hrf_logo.jpgNagyot robbantott a 444.hu, amikor tegnap hírt adott egy „neves jogvédő szervezet”, a Human Rights First magyarországi helyzetről szóló jelentéséről. A dokumentum ugyanis nem áll meg a szokásos liberális nyöszörgésnél a „demokratikus jogállam leépítéséről”, a „romák intézményes diszkriminálásáról”, vagy a „szélsőjobboldal aggasztó erősödéséről”. Nekik határozott elképzeléseik is vannak, a megoldásról, amelyeket néhány rövid, velős javaslatban foglalnak össze.

Ezek szerint Obamának programot kellene kidolgoznia a hazai „antidemokratikus” folyamatok visszafordítására. (Előttem van, ahogy az amerikai elnök félredobálja az ukrajnai, gázai, iraki és szíriai jelentéseket, ad acta kerül az ebola megfékezésének ügye is, és a State Department minden erejével a magyar jogállamiság visszaállítására áll rá.) E terv fontos része lenne egy alternatív kommunikációs hálózat kiépítése, hogy az emberek ne csak az „állami médiából tájékozódjanak”. No, persze nem igazi, mindenre elszánt demokrácia-harcosokkal állnánk szemben, ha megelegédnének a Szabad Európa Rádió újraindításával. Sürgetik, hogy az USA támogassa Magyarország brüsszeli „megrendszabályozását”(!), sőt a Kongresszus hozzon határozatot Orbán illiberális demokráciájának „megfékezéséről”.

Persze a demokratikus lángpallos nem kímélheti a szélsőjobbot sem. Ellenük már nem is az amerikai kormánynak, hanem egyenesen a titkosszolgálatoknak kellene fellépniük. Ki kell deríteni, hogyan finanszírozza a Jobbikot Moszkva és Teherán, illetve milyen elvetemült hazai üzletemberek mernek támogatást nyújtani a gonosz fasisztáknak. Őket aztán pontosabban körül nem írt módon „el kell szigetelni”. Hogy ez alatt az üzleti életből való kirekesztést, rajtaütsésszerű NAV-vizsgálatokat, vagy esetleg a Hortobágyon felállított karantént értenek, az nem derül ki.

A jelentésnek Füzessy Zoltán egykori Jobbik-szóvivő öt évvel ezelőtti kijelentése után szabadon (Nem vagyunk rasszisták vagy nácik, de a romákkal baj van, és erről beszélnünk kell.”) a „Nem vagyunk nácik, de…” címet adták. Pedig lényegesen találóbb mottó lett volna, hogy „Demokraták vagyunk, de”... Demokraták vagyunk, de megengedhetőnek, sőt kívánatosnak tartjuk szuverén országok demokratikusan megválasztott kormányainak megbuktatását. Demokraták vagyunk, de szeretnénk, ha a nemzetbiztonsági feladatokra létrehozott titkosszolgálatok saját hatáskörüket sokszorosan túllépve idegen országok politikai pártjainak finanszírozását vizsgálnák. Demokraták vagyunk, de ebbe simán belefér, hogy világnézeti alapon kirekesszünk, egzisztenciálisan fenyegessünk, tönkre tegyünk embereket.

Izrael, az más

És nem utolsó sorban: demokraták vagyunk, de ez a demokrácia Izrael határainál véget ér. Ugyanis némi guglizás után szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a HRF szigorú, de igazságos Amerika Kapitányainak szíve rendre meglágyul, ha a zsidó állam téved le a jogállamiság ösvényéről. A Human Rights First az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán évtizedek óta hadakozik lényegében az összes többi emberjogi szervezettel, akik szerintük túlságosan szigorúak Izraellel szemben. Kifogásolják, hogy Human Right Watch, vagy az Amnesty International a palesztinok elleni népirtásra olyan „démonizáló” (!) kifejezéseket használ, mint „a nemzetközi jog megsértése”, vagy „háborús bűncselekmény”. A Magyarország felett oly szenvedélyesen ítélkező HRF Izrael esetében „kiegyensúlyozottságra”, és „nagyobb körültekintésre” inti a jogvédőket.A háborút után még az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát is alaposan letolták, mert szerintük túl sokszor bírálták Izraelt, míg a Hezbollah-al szemben "túl elnézőek" voltak. Ebből a tanulságos táblázatból kiderül, hogyan nézett volna ki a "kiegyensúlyozott" tájékoztatás a HRF szerint. 2006-ban az Amnesty International 63, a Human Rights Watch 55, míg a HRF mindössze 3 (három) Izraelt bíráló jelentést adott ki. (Honlapjukon a "Gaza" keresőszóra kidobott összesen 11 találatból 5 az antiszemitizmus erősödéséről szól, és egyetlen egy, ami magáról a konfliktusról - az is 2009-es.)

hrf_statisztika.JPG

Mintha rendelték volna

A derék jenki demokrácia-védők most nyilván úgy érzik, ezzel a jelentéssel alaposan odavágtak a bunkó kelet-európai fasisztáknak. Holott valójában ennél az elmebeteg agymenésnél talán semmi sem igazolhatná jobban a kormány „az egész világ ellen szabadságharcolunk” felkiáltásban összegezhető külpolitikai narratíváját. A dokumentum szerzői még arra is ügyeltek, hogy az „üldözött civil szervezetek” amerikai állami (!!!) támogatását sürgessék– nagyszerűen alátámasztva ezzel Lázárék „civil köntösbe öltöztetett idegen ügynökök”-elméletét. Ráadásul a HRF vezetésének tagja Daniel Doctoroff, az Orbánékat rendszeresen keményen bíráló, a forintot éppen pár napja eltemető Bloomberg gazdasági médiabirodalom feje is.

