barikad.jpgKedvenc belvárosi kocsmámba tartva erre megdöbbentő jelenségre lettem figyelmes: a Jobbik-közeli Barikád óriásplakáton hirdeti magát! Erre a hetilap alapítása óta eltelt lassan öt esztendőben egyszer sem volt példa.

Valamikor az elmúlt hetekben Habony Árpád szelleme megjelenhetett a Jobbik vezetőinek, és súghatott néhány alaptételt nekik a politikai kommunikációművészetéről. Például azt, hogy, aki nem látszik, az nincs, ami nem hallatszik, az el sem hangzott. A párt hosszú éveken át lényegében érdemi marketing nélkül működött. Először azért, mert nem volt rá pénzük. Aztán, amikor már lett volna, mintha erőnek erejével nem akarták volna felismerni, hogy a 30 ember előtt tartott lakossági fórumok, és  a fénymásolt újság remittendák fontos részét képezhetik ugyan a kampánynak - de a 21. században az áttöréshez ez már nem lesz elég.

Idén már határozottan pozitív jelek mutatkoztak, Amit a Jobbik tavasszal csinált, az már kísértetiesen emlékeztetett egy profi kampányra. Meg is lett az eredménye: New Yorktól Fokföldig zúgtak a liberális vészharangok a "magyar szélsőjobboldal" drámai megerősödése miatt. A radikáljobbosok persze így is csalódottak voltak, mert többet vártak. Csakhogy az a több mindaddig nem fog összejönni, ameddig a párt holdudvarának legelhanyagoltabb periféria övezete a sajtó marad. Média nélkül nincs siker a politikában, de ezt nem is ragozom tovább, nem is olyan régen megírtam már.

A Barikád fennállása óta először kap komolyabb marketinget (miközben a komoly financiális válságban levő HVG minden egyes lapszámának megjelenése előtt tele van plakátozva a város az éppen aktuális címlappal). Szóval igazából csak annyit akartam mondani, hogy: végre. Most már "csak" annyi van hátra, hogy az óriásplakátok mögé fel kellene építeni egy valóban ütőképes, ha nem is médiabirodalmat, de legalább egy tartományocskát.

Az ébredés, úgy látszik, megtörtént. Nem kéne visszaaludni.

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr866777923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sivatagi n. 2014.10.10. 16:43:57

Szerintem a zsindexnél már megy a kibucgyűlés, ahol megszavazzák, hogy melyik zsidóügynök végezzen tényfeltárást a szélsőjobb és a plakátkészítő cég orosz kapcsolatairól.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.10. 16:44:05

A probléma ugyanaz, mint volt féléve.

Közösség kell.A közösséghez pedig (netes)fórum, ahol minden jobboldali és fiatal otthon érezheti magát.

A másik, hogy még mindig túl sok idő megy el a szimbolikus politizálásra.

A tömegeket egyetlenegy dologgal lehet megnyerni: ÁFA eltörlése/mérséklése, magánadósságok eltörlése/újratárgyalása, minél merészebb, annál jobb.

Ha ezt nem csinálja meg, akkor el fog jönni egy olyan párt, amely az ÖSSZES banki tartozás eltörlését , ingyen lakáshoz jutást, meg a földi mennyországot ígéri majd. És akkor a négymillió nyomorult ebben az országban rájuk fog szavazni.

A jobbikos vezetés meg töri majd a fejét, hol rontották el.

Gerilgfx 2014.10.10. 18:31:52

felesleges úgy rajongani a jobbikért, ha hatalomra kerülnek is, akkor sem lesz jobb semmi, talán csak annyival, hogy a magyar etnikum lesz elsődlegesen segélyezve.

gerilgfx.blog.hu/2014/09/14/miert_nem_jobb_a_jobbik

ezért.

Krisz11 2014.10.10. 20:11:38

@Gerilgfx:

Hülyeségeket írtál szerintem (pl: "Jobbik szimpatizánsai sokszor csak az anyagi javakban érdekelt, amúgy gyakran liberális .." nekem sok barátom jobbik szimpatizáns, de belőlük egyik sem liberális).
Még a fidesz is tudott érdemi dolgokat tenni kormányon. Pl: a bankok tisztességtelen működését megrendszabályozta.

