reklámadó.jpgNem kell politológus diploma ahhoz, hogy tisztán lássuk: a mai napon elfogadott reklámadó hosszú esztendők óta a legveszélyesebb banánhéj lehet a Fidesz talpa alatt. Az elmúlt években szinte vegytisztán bulváripari és bűnügyi-baleseti értesítőkké rohasztott kereskedelmi tévés hírműsorok most majd szépen újra felfedezik maguknak a politikai eseményeket – és nyilván nem azok kormánypárti olvasatát. Ezt már megírták, és a közeljövőben még alaposan agyonelemzik majd a legkülönbözőbb fórumokon. Szerintem viszont van ennél jóval érdekesebb – és elszomorítóbb – vetülete is az ügynek. Ez az egész történet ugyanis igen plasztikus képet ad a hazai közélet és média rémisztő kisstílűségéről.

Maga a törvény egy baromság. Az országos kereskedelmi csatornák kétségtelenül döbbenetes mentális és erkölcsi pusztítást végeztek ’97-es megjelenésük óta. Ezt azonban nem tökéletesen indokolhatatlan és védhetetlen (és nem utolsósorban a Hírtv-től az Animal Planetig mindenkit sújtó) ágazati különadókkal kell orvosolni. Hanem mondjuk azzal, hogy az állam az ilyen sunyi hátsókapus megoldások helyett nyíltan felvállalja, hogy felelősséget érez állampolgárai szellemi és morális állapotáért. Ennek megfelelő médiaszabályozást alkot, és ezt be is tartatja. (Ahelyett, hogy B kategóriás pártcsinovnyikokkal tölti fel a Médiahatóságot.)

Csakhogy nem érez. És ennek az intézkedésnek nem is ez a célja  A reklámadóval kapcsolatos morális illúzióinkat legkésőbb akkor húzhattuk le a wc-n, amikor egy utolsó pillanatban hozzávarrt módosító indítvánnyal lényegében sikerült mentesíteni alóla a Tv2-t. Amely pont ugyanolyan nagyteljesítményű szarágyú, mint az RTL Klub – csak éppen néhány hónapja felvásárolták Fidesz-közeli cégek.

Ennél már csak az a gusztustalanabb, ahogyan az új adónem első számú áldozata, az RTL Klub reagál. A csatorna híradója csutkára tekert ballib megafonként működött a 2002-es kampányban, majd, miután 2008 körül világossá vált, hogy a Fidesz biztosan kormányra fog kerülni, vígan végigbulvárkodott nagyjából 6-7 évet. Az utóbbi időben a „Béla bácsi majdnem leesett a Zetorról”, a „Részegen vezetett fűnyírót”, vagy a „Rotációs kapa végzett a tengerimalaccal” jellegű anyagok szinte teljesen egyeduralkodóvá váltak. Kiszorítva nem csak a közélet, de úgy általában a minket körülvevő valóság minden valóban fontos történését.

Most azt ígérik, hosszabb és tartalmasabb híradóval fognak jelentkezni. Ez a tartalom nyilván 90%-ban a kormány fikázásában fog kimerülni. Akit ütnek, visszaüt, ezzel nem is lenne baj. (Orbánék pont e logika mentén csinálják ki az RTL Klubot, törlesztve a tetemes 2002-es számlát.) Az az alig leplezett öröm azonban, ahogyan ezt a balliberális média, és értelmiség figyeli, mélységesen szánalmas. Azok az emberek, akik egyébként a büdös életbe nem kattintanának az RTL-re, akik évek óta szidják – teljes joggal – a kertévék Kádár-rendszert megszégyenítő, kínosan apolitikus híradóit, most vörösre tapsolják a tenyerüket a csatorna „karakán, bátor” kiállását dicsérve. Eszükbe sem jut (vagy, ha igen, akkor sem zavarják meg vele a nagy reklám-népfront osztatlan lelkesedését), hogy az RTL továbbra is nagy ívben szarna a Fidesz összes mutyijára és disznóságára, ha a kormány nem követte volna el azt a megbocsájthatatlan bűnt, hogy hozzányúlt a profitjukhoz. És ezt az egész gusztustalan kisszerűséget még csak nem is tagadják.

