki arról beszél, hogy "meggazdagodni" mennek ki az emberek, meg aki az elvándorlást fékezendö röghöz kötötte volna a diákokat és aki azon spekulált, hogy miképp lehetne a külföldön dolgozókat m.o-n is megadóztatni.

[ a ribillió egyébként kis "r", csak szólok, hogy a Németek írják a Föneveket Nagybetüvel ;)]

Egyébként meg örülj neki, hogy Külföldre mentem, mert így az egész Ország ott maradt nektek, és annyi Jelzöt aggathattok egymásra, amennyit csak akartok.

;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.03. 22:20:26

@Fekete Pestis: Ez szavaim igazságát érintetlenül hagyja.

Ha nem lett volna kivándorlás, akkor sokkal nagyobb eséllyel már rég nem ez a kormány lenne, mivel nem működne a 'gőzlevezető'.

"Külföldre"..."Jelzöt"

Valamit sunnyogtál a németekről meg a nagybetűről...egyébként a hosszú ő-t elvitte a cica a gépedről?

egyébként hülyeség amit írsz, mert amint látod elmentél, mégsem akadályoz meg hogy annyi jelzőt aggassak rád és a magadfajta hazátlanokra, amennyit csak jónak tartok.

Bálint Anna 2013.12.03. 22:20:54

@Shenpen: Teljesen igazad van abban, hogy ez a folyamat már a rendszerváltás után elkezdődött. Ebben persze nyilván nem csak a külföldi cégek, hanem az összes eddigi kormány és a magyar nép is vétkes.
Az Eu-s csatlakozás elsősorban a mezőgazdaságot viselte meg. Az 2004 után erősödött fel ennyire, hogy jószerivel nem is kapsz magyar zöldséget-gyümölcsöt. A Nyugat-Európában államilag támogatott gazdaságok, korszerű gépeikkel olcsóbban termelnek, hiába vannak Európában hazánknak a legjobb mezőgazdasági adottságai. A vám megszűnésével, gyakorlatilag ingyen behozhatják terményeiket, így a magyar termékek nem bírják a versenyt. Az eu céljai egyértelműek voltak, nem kell magyar mezőgazdaság, inkább fizettek, hogy a gazdák vágják ki a szőlőt, gyümölcsfákat.
Nyilván nem bizonyítható, hogy mennyire a válság, mennyire az unió hatása sok vállalat bezárása. A nagyokat már korábban elprivatizálták, tönkre tették. Az uniónak meg maradt a kicsik tönkretétele. Nagyobb cégként a cukorgyáraink jutottak egyből eszembe, nem értek hozzá, de egy kicsit keresve ezt találtam, szerintem érdekes www.mfor.hu/cikkek/Az_unios_penzek_okozhattak_a_magyar_cukorgyarak_vesztet.html .
Szerintem az eu sem fekete-fehér, vannak akik egy jobb európáért dolgoznak, de nagyon sokan vannak, akiket csak a jó üzlet érdekel. Sajnos ebben az európában az lesz sikeres, aki átgázol a másikon, nem az aki mindenkinek segít. Ne hidd hogy ez nagyban máshogy megy, mint kicsiben.
Én is azt mondom, hogy egy egységes európára nagyobb szükség van, mint valaha, de nem pont ebben a formában és nem ezekkel a vezetőkkel. Az meg teljesen igaz, hogy európa nekünk sokkal jobb, mint az orosz elnyomás.

Dzsentrisvihák 2013.12.03. 23:32:07

@toportyánzsóti:

Hörögjél csak, véresszájú libsi balfasz, a kultúrát meg ne emlegesd, neked ahhoz nincs közöd :)

@Fekete Pestis:

És ettől miért is jobb az országnak? Mitől is olyan húdefrankó az EU? Elmehetünk fehér niggernek, vécét pucolni? Hurrá...
Az, hogy amiket említesz, nem mindennapos jelenségek a Lajtától nyugatra, az rajtunk mit segített?

toportyánzsóti 2013.12.04. 06:01:33

@Dzsentrisvihák: Tanyasinak is gyenge lennél kultúrlény.Jót lehet mosolyogni a fajtádon.