Ha a Jobbik csak 1 dologban előrelépést tesz (még azt sem mondom, hogy tökéletesen rendbe tegye), már akkor messze megérné kormányozniuk.
Nevezetesen a rendteremtésre, a bűnözés visszaszorítására gondolok.

Amúgy meg engem ez a néppáttá válni akarás zavar a legjobban a Jobbikban. Hogy nem az eredeti elveikhez ragaszkodnak, hanem másoknak megfelelni, jópofáskodni.

A kutyás kampánnyal nálam csökkent a népszerűségük.

De a legjobban az Ifjúsági Tagozat kampányvideója nem tettszett. Kb mint egy benetton reklám, sehol egy magyaros öltözet, egy utalás a nemzeti érzelemre, egyedül azzal érveltek, hogy ők "jó társaság". Gyökerek.
Még a fidesz IT videójában is sokkal több nemzeti dologra való utalás volt. Ezért nem megyek el most szavazni.

Krisz11 2014.10.10. 20:14:03

@Nemzetstratégia:

"ÁFA eltörlése/mérséklése, magánadósságok eltörlése/újratárgyalása, minél merészebb, annál jobb."

Azért nem igaz, mert ezt sehol nem tudják megcsinálni. Az értelmesebb országokban ilyesmit nem is ígérnek.

Krisz11 2014.10.10. 20:18:15

"mindaddig nem fog összejönni, ameddig a párt holdudvarának legelhanyagoltabb periféria övezete a sajtó marad."

1 jobbikos újságra jut 1.000 aki ellenzi őket. 100 itthonról 900 meg külföldről.
Ilyen ellenszélben egy újság nem fog olyan sokat változtatni.
Szerintem akkor lehetnének sikeresek, ha az elveikhez hűek tudnak maradni.

szubbulvar 2014.10.11. 00:36:03

Zseniális, csináltak egy olyan plakátot, ami a 90-es évek képvilágát idézi. Biztos mindenki gárdistának van egy sufni grafikus haverja, de lehet meg kellene fizetni egy olyat, aki ért is hozzá... A szart eladni pedig nehéz, mert a Barikád sajnos az. Egy Kiskegyed és UFÓ Magazin közé pozicionált ideológiai életmód magazin. Kompetens személyek kellenek egy laphoz, nem pedig megbízható káderek.

Gerilgfx 2014.10.11. 02:21:37

@Krisz11: attól még, hogy valamivel nem értesz egyet, még nem hülyeség. nem érzelmi alapon kell megítélni a pártokat, hanem kőkemény logikai kritériumok alapján.

Blogger Géza 2014.10.11. 16:25:36

@Nemzetstratégia: Már miért kéne magánadósságokat eltörölni? Ha neked tartozik valaki, örülnél, ha eltörölnék??? Az áfa eltörlése hasonló marhaság. Egyrést a költségvetés bevételeinek kb ötöde származik ebből, ezt elég nehéz lenne pótolni. Másrészt még ez az adónem, amivel az ide utazó turisták és átutazó kamionosok hozzájárulnak a közös terhekhez.

Dzsentrisvihák 2014.10.11. 16:55:30

@Krisz11:

Ember, az elvek nem változtak, csak a kommunikáció. Az pedig igenis kell ahhoz, hogy ne egy tizenvalahány százalékos párt maradjanak, hanem legyen esélyük kormányra kerülni. Tetszik, vagy sem, a demokráciásdit így játsszák...

Dzsentrisvihák 2014.10.11. 17:03:07

@Balogh Gábor:

A második dizájnváltás idején már volt egy kísérlet némi marketingre a Barikádnál, ha nem is óriásplakátokon, de citylight plakátokon hirdettek, egy lapszám erejéig.

A baj ott volt, hogy minden idők egyik legszarabb címlapjával sikerült elkövetni a dolgot, és azt is szánalmasan kevés példányban.

