szandika.jpgA hazai kereskedelmi csatornák kritikáját már sokan sokféleképpen megírták. Akik úgy gondolták, hogy a színvonal tekintetében már eljutottunk a pokol legmélyebb bugyraiba, azoknak csalatkozniuk kellett. Az RTL-nek ugyanis sikerült még mélyebbre kaparnia. Nagy munka volt, sokat dolgozhattak rajta, de összejött nekik.

Bizonyára a legtöbben már értesültek róla, hogy az RTL néhány hete műsorra tűzte a Tahó Való Világ legújabb szériáját. Ez a műsor nagyjából annyiról szól, hogy gondos odafigyeléssel összeválogatnak egy tucat címeres, tőrőlmetszett bugrist, továbbá hasonló mennyiségű és kategóriájú, repedtsarkú nőstény egyedet, majd hónapokon át azt nézik, ahogyan ezek közösen vakaróznak.

Azt már megszoktunk, hogy az efajta műsorok szereplőit a társadalom söpredékéből toborozzák. A VV „sztárok” legtöbbje annyira primitív, hogy még egy autósmoziba is alkalmatlan lenne székpakolónak. Hozzájuk képest a beton pingpongasztalon szocializálódott salgótarjáni munkásgyerek is egyetemi docensnek számít.

Az ember bármennyire is igyekszik elkerülni a Való Világgal kapcsolatos híreket, időnként mégis belefut egy-egy valoságshow „hősről” szóló hírbe. Véletlenül szereztem tudomást arról, hogy az RTL-nek sikerült a jelenleg is futó műsorba beválogatni egy olyan figurát, aki egy közismert csaló. Több tucat család életét tette tönkre. Építési vállalkozóként a gyanútlan vásárlókon át a kivitelezőkig mindenkit átvert. Jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt.  Az RTL-t azonban a jelek szerint ez cseppet sem zavarja. Ők úgy vélik, hogy ezzel a személlyel minden rendben van, szerintük kiváló példaképe lehet a hazai fiatalságnak.   

A mindennapjainkhoz már hozzá tartozik, hogy iskolázatlan munkakerülőket, és feslett erkölcsű nőszemélyeket mutogatnak a kereskedelmi tévékben. Jól tudjuk, hogy idehaza nem Cseh Laci, vagy Gyurta Dani a legnagyobb sztár, hanem az éppen aktuális valoságshow szereplő. Ebbe már sajnos kénytelenek voltunk beletörődni az elmúlt évtizedekben. Azt azonban nem lehet elfogadni, hogy ilyen gátlástalan bűnözőket propagáljanak, sztároljanak.

Nem tudom, hogy az RTL hova tud még süllyedni. Ha minden így megy tovább, a Való Világ következő bandájában Magda Marinkó, vagy Marian Cozma gyilkosai is helyet kaphatnak. Talán ezt sem kellene megvárni…

A VV6 továbbá még egy dologban korszakalkotó lett. Bár azt az eddigi szériák alapján is sejteni lehetett, hogy többségében kreált párbeszédek és mesterségesen gerjesztett feszültségek határozták meg a forgatókönyvet, ez az első évad, amikor a kereskedelmi csatorna vezetői nem szaroztak és kirakták az indexet: az egész show kamu. Az egyik véglény megijed egy póktól a sarokban, aztán pár perc múlva jön a Fókusz, ahol a pszichiáter a különböző fóbiákról beszél - mindez szépen előre legyártva, leforgatva. Itt már csak az nem látja az átverést, aki nem akarja, és a többség nem akarja, nincs rá igénye.

 

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr15778406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Késkovács 2014.01.23. 17:44:11

Nem ártana kijavítani a cikkben a helyesírási hibákat.

Veridicus76 2014.01.23. 20:17:28

Ér annyit ez a mocsokfolyam, hogy írjatok róla?

Bí Dzsí 2014.01.23. 20:38:36

Szerintem ér. Mert tetszik, vagy nem tetszik, ez a műsor ma Magyarországon közízlés-és közgondolkodás formáló erő. Ha már nem csak tahók és kurvák, de már egyenesen bűnözők is példaképekké válhatnak, akkor azzal sajnos foglalkozni kell.

Judenrein 2014.01.23. 21:18:37

Testvéreim! Kicsit szűkebb témájú, de pont ideillik. Olvassátok, terjesszétek!

A sajtó

Ha egyetlen élő képbe tudnánk összetömöríteni mindazt, amit a demokrácia sajtója száz év óta termett, a hazugságnak, perverzitásnak, őrültségnek: az emberi piszoknak olyan minden képzeletet túlrontó arányú eposza hemzsegne előttünk, hogy könnyen az a kérdés támadna föl bennünk, vajon nem az egyéni demokrácia volte a világtörténelem legőrültebb hallucinációja? a demokratikus kor fölhajnalodásával egy új szörnyeteg jelenik meg a történelem vad csalitjában: ezerkörmű és ezerszájú. Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz a tragédiája, rabol, de azért erkölcsbíró marad, hazudik és az igazság bajnokának ünneplik, katasztrófája a tömegeknek, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, ez a hisztérikus, mérhetetlen arányú zsivány: ez a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita.

