Azt is érdemes lenne tisztázni, hogy különböző újságoknak és a hozzájuk köthető pártoknak vannak-e titkosszolgálataik, vagy pedig Magyarországnak? Mert az elmúlt napok történései fényében ezt már igencsak nehéz eldönteni.

haza.jpgBő egy hete az országban alig-alig ismerték a Jobbik EP-képviselőjét, Kovács Bélát. A választási kampányban aztán hirtelen „oknyomozó” újsággá táltosodó Magyar Nemzet bedobta a kémbotrányt, és beindult a hazaárulózás, a köztévé pedig – bizonyítékok hiányában –oktatófilmet is vetített arról, hogyan is néz ki a kémkönyvek szerint egy konspirált találkozó. Mondván „a valóságban is olyan ez, mint a filmekben”.

Az igazi bizonyítékokat az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága egy gyors zárt ülés után gyorsan tokosította is harminc évre. Mindez olyan hatékonyan sikerült, hogy az ott elhangzottak részletei naponta jelennek meg a sajtóban.  Itt fel is tehetjük a költői kérdést: miféle nyomorult titkosszolgálatok azok, amelyek nyomozati anyagai a titkosítást követő napokban már különböző szerkesztőségek asztalain landolnak?

Azt is érdemes lenne tisztázni, hogy különböző újságoknak és a hozzájuk köthető pártoknak vannak-e titkosszolgálataik, vagy pedig Magyarországnak? Mert az elmúlt napok történései fényében ezt már igencsak nehéz eldönteni.

A titkosított anyagok kiszivárogtatásánál azonban sokkal döbbenetesebb, hogy (amennyiben valósak a Népszabadság ma nyilvánosságra hozott értesülései) a magyar szolgálatoknak arra is jutott ideje és energiája, hogy „aknamunkával” megakadályozzanak egy egymillió dolláros iparipark-fejlesztést Tiszavasváriban.

A befektetőknek jelek szerint csupán annyi volt a bűnük, hogy iráni származásúak. A városnak pedig bizonyára csak annyi, hogy a jobbikos polgármester vezeti. A „bűnös városban” élőknek pedig bűnhődniük kellett, nekik nem jár rendes munkahely és megélhetés. Hogy miért nem, arról csak találgatni lehet. Az pedig bizonyára nem fog kiszivárogni a sajtóban, hogy valójában kinek az érdekében kellett derék titkosszolgáinknak hősies „aknamunkát” végezniük Tiszavasvári és annak lakosai ellen. 

Feltételezhetően nincs még egy olyan titkosszolgálat a világon, amely azon mesterkedik, hogy azoknak az embereknek tegyen keresztbe, akiknek a védelmére is esküt tett. Olyan pedig egészen biztosan nincsen, amely erre az árulásra még büszke és a sajtóban kérkedik vele.

 

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr496198196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2014.05.23. 14:18:37

Illetve mondjuk a „titkosszolgálatok” munkamódszereiről is derenghetne valami nem csak a cselédsajtónak de akár laikusoknak is... már csak nevezett szolgálat igen beszédes elnevezése alapján. Nem igazán nevezhetünk „titkosszolgálati műveletnek” olyasmit, aminek fejleményeiről és állítólagos eredményeiről napi szinten számol be a pártpolitikai bulvársajtó. :)

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.05.23. 15:55:49

Titkosszolgálatok minden rendszerben vannak. A csavar az, hogy demokráciában még inkább, mint diktatúrákban!

mrbateman 2014.05.23. 20:47:29

1 millió USD-nyi ipari park fejlesztés megakadályozása?!

Ejha, ez már igen...van vagy 3 családi ház ára újgazdagéknál!

Netuddki. 2014.05.23. 20:55:57

A fidesz éppen szalámizza a lobbikot ha nem tűnt volna fel. Úgy jártok mint a kisgizdapárt. Mára híre hamva nincs...

Pedro25 2014.05.26. 17:28:10

@kovi1970: Azért nyugodjunk le a picsába, csak azért mert aránylag kevesebb szavazatot szerzett a Jobbik nem kell kongatni a vészharangokat. Sajnos ez jó lecke arra nézve hogy az embereket első sorban a TV befolyásolja, az meg a Jobbiknak nincs. A Fidesz cenzúra meg mindenhol ott van. Jobbikban nincsen milliós amerikai-izraeli pénz hogy saját csatornát működtessen. De változnak még az idők...
süti beállítások módosítása