Nem ártana követni a többi hetilap gyakorlatát, bár ahhoz az is kéne, hogy ne egy olyan újságról legyen szó, amit kb. hárman írnak...

mrZ (törölt) 2014.10.11. 17:06:19

Nem nagyon követem a dolgokat, de délelőtt pont a jobbik és a fidesz standja között ácsorogtam, várakoztam fél órát. Ami feltűnő volt hogy a jobbik életteli mosolygós krapekok, a hozzájuk fordulók tök normális kinézetű emberek, fiatalok középkorúak öregek egyaránt. A fideszesek kövérek bagóztak unottak, az érdeklődők kizárólag cvekkeres öregek voltak.
Nem flame, egyszerűen csak amit láttam.

láplidérc 2014.10.11. 17:06:41

@Krisz11: 'magyaros öltözet', 'utalás a nemzeti érzelmekre' - ettől lesz egy párt és programja jó vagy rossz? Tényleg ez lenne a legfontosabb? Hogy ki mennyire nemzeti? Azt az árvalányhajas mindenit neki...

ko.disszonancia (törölt) 2014.10.11. 17:48:08

@Gerilgfx: Már elnézést kedves magyar állampolgárságú felebarátom, nem kellene ilyen "depresszíven" hozzáállni az életkörülményekhez és az élethez. Ez a " ha hatalomra kerülnek is, akkor sem lesz jobb semmi" tünete a céltalan,elvtelen,mértéktelenül szabados, "laissez faire, laissez passer"
szindrómának. Vagy esetleg szerény személyednek mindegy, hogy itt, ahol(feltételezem)te is éled életed, háború/"proletárdiktatúra"/anarchia/bűnözés/szenvedés/megalkuvás/mértéktelen individualizmus,ezáltal közösségnek a bomlása,hanyatlása/esetleg magyarellenesség/és még megannyi averzív esemény,történés zajlik(és most némely szélsőséges példákkal éltem,amelyek esedékessége nem kizárt a jelen helyzetben)?
A másik, hogy mégis milyen kinyilatkoztatás ez részedről, hogy "akkor csak a magyar etnikumot segélyeznék"? Ez a mondat azt kelti bennem, mintha személyed nem tartaná magát magyarnak,hisz, ha magyarnak tartanád magad(és az is lennél, feltételezzük), nyilván nem tennél ilyen kategorizáló kijelentést, hogy "magyar etnikum", és annak "segélyezése". Látod felebarát, itt a probléma, ennek az országnak és ennek a népnek a lélektani erejét,az egészséges lélektani struktúráját(normákkal és attitűdökkel együtt és főként azokat érintve) teljesen tönkre vágta az 1945 utáni maffia-állam által kivitelezett "népnevelés". És mi a produktum? A produktum az például, ahogy személyed teszi a megjegyzését, és ez csak egy parányi és nüansznyi példa a több millióból. Lélektan. Először itt kéne kezdeni a magyarok konszolidálást. Viszont sajnos, amíg gyerekeinket az RTL klub és a TV2, vagy esetleg a csapból is folyó "bűnös nép", "rasszizmus", "sokszínűség", Budapest Pride,"roma holokauszt" neveli(néhány példa a ma már közhelynek számító dolgokból), továbbá ha pedagógusaink mellőzik megtanítani gyerekeinknek, hogy ők honnan származnak, honnan jöttek, kik ők, mik a szimbólumaink, mit kell tennünk bizonyos helyzetekben,mik az értékeink stb, akkor biza nem lesz változás.

troni 2014.10.11. 17:48:33

Országos tévé kell a Jobbiknak, nem nyomtatott sajtó. Valahogy úgy tolni az emberek nappalijába az infót, mint 2006-ban a Hír tv. Oknyomozó és elemző műsorokkal. Korrupció felderítéssel. stb.

sanyix 2014.10.11. 18:02:45

@Blogger Géza: az államhoz beérkező bevételek legalább fele el is tűnik az államban, és a közbeszerzéseken... de inkább 80%-ra tippelnék. Szóval van honnan pótolni: kevesebbet kéne lopni...

