torok.jpgA Jobbik támogatja Török Gábort, így, amennyiben a politológus valóban úgy dönt, hogy elindul, valódi komolyságot kap a kétharmados kormányzást eldöntő időközi.

Unalmasnak persze eddig se volt mondható, ami Veszprém körül zajlik. A papírforma szerint alakuló, túl sok izgalmat nem rejtegető előző három választás után valóságos felüdülést jelent a mai napon kibontakozó abszurd Muppet-show. Mintha három egymást követő, egy kaptafára készülő, mindig a főhős győzelmével végződő hollywood-i mozi után jegyet vennénk egy alaposan elborultnak ígérkező Kusturica-filmre. A szereposztás garantálja az elvetemült balkáni hangulatot: Mesterházy és Simicska, a két profi gengszter, és a balhéba fogadásból beszálló amatőr, Török Gábor. A Magyar Nemzettől Simicska által kirúgatott Torkos Matild Facebook-posztban belengetett indulásával pedig a mindenre elszánt, vagány nő is adott a tökéletes 90 perces őrülethez.

Aztán, amikor már jól felkészülünk arra hogy dörögjenek a Kalasok, ipari mértékben fogyjon a vodka és a kokain, és a végén Dadan megfürödjön a fosban - kiderül, hogy egy kifejezetten izgalmas, és fordulatos filmdrámára ültünk be. A radikálisok felsorakozása Török mögé ugyanis valóban komoly tétet adhat a veszprémi voksolásnak. 


A Jobbik - feltételezve, hogy a politológus valóban elindul - több szempontból is nagyot húzott ezzel. Egyrészről azzal, hogy elsőként állt be az egyetlen hiteles és kellő komolyságú jelölt mögé a többi pártot hozta lépéskényszerbe, hiszen ebben a koordináta rendszerben a többiek már csak követhetik az eseményeket.

Másrészről a párt elkerült egy valószínűsíthető fiaskót, hiszen ez a körzet már tavasszal sem tartozott az esélyek körzetek közé, így komoly presztízsveszteség nélkül állhattak be egy vállalható jelölt mögé.

Az persze kérdés, hogy Török Gábor személye - amennyiben nyer - mennyire veszélyezteti a kétharmadot. Természetesen az ő kezét nem köti meg az ellenzék - kormány viszonyrendszer vaslogikája, és tegyük hozzá, hitelességének megőrzése miatt sem nyomkodhatja agy nélkül a kormánytöbbségnek (vagy épp az ellenzéknek) épp megfelelő gombot.

A párt szempontjából ez természetesen zseniális húzás volt, kérdés Török Gábor hogyan reagál majd rá, hogy elemzőből egycsapásra politikai szereplővé vedlett át.

És hogyan viseli azt. 

Somogyi Zoltán, egykorvolt politikai elemző/MDF-es kampányguru/televíziós meg is adta az alaphangot Facebook-bejegyzésében, ahol már arra utalt: Török Gábor és a Jobbik egy és ugyanaz.

somogyi.jpg
No, valami hasonlóra számíthatunk a balliberális értelmiség színe-virágától is a következő napokban, hetekben, újabb bizonyságát adva: mennyire vannak lemaradva a magyar belpolitika 2014-es jelenjétől. Ahol jelen pillanatban az egyetlen egy releváns kérdés az: marad-e a kétharmados kormánytöbbség és vele az ötletszerű, és kapkodó, de legalább arrogánsan magabiztos kormányzás. Vagy sikerül akárhogy, bárhogy, bárkivel megtörni a totális narancsuralmat, ami jót tenne az országnak, az ellenzéknek, és leginkább: jót tenne a Fidesznek. Csakhogy az ország érdekei e ballib körökben következetesen mindig az elborult ideologizálás mögé szorulnak már huszonöt éve.

