media_haboru.jpgMint a háborúban a foglyok, csak a parabolamocskot fogjuk.” Kerek húsz éve, hogy azt osztálykiránduláson együtt ordítottuk a Tankcsapda klasszikus nótáját. Nos, a tányéros tévé lassan visszavonhatatlanul a múlt ködébe vész. A háború viszont egyre közelebb van hozzánk. És foglyok is vagyunk. A propaganda foglyai.

Sokan megállapították már, hogy a Donbaszban folyó konfliktus ilyen-olyan okokból egyedinek számít. Tényleg az. De nem csak az oroszok sokat emlegetett „beszivárgó takitkája”, vagy az ukrán hivatalos fegyveres erők mellett harcoló nacionalista/soviniszta/fullnáci önkéntes csapatok jóval kevesebb figyelmet kapott összehangolt bevetése miatt. Hanem azért, is, amit tudunk, tudhatunk arról, mi történik. Vietnam óta szinte minden háborút szorosan követett, dokumentált a média. Amely ugyan mindig elfogult volt valamelyik oldal irányába, de a Vasfüggönytől nyugatra, majd ’89 után világszerte azért igyekeztek a tárgyilagosság látszatát kelteni. Vagy legalább jelen lenni. A kelet-ukrajnai balhéról ezzel szemben szinte kivétel nélkül csak közvetett forrásokból „tudósítanak”. Megértem, hogy elég forró arrafelé a talaj, és egy békés stúdióbeszélgetést nehéz lenne összehozni az orosz szakadárok és a Jobb Szektor között a szétbombázott Luganszkban. De, azért legalább a szándékot jó lenne látni. Ha a Vice-nak sikerült bejutnia a mindkét donbaszi hadviselő félnél nagyságrendekkel elborultabb ISIS által uralt területekre, akkor azért elvárná az ember, hogy erről a háborúról se kizárólag az ellenfelek hadijelentéseiből kelljen tájékozódni.

De, ha már így van, legalább a szemben álló erők állításait illene egyforma forráskritikával kezelni. Ehelyett viszont a fősodratú média lényegében az ukrán háborús propaganda átjátszóállomásaként működik. A lelkiismeretesebb szerkesztők legalább odabiggyesztik a kijevi jelentések után, hogy „független forrásból meg nem erősített információk szerint” – de a címadásban szinte mindig kijelentő módban szerepelnek Porosenkóék újabb állításai. Ha az ukránok szerint az orosz hadsereg átlépte a határt, vagy épp „lerombolt egy falut” akkor az úgy van, és kész. Ha Putyin arra szólítja fel a szakadárokat, hogy engedjék szabadon elvonulni a bekerített ukránokat, akkor abból annyi a fontos, hogy az orosz elnök a „Novorosszija” kifejezést használta, mert szőrös markát már kinyújtotta a régió felé. Ha viszont a felkelők jelentik azt, hogy nyugati zsoldosok harcolnak a másik oldalon, az ukránok szándékosan bombáznak polgári célpontokat, vagy civileket gyilkolnak – nos, akkor arról legfeljebb néhány, rettenetesen átlátszóan elfogult szélsőbalos/jobbos portálról értesülhet az ember. A legtisztességesebb még a Southfront hu facebook-oldal, amely legalább nem csinál titkot abból, hogy a donbaszi felkelők szemszögéből láttatja az eseményeket.

Mindez persze simán elintézhető volna egy keserű legyintéssel, és a jól ismert kocsmai bölcselkedéssel : (ujjakkal mutatott idézőjel) „független média, na, persze, aranyapám, ezek engem nem vernek át!” Csakhogy ennél sokkal ijesztőbb a helyzet. Mert a hazai, és a nyugati mainstream sajtó nem egyszerűen elfogultan tájékoztat az ukrajnai eseményekről. Cikkek tömkelegében, egyre gyakrabban már a hírek címadásában is elégedetlenkednek, mert szerintük a Nyugat nem elég tökös Putyinnal szemben. Hogy az általuk elvárt keménykedés pontosan mit is jelentene, azt a legtöbbször nem tudjuk meg, de biztos, hogy minimum a gazdasági kapcsolatok teljes megszakítását Oroszországgal. (Az oly hevesen sürgetett „szigorúbb szankciók” bevezetése lényegében ezt jelentené). Na, most, aki legalább egy töri érettségin már átesett, az pontosan tudja, hogy, ha két ország, vagy hatalmi tömb között megszűnik a kereskedelmi és pénzforgalom, az a háború előszobája. Abban a pillanatban, hogy a helyi és globális pénzügyi elitnek már nincs mit vesztenie, az utolsó fék is lehullik a háború gőzhengeréről.