Hatalmas felháborodás és tiltakozási hullám (amelyhez a Jobbegyenes is csatlakozott) követte az Origo főszerkesztőjének kirúg(at)ását. Abban a sztoriban az volt az igazán ijesztő, hogy Lázár nyilvánvalóvá tette: mindent megtehet és mindenre képes a hatalomért, és ezt nem is igazán leplezi – hadd lássa a nép, kivel van dolga. Ugyanez a logika áll a reklámadó bevezetése, de az ellene tiltakozó RTL sunyi taktikája mögött is. Mindent a pénzért és a hatalomért, és ezt már tagadni sem kell, sőt annál jobb, minél nyilvánvalóbb, hogy semmilyen morális gát és indíttatás nincs. Egyszerűen átvágjuk a másik torkát, mert az utunkban áll.

Ez a velejéig rothadt magyar politikai és médiaelit krédója. Ebbe a Crocosaurus vs. Megashark küzdelembe mindkét fél, a kormány és az RTL Klub is beledögölhet. Egyikért se lesz kár.

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr276296042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2014.06.11. 17:55:29

"Nagyteljesítményű szarágyú" - ez tökéletes definíció. :-)
A reklámadóval egyébként alapjáraton egyetértek, de én úgy csinálnám, hogy külön megfingatnám azokat a külföldi tulajdonú adókat, amelyek lengyel meg román meg szlovák nyelvű reklámokat tolnak a pofámba, ezzel a gesztussal egyértelműen kinyilatkoztatva, hogy totálisan semmibe vesznek, még arra sem méltatnak, hogy az anyanyelvemen dumáljanak rá a vásárlásra. Ez akkora pofátlanság, hogy minden büntetés és szívatás kevés az ellentételezésére.

freehckr 2014.06.11. 21:07:06

„országos kereskedelmi csatornák kétségtelenül döbbenetes mentális és erkölcsi pusztítást végeztek”

...és az megvan, hogy minderre volt vevő, azaz közönség már az indulásuk pillanatától fogva?! Szerintem nem kéne csak a kertévéket hibáztatni, ha már ezt valamiféle hibáztatásnak szánjuk, ők csak azt adták, amit a nézettségi statisztikák visszaigazoltak... ha valami nem vonzotta a közönséget, azt vették is le a műsorról, ahogyan ez szokás kertévéknél...

A reklámadó meg abban a formában baromság, hogy előtte is világrekord mértékű és számú szektoradó volt „hivatalban”. El kéne dönteni már végre, hogy válság van, és akkor annak megfelelően kellene kezelni a szektoradók mellett a költségvetést is (családtámogatásnak szánt proli szavazatvásárlásokat felszámolva), vagy nincs válság, de akkor meg illene ennek az adórendszeren is látszódnia, és ideje lenne ezeket a „válságadókat” végre kivezetni...

Egyenlő közteherviselésre hivatkozni meg ordító hozzá nem értés, annak tükrében, hogy az EU kőkeményen szabályozza a kettős adóztatást, tehát a külföldi székhelyű multi _a büdös életben nem fog adózni_ Magyarországon, amíg mi az unió tagjai vagyunk. Jó reggelt...

freehckr 2014.06.11. 21:10:01

Kéne már végre egy jobboldali piacbarát kormányzat, mert ez a Fidesz-MSZP szocializmus, amihez néha vígan és tapsikolva csatlakozik a Jobbik is az ötvenes-hatvanas években vágja vissza Magyarországot...

Haloperidol 2014.06.11. 21:10:58

Igazabol nem ertem, hogy miert kell gusztustalannak nevezni az RTL Klub rekciojat. Kereskedelmi csatorna, definicio szerint a penz erdekli. Eddig bekenhagytak, most hozzanyultak a penzehez. Folosleges itt erkolcsiseget predikalni, ugysem erdekel senkit sem, plane a (fideszes) politikuokat nem. Mindenki ugy harcol, ahgy tud.

freehckr 2014.06.11. 21:17:40

Ja és igen, mivel a Fidesz-KDNP nagyjából ugyan olyan károkat okoz Magyarországnak, mint az MSZP-SZDSZ, magasról lesz*rom, éppen ki és milyen eszközökkel ekézi őket... Orbánt és söpredékét mihamarabb el kell távolítani, még akkor is, ha egy Bajnai-kaliberű gengszter váltaná őket a bűnszervezetével... az majd legyen akkor probléma, most a Fidesz-KDNP a méreg.