Ez a sajtó végzetes és elmaradhatatlan következménye volt az egyéni demokráciának, mint amilyen következménye az evésnek az exkrementum. De ha már mint a történelem testén szervesen fejlődő orgánumot kivágni, megsemmisíteni nem lehet, igyekeznünk kell működését odafejleszteni, hogy a lehető legkevesebb veszélyt és legtöbb hasznot jelentse a közösség számára.

Azok, akik ma a sajtóveszedelem előtt fel akarják kiáltani a magyarság védő ösztöneit, rendesen egy igen végzetes egyoldalúságba esnek. Nem akarják észrevenni vagy helytelen taktikából nem veszik észre, hogy a sajtóprobléma nálunk két egyenlően fontos kérdésből áll: a) a zsidó sajtóveszedelem elhárítása, b) a magyar sajtó problémája. Általában csak az első veszélyt látják és láttatják, pedig a probléma egyik felét a másik felének megoldása nélkül elintézni képtelenség.

Természetes, hogy a zsidó sajtót kiszorítani kutya-kötelességünk. De rossz néven venni azt, de dühöngeni azért, hogy a zsidó sajtó olyan, amilyen: a legenyhébb kifejezéssel is végtelen naivság. Ismételnem kell, hogy amíg nem jutunk el arra a természetrajzi megismerésre, hogy minden faj minden egészséges erejével önmagáért küzd az életküzdelemben, botorságainkkal csak árthatunk a magyarság érdekeinek. A zsidó sajtó úgy, ahogy van, különböző arcával, vörös, fehér, nemzeti színű vagy színtelen frázisaival, nagyszerű szerve e céltudatos faj hódításának, s én nem tudok jobbat kívánni, mint hogy nekünk küzdelmében olyan céltudatos, céltudatosságában olyan egységes sajtónk legyen, mint amilyen a zsidóságnak a maga sajtója. Én is fölszisszenek ám, ha látom a zsidó sajtóban az ügyesen elálarcozott tőröket és ágyúkat, melyek életünk legfontosabb erőpontjai ellen irányoztatnak. De sokkal nagyobb fölháborodásom, ha a saját sajtónkban látom a legveszedelmesebb ostobaságot, céltudatlanságot és áruló rosszakaratot. Mert egyet nem lehet eléggé zengőn magyar és keresztény íróink lelkiismeretébe kiáltani. Mikor a zsidó újságíró azokat a sorokat írja, melyekre fölháborodásunk kitör, akkor ő saját fajának nagyszerű katonája. De amikor a keresztény újságíró követ e) a magyar lapban ostobaságot, mikor irigység, gonoszság vagy rövidlátás teszi végzetessé sorait, akkor saját faját árulja el, saját vérével szemben hitvány.
A következő fejtegetésben tehát eltérek attól a könnyű és hálás szokástól, hogy a sajtóprobléma tárgyalásánál megismételjem mindazokat a megszokott vádakat, melyeket az Est, a Világ, a 'Népszava és társaik ellen olyan fogyhatlan bőségben elszavalnak. Nem az én hibám, hogy az Est, Népszava és Világ vannak Magyarországon, de ha vannak, a természet minden törvénye alapján csak olyanok lehetnek, amilyenek, és ezen a legkondenzáltabb keresztény kurzus sem segít. Mert a szilvafán csak szilva, a zsidó fajon csak zsidó sajtó teremhet. De többet mondok: ha ma egyetlen hatalmi szóval el lehetne tüntetni a magyar életből a zsidó sajtó összes termékét, a sajtóprobléma a maga egészében fennállana.

Végtelenül szeretném, hogyha úgy mutathatnék rá a magyar magyar sajtó hibáira, hogy senki érzékenységét meg ne sértsem, de a javítás vágyát mindenkibe átvigyem. De igen kérem az illetékes tényezőket, hogy a következő kérdéseket tegyék lelkiismeretük gondos vizsgálatává. Volt-e valaha bármily sajtó számára kedvezőbb történelmi pillanat, mint a keresztény magyar sajtó számára az idegen uralom bukása után? Állott hatalmasabb tömegenergia, áldozatkészebb közönség, szomjasabb figyelem és irányíthatóbb lelkesedés, mint amilyen körülvette a múlt évben a keresztény magyar sajtót? a zsidók hibája volt-e, ha ez a nagyszerű hajlandóságú tömeg egy részében visszamenekült az Estihez, a Pesti Hírlaphoz, a Világhoz. Vagy a jóhiszemű tömegek hibája-e? a tömegenergia, anyagi eszközök, s a páratlan történelmi konjunktúra hatalmas tőkéjével arányban áll a keresztény magyar sajtó teljesítménye. Elérte-e a keresztény magyar sajtó azt a minimális eredményt, melyet ilyen erőforrások mellett el kellett érnie?
(folyt)

Judenrein 2014.01.23. 21:21:38

(köv)
Igazi lelki igazgatója volt a magyarságnak ez a sajtó a magyarság egységes céljai felé?
Anélkül, hogy felelni akarnék ezekre a súlyos kérdésekre, általános pontokban összegezem az elkövetett főbb hibákat. Minden pontra ezer példát hozhatnék az elmúlt másfél év magyar sajtójából, de még egyszer hangsúlyozom: nem bántani, nem érzékenységeket fölriasztani akarok. Egy nagy megújulás számára szeretnék megnyerni minden magyar jó szándékot.