Akik a "Hitlert is túl messzire engedtük" ócska szövegével követelik, hogy „basszunk már oda a ruszkiknak”, akik asztalcsapkodva kérdik, hogy „meddig tűrjük még?”, akik lelkesen hordják fel a történelem pincéjéből a szinte csak negatív élményekből álló orosz-magyar múlt robbanóanyagát – nos, azok, rohadtul nem elvhű liberális gondolkodók, meg a nemzeti függetlenségért aggódó patrióták. Hanem felelőtlen háborús uszítók.

Igazán, kíváncsi lennék, hogy az Index, a HVG, vagy a 444 szerkesztőségében hogyan is képzelnék el Putyin megrendszabályozását? A szebb napokat látott, egykor kiváló történész, Anne Applebaum ugyan az elmúlt években teljesen rácsavarodott a beteges russzofóbiára, de legalább őszinte, és lényeglátó, mint mindig. A Washington Postba írt világpolitikai őrjöngésének azt a címet adta: „Háború Európában – nem egy hisztérikus gondolat”. A zakkant professzor asszonynak (akinek nem mellesleg férje a lengyel külügyminiszter!) persze, hogy nem, hiszen ő ezt a bulit egy washingtoni egyetemi katedráról fogja majd végigelemezni.

Mi viszont beledöglünk. Nem képletesen, nem gazdaságilag, nem morálisan – hanem úgy rendesen, ahogy egy háborúban megdögleni szoktak. Romba dőlt házak pincéiben, sáros lövészárkokban rohadva, vagy egy gránát által darabokra tépve. És a behívót a szerkesztőségekbe is postázni fogják. (Aki pedig azt hiszi, hogy a fronton sajtósnak lenni olyan király dolog, az nézze meg Stanley Kubrick klasszikusát, az Acélgolyót.) És a vége éppen az lesz, amitől a legjobban paráznak a kardcsörtető demokráciaféltők: azok az orosz tankok, amelyek ma valószínűleg még az Azovi-tengernél maguktól megállnának, ismét eljönnek idáig. És a Nyugat most is ugyanúgy fog segíteni, ahogyan eddig mindig.

A legborzasztóbb az egészben, hogy döbbenetesen nem tanulunk a múltból.1914 nyarán ugyanígy harsogtak a lapok: „Megállj, te kutya Szerbia!” „Leszámolunk az orosz medvével!” Száz év alatt semmi, de komolyan, semmi sem változott!

Kedves harcias kollégák! Mielőtt megírjátok az n+1-ik hadüzenetet a „Gonosz birodalmának”, vegyetek egy nagy levegőt! Menjetek el Sopronba, üljetek le a Deák téren Gyóni Géza szobrának tövébe, és hallgassátok meg, mit üzen egy évszázad távolából egy egykori kolléga, aki az elején ugyanúgy sürgette a nagy leszámolást:

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
 Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,

(...)

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
    Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.

(...)

Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
    Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Tényleg: mi kell még???

Balogh Gábor

 

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr996653209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kicseszett Fővárosi Törvényszék 2014.09.01. 11:44:56

  A törvények betartásának látszatával működtök, de közben a bankokhoz hasonlóan éppen ellenkezői vagytok annak, aminek lennetek kellene. A bankok nem óvják és gyarapítják a pénzünket, hanem trükkösen ellopják. Sőt még más vagyonunkat is, ha nem védjü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2014.08.31. 20:51:02

A mákonyos nótát fújó patkányfogó ezúttal nem hamelni, hanem washingtoni, de főleg Jew York-i, a nyugat-európai kretén idióta politikusok meg lelkesen táncolnak rá. Külön idióták a lengyel vezetők, akik totálisan nem értik sem a kelet-ukrajnai (van ilyen egyáltalán, hogy Ukrajna???) eseményeket, sem a saját pozíciójukat.
Még örülhetünk, hogy a magyar kormány legalább nem pofázik harcias ostobaságokat.

annamanna 2014.08.31. 23:19:54

"Igazán, kíváncsi lennék, hogy az Index, a HVG, vagy a 444 szerkesztőségében hogyan is képzelnék el Putyin megrendszabályozását?"

