kerenyi.jpgElőrebocsátom: rühellem, amikor a kommerekből lett vadkapitalisták, meg a maoistákból, polpotistákból, anarchistákból lett liberálisok kommunistázzák a Fideszt. De mi a francot tud tenni az egyszeri jobbos, ha a kormánypárt időnként tényleg egy az egyben úgy viselkedik, mint az 1964-es MSZMP?

Levelet kaptak a Fideszhez közel álló(nak tartott) jeles értelmiségiek, amely arról a nagyszerű örömhírről értesíti őket, hogy a kormány folyóiratot alapít. Igen, a kormány. Igen, folyóiratot. Sőt, nem is a kormány, hanem maga a kormányfő. És igen, ez így le van írva a levélben.

Mielőtt csatlakoznánk a ballibsi halálsikolyokhoz, hogy „ilyet még sosem…”, szögezzük le gyorsan: a 2010 előtti kabinetnek nem is egy, de legalább öt folyóirata volt. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben, mindegyikbe csak és kizárólag a szocik és/vagy a Szadesz elkötelezett médiawarriorjai írhattak. Csak, hát egyik se volt annyira idióta, hogy ezt a fejlécre is írja.

Nem úgy, mint az új”reprezentatív” havilap, a Magyar Krónika, amelynek felkérő levelének minden sorából süt a büszkeség: igen, seggnyalók vagyunk. „A tárgy nívós és sikeres folyóirat alapítása, mely eszméinket hirdeti. (…) Legyen e lap az állam által támogatott kulturális innováció egyik eleme. (...)”

Aham, jól látjátok. Ez egy olyan folyóirat lesz, amelynek bevallott, sőt büszkén hirdetett célja nem az, hogy tájékoztasson, szórakoztasson, vagy véleményt formáljon, hanem, hogy „eszméinket hirdesse”. Ennél még a Kortárs alapító nyilatkozata is diszkrétebben nyalt be a hatalomnak – holott azt a lapot az 1957-ben az MSZMP kezdeményezésére hoztak létre. (Igen, utoljára ők voltak annyira pofátlanok, hogy nyíltan vállalták, hogy a kormány lapot indít. De még nekik is volt annyi eszük, hogy a kiadást az Írószövetségre bízzák.)

És még nincs vége. Mert ez a csapat tudja mit akar, és nem röstelli ezt rögtön a legelején közölni a leendő szerzőkkel.

„A Magyar Krónika reprezentatív és gyűjtendő havi kiadvány. Kordokumentum. (…) A Magyar Krónika a centrális politikai erőtér építő embereiről szól. Fizikai és szellemi értelemben. Hőseit e folyóirat tisztelettel és szeretettel mutatja be. A Várkertbazár felújítását vezénylő néhai Zumbok úr, a Kossuth teret megálmodó Wachsler úr, a nagyberuházásokat bonyolító Fürjes úr, (…), a tejcsináló Cserpes úr, dalcsináló Ákos úr, a kiállításokat varázsló Baán úr, a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr, a borkészítő Bock úr, a lótenyésztő Lázár testvérek meg a többi eredményes ember mesélje el e folyóiratban gyermekkorát is, képzését is és a nagymama krémesét is.”

Ha valaki esetleg ebből a szájbarágós, rövid kijelentő mondatokkal modernkedő, de közben reménytelenül áporodott szagú, gigamodoros szövegből (dalcsináló Ákos úr – Irgalom atyja ne hagyj el!) még nem jött rá: a lapgründolás motorja Kerényi Imre. (A szerző mentális kórisméjének további gyöngyszemei a Cink cikkében olvashatók.)

Engem már évek óta izgat, de most már egyenest álmatlan éjszakákat fog okozni a kérdés: mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból? Lázár János titkos vanuatui bankszámlájának kivonata, Szájer József társkereső hirdetésének print screenje, vagy netán Orbán Viktor 1991-es betépett fotója garantálja a büntetlen ámokfutást?

Mert olyan nincs, hogy értelmes, 60-as IQ feletti, pszichiátriai kezelés alatt nem álló, tudatmódosítókat csak módjával használó embereknek ne tűnjön fel, hogy ez mennyire rettenetesen égő. Hogy a Kerényi&Co. kreatív munkaközösség az elmúlt három évben milyen rendkívüli teljesítményt el: bár az elmúlt két évtizedben messze nem ez a legszarabb kormány, mégis most a legégőbb kormánypártinak lenni.

Az én agyamat a legjobban az cseszi fel, hogy az ilyen korszakalkotó ötletek miatt lassan újra reménytelenül cikivé válik az egész jobboldaliság mint olyan. Öt-hat évvel ezelőtt még minimum liberálkonzervatívnak kellett lenni, hogy egy 40 év alatti társaságban emberszámba vegyenek. Mára a jobberség a szolgalelkűség, a szektás fanatizmus, és a betépett nemzeti-hippi ködevés szinonimájává vált.

Amúgy egyben nem téved Kerényi mester. Ez a kiadvány – ha lesz tíz olyan droid, aki hajlandó részt venni benne, és valóban megszületik – tényleg kordokumentum lesz. Egy olyan koré, amelyben létezhetett ez a pozíció:

„Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott”

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr485739512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megírom a naplót 2014.01.07. 18:51:23

Kedves Naplóm! Tisztázzuk az alapokat. A terapeutám szerint el kell kezdenem naplót vezetni. Azt mondja, felépülésemhez elengedhetetlen, hogy néha legalább saját magammal őszinte legyek. „Egészséges lelki életemhez feltétlenül szükséges, hogy kifejezz...