Ómacicka Bábó 2014.06.12. 11:25:17

Imádom amikor az okosok cenzorért kiáltanak. Érdekes nekem nemkell megmondani honnan kapcsoljak el.Nektek segítség kell hozzá?

Omár mollah 2014.06.12. 12:04:08

"Ebbe a Crocosaurus vs. Megashark küzdelembe mindkét fél, a kormány és az RTL Klub is beledögölhet."

Inkább Alien vs. Predator. Annak ez volt az alcíme: whoever wins we lose

randomuser1 2014.06.12. 13:27:05

öt éve ezt csinálják, kivéreztetik a külföldi céget, a felszabaduló piacot, hátramaradt infrastruktúrát megbízható hazai emberek közt elosztják, hol itt a gond?

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.06.12. 13:36:08

A Fideszre a legkomolyabb veszélyt az jelenti, hogy megszűnt az ellenzéke. Ellenfél hiányában nem lehet a konfliktusos politizálást folytatni, ezáltal alapjaiban kérdőjeleződik meg a folyamatos konfrontációra épülő harcos működésmód létjogosultsága. Ellenség híján megindul a belső harc, amit már most lehet érzékelni. A Fideszt nem az ellenzék fogja megdönteni, hanem az általa felépített rendszer fog magától összeomlani.

Benzinszivo Szunyog 2014.06.12. 13:50:11

@kovi1970:
így is van. Már várom, mikor lesz a FIDESZ-nél a "Hosszú kések éjszakája" mikor Viktor elhajtja Lázárt a fenébe megmentve ezzel tőle az országot

32FNewYork 2014.06.12. 13:57:47

Azért az 1,9 milliárd adót, melyet várhatóan a TV2 fizet be, nem tartom elhanyagolhatónak. A kereskedelmi adók híradóinak rohasztását maguk végezték, minden következményét megérdemlik. A két adó nélkül virágzó médiaélet lehetne Magyarországon, ezt a egyértelműen a németeknek köszönhetjük. A médiaállapotok felelőssége hasonló a devizahitelekéhez. Idejöttek és gátlástalanul lerabolták a piacot. A kutyát nem érdekli, hogy utánuk itt kő kövön nem marad. Karthágó a rómaiak után.

Szevasztok 2014.06.12. 14:28:09

"mindkét fél, a kormány és az RTL Klub is beledögölhet. Egyikért se lesz kár."

Soha nem gondoltam volna, hogy ezt egy jobboldali blogon valaha leírják!

Makkasz 2014.06.12. 14:45:57

"Hozzanyultak profitjahoz"

Ahogy "hozzanyultak" (magyarul ellpotak) a maganvagyonokat is szemermetlenul, vagy rezsit csokkentettek, hogy utana az allamositott kozmucegek vesztesegeit adobol finanszirozzak.

Erdekes, hogy az egyetlen nyereseges csatorna, mely komoly adofizeto (szarra verve az allamilag tamogatott kozmediat) aminek "profitjahoz hozzanyulnak"(ordasul meglopjak).

Telejsen mindegy hogy milyenek a kereskedelmi TV-k, a posztolo kepzelgese RTL partossagarol (hol ment Fabry agyarc?), mennyire fost sugaroznak. Ok azt teszik amire igeny van. Ha tobb koncessziot ad el a kormany, tobb nagy TV jon, a fogyasztoi igeneyek masfelek, reagalnak ra a kereskedelmi TV-k is.

Ezt a rohejes kepmutatast, hogy normalis mediatol valamifele nevelest, tudomanyos ismeretterjesztest varnak el, be ne nyeld ostoba.