Amikor januárban Ferenc pápa két békegalambot engedett el, és megtámadta őket egy sirály és egy varjú, minden portál lehozta a hírt és mindenki találgatta, ez vajon milyen természetfeletti üzenetet hordoz.
Ekkor a 444 oldalára kommentként leírtam, hogy ha már annyira jeleket keresnek az emberek, akkor tessék: a varjú Galícia címerállata upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Galicia_coa1.jpg (pontosabban a csóka, ami egy corvus, azaz varjúféle madár, ahogy a holló is).
Erre a 444 szerkesztősége közölte velem, hogy én egy antiszemita nácifasiszta uszító vagyok.
Hát kicsit begerjedtem emiatt, és megkérdeztem tőlük, hogy Galícia mégis mióta zsidóország?
A választ azóta is várom a 444 újságíróitól.

Ezt csak úgy lábjegyzetben, a miheztartás végett.

laci0011 2014.09.01. 07:50:45

Trianont elszenvedő országban ritka nagy szégyen az orosz területfoglalókat orálisan kényeztetni.Recipe nagyon hasonló mint ahogy elvesztettük az ország 2/3-adát.

laci0011 2014.09.01. 07:52:45

@maxval a bircaman: Miért vallod be hogy szánalmas és gyomorforgató az orosz területfoglalók répáját a szádba venni?Mekkora baromnak kell ehhez lenni?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.01. 08:00:36

@laci0011:

Gondolkozni kell, hogy belásd: az oroszoknak van igazuk.

laci0011 2014.09.01. 08:04:47

@maxval a bircaman: Oroszoknak olajuk van nem igazuk,majd rájönnek hogy nyugat nélkül kitermelni sem tudják oszt jónapot.Némi ismeretanyag rátok férne erőszakhívő állatok,hogy ne csak takarózzatok a keresztény hittel.

Muad\\\'Dib 2014.09.01. 09:32:03

@laci0011:
Na elmész ám a sunyiba. A hozzád hasonlóak miatt kaptuk meg a nyakunkba az ISIS-t és társait. Mert a te fajtád ugatott a leghangosabban Líbia és Szíria esetében is pár éve, és mi van most? Iszlamista terrorbrigádok, egymást gyilkoló törzsek ölik a civileket nyugati pénzen vásárolt fegyverekkel.
Persze most már nem olyan fontosak a civilek, ugye? De a demokráciát'elterjesztettük'nekik mantra az megy...
A legundorítóbb kétszínű magatartás működik az ukrán helyzettel kapcsolatban is. Most megy a szegény'ukránok szöveg, aztán majd 2-3 év múlva ugyanezen emberek ellen fog menni az uszítás, hogy a szélsőjobboldal kerítette hatalmába Ukrajnát. Az a szélsőjobboldal, amelyiket most vastagon pénzelnek és fegyvereznek fel külföldről.
Persze az oroszok is megérik a pénzüket az imperialista logikájukkal, de semmivel nem rosszabbak, mint az euroatlantista tömb imperialista logikája.
Tudom neked fura, de van, aki ezt ki meri mondani, mert nem olyan opportunista, hogy a kétség kívül élhetőbb hatalmi tömb hibáit szándékosan elhallgatja, és letagadja.

tábormegsemmisítő 2014.09.01. 09:37:13

°rohadtul nem elvhű liberális gondolkodók, meg a nemzeti függetlenségért aggódó patrióták. Hanem felelőtlen háborús uszítók°

Mindig is azok voltak. A libsi szüntelen harcban áll a világgal, ami pont az ellentéte a valódi °laissez faire° liberalizmusnak

manager2008 2014.09.01. 09:43:12

Teljesen felesleges a háborúzgatás, oda kell adni nekik az oroszok lakta területeket és ennyi. Ha a szerbektől el lehetett venni az albánok lakta területeket akkor itt is lehet.