Mi viszont nem törődünk a fanyalgó kritikával, betárazunk kólából, popcornból és nachosból, hátradőlünk és várjuk a filmet. Bárhogyan is alakul: minden percét élvezni fogjuk...

Bazsó Bálint - Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr826934735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit keres még Elkúrtuk Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.27. 11:24:43

A mi Ferink akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyiség...

Trackback: Nem ott kéne haldokolni, ahol mások shoppingolnak! 2014.11.27. 11:16:47

Volt, aki átlépte, volt, aki kizsebelte a földön fekvő eszméletlen, életéért küzdő fiatalembert a drogériában. Volt, aki csak arrébb ment és elfordult. A kint reked vevők a rendőrt szidták, mert nem vásárolhattak, amíg az újraélesztés tartott. Az üzle...

Trackback: A Török, a tökös, az őr, meg a nő 2014.11.27. 09:13:02

A szereposztás garantálja az elvetemült balkáni hangulatot: Mesterházy és Simicska, a két profi gengszter, és a balhéba fogadásból beszálló amatőr, Török Gábor.

Trackback: Török Gábor Veszprémben és az orbáni földek 2014.11.26. 20:56:17

// Bejegyzéstörökgáborelemez által   ezt a kommentet találtam az origón, és teljesen egyetértek vele:"Török Gábor a magyar közélet legjobban álcázott, legszimpatikusabb pszichopatája, mindenki imádja. Azért olyan semmilyenek az elemzései,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2014.11.26. 16:20:42

Ez tényleg érdekes lesz így :)

DVDRW 2014.11.26. 17:09:50

Ezen a Török csak bukhat, a Jobbik csak nyerhet.

nem egy nagy koponya ez a TG!

2014.11.26. 18:19:54

Lehet fogadásokat kötni. Szerintem egy héten belül valamelyik belterjes szadeszmaradvány csillogó szemekkel fogja nyilatkozni, hogy Török Gábor "nettó náci". A ballibsik imádják ezt a kifejezést, nagyon okosnak és progresszívnek érzik magukat tőle.

Aurelius Respectus 2014.11.26. 18:32:01

Szerintem ha lenne esze a balosoknak, ők sem indulnának. A fideszes kétharmad elvesztése miatt, megérné nekik.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.11.26. 18:40:18

Most jött el az idő!
Az MSZP halott, Gyurcsány már rég meghalt, a többiek meg sosem léteztek!
Most kell színre lépnie az új szereplőknek!
Veszprém kitűnő alkalom lesz!
Hajrá Török Gábor!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.26. 21:00:12

ez a török egy szeretnivaló pszichopata, aki a hatalmi elit tagja.

kkbk.blog.hu/2014/11/25/torok_gabor

rejtély, miért támogatja a jobbik, ahogy az is rejtély, hogy a szekszárdi jobbikos miért van még mindig a helyén?

kkbk.blog.hu/2014/09/29/hadhazy_szekszard_bekegalambja

dehát elég sok rejtély van a jobbik körül is

kkbk.blog.hu/2014/04/08/az_allami_martir-_es_teglakepzes_jobbik_lmp_tesz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.26. 21:06:35

@bölcsészmérnök: új szereplő akkor bajnai gordon is?
ne legyél már ilyen naiv szalmaláng.

török az elit tagja, tőle változást nem kapsz, hisz barátai csányi, orbán, gyurcsány, és a többi stróman oligarcha

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.26. 21:22:48

elsőként állt be az egyetlen hiteles és kellő komolyságú jelölt mögé "

hopp, erre asszem már válaszoltam kommentben
hát mi ez a világi naivitás ?! he?