A Jobbiknak pedig egyenesen jutalomfalat nem csak ez a jelentés, de az egész HRF úgy, ahogy van. Adott egy magát emberi jogvédőnek nevező nevező társaság, amely éles kirohanást intéz a „magyar szélsőjobboldal ellen”, sőt idegen (ráadásul amerikai!) beavatkozást követel a mi belügyeinkbe – és közben könnyed nagyvonalúsággal megy el a háborús bűncselekmények sorát elkövető Izrael viselt dolgai mellett. Vezetésében pedig ott ül a globális gazdasági folyamatokra döntő hatással bíró médiaguru, akinek felesége a Zsidó Ügynökség Izraelért nevű szervezet elnökségi tagja. Ennél tökéletesebb antiszemita konteót a kuruc.info egész szerzőgárdája éjt napallá téve sem tudott volna összehegeszteni.

Szerintem a CIA-nak nem a magyar radikáljobb financiális hátterét kellene megvizsgálnia. Sokkal inkább a HRF pénzügyeit lenne érdemes górcső alá venni. Én ugyanis egyre nehezebben tudok szabadulni attól a kényszerképzettől, hogy a Human Right First e kiváló jelentését valójában a Fidesz és a Jobbik megrendelésére készítette el. Mert ingyen ennyire hülyék csak nem lehetnek…

Balogh Gábor

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr916611717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phanasis 2014.08.17. 19:51:32

Nem kell elmenni Izraelig, ha a jogvédők kivételezéséről van szó. Tessék csak például az Amnesty International honlapján rákeresni Szlovákiára, Romániára, Szerbiára, stb. Hány találat lesz, ami egyáltalán megemlíti a határon túli magyarokat ért sérelmeket? Elárulom: nem túl sok.

hanta boy 2014.08.17. 19:57:05

"Mert ingyen ennyire hülyék csak nem lehetnek…"

DE, LEHETNEK!

(egyébként a jelentést a hazai ballibsi "megmondóemberek" írták, a Human Rights First csak a nevét adta hozzá.....)

Berci Einstein 2014.08.18. 00:07:03

A Human Rights First egészéből dől a bibsi pártoló elfogult hangnem. Ez a kis trükk most, hogy rákenjük a FIDESZ-re meg a Jobbik-ra, a csavaros zsidó észjárásra vall. DE Mi ezt már nem nyaljuk be. Amerika és Izrael minden disznóságot megengedhet magának, sőt még törvényt is hoztak, hogy kötelező őket szeretni. Persze ezzel az ellenkezőjét érik el. (Na most jól alávágtam a Fidesz-nek meg a Jobbik-nak!!)
SAMU.

Paul Auster 2014.08.18. 01:04:49

Nem hülyék, egyszerűen csak leszarják a jelentésük itteni fogadtatását. Nem a magyar szavazókat akarják meggyőzni, hanem a nemzetközi közvéleményt.
Akárcsak a Washington Post, amelyik szerkesztőségi állásfoglalása szerint Orbán törvényekkel diszkriminálja a romákat és a "nem keresztényeket" (értsd zsidók). Már csak azt kell megfejtenünk, hogy ha Magyarországon a romákat és a zsidókat bántják állandóan, akkor miért a magyarok menekülnek tömegesen az országból.

laci0011 2014.08.18. 06:17:08

Nem kel ma már sok ész nyugaton sem észrevenni a jobberek szerte keleten a KGB kottájából nyalják putinka valagát,hiába a nemzeti maszlaggal átitatott parasztvakítás a pénzforrás az orosz benzinkutas.

mikka 2014.08.18. 08:52:52

Csak szólok, aki a hazája ellen sző terveket, szankciókat követel, idegenektől pénzt kap politikai célokra, megalázza a magyar nemzetet a világ nyilvánossága előtt, az hazaáruló, és annak következményei vannak, mindegy melyik oldalon áll az illető.
Van egy határ amit nem lehet átlépni, de ha mégis megteszi valaki, akkor számoljon a következményekkel, mert lesznek.

Netuddki. 2014.08.18. 08:57:24

Jól értem? Ezek szerint ha Izrael letér a demokrácia "ösvényéről" és ezt elnézi nekik az USA, akkor ne pofázzon bele abba se ha Magyarország letér a demokrácia útjáról?

Balfaszkám, itt csak 1db probléma van: "Magyarország letér a demokrácia útjáról".
A zsidók meg qrvára nem érdekelnek.

Netuddki. 2014.08.18. 08:58:38

@mikka: Balfasz fidesztroll! Aki itt elsősorban hazaáruló az a vajdátok és a csürhéje...

de let e ... 2014.08.18. 09:02:39

@mikka: Azt tudtad , hogy Orbán , mikor ellenzékben volt , Lisszabonban hazája ellen kért szankciókat az EU-tól ?

Netuddki. 2014.08.18. 09:07:10

@mikka: "idegenektől pénzt kap politikai célokra"

Balfasz fidesztroll! Az a legnagyobb hazaáruló aki az állampolgároktól kapott felhatalmazást a személyes céljaira, gazdagodására és az állampolgárok megosztására fordítja. De te ezt úgysem akarod megérteni, szóval falra hányt borsó...

de let e ... 2014.08.18. 09:09:59

@IGAZI_kovi1970:

Azt meg szereti mindenki elfelejteni , hogy Izrael honvédő háborút folytat egy terrorszervezettel szemben . (meg időnként a rá támadó arab szomszédjaival)
Egyébként meg marhára nem kapcsolódik a felemlegetése a hazai politikai helyzethez . Itt putyini hatalomgyakorlás épül ki , jófajta bolsevik mentalitás mellett szervezve...