Trackback: Breaking News - közmunkások fogják írni a Magyar Krónikát 2014.01.07. 17:54:09

Miután a dolgok jelen állása szerint pénzért-posztért bárkit felszopó Kerényi úr nagyjából nulla százalékos találati aránnyal lőtte be, kik is lehetnek a hozzá kísértetiesen hasonló ápoltak, máris megszületett a megoldás. Az enyhe időjárási körülménye...

Trackback: Kormányégető Kerényi úr 2014.01.07. 12:39:02

Mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy_kommentelo 2014.01.06. 17:39:48

jó cikk, nagyon jó cikk! kivételesen minden sorával egyet tudok érteni :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.01.06. 20:19:31

Nem tudom, min kell meglepődni: ez a magyar jobboldal szellemi szintje, de főleg ez Orbán szellemi szintje és színvonala.
Az a hülye, aki valami mást várt.
Fognak még a közmunkások meg az iskolások kötelező jelleggel Orbán-operákat is nézni.

Ami az ÉS-t illeti: "mindegyikbe csak és kizárólag a szocik és/vagy a Szadesz elkötelezett médiawarriorjai írhattak." ez meg nettó hazugság.

Venyigeszu 2014.01.06. 22:57:50

" (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben,"
A cikk szerzője mit szed? Mert ütős a cucc, az biztos!

Venyigeszu 2014.01.06. 23:03:18

"Engem már évek óta izgat, de most már egyenest álmatlan éjszakákat fog okozni a kérdés: mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból?" _ Semmi extrát nem tud. Ez az ember - és "teljesítménye" - tökéletes lenyomata annak, hogy Orbánék mit gondolnak a saját híveikről.

toportyánzsóti 2014.01.07. 08:26:19

Lehetőségeihez képest messze a legszarabb ez a kormány te gyógyegér,már minden ígéretét pofánszarta,homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja.Ha megvan a 60 feletti IQ akkor már csak a tudatmódosítókról kell lelépned.

Lóránt Lenke 2014.01.07. 09:02:43

Azért érdekes lehet Kerényi környezete is. Nem hiszem el, hogy egyetlen ember nem akadt, aki erre a felütésre azt mondhatta volna, hogy "Te, figyelj Imi, ezt nem kéne..." És ez nem csak a jobbosokra érvényes.

kerekes pereces 2014.01.07. 10:17:04

Ha a fenti baloldali lapokat még most is állami pénzen tartják életben, akkor azok most jobboldali lapok lettek? Hiszen te is leírod, állami pénzen tartják most is életben őket.

Lasombra 2014.01.07. 11:13:32

"Mára a jobberség a szolgalelkűség, a szektás fanatizmus, és a betépett nemzeti-hippi ködevés szinonimájává vált."

egyrészt jó reggelt kívánok, másrészt, ha a fenti felismerés mellé tesszük, hogy ma is fölényesen vezet a fidesz a választási közvélemény-kutatások szerint, akkor még ennél is szomorúbb felismerésre juthat az ember.

a Kerényi-féle tanácstalanságodban viszont osztozom.

bár én ellenzéki volnék (igaz, pártot legfeljebb dobókockával tudnék választani), és szerintem az Orbán kabinet a szellemi sötétség egészen új bugyrait fedezte fel (igen, beleszámoltam az előzőek nagyágyúit is), Kerényi még ebben a mezőnyben is külön ligát képvisel.

a rezsim suttyó vonalán vannak sokan (Budai, Kósa, Lázár, Papcsák stb.)
a szervilis vonalon még többen (Semjén, Szíjjártó, Havasi, Hoppál, Zsigó, teljes Századvég, Békemenet-közeli "civilek" stb.)
de ezt a klasszik full retard vonalat viszonylag kevesen művelik (pl. Fekete vagy Selmeczi), de közel sem ezen a szinten.

ez a faszi egész konkrétan elmebeteg.

montipájton 2014.01.07. 11:28:13

A szerző meg kicsit forgassa a rutinból-hasból fikázott periodikákat, mert az ÉS-t vagy a Beszélőt csak azért egy lapon említeni Kerényi bármilyen termékével, mert azok kritikával élnek a mindenkori (!!) kormányzattal szemben, egyszerűen bunkóság. Akkor is, ha nem jobboldali lapokról van szó. Az értéket a fossal ne keverjük már.
A jelenlegi médiaviszonyokat ismerve amúgy is nevetséges dolog a 90-es évek "balliberális médiafölényén" duzzogni.

hétszázÁt 2014.01.07. 12:31:45

"Mert olyan nincs, hogy értelmes, 60-as IQ feletti, pszichiátriai kezelés alatt nem álló, tudatmódosítókat csak módjával használó embereknek ne tűnjön fel, hogy ez mennyire rettenetesen égő."

