Svédországban szinte a semmiből felbukkant egy radikális feminista párt, amely a férfiakra rótt különadóval, óvodás korú gyermekek átnevelésével és poligám élettársi kapcsolatokkal kampányol. A Feminista Kezdeményezés tavaly majdnem átlépte a parlamenti küszöböt, EP-képviselőt tudtak delegálni Brüsszelbe, Stockholmban pedig koalíciós partnerként részt vesznek a helyhatóság vezetésében. Feminista szebb jövő a lapra szerelt bútorok és a death metal országából.

fem2.jpg

A különböző radikális politikai és civil mozgalmakkal való riogatás fő szabály szerint a baloldali-liberális sajtó privilégiuma. Ezek általában kifulladnak a rasszizmus-fasizmus-homofóbia Bermuda-háromszögben, ma ezeken trendi felháborodni, rettegni és másokat rettegésre buzdítani. Pedig vannak hajmeresztő gondolatkísérletek a barikád túloldaláról is, amelyek az utóbbi években konkrét politikai programot öltöttek, és a média ajnározása közepette szépen, lassan valós befolyást szereznek. A radikális feminizmus főként a skandináv országokban válik ijesztő gyorsasággal hatalmi tényezővé.

Az Arckönyvet lapozgatva bukkantam rá gimnáziumi éveim egyik kedvelt zenekarának, a szimfonikus metált játszó Therionnak nem éppen témába vágó bejegyzésére. A banda svéd gitárosa, Christofer Johnsson egy hazájában egyre népszerűbb párt erősödésére figyelmeztet, ők a Feminista Kezdeményezés (Feministiskt initiativ), azaz FI vagy F!. Néhány szemelvény a programjukból:

  • Extra adó kivetése a férfiakra! Mivel az erősebbik (elnyomó) nem képviselőinek nagyobb az ökológiai lábnyoma, például több húst esznek, ezért indokolt, hogy többet is fizessenek be a közösbe. Ha Svédországban élő vegetáriánus férfi olvasónk most megkönnyebbülten felsóhajt, rosszul teszi, a radikális feministák a kollektív bűnösség elvét vallják, kivéve természetesen, ha az a nők, a bevándorlók, vagy valamely deviáns kisebbség ellen irányul.
  • A túl nagy lábon élő férfiakat „átképző programoknak” kell alávetni, hogy változtassanak fogyasztási szokásaikon. Hogy a renitens hímekre, akik nem jelentkeznek önként, milyen sors vár, pénzbüntetést kell-e fizetniük, esetleg átnevelő táborba zárják őket, arról nem szól a fáma.
  • A hadsereg feloszlatása, katonák helyett LMBTQ embereket kell küldeni a háborús konfliktusok kezelésére. Facebook bejegyzésében Johnsson rámutat: ha Moszkvában egyszer a Finnországot Oroszország részének tekintő Vlagyimir Zsirinovszkij átveszi a hatalmat, és a Vörös Hadsereg felsorakozik a svéd határon, biztos örülni fognak, ha Stockholmból egy hadseregparancsnok helyett egy transzvesztita érkezik mediálni. (Johnsson e megjegyzése egyszerre homofób, ruszofób és Zsirinovszkij származását tekintve burkoltan antiszemita is, úgyhogy háromszorosan határolódunk el!)

Aki férfiakkal közösül, az áruló

A párt hivatalos választási programját végigböngészve ezek a célkitűzések jóval szolidabb formában jelennek meg, az FI hívei pedig azzal védekeznek, hogy ezek kiragadott részek a szóvivő, Gudrun Schymannak korábbi beszédeiből, aki azóta már hivatalosan elhatárolódott saját magától. (A bevallottan alkoholista Schymak egyébként a Baloldali Párt [Vänsterpartiet] vezetését hagyta ott 2004-ben, hogy egy adóelkerülési botrány után saját feminista pártot alapítson.)

gudrun_schyman.png

Gudrun Schyman

Szeretnénk nagyvonalúak lenni, és elhinni azt, hogy a szóvivő korábbi meggondolatlan kijelentései nem tükrözik a párt jelenlegi álláspontját, de ha pl. a szélsőjobboldali veszély kapcsán nem szorítkozhatunk pusztán a kinyomtatott programpontokra, hanem minden megnyilvánulást és Facebook bejegyzést figyelembe kell venni, akkor most sem mérhetünk kettős mércével. Ugyebár.

A feminista párt prominensei ráadásul mintha direkt vállalnának fel provokatív kezdeményezéseket, mint a házasság eltörlése és az óvodás korú gyerekek átnevelése a társadalmi nem (gender) „haladó szemlélete” alapján.

Az FI egyik alapítója, a magát „queer feministának valló” – bármit is jelentsen ez – Tiina Rosenberg (jelenleg a Helsinki Művészeti Egyetem rektora) egyszer úgy fogalmazott: azok a nők, akik szexuális kapcsolatot részesítenek férfiakkal, „nemük árulói”. (Miután az ügy nagy felháborodást váltott ki, Rosenberg letagadta, hogy ilyet mondott volna.) A svéd feministák egyébként nem csak házasságot, de az élettársi kapcsolatot is elavultnak tartják, az erről szóló törvényt ezért úgy módosítanák, hogy az nem csak a biológiai nemtől, de a benne résztvevők számától is független lenne, ezzel utat nyitva a poligámiának.

tiina_rosenberg.jpg

Tiina Rosenberg

Viccnek is rossz, de ők komolyan gondolják

Aki most jót röhög magában, és az egészet elintézi azzal, hogy ez csupán néhány identitászavaros, szexuálisan kielégítetlen, feltűnési viszketegségben szenvedő nyomorult hobbija, akiket minden ép eszű ember kinevet, az nagyon téved.