Török mióta ez? ennyire ne legyetek már vakok könyörgöm
mi ez a általános ostobaság itt a nemzeti oldalon?

azt hiszitek hogy az mszmp hivatalos utódpártja, az mszp, meg a(z elszámoltatást sem végző, lusztráció ellenes, szabadságtéri vöröscsillag fenntartó, ügynökaktákat sem méltató, "majdnem beszervezett" orbánnal az élén álló)fidesz különbözik?

mert ha azt hiszitek, akkor tényleg függetlennek nézhetitek törököt ezen a képet:

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/torok%20elit.png

de ez valójában csak egyet jelent: török a hatalmi elit tagja. vagy korrupt vagy pszichopata, akinek nincsenek morális érzékelései. szerintem utóbbi.

ki fene hajolhat ilyen közel orbánhoz? orbán ki fenéhez hajol ennyire közel? akikkel különösen jóban van:

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/t%C3%B6r%C3%B6k%20orb%C3%A1n.jpg

somogyi zoltánt meg nem tudom elviselni, valami tisztességes magyar csapja már agyon. (azt nem mondom hogy lője tarkón, mert azért már perelhetnek is, de elsőre erre gondoltam.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.26. 21:24:48

@bölcsészmérnök: mert mire alapozod hogy nem egyenlő?
te még nagyon fiatal vagy, hogy így tudsz lelkesedni - vakon.

@tesz-vesz:

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.11.26. 21:37:44

@tesz-vesz: Lehet, hogy vak vagyok, de szerintem Somogyi ≠ Török.
Somogyi balos opportunista, Török pedig gondolkodó ember.

Albu 2014.11.27. 02:22:07

Az első öt hozzászólóig értek egyet. Az egész arról szól, hogy a Lézerjani, Lpopsimon, Szijártalmas (és jószomszédi Martonyi, német Zsolt) jellegű társaságot, a BKK farvizén eddig felúszó, most átbarmoló Tharlóst és fajtáját
-- a saját szavazórendszerükkel jól pofán kell verni a szavazófülkékben.

Talán nem lesz akkora, mint Ózdon, de remélem.

Azt is remélem, hogy itt nem volt annyi Miért kell a Fideszre szavazni? Mert akkor a város kap kormányzati támogatást, hozzáfér a pénzekhez szövegű plakát, mint amilyeneket láttam pl. Miskolcon egy hónapja. Tényleg.

Remélem, a fülkepofon-dac erősebb motiváció lesz.

Dzsentrisvihák 2014.11.27. 07:11:45

@bölcsészmérnök:

"Az MSZP halott, Gyurcsány már rég meghalt, a többiek meg sosem léteztek! " - Hát, ezzel a tények vitába szállnának, de van egy érzésem, hogy feleslegesen zavarnálak velük. Maradjunk annyiban, hogy optimizmusod túlzó, objektivitásod pedig csekély mértékű.

@tesz-vesz:

Török kb. minden politikussal jóban van, ami két dolgot jelenthet: 1. Vagy valóban független. 2. Vagy _mindenkinek_ a zsebében van, egyszerre (értsd: a politikai skála összes szereplőjének).

Utóbbi nem túl reális, ismerve a hazai szekértáboros mentalitást, előbbi pedig nyilván gyanús, ismerve a hazai szekértáboros mentalitást, viszont nem lehetetlen.

A puding próbája az evés.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 09:40:41

Ez így tényleg érdekes lesz. Először is hogy a sok barom emeszpés és eszdéeszes kövület felfogja-e hogy most össze kellene fogni. Szerintem a gyevi bíró kutyája is jó lenne jelöltnek, ha az egész ellenzék megegyezik a személyében.
Nem igazán hiszek benne h ez megtörténik, hiszen a fidesznek az az érdeke hogy aprózódjon az ellenzék ezért háttéralkuk lesznek ennek megakadályozására.
A másik amire kíváncsi vagyok, az a fideszes trollok vehemenciája, amivel most Törököt fogják támadni.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.11.27. 09:52:45

@Dzsentrisvihák: Szerinted az MSZP nem halott? Az Együtt PM létezett valaha is?
Gyurcsánynak van bármi esélye?
Ez nem optimizmus, ezek tények.
Szerintem a jövő a Fideszről, a Jobbikról, valamint egy újonnan felbukkanó harmadik és/vagy negyedik erőről fog szólni.