Nemtom, feltűnt-e, hogy ki a leendő lap leendő szerkesztője. Ha annyira égőnek gondolná, csak hagyná játszani K. urat, és rábízná valami csicskára a dolgot.

villain_ 2014.01.07. 12:33:17

még egy (szerintem) fontos dolog, ami valahogy kimaradt: a fidesz nem egyenlő a jobb oldallal! (kommunikációját leszámítva még csak nem is jobboldali, de ez most mindegy is)
szóval fideszesnek lenni kínos, jobboldalinak lenni nem kínos. pont, mint baloldalinak, liberálisnak, konzervativnak lenni se kínos.
ha valaki jobb oldali, meg kirohogheti a fideszt, baloskent az mszp-t, stb!

broáf 2014.01.07. 12:33:29

Van az a réteg, ami csak így érhető el. Ezekhez kell Kerényi, ezekhez kellett Mikola is a szinglihordázásával, Kövér a sokak számára vállalhatatlan kirohanásaival. Ezekkel a bohócokkal többeket nyernek meg, mint amennyien kezükbe temetik miattuk az arcukat.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2014.01.07. 12:50:48

drágáim, egyáltalán nem ciki jobboldalinak lenni, se most, se korábban.

fideszesnek lenni, na az a rendkívül ciki (és igazából 60-as iq felett nem is igazán van rá magyarázat)

szerencsére a fidesz és a jobboldali vagy uram bocsá konzervatív eszmék metszete üres halmaz, szóval csak nyugodtan.

merjetek jobboldaliak lenni. megéri.

elvekkel rendelkezni és azokért kiállni csodás érzés, egyszer próbáljátok ki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.07. 13:14:42

@Balogh Gábor:

Nem tudom, mi a bajotok Kerényivel! Illetve tudom: nem értitek. De ez nem feltétlenül az ő sara. Amit Kerényi tol, abban az 1957-es "Kortárs-szellem" a legkevesebb. (Olvass '57-es Kortárst és magad is látni fogod!) Kerényi frazeológiája a késődualizmuskori és a két háború közötti nemzeti keresztény középosztály kulturális attitűdjén alapszik, abból építkezik, annak egyfajta (némiképp ironizáló) újrafogalmazása. S mint ilyen, elképesztően modern dolog!

Téged azért irritál, mert nem erre vagy kondicionálva. Nálunk az elmúlt évtizedek liberálbolseviki kulturális- és értékhegemóniája máig ható nyomot hagyott az agyakban. Ha előítéletmentesen közelítenél a jelenséghez (s talán kicsit műveltebb volnál:-)), akkor fölfedeznéd Kerényi kommunikációjának összetettségét, többrétegűségét, korszerűségét.

fazan 2014.01.07. 13:48:00

"...a 2010 előtti kabinetnek nem is egy, de legalább öt folyóirata volt. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... )" Az ÉS, Magyar Narancs, 168 óra nem folyóiratok, mivel hetente jelennek meg. Ha írunk, akkor írjunk már normálisan, könyörgöm! :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.01.07. 14:08:06

"a 2010 előtti kabinetnek nem is egy, de legalább öt folyóirata volt. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben, mindegyikbe csak és kizárólag a szocik és/vagy a Szadesz elkötelezett médiawarriorjai írhattak"

Jelenleg a jobboldalnak több folyóirata van, mindegyiket állami támogatásból tartják el, és csak és kizárólag a Fidesz és/vagy a KDNP médiawarriorjai írhatnak.

Runciter 2014.01.07. 14:16:40

A Magyar Narancs pontosan mennyi állami támogatást ott és kap most? Vagy csak simán hazudtál egyet?

A Heti Választ nem említed, azt kétmilliárd forint állami pénzzel meg egy Andrássy úti ingatlannal stafírozták ki.

Runciter 2014.01.07. 14:18:03

@bbjnick: "fölfedeznéd Kerényi kommunikációjának összetettségét, többrétegűségét, korszerűségét"

:-DDDD
Itt arra gondolsz, amikor arról beszél, milyen kegyetlen volt a sorsa, hogy Aczél Györggyel kellett konyakoznia? Meg hogy hirtelen kinevezték színházigazgatónak a komcsik?

TFL · http://civilzone.eu 2014.01.07. 14:50:37

@bbjnick: Szerintem meg egy Sorbonne-on végzett székely liberális PR igazgatónak is dicséretére válna, amilyen filozofikusan sikerült neked két egész bekezdésben áltudományos és álmodern öltönybe öltöztetni Kerényi úr sima suttyóságát :D
Kár, hogy én se vok művelt, pedig értem, asszem :D

kávéőrült 2014.01.07. 14:51:48

Hajjaj... Ebből a mondatból az derül ki, hogy a posztoló rémületesen tájákozatlan:

"szögezzük le gyorsan: a 2010 előtti kabinetnek nem is egy, de legalább öt folyóirata volt. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben"...

érdemes megemlékezni akkor arról, hogy
"A Magyar Narancs 1989-ben lépett színre a magyar sajtópiacon, mint az akkori, alternatív-radikális Fidesz lapja, amely szabadon és kritikusan ír politikáról, kultúráról és életmódról. A lap és az alapító párt útjai 1992-ben elváltak: a Magyar Narancs nem a Fidesz lapja. Az újság szerkesztőgárdája 1994-ben Pulitzerdíjat kapott. 1998-ban, a Postabank-lapcsalád felszámolásakor a Narancs léte is megkérdőjeleződött, de a lap átvészelte a nehéz időket. Az újságot 1998 vége és 2000 áprilisa közt becenevén, MaNcsként publikáltuk. stb...

Tehát volt egy eredetileg FIDESZES lap, amely levált a Fideszről, kilépett a piacra. A Posta Bank támogatta, amikor az összedőlt - épp az első Orbán-kormány alatt -, akkor CSAK az olvasók tartották életben stb...