Ahol a bulvarra kisebb az igeny, ott azt attoljak specialis csatornakra. De egyebkent a bulvar a vilagon mindenutt a foaramlat, az erdekli az embereket ki-kivel felre hogyan, es nem koltok-irok, vagy eppen gazdasagi szakemberek vitaestje.

nu pagagyí 2014.06.12. 14:49:33

"Ennél már csak az a gusztustalanabb, ahogyan az új adónem első számú áldozata, az RTL Klub reagál."

Egyelőre talán örüljünk annak, hogy az RTL klub hajlandó a valóságról is Híradót készíteni. Viselkedésük egyébként semmiben nem különbözik az átlag-beszari magyar polgártól, aki egzisztenciális félelmében minden mocskot szó nélkül elvisel, sőt még asszisztál is mások megnyomorításához. Amint kicsöppen a jóból, akkor visszamenőleg is bátor lesz, elhomályosítva azok szerepét, akik tényleg azok voltak. Alig várom már a sok partizán felbukkanását, akik egymást taposva másznak majd elő a lyukból, ha megroppana az Orbán-rendszer.

Sexual Harassment Panda 2014.06.12. 14:58:15

@Szevasztok: a kormàny hogyan "dögölne" bele??!!

nu pagagyí 2014.06.12. 15:14:55

Alig várom már, hogy minden TV és rádiócsatornát Wass Albert szellemisége hasson át. Reggel egy kis trianonozás, délben áhítat, este a fogyatkozó nemzeten való síránkozás, hátha valaki kedvet kap a szaporodásra.

turista a saját országában 2014.06.12. 15:19:54

"Most azt ígérik, hosszabb és tartalmasabb híradóval fognak jelentkezni. Ez a tartalom nyilván 90%-ban a kormány fikázásában fog kimerülni."

Nem fikázás, hanem a TÉNYEK, a VALÓSÁG bemutatása. mi történetesen a Fidesz és a kormány ellen szól.

nu pagagyí 2014.06.12. 15:30:33

Tűrhetetlen állapot volt, hogy a tampon, csodaedény és a prosztata gyógyszer reklámok után befolyó pénz nem gyér nézettségű jobboldali rétegmédiát gazdagította. Sajnos az irányított közbeszerzésnek is vannak korlátai, nem tudtak volna mit kezdeni a sok csodaedénnyel. Most viszont sikerült átvágni a gordiuszi csomót, a reklám maradhat, csak a befolyó pénzt lopják el.

turista a saját országában 2014.06.12. 15:38:09

"Az elmúlt években szinte vegytisztán bulváripari és bűnügyi-baleseti értesítőkké rohasztott kereskedelmi tévés hírműsorok most majd szépen újra felfedezik maguknak a politikai eseményeket – és nyilván nem azok kormánypárti olvasatát. "

Az volt a legnagyobb mocskosság, hogy a 2010-es kormányváltás után minden szolgáltató megkötötte a maga kis piszkos háttéralkuját az új hatalommal. Az addig kemény kormánykritikus (már akkor orbánseggnyaló) TV2 közéletre koncentráló hírműsora azonnal struktúrát váltott - jött a mai napig tartó felállás a "megölte-kirabolta-leszúrta-agyonverte" - hírözönnel. Az RTL Híradója egy ideig még tartotta magát, aztán a jó viszony biztosítása és bizonyos megegyezés eredményeképpen az is váltott. De ugyanígy megkötötte a háttéralkut a balliberális, vagy azoknak hazudott médiumok is: ATV, Klubrádió - legföljebb erről senki nem ír vagy beszél.

Ez a hatalom példátlan módon elérte, hogy a magyar hírműsorok a politika, közélet iránt kikapcsoljanak, ill. butítottan, a lényeget, összefüggéseket elhallgatva tájékoztassanak. Fegyvere a fenyegetés, és természetesen a pénz volt, illetve - ismerve a Fidesz természetét - bizonyos mértékig hathatósan működött az önkontroll is.