1. Nem csak az egész keresztény magyar sajtóban, nem csak egyes orgánumaiban, hanem egyes orgánumainak egy-egy számában sem volt az egységes vezetésnek, a céltudatos egységnek semmi nyoma. És hogy minden szofizmát elkerüljek, hangsúlyozom, hogy nem az egyéni nézetek megokolható és sokszor termékeny különbözését kifogásolom. A zsidó írók nézetei közt is vannak eltérések, de azért az egész zsidó sajtó minden orgánuma, s ezeknek minden száma és minden egyes rovata bámulatosan egységes a faji céltudatosságban. Vedd elő a magyar újságok valamelyik számát. Az első oldalon száz vészkürtön riadó cikket találsz, hogy meg kell óvni a magyar kultúrát, magyar irodalmat és magyar sajtót a zsidó imperializmustól. A második oldalon hosszú cikk zokog búcsúzó himnuszt ennek az imperializmusnak egyik kidőlt alakjáról, Lánczy Leóról. A harmadik oldalon a művészi rovatok vezetője csinál reklámot zsidó művészeknek, és hallgat agyon jeleS magyar művészeket. Közben egy mérges cikkben belerúgatik valamelyik nagy erőpontot jelentő keresztény harcosba. Mert az egyes keresztény orgánumok munkásai különböző fajú, különböző kultúrájú, különböző moralitású és korú emberek véletlenesen összeverődött társasága, melyet erős, a magyarság érdekeit szemmel tartó vezetés nem tesz egységes organizmussá. Mindenik külön dudál tudása vagy tudatlansága, tiszta vagy szennyes indulatai szerint, s cikkének irányát sokszor előlegezésének sikere vagy az határozza meg, kivel szűrte össze a levet az Otthonban, ebben a förtelmes szíriai szellemi bordélyban.

Két jellemző példát mégis felhozok arra, hogy mennyire önálló hatáskörű hatalom lapjainknál minden egyes újságíró. Egyik, különben őszintén magyar hajlandóságú napilapunk irodalmi rovatvezetője egyik zsidó barátját lopta be tárcaírónak. Erre olyan fölháborodás támadt, hogy több cikket a drága baráttól mégsem közölhetett. A rovatvezető nem jött zavarba. A zsidó író zsidó feleségének dzsentris szagú nevet adott, s most a családi novellákat ez alatt a név alatt közli, és így jutott az antiszemita keresztény lap pénzéből egy elég jómódú zsidó családnak akkor, mikor igen sok jeles magyar író éhezik. Egy másik lap, melynek munkatársai a múlt évben elég éretlenül, mert céltalanul a kocsmákban is inzultálták a zsidó vendégeket, most azzal a zsidó, igen tehetségtelen zsidó íróval írat tárcákat, aki a kommün alatt a legszemtelenebb arroganciával védte támadásommal szemben a zsidó imperializmust. És hogy a dolog kevésbé legyen szagos, az illetőt megteszik ősszékely rabonbánnak. Pedig a szerencsétlen ugyanannak a lófőnek a törzséből való, melyből az "Így írtok ti" ízléstelen hisztriója szakadt.

2. Lapjaink, melyek a papírhiány idején is oldalakat tudnak juttatni a legjelentéktelenebb politikai hűhónak. Nem-tudom-ki képviselő kérődzéseinek, vicinális szellemességeknek, frivol pletykáknak, s a két sorban elintézhető gyilkosságoknak: a művészi, az irodalmi, szociális és gazdasági élet legaktuálisabb, legfontosabb jelenségeit és kérdéseit szó nélkül hagyják. Mindent adnak, amit el kellene hallgatniuk, s majdnem mindent elhallgatnak, amit adniuk kellene.

3. Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális fegyelmezettsége.

4. Lapjaink nem tudják elég éber és egységes szolidaritással támogatni a magyarság küzdelmeit és vezető harcosait.

5. Azokat a fontos hivatalos állásokat, melyeknek a sajtó, az irodalom és művészet életére irányító hatalma van, nagyrészt tehetségtelen tülekedők töltik be, kiknek kölcsönös szolidaritása lehetetlenné tesz minden üdvös változást.

Amint látjuk, azzal az égető veszedelemmel szemben, melyet a zsidó sajtó jelent a magyarságra, egyenlő súlyos veszélyek vannak a magyar sajtó belső szervezetlenségében. A sajtó problémájának megoldása a magyar élet egyik legsürgősebb követelménye. De ennek a megoldásnak a tervrajzát egy minden politikától távol álló, a magyarság legjobbjaiból, s legkülönbözőbb szakműveltségű jeleseiből összeválogatott orgánumnak kell elkészítenie. erős a hitem, hogy a következő három javaslat életbe léptetése nélkül a sajtó megújhodását el nem érhetjük.
(folyt köv)

Judenrein 2014.01.23. 21:22:59

1. Bizonyos előzetes készültséget várunk attól, akire rábízzuk a cipőnk sarkának vagy a zsebóránk megjavítását. Az újságíró a nemzet nagy tömegének elhatározását, tehát a nemzeti jövőt irányítja. 0 nevel közéleti pszichét a nemzet testébe. Erkölcstelen, infámis és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson mindenki, kicsapott diák, analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. És míg más pályán hosszú évek komoly tanulása után juthat szerény szerephez, a nyomtatott betű fedezékében már 1820 éves korában mérgezhet, rombolhat és ölhet. Vagy külön újságírói akadémiát kell felállítani, vagy az egyetemi oktatással kapcsolatban kell megoldani a kérdést. Minden érv, amit ez ellen a követelmény ellen hoznak fel, nevetségesen gyenge, míg megvalósítását a nemzet minden érdeke követeli.