Amellett, hogy a ballib sajtó hozsannát zeng róluk, a feministák lassan, de biztosan politikai tényezővé növik ki magukat. Első választásukon, 2006-ban még csupán 0,7 százalékot szereztek, a három évvel későbbi EP-szavazáson ezt 2,2 százalékra növelték, amelyben egyes sajtóinformációk szerint a korábbi ABBA-tag, Benny Andersson egymillió koronás adománya is sokat lendített. A 2014-es EP-választáson már a svédországi voksok 5,3 százalékát szerezték meg, ami elég volt ahhoz, hogy Soraya Post személyében képviselőt delegálhassanak Brüsszelbe.

soraya-post.jpg

Soraya Post

(Post zsidó apa és cigány anya gyerekeként született Svédországban; ő volt az ország történetének első roma származású EP-képviselőjelöltje, aki korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy legidősebb lányát – a svéd joggal szemben, cigány szokás szerint – 16 évesen férjhez adta. Jelenleg a baloldali EP-frakció tagja.)

A 2014. szeptemberi svéd országgyűlési választásokon 3,1 százalékkal a legerősebb parlamenten kívüli párt lettek, nem sokkal lecsúszva a 4 százalékos bejutási küszöbtől. A szintén tavaly megrendezett helyhatósági választásokon pedig 13 városba összesen 26 képviselőt tudtak bejuttatni. Stockholmban 4,6 százalékkal három mandátumot szereztek, így most három másik párttal koalícióban vezetik (!) a svéd fővárost.

fem5.jpg

A menzesz és a láncfűrész

Ha követni akarnánk a balliberális újságírók tendenciózus cikkírási gyakorlatát, akkor a Feminista Kezdeményezés agymenései után végigmennénk a Svédországban is aktív radikális feminista mozgalmakon, kezdve a sort a keresztény szimbólumokat láncfűrésszel irtó FEMEN-nel, egészen a menstruációs vérzésükkel festő, valamint rituális szertartásokat végző elmeháborodottakig. De nem teszünk ilyet, mert mi nem mosunk össze egymással látszólag összetartozó dolgokat, így azt sem állítjuk, hogy minden feminista zakkant.

De ha elfogadjuk azt a felvetést, miszerint a) a modern nyugati értékek csak a liberális demokráciák keretében tudnak igazán kiteljesedni, b) Svédország a liberális demokráciák egyik minta országa, akkor a két alapvetésből csak azt a következtetést tudjuk levonni, hogy a liberalizmus csúcsra járatása nem csak a mostani svéd jólétet jelenti, hanem mindazt, ami ezzel együtt jár, sőt ebből elkerülhetetlenül következik.

Ha pedig így áll a helyzet, akkor vagy a modern nyugati értékekkel vannak nagyon komoly gondok, vagy pedig azoknak a liberálisoknak van igaza, akik szerint mi, a többségi társadalom vagyunk képtelenek ezek befogadására. A kérdés csak annyi: ez kinek a szégyene.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr487249783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zriff 2015.03.08. 11:04:09

Borzalmas belegondolni hogy ez az egész femináci őrület, sikeres lehet a modern korban.

strangeworld 2015.03.08. 11:04:59

A feminizmus eredeti célja 150 évvel ezelőtt a nők választójogának és jogegyenlőségének kiharcolása volt, ez ma már mindenhol a nyugati világban alap, és igazság szerint nem is volt túl nehéz elérni akkoriban sem, inkább csak kérni kellett. Ezért a feminizmus - hasonlóan az eredeti, XIX. századi liberalizmushoz - céltalanná vált, mivel eredeti céljait már rég elérte. A mozgalom innentől reális és intelligens tagjait tekintve megszűnt, a maradék pedig radikalizálódott.
A napjainkban fellelhetõ feminizmus alapvetően egy torz világképű, férfi-, és embergyűlölő, erőszakos, totalitáriánus mozgalom, egy politikai szélsőségesség. Ideológiai alapvetését leginkább a kommunizmuséhoz és a nácizmuséhoz lehet hasonlítani, mivel:
- meghatároz egy gyűlölendő csoportot a társadalmon belül: a kommunisták társadalmi osztály alapon, a nácik faji/rassz alapon, a feminizmus nemi alapon
- nyíltan hirdeti ennek a gyűlölendő csoportnak a likvidálását
- ideológiájának lényege, hogy miután a gyűlölendők kiirtásra kerültek, minden szép lesz és jó
Mint általában a totalitárius politikai mozgalmak, úgy a feminizmus is közelebb áll a paranoid elmebajhoz, mint a tényleges politikához, de lenézése és marginalitásába vetett hit ugyanolyan hiba, mint a kommunizmus vagy a nemzetiszocializmus esetén. Egyetlen lényeges különbség az előző kettőhöz képest, hogy a feminizmus világképe elméletben sem működik, ezért sosem lehet megvalósítani. Szerencsére. Annak ellenére, hogy egyes politikai céljai (a társadalom gerincének, erkölcsiségének támadása, a hagyományos családmodell eltiprása, a nyílt tradició-, tudás-, oktatás-, és keresztényellenesség, a homoszexualitás propagálása, stb. - Putyin pl. azért céltábla számukra, mert Oroszországban a homoszexualitás és a kereszténység gyalázása szankcionált dolgok) a neoliberális eszmeiség által is vállaltak, ezért a balliberális médiában komoly szerepet, teret kapnak, de mivel alapvetően a mozgalom megnyilvánulásai inkább röhejesek és végtelenül primitívek, semmint félelemkeltőek vagy tömegeket megmozgatóak, ez a támogatás jórészt felületes. Más nézeteik, pl. az erőszakos, kirekesztő magatartás és a nyílt apartheid-gondolkodásmód a neoliberalizmus számára is elfogadhatatlanok, (mármint retorikai szinten, a gyakorlatban természetesen nem), ezért teljeskörű politikai támogatást részükről ritkán kap, inkább csak egyes ügyekben.
Mint minden szélsőséges mozgalom esetén, úgy a szélsőséges feminizmus esetén is megfigyelhetjük, hogy vezetőik egy része a Lenin által "hasznos idiótáknak” nevezett rétegből verbuválódtak, más részük, legfőbb vezetőik viszont intelligens, erkölcsileg nihilista manipulátorok. Tagjaik - akárcsak a nácik és a kommunisták legfőbb tömegtámaszai - pedig az alacsony iskolázottságú, kudarcos, munkakerülő, a közösségben nem népszerű, igen gyakran testileg is hibás és lelkileg torz emberekből kerülnek ki.
Ami pedig az "egyenlő bérek" feminista lózungját illeti, a helyzet az, hogy ez egy tipikusan nagyon szép példája a feminizmus teljes logikátlanságának és hazugságának.
Ugyanis a világon sosem voltak rosszabbul fizetve a nők és nem is lesznek, egyazon munkakörben(!). Ezt nem nehéz belátni. Ugyanis:
- A közszférában egy bértábla van, nincs külön férfi és külön női bértömeg, semmiféle megkülönböztetés nincs.
- A versenyszférában a képességek és a piaci szabályok alapján történik a bérezés, a nem nem szempont. Arról nem is szólva, hogy a versenyszférában a béradatok nem nyilvánosak, üzleti titoknak, illetőleg adótitoknak minősülnek, tehát ilyen adat ténylegesen nem is kérhető számon.
A valójában sokak fejében élő tévképzet a nők alacsonyabb fizetéséről abból ered, hogy a tipikusan női munkakörök (szolgáltató, adminisztratív, egészségügyi) rendszeresen rosszabbul fizetettek, mint a tipikusan férfi munkakörök (bányász, robbantástechnológia, műszaki mérnöki, gépipari, repülőgépvezetői, stb.), de természetesen az azonos munkakörön belül érdemleges különbség - nincsen. Az, hogy egyes szakterületeken belül mennyi a nemek aránya, a nemek érdeklődési területétől függ. Nyilván nehéz lenne tömegével női informatikusokat és kazánkovácsokat, esetleg férfi bölcsödei dolgozókat és titkárnőket toborozni.
Ennek oka és alapja a két nem közötti testi és pszichés, valamint gondolkodásbeli különbözőség, amelyet a feminizmus természetesen következetesen nemlétezőnek tekint, tagad. Szerintük az ok, amiért nincsenek női vájárok vagy kútfúrók, egyes-egyedül a gonosz patriarchális férfiuralom következménye. Ez tökéletesen bemutatja a mai feminizmus egész ideológiájának komolyan vehetőségét.