Dzsentrisvihák 2013.12.04. 08:20:05

@toportyánzsóti:

Akkor máris többet értem el, mint te, és a hozzád hasonlók, rajtatok még azt sem lehet. Legalábbis őszintén nem :P

gabesz7004 2013.12.04. 09:52:37

Amennyiben sikerül leküzdeni a személyeskedést és visszakanyarodhatunk a témához megjegyezném, hogy Ukrajnának a jelenlegi állapotában nincs jövője.
Ukrajna 60-70% százaléka orosz, vagy erősen orosz kötödésű. Kiev orosz város! Orosz emberekkel, orosz nyelvvel, orosz identitással. A Dnyeprtőt keletre, valamint a déli gazdaságilag erős területek szintén ide tartoznak. Lemberg és környékén erősek egyedül az ukrán nemzeti, Szvoboda vezetésű erők. Hamarosan kettészakadhat az ország, ha az orosz-ukrán gazdasági együttműködés nem Moszkva igényei szerint fog megvalósulni. Belorusszia és Kazahsztán már partnek, de Putyin új szovjetúniót akar. Aki nem áll be önként a sorba, azt "bedarálják"!
Moldova viszont bekavarhat, mert ha ott a románok sokat ugrálnak Ukrajna odavág nekik. Bár nem hiányzik egy katonai konfliktus egyik országnak sem, az erőfitogtatás még mindig divat keleten. És ebben U. sokkal jobb, mint R. Pláne ha O.-t maguk mögött tudják.
Összességében jobban járnak egy O. integrációval, mint az EU-val.

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 10:50:34

@Bálint Anna: igen, a mezőgazdaságról elfelejtkeztem. Ott van a gebasz, hogy védővám hiányában egyrészt más országokban a gazdák több állami támogatást kapnak, másrészt olyan az infrastuktúra, hogy pl. EU pénzeket is jobban fel tudnak használni, harmadrészt meg teljesen nyíltan van egy megállapodás a három nagy között, hogy három terület előjogokat élvez: a német autóipar, az angol bankárvilág (City) és az francia mezőgazdaság.

Ez a cukorsztori nagyon durva. Vannak esetek, amikor a termelés csökkentésért helyes fizetni, leginkább olyankor, ha súlyosan környezetszennyező, mittomén, abban volna logika, ha az EU azért fizetne, hogy kevesebb barnaszenet égessünk erőművekben.

De ami a cukrot illeti, ezt nem tudom máshogy nézni, mint egyszerűen a versenytárs megvesztegetését, hogy szálljon ki, menjen nyugdíjba, ez nagyon romboló, határozottan aljas dolog.

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 10:54:29

@Bálint Anna: mit találtam! Most, hogy a versenytársakat kivesztegették a piacról, megszüntetik a cukorkvótákat. Mondja erre valaki, hogy ennek lehet bármifélek közhasznú oka, és nem csak durva üzleti fogás...

www.rabobank.com/en/press/search/2013/20130806_Rabobank_Report_Abolition_of_EU_Sugar_Quota_Future_looks_sweet_for_competitive_producers.html

Bí Dzsí, nem kéne erről írni?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.12.04. 10:59:14

@macitalp: "A történelemben még nem volt példa arra, hogy ekkora szövetséget, néhány évtized alatt BÉKÉS ÚTON hozzanak létre."
Ha te az 1914-1945 közötti időszakot békésnek nevezed, akkor leked rajta... Ui. az Európai Unió a II. vh alatt kialakult szövetségek és befolyási zónák mentén jött létre.
"A Mercedes, Audi, Ford, Suzuki közül szerinted melyik jött volna ide, ha nem vagyunk EU tag?"
You gotta be kiddin' me. Fentebb egy kommentelő már leírta, hogy ez önmagában hülyeség (Ford gyárunk nincs is, etc.), másrészt a nagy világmárkák akkor azért szervezik ki a gyártásukat Bangladesbe, Pakisztánba, stb. mert azok az EU tagjai??? Lófaszt. Olcsó munkaerő, olcsó ingatlanok, olcsó erőforrások miatt. Amint valamelyik kormány belenget bármilyen ezeken változtatni akaró javaslatot, rögtön kezdődik a fenyegetőzés, hogy ők el is húznak innen - EU ide vagy oda.
Az, hogy te akarsz itt mindenkit történelemből kioktatni, a tudatlanságból fakadó önteltség iskolapéldája.

toportyánzsóti 2013.12.04. 18:07:06

@Dzsentrisvihák: Mindig van lejjebb neked is diszlexiás,ha már mosolyogni sem tudsz akkor keress 1 vastag kötelet.