Blogger Géza 2014.10.11. 18:07:05

@sanyix: Tudod, a közbeszerzésekből lesznek az utak, vasútak, iskolák stb. Ha tudsz konkrét lopásról, tegyél feljelentést.

ko.disszonancia (törölt) 2014.10.11. 18:11:42

@Gerilgfx: Egyébként még annyi, hogy beolvastam a blogodba,ahol a Jobbikról írsz, hát, érdekes érzelmek kerítettek hatalmukba. Egyszerűen én nem tudom elképzelni, hogy a Jobbikon belül(és most értsük ez alatt azt a tízezernél is több tagot, akik valóban maguk a JObbik nevű szervezet)feminista és liberális irányvonal uralkodna..Ez így nem lehetséges. Szerintem egyébként, a nemi erőszakolók sterlilizálást kifejezetten és burkoltan egy bizonyos népcsoportra szabták..már ha most jóhiszemű akarok lenni. És valószínűleg így is van. Kizárt és abszurd, hogy bármiféle romlott feminista vonal lenne a Jobbikon belül. Ez egyszerűen valószínűtlen, hisz, ha ez így lenne, akkor a Jobbik meghazudtolná önmagát, a saját norma/attitúd rendszerét, a saját szemléletét és elképzeléseit, a tízezer tag identitását.

zobod 2014.10.11. 18:47:55

@sanyix: ne beszélj hülyeséget, a konkrét lenyúlás pár ezrelék lehet, talán annyi sem, és lebukás esetén herélés jár érte, meg a kifizetések leállását okozhatja mint az meg is történ a cseheknél, bolgároknál. A probléma inkább azzal van, hogy vajon jól vannak-e kiválasztva a programok amikbe a csilliárdokat öntik, az irány ami az eredőjük lesz, az merre visz. Vajon a közösség haszna lesz maximális, vagy a jó lobbierejű politikai szereplők, vagy ha olyan nincsen az adott környéken akkor a pártközeliség, személyes kapcsolatok határozzák meg hova kerül a fejlesztési pénz. Az pedig elfogadhatatlan, hogy _jól_ kell választani, akkor érkezik majd pénz. Nagyon remélem, hogy csak szokás szerint kiforgatták, környezetéből kiragadták Orbán szavait, nem rá vallana ilyet mondani.

Gazz 2014.10.11. 19:33:52

Biztos mert érezték a disszonanciát. A sajtónyilvánosság ugyanis liberális találmány.

Krisz11 2014.10.11. 19:36:03

@láplidérc:

"ettől lesz egy párt és programja jó vagy rossz? "

Nekem ez alap elvárás. Itt kezdődik, hogy valakit tudjak támogatni.

sanyix 2014.10.11. 20:46:05

@zobod: omg te valami fideszmániás vagy? pár ezrelék? Ja annyi a bizonyított, mert a többit nem lehet bizonyítani/ nem is akarják.

A közpénz túlnyomó részét ellopják. Nem ezrelékét hanem legalább a felét. Túlárazott közbeszerzések, tanácsadások, stb.

Iszonyatos sok pénzt fizetnek be az emberek adóként, és ennek a töredéke hasznosul, úgy hogy emellé még dől az EU-s pénz is. A többi eltűnik, orbán gyurcsány, kóka, simicska félék bankszámláján landol.

Gerilgfx 2014.10.11. 21:51:07

@ko.disszonancia: szépen látszik a hozzászólásodból az ,,attól függően, hogy mennyire nem ért egyet az adott ember a jobbikkal, annál kisebb arányban magyar'' logikai gondolatmenet. nagy kár, hogy én magyar vagyok, természetesen etnikailag is :D

azon meg mi depresszív, hogy valaki tényeket ír le? szerintem inkább az a depresszív, amikor kimegy a sok idióta tapsolni valakiknek, akikkel amúgy a szíve mélyén egyet se ért ,,ennél jobb úgyse lesz'' alapokon, szóval akkor eddig a depresszivitás tekintetében pont ugyanott vagyunk.

,,És mi a produktum? ''

termék. például kenyér, tej, szék, monitor, függöny, ...

,,feminista és liberális irányvonal uralkodna''

nem elképzelés kérdése. egyszerűen el kell olvasni, hogy mit magyaráznak, és ott van.

Szúnyog 2014.10.12. 02:25:38

@sanyix: hülyeségeket beszélsz. A kiadások zömét a nagy rendszerek fenntartása, a nyugdíj stb teszik ki.