Anselmo 2014.09.01. 09:56:22

Elsősorban az USA próbálja eszkalálni a helyzetet, hogy ezt a nagyokos újságírók ezt átveszik, az izé...

Egy új hidegháború erősítené az USA hatalmát Európában, ahonnan egyébként kiszorul az unió miatt. El sem tudok képzelni nagyobb csapást Közép-Európára, mint egy újabb hidegháború az oroszokkal.

tábormegsemmisítő 2014.09.01. 09:59:19

@maxval a bircaman: ^
Azok a libsik, akik máskülönben még a szőnyeg alatt is nácit szimatolnak, most érdekes módon nem akarják észrevenni, hogy náci szimbólumokkal teleaggatott, leplezetlenül náci eszméket valló rohamosztagosokkal kerültek egy táborba

Erti ezt valaki?

paráznabillegető 2014.09.01. 10:04:16

aztán, a vesszőt, azt miért használod, ilyen sűrűn?
asztmás vagy, tán?
mert, ha úgy, jobbulást!

Sir Galahad 2014.09.01. 10:35:09

A vészmadaraknak annyiban igazuk van, hogy meglehet, Oroszország nagy, európai háborúra készül. A baj az, hogy az orosz-ukrán konfliktusban mi erkölcsi okokból nem tudunk az ukránok oldalára állni, ez esetben ugyanis cserben hagynánk az ukrán hatalom által elnyomott kárpátaljai magyarságot. Hülye egy helyzet: az oroszok épp az ukrajnai orosz lakosság érdekeire hivatkozik, s mivel nekünk is az ukránokkal van kisebbségügyi gondunk Kárpátalján, nehéz volna logikusan levezetni, miért kéne harcos kiállással az oroszok ellen fordulni. Mit lehet ebből a helyzetből kihozni? Ez egy komoly dilemma, és ez magyarázza a magyar kormány csöndes viselkedését.

Kalmár 2014.09.01. 10:40:20

Végre lehet hagyományos fegyvereket gyártani! Tök ciki volt, hogy alig van modern fegyverzete az európai államoknak.
Gyakorlatozás, lőszerek, tankok, repülők, informatikai eszközök tömege.

A pénztárgép pedig csendesen csilingel....

Valakik valahol csendesen dörzsölik a kezüket, bevétel várható!
75 éve a nagyapjuk, 100 éve a szépapjuk dörzsölte a kezét.
Unják már, hogy a Köze-keleten és Afrikában rohangálnak a pénzükért mindenféle jött ment diktátorokhoz. Most egy kis emelkedettebb, nyugatos üzletre vágynak.

Nem halnak ki soha, mi pedig majd mindenféle magasztos eszme mentén kézbe vesszük a "terméket" betárazunk és elmegyünk ölni-halni.
Eladósítani, megnyomorítani még öt generációt.

porthosz 2014.09.01. 11:31:03

Ez a cikk teljesen felesleges, ugyanis ha valaki háborúzni akar akkor ott ugyis háború lesz. Ha meg nem akkor nem.

Jelen esetben, ha az oroszok háborúzni akarnak akkor úgyis háború lesz, akkor is ha mindenki bepucsít. Ha meg nem akar háborút, akkor úgysem lesz háború.

A 2. vh. előtti eseményeket pont ezért szokták idecitálni. Ugyanis Hitler háborút akart, pedig a nyugat pucsított és odaadta neki Csehszlovákiát, Ausztriát stb. És remélem senki nem gondolja hogyha a lengyelek lerohanására nem tört volna ki a háború akkor utána nem támadja meg a franciákat hanem puszipajtások lettek volna.

Jelen helyzet ugyanez, ha Putyin háborúzni akar akkor az sem fogja megállítani ha bepucsítunk és odadobjuk neki ukrajnát később a balti államokat, esetleg magyarországot, hagy szóljon...

Ha meg nem akar háborúzni, akkor ugyis visszavonul ha pl. az ukránokat modern nyugati fegyverekkel erősitik meg.

Innentől kezdve viszont a döntés Putyin kezében van. Nem azért lesz háború mert a nyugati országok igy vagy úgy, és nem azért nem lesz mert a nyugatiak pucsitanak.

oszt jónapot 2014.09.01. 11:31:13

Azért nagyon remélem, hogy ha netán véletlenül kettéosztják az országot, akkor ti a keleti felébe fogtok kerülni, én meg a nyugatiba.