Veridicus76 2013.12.04. 20:59:15

A bejegyzés (és nem poszt, az a Buckingham-palota előtt van) címe váratlanul aktuális lett:
index.hu/belfold/2013/12/04/igen_az_ott_egy_medve/

:-)

Sturmabteilungsmann 2013.12.04. 23:16:20

Gratula, jó cikk!

Nekem azonban kissé mégis Putyin felé húz a józan eszem. Nem tudom miért,de van benne valami,amitol tobbnek,jobbnak tunik mint a brusszeliek.Lehet h a "bizánci"egyenesség az? Az,hogy nem lacafacázik,nem bújik hamis lózungok mogé,mint a sunyi unijósok..?

Mindenesetre ajánlom a videót: www.youtube.com/watch?v=urGLJlEECIc

Sturmabteilungsmann 2013.12.04. 23:18:46

@toportyánzsóti: soha nem érjuk el a "szintjuket",mert nem fogják engedni.
Ráadásul az alattomos propagandájukkal a magadfajta ostobbábbik agyát sikeresen át is mossák.Kár értuk,kár érted.

Sturmabteilungsmann 2013.12.04. 23:24:35

@macitalp: Ne haragudj hogy ezt mondom,de nagyon ostobaságokat írsz,lerí a soraidból,hogy nem érted mirol írsz.Fiatal lehetsz.. Az "uniós finanszírozás" az a tagállamoknak VISSZAOSZTOTT pénz, hogy mást ne mondjak,nekunk,magyaroknak még arányaiban(!) kevesebb is mint pl. egy írnek.Konnyu átverni téged (is)

Sturmabteilungsmann 2013.12.04. 23:28:18

Ha jobban belegondolok nemcsak hogy ellenszenvvel figyelem az EU-t,de gyulolom is! Sot; remélem,Putyin betesz nekik,ehhez nekunk,magyaroknak minden segítséget meg kell adnunk neki. Hogy az EU árulónak bélyegezne meg? Le van szarva,meg lesz nekik a maguk baja a bevándorlóikkal,meg polgárháborús gyújtogatósdijaikkal. Bár ott tartanánk.

Dzsentrisvihák 2013.12.04. 23:34:49

@toportyánzsóti:

Bocs, most túl jól megy az élet ahhoz, hogy felétek kelljen kacsintgatnom némi örömforrásért, te szellemi furunkulus. Bár perpillanat egész jól elszórakoztatsz, pörögj csak, kis szélforgó, pörögj, hátha egyszer csapágyas leszel.

Bálint Anna 2013.12.05. 02:03:40

@Shenpen: Ez a baj, hogy az európai összefogásból is üzletet csináltak valakik, pedig működhetne ez nagyon jól, csak ahhoz egy kicsi szemléletváltás kéne. Na de majd az idő eldönti, hogy működik-e ez az egész így is...

toportyánzsóti 2013.12.05. 08:01:59

@Dzsentrisvihák: Egyik veretes sutka a másik után,nyikorogsz mint 1 kenetlen csuti disznóólajtó.

toportyánzsóti 2013.12.05. 08:05:52

@Sturmabteilungsmann: Ahhoz a szinthez soha nem fogtok felnőni ovi ovisai,mert ahhoz először saját munkából és tehetségből kéne megpróbálni boldogulni,nem elég lopni,csalni,hazudni,magyarokat gyilkolni,közpénzeket saját zsebbe síbolni,aztán kayaibrahimos trükkök százaival tisztára mosni.
süti beállítások módosítása