Muad\\\'Dib 2014.08.18. 09:24:58

@IGAZI_kovi1970:
Nem, rosszul érted. A lényeg az, hogy milyen jogon fenyeget, követel, és igényel titkosszolgálati beavatkozást egy másik állam irányába egy önmagát "jogvédő" szervezetként aposztrofáló valami. Pláne, hogy az egészből süt az amerikai protestáns doktrína - Isten szándékai szerint mi vagyunk az egyetlenek akik irányíthatják a népeket -, miközben a saját államukban képtelenek rendet tartani, és szégyen szemre diktatúrákat beelőzve az egyik legmagasabb rátát produkálják a bebörtönzött emberek arányaiban.
Az EU kritikái legalább - többnyire - lényegre törő és értelmes gazdaságpolitikai dolgokat tartalmaznak, de ez semmi más csak demagóg uszítás...

♔bаtyu♔ 2014.08.18. 09:26:09

"Magyarország észhez térítését követelik Washingtonban" (Index)

A zsidók nem is titkolják, hogy beavatkoznának. Orbán nem úgy ugrál, ahogy ők szeretnék.

Érdekes, hogy ezek a libsik mennyire ostobák. Orbánt baszogatják általuk VÉLT demokráciát érintő gondok miatt, miközben egyértelművé teszik, hogy akár a demokráciát félredobva is joguk van beavatkozást követelni.

Ez egyértelműen a megszállási szándék jele.

♔bаtyu♔ 2014.08.18. 09:30:27

@Muad\\\'Dib: A csákónak nem nagyon esik le, hogy jogvédőnek van álcázva, egy az USA által etetett szervezett.

Egyértelmű hazaárulás ez.

♔bаtyu♔ 2014.08.18. 09:32:22

@IGAZI_kovi1970: Na ja, "letér a demokrácia útjáról".

Ezt mid te állapítottad meg, kis ostobám?

Nem engednek Gyurcsányra szavazni, vagy mi?

Moin Moin 2014.08.18. 09:57:23

...És tényleg: miből is tartja fenn magát a Jobbik? Mert uyge a pártoknak forint-fillérre el ekl számolniuk a kötségvetésükkel és a 2013 óta érvényes szabályozás szerint politikai szervezet nem fogadhat el külföldi forrásból támogatást?

Valahogy még nem lehetett találkozni olyan - reális - elszámolással, amely minden részletre és kampányeszközre kiterjedően mutatta volna be a Jobbik forrásait.:-)

Szóval, fiúk, hunnan gyün a píz?:-)))))

Csuti Ördögüző 2014.08.18. 10:03:28

A Human Rights First támogatói kizárólag amerikai gigacégek.

Szerintem az ő profitorientáltságuk meg a demokrácia nem ugyanaz a dolog, bár biztosan vannak akik szerint meg de.

Csuti Ördögüző 2014.08.18. 10:05:17

@♔bаtyu♔: Szerencse hogy a WP-nek nincsenek tankjai, meg akad fontosabb dolga is az amcsi kormánynak....pl. a niggerlázadás elszigetelése.

Rátóti Mutyikos 2014.08.18. 10:27:32

"fidesz, jobbik ket jo barat egyutt szpja putyin f*szat!"

Dzsentrisvihák 2014.08.18. 10:31:12

@Moin Moin:

Az, hogy Állami Számvevőszéki jelentés mond valamit, pofikám? Egyébként pedig szerinted majd pont a Jobbik esetében nem vizsgálják, hogy honnét, miből, mire költ? Vicces feltételezés. Ha tényleg külföldről pénzelnék őket, már rég elkaszálták volna a pártot ezzel, ehelyett mindenféle hamuba sült kreténséggel, meg kreált "kémügyekkel" kell kínlódniuk a demokratákoknak.

Szar ügy :)

szvsz 2014.08.18. 10:33:37

@IGAZI_kovi1970: "Balfaszkám, itt csak 1db probléma van: "Magyarország letér a demokrácia útjáról"."

Bal. Faszkám. Itt csak 1 probléma van. Magyarorszg soha nem volt a demokrácia útján. És amíg ilyen balfaszok szavazhatnak mint te, nem is lesz.

"A zsidók meg qrvára nem érdekelnek."
Majd fognak. Amikor majd Debrecen lesz 4 méteres fallal körbegettózva és téged bombáznak benne a 2 millió cigánnyal együtt.

$pi$ 2014.08.18. 10:36:12

@Rátóti Mutyikos: Jah, mindig a másikak szopnak, mindig ők nyalják valaki seggét, mindig ők trollkodnak, mindig az ő szavazóik az agyatlan birkákat akiket megvettek apróért.

Mindig.

szvsz 2014.08.18. 10:36:22

@Rátóti Mutyikos: "fidesz, jobbik ket jo barat egyutt szpja putyin f*szat!"

Cö-cö, cokó te, komcsika. Csihadj. A fityisznek nem a jobbikkal van közös boltja, csaxolok. Inkább a szegfűs-madaras emberkék felé kutakodj...

braue 2014.08.18. 10:47:19

@$pi$: Jó meglátás. Ezt nincs sok értelme ezeknek a porpagandablogoknak. Az adatok, mint érvek nem játszanak, az ideológia, a pártszerűség a minden. Szánalmas, de ez van az egész világon.