bugenhagen 2015.03.08. 11:20:37

@strangeworld: Sok mindenben igaz, amit leírtál, de ez:

> a béradatok nem nyilvánosak, üzleti titoknak, illetőleg adótitoknak minősülnek, tehát ilyen adat ténylegesen nem is kérhető számon.>

Na ez nem igaz. A béradatok valóban titkosak, de készülnek róla nagyon pontos felmérések, például azok, amelyeket a Hay-csoport készít, tehát vannak adatok.

Krisz11 2015.03.08. 12:07:46

Ezekre egyetlen megoldás van, a lángszóró.

A bigámiával mi a baj, a biblia is támogatja.

_most_ 2015.03.08. 12:25:31

a feministák hány embert deportáltak és öltek meg a munkatáborokban, szemben a náci elődeteitekkel, szóval helyetekben gecire kussolnék.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2015.03.08. 12:32:23

@_most_
Mi lenne, ha mondjuk egyik szélsőséget se támogatnánk? Vagy kezdjük el a "ti nácitok rossz, a miénk jó" nevű játékot?
Szerintem pl. mindkettő undorító dolog, ahogy helytelen volt a nemzeti szocializmus ideológiája, úgy ez is elfogadhatatlan, kirekesztő, és ha hagyják, egy idő után ugyanoda vezet majd, mint a náci felfogás.

Krisz11 2015.03.08. 12:32:36

Ezekre a kérdésekre érdemi választ csak a nacionalizmus tud adni, ugyanis:

1.) A feminizmus egy hazugságra épülő felfordulást előidéző őrület, pl: a férfiak tovább dolgoznak, 5-10 évvel kevesebbet élnek, ez például túl sokakat nem zavar.

2.) Majd ha a feministák által dédelgetett iszlám szinesek elkezdik rájuk bevezetni a sariát, akkor vergődhetnek, meg sírbékolhatnak, de annyiba se fogják a hülyéket nézni mint egy kecskét.

3.) A nyugat hanyatlik, a bevándorló hátterű új generációk egyre képzetlenebbek, fogékonyabbak a bűnözésre. Nem kis Werner von Siemensek és Gottlieb Daimlerek nőnek fel, hanem mortimerek, musztafák, fekete pákók. Ezalatt ázsia fokozatosan dolgozza le a hátrányát, a bolygón viszont nem teremthető nyugati szintű jólét 7 milliárd embernek. Ezért jelentős konfliktusok várhatók rövidesen, amennyiben további gazdasági visszaeséssel kell szembenézni, ami az őshonos nyugat-európaiak jólétére és életére is kihat. A liberalizmus ott ér majd véget.

Ebben a káoszban csak a nacionalizmus teremthet rendet és élhető kereteket.

Krisz11 2015.03.08. 12:42:01

@Black_Knight:

"mindkettő undorító dolog, ahogy helytelen volt a nemzeti szocializmus ideológiája"

A mesterséges/természetes szelekció a mostani rendszerben is ugyanúgy működik.
A kapitalizmusban aki nem tud gazdasági hasznot teremteni, az kiszorul az egészségügyi ellátásból, minőségi élelmiszerekből, minőségi oktatásból, élhető környezetből. Egyszerűen arra van ítélve, hogy kiszelektálódjon.
A természet törvénye az evolúció, amit nem lehet tartósan semmilyen mesterséges politikai rendszerrel korlátozni. A nemzeti szocialisták tudatában voltak ezeknek a dolgoknak.

zriff 2015.03.08. 12:42:03

@_most_: Te beteg vagy. Amikor valaki nem a feministák seggét nyalja, hanem rámutat mekkora értelmetlenség az egész, akkor rögtön nácizni kell, mi?

zriff 2015.03.08. 12:45:04

@Krisz11: Szent szar, a nemzeti szocializmus ugyanolyan őrület volt mint a kommunizmus, vagy most a feminizmus.