Netuddki. 2014.11.27. 10:16:33

"A párt szempontjából ez természetesen zseniális húzás volt"

A lobbik és az ész? Muhaha!

Hyla arborea 2014.11.27. 10:16:48

Már vissza is lépett!

Netuddki. 2014.11.27. 10:20:03

"Mi viszont nem törődünk a fanyalgó kritikával, betárazunk kólából, popcornból és nachosból, hátradőlünk és várjuk a filmet. Bárhogyan is alakul: minden percét élvezni fogjuk..."

Hát, ti se vagytok egy észlények...

turista a saját országában 2014.11.27. 11:04:18

"Csakhogy az ország érdekei e ballib körökben következetesen mindig az elborult ideologizálás mögé szorulnak már huszonöt éve."

Szerinted a Jobbik nem ideologizál, csezdmeg?! A rendszerváltás nyomában 25 éve újra felbukkant és azóta kísértő szélsőjobbos agymenés teljes tárházát fölmutatva?! Világképük borzalom, és máshoz sem értenek, mint ordas ideológiák és hitvány fantazmagóriák gyártásához.

mathe.aron 2014.11.27. 11:27:44

Izgalmas témáról izgalmas írás :)

Kár, hogy Török Gábor indulását (amit azóta lemondott) még mindig az értelmiségi ethosz lengte körbe - az a hozzáállás, ami alapján valaki azt hiszi, hogy lehet más a politika. Persze bizonyos értelemben lehet más - de a lényegét tekintve a saját törvényszerűségeivel kell elfogadni, és éppen ezért Török megnyilvánulásai az elmúlt napokban meghökkentőek voltak: mintha nem ezzel a világgal foglalkozna ősidők óta.
Egy másik kérdés, hogy Töröknél kifelejtették az állítólagos Csányi-féle kötődést. Ez pedig egy újabb csavar lehetett volna a sztoriban.

Végül pedig: a kétharmad elvesztése nem biztos, hogy jót tenne az országnak... Sokan fenik a fogukat, keletről, nyugatról egyaránt. Egy ilyen helyzetben nem tesz jót egy szimbolikus törés.

Veridicus76 2014.11.27. 11:59:57

Török sztornó, Simicska pedig egyelőre köd. Szóval várjuk ki a végét!

sivatagi n. 2014.11.27. 13:07:48

Ennyi volt Török indulása. Biztos rászólt a Badfriend, hogy ne rontsa az atlanti-csicska liberálbolsevikok esélyeit.

Velemenyem szerint.... 2014.11.27. 13:26:28

Zseniális hekkelés a Jobbiktól, bárcsak bármiben lennének olyan értelmesek mint a hatalom akarásában.

A 90-94 közötti SZDSZ ehhez képest semmi volt, mint amit Vonák produkálnak. Ügyes, csak sajna az ország kárára dolgoznak...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.11.27. 13:42:43

Megnéztem az infórádió aréna műsorának első részét amiben részletesen beszél erről.

Aki jelöltnek indul mindenképp kell legyen valamiféle föllépése és küldetése. Amit mondott hogy "ki szeretném próbálni magam" egyenlő a zéróval.

Azt is mondta hogyha Navracsis komolyan megkérné, nem indulna. Ami egy telefonhívás Brüsszelből, és kész.

Eléggé komolytalan előadásnak indult. most hogy végül bejelentette hogy nem indul az egész úgy jön át hogy a kibic megpróbált játékos lenni, de aztán berezelt.

Meg ugye most Simicska is ott lesz (szerinte, más forrást erre még nem láttam), ki merne egy oligarhche ellen induli? Nincsenek egy súlycsoportban.

Simicska egy alfa, Török meg az alapján amit előadott, egy béta. Az alfa azt csinál a bétával amit akar, az állat- és embervilágban egyaránt így van, és mindig is így lesz.