Csak vannak országok,ahol az emberek 90%-a le se szarja a politikát, legfeljebb választani megy el.

Moin Moin 2014.08.18. 11:06:52

@Dzsentrisvihák: Az ÁSZ-jelentés (a vizsgálat jellege és az abba benont adatok miatt) nem tekinthető teljeskörűnek.

Az ÁSZ-jelentések szerint pl. a pártok választási kampányköltései sosem lépték túl a törvényben megszabott keretösszegeket, holott számos vizsgálat igazolta, hogy csupán az utcai plakátok költsége túllépi ezt.

Ez minden nagyobb pártra igaz (még az ún. nyílt kampányszámlát működtető LMP-re is). A Jobbik esete azért kirívó, mivel ez az a párt, amely költézei jelentős részét külföldi forrásokból fedezi, éspedig az EU-val sé a NATO-val ellenséges országokból jövő támogatásokból.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:12:37

A Human Rights First külföldi ügynökszervezet Magyarországon SZDSZ-től elhatárolható vagy 10-nél nagyobb számú szimpatizánsi közösséggel nyilvánvalóan nem rendelkezik, csak munkatársakkal.

Az ehhez hasonló cionista gittegyletek, mint a TASZ külföldi ügynökszervezet is, nagyon büszkék szoktak rá lenni, honlapjukon hivalkodnak vele, hogy nem fogadnak el állami támogatást, miközben véresre szívják a norvég, amerikai és egyéb állami csöcsöket, pöcsöket.

Küldetésük többnyire kimerül abban, hogy a megbízó országokban nemkívánatos alakokat (csavargókat, cigányokat) származási országukban tartsák, és ott pozitív diszkriminációt, teljes ellátást harcoljanak ki nekik.

Hogy ehhez mit szól a gazdanép, az nem szempont nekik semmilyen értelemben.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:13:38

Egyébként ismerős ez a First név. Nem valamelyik euroafrikáer-szocionista polgármestert hívták First Györgynek?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:22:13

Az volt már, amikor a szocionisták "magyar" EU-biztosa a magasabb német fizetésekért száll síkra?

www.welt.de/wirtschaft/article131289952/Die-EU-fordert-hoehere-Loehne-in-Deutschland.html

Minden országban vannak hazaárulók, de a mieink különösen csótányok. És az unikum, hogy nem elszigetelten működnek, hanem országgyűlési képviselettel rendelkező hazaáruló oldalt alkotnak, ami internetes agitációt is folytat.

Remélem, szervezik már az új éhségmenetet a csótányok a német bankokért és a magasabb német bérekért.

szvsz 2014.08.18. 11:35:57

@Moin Moin: "mivel ez az a párt, amely költézei jelentős részét külföldi forrásokból fedezi, éspedig az EU-val sé a NATO-val ellenséges országokból jövő támogatásokból."

Ez nyilván igaz lehet, különben nem mondták volna be az ATV-ben.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.18. 11:36:42

Remélem, hogy az októberi választás után végre csend lesz a hisztero-baloldalon.

mikka 2014.08.18. 11:41:29

@IGAZI_kovi1970: figyelj, oldaltól függetlenül írtam.
Egyébként meg..Ukrajnában egy demokratikusan megválasztott szar kormányt puccsoztak meg, nyugati segítséggel, felállítva egy épp olyan korrupt és ostoba kormányzatot, mint az előző volt, ezúttal nyugati színekben,azzal az apró különbséggel, hogy amíg a korábbi ukrán kormány próbált középen maradni, ez már csak és kizárólag nyugati kézi vezérléssel működik. Ajánlom figyelmedbe az amerikaiak ukrán nagykövetének széles körben elérhető beszélgetését az ukrajnai fejcserékről. Ez miért nem zavar? Vagy nem látod? Nem érted? Ostoba e vagy a végtelenségig?
Faszkalap:)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:43:43

@polyvinyl:

Dehogy lesz. Most, hogy zsinórban már nem is tudom hányadszor kaptak szoptak le tavasszal, talán volt akár csak egy óra csend is? Talán amikor becsuktam a szalon ablakát, akkor nem szűrődött be annyira az óbégatásuk.

Ráadásul egy önkormányzati választáson nyilván lesz több olyan település, ahol a többségben lévő bűnözőpártiak megválasztják őket, tehát még valamiféle hiszterobaloldali-szélsőliberális sikerpropagandát is hallhatunk majd.

is 2014.08.18. 11:46:19

@poszt: Nem demokratikusan megválasztott, ezzel hiába is próbálkozol akár ezerszer is. Az a mennyiség, amit bevetettek választási törvénytöl kezdve, közTV-n és Simicska plakáthelyen keresztül a kamupártokig és tüzifáig, az böven átlépte a minöségi határt. Itt egy orosz típusú választás volt, és azt sem tartja senki sem demokratikusnak. A demokrácia határa 45% szavazatra valahol 55% parlamenti helynál van. Az angol választási rendszer nem is demokratikus elvileg, viszont gyakorlatilag, a munkáskerületek vs. gazdag környékek, erös médiakontroll (BBC vs. magyar köztévé) és hagyományok miatt korántsem olyan igazságtalan, mint amilyennek látszik.