Veridicus76 2015.03.08. 12:50:34

A feminizmus életellenes aberráció, ezért tűzzel-vassal irtani és tiltani kell.

Szelid sunmalac 2015.03.08. 12:50:41

Felolem nacizhat. A feministak kb. ugyanolyan elveket vallanak, mint a nacik. Tessek szepen elolvasni a cikket. Csak azok nem a arjakat dedelgetik es a zsidokat zarnak vagonokba, hanem a noket dedelgetik es a ferfiakat zarnak vagonokba. Elmebetegseg szintjen nincs kulonbseg. Csak azert nem tettek meg eddig, mert nem volt lehetoseguk.
Egyebkent erdekes ezt pont nonapon lehozni...

Krisz11 2015.03.08. 13:00:45

@_most_:
"a feministák hány embert deportáltak és öltek meg"
A fényevők se öltek még meg túl sok mindenkit tudtommal, de ez nem azt jelenti, hogy nem síkhülyék.

"hány embert deportáltak és öltek meg a munkatáborokban, szemben a náci elődeteitekkel"

Miért ők hányat? Tudtommal erről ma tilos vitát nyitni. Úgyhogy el kell hinnünk minden hivatalos verziót. Valahol a lenti kérdéseket olvastam, bár én maximálisan elhatárolódok az ilyesmitől, csak a hivatalos verziókban hiszek :).

"Hogyan lehetséges, hogy 1990-ben hivatalosan is 4 millióról 1,1 (legfeljebb 1,5) millióra csökkentették az Auschwitzban meggyilkoltak számát, továbbá pl: az 1945-ben még 1,5 millió főben jelölték meg a Majdanekben megölt foglyok számát, ma pedig már csak 79 ezer a hivatalos áldozati szám, miközben rendületlenül 6 millió zsidó áldozatról beszélnek?"

"Mennyivel hitelesebbek az auschwitzi, treblinkai, chelmnói, majdaneki, sobibori, belzeci gázkamrákról beszámoló szemtanúk, mint azok, akik a dachaui, bergen-belseni, buchenwaldi gázkamrák létéről beszéltek, többek közt eskü alatt tett vallomásaikban is? (Az 1960 óta érvényes hivatalos álláspont szerint ugyanis csak az előbbi helyeken voltak gázkamrák)"

"Hogyan lehetséges, hogy az úgynevezett gázkamrák falán nem lehet kimutatni a Ciklon-B nyomait, viszont azoknak a helyiségeknek a falában, amelyeket fertőtlenítésre használtak, olyan magas a koncentráció, hogy a falakon kívülről is lehet látni a kékes elszíneződést?"

Szelid sunmalac 2015.03.08. 13:01:42

Egyebkent pedig a feminizmus es a nonap a legnagyobb alszentseg. Egy magara valamit is ado no kikerne maganak, hogy ot azert unnepeljek, mert o no. Nem erdem, hogy valaki nonek vagy ferfinak szuletik. Az egy adottsag. Engem se unnepeljenek, mert ferfi vagyok. Unnepeljenek azert, mert teszek a csaladomert, mert foglalkozom veluk, mert aldozatot hozok, mert lemondok ertuk dolgokrol. Unnepeljenek, mert veghez viszek valamit, mert szolgalom az emberiseget, mert jo vagyok masokkal. De azert, mert no vagy ferfi vagyok, barna vagy szoke a hajam...bahh...Kepmutatas lenne tolem, ha a nonapot unnepelnem. Azzal azt mutatnam, hogy egesz eveben valoban masodrendunek tartom, hogy le se szarom es epp ezert kell egy nap, amikor egyenrangunak, sot, emberszamba veszem. Ezzel pont az ellenkezojet mutatnam annak, amit vallok. Egyenrangu a felesegem, az anyam, a munkatarsam es minden no. Ezert nem alazom meg oket azzal, hogy azt unneplem, hogy ok nok.

Krisz11 2015.03.08. 13:04:02

@zriff:
Vagy mint a kapitalizmus? Mert pont erre céloztam, hogy most is szelektáljuk az embereket.

zobod 2015.03.08. 13:41:40

Ezek mi hasznot hajtanak?

Ladislav 2015.03.08. 13:52:18

@Krisz11: Egyetértek a 3 ponttal.
A mai napig nem értem én sem, hogy ha annyira szörnyű a nőknek a mai világban élniük, akkor miért élnek 5-10 évvel tovább? Miért mehetnek nyugdíjba korábban?
Ha már egyenlő béreket akarnak, akkor legyen egyenlő feltételekkel lehessen nyugdíjba menni, ugyanannyi nő menjen bányásznak és favágónak is, mint férfi (vagyis legyen női kvóta az építőipari segédmunkások között is), majd 100 év múlva megkérdezzük, hogy ez így megfelel-e. Addig is alakul a "szép" új világ.

Ladislav 2015.03.08. 13:54:23

@Szelid sunmalac: Barátnőm kikönyörögte, hogy kapjon virágot (horror áron), de hozzátettem, hogy a nemzetközi férfinapon ő se feledkezzen el rólam.

Mindfield 2015.03.08. 13:57:57

"a feministák hány embert deportáltak és öltek meg"

:) Ez olyan, mint a Jobbik. Mivel még nem volt rá lehetőségük, ezért nem tették meg. Mihelyst hatalomba kerülnek, elkezdenek megszervezni valami hasonlót.