Exploiter 2014.09.01. 11:43:24

@porthosz:

Ez így igaz.
A teljes nyugati világ nagyon higgadt és óvatos ahhoz képest, hogy konkrétan már tényleg háború van.

Egy világháború-szerűséget senki nem akarhat, akinek van bármiféle józan esze, illetve a gazdasági következmények mellett érdekes lesz az első fagy is az országban, amikor már nincs gáz, tehát mi mindenképpen szopatós helyzetben vagyunk, sokat nem tanácsos ugrálni, főleg, amíg a nagyok sem teszik.

Ettől függetlenül minden parasztot, akit nap mint nap látok olyan baromságokat posztolni, hogy "bezzeg az usa meg a közelkelet", "minden cionista összeesküvés" elküldeném egy gulágra művelődni.

Jelen pillanatban oroszország az egyetlen agresszor és a kutyát nem érdekli, hogy miben van vagy nincs igaza, a szu széthullása után kellett volna úgy szétbaszni, mint trianon után magyarországot, hogy többet ne tudjon lábra állni. Most már megint túl erősnek érzi magát és megint kelet-európa szív miatta.

nu pagagyí 2014.09.01. 11:54:02

Nem tudjuk, mit akarnak a helyi lakók, csak az biztos, hogy egy országot külső agresszió ért.

porthosz 2014.09.01. 12:04:08

@Exploiter:
Igy van.
És mi mindenképp sz.pórolleren vagyunk a gáz miatt.

Arra is kiváncsi lennék hogy vajon a gáztározóink fel vannak-e töltve amivel elvileg egy telet kibirnánk. Ha tippelnem kéne a mindenkori magyar kormányok tehetsége alapján akkor vszinüleg töküresek és már az utolsó embert is kirugták aki szóvá tette hogy talán fel kéne tölteni... De ne legyen igazam.

És persze a jelen helyzet arra is jól rámutat hogy mekkora örültség volt az oroszoknak megbizást adni az atomerőmüre. Nem azért mert oroszok, hanem azért mert ha feléjük valami történik, akkor se gáz, se fütőanyag...
Az én szakmámban ezt hivják "single point of failure"-nek, na ezt sikerült megdupláznunk.

A bezzeg USA-t meg én sem értem, attól itt nem lesz jobb hogy az USA sem különb...
Ráadásul 50 év orosz elnyomás után meg lehet nézni hogy mennyivel rosszabb az 50 év USA befolyás alatt lévő nyugat európában. Valahogy nem németországból áramlanak ide az emberek dolgozni...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.09.01. 12:28:55

@porthosz: " Valahogy nem németországból áramlanak ide az emberek dolgozni..."
Pedig milyen fasza lett volna, ha ide jön az a sok török... :)

rumpundli 2014.09.01. 13:32:25

De rosszul emlékszem!?
Mintha az unió akarta volna bekebelezni ukrajnát! USA nyomásra vagy sem, de mi csináltuk a bábkormányt? A sittesből kiszabaditott nemzeti hős lett. A báb kissé túllihegte a feladatát, megoszlott, és fellázadt a nép! Mi is idegesek lettünk mindenféle nyelvtörvények miatt? Az oroszok létszámarányosan idegesebbek lehettek volna. Azért ha amerikaiakat lődöztek volna a kalandvágyó külföldi önkéntes (zsoldosok), már rég drónokkal támadnák még a lakodalmas menetet is! Putyin Obamához képest igen megfontolt. Nehezen akar táncolni, vagy ha nagyon erőltetik, igen gyakran fog a lábukra lépni. Az igazság, ha van, ilyesmi is lehet:2277-es számú törvénytervezet: a USA háborút akar Oroszországgal

Dr. Paul Craig Roberts, az ismert közgazdász és publicista, Reagan elnök államtitkára kijelentette honlapján, hogy az Egyesült Államok kormánya bármi áron háborút akar Oroszországgal.
A világ több vezető lapjában publikáló, több kitüntetés, többek között a Francia Becsületrend tulajdonosa írásában kijelenti, hogy Oroszországnak annektálni kell a Luganszki és Donyecki Népi Demokratikus Köztársaságokat, még mielőtt az Egyesült Államok szenátusa soron következő ülésén elfogadja 2277-es számú törvényt. E törvény Ukrajnát az USA katonai szövetségesévé deklarálná, független attól, hogy Ukrajna ma még nem tagja a NATO-nak.