Nagyon tetszik, ahogy vitapartnereded nyöszörgösnek titulálod. Nyilván örülni fogsz annak is, ha majd a te dumádat is valami ilyen jelzövel illetik, hiszen ez a te kulturális szinted, az ilyen minösítgetések.

is 2014.08.18. 11:48:16

@polyvinyl: A hisztero-baloldalon mindig is csönd van, mert ott nincs senki. Te csak be akarsz oda random skatulyázni másokat, dehát Valóság nagybátyánk mellett nem megy.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:51:57

@is:

Bezzeg ha Falus elvtárs 49-48-3-ra megverné Tarlóst és Bokrost, majd 4 évig ő lenne a polgármester, az nem lenne a demokrácia halála, akkor nem követelnéd, hogy 2 évig ő legyen, 2 évig meg Tarlós, arányosan, igaz, bolsi?

is 2014.08.18. 11:54:41

@mikka: OK, mikor jönnek ezek a következmények Orbánra? elment 10 milliárd euro pénzt felvenni az oroszokhoz politikai célra, folyamatosan megalázza a magyarokat a viselkedésével. kérlek értesíts, iszom szavaid!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:54:55

Az orbáni olimpián sem jár fél aranyérem a azért, ha valaki 20 másodperc alatt futja le a 100 méteret a 10 másodperces idejű győztes mögött. Hát hogy lehet ez? Diktatúra !!!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:55:53

Ballib választási matematikusok, egyesüljetek!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 11:56:31

@is:

Nahát! Orbán politikai célra vesz fel pénzt? Ez nagyon durva !!! Monnyonle! 2018-ban esélye sincs !!! !

is 2014.08.18. 11:57:07

@Paul Auster: Tévedés. A zsidók egyházát elfogadták, leginkább a buddhistákat nem. Tehát igen-igen benézted ezt a zsidózást. Rosszul érted, mert ennyinek nem tudsz utánanézni.

Buta vagy.

is 2014.08.18. 11:57:52

@Istóczy úr: ezt mikkanak üzend, ö fenyegetözött itt ezzel a baromsággal.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 12:01:00

@is:

Londonból írsz vizes-redves kézzel?

Egéridomár 2014.08.18. 12:17:09

@Istóczy úr: A stílusod borzasztó. Legalább olyan alacsony, mint a képességeid. Ostoba vagy, és agresszív. Igazi jobbos.

5perc 2014.08.18. 12:20:37

Jujujujj, megint báncsák a törpét...

mikka 2014.08.18. 12:20:53

@is:

Te nem tudod miről beszélsz.

A magyar kormány egy atomenergetikai üzletet kötött Oroszországgal.

Bajnai Gordon Haza és Haladás alapítványa viszont pénzt kap idegenektől hogy politikát csináljon. Persze ez is üzlet a Te fajtádnak.

De nyugodtan olvasgasd Barack Obama nyilatkozatát az amerikai politikában megjelent tisztázatlan eredetű pénzek ügyével kapcsolatban, hogy az mennyire aggasztja..mert hát ugye ha valaki pénzt ad az akar is valamit.. :)
Mássz vissza a barlangodba te köcsög.

tralalala 2014.08.18. 12:45:00

@Istóczy úr: sőt az is igazságtalan, hogy egy olimpián az nyer, aki a leggyorsabb, hiszen ha összeadjuk a második és a harmadik helyezett sebességét, az összességében sokkal több!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 12:49:42

@tralalala:

Így igaz! Változást! Már a sport sem sportszerű! És különben is, nem a 7 milliárd ellen nyer az úszóbajnok, hanem csak 7 másik ellen! Úgy könnyű!

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2014.08.18. 13:28:26

Kedves Balogh Gábor, látom, már idevonzottad az antiszemita kommenthuszárokat, de szeretném, ha hallanál egy épeszű véleményt is, úgyhogy:

- a Jobbikot és egyéb szélsőjobbos hazai szervezeteket mostanában orosz körök pénzelik. Alekszandr Dugin, Putyin főideológusa intézi Vonáék moszkvai fellépéseit, így terelgetik a nyílt szemek előtt, és aztán pénzügyileg durvábban. Abba szeretne belelátást ez a szervezet, mert Dugin az Eurázsiai Uniót nyomatja, amibe Magyarországot úgy számítják bele, hogy minket meg sem kérdeztek.

(- mellékvágány - jobboldaliként biztos családi örökségként rühelled a ruszkikat, hogy ízlik most a nagy, vöröslő, orosz ánuszrózsa?)

- amikor egy kritikával kapcsolatban elsőként az merül fel benned, hogy "Bezzeg Izraelben...!", akkor már 100%-ra veheted, hogy ész nélküli antiszemitizmusban szenvedsz. Mert a fenti deklarációban vagy felhívásban semmi sincs, aminek Izraelhez köze lenne. Semmi. Ha viszont egy külső szemlélő számára mindez egyértelmű, neked is át kéne gondolnod a tisztánlátásod határait, mert az elfogult véleményformálás nevetségessé tesz - már tett is.

- a demokrácia elleni hadakozásod logikátlanságára elég megnézni a Brian élete - Mit adtak nekünk a rómaikat? - jelenetét. A demokrácia alatt nőhetett ki mindaz a jó, amit ma élvezhetsz Magyarországon. Kapitalizmus, a világ műszaki fejlettsége elérhető nálunk is, világszínvonalú orvosi ellátás, szólásszabadság, vallásszabadság és így tovább. A diktatúrákban - amilyet Putyin is épít - mindez nem elérhető. Ott arról írhatsz, ami a vezetőnek tetszik, de ha nem vagy elég lelkes, bármikor elvitethetnek egy koholt váddal. Demokráciában ilyesmi nem fordulhat elő. És ha mégis megpróbálják, a fenti, watchdognak nevezett szervezetek elkezdenek jelezni erről, hogy mindenki pontosan lássa, mi a helyzet.