és ez csak a Magyar Narancs...

gastro vazze 2014.01.07. 14:53:17

először is: szar a cikk, mert rögtön mutogat a másik oldalra, ráadásul jó nagyokat hazudik is mellé. pl. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) - nem, ezeket jórészt a piac és a vásárlók tartják el, persze, hogy mentek bele állami hirdetések (a Hócipő pl. BKV-s vicces cikkeket írt elég élvezetes stílusban, de a töredékét kapták, mint most egy Közgépes hirdetés utáni bevétel a mno-nak, Heti Válasznak.
Ráadásul ezek nagy múltú lapok, vegetálnak már csak, de még léteznek.

Másodszor meg: Kerényi szerves része a TI rendszereteknek, jellemzően leképezi a "főnök" elmebeteg gondolkodásmódját . Olyanok vagytok, mint Kerényi, ha ciki, ha nem.

gastro vazze 2014.01.07. 14:56:50

" Lázár János titkos vanuatui bankszámlájának kivonata, Szájer József társkereső hirdetésének print screenje, vagy netán Orbán Viktor 1991-es betépett fotója garantálja a büntetlen ámokfutást?"

---hát igen. az a rohadék Freud és az őróla elnevezett elszólás. Mondjuk Szájer Úr nem tudom hol tud pedomaci hirdetéseket böngészni, de értem a célzást :)Lázárnak sem vanuatuban van a számlája, de van neki:) Viktor kórisméjét meg már lassan az egész ország fel tudja állítani:)

Veridicus76 2014.01.07. 15:23:16

Ez a kislabdadobáló, Népszabadságon ülve virággal integető modoros ripacs a létező jobboldal egyik legkártékonyabb rossz szelleme. Az egy dolog, hogy az egész pasas (?) egy ízléstelen giccs, de hogy kvázi fideszes Aczél Györggyé fújják, az gigantikus kultúrbotrány. (Megjegyzem, Aczélnak legalább volt ízlése és műveltsége.) Ez a kultúrgyalázat ezidáig kimerült a 2006-os lovasroham megföstetésében és a magyar gasztronómiára tektonikus erejű csapást mérő Venesz-féle proletárkonyha-szakácskönyv kiadásával; utábbi miatt Kerényi derest érdemelne, de legalábbis jóideig kizárólag a Venesz alapján kéne étkezzen. Ideje lenne pihenőre küldeni ezt a pojácát, mielőtt a nagy "csinálásban" visszajönnek büdös komcsik.

nevetőharmadik 2014.01.07. 15:51:50

Hát öregem, nehezen megy sajnálnom téged, de jobb, ha tudomásul veszed: Kerényi Imre a verbális megnyilvánulása a kormányunk elmeállapotának.

És ha ez így nem tetszik, akkor ülj le te meg akit normálisnak tartasz, írjátok le a jobboldali elveiteket, gründoljatok jobboldali mozgalmat/pártot, és rázzátok le magatokról a Fideszt!

Ha meg ezt nem akarjátok megtenni, akkor próbáljátok meg élvezni Kerényit!

Tyreo 2014.01.07. 15:58:04

Remélem Kerényi még sokáig a helyén marad!
Én ilyen jót régen röhögtem mint tegnap, a levelét olvasva.

kutya vacsorája 2014.01.07. 16:08:23

"időnként" viselkednek kommunistaként? feszt úgy viselkednek.
rezsicsökkentésen vett szavazatok? rezsicsökkentéssel államosítandó szolgáltatócégek? iskolák államosítása/áramvonalasítása? stbstbstb.
kerényi létezhetne, ha nincsen orbán?
üdvözöllek a föld nevű bolygón.

==T== 2014.01.07. 16:14:33

Sajnos a magát keresztény-konzervatív oldalnak nevező oldalnak is megvan a maga körúton belüli, egy teljesen másik Magyarországon élő, önmagát elitnek tartó rétege. Kerényi és körei ezt képviselik.

aszekelyek 2014.01.07. 17:02:37

még az elejét olvbastam csak el. Szóval az a baj, ad 1 . hogy nem tagadják le, hogy állami pénzből ? Hanem szépen megmondják. értem. ez olyan, mint a z őszödiről azt állítani, hogy igazságbeszéd. előtte úgy letagadta ferink a vizitdíjat, mint a sicc. Ma sincsenek tisztában a tisztelt baloldaliak vagy oly erkölcstelenek, hogy az nem ezzel a mércével mérik? ... hogy semmi eltérés, ez bevett szokás. A der Spiegel se azért ír ökörségeket, mert nem kap valakiktől erre elég sok pénzt. A többi lap is be van szépen kötve valakikhez. Miért kéne ezt titokban tartani? lesz még kérdésem a tisztelt Bí Dzsí-hez.

nem sok. egy. Miből gondolja, hogy ő eldöntheti, ki a droid, hogy nekem az ő véleményét kéne osztanom, mert ő kijelenti, hogy ez milyen égő. Azt nem kérdezem meg, hogy ki fizeti ezért, mert szt tudom. Mielőtt a nagyérdemű kevéssé magas IQ-val bíró tagajai azt hinnék, valami független rossz ízlésűt olvas. Aki nyáladzik, mert az a munkája Kerényire. mert az atrendy. Ajánlja is e a cink-et is. ezt nem nevezném gyöngyszemnek, amit ide sikrült hányni a felületre. nem tetszik. Ennyi erről elég is lett volna. Utálom, hogy lesz ilyen és lesz aki olvassa. rendben. valami dereng a sajtó szabadságáról esetleg? Nem hinném... nem Bí Dzsí fogja eldönteni, hogy menő-e olvasni azt, vagy nem az