Aki képtelen alfa lenni vagy azzá válni, mindig csak beosztottja és alávetettje lehet csak valakinek. Vannak persze az anarchista/magányos farkas lelkületűek ("szigmák") De TG nem idetartozik.

@mathe.aron: A fidesz uralom elvesztése, kétharmad ideértve, csak jót tehet az országnak.

Dzsentrisvihák 2014.11.27. 14:15:16

@bölcsészmérnök:

Az MSZP-t addig nem szabad leírni, amíg akár egy takarítónő is szabadlábon van közülük, Gyurcsány kis csapatáról nem is beszélve.

A többiek léteztek, most is léteznek, csak éppen össze-vissza ugrálnak a különféle süllyedő hajókon. Nem fogok meglepődni, ha idővel ismét összefújja a szemetet a szél a Maszop zászlaja, meg valami új SZDSZ égisze alá. Ezek mindig megbocsájtanak a tékozló fiúknak, ha moderálják magukat nem kérnek túl sokat a koncból...

Az LMP-ből pedig még mindig lehet bármi. No, nem egyhamar, de hosszú még ez a ciklus.

"egy újonnan felbukkanó harmadik és/vagy negyedik erő" - Erre jelenleg kb. 0% az esély, de még az elkövetkező 4 évet is kevésnek érzem hozzá. Legalábbis egy olyan formáció felbukkanásához, ami nem egy kívülről, Soros-lóvén összemachinált, vagy egy bolsi milliárdos által gründolt, új balos csoportosulás, és a jelenleg politikailag nem aktívakat képviselné (más, új formációnak nem nagyon lenne értelme).

Velemenyem szerint.... 2014.11.27. 14:28:47

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: kommented téged minősít, mi xnének nem keresel magadnak te egy hozzád méltó országot? Mondjuk Észak Kórea vagy Belarusz megfelel? Miét kell a saját rendes országodat lehúzni a mocsokba, van már az álmaidnak megfelelő lepratelep a világban nem is egy húzz el te inkább oda...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 14:44:50

@bölcsészmérnök: kit érdekel somogyi?

török nem gondolkodik, teljesen pszichopata, teljesen degenerált (lásd a visszavonulását) egy szeretnivaló szociopata, aki átver titeket.

ne legyél már olyan gerinctelen hoyg lenyeled ezt:
"Simicska Lajos indulási szándékának váratlan bejelentésével számomra világossá vált, hogy ez a kampány nem Veszprémről, nem az itt élőkről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék átlátható, kívülről is megítélhető viszonyáról szól majd. Közvetve vagy közvetlenül egy olyan mérkőzés színtere lehet ez a választás, amelynek a részleteiről a nyilvánosság szinte semmit sem tud, ugyanakkor a tétje – hatalmi szempontból – mindennél jelentősebb. Mindezt mérlegelve úgy döntöttem, hogy miután ebben a küzdelemben még statisztaként sem kívánok szereplővé válni, most helyesebb a partvonalon kívülről figyelnem a választást."

teljesen pszichopata, milyen ostoba. teljesen degenerált.

mások értelmes véleményei:

"Úgy látszik nem tudta komolyan venni, amit felvetett. Az kevés az induláshoz, hogy élőben is szeretném átélni a választásokat és tapasztalatot szerezni, mint ahogy egy előző írásában olvasható.

Ez nem egy társadalmi laboratórium, hanem a magyar valóság. Amiben igyekezzen a lehető legjobban betölteni a helyét. "

"Ezt a zagyvaságot...Ez a hozzáállás azt involválja, hogy akkor indulnák egy demokratikus küzdelemben, ha közvetlenűl, vagy közvetett módon én határozhatnám meg, hogy kik legyenek az ellenfeleim"

Nem valami demokratikus hozzáállás, ha egy jelölt maga akarja meghatározni, hogy kik lehetnek az ellenfelei.

ha kiderül hogy tényleg nem szép színes kockákkal kell legózni a gyereksarokban, visszavonulót fújsz?