- Nem tudom, milyen jobboldalinak tartod magad, de inkább tűnsz egy hatvanas évekbeli Kádár-udvaroncnak, aki a nyugati befolyás ellen ágál a Népszavában, és Brezsnyev elvtárs bölcs belátására bízza hazánk sorsát. Nagyon meglepődnél, ha kiderülne, hogy valójában kommunista vagy? Még rájöhetsz.

_most_ 2014.08.18. 13:30:32

lehet ájvékolni jobb oldalon, de ideje lenne felfogni, hogy olyan nemzetközi elszigetelődés is vár Magyarországra, mint Észak-Koreára, USA-ban már eddig se voltak hajlandóak Orbánt fogadni, persze lehet mondani, hogy kit érdekel, akkor nyissunk kelet felé, de látjuk Orbán hiába szopta le Putyint, Putyint nem hatotta meg túlságosan.

Hannibal ante portas 2014.08.18. 13:33:28

@de let e ...: lécci, lécci, írjál ide valami konkrétumot, ne csak ezt a hülye , másoktól hallott - idézett legendát. Konkrétan: mikor, hol, mit, kinek, stb. Nem fogsz ilyesmit találni, ugyanis ilyen eset nem volt. Az viszont tény, hogy ezeket a lejárató "szerkesztőségi állásfoglalásokat", "elemzéseket" és Human Rights véleményeket itthon írják, meglehetősen pontosan behatárolható baloldali és liberális körökben. Olykor még az is előfordul, hogy a magyar fordítás előbb jelenik meg, mint az eredeti szöveg.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 13:34:51

@Parmezanidész:

Milyen alapon szélsőségesezel bárkit is félszázalékos törpepártjaid árnyékából, széllibsi?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 13:35:35

@_most_:

Putyint Merkel szopta le a VB-döntőn, a félidőben.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 13:36:59

@Hannibal ante portas:

Úgy érted, magyar "fordítás". Igazad van, természetesen.

A Human Rights Fürst-féle nemzetközi ügynökszervezeteket fel kellene oszlatni, ügynökeiket kitoloncolni, a küldő ország nagykövetét bekéretni.

szvsz 2014.08.18. 13:38:28

@_most_: "- a Jobbikot és egyéb szélsőjobbos hazai szervezeteket mostanában orosz körök pénzelik."

És ez minden kétséget kizáróan igaz, hiszen bemondták az ATV-ben, de még a hitgyüliben is a vidám vasárnapon.

szvsz 2014.08.18. 13:49:28

Szóval népszerü f@5Zság ez, és jó kis revans lenne a tényre, hogy kül. széllib felforgató elemeket bizonyítottan külföldi kormányok és cionista magánalapítványok pénzelnek, de ha igaz lenne, akkor:
0) A jobbik kormányon lenne
1) Fityisz Palkó ellenzékben
2) A libás, a terrorista és a pénzcsináló szabadelvűek sitten/emigrációban
3) Az orosz körözők sem itt kommentelgetnének, hanem nagyon-nagyon lapítanának valahol.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a dzsobbikot sajnos csak magánszemélyek és reménybeli oligarcháik pénzelik.

♔bаtyu♔ 2014.08.18. 13:56:55

@Moin Moin: Miből is tartják fent magukat a libsik? A Jobbiknak nem hat tagja van, hanem hatvanezer.

Te vajon mennyi tagdíjat fizetsz? És a másik öt tag?

szvsz 2014.08.18. 13:59:10

@♔bаtyu♔: "Te vajon mennyi tagdíjat fizetsz? És a másik öt tag?"

Semennyit. Náluk adni nem, csak elvenni szokás.
Fityiszék kitömik őket is meg a pereputtyukat is zsetonnal. Cserébe majd ők is kussolnak és mossák kezeiket, amikor fordul a kocka.

magyar ember teli szájjal 2014.08.18. 14:00:51

Ti akartatok illiberalizmust, hát ez most az, jön egy erősebb és pofán csap. Az egyetlen baja, hogy nem medve, de a pofán csapást azért lehet élvezni.

Ma Baker 2014.08.18. 14:05:23

Ajjajj!! Az első értelmes cikk amit ezen a blogon valaha is olvastam. Mi van itt emberek?! Nem fognak titeket most lekokizni felülről, hogy kibeszéltetek a PC -ség általatok meghatározott korlátaiból? Na nem mintha félteném a szerzőgárdát...

szvsz 2014.08.18. 14:06:07

@magyar ember teli szájjal: "Ti akartatok illiberalizmust, hát ez most az, jön egy erősebb és pofán csap. Az egyetlen baja, hogy nem medve, de a pofán csapást azért lehet élvezni. "

Eltévedtél öreg, mi a szado-mazo klub szado fele (tudod, fekete ruhás gonosz nácikok akik holokausztba masírozzák az emberiség nagyon szabad, demokrata és főleg erkölcsös részét) vagyunk.
A mazot a pride-on láthatod, a vezéreik az első sorban, Petike a plakátról a másodikban.

belekotty 2014.08.18. 14:16:59

@Istóczy úr: Hallom még mindig rémálmaid vannak pvcpadlótól. :-))
Mennyit szopattunk téged! Csak tudnám ki van Kurt úrfi mögött, mert pvcpadlót (F.G.) ismerem személyesen. Téged is ismerlek, benne vagy a Szondi tesztben. :-))

Moin Moin 2014.08.18. 14:24:11

@♔bаtyu♔:

A Jobbik taglétszáma kb. 12.000 fő. Ezzel a harmadik legnagyobb taglétszámú párt Magyarországon, közel holtversenyben az MSZP-vel. Az adat 2013 végi, és a tagdíjat fizetőkre vonatkozik.