GergoV 2014.01.07. 17:12:44

Nem vagyok egy echte jobbos, de részvétem. Tényleg. ;)

Kerényi még a felkért szerzők többségének is ciki, úgy tűnik. vs.hu/kovacs-akos-sem-ker-orban-lapjabol-0107/?utm_source=share&medium=referral&utm_term=belpol&content=sum&utm_medium=prkt

Zb74 2014.01.07. 17:16:26

Szerző nem jobbikos? Ha az - tehát ellenzéki -, akkor mit zavarja, hogy Kerényi a kormányt égeti, meg hogy "most a legégőbb kormánypártinak lenni"? Mert hogy Kerényi miatt válnék lassan újra reménytelenül cikivé "az egész jobboldaliság mint olyan", az azért nem igaz. A kormánypártiság, az igen, az Kerényi miatt (is) ciki, no de a jobboldaliság?

@bbjnick: A dualizmus korában senki sem írt olyat, hogy "tejcsináló", mert akkor még mindenki tudta, hogy a tejet nem csinálják, hanem fejik ;-)

@kávéőrült: A MaNcs szerkesztői hazudnak (csúsztatnak), ugyanis Pulitzer-díjat csak amerikai újságírók (és lapok) kaphatnak. A MaNcs szerkesztősége Pulitzer-EMLÉKdíjat kapott - egy New Orleans-i magyar üzletember által alapított díjat, amelyet csak magyar újságírók és szerkesztőségek kaphatnak, és egyáltalán nem azonos a Pulitzer-díjjal.

injuhasz 2014.01.07. 17:35:30

"(Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben"

A klubrádiót meg egyenesen az Orbán fizeti a saját zsebpénzéből... Ütős cuccot szívhatsz ecsém!

Egyébként jól mondod, csak nem tudsz szabadulni a beidegződött mantráktól!

Meg az is tetszett, hogy: "bár az elmúlt két évtizedben messze nem ez a legszarabb kormány"
Megnyugtatlak, ha lejössz az anyagról, akkor másképp látod majd!
:-)

zimba 2014.01.07. 18:26:10

Kerényi különben liberális. Régi mszmp-s is. Tehát a tietek. :P A fidesz tele van ilyenekkel, tehát az is a tietek urbánus-liberálisok. Még a rendpárti Tarlós is volt szdsz-es, csak aztán kilépett mer' megjött az esze. :)

Persze, legyen még függetlenek is behazudva a 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő. Esetleg a Népszava vagy a Népszabadság, valaki? A jó liberális akkor elégedett a jobboldallal, ha az is liberális mint ő. Pont az ilyenek tehetetlen dühből fakadó ál-cinizmusából, érvek nélküli hülyézéséből lehet tudni, ha a jobboldal jó úton jár.

Jobboldalról jót az élet és pánikgyár nem sűrűn írt, ez kőkemény tény. Mintha nem lenne, és nem lett volna hiszteroliberál mszp-szdsz párti lap az öt emlegetett. Most sem jobboldaliak, közismert a folyamatábra: Fideszt hülyézik, Jobbikot nácizzák, balra ejnye bejnye, vagy maximum építő szándékú kritika, mellette a jobboldalt ütik - vágják, a Jobbikot egyenesen betiltanák (!), tehát már csak kizárásos alapon is egyértelmű hova húznak : ballibek.

A hirdető is politizál, és más mecénások sem mentesek az ideológiai megfontolásoktól. Pl. Csányi is komoly pénzt tett az együtt-pm-be. A mszp-szdsz nyolc évében jobboldali médiában nem hirdethettek állami intézmények. Vagy itt van az az epizód, amikor fletó a Magyar Hírlap bojkottjára szólította fel még a magáncégeket is!!!

Idegen multi, bank, biztosító, stb nem fog soha nem neoliberális pártot, vagy civil mozgalmat szponzorálni, se balt, se jobbot. És sok cégvezetô egyszerűen nem mer jobboldali lapban hirdetni, mert fél, hogy a jellemzôen ballliberális kézben levô üzletfelei elpártolnak, amellett a "mi sokkal jobban gyűlölünk titeket" hálózat lejáratja, lenácizza, feketelistára teszi, hermetikusan elvágja minden boldogulási lehetőségtől. Csak kormányt cseréltünk, gazdasági elitet nem, ott megmaradt a maszop-szadesz rendszer.

radicalpuzzle.blogspot.hu/2014/01/ez-egy-ilyen-rendszer.html

A jó média pártfüggetlen - de nem értéksemleges! Nemzeti érdek érvényesítése és egyéb jóságok mint értékrend, aztán amelyik párt ennek, többé-kevésbé, megfelel, azt látjuk (és láttatjuk) a kisebbik rossznak. Amelyik párt direkt semmibeveszi az itt élők - a nemzet - érdekeit, azt bizony szidni fogja a jó média.

www.peticiok.com/forum/42995/start/35450#35467

"Széttöredezett kis szigetek vannak, amelyeken szellemi alkotómunkák folynak ugyan, de az a fajta Korniss-féle hevület, amely szerint „mi jobban gyűlölünk benneteket, mi ti minket”, itt nem működik. Nem azért, mert a nemzeti sajtó vagy média munkásai tehetségtelenebbek, kevésbé profik vagy nincs megfelelő szókincsük a trágárkodás mélységeinek érzékeltetésére. Az értékrendjük másmilyen."

