A tavaly októberi nagy balos lakodalom után az ifjú hitvesi pár rájött arra, hogy házasságuk nem lehet sikeres. Így hát a Mesterházy-Bajnai édeskettes threesome-má bővül, alul piros 60-as karikával. Csak 60 éven felülieknek! Jelen állás szerint az öreg Feri is bebocsájtást nyer a vörös hálószobába, és ha minden jól megy, becserkészheti a demokratikus lompost is.

gy.jpgA baloldalon lázasan folyik az új, most már három részvevős lakodalom szervezése. Hogy ki lesz a vőlegény és ki a menyasszony, és hogy milyen szerepet szánnak Ferenc-testvérének azt még nem tudni. Nyilván utóbbi akár szívesen elvállalná a vőlegény feladatait is, így Bajnainak és Mesterházynak jutna a jelen esetben nem túlságosan dicső menyasszonyi teendők ellátása.

Ami azonban biztosan látszik az az, hogy a násznép és a meghívottak ugyanazok, mint 2006-ban. Csupán annyi történt, hogy a pincérek már nem csak vörös csokornyakkendőben szolgálják fel a csapnivalóan ehetetlen, már nyolc éve megromlott menüt.

Arról pedig, hogy mit szeretnének csinálni az esküvő után egyelőre fogalmuk sincs. A három, valójában egymást is gyűlölő és minden lelkiismert-furdalás nélkül hátba szúró vőlegény számára most az a legfontosabb, hogy nászajándékok közül minél többet megkaparintsanak.

Az immáron háromszereplős kényszerházasság valódi, távlati célja azonban nem más, mint a remélt mesés hozomány megszerzése. Ennek érdekében, a korábbi sérelmeket félretéve még egymást is hajlandóak ideig-óráig elviselni a vörös vőlegények.  Egy-két közös kép is készül majd, amivel büszkén lehet hülyíteni, az esküvőn kívül rekedt plebs egy részét.  De nyugodjunk meg, a felszolgált ital elfogyasztásával nem csak a nemzetközi helyzet, hanem a hangulat is fokozódni fog. Régóta tudjuk, hogy nem is rendes lakodalom az, ahol hajnalban nem csattan el néhány jókora pofon. Biztosak lehetünk benne, hogy a Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány esküvő hajnalán, csak úgy szállni fognak a balegyenesek.  A vőlegények mellett csépelni fogja egymást a násznép is, ez kiváló mulatságnak ígérkezik.

A demokratikus lompos tehát újra kanyarban van a baloldalon, csakhogy ez a szerv már egyszer hat évig örvendeztette az országot. Ha Bajnainak, vagy Mesterházynak van gusztusa hozzá, egészségükre. De mi nem kérünk belőle, de igazából belőlük sem.

Jurenkó Ferenc

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr615743292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.01.07. 16:52:55

Birnbaum lompos kilóg a szádból Ferkusz,legalább jóízű a végterméke?

judy7 2014.01.08. 16:56:21

Sose értettem, alapvetően értelmesnek tűnő emberek mitől hülyülnek meg ha szárba szökkennek a jobboldali érzelmeik? Tényleg mi ez: Agymosás? Lobotómia? :)
Gratulálok a T. szerk.úrnak a kiváló Klubrádiós interjújához.
Egy kérdés forgott bennem végig a beszélgetést hallgatva: B. Úr, nem nyomja a halántékát a szemellenző...? :)
süti beállítások módosítása