_most_ 2015.03.08. 14:51:00

@Krisz11: lol, a nyugat már 40 éve hanyatlik, legalábbis a kommunista fajátok szerint :D

_most_ 2015.03.08. 14:54:11

@Mindfield: nem tudom ti fejetekben hogy élnek a feministák, te gyanítom elég sok megalapozatlan mítosz kering a köreitekben róluk :)

Szelid sunmalac 2015.03.08. 15:09:15

@_most_: Eleg fura a nyugatra hivatkoznod a feministak ugyeben, mert pont ott itelik el oket a legjobban, legalabbis a minimalis onbecsulessel es intelligenciaval rendelkezo nok. A munkatarsaim egytol-egyig kikertek maguknak, hogy barmilyen kvota legyen a noknek, mondvan, hogy ok maguk akarjak elerni az eredmenyeiket, nem ajandekba kapni, es masok ne akarjak nekik meghatarozni az o eletuket. Na OK az igazi nok. Nem a faszom feministak, akik ruhellnek minden ferfit eltekintve attol, hogy az jo vagy rossz ember-e es raakarjak kenyszeriteni mindenkire a beteges vilagnezetuket.

zriff 2015.03.08. 15:10:09

@_most_: Olyanokról mint, a feminista biblia a scum manifestó,vagy andrea dworkin, mary daly nem tudsz semmit?

is 2015.03.08. 15:26:02

"legidősebb lányát – a svéd joggal szemben, cigány szokás szerint – 16 évesen férjhez adta"

nem tamogatom, de Magyarorszagon konkretan az a szabaly, hogy szuloi beleegyezessel mar lehet 16 evesen hazasodni, 18 felett meg anelkul is. nem nagyon hiszem, hogy a sved jog ettol nagyon eltero lenne, szoval ez a lepes varhatoan NINCS a sved joggal szemben.

"ezzel utat nyitva a poligámiának"
nem, nem. a poligamianak az nyitott utat, hogy nem kovezzuk meg a hazassagtoroket, sot a BTK-bol altalaban is ki van veve ez a tenyallas. a Dekameron cimu munkatol kezdve ajanlanam a teljes erotikus irodalomtortenetet arra nezvest, hogy ki mennyire volt monogam kapcsolataban. Napjainkbol Deutsch Tomi pl. jo esettanulmany lesz - Hende Csaba melle.

"minden megnyilvánulást és Facebook bejegyzést figyelembe kell venni"
pl. az elhatarolodast. figyelembe is vettuk, es ha majd nincs vak komondoron ateses, hanem egyertelmu elhatarolodas lesz, akkor ott is figyelmebe fogjuk venni.

"queer feministának valló” – bármit is jelentsen ez"

szoval nekiugrasz cikket irni, anelkul, hogy ertened a fogalmakat? jo reggelt, cikkiro, nevessunk egyutt a cikkeden a tovabbiakban!

"Ha pedig így áll a helyzet,"
hogyan is? van egy part, amelyik mar 3%-ot is elert egy valasztason, es lehet, hogy egyszer meg 6%-ot is el fog erni, mielott mas iranyba valtozva, egy masik partot kap fel a mindig ujra ehezo sved valaszto-elcsapat? hol van pl. a kalozpart? az is milyen durvan nyomult a 4-6%-ig, aztan annyi. aliberalizmus ott erheto tetten, hogy elismerjuk, hogy 3-5-6% ember ilyen. semmilyen mainstream kovetkeztetest nem kell levonni, a nagyobb, a tarsadalom tomeget elero partok majd bedolgozzak az esszeru valtozasokat a sajat programjukba. nyilvan cikkiro sem vitatja, hogy nem kell ugyanazt a tarsadalmi elkepzelest nyomni, mint 80 evvel ezelott. az azt jelenti, hogy a mai mainstream elkepzeles is idejetmult lesz 80 ev mulva. es az ilyen partok hatasa alakitja szepen, lassan a tarsadalmat. sose lesznek mainstreamek, nem is az a szerepuk. aki ezt keptelen felfogni, es valami szegyenkezesrol ir, meg fel van haborodva, meg meg van remulve, annak a fejeben pozitiv kepkent csak egy centralizalt, egypartrendszeres diktatura jelenhet meg. na es ez tenyleg szegyen. a cikke.

_most_ 2015.03.08. 15:45:30

@zriff: nem halottam róluk, ez is bizonyítja mekkora nácik, úgy erőltetik rá másokra a tanaikat, hogy még csak nem is hall róluk az ember :)

bugenhagen 2015.03.08. 15:46:58

>nem, nem. a poligamianak az nyitott >utat, hogy nem kovezzuk meg a >hazassagtoroket,

Bocsánat, de ez nagyon nagy csúsztatás. A poligámia és a házasságtörés két teljesen különböző dolog. Poligámia sok kultúrában volt már (nem csak az iszlámban, hanem például Koreában is), de ez európai kultúrában soha.

zriff 2015.03.08. 16:01:55

@is: 80 év múlva lehet hogy egy orvelli rémálomban leszünk, ha az egész liberális polkorrekt genderfeminista elmebaj folytatódik. Nem csak a svédeknél van baj, hanem az egész nyugaton, pl. a hamis nemi erőszak esetek. Olyan szarokat lehet olvasni, hogy egy nő facebookon választott ki egy férfit, hogy megvádolja nemi erőszakkal, vagy az usában tavaly elfogadott egyetemi yes mean yes tövény.
A gender, queer ideológiáról már olvastam, de képtelenség kiolvasni belőle bármi értelmeset.

zriff 2015.03.08. 16:07:14

@is: A férfihang, vagy az antifeminizmus-egy nő a nőkért blog, vagy a valódi egyenlőséget blogon magyarul, angolul a voice for men oldalon lehet olvasni az antifeminizmusról, és hogy miért káros a feminizmus.

zriff 2015.03.08. 16:33:08

@_most_: Az elmebeteg férfigyűlölő feminista kettős mércére jó példa a családon belüli erőszak, meg a gyerekek jogai agymosó propaganda. Ez a valóságban úgy van, hogy a lányok jogai, mert szerintük csak férfi lehet a bántalmazó. A női erőszaktevők, soha nem kapnak annyi nyilvánosságot, mint a férfiak vagy csak vicces tálalásban (a harcias amazon megverte...), vagy úgy hogy azt nyugodtan lehetne áldozathibáztatásnak nevezni (pl. idén januárban a turai lány, szíven szúrta a fiú barátját, eset). Régebben ott voltak a társadalmi célú hirdetések a családi erőszak megfékezésére, amiben egy kisfiú ütni kezdte a kislányt, vagy amiben egy kislány beszélt, hogy az apja veri. Vagy ott van, hogy világszinten csak a női körülmetélés ellen beszélnek, nem szólnak a fiú körülmetélés ellen.