Dr. Paul Craig Roberts
Ezidáig Putyin elnök közvetlenül nem avatkozott a konfliktusba, ám a késlekedés végzetes lehet, és Washinton további provokációi egy nem is igazán titkolt célt kívánnak siettetni. Európának és Moszkvának tekintettel kell lenni arra, hogy valójában mi rejlik a hangos és álnok USA-propagandahadjárat és a szankciókat erőltető javaslatok mögött. A szándékok sokkal komolyabbak és rosszabb perspektívát mutatnak, mint azt az orosz és európai politikusok el tudnák képzelni. A NATO európai erőinek jelenlegi főparancsnokának, Philip Mark Breedlove-nak ama kijelentése, amennyiben az USA szenátusa által elfogadásra kerül a 2277-es számú törvény, ez nyilvánvaló háborút jelent Oroszországgal.
Philip Mark Breedlove
Ma még Európa naivan azt képzeli, hogy erre nem kerül sor, és nem látja be, hogy egy kiterjedt és átfogó háború Oroszországgal elsősorban Európa vesztét jelenti. A Fehér Ház ugyanis elfáradt már európai szövetségeseinek „totyogásától” és dűlőre akarja vinni a kérdést, hiszen a tervezett törvény is ezt takarja: „Az orosz agresszió megakadályozása 2014. évben”.
Irak, Líbia és Szíria után az USA politikusai számára világossá vált, hogy nem tervezhetik akcióikat olyan nyilvánvaló hazugságokra, mint Colin Powell egykori hadügyminiszer „fiolalengetése” az ENSZ Biztonsági Tanácsának közgyűlésén, amely Szaddám Huszein megbuktatásához adott "bizonyítékot". AzEgyesült Államok bármi áron bele kívánja rántani Európát egy véres háborúba Oroszország ellen, aminek következményeként a legyengült és háborúviselt öreg kontinens és az oroszok kénytelen lesznek elfogadni egy új megmentő „Marshall-tervet”, amely az USA előtt megnyitná a világuralom valódi kapuját. Hollywood is készülhet az újabb győzedelmes filmek forgatására.
Forrás: www.paulcraigroberts.org
A 2277-es számú törvénytervezet letölthető az Egyesült Államok kongresszusának hivatalos oldaláról ide kattintva. (Jelenleg ez a legtöbbször megtekintett dokumentum a törvényhozás weboldalán.)
Udo Winter, Berlin

rumpundli 2014.09.01. 13:36:34

@nu pagagyí: Milyen irányból? Ez igen fontos kérdés!

annamanna 2014.09.01. 14:11:59

@Sir Galahad: "A baj az, hogy az orosz-ukrán konfliktusban mi erkölcsi okokból nem tudunk az ukránok oldalára állni, ez esetben ugyanis cserben hagynánk az ukrán hatalom által elnyomott kárpátaljai magyarságot."
"Ez egy komoly dilemma, és ez magyarázza a magyar kormány csöndes viselkedését."

Aha, hát valóban csöndes a magyar kormány, mert nem akarja elárulni a kárpátaljai magyar lakosságot.

www.hidfo.net/2014/08/28/harcolo-alakulatot-kuld-magyar-honvedseg-litvaniaba

www.hidfo.net/2014/08/31/litvania-belep-haboruba-oroszorszag-ellen-hazank-erintett-lehet

És: index.hu/kulfold/2014/08/29/valami_nem_stimmel_eltuntek_a_magyar_tankok/

laci0011 2014.09.01. 16:51:04

@Muad\\\'Dib: Jó anyagot szívsz,amerika nélkül az orosz medve répája maradt volna a szádban,a sok marharépa most meg önként is beveszi,1 Trianont elszenvedő országban magyaroschan.

laci0011 2014.09.01. 16:52:15

@nu pagagyí: Helyi lakók éppen lövészárkokat,tankakadályokat ásnak az orosz tankok ellen.

