A feministáknak és gender-amazonoknak el kéne végre fogadniuk, hogy nagyon sok nő számára még mindig az anyaság az elsőrendű fontosságú cél, ügy, munka, hivatás.

Ez most egy megkésett cikk lesz, mert már minden okosat leírtak Ákosról, hamarosan elborítják a netet a vukis szelfik, a 20. század legnagyobb élő magyar háborús bűnöse pedig szép csendben kislisszan az igazságszolgáltatás hátsó ajtaján, de akkor is kikívánkozik belőlem.

Az elmúlt napok hisztériája ismét rámutatott, hogy alapvető társadalmi konszenzus nélküli világban élünk. Az első napok felháborodása még érthető is lenne, ha figyelembe vesszük, hogy az inkriminált megfogalmazás (a nőknek „nem az a dolguk”) sokakban felnyomta a pumpát: Nekem senki se mondja már meg, mi a dolgom és mikor vagyok jó anya! Azóta eltelt pár nap, így mindenkinek volt alkalma megismerni a szövegkörnyezetet is, amelyből kiderül, hogy Ákos semmi olyat nem mondott, amely ekkora közfelháborodásra adna okot. Vagy ha igen, akkor nagyon nagy bajban vagyunk.

Mert mi is zajlik a körülöttünk? A kétkeresős családmodellben a nők a férfiak számára elképzelhetetlen mértékű teljesítménykényszerbe kerülnek, amikor egyszerre két fronton kell a maximumot nyújtaniuk úgy, hogy az anyaság minden burkolt lenézés ellenére teljes állású munka. A legnehezebb és egyben legcsodálatosabb. Ha egy nő nem elégszik meg egy sima 6-8 órás állással, hanem ennél is magasabb babérokra tör, és napi 10-12 órában széthatja magát közép- vagy felsővezetőként, akkor ez elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy nem tudja betölteni anyai szerepét. Ez nem „majd én eldöntöm” kérdés, ez a realitás.

anyasag.jpg

A sokat emlegetett önmegvalósítás valójában egy szakadatlan harc, taposómalom, csatatér, amely teljesen más lelki beállítódást kíván, mint az anyai, családösszetartó szerep, amely nem merül ki (nem merülhet ki) abban, hogy mindig van kaja a hűtőben, és mindenkinek van tiszta alsógatyája. Manapság a jól működő házasságokban a férfiak egyre többet vállalnak át a nőktől a ház körüli teendőkben és a gyereknevelésben, ami alapvetően rajzolja át a nemi szerepeket. Ezt lehet átkozni vagy helyeselni, ez van. Az apai-anyai, férfi-női, férj-feleség szerepeknek azonban van egy belső korlátja, amely miatt az egyik nem soha nem lesz képes maradéktalanul betölteni a másikat, bármennyire is szeretnék ezt a feministák. Egyrészt biológiai adottságok miatt, másrészt mert mindkét nem akkor tud kiteljesedni, ha saját szerepének betöltésében örömét leli.

Ez az önmegvalósítás nem ugyanazt jelenti a két fél számára. A feministáknak és gender-amazonoknak el kéne végre fogadniuk, hogy nagyon sok nő számára még mindig az anyaság az elsőrendű fontosságú cél, ügy, munka, hivatás. Nem azért, mert tehetségtelenek vagy kishitűek, hanem mert ebben találják meg életük értelmét. Ez nem lesajnálandó, régimódi hozzáállás, hanem az egészséges, családcentrikus neveltetés alapja, ha úgy tetszik, princípiuma. Nem mellesleg pedig puszta fennmaradásunk biztosítéka.