bontottcsirke 2015.03.08. 19:16:56

A férfiak számát le kéne csökkenteni veszélyesen kevésre. Akkor előjönnék a rejtekhelyemről és szétkefélném a női társadalmat. Így nőnap alkalmából gondolom különösen invenciózus gondolat ez.,

Veridicus76 2015.03.08. 20:56:15

Valakinek áldozatot kellene hozni, és megcsinálni ezeket a kielégítetlen rémségeket, hátha akkor megnyugodnának.

heptakontanonaéder 2015.03.09. 01:03:10

@bugenhagen:
És ezek alapján az azonos _TELJESÍTMÉNYÉRT_ azonos bért kapnak a nők is.
(őszintén! Ki az az elmebeteg tulajdonos, aki nem csupa nőt alkalmazna, ha a nők ugyanazt a MUNKÁT végeznék el ugyanolyan MINŐSÉGBEN, ugyanannyi IDŐ ALATT?)

heptakontanonaéder 2015.03.09. 01:07:34

@_most_:
Várd ki amíg hatalomra kerültök, hülyepicsa! Az őszinte feministák már most kampányolnak a fiú magzatok abortálása és a kötelező herélés mellett! Szerintük maximum a népesség 10 %-ában fogadható el férfi.

2015.03.09. 10:14:10

@bölcsészmérnök: @zriff: @strangeworld: @annamanna: @Krisz11: @Huffnágel Pista: @Szelid sunmalac:

Kis kiegészítés a cikk témájához.

www.ferfihang.hu/2012/11/18/sved-magyar-feminizmus/#comment-44775

Kérdésem: hogyan menekülhet meg Svédország a lassú önfelszámolástól?

Magam sajnálom a szenvedésnek kitett, tisztességes svéd embereket. Nem érdemlik meg ezt az elnyomást.

OFF: Bár nem ide tartozik, hiszen csak megemlítette nevét a cikk, de Vlagyimir Zsirinovszkijjal az a legnagyobb probléma, hogy előre legyártott karakter. Szélsőséges nacionalizmusa egy jól felépített piar része, marketinges és kommunikációs szakemberek tervezték meg, kb. olyan tévút, mint az orosz liberálisok. Nem a szélsőséges nézetei miatt (amik úgyszintén gondosan megtervezett, politikai piacra szánt termékek), hanem őszintétlensége miatt. Csak egy újabb hatalomvágyó politikus...

2015.03.09. 10:34:18

@Krisz11:

"Ebben a káoszban csak a nacionalizmus teremthet rendet és élhető kereteket."

OKÉ.

Fejtsd ki, hogyan!

2015.03.09. 10:39:38

@zriff:

"(pl. idén januárban a turai lány, szíven szúrta a fiú barátját, eset)."

Erről nem hallottam? Hogy volt?

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.03.09. 10:48:55

@Ahasverus: @zriff: @strangeworld: @annamanna: @Krisz11: @Huffnágel Pista: @Szelid sunmalac:

Messze túlmutat ez az ügy Svédország problémáján, hiszen azt lehet mondani, hogy egész Európa értékválságban vergődik!

Európa menthetetlen, amíg a 68-as szellemiségű nihillista technokraták irányítják. Ezek az emberek nem hisznek semmiben és ennek megfelelően irányítják a kontinenst. Amíg ez így marad, nincs más út, csak a folyamatos lecsúszás.
Sokáig reménykedem, hogy egyszer majd lerázzák magukról a népek ezeket a politikusokat, de be kell látnom, hogy ez az ördögien felépített rendszer mára önfenntartóvá és önjáróvá vált.
Szinte semmi esély nincs a megváltoztatására.
Szomorú ezt látni és megélni!

2015.03.09. 11:00:47

@bölcsészmérnök:

"Szinte semmi esély nincs a megváltoztatására."

Én azért küzdök és remélek. És betámogatom azokat a mozgalmakat, amelyekbe látom a reményt a sikeres ellenállásra (pl. Férfihang, Tradition, Family and Property)

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.03.09. 12:21:36

@Ahasverus: A tömegmédia olyan hihetetlen hatékonysággal hülyíti el az embereket, hogy néhány kivételtől eltekintve már az sem érdekeli a társadalmat, hogy a vezetőik kollektív öngyilkosságba akarják belezavarni őket. Ráadásul ez a kollektív öngyilkosság úgy van beállítva, mintha az egyetlen létező megoldás lenne a problémáinkra.
Önvédelmi reflexek még működnek a társadalomban egyes szinteken, de kérdés, hogy mire lesz ez elég?
Ki fogja elzavarni Európa fájdalmasan alkalmatlan, nihilista vezetőt?
Ki fog itt bármit is megváltoztatni?
Nem vagyok képes optimistán látni a jövőt.

zriff 2015.03.09. 12:30:35

@bölcsészmérnök: Sajnos mára én is egyre elkerülhetetlenebbnek látom ezt az egész progresszív szarnak a továbbterjedését, de azért csinálom, ahogy tudok felszólalok a femináci hazugságok ellen. A tömegmédia valóban veszélyes, sajna még régebben én is bevettem az ilyen pc agymosást. Ehhez tartozva most olvastam ezt:
divany.hu/stilfuresz/2015/03/06/zsenialis_plakat_keszult_a_csaladon_beluli_eroszak_ellen/

Egyre fejlettebb az agymosás.

2015.03.09. 12:59:36

@zriff:

divany.hu/stilfuresz/2015/03/06/zsenialis_plakat_keszult_a_csaladon_beluli_eroszak_ellen/

Juj, de jó! Egyre profibb esztétikával csinálják a társadalmi uszítást! Ez tényleg ZSE-NI-Á-LIS! Vajon ki kapja a Dr. Goebbels Díjat?

2015.03.09. 13:00:45

@bölcsészmérnök: Én nem tudom küzdelem nélkül feladni a harcot. Utolsó leheletemig... Csinovnyikként bevégezni soha!