Exploiter 2014.09.01. 18:47:41

@Schindler Pistája:

Áruld már el, mit tekintesz provokációnak. Ha egy tőle független ország közeledését a nyugati hatalmakhoz, akkor költözz Moszkvába inkább.

Krisz11 2014.09.01. 20:21:12

@Exploiter:
Az USA meg a CIA a környékén minden vezetőt megölt aki nem az ő érdekeiket szolgálta.
"http://mult-kor.hu/20110504_old_meg_es_lapits"

A narancsos forradalmak/arab tavaszok is a birodalom építés/befolyás szerzés eszközei.

Ugyan ez volt most ukrajnában is, az USA háttérmunkája révén megdöntötték a kormányt. Csak azért az oroszokat mégsem lehet úgy baszogatni, mint egy Kadhafi szintű régiós kiskirályt.
A lényeg, hogy a statos-quo-t az usa rúgta fel. Neki köszönhetjük, hogy most emberek halnak meg. Illetve azoknak a hülyéknek, akik értelmetlen ügyekért (mint kelet ukrajna visszafoglalása) harcolnak.

Dzsentrisvihák 2014.09.02. 17:52:35

@laci0011:

Mindig vicces, amikor egy üledék, libsi majom mutogat Trianonra, de persze ki nem hagyhatja, hogy ugyanabban a mondatban "magyarosch"-ozzon egyet... Förtelmesen átlátszó vagy, öreg.

laci0011 2014.09.02. 19:49:13

@Dzsentrisvihák: Nem vagy 1 észkombájn jobber majomparádé,ezt már tisztáztuk.1 darabig legalább elkerültél.

laci0011 2014.09.02. 19:50:04

@Dzsentrisvihák: Kapsz 1 jegyet a következő maláj gépre.

Dzsentrisvihák 2014.09.02. 20:37:39

@laci0011:

Mindig elcsodálkozom a szűklátókörűségeden, de azon még inkább, hogy ilyen kevés agysejttel egyáltalán képes vagy létezni. A természet csodája vagy, de tényleg.

Az pedig nem rémlik, hogy veled bármi mást tisztáztam volna, azon kívül, hogy egy címeres kretén vagy :D

laci0011 2014.09.03. 06:34:16

Tényleg kevés agysejted van,de ezt már tisztáztuk,valami uj infód nincs jobber kereténke?

Dzsentrisvihák 2014.09.03. 07:40:35

@laci0011:

Tucattroll vagy, öreg, akibe annyi fantázia sincs, hogy legalább ne hurutos papagáj módjára ugyanazt röfögje vissza, amit mások a fejéhez vágnak. Go kill yourself, please ;)

laci0011 2014.09.03. 19:24:57

@Dzsentrisvihák: Minek égeted magad tovább iskolázatlan jobber kreténke,egyszerű gyűlöletproblémád van mert alacsony a szinted.Volna eszed érvelnél nem minősítenél.

Dzsentrisvihák 2014.09.04. 18:41:19

@laci0011:

Veled szemben mit érveljek, surdibugrikám? Elmeroggyant vagy, azokkal fölösleges.

laci0011 2014.09.04. 19:02:21

Értemi szinted a szókincseddel korrelár,így aztán azt sem vágod hogy magadat alázod.

Dzsentrisvihák 2014.09.05. 08:30:27

@laci0011:

Köszönöm szépen, kiváló elismerés ez attól az embertől(?), akinek minden második szava a "jobber" :D :D

laci0011 2014.09.05. 19:37:08

@Dzsentrisvihák: Ember ennyire hülye nem lehet mint te,megint hülyét csináltá magadból.

Dzsentrisvihák 2014.09.06. 12:37:08

@laci0011:

Miért? Mert egy otromba trollal locsogok? :) Ugyan, nekem ez csak hobbi :P

laci0011 2014.09.06. 22:58:28

@Dzsentrisvihák: Sekély e kéj,látom az összetett gondolkozás neked lehetetlen,matek pedig negatív végtelen.Az hogy feljebb miket hordtál össze komolyan aggasztó elmeállapotra utal.

Dzsentrisvihák 2014.09.07. 08:57:51

@laci0011:

Megható, hogy aggódsz értem, komolyan :D
süti beállítások módosítása