Tökéletes törökgáborizmus. Szinte tudtam, hogy ez lesz a forgatókönyv. :)
És természetesen még megmagyarázza, hogy a vicc/médiahekk miért nem volt a részéről vicc/médiahekk. :D

A Monty Pythonban van egy olyan jelent, ahol az újonc kiskatona felháborodva reklamálja az ezredesének, hogy itt TÉNYLEG LŐNEK, meg a háborút nem is játékfegyverekkel vívják, és hogy emiatt ő azonnal ki akar lépni....

Hihetetlen, Török Gábor egy az egyben előadta ezt a jelenetet. Jé, a politika nem a tisztességről meg az átlátható viszonyokról szól? Nahát! Itt se voltam, megyek vissza a falvédőre!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 14:46:57

@Dzsentrisvihák: haha, nincs puding, mert ez az ostoba kocsonya nem tartja a szavát se. ld : @tesz-vesz:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 14:50:25

@Dzsentrisvihák:
nem független. hanem moráltalan, ez a helyes kifejezés. most is nyugodtan odamegy viktorhoz mosolyogni, vagy gyurcsányhoz, őt nem zavarja sem a kitiltás, sem a szemkilövetés, ez téged nem zavar, hogy ennyire moráltalan, szociopata embernek drukkolsz?

amúgy aki mindenkinek a barátja, az senkinek sem a barátja igazán.

"_mindenkinek_ a zsebében van, egyszerre"

én nem így fogalmaznék, hanem úgy, hogy mindenkivel jó a viszonya. mert az elit befogadja, tartja
g fodor gábor még töröknél is betegebb lelkű

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 15:04:42

@Dzsentrisvihák: és nyomós érve van a radikál puzlénak. akárki ebben az országban nem lehet hivatalos, tévébe állandóan behívott politológus. a szakértőség bolsevik trükk, mondta a raszkolnyikov fedőnevű ügynök, ne legyél már te is ilyen naiva.
mert még mindig tart a (poszt)kommunista éra, vagy szerinted sajtószabadság van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 15:06:09

@bölcsészmérnök: nem halott az mszp, a leányvállalataival akkora párt mint a jobbik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 15:18:12

"A párt szempontjából ez természetesen zseniális húzás volt"

természetesen, haha, milyen jó is külön szemelvényezni a mondatokat, jár a bögre, pacsit adni is tudsz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 15:29:00

@mathe.aron: "Egy másik kérdés, hogy Töröknél kifelejtették az állítólagos Csányi-féle kötődést. Ez pedig egy újabb csavar lehetett volna a sztoriban."

ez melyik szál? hogy jön ide csányi törökhöz?

és igen, jót tenne a 2/3 elvesztése. legalább a fideszes komcsik nem tudnának többet ártani, te apologéta

sokan fenik a fogukat keletről, nyugatról? már most usa-gyarmat vagyunk, és orosz paks2 van, miről beszélsz?

Dzsentrisvihák 2014.11.27. 15:29:06

@tesz-vesz:

"amúgy aki mindenkinek a barátja, az senkinek sem a barátja igazán" - Itt a lényeg. De függetlenként (akár független politológusként) miért is kellett volna bárkinek a barátja legyen?

"akárki ebben az országban nem lehet hivatalos, tévébe állandóan behívott politológus" - Az lehet, de nem csak ez számít.

Én sem két napja követem a pacák munkásságát, és merem állítani, hogy a leghitelesebb hazai politikai elemzők egyike. Függetlenül attól, épp ki van hatalmon, vagy a szakma egyébként mit duruzsol.

Az elemzéseiben én sosem láttam elfogultságot, ebben pedig már korrektebb, mint az elemzők zöme. Ha a parlamentben is ilyen lett volna, ámen, nekem nem lett volna kifogásom ellene.