2. A szerkesztőségek saját összes munkatársaikkal hetenként, az egész keresztény magyar sajtó összes munkásai pedig kéthetenként tartanak kötelező összejövetelt, melyen a politikai kérdéseket megelőzve megbeszélnék a közös irodalmi, művészi, szociális és gazdasági teendőket. Így alkalom lenne igen sok jó gondolat és megfigyelés fölmerülésére, s a faji szempontból egységes működés és psziché kialakulhatna.

3. Meg kell alakítani az újságírói kamarát. Ugyanekkor a cenzúra, mely a legjobb kezekben van is, csakis a magyar írókat gátolja, eltörlendő. A kamara fölött legyen egy legmagasabb sajtótörvényszék, melynek tagjai írókon kívül a jogi, gazdasági, pedagógiai élet s nagy erkölcsi testületek legkiválóbb képviselői legyenek. Ez az elég nagyszámú, parlamentszerű törvényszék egyes íróktól vagy újságoktól bizonyos időre vagy véglegesen elvehesse a működési jogot, ha az illető író vagy újság a nemzet érdekei ellen vétett.

E három javaslat megvalósításával elhárítanánk a hódító idegen veszedelmét, és egészséges útra terelhetnénk saját sajtónk fejlődését. Óriási feladat vár a sajtó munkájára. Neki kell történelmet alakító lelket, szolidaritást és faji egységet nevelni a nemzet figyelő tömegébe. Az élet vagy halál útjának megválasztásánál ő irányítja az első lépéseket. Ha piszkos vesztegetéseknek odafeküdve, gyáván és gonoszul a magyar élet ez elhatározó kérdéseiben is visszariadunk a tisztító munkától, akkor hagyjuk abba a pojácatáncot a keresztény nemzeti kirakatban, fordítsuk befelé a magyar címer tiszta arcát, s menjünk el vak zongorásnak a győztes idegen örömtanyáira.

Virradat, 1921. II. 6.

TommyFCIM 2014.01.23. 23:21:49

Szinte minden országokban vannak ehhez hasonló műsorok. Ezt hívják trash reality-nek. Általában ilyen emberek szoktak benne szerepelni, és ameddig igény van rá (márpedig van) addig adni fogják. Nem értem ezt a nagy felháborodást ezzel a show-al kapcsolatban. Nem közelező nézni, van sok csatorna, de egyszerűen ki is lehet kapcsolni tv-t. A bulvár média pedig
mindig az ilyen embereket szokta felkapni/nyomatni azért bulvármédia, ebből élnek. Amúgy azok az emberek akik primitív trágár módon szidják a műsort és az abban szereplő embereket és a nézőit mégis miben különböznek a bent lévő embereknél? De mondjuk mivel jobb egy sorozat ami gyilkosokról vagy drogosokról szól? Ez csak egy tv műsör, aki akarja nézze, nem lesz attól se több se kevesebb. Szánalmas az a hisztéria ami ezt a show-t övezi mindkét oldalról. Túl van lihegve az egész..

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 00:00:48

@TommyFCIM: Nem "szinte minden" országban de valóban sokban vannak ilyen műsorok. És ez egyik fontos ismertetőjegye, hogy miért rohad szét eme országok kultúrája, hagyományai. Pont ezen műsorok miatt.

A média alkalmas rá, hogy emberforma lényekből mocskos szubhumán hulladékokat formáljon. Pont ezért kéne betiltani ezen műsorokat azonnal.

TommyFCIM 2014.01.24. 00:42:46

@Nemzetstratégia: Akinek a média ilyen műsorokkal kitudja mosni az agyát már menthetetlen. Ha nem lennének az ilyen csatornák akkor lenne más valami/valaki aki befolyásolná vagy kimosná az agyukat. Helyén kell kezelni az ilyen műsorokat, aki rendelkezik egy kis intelligenciával arra a média nincs befolyással, akire meg igen annak már tökmindegy..

Szevasztok 2014.01.24. 09:04:27

@Bí Dzsí: "Ha már nem csak tahók és kurvák, de már egyenesen bűnözők is példaképekké válhatnak, "

... a politikusokról nem is beszélve.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.24. 09:24:30

Télleg mi a fasznak erről a szarról ennyit cikkezni? Ha azt élvezik hogy hemperegnek mint a disznók akkor csinálják, legalább elválik az alja csürhe a nemesebbjétől. Most már csak listázni kéne azokat akik nézik és megvonni tőlük a szavazati jogot például.

polly graph 2014.01.24. 09:36:33

Szintfelmérő teszt helyett kiválóan alkalmazható. Ha kiderül valakiről, hogy rendszeresen nézi, na akkor tudom, hogy nem kell erőltetni nála a Simple Past vagy Present Perfect jellegű feladatokat. :)