KopaszMercis 2014.10.12. 07:51:27

Eljen, mostantol a ciganykepu vonagabor vigyorog majd rank...

ko.disszonancia (törölt) 2014.10.12. 12:08:47

@Gerilgfx: Most lehet hogy látszólag nagyon elfogult és egyoldalú leszek, de tudod az a helyzet, hogy egy egészséges magyar ember érzületével és értékrendjével a Jobbik által deklarált elképzelések konvergálnak a leginkább...egy típusos Jobbik szimpatizánst(és most nem a kopasz/bakancsos idiótákra vagy a fogatlan,proli "mi is utáljuk a cigányokat ezért rátok szavazunk" emberekre gondolok)képvisel olyan értékeket és attitűdöket, akit az egészséges, "tudja honnan jött, tudja ki ő, tudja hová tart" magyar,azaz magyar(és nem magyar állampolgárságú,ahogy manapság bárki lehet magyar, aki magyar állampolgár, akár egy török,arab,afrikai stb, kíváncsi lennék fordítva) emberrel lehet azonosítani.

Benderik 2014.10.12. 12:09:56

Hát, én igazából pont azt látom évek óta, hogy míg a nagyok látványosan csépelik egymást drága médiában sok pénzért, a Jobbik az ingyenesen postaládákba dobott újságaival mesterien terjeszti magáról az elnyomott, de tiszta kisembereket határozott tisztasággal képviselő párt imázsát.
És az eredmény látható, már annyian benyelték, hogy szerintem már rég több a mérsékelt középosztálybeli szavazójuk, mint a szélsőségesnek mondható. Egyszerű, tiszta közéletre és rendre vágyó szavazók, akik azt látják, hogy ez egy nyugodt de határozott erő, ami még tiszta tudott maradni, és keményen kimondja az amiaszívénazaszájánt.
A rosszindulattal kevert ürességet meg majd akkor látják meg, ha szívük pártja egyszer megnyer egy választást.

♔bаtyu♔ 2014.10.12. 12:41:04

Orbánék egyetlen komoly ellenzéke Vonáék, ez evidens. Ez jól látszik parlamenti javaslataikon is. Jobbikozás, nácizás helyett érdemes ezekre figyelni, egy-két kivétellel az összes jó és ahogy nézem, Orbánék szépen figyelembe is veszik. Elutasítják , de más formában saját javaslatként visszahozzák.

A ballibsik rassziztásása antiszemitázása,önmaguk demokratázása kontraproduktív, megérdemelten vannak a kukában, ideje, hogy eltűnjenek a politikai színről. Egyetlen olyan társaság van ott, amely produktív, az LMP.

Szúnyog 2014.10.12. 16:22:53

@♔bаtyu♔: sosem szavaznék az LMP-re, de nagyon sajnálnám, ha eltűnnének.
Helyük kell legyen a közéletben.

Albu 2014.10.13. 15:15:03

Van még sajna zűrös terület más is a Jobbikban, pl. a közlekedéspolitika a programban. alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/BP_program_final.pdf

Úttörővasútról (különírva) és Moszkva térről van szó benne : D

1-es villamost át kell vezetni Budára (amúgy épül), föld alatti vonalvezetéssel akar (mondom már épül). De emeli a tétet: ez lehetővé teszi a „párhuzamosan futó vasúti vonal földalatti vonalvezetését” Kelenföldi pu.-ig, megszűnteti (így) a zajszennyezést – ezek milyen cuccot szedtek? : D

Staudt nyilatkozatában arról beszél, hogy ne büntessük az autósokat: a nagy kapacitású belvárosi autózás a hetvenes évek várospolitikája.

2014.10.14. 09:16:09

@♔bаtyu♔:

Egy olyan külföldről finanszírozott ügynökpártról beszélünk (LMP), amelyik magyarokat gyilkoló cigányoknak osztogatott csokit Hejőszalontán, és magyarokat terrorizáló cigánybűnözőket üdültetett Csillebércen. A cigányfajvédelemre, illetve az euroatlanti érdekek képviseletére ne mondjuk már, hogy produktív.
süti beállítások módosítása