Bő két héttel a tapolcai fiaskó után az ember talán azt remélte, hogy a kormánypárti politikusok fejében végre megszólal a vészcsengő és a teljes erodálódás felé vezető utat elkerülve, visszavesznek a gyomorforgató arroganciából, felsőbbrendűségből és megpróbálnak értelmes és racionális döntéseket hozni.

haj.jpgNem túl nagy meglepetésre, ezúttal is csalatkoznunk kellett. A mai újságok hasábjain ugyanis öles betűkkel virít: tovább szigorítják - a lakosság döntő többsége által már amúgy is gyűlölt - vasárnapi kötelező zárva tartást. Persze, ez csupán egy újabb apró csepp, a már egyébként is alaposan teletöltött pohárba.

A jelenlegi Fidesz-KDNP kormány láthatóan képtelen arra, hogy a társadalom egésze által küldött visszajelzéseket befogadja, és ezekre érdemben reagáljon. Az a legnagyobb problémájuk, hogy már régen nem tudják megkülönböztetni egymástól a való világot és az általuk mesterségesen kialakított Louis Vuitton táskák és Rolex órák által kikövezett álomvilágot. Tisztán látszik, hogy évek óta fogalmuk sincs arról, mi folyik valójában ebben az országban. Az Andrássy úti luxus boltok kirakatán keresztül ugyanis meglehetősen torzképet látnak hazánk állapotáról. Egyelőre pedig még a szikráját sem lehet felfedezni annak, hogy ezen érdemben változtatni szeretnének.

A Fidesz kizárólag magának köszönhetően egy olyan lefelé tartó spirálba került, amiből már nem igazán van visszaút, legfeljebb lassítani lehet a folyamatokat. Az egykor mögöttük álló és nekik bizalmat szavazó hatalmas tömegek szétszéledése megállíthatatlan. Le lehet ugyan venni a Gucci zakót, de alatta a büdös nagy semmi lesz.

Érdemes visszatekinteni arra, amikor még 2002-ben gyakorlatilag minden nemzeti gondolkodású ember egységesen sorakozott fel mögöttük. A Kossuth téri megmozduláson több százezres tömeg állt ki az utolsó napjait élő első Orbán-kormány mellett. Akkor velem együtt megszámolhatatlan ismerősöm képviseltette magát a szimpátiatüntetésen, mára pedig az utolsó Fidesz-hívők is bedobták közülük a törülközőt. Bár, ez nem hiszem, hogy bárkit is komolyabban izgatna még a narancsos pártban, hiszen már az elmúlt pár évben megtapasztalhattuk, hogy a plepbs magasról telibe van szarva.

A Fidesz ugyanúgy fog járni, mint az MSZP, csak ők a korrupció mellett a saját maguk gőgjébe fognak belefulladni. Persze lesznek még kétségbeesett próbálkozások. Most épp a bevándorlókkal riogatva próbálják jobbról előzni a Jobbikot, ezzel kifogva a szelet a radikálisok vitorlájából.

Nem vitatom, hogy az illegális migráció valóban rendkívül súlyos és azonnal orvosolandó probléma. Azonban az is teljesen világos, hogy kormánynak népszerűségük rohamos csökkenésével párhuzamosan, miért lett hirtelen oly fontos ez az amúgy eddig általuk teljesen marginálisan kezelt téma.

Mára olyan fokúvá vált a bizalomvesztés a kormányzattal szemben, hogy ezen a Habony-művek termékei sem képesek érdemben segíteni. A Gucci zakók kora előbb, vagy utóbb menthetetlenül leáldozik. Azt azonban, hogy mi lesz utána, még lehetetlen megmondani.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr187405888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jurenkó Ferenc: Gucci világ 2015.04.28. 15:39:01

A jelenlegi Fidesz-KDNP kormány láthatóan képtelen arra, hogy a társadalom egésze által küldött visszajelzéseket befogadja és ezekre érdemben reagáljon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.28. 15:29:37

Nem ez az igazi baj, hanem Orbán gyávasága. A korrupciót megbocsátja a nép, az elvtelenséget nem.

balf 2015.04.28. 16:35:38

Nem az a baj, hogy gazdagodnak a kiváltságosok, ez mindig így volt.

Az a nagy baj, hogy Habony és egy pár hozzá hasonló alapvetően egyáltalán nem buta talpnyalonc elhitette, hogy ő nélkülözhetetlen.

Pedig ez nem igaz.

A politikacsinálókat az eredmény minősíti, semmi más. Ha nincs eredmény, akkor LE KELL CSERÉLNI ŐKET.

Ez vonatkozik mindenkire, aki elhiszi, hogy ő mindenható.

Beleértve a miniszterelnököt is.

Toportyán Zsóti 2015.04.28. 19:02:29

Buta erőszakhívő mitől nemzeti gondolkozó?Nemzeti gondolkozók tették világhatalommá jueszéjt,legyilkolták egymás ifjúságát-jövőjét.

Toportyán Zsóti 2015.04.28. 19:04:21

@maxval bircaman szerkesztő: Beeee szimplán elég,többit tartogasd a jólmenő blogodnak.

ϟϟϟ 2015.04.28. 21:47:37

A magyar politika alakítói a háború vége óta olyan prolik és zsellérek, akik bárónak képzelik magukat.

Izo 2015.04.28. 22:28:55

Úgy látszik, már az illegális bevándorlókkal riogatás sem használ, bedobták hát a piros ultit, a halálbüntetést.

Jorgos Vadefakisz 2015.04.28. 22:55:43

@Izo: Betli lesz az, nem piros ulti. :)

lezsír (törölt) 2015.04.29. 12:51:52

A fideszes yuppiek elhitték, hogy ők már valakik, végtelen jegyet kaptak a hullámvasútra, ingyen vattacukor életük végéig meg még a kölykeiket is kistafírozták, hogy majd jó partik legyenek egyszer... Ezért vesztettek időközi választásokon.

@maxval bircaman szerkesztő: az embereknek ezernyi elve van, elvtelenek is akadnak, ha tele lenne a hasuk, meg se fordulna a fejükben a fidesztől elpártolni
Szavaztak már köpönyegforgatókra a 3,60-as kenyér iránti nosztalgiából. Pont a korrupciót nem bocsátják meg. Csak az kell a biliborogatáshoz, hogy már a bőrükön érezzék a korrupció hatását.

bontottcsirke 2015.04.30. 07:55:01

@Mr Pitbull: Ez kurva jó volt, ezt lopom. Ekkora igazságot egy mondatban ritka látni.
süti beállítások módosítása