2014.01.24. 10:22:14

Nem tudom, miért kell azon hisztériázni, hogy milyen példaképek ezek a véglények a fiataloknak. Ez a nyomorult nyugdíjas gondolatsor évek óta érvénytelen, max az első pár ilyen műsornál volt igaz, de mára ez teljesen nyilvánvalóan trash-reality, és elég beszűkültnek kell ahhoz lenni, hogy azt gondolja valaki, hogy ezeket a szarokat azért nézik sokan, mert példaképet látnak bennük. A többség egyszerűen csak élvezi a mocskot, röhög, dagonyázik a vizuális fertőben, és két adás után nem akar majd VV akárki lenni. Ez csak egy tévéműsor, öreg, lejárt, kiismert formátum, senki nem gondolja szerintem, hogy ezek követendő emberek, mindenki tudja, hogy a legaljáról összeszedett banda, bohócok egy előrem egírt szerepben. Nem a '80-as években vagyunk, amikor a népek Isaura szabadságára gyűjtöttek 8ami mellesleg hoax). Aki nem akarja ne nézze (nekem pl a digitális átállás óta nincs tévéadásom, nem is hiányzik), aki meg élvezi, nézze. De nézni, közben hőbölögni, hogy mekkora szenny, az szánalmas (persze, tudom, senki se nézi, csak véletlen tudja, hogy Vivi tegnap Marcsi rúzsát használta).

2014.01.24. 10:23:56

@Bí Dzsí: tiltsuk be a Keresztapát is, abban aztán mindenki bűnöző, és többen látták, mint az összes VV-t. Ugyan, ne legyünk már nyolcvanéves nagyik.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.24. 11:28:50

Végre, a szellemi színvonalatoknak megfelelő műsort néztek. :D

colonel Tigh 2014.01.24. 12:47:25

Már a 6. széria megy? Jézusom... eddig egyetlen epizódot nem néztem meg, a 6 évadból 10 percet nem láttam. Büszke is vagyok rá.

arsenal71 2014.01.24. 12:57:07

Ez szép volt. Sikerült lealázni a salgótarjáni munkásgyerekeket is.

arsenal71 2014.01.24. 12:59:36

@tesz-vesz: Ezzel elveszted a művészfilmeket a komolyzenei műsorokat a tudományos és ismeretterjesztő filmeket stb.
Ez nem ok a büszkeségre.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 13:16:10

@TommyFCIM: "Akinek a média ilyen műsorokkal kitudja mosni az agyát már menthetetlen."

Baromság. Egyszerűen arról van szó, hogy lakosság többségének érzelmi színvonala egy gyerek szintjén van. Tehát a környezetet kell megváltoztatni.

Régebben is voltak egyszerű emberek, mégsem volt ekkora kulturális rohadás. Teljesen nyilvánvaló hogy e rothadásért a VV és a BB ringyói meg férgei elég sokat tettek.

Aki a népet magára akarja hagyni hogy "úgyis menthetetlenek", az egy veszett baromállat. Egyszerű a választás: vagy médiát tesszük rendbe, vagy elpusztulunk mint nemzet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 13:18:57

@arsenal71: manapság szinte bármit el lehet érni a neten, és megfelelő sávszélesség mellett meg is lehet nézni (youtube stb)
az új művészgeneráció egy része már rögtön youtube-ra készíti a műveit.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 13:22:23

@shitgun: akkor ennyi erővel menjen hardcore pornó minden nap 0-24-ben, mert azt is "élvezik" az emberek.

Tudom hogy a prolifészekben ahol felnőttél nem mondták, de a mocsok káros hatással van az emberi személyiségre. Tudod, a "lélekre", ami neked kétséges hogy lenne.

2014.01.24. 14:32:45

@Nemzetstratégia: menjen bazdmeg, fogd fel, hogy nézni nem kötelező, hát pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy nézd? Ha meg más nézi, mi közöd hozzá, mit foglalkoztat, ki nem állhatom az ilyen prosztó egybites szépelgő Coleho-lelkező önjelölt prókátorokat. Sok óbégató idióta, ne engedd a gyerekednek nézni, aztán nem lesz gond belőle, vagy dobd ki a tévét/mondd le az előfizetést, és vidd kirándulni a kölködet, menj vele moziba, meg bábszínházba. Ja, az melós, meg fárasztó, inkább hadd üljön a tévé előtt, te meg dohogsz, hogy szar a műsor, ahelyett, hogy kikapcsolnád, vagy felelmnéd a picsádat. Más kölke meg ne érdekeljen, mert ha a fejeden pörögsz, akkor se tudod a más kölkét megnevelni, aki fogékony az agyi szennyre, az VV nélkül is megtalálja, a külföldi adókon, a neten, az újságban. Vagy esetleg tiltsunk be mindent, és legyen heti egy otthonon kívüli program, a szentmise? Faszfej.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 15:18:32

@arsenal71: minden ami számít fönn van az interneten, a natgeo tv csatornáját meg ne is mondd, mert a 10 percenkénti reklámoktól kitépem a hajam, emellett vmi tetű igénytelen műsorok vannak rajta, azokon meg az ereimet vágom fel.
jobb hogy nincs tévé.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 15:20:03

@shitgun: kötelező a biztonsági övet is bekapcsolni az autókban, pedig lehetne mondani, hogy semmi köze nincs hozzá az államnak. csak éppen nagyonsok ember csak azért kapcsolja be, mert büntetik. ahogy hajdú péter műsorát se nézheti az, aki akarja, hisz az "értelmiségi felelős azért is, aki amúgy nem elég felvilágosult, nincs ízlése, vagy nincs elég erkölcsi érzéke ".

ha nem tetszik hogy ég a házad? ne nézzed

toportyánzsóti 2014.01.24. 15:22:36

Asszonyverő tahókra büszke jobber tahófrakció kezdja a saját portán a szinvonalkeresést,mondjuk kerényi elvtárs,bayermocskosszájú zsóti tökönrugdosásával.