zimba 2014.01.07. 18:29:26

A sanoma sem független, hanem ballib. Tele van az á dehogy politizáló, hazánk ellen eu-s kötelezettségszegési eljárásokat futószalagon indító multik hirdetéseivel, a női magazinokban is politizálnak, ott virít a libás, meseházy, fletó feje a pletykák és receptek közt. :D

www.fidesz.hu/hirek/2013-08-05/a-fidesz-valaszokat-var-a-sanoma-vezet337jet337l/

mno.hu/tema/Sanoma

Ordzsonikidze 2014.01.07. 19:13:59

Számomra mindig nagy élmény hallgatni, olvasni Kerényit, nem bántani kellene, hanem biztatni, akár javaslatokkal segíteni munkáját!
Én rögtön tennék is egy javaslatot, kellene egy olyan rovat is, mely régebbi, a lap színvonalát méltóan képviselő alkotók munkáit közli! Hogy még konkrétabb legyek, pontosan az első, ünnepi számba illene, egy Szabolcska Mihály vers, ezt idézem is – és Karinthy Frigyes „Egyszerűség” című átköltésében, hogy a lap szellemiségéhez még közelebb álljon:

Nem hivalgó, cifra páva
Nem modern az én szívem.
Egyszerűség lakik benne
Mosolyogva szelíden.

Egyszerű, de tiszta nóták,
Amiket én dalolok -
Mert a szívem súgja őket,
Nem is olyan nagy dolog.

Úgy csicsereg az én szívem
Egyszerűen, szabadon,
Mint a pintyőke madárka
Fönt a lombos ágakon.

Ami a szívemen fekszik,
Azt dalolom, semmi mást:
Legelő, kicsiny birkáktól
Tanultam a versírást.

Egyszerű és tiszta nóta,
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető.

A jó Isten egyszerűnek
Alkotta az eszemet,
Nincsen abban nagy modernség
Csak szelídség, szeretet.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Ady Endre
Lehetőleg máma még.

tobeor 2014.01.07. 19:19:12

"az elmúlt két évtizedben messze nem ez a legszarabb kormány"

Dehogynem. Közel s távol nem volt ilyen fos kormány. Ehhez képest még Gyurcsány is daliás nemzeti hőssé nemesedik.

1. Soha, még csak megközelítőleg sem loptak ennyit mint ezek. Sőt, ezeknél a lopás maga a rendszer, amit államvezérelten csinálnak. Ugye nem kell sorolni a példákat. És mivel központilag, szervezetten, és életvitleszerűen fosztják ki az országot, ezért ezek nem is egy párt, hanem ezek egy maffia. Igen, szó szerint egy maffia uralja az országot.

2. A maffia elárulta Magyarország ezeréves célját és akaratát, a nyugati integrációt. Úgy hangolnak a nyugat ellen ahogy régen az Oroszországból irányított kádárista bolsik.

3. A többit nem is mondom, a dilettantizmust, a pojácák seregét, az oktatás elsorvasztását, ezzel az ország szellemi tönkretételét, a folyamatos hazugságokat, tömegek agymosását, sikeres hülyítését, stb., stb.

Szóval gondolkodj el kicsit, sok rossz kormányunk volt, de a mostani maffiakormány galádságaihoz közel s távol egy sem volt fogható.

Módfelett Kényelmetlen 2014.01.07. 19:50:36

Ez a színvonal négy éve. Csak van aki előbb észre vette, van aki meg később. Jobb későn mint soha.

KopaszMercis 2014.01.07. 20:01:14

Szerintem jó ötlet…majd írok bele én is :D

Veridicus76 2014.01.07. 20:19:54

Valaki azt is tudtára adhatná ennek a csepűrágó pojáca Kerényinek (azon túl, hogy jó ízlésű ember lehetőleg kerüli a "csinál" ige használatát, mivel ez ocsmány germanizmus) hogy Cserpes úr nem tejet "csinál", hanem tejtermékeket. A tejet egy kedves jószág "csinálja", tehén a neve. Óvodában már illik tudni.

Gera 2014.01.07. 20:26:10

Kerényi Imrét úgy, ahogy van, Orbánnak köszönhetjük személy szerint. Ez azért elég sokatmondó. A kicsit is intelligens vezető fideszesek szerintem ugyanúgy sikítófrászt kapnak a csávótól, csak hát nem szólhatnak semmit.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.07. 20:36:06

@bbjnick: Nem akarja megpályázni Kerényi hecckészítő úr posztját? Maga még egy lapáttal arra is rá tud tenni, amit ő összehord. Írja meg!

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2014.01.07. 21:10:35

@Venyigeszu: Nyuszikam, ha olvastad/olvasnad ezeket az ujsagokat, akkor tudhatnad, h. ebben az egyben absolute igaza van a cikk irojanak!!! (egy libsi mancs olvaso irja ezen sorokat, mielott nekiallnal fidesztrollozni!)

Májking 2014.01.07. 21:44:04

Azért az "Élet és irodalom, Narancs" stb. oldalvágásért kár, mert nagyon jó írás, nyilván amolyan "vörös farok"-ként szükség volt rá.
Még 2011-ben olvastam egy cikket róla, ezek voltak az utolsó sorok: "De persze, ezt az egészet nem kell komolyan venni. Az, amit Kerényi Imre, valamikori rendező elővezet, az csak egy egykor csillogó elme mai szomorú emléke. Lehetne mellette valaki ilyenkor, aki kedvesen a karjára tenné a kezét és azt mondaná, sétáljunk odébb egy kicsit, Imre, nézd, milyen szép a naplemente. De nincs ott senki."