Ilyesmi csakis a diktatúrákra jellemző. Egy szaros, mocskos diktatúrában élünk, ahol végső soron a kormánytól függ, mit látok - hallok a hírműsorokban, mi kerülhet adásba és mi nem, és ahol a hatalom ízlésbeli megközelítéssel viszonyul az egyes tartalomszolgáltatók felé, és aszerint tesz köztük különbséget: kedvez, vagy büntet. Ez a világ demokratikus felén mind nonszensz és megengedhetetlen.

_most_ 2014.06.12. 15:51:03

már unalmas, hogy mindenki szidja a kereskedelmi tévéket, aztán mégis mindenki nézi, van most már egy rakat adó, simán el lehet kapcsolni, nem mint régen, nézhetné mindenki a spektrumot, ha akarná. A híradó bulvárosítását meg szerintem a tv2 kezdte, aminek hatására elkezdett nőni a a tv2-s híradó nézettsége, erre reagált az rtl klub, a bulvár meg a botrányok érdeklik az embereket, ez van.

ex-dr. vuk 2014.06.12. 17:25:03

@Veridicus76: azert megdobbento, hogy itt mindenki allami erovel akar kicsinalni valakit... megfingatni a kulfoldi reklamokert?.. ocsem. mindig elfelejti a birka magyar nep: NEM KOTELEZO NEZNI!!!! Kikapcsolod es szarsz ra. Ha eleg sokan kapcsoljak ki, akkor megdoglik. De addig is, teged mit erdekel? NE NEZD! En kb 10 eve nem nezek szinte semmilyen teveadast, ez alol azert van kivetel, de nagyon nagyon keves (pl. ilyen a foci vb - de szerintem 4 evente ez belefer). Es meg a kivetelkor is tudom: kikapcsolhatom, tehat nem bosszankodni kell, hanem felmerni, hogy megeri-e neked nezni a szart is azzal egyutt, amit amugy meg akarsz nezni.

ex-dr. vuk 2014.06.12. 17:28:55

@_most_: pontosan azok szidjak, akik nezik ezeket. aki nem nezi az nem szidja mert findja nincs arrol, hogy mi van ott. Pl en :) Szarok ra mit adnak mert nem nezem. Igy szidni sem tudom.

s 2014.06.12. 18:02:03

Balogh Gábor, neked most mi a bajod? Ha nem ez menne, az jobb lenne?

Mi a faszom az a "csutkára tekert ballib megafon"? Egy, hangsúlyozom, egy kibaszott adó van, ami nem a fidesz faszságait zengi. Ez sok? Ennyi sem lenne egyébként, ha az élni és élni hagyni elvét orbánék nem rúgták volna föl a picsába. Elbaszták, most majd meglátják ezek a gyáva szardarabok, - mert választások előtt ezt nem merték meghúzni - hogy merre lakik az Úristen. Lehet, orbán ezen fog elvérezni. Ha nem, akkor majd a következő fasz húzásán, mert nem áll le, parkettáig nyomja a gázpedált a betonfal előtt is. Az ilyen faszparasztok csúnyán szokták befejezni.

ex-dr. vuk 2014.06.12. 18:09:31

@s: "Lehet, orbán ezen fog elvérezni. Ha nem, akkor majd a következő fasz húzásán"

A helyzet az, hogy mar 4 eve minden hetre jutott egy balfasz huzas, es megis ujraszavaztak oket... Megis mit remelsz meg? En mar semmit mert elhuztam az orszagbol... Felolem meg is koronazhatjak.

s 2014.06.12. 18:23:43

@ex-dr. vuk: "Megis mit remelsz meg?"

Egészen pontosan arról van szó, hogy orbánnak a világgazdaságban nincsen 2/3-a. Ott semmije nincs. Ott ő egy könnyen legegő bolhafing a trópusi viharban. Ehhez képest persze úgy teszi-veszi magát, mintha lenne valami. Ezért fog egy nagyot taknyolni, csak sajnos vele együtt az egész ország is.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 09:53:47