A Jobbik a BND információi szerint az elmúlt 3 évben kb. 1,4 millió eurót kapott Oroszországtól és kb. feleennyit Irántól, természetesen többszörös áttételeken keresztül. Azonban e két ellenséges hatalom e csatornákat más, részben terrorista szervezetek pénzelésére is rendszeresne használja, így azok jól ismertek. (Feltételezhetően radikális arab forrásokról van-lehet szó.)

Ezek kívül (a kampányköltségek és a médiajelenlét, valamint szervezetfenntartás becsülhető költségei alapján) még ehhez közeli nagyságrendű összegeket kaphatott még fel nem derített forrásokból és csatornákon keresztül. Az éves tagdíjakból a párt valóságos bevétele nem haladja meg a 150.000.000 Ft-ot - ez nyilvánvalóan édeskevés lenne a felmerülő költségek fedezésére.

...So geht's, Liabl!:-)))

wolves84lb 2014.08.18. 14:26:39

@is: Az új vezényszó a hisztero-baloldal? Ezt most hétfőn kaptátok email-ben a Lendvai utcából, vagy már hétvégén erre treníroztak?

wolves84lb 2014.08.18. 14:28:42

@Istóczy úr: engem meg anyád...és szar volt.

nu pagagyí 2014.08.18. 14:37:57

Engem azért érdekelne a Jobbik financiális háttere. A bennfentes blogíró talán erről is tud egyet-mást. Aztán az is érdekelne, hogy Orbán tényleg orosz ügynök-e, vagy csak szimpla korrupció az orosz atombiznisz? Az is érdekes lehet, milyen munkamegosztásban állapodott meg a Fidesz és a Jobbik?

Fenti költői kérdésekkel és sejtetésekkel a blog színvonalához igyekeztem lesűlyedni.

nu pagagyí 2014.08.18. 14:43:28

@Istóczy úr: Elárulnád konkrétan melyik szélsőséget is érzed közel magadhoz?

1. Betyársereg
2. Nemzeti Arcvonal
3. Jobbik
4. KDNP
5. Fidesz

2014.08.18. 16:08:59

A szokásos libsi agresszió. Egyszerűen képtelenek felfogni, hogy ezzel nem a kormányt gyengítik, hanem még jobban megutáltatják a liberalizmust. A Fidesz és a Jobbik tényleg hálás lehet az ilyen jelentésekért.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 16:10:48

Üdvözlöm a Human Rights Fürst külföldi ügynökszervezet teljes hazai képviseletét.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 16:12:52

@imperial:

Teljes félreértésben vannak a demokráciával kapcsolatban. Azt hiszik, a Human Rights Fürst külföldi ügynökszervezetnek van nálunk választójoga, és a "nácikoknak" nincsen. Pedig a helyzet éppen fordított. És még csudálkoznak, hogy egy frakcióra sem futja ki nekik, de úgy szélsőségeseznek, mintha kétharmaduk lenne.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 16:15:34

Andor László elvtárs, a szocionisták "magyar" EU-biztosa kevesli a német béreket, ezért síkra szállt a megemelésükért:

www.welt.de/wirtschaft/article131289952/Die-EU-fordert-hoehere-Loehne-in-Deutschland.html

Nem tudom, dolgoztak-e ezek valaha Magyarországért, vagy már gyerekként is mindig a szovjet katonákat választották.

2014.08.18. 16:19:31

@Istóczy úr:

Már régóta vicc kategória, mikor az egymást is ész nélkül ütő gyurcsányista agyhalottak szélsőségeseznek :)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 16:43:46

@imperial:

A pártállami múltjukról nem is beszélve. Az nekik nem szélsőségesség volt, hanem baloldali, liberális demokrácia, második köztársaság.

Csuti Ördögüző 2014.08.18. 16:44:06

Európának egy esélye van, ha a széttagolódást és az amerikának becsicskulást is el akarja kerülni. Mindkettővel folytatódik a lecsúszás.

Királyt választ, Orbán Viktort mondjuk, hadsereget épít, a hadügyet, a külügyet, a pénzügyet központosítja, a többit leszarja.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 16:47:30

gyurcsányi például fizetett KISZ-titkár volt, 3500 forintot keresett ezzel; még az anyjánál is többet (apja tolvaj volt).

Dörnernek például nem kellett a Nyilaskeresztes Párt fizetett alkalmazottjának lennie ahhoz, hogy nyilasozzák (Gréczy Zsolt), sőt még meg sem kellett hozzá akkor születnie.

Sajnos éppen ez a pofátlanságuk az oka annak, hogy nem a sitten rohad az összes kommer csótány, hanem nekünk osztják az észt demokráciáról a mai napig, és fogják még évtizedekig, ha továbbra is hagyjuk.

Tudományos libsizmus 2014.08.18. 17:22:08

Nincs új a Nap alatt. A világ legnagyobb fajgyűlölői rasszistáznak. Akiknek még a vallása is rabszolgasorba taszítást ír elő a nem magafajták számára, beszél éjt nappallá téve "demokráciáról".

bölcsbagoly 2014.08.18. 18:05:00

@Tudományos libsizmus: no meg diktatúráról, miközben mind itthon mind nyugaton bizonyított libsi média diktatúra tombol! Itthon az újságírók/politológusok/más média szakik képzését az ELTE-n, Szegeden, CEU-n s a többi média/kommunikáció szakokon Havasék, Györgyék, stb. végzik. A már pályán lévők majd 90%-a ballibsi szemléletű. Elég olvasni/nézni a ballib média megnyilvánulásait, cikkeit, blogjait. Erős gyomor kell hozzájuk.

zobod 2014.08.18. 20:19:01

A HRF egyik fő támogatója Soros György Nyílt Társadalom alapítványa. Pont olyan civilek ezek is, mint a CÖF.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 21:01:37

@zobod:

A CÖF bizonyítottan képes százezres megmozdulásokat megszervezni.