Azok, akik amellett kardoskodnak, hogy a nőknek a gyereknevelés és a családfenntartás ne az elsődleges cél legyen, hanem egy a sok fontos dolog közül, azok az egész női társadalmat becsapják, méghozzá kétszeresen. Egyrészt ez ki nem mondva, körülírva azt jelenti: a nőknek nem csak joguk van az egyenlő karrierlehetőségekre, hanem ez egyben elvárás is feléjük. Hiszen ha nem lenne ilyen burkolt elvárás a feministáktól a dolgozó nők felé, akkor mi értelme van munkahelyi nemi arányokon pörögni? Ha ez tényleg csak egy lehetőség, amivel mindenki szabadon élhet, ahogy hangoztatják, akkor miért kell azon kiakadni, ha egy állami szektorban vagy egy magáncégnél a felsővezetők csak x százaléka nő? Nem teljesen mindegy? Hiszen mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e eggyel feljebb jutni a ranglétrán vagy inkább bevállalni még egy gyereket.

Nem, a feministák és a gender-amazonok nem akarják, hogy mindenki eldönthesse, gyereket vagy karriert akar, ők már eldöntötték a nők helyett: mindenhol „egyenlőséget” kell bevezetni, ha másként nem megy, kötelező női kvótákkal. Ahogy a kommunizmusban dívott: Gyerünk lányok, traktorra!

A másik, igazán aljas becsapás pedig a családcentrikus anyák erőszakos „felvilágosítása”, hogy lépjenek ki a középkorból, és küzdjenek a jogaikért, majd ha erre nem mutatnak hajlandóságot, marad a mellőzés és a degradálás. Valójában ők tartják „tenyészkancának” nőtársaikat, és nem a „hímsoviniszta” férfiak.

Itt már szó sincs családról, önmegvalósítástól, emberségről meg pláne nem: a cél egy steril társadalom létrehozása, amelynek alapja nem a férfi és a nő kölcsönös és egymást kiegészítő szeretete, hanem a versenyszellem és az ebből fakadó frusztráció.

Végezetül: egy család harmonikus működéséhez két alapvető feltétel szükséges: a külső és a belső biztonság. A külső biztonságot elsősorban a férfi tudja biztosítani nem csak anyagilag, hanem kiállással, stratégiai döntésekkel, példamutatással. A belső biztonság az anya feladata a harmonikus élettér megteremtésével és ápolásával, taktikai döntésekkel, példamutatással.

Ezek nem középkori, hanem örök időtől fogva létező szerepkörök, és a dolgunk nem az, hogy felcseréljük vagy eltöröljük őket, hanem hogy a 21. századba ültessük át őket. Ezen kéne együtt dolgoznunk. Férfiaknak és nőknek.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr148181118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tzi 2015.12.18. 01:26:23

De miért akarja midnenki megmondani a tutit? Hogy kinek min kéne dolgoznia (lásd utolsó bekezdés), vagy kinek mi lenne a dolga(Ákos), és miben kéne tudnom kiteljesedni? (Kövér)
Miért nem lehet mindenkit csak úgy simán és egyszerűen békénhagyni? Ez minden nő és/vagy család egyéni döntése, amihez igazából kurvára semmi köze nincs senki másnak. Aki akar szüljön tizet, aki nem akar (tud) azt meg békén kell hagyni. Oszt jónapot.

2015.12.18. 04:55:16

Annyira oda vannak azzal hogy szüljenek a nők több gyereket, de bezzeg ha már támogatni kell a gyerekeseket, akkor azonnal eltűnnek a véreres bánatos picsába.Azt nevelje fel ahogy akarja a nő a gyereket,a z már senkit nem érdekel.Sőt, ha lehet még bele is rúgnak mindenütt.
A fidesznek meg amúgy is csak 3 gyerektől számít emberi lénynek minden nő.

2015.12.18. 04:56:54

Legyen szíves mindenki nézzen utána hogy a jelenleg 1-2 gyereket egyedül nevelő nők mennyi támogatást kapnak retkes kormánytól!
Elárulom hogy semmit. 3 gyerek alatt nem tekintik emberi lénynek a nőket!
Azt szüljön ezeknek az, akinek elment a maradék esze is