@s: Az a baj, hogy te azt hiszed, orbant erdekli a vilag. Az o idealis vilaga az lenne, ha bezarnak a hatarokat es ot megkoronaznak kiralynak. Ennyi. Ot nem erdekli a kulfold (illetve de: ne tegye be a labat az orszagba)

s 2014.06.13. 10:28:26

@ex-dr. vuk: "Az a baj, hogy te azt hiszed, orbant erdekli a vilag."
Dehogy hiszem. Tudom, hogy nem érdekli. Viszont azt is tudom, hogy Magyarország nem független a világtól. A magyar államadósság nagy része külföldi befektetők kezén van. Mindent elkövet orbán, hogy ez ne így legyen. Megpróbálja a magyar lakosságtól kicsalni a pénzt, kínálja azt a kibaszott adósságot, de lehet tudni, hogy végén ezt nem fogja kifizetni, mert nem lesz pénze. Igazad van, szeretné a kis királyságát mindentől függetleníteni, de nem fogja tudni, mert Magyarországnak energiára, ásványkincsekre, tőkére van szüksége. Ezért a helyes út a megegyezés lenne, nem pedig a széllel szembe pisálás állandóan. orbán egy falusi fasz, a fővárosban képes volt erőszakkal bevezetni az első ajtón való felszállást a buszokra. Mert náluk falun, még a szocializmusban ez volt a sárga buszon. Kurva anyádat, orbángeci! Tudod te azt, hogy például hogyan száll fel egy kisgyermekes anyuka babkocsival az Állatkertnél az első ajtón a trolibuszra? Már ezért megérdemelnél száz korbácsütést, te vadbarom. Rohadék pökhendi faszparaszt. Senki sem fog levágni a kötélről, ott fogsz elrohadni, okulására minden olyan hülye fasznak, mint amilyen te vagy.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 10:40:22

@s: megoldhato a teljes szeparalas, ott van eszak-korea. El van vagva mindentol, Megoldjak. Igaz, hogy ez a nep joletebe kerul, de ha a hatarok zarva vannak, es ameddig a rendorseg rendesen meg van fizetve (hidd el, az mindig meg lesz), addig nincs mitol felni. Olvass Orwell - 1984-et. Tanulsagos.

s 2014.06.13. 10:47:54

@ex-dr. vuk: "megoldhato a teljes szeparalas, ott van eszak-korea"
Nem jó példa. Észak-Korea nem része egy olyan szövetségi rendszernek, ami előírásokat fogalmaz meg számára. Nekünk itt van az EU és a NATO is. Ezekből orbán nem fog tudni kilépni, és józanabb pillanataiban ennek tudatában is van. A kilépéssel ugyanis az azonnali hatalomvesztése járna. Ne felejtsük el azt sem, hogy Észak-Korea atomfegyverrel és hadsereggel (nem a legjobb, de nekünk még olyan sincs) rendelkezik és amennyire jól tudom eladósodva sincsen.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 11:09:28

@s: "Nekünk itt van az EU és a NATO is. Ezekből orbán nem fog tudni kilépni, és józanabb pillanataiban ennek tudatában is van."

Mar hogyne tudna? Szerinted miert hangolja az embereket az EU ellen evek ota? (Jo, azert is, hogy ne kelljen a sajat "hibait" /lopasait, hatalomatvetelet/ bevallania, ezert rakeni az uniora). Nyilvan azert, hogy egy esetleges kilepes ne jarjon nepszerusegvesztessel. A nato mondjuk nem sok vizet zavar ebbol a szempontbol, szerintem.
Igaz, hogy nincs hadseregunk, de ez manapsag europa kozepen nemigen szamit mar.

s 2014.06.13. 11:35:44

@ex-dr. vuk: "Mar hogyne tudna?" " Nyilvan azert, hogy egy esetleges kilepes ne jarjon nepszerusegvesztessel."