Májking 2014.01.07. 21:49:38

@Lasombra:
magam sem mondtam (írtam) volna szebben

stf! 2014.01.07. 23:25:37

A kivándorolt fiatalok százezreinek kellene egy-egy példányt küldeni belőle, ajándék túró rudival. Ha erre nem jönnek haza...

little green rooster 2014.01.08. 04:03:13

Jó a cikk, de van benne egy alapvető, ordas nagy hiba: a kormánypár jobboldalinak minősítése.
A FIDESZ, amelynek elnöke, jelenlegi miniszterelnökünk 2001-ig a Liberális Internacionálé alelnöke volt, mitől lenne jobboldali?
Ez legalább akkora tévedés, mint az SZDSZ-t liberális pártnak vélni.
Ahogy azok akkor lejáratták a liberalizmust, ezek most sok embernek örökre elveszik a kedvét a jobboldaltól.

Gazz 2014.01.08. 07:46:39

Tök jó cikk.
"mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból?"
Egyrészt a végletekig lojális. És Orbán szerintem úgy van vele, mint egy szép nő a belé szerelmes ronda de kedves férfival. Másra vágyik, de ha meg kell szerelni a csapot vagy békamenetet kell szervezni, akkor kéznél van, másrészt ugye ha netán megszorul az ember, és senki se áll vele szóba, ez akkor is ott lesz lelki szemetesládának.
Mondjuk szerintem ebben az országban tuti van legalább félmillió kerényi imre.

Balt 2014.01.08. 10:08:43

@bbjnick: Van benne valami. Végül is Kerényi igazi művészember, kiváló rendező, ért a(z értő) néző/olvasó nyelvén. Hogy politikai előítéletekkel szemlélik (pro és) főleg kontra, az a "szemlélődőket" írja le.

A minap láttam Szörényit az atv-ben Alföldi István a királyát védendő. Végül is megértem, ő mást lát bele, mint azt a politikai okokból Alföldit nyalók, és ezt értelmesen el is mondta. (Ott valszeg nem erre számítottak....)

Ezért azt mondom, legyünk megfontoltabbak. Persze Kerényi is lehetne...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2014.01.08. 11:05:13

Aki jobboldalinak tartja magát (és tényleg, nem Viktor-hívőnek), az tudjon már annyit, hogy a "ballibsi", balliberális stb. egy politológiai hülyeség. Az, hogy Magyarországon a baloldal és a liberálisok együtt kormányoztak, eleve egy anomália, de nem minden liberális baloldali és fordíva, sőt, valójában a baloldaliság és a liberalizmus elég távol áll egymástól. És a klasszikus liberalizmus inkább a jobboldalhoz áll(na) közel normális helyeken.
A cikk többi részével abszolút egyetértek.
Az "ilyen még soha"-val kapcsolatban: dehogynem, a cucilizmus alatt számos ilyen volt, sőt, minden sajtóorgánum ilyen volt. Csak közben volt egy rendszerváltás.

murok 2014.01.08. 12:17:09

"Mára a jobberség a szolgalelkűség, a szektás fanatizmus, és a betépett nemzeti-hippi ködevés szinonimájává vált."

Nem, nem mara, mindig is az volt.

JumboJet 2014.01.08. 12:33:40

A szerzö után szabadon: Előrebocsátom: még inkább rühellem, amikor a kommerekből lett, népnemzeti, istenhazacsaládozós, néhány év alatt a keretény erkölcs papjaivá avanzsált vércinikus, velejükig rothadt vadkapitalisták, vagy azok jelenlegi gyáva szekértolói, a Fideszesek habzó szájjal kommunistázzák az MSZP-t, mikor ugyanabból az akolból jöttek.
A felvetett dolgon kizárólag egy eleddig biciklibelsöben nevelkedett "naiv" jobbos tud csodálkozni.
Miért is csak most szakadt ki a bringabelsö? 93-óta produkáltak a fiúk épp elég felháborodni valót. Az utóbbi maj 4 évben meg csak azt.
Az inkriminált Kerényi úr, annak idején MSZSMP-tagként Moszkvában szervezett ünnepségeket...
Jó, jó, jobb késöbb, mint soha, de tényleg miért pont csak most tört be egy kis napfény a fejedbe?
Sok persze nem szüremlett be, ha leírsz egy ilyen mondatot: "maoistákból, polpotistákból, anarchistákból lett liberálisok."
Se maoista, se polpotista, se anarchista nem vagyok, csak egy szociálisan érzékeny liberális, aki egyébként a végére rühellte az SZDSZ-t, és örült, hogy kimúlt. És például a neoliberális gazdaságpolitikának se vagyok fanja. Bizonyos fokú protekcionizmus kell.
Megsúgom, lelked mélyén még Te is liberális vagy. :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.08. 14:41:50

@villain_: "szóval fideszesnek lenni kínos, jobboldalinak lenni nem kínos."

ez akár még igaz is lehetne, ha látnánk valami Magyarországon a jobboldaliságból. (meg a baloldaliságból is, persze...)