Az ilyen mentalitás számomra akkor is szimpatikus, ha maga Soros György ütötte szabadkőműves nagymesterré, vagy mittudomén...

Épp ezért látom a rációt is a lépésében, és respektálom a döntéseit.

Ettől szerintem még nem leszek naiva, köszönöm.

Ami pedig a puding hiányát illeti, igen, tényleg oda a lehetőség arra, hogy megnézzük, mit alakított volna az országgyűlésben. Ezzel viszont leginkább mi veszítettünk, nem ő, mert tutira marad a 2/3-ad (vagy a balherék törik meg, és maradnak váltópárt, mert hogy nemzeti radikális jelölt abban a körzetben nem fog nyeri, az hétszentség...).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.27. 16:19:41

@Dzsentrisvihák: ""amúgy aki mindenkinek a barátja, az senkinek sem a barátja igazán" - Itt a lényeg."

itt a lényeg, igen, hogy neked se a barátod, mint az olcsó k, annyira bízhatsz meg benne

"De függetlenként (akár független politológusként) miért is kellett volna bárkinek a barátja legyen?"

akárki nem lesz híres politológus, értem?
és ő most poltikius akart volna lenni, te meg megbíztál volna benne, holott min. teljesen üres a feje, nincs morális tartása. nincs morális érzékelése.
ezért is szociopata.

"Az elemzéseiben én sosem láttam elfogultságot"

sosem láttál valódi tartalmat. a lényeg, ahogy már mondtam:
most is nyugodtan odamegy viktorhoz mosolyogni, vagy gyurcsányhoz, őt nem zavarja sem a kitiltás, sem a szemkilövetés, ez egyeseket nem zavarja, hogy ennyire moráltalan, szociopata embernek drukkolnak?

"Az ilyen mentalitás számomra akkor is szimpatikus, ha maga Soros György ütötte szabadkőműves nagymesterré"

mondd most elmebeteg vagy?

"Épp ezért látom a rációt is a lépésében"

nem, te most játszod a kezdetleges elmét, aki szurkol a kedvencének, de nem az eszét használja: "Az ilyen mentalitás számomra akkor is szimpatikus, ha maga Soros György ütötte szabadkőműves nagymesterré"
szégyelld magad ilyen mondatokért. te se vagy túl erkölcsös talán? te se vagy igazi tisztakezű hazaszerető?
ha jó a mentalitás, te is korrupt leszel? hazaáruló?

" Ezzel viszont leginkább mi veszítettünk, nem ő"

haha, mi nem veszítettünk semmit, eggyel kevesebb gombnyomogató majom a parlamentben. ő viszont a hitelességét elveszítette. milyen poltiikai elemző az aki ilyeket ír?

"számomra világossá vált, hogy ez a kampány nem Veszprémről, nem az itt élőkről,"
ez a buta kocsonya nem tartja a szavát se. a kampány meg arról szól, amiről a jelölt kampányol, most nem jön össze, hogy mindenki számára érthető legyen, mert még ő se érti. + még pártolja is a komcsibulvárt az orbán-simicska állítólagos ellentétéről, ami meg nincsen.

" ez a választás már biztosan az Orbán-Simicska harcról szól. "

ostoba bulvárpolitológus, gerinctelen senkiházi

Surdablog 2014.11.27. 17:14:40

@libbancs: "Az EU rongyba szerelmes, szarbuzi hazátlan liberális férgeknek ebben az országban semmiféle szerep nem juthat."

Legalább őszinte vagy... Meg ostoba is, de legalább ne reklámoznád. Mellesleg az jut majd szerephez, aki győz a választáson. Persze csak majd ha lesz demokratikus választás. Eccer írsz érveket is majd, vagy csak köpködsz?

Dzsentrisvihák 2014.11.27. 17:49:15

@tesz-vesz:

Most erre azon kívül nem tudok/akarok mit írni, hogy te így látod, én meg nem.