A Human Rights Fürst külföldi ügynökszervezet vajon hány embert tudna összetrombitálni? Ötöt? Hatot? Még ellentüntetőből sem tudna 30-nél többet, nemhogy szélsőlibsi ügynököt.

Inkább a TASZ külföldi ügynökszervezethez hasonlítanám, ami öles betűkkel hirdeti a honlapján, hogy " állami támogatást függetlenségünk megőrzése érdekében nem fogadunk el", miközben "A Társaság a Szabadságjogokért [külföldi ügynökszervezet - dr. I. Gy.] politikai támadásnak tartja, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Norvég Civil Támogatási Alapból finanszírozott programokat ellenőrizni próbálja".

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.18. 21:04:58

@Tudományos libsizmus:

És miközben gyűlöletvallások eszméit terjesztik, arra hivatkoznak, hogy szélsőséges világnézetük miatt még csak nem is bírálhatók a magukfajták. Mintha arról nem tehetnének, hogy milyen eszmében hisznek, pláne hogy milyen ordas eszméket terjesztenek.

Krisz11 2014.08.18. 21:44:32

@laci0011: @Parmezanidész:

Na álljunk már meg egy pillanatra! Nehogy már a liberális magyarellenes férgek mondják meg a nemzeti oldalnak, hogy Magyarországnak milyen mértékű viszony előnyös Oroszországgal.
Magyarország az EU tagja, a NATO tagja, az export az EU-ba megy, a magyar gazdaságot a privatizáció után a nyugati tőke vásárolta fel, és az államot a nyugat hitelezi.
Az nyugati függőségünk így totális.
Az EU kontra Oroszország függőségünk a korábbi 99%-1% arányról Paks megépítésével 98%-2%-ra változik.
Ugyanúgy megmarad a nyugati függés, nem kell tehát az idegen szívűeknek sem fürdős kurvaként visítani, hogy nem lesz teljes az atlanti függés, mert teljes.
És ez Magyarországnak előnytelen. Ezt látja a nemzeti oldal.
Más lenne a helyzet, ha kilépnénk az EU és a NATO-ból és átállnánk az ázsiai unióba és a Shanghai kooperációba, valamint kiraknánk néhány külföldi céget és az oroszok tőkének hagynánk felvásárolni, de ilyesmiről messze nincs szó, a nemzetiek sem akarják. Viszont egy egészséges arányt el kellene érni az atlanti kontra ázsiai hatalmak érdekszférájába tartozásban.
Az biztos, hogy az ázsiai hatalmak legalább nem basztatják ilyen tavares vagy TASZ, vagy AI jelentésekkel az érdekszférájukba kerülő országot, hanem némi tiszteletet megadnak neki.

laci0011 2014.08.19. 06:51:22

Keresztény parancsolatokat negligálod szerencsétlen magyargyilkoló jobber állat.Tiszteld felebarátod te szellemi toprongy.

borzimorzi 2014.08.19. 10:55:32

@de let e ...: Pontosan.

Plusz van még egy másik dolog is, amit elfelejtenek a szűk látókörű jobbantak. Ez nem más, mint második világháború tőlünk nézve legkeletibb frontja, a Csendes-óceán térsége és az, hogy az amcsik hány tízezer (minimum 8-10 D day-re való) katonájukat nem veszítették el Japán bevételéért. Mert jött Hiroshima és Nagaszaki. Minden normális ember már az első gombafelhő után aláírt volna bármit, a japánoknak kettő is kellett, hogy rábólintsanak a békére. Na, ennél jobban nem lehetne érzékeltetni a japán harci morál európai ésszel felfoghatatlan minőségét. Persze, lehet hivatkozni arra is, hogy hogyan harcoltak a szigeteikért a partraszálló amcsik ellen, és hogy egyes katonáik még évtizedek múlva is egyszemélyes háborúban álltak valahol a dzsungelben. De ez volt a perdöntő a harci moráljuk és elszántságuk megítélésében.

Mármost azok a tudósok, akik az atombomba feltalálásával lehetővé tették Amerika számára, hogy ilyen relatíve kevés emberáldozattal legyőzze Japánt, azok történetesen Európa náci országaiból lettek előzve, éppenséggel zsidó voltuk miatt. Ugyanezen népcsoport más tagjai meg megalapították Izrael államot. Akit ezek után meglep, hogy az USA nem csap oda Izraelnek katonai erővel, az simán hülye. Vagy soha életében nem hallott még arról, hogy vannak történelmi adósságok is...

Mellesleg manapság az IS, az Al-Shabaab meg a Boko Haram egy nap alatt több muszlimot gyilkol le, mint Izrael 10 év alatt. A hazai jobbantakat ez mind nem érdekli. De persze nem zsidógyűlölők, á, neeem...

Üdv:
b

borzimorzi 2014.08.19. 10:56:47

@borzimorzi: Mármint, hogy elŰzve. Bocsi.

Dzsentrisvihák 2014.08.20. 08:56:15

@Moin Moin:

Bizonyíték? Bármi? Mert anélkül csak üres, vádaskodó nyálverés, és vágyvezérelt gondolatonanizáció minden ilyen kijelentés :P
süti beállítások módosítása