de sajnos jobboldalinak lenni ma annyit jelent Magyarországon, hogy hangosan vagy kussolva, de a Fidesz szekerét tolni.

alter 2014.01.08. 18:11:30

Az egyik legintelligensebb komment-folyam, amelyet különféle netes felületeken eddig olvastam.
Tény, ami tény: más a párthűség-szervilizmus és más a világnézet. Ezért a Kerényi félék megnyilvánulásai rémesek.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2014.01.08. 18:13:14

@idelle: van jobb és baloldal is kies hazánkban, csak politikai képviselete nincs egyiknek se.

valamilyen különös okból a választók nemzetiesch komcsikat, megélhetési pragmatikusokat, sötétzöldeket és lightnácikat szavaztak be a törvényhozásba.

esetleg megkérdezhetné valaki egy egységsugarú választópolgártól, hogy miért nem zavarja, hogy ellopják és marhaságokra költik el az adóját.

50% feletti újraelosztásnál ez azért fontos lehetne, gondolom naívan.

balfék 2014.01.08. 18:54:29

Remélem az Orbán papa is a szerző utálatát élvezi, mint kommerből lett vadkapitalista .

balfék 2014.01.08. 18:56:06

@bbjnick: Ja és ezért szopta fényesre a komcsik faszát is.

Hannibal ante portas 2014.01.08. 20:32:36

Azt nem tudom, hogy ez az egész Magyar Krónika valós vagy csak egy bedobott gumicsont, de Kerényi felbukkanása katasztrofális. Az meg méginkább az, hogy senki sincs, aki elhajtaná a francba. Minden lépésével, húzásával csak bajt okoz, egyszerűen vállalhatalan.
A blog elején a felsorolásan fontos lett volna említeni a HVG-t, mint az egyik leggátlástalanabb, saját magát szakértőinek álcázó hetilapot.

orizaa 2014.01.09. 09:44:36

B.G. szerző úrnak:
tegnap sikerült hallanom a klubrádióban.
felkeltette a figyelmem, hogy a demokratikus ellenzék bizonyos pártjainak ELVEIT illetően volt kifogása. (Gyurcsány kapcsán.)
Szeretném felhvni a figyelmét az alábbi közismert TÉNYEKRE:
A fidesz ultraliberális és antiklerikális pártként jutott be az első parlamentba. (Szadesz kistestvérének hívták őket)
Fiatalok voltak, liberálisak, és elveket vallottak.
Majd 3 év múlva O.V.-nak megsúgták (nem magától jött rá) hogy hatalmat (azaz pénzt) ebben a formában nem tud szerezni. legyen konzervatív. És lett is. Tudjuk, akinek nem vette be a gyomra az akkori fideszből az ELVEK felrúgását és a megélhetési politizálás térnyerését, azok százával repültek. (pl. Fodor G. aki azóta is tartja magát liberális elveihez.)
Azóta is (az elvei szerint alapvetően liberális és antiklerikális) O.V. a leg nemzetibb, konzervatívabb és egyházak zsebét (szavazatért)pénzzel tömögető szerepet játsza, bár elveinek ehhez nincs köze.
Másrészt ne felejtsük el, hogy ha Magyarország jogállam lenne, akkor Orbán és Simicska urak a székházpénz elsikkasztásáért ma is börtönbüntetésüket töltenék. (ha a balek Zuschlag X évet kapott, akkor nekik 100 X járna az összeg miatt)
Amig B.G. úr ennek a tábornak a - bevallottan is fizetett - azaz bértollnok szekértolója, addig mások ELVEINEK esetleges kompromisszumairól hitelesen nem tud nyilatkozni, ha szabad megjegyeznem.
Megjegyzés: koromnál fogva nem lehettem kiszes, mszmp-s, maoista, trockista, komcsi, polpotista, stb. ennek ellenére nyilván bekerülök ebbe a dobozba, mivel azok közé tartozom, akik nem nézik jó szemmel az államvagyon simicska-nyerges-orbán zsebekbe öntését, a demokrácia lebontását, az államosítást, a magántőke einstandolását, a baltás gyilkosokkal való kereskedelmet, a dohány és földmutyit, a nemlétező ellenségekkel szembeni folytonos pávatáncot és látszatháborút és főleg az oktatás és média terén bűnszövetkezetben elkövetett AGYMOSÁST. amelynek B.G. úr aktív kádere és fizetett katonája.
(lelke rajta, ennél ocsmányabb dologból is kell megélni nyomorultaknak.)

Veridicus76 2014.01.09. 20:39:49

Az Index híre szerint Orbán helyre tette Kerényit, ezt a vállalhatatlan ripacs nyálgépet.

Májking 2014.01.10. 15:59:53

@Veridicus76:

Kerényivel kapcsolatban egy dolgot lehetne tenni: elküldeni a p..ba, elvenni havi 600.000 (!) forintos fizetését, elvenni minden kinevezését, rangját; esetleg hűtlen kezelésért feljelenteni, mert egészen nagy összegű közpénzzel bánt (bánik) könnyű kézzel. Szóval ez a "helyre tette" tulajdonképpen nem jelent semmit. Ha már itt tartunk, érdemes megnézni az ATV ma reggeli műsorában Kerényit. Egy elmeorvosnak valószinüleg nem lenne szüksége személyes kivizsgálásra!

Gyorgy Nagy 2014.01.28. 16:22:45

Kerènyi a szociba is SEGGET NYALT és most is ezt tesz szopásal bővitve
süti beállítások módosítása