A legfrissebb információk szerint eddig legalább 1240, többségében civil palesztin vesztette életét az izraeli bombázásokban. A zsidó állam véres agresszióját pedig egyre több ország és szervezet ítéli el. Legutóbb az ENSZ emberi jogi főbiztosa úgy fogalmazott: Izrael háborús bűncselekményeket követhetett el a polgári személyek megölésével, a lakóházak és kórházak elleni tüzérségi támadásokkal két hete tartó gázai övezeti offenzívájában.

pesc.jpgAz ártatlan palesztinok lemészárlása ellen már számos tiltakozó tüntetést és felvonulást szerveztek az utóbbi hetekben Budapesttől Párizsig. Mindemellett kiálltak a palesztinok jogai mellett a hazai labdarúgó csapatok szurkolói is. Szolidaritásból a saját drapijaik mellé kitűzték a palesztin zászlót és Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket is énekeltek. Hogy mi ezzel a probléma? Egy normális demokráciában bizonyára semmi, de Magyarországon jól tudjuk, hogy főben járó bűn palesztin zászlót lengetni. Az MLSZ éles szemű ellenőrei rögtön ki is szúrták ezt az orcátlan gazemberséget és rögvest repkedtek is a súlyos bírságok.

A derék pécsi ultrák 600 ezer, míg a Fradi és a Debrecen fanatikusai 400-400 ezer forint büntetést lengettek és énekeltek össze csapatuknak az előző bajnoki fordulóban. Az MLSZ a bírságok kiszabásánál arra hivatkozik, hogy a politikának nincs helye a stadionokban. Persze, kíváncsiak lennénk, hogy mikor mernének büntetést kiszabni, mondjuk egy izraeli zászló esetében...

Annak viszont örülhetünk, hogy a magyar zászlóért még nem büntetnek. Azonban a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve erre már nem kell sokat várni. Csupán csak idő kérdése, hogy valamelyik nagyokos kitalálja: a piros-fehér-zöld lobogó sérti szegény tótok és románok önérzetét…

Közismert, az MLSZ az utóbbi években mindent megtesz azért, hogy ahol lehet, ott belerúgjon a szurkolókba. Tavaly novemberben például a Diósgyőr csapatát örvendeztették meg egy félmilliós bírsággal. A piros-fehér ultrákat többek között a „Sturm und Drang” felírat miatt büntették meg. A meccsre kivezényelt MLSZ ellenőrnek vagy nem sikerült befejeznie az általános iskolát, vagy nem figyelt oda eléggé irodalom órán,  de talán tudhatta volna:  a kifogásolt felirat nem valamiféle náci jelmondat, hanem Herder, Goethe és Schiller német írók, költők nevével fémjelzett irodalmi mozgalom.

Szomorú, hogy a rendszerváltás után közel negyed évszázaddal oda jutottunk, hogy az MLSZ azt képzeli magáról, hogy ők valamiféle állam az államban és abban Csányi Sándor a kiskirály. Szomorú, hogy a magyar stadionokban tilos szolidaritást vállalni az elnyomott palesztinok millióival.

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr1006561979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.07.31. 16:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosz György 2014.07.31. 15:05:06

A következő bajnoki fordulóban a szurkolóknak ki kell tenni az izraeli zászlót, feltünő helyre.

Szúnyog 2014.07.31. 17:49:12

Ez a bejegyzés vajon miért nincs az index címoldalán?

laci0011 2014.07.31. 18:30:21

Nácik trükkje is volt a civilek mögé bújás,azt hitték akkor megússzák istentelen jobber vakegér.

floborm 2014.07.31. 20:16:04

A büntetés indoklása érdekelne, megismerhető?

Veridicus76 2014.07.31. 21:18:29

Soha nincs indoklás, az MLSZ patkányai önkényesen, bármiféle világos szabályzat nélkül büntetgetnek. Szarházi tetves bagázs.

Nemtartozik Rád 2014.08.01. 10:33:46

Izrael gyarmatán tilos a palesztín zászló!

2014.08.02. 00:08:27

Meglepő módon ez valamiért nem böki a szólásszabadságra máskor oly érzékeny liberálisok kilincsorrát.

Krisz11 2014.08.02. 11:10:36

Palesztin kendőben sem lehet bemenni?

sztd 2014.08.05. 14:09:12

Érteni vélem az író felvetését, de szerintem itt más a probléma: a FIFA.

Eleve képtelenség, hogy a pályán nem lehet keresztet vetni, és szerintem a dolgok jellege is itt kezdődött, míg az MLSZ a nemzetközi rendszernek a része.

A megoldás pedig szerintem a jog része, az MLSZ tippem szerint alkotmánysértően jár el, és olyan dolgokat tilt meg, amivel még szerződésben sem kötelezhetné a klubokat.
Szóval a dolgok megoldása egy Egyenlő Bánásmód Hatóságnál indított bejelentés, bírósági per, stb. (A vallás és a politikai nézet is védett tulajdonság.) Nem állítom, hogy biztos a siker, de szerintem egyszerűen abból kell kiindulni, hogy működnek a jogszabályok.
Ettől még természetesen nem kell horogkeresztes zászlót lengetni, mert arra is vonatkoznak jogszabályok.
süti beállítások módosítása