Circus 2014.01.24. 15:24:26

@arsenal71: hadd csatlakozzak be a beton pingpongasztal okán, itt fönn, Pöstön is van/volt ilyen, tehát kár volt prolizni, rontott a poszt színvonalán.

Mindazonáltal, az 'ismeretterjesztő' és 'tudományos' csatornák jó részén is terjed ez a járvány, lásd a különböző csomagcsatás, zálogházas meg autó/motorpimpelő műsorokat (Mike és Ed kivétel :D ).

@shitgun: "Aki nem akarja ne nézze"
ez már régi téma, de mostanra már az interneten sem tudod kikerülni az ilyen 'híreket', bár pont most szerencsére most mintha visszafogott lenne a promó. Nagyon sokan ezért tudnak ilyen releváns infókat.

2014.01.24. 15:41:00

@tesz-vesz: ezek tök hülye példák. @Circus: hogy a picsába ne tudnád kikerülni? Nem kattintasz rá. A cikk címétől meg talán mégsem leszel agyhalott zombi, nemde? Valahogy te is idekattintottál, miért? Foglalkoztat? Akkor mit kérsz számon másoktól? Különben meg indexet, blikket, és társaikat se feltétlen kell olvasni, van nol, mno, meg ezer bulvármentes híroldal, magyar és külföldi egyaránt. Úgy bírom azokat a panaszkodókat, akik bőszen zihálnak, hogy de mindenhol ez jön szembe. Igen, a bulvár, meg szennymédiában. Faszé' olvasol indexet, ha tele van vele és idegesít?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 15:51:52

@shitgun: attól még hogy nem értek, még nem hülyék, fejtsd ki, és rá fogsz jönni

miért nem jó SZERINTED a példa?

2014.01.24. 15:57:26

@tesz-vesz: tényleg nem értem, de szerintem mert hülyén fogalmazol, elolvastam ötször, de nem lett világos mire akarsz kilyukadni. Ereszkedj le hozzám, fuss neki még egyszer alantasabb stílban, és akkor majd.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 16:01:19

@shitgun:

"nézni nem kötelező"

ez a magadfajta ócska sznob magatartás. az emberek mindig is igényelték hogy megmondják nekik. Konkrétan hogy megmondják nekik, milyen szart nézzenek. És a tévé megmondja nekik.

Tehát nem a bigbráner a tömegigény, hanem a vágy, hogy megmondják mi legyen a szórakozás, hogy készenkapva az emberek szájába tömjék a szart.

Aki nincs vele tisztában hogy 1997, a két szennycsatorna megjelenése óta mennyit süllyedt a közbeszéd színvonala Magyarországon, az nem ebben az országban él.

Itt lenne a legfőbb ideje hogy a kereskedelmi média nevű pöcegödör eltűnjön a magyar közéletből. A magadfajta faszfejeknek be kéne kúrni egy elkerített helységbe és zártláncú tévén ezt a szart nyomni 0-24-ben. Érdekes lenne megnézni mennyi idő alatt kattansz be tőle.

Azért rohadt köpedék magatartás amit művelsz mert úgy teszel mintha "független" lennél, holott ezt a szart véded, mintha valami értéket képviselne, te hulladék.

Ömlik ki a szar belőled, nevednek megfelelően.

A magadfajta beteg szarok miatt tarttunk ott ahol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 16:03:58

@shitgun: ezt úgy hívom hogy elvontabb, komplexebb, példálózós gondolkodás, h megértsük egymást, példát hozok fel

szerinted mindegy mi megy a tévében, akinek nem tetszik, ne nézze.

mondom, hogy ez téves, mert ha nem tetszik, hogy ég a házad, ne nézzed,
ha káros műsor megy a tévében, ne befolyásolja károsan az én nemzetet, az én társadalmamat károsa, mert akár a következő választásokon magam is megtapasztalhatom hogy ez nem jó

az igazi mao-t láttad már?

csak a vak nem látja, hogy ezek a műsorok elbutítanak, hiába nem nézem én, a társadalom többi tagja nézheti, akár fiatalok is, és én nem szeretem ha hülyék vannak körülöttem. érted már ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 16:06:14

@Nemzetstratégia: így van, de ez vonatkozik az index.hu-ra is, meg a többi szerencsétlenre, mint pl puzsér, akik folyamatosan káromkodnak nagynyilvánosság előtt.