-JzK- 2015.03.09. 14:56:37

Fanatikus húsevő paleóként ez a húsevés-adós dolog kissé felhúzott, úgyhogy utánanéztem ennek a híres pártnak a honlapján, hogy mit írnak róla. Az indokolás valóban férfiellenes, miszerint a disznó férfiak mernek többet autózni (nyilván mindig csupa hobbiból), és húst enni (saláta meg puffasztott rizs helyett), ezért a húsra kilónként 10 koronás pluszadót tennének, ami köbö 330 Ft. Tehát azért nem a férfiak SZJA-ját növelnék meg, a szerző korrigálja kicsit a cikket.

"When we talk about ecological sustainability, we must take one more step, here as in all other areas where gaps are hidden behind averages: for example, driving men more often car and eat more meat. Both accounts for a large proportion of greenhouse gas emissions and has a heavy environmental burden. We therefore introduce a tax on greenhouse gas emissions from food, in order to reduce meat consumption. This tax shall take into account greenhouse gas emissions throughout their life cycle. We also want to revise any tightening of the existing environmental taxes, such as energy, fuel, sulfur, vehicles and road tolls, as well as investigate further environmental taxes."

"A numerical example. Climate tax on meat Total consumption of pork and beef in Sweden per year is 385.000 tons, or about 40 kg per person. Kilo price is about 100 SEK. If we add the 10 crowns in tax on every kg consumed, we get an extra 3.9 billion SEK to the Treasury."

"Environment Customizing the tax system - Higher taxes on energy, resource use and carbon emissions yields about 17 billion. An environmental tax on meat for 10 SEK / kg provides additional SEK 3.9 billion."

Krisz11 2015.03.09. 23:13:14

@Ahasverus:
"Fejtsd ki, hogyan!"

Úgy, hogy az a kérdés már eldőlt, hogy a bevándorlókat Európa magába olvasztja, vagy ők csinálnak Európából Afrikát, közel-keletet. Az utóbbi. Utcai zavargások, analfabetizmus, bűnözés, erőszak. Terjed a káosz.
A liberalizmus válasza erre a még több tolerancia és több pénz az integrációra, de ez nem működött.
A civilizáció alapja a rend. Amit meg tud az iszlám is teremteni, pl: lopásért kézlevágás (nincs is ezzel gond), csak aztán ők majd akasztanak istenkáromlásért, betiltják a könyveket, internetet, járhatsz csadorban, lerombolják a múzeumokat, stb, stb.

A nemzeti eszme szintén képes rendet teremteni, és a deviánsokhoz az erő nyelvén szólni, csak anélkül, hogy mindenben elviselhetetlen korlátozásokat vezetne be. Anélkül, hogy teokráciát vagy kommunizmust csinálna. Viszont következetesen elvárja, hogy mindenki dolgozzon, tanuljon, tisztelje a törvényeket, és így teremt élhető keretet. Akinek meg ez nem pálya, nyitva a határ, irány afrika.

whw (törölt) 2015.03.10. 05:00:05

@_most_: a feministák egyelőre még nem üzemeltetnek gázkamrákat, ez igaz
De hogy életeket ne akarnának kioltani? Abortusz. Ez szerintem gyilkosság, pedig én liberális vagyok és ateista.
Válások során férfiakat kisemmiző feminista törvények és családjogi bíróságok. Nyugaton alimony is van, ami Mo-on névleg nincs, de valójában a gyerektartásba beépítik. Ez a férfiakat kisemmizi, hajléktalanná teszi, öngyilkosságba kergeti.
A svédeknek egyébként is nagy múltjuk van a kényszer sterilizációban, fajvédő szélsőséges ideológiák terjesztésében, fogyatékkal élők megsemmisítésében. Hitler előtt kezdték jóval és csak a 80-as évekre hagytak fel vele.
Azóta meg átestek a ló túloldalára. A svédek vagy szélsőjobbos, náci vagy szélsőbalos, brutális, gender kirekesztő ideológiákban fürdenek, csak éppen a józan ész hiányzik belőlük. Pedig állítólag egy higgadt nép. Úgy látszik higgadt, de elmeháborodott is.

A józan ész nevében kellene visszautasítani a gender gyűlöletkeltést is, ahogy a nácizmust és kommunizmust is.
A férfiakkal úgy kezdtek bánni, úgy tették bűnbakká, mint anno a zsidókat a nácik. Ugyanaz a mintázat, stratégia.

annamanna 2015.03.10. 05:08:42

@Ahasverus: Szia Aha, köszi a linket, cserébe én egy ennél is sokkal hosszabb szöveget ajánlok, ami, ahogy az előző is, szellemi nézőpontból próbálja értelmezni a problémát: www.vadaszrepulok.eoldal.hu/cikkek/a-varazslas-avagy-vedd-eszre-ha-leuralnak.html

Egy kis részlet belőle:

"Egyszer egy összejövetelen tartottam előadást, és Isten megnyitotta a szememet egy olyan dologban, amiről nem prédikáltam még. Arról kezdtem el beszélni, hogy mennyi asszony uralkodik a férjén, a családján – tulajdonképpen akaratán kívül. Megpróbál mindenkit az uralma alá hajtani. Rámutattam, hogy az ilyen otthonokban a férfi nem tudja elfoglalni azt a helyét, amit Istentől kapott. Lehet sikeres az üzleti életben, a munkahelyén, de soha nem lesz teljesen kifejlett szellemi ember, mégpedig azért nem, mert állandó nyomás alatt él otthon, s ez a feleségétől jön. A benne lévő varázslástól. Rámutattam, hogy ez általában lázadást okoz a gyermekekben, s széttöri az otthont. A varázslás a világon az első számú romboló erő.
Az Egyesült Államokban több ilyen varázslás történik, mint bárhol a világon. Itt a válások és a szétesett családok száma egyenes arányban van a varázslás erejével. Ennek a tanításnak a végén egy nő, akit ismertem, akinek férje és gyermekei vannak, és mindnyájan Szent Szellemmel betöltekezett keresztények, odajött hozzám, és azt mondta: „Most láttam meg először, mi van bennem! Prince testvér, engem írtál le! Én pünkösdi varázslónő vagyok. Imádkoznál értem? Az egész családom meg van keresztelkedve Szent Szellemmel, de nincs békesség az otthonunkban.” Elkezdtem imádkozni érte, s elcsodálkoztam a sátáni erők megnyilvánulásán ebben az asszonyban. A kezét a hátgerincére tette, valami fájdalom volt ott, ami nem akarta elhagyni a testét. Dicsőség az Úrnak, hogy a végén mégis megszabadult! Ekkor Isten megnyitotta a szememet."