Meggyőzni úgysem sikerülne, nem is áll szándékomban, viszont az elmebetegezést, meg hasonlókat leszel szíves megtartani magadnak, köszönöm.

Surdablog 2014.11.27. 18:44:33

@libbancs: Nem savanyú. Szomorú. Szomorú az, ha a jövőt éljük fel, és ehhez még tapsoltok is. Oszt melyik volt a demokratikus választás? Amelyiket a választás előtt átírtak, hogy feléjük lejtsen a pálya? De figyu, érvet, véleményt írj (ha van), mert a libsizés az nem az, és unalmas is.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.28. 01:59:37

Torok mint hiteles figura, aki moge nem gaz beallni... OMG!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.28. 09:48:51

@Dzsentrisvihák: hát figyelj bocsi, de akkor ne írj ilyeneket: "Az ilyen mentalitás számomra akkor is szimpatikus, ha maga Soros György ütötte szabadkőműves nagymesterré"

ez azt jelenti, hogyha valaki cukin táncol hajdú péter műsorában, ahogy boros lajoska, vagy ha valaki teljesen szalonképesen és jólszituáltan nyilatkozik, mint antall, akkor neked szimpatikus, hiába kommunista, hazaáruló, vagy korrupt. és ilet tanult, értelmes ember nem mondhat.

török gábor meg más tészta, nem egyértelmű még sajnos mindenki számára, hogy ki is ő:
33.media.tumblr.com/5b7e304dd10e382352063ce1b46c5b08/tumblr_ne3sy5ZvJe1qbgoyio1_1280.jpg
lánczi és g fodor haverja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.28. 10:07:33

@Dzsentrisvihák: tehát a rációt meg az "emóciót" az értelmes ember külön tudja választani. nekem is szimpi antall stílusa, modora, mutatott személyisége, vagy akár mondhatnám pozsgait is. de mégis tudom, hogy egy ordas nagy komcsi az egyik, és min egy balek a másik, vagy szintén zenész.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.28. 11:13:31

török: Úgy indultam, mint a legtöbb politikai elemző - az egyetemről kikerülve pártoknak és politikusoknak dolgoztam.

mint a legtöbb..

Az egyetem alatt egy tudományos dolgozat kapcsán a Fidesszel és az SZDSZ-szel kerültem kapcsolatba, ezután adódott lehetőségem az SZDSZ-frakció mellett dolgozni 1998-tól 2001-ig.

Sólyom László, akinek a tanácsadó testületében részt vettem, de az inkább értékrendbeli vállalás, politikai-ideológiai azonosulás volt, mint pénzkereset.

Sólyom volt az aki Alkotmánybírósági elnökként elkaszálta azt a kicsi kis lusztrációt is (zétényi-takács), amit sikerült volna kipréselni az MDF-ből. (vagy csak látszat miatt hozták, hogy legyen mivel takarózni "mi megpróbáltuk a tavaszi nagytakarítást", vagy tényleg volt még pár normális MDF-es akkor még a pártban, bár zétényi elég gyanús.)

Legrégebbi ügyfeleim: az OTP vezérigazgatója, Csányi Sándor (!) és Hernádi Zsolt (!), a Mol első embere. Ügyfelem még Varga Mihály, aki a KÉSZ Holding (Közép-Európai Építő és Szerelő Kft.) vezetője, és aki onnan is beazonosítható, hogy a cége támogatja a blogomat.
magyarnarancs.hu/belpol/torok-gabor-politikai-elemzo-interju-85790

ezekután árulja már el nekem valaki, hogy a Jobbik miért támogatja törökgábort? nem tudtak róla? egy egész pártelit nem tud róla, hogy csányi szolgája?

nem, A párt szempontjából ez természetesen NEM VOLT zseniális húzás.

ez minden volt, csak zseniális nem.
süti beállítások módosítása