2014.01.24. 16:10:39

@Nemzetstratégia: hát bocs, de eléggé agyilag retard, akinek a tévé mondja meg, hogy mit nézzen. Mellesleg ebből nyilván következik, hogy szerinted másnak, feltételezem például neked, kéne megmondani, hogy mit lehet nézni. Próbálkozz.
Mellesleg anyád picsáját védem, szarom le a VV-t, tévéadásom sincs, a neten néha rákattintok, aztán annyi. Én a te fajtádtól undorom inkább, ettől a szende megmondófasz attitűdtől, aki kiszúr egy dolgot felelősnek, és mantrázza. Bazmeg, a világ megváltozott, 97 óta kurva sokminden történt, és a nyugati világot nem csak kereskedelmi tévék rántották le, azért ez egy kicsit összetettebb folyamat, persze a magafajta agyhalott kutyagecik szerint elég lenne misét közvetíteni, és a régi jó erkölcsök visszaállnának. A társadalom mindig rétegzett volt, mindig volt alja, ami mindig szélesebb volt, mint az értelmiségi réteg (ahova te az önmeghatározásoddal szemben kurvaélet, hogy nem tartozol). Régen is megvolt az aljanép szórakozása, most is megvan, csak az eszközök meg a médiumok változtak. Ha ezt nem látod be, és démonként harcolsz a mával, akkor el vagy veszve. És még egyszer: de igen bazdmeg, nem kötelező nézni, lehet nem nézni, el lehet kerülni, és nem, te nem szabhatod meg másnak a saját erkölcseid szerint, hogy mit kéne néznie, mert egy kibaszott senki vagy.

2014.01.24. 16:16:31

@tesz-vesz: továbbra is hülye példa. A házam égése a személyes sorsomat befolyásolja, a tévés szart meg egyszerűen kiiktathatom, kábé, mintha varázsütésre elolthatnám a házat. értem, hogy a ház lehet a haza is, de a haza, vagyis a társadalom több millió emberből áll, és nincs az az erő, amely egységesen minden embert a jó felé terel egy társadalomban, ráadásul olyan sincs, hogy "jó" meg "erkölcsös" meg "ideális", mert ezek a fogalmak tízmillió embernél csoportként értelmezhetetlenek. Az egyetlen, ami a kezedben van, a választás joga saját magadat illetően. Az, hogy hülyékkel vagy körülvéve, az nem változna, ha hiphopp eltűnnének a kertévék, ahhoz ma már kéne a net, meg általában a tömegmédia eltüntetése, de ez se lenne megoldás, mert nem vagyunk egyformák. Te egy utópiáról beszélsz, nemzetmentésről, az emberiség megmentéséről, de ilyenről szó sem lehet, hacsak nem robbantod vissza az egészet az őskorba, ahol káros külső behatások nélkül éltünk. Állatként. Ez ma már nem megy, a hatásokat nem küszöbölheted ki, érted, nem cáfollak, csak azt mondom, lehetetlen eloltani a házat, úgyhogy költözni kell.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 16:16:45

www.youtube.com/watch?v=QWm-oTqyB2Y

Mielőtt bárki megnézné e hivatkozást, három dolgot szeretnék leszögezni.

1)Nagyon kevés dolog van amiben egyetértek Puzsér Róberttel, de e vonatkozásban teljes mértékben igaza van.

2)Nagy szégyen számunkra, jobboldaliak számára, hogy nem nekünk jutott eszünkbe először ez a gondolat.

3)Mindannyiunknak el kéne terjeszteni ezt "mémet", hogy felelősséggel tartozunk egymásért, nem hagyhatjuk hogy a másiknak ömöljön a szar a fejébe. Ennek jegyében a kereskedelmi tévéket legalábbis nagyon durván fizetősség tenni, hogy ne ingyen ömöljön a moslék, legalább fizetni kelljen érte. Első lépésnek ez megfelelő lenne.

Persze jellemző a magát nemzetinek és magyarnak hazudó fideszre, hogy semmit sem tesz ezügyben.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.24. 16:37:00

@shitgun: "persze a magafajta agyhalott kutyagecik szerint elég lenne misét közvetíteni, és a régi jó erkölcsök visszaállnának"

idézd hol mondtam ilyet, agybeteg! Naugye.

"Bazmeg, a világ megváltozott, 97 óta kurva sokminden történt, és a nyugati világot nem csak kereskedelmi tévék rántották le,"

Nem csak ők, de oroszlánrészük volt benne. Ha te is elismered hogy részük volt benne, akkor miről ugatsz?

"te nem szabhatod meg másnak a saját erkölcseid szerint, hogy mit kéne néznie, mert egy kibaszott senki vagy"

Nem a hatalom mértéke szabja meg akinek van igaza, hanem az igazság mértéke. Vagy igazam van vagy nincs, de ellentétben a hozzád hasonló erkölcsi söpredékkel, én hiszek valamiben.

"És nincs az az erő, amely egységesen minden embert a jó felé terel egy társadalomban, ráadásul olyan sincs, hogy "jó" meg "erkölcsös" meg "ideális", mert ezek a fogalmak tízmillió embernél csoportként értelmezhetetlenek."

Egy lelkileg, szellemileg szétrohadt trágyadomb valóban gondolhatja így, de lehet hogy más a valóság.

aeidennis 2014.01.24. 18:35:58

Megoldás erre a problémára: www.youtube.com/watch?v=nPhcYBAq61Y
Szabadulj meg az álnok trubadúrládától!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.25. 01:00:31

@shitgun: nem a példa a hülye, hanem te nem rted, továbbra is, látod. mondtam.

nem értetted mikor azt mondtam, hogy befolyásol engem is akár a következő választáson?
nem értetted amikor azt mondtam, hogy nekem személyes sors, hogy ne korcsuljon el a nemzetem?