Nem csak a népszerűségről van szó. A működöképesség a kulcs. Az EU nélkül itt semmi nem lenne, mert saját tőke alig van, a külföldiek pedig tartanak a jogi szabályozás állandó változtatásától.
A NATO tagságunkról sem emlékeznék meg ennyire nagyvonalúan. Az ukrán helyzet kapcsán (is) előtérbe került Ororszország terjeszkedési szándéka. Mi pont azon az érzékeny határon vagyunk, amelyik esetében a NATO kidülledt szemekkel figyel minden apró rezdülést, ami a térség politikai és katonai egyensúlyának megbillenéséhez vezethet. Annyira még orbán sem lehet hülye, - bár ebben nem vagyok teljesen biztos - hogy ezt ne tudná pontosan. Egy kiszakadási manőver az azonnali gazdasági és katonai hatalma végét jelentené, tehát hangosan ugat az orbán kutya, de harapni azért nem fog.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 11:54:56

@s: remelem igazad van.

en azert a biztonsag kedveert kivandoroltam, es nincs is tervben hazaterni (akkor sem valoszinue, ha ezt a majmot kiebrudaljak - lesz masik, hisz erre van igeny, ahogy lattuk a valasztason).

s 2014.06.13. 12:29:50

@ex-dr. vuk: "en azert a biztonsag kedveert kivandoroltam"

Te tudod, hol jobb neked. Én nem fogom itt hagyni ezt az országot, mert semmi bajom vele. A vezetőivel van bajom, de erre nem az a megoldás, hogy én megyek, hanem az, hogy ők.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 13:46:44

@s: "erre nem az a megoldás, hogy én megyek, hanem az, hogy ők"

Ha ezt nem tudod elintezni, egyszerubb, ha te mesz...
Nekem nem csak a vezetokkel volt bajom, hanem az atlag mentalitassal.

s 2014.06.13. 14:15:00

@ex-dr. vuk: "Ha ezt nem tudod elintezni, egyszerubb, ha te mesz..."

El tudom intézni. :-)

Az átlag mentalitás valóban javítandó, de nem fogom megtagadni a hazámat és a népemet csak azért, mert a helytelen közbeszéd és mostoha állapotok a rosszabbik énjüket hozták előtérbe. Szeretni a szülőföldemet nem öt perces fellángolás, hanem egy egész élet műve.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 14:23:35

@s: "El tudom intézni."

Meselj, erre kivancsi vagyok :D

"nem fogom megtagadni a hazámat és a népemet"

Ezt en sem teszem. Sosem fogom letagadni, hogy honnan jottem es ki vagyok! Az elkoltozesnek es ennek semmi koze egymashoz! Ez fontos.

"Szeretni a szülőföldemet"

En is szeretem. De elni ott nem. Latogatni nagyon jo idonkent, de a visszakoltozes gondolatatol is viszolygok.

s 2014.06.13. 14:45:56

@ex-dr. vuk: "Meselj, erre kivancsi vagyok"

Tovább maradok itt, mint a hazaárulók, akik jelenleg az országot végromlásba taszítják. Ebből következik, hogy ők távoznak előbb. Végül az ország a saját igazi gazdáinak a kezébe kerül. Csak idő kérdése.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 15:03:51

@s: szerintem ezt hittek az 50-es evektol vegig... Aztan eleg sokat kellett varniuk.
Te lehet, hogy maradsz, de lesz megelhetesed is? Lattunk mar padlassoprest regebben. En nem akarom megvarni.

s 2014.06.13. 16:25:10

"Te lehet, hogy maradsz, de lesz megelhetesed is?"

Olyan munkám van, amiért mindig fizetni fognak, nem is keveset . . .
Amit meg nem költök el, annak jó helyet találtam, ahova a matolcsy enyves keze nem ér el. Vagyunk így egy páran, nem kell aggódni. Nem beszélünk egymással, nem is tudjuk a másikról, hogy ő is velünk van, nem hangoskodunk. Várunk. Az idő nekünk dolgozik. Mi vagyunk az ország igazi tulajdonosai.

ex-dr. vuk 2014.06.13. 17:49:39

@s: "Olyan munkám van, amiért mindig fizetni fognak, nem is keveset"

Szerencsere ezzel igy vagyok (es a felesegem is - nem, nem vagyok Brian :))
Most ott tartunk, hogy o 10x en 4x annyit keresek, mintha magyarorszagon dolgoznank... Es meg a megbecsules is mas. Szoval semmi okunk magyarorszagra visszakoltozni a kovetkezo 30 evben... (ennyi ido alatt feltehetoen erdemi valtozas nem lesz)
süti beállítások módosítása