whw (törölt) 2015.03.10. 05:28:33

@_most_: a nácik se deportáltak senkit, amíg egy kis mitugrász párt voltak
De már akkor is ellenségnek, elpusztítandó söpredéknek állítottak be több társadalmi csoportot: fogyatékosok, baloldaliak, melegek, cigányok, zsidók, színesbőrűek stb.
A feminizmus ugyanez, csak nekik a férfi s bűnbak, akit el kell pusztítani.
A nácik zsidó világuralmi összeesküvést fantáziáltak, a feministák meg nőket elnyomó patriarchátust.

Aki nem látja, hogy a feminizmus az propagandájában ugyanaz, mint a nácizmus, az vak.
Én liberálisként is fogom a fejem amikor ilyeneket látok, a feminizmus ugyanis minden, csak nem liberális.

@Krisz11: a nacionalizmus pont egy olyan mesterséges kreálmány, mint minden más, az emberek feletti uralmat szolgáló ideológia (légbőlkapott, ahogy a vallások is)
Nacionalizmus előtt is megvoltak az emberek, akkor is voltak háborúk, csak gazdasági és vallási alapon. A nacionalizmus pont olyan birkáknak való mákony, mint a vallás. Önálló akarat nélküli masszát könnyebb irányítani.

A kapitalizmus nem tökéletes, de jobbat még nem találtak ki.

Krisz11 2015.03.10. 21:54:00

@whw: "A kapitalizmus nem tökéletes, de jobbat még nem találtak ki."
Ezt ki vitatta? Itt államszervezési dolgokról volt szó.

"a nacionalizmus pont egy olyan mesterséges kreálmány"
Pont a nacionalizmus az ami magától értetődően természetes volt mindig is, pl: a magyar fejedelemség idején. A mesterséges kreálmány a "mind egyformák/egyenlők vagyunk" liberális baromságok, mert ezek ütköznek a természet törvényeivel.

"A nacionalizmus ..mákony, mint a vallás. Önálló akarat nélküli masszát könnyebb irányítani."

Az individualizmus helyett a kollektivista megközelítést nem sorolnám a birkaságok közé. Nézz meg egy hangya vagy méh kolóniát, mindenkinek megvan a feladata, van akié nem túl hálás. De ez jelenti a túlélést. Mondhatná bármelyik hangya, hogy ő aztán nem követi a többi "birkát", és otthagy mindent, de meddig maradna életben?

whw (törölt) 2015.03.19. 12:04:44

@Krisz11: "kollektivista megközelítést nem sorolnám a birkaságok közé" - a kollektivizmus nem azonos a nacionalizmussal. A nemzet egy felvilágosodáskori kreálmány. Kihalóban lévő fogalom, annyiszor visszaéltek már vele.
Ma az állampolgárság jobban meghatároz, ami persze USA-ban és pl. Franciaországban a nemzettel egybeesik, de máshol nem. Az útleveled színe számít ma már, meg a bankkártyád. Ezt azok is így gondolják, akik a nemzetre hivatkozva mozgósítanak.
A közösség ellen nem vagyok, az emberek természetes érdekből közösségeket alkotnak, csak pont a vallás és nemzet tartalma kiüresedett. Vannak más közösségek, amiknek funkciója is van.
Az még nem végtelen individualizmus, ha
ugyan alkotunk közösségeket, de nem lejárt szavatosságú vallási-nemzeti hívószavakkal, amiket politikusok használnak. Lehetsz annyira individualista, hogy olyan közösséghez csatlakozol, ami valóban érdekeidet érvényesíti, nem csak a közös nyelv, mítikus közös ős és a vallás kapcsol össze.
Persze aki közösséget se választ, csak beleteszik egy táborba, aztán ott a húgymelegben nemzetieskedik, az tényleg messze áll az individualizmustól, de közel a birkákhoz.

Azt én sem vallom, hogy egyformák és egyenlőek lennének az emberek, de ez nem is liberális, hanem szélsőbalos baromság.

whw (törölt) 2015.03.19. 12:10:20

@Krisz11: "Mondhatná bármelyik hangya, hogy ő aztán nem követi a többi "birkát", és otthagy mindent, de meddig maradna életben?"
Nem vagyunk rovarállam tagjai. A dolgozó hangya vagy méh nem tud szaporodni, nincs önérdeke, individuuma, egy ember és más állatok szaporodni képesek maguk is, nem egy királynő irányítja őket feromonokkal.
A fajfenntartást végző királynő védelme, kiszolgálása a dolgozók egyetlen feladata. Ahogy olyan állatokra nézel, amik ivarosan is, tudnak szaporodni egyből picit individualistábbak lesznek. Együttműködnek, de nem agyatlan drónokként.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.20. 08:00:57

@bölcsészmérnök: @whw: @Krisz11: @annamanna: @heptakontanonaéder: @Szelid sunmalac: @Veridicus76: @bontottcsirke: @Black_Knight:

#Boszorkányvadász: Soviet-style #slutwalk #ribiséta klou.tt/1svel2n5xbvgv

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2012
http klou.tt/1py1a4l0y4zs8

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2013 klou.tt/1fkqd4ksedoo1

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2014 klou.tt/ytad2buoizyw

Bicepsz Elek77 2015.09.13. 02:11:43

Na eppen a legjobb hely a menekulteknek!!!
süti beállítások módosítása