és igen, lehet , hoyg a társadalom nagyobb része intelligens legyen, hülyék mindig lesznek, de nem mindegy, hogy etetjük-e őket, magyarán helyén kell kezelni őket, a megfelelő polcon tartani, és a számukat lecsökkenteni igyekezni kell . na.

ne relativizáljuk az erkölcsöst, meg a jót ,meg az ideálist, hát nyilván a való világ nézője fog erkölcsökről meg kultúráról papolni, a prolit nem etetni kell a szintjén a moslékkal, hanem meg kell próbálni felemelni. utat mutatni, beleverni a hülye fejébe az értelmet. és szigorúan be is tartatni, pl hogy ne ordibáljon az utcán, és hogy ne szemeteljen. stb.

majd ha mi kerülünk hatalomba, akkor nemcsak egy embernek lesz "választás joga".
van olyan h médiahatóság, már csak használni kéne , hogy ne születhessenek ilyen index címlapok:

index.hu/kultur/2014/01/24/semmi_baszakodas_csak_a_jo_bulik/

Circus 2014.01.25. 13:16:47

@shitgun: tudom, rossz lesz a példám, de mondjuk az Index főcímekben közöl bizonyos rendkívül fontos információkat, amit, ha átfutsz a főoldalon, automatikusan _látod_, még, ha nem is nézed. Hát így, cseszdmeg (csak, hogy a stílust megtartsam). Az Indexről kb. hasonló a véleményünk, de azért hadd fussam már át ezt IS, hogy miről írnak.

Nyilván nem tudok meg többet, mint amit akarok (nem kattintok rá, mert nem érdekel), de ott van a szemem előtt.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.27. 22:27:03

Egyetértek a cikkel, én is megvetem ezt a gyalázatos végterméket, amit magából kieresztett a Retek Klub. Csupán a salgótarjániakra szóló negatív megjegyzést nem értem, az mire volt jó? Vagy, ha Győzikére gondolt a szerző, akkor semmi gond ezzel, csak hát ő meg nem munkásember, hanem munkakerülő csaló.

___________________________ (törölt) 2014.01.28. 16:49:37

Aki primitiv, azert nezi. Aki nem primitiv, azert nez bele, mert ugy nezi, mint az allatkertben a majomhazat. Föemlös-etologiai tanulmanykent.

Vegül is csak annyi kene, hogy az media kommunikalja, hogy ez negativ pelda. Hogy itt valami pont azert van bemutatva, mert ez gaz, mert ezen minden ep izlesü ember olyanforman szorakozik, mint a horrorfilmen.

___________________________ (törölt) 2014.01.28. 16:54:04

@Bí Dzsí: ott van a problema az egesszel, hogy miközben a nezök egy resze azert tisztaban van vele, hogy ez nem peldakep, hanem pont az a szorakoztato benne, hogy olyan, mint egy allatkert, azert a csatorna ezt nem kommunikalja, ezert esetleg akiket gyerekeket nem nevelnek, azok tenyleg peldakepnek tekinthetik.

Ahol van neveltetes, ott lehet, hogy ugy ülnek le a gyerekkel együtt megnezni, hogy szülö is, gyerek is a szereplök primitivsegen röhög, mint amikor a Macskajajban a budiba pottyantott surmo gengszter gagogo libaba törülközik.

Nyilvan a Kek Feny se arrol szolt, hogy a rablogyilkos pozitiv peldakep. Csak itt mar elfelejti a media ezt elitelöen talalni.

Ugyhogy, vegül is, annyi, hogy nevelni kell a gyerekeket. Aki nevelve van, az soha nem fogja ezeket peldakepnek tekinteni, hanem ugy röhög rajtuk, mint a majomhazon az allatkertben.

___________________________ (törölt) 2014.01.28. 17:11:25

@Nemzetstratégia: ez nem is rossz ötlet - ha a szabalyozo levenne az engedelyezett reklamidöt kb. a tizedere, akkor maguktol is kenytelenek lennenek fizetösse valni, mint az HBO kb.

Amugy is mindig is problemas a media reklamokbol finanszirozasa, mert a vevö mindig az, aki fizet. Es a termek az, amiert a vevök fizetnek. Tehat ha az ember valami tartalmat ingyen kap, akkor ö a termek (az ö figyelme a termek) es a vevö a hirdetö. Ez annyira azert nem idealis meg akkor sem, ha a tartalom amugy jo.

Egyebkent az AXN, Film+, Cool, NatGeo stb. be vannak kodolva asszem Conax kodolassal, pont azert, hogy fizetös legyen. A MindigTV Extra is Conax. Csak a TV2, RTL szabadon foghato, meg persze a közszolgalati. A szabadon foghato kereskedelmi TV nemzetközi viszonylagban eleg ritkanak szamit, pl. a norveg RiksTV is csak a közszolgalatit adja ingyen, minden masra ott is lehet megvenni a Conax dekodert.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.29. 11:10:19

@Shenpen: "A szabadon foghato kereskedelmi TV nemzetközi viszonylagban eleg ritkanak szamit"

Erről beszéltem. Magyarországon ingyen tolják a lakosság fejébe a szart.

Az ilyen kis 'részleteken',- hogy miért engedi ezt a kormány -, jön ki, hogy mennyire nem érdekli őket a magyarság, hazaszeretet stb, hanem végsősoron csakis a még több a lehető legaljából. Mert ez még a közönséges fogyasztói szemétnél is aljasabb.

Firga Bacsi 2014.03.07. 23:17:21

@TommyFCIM: nos gyilkosságok is vannak,nem kell nézni vagy mi...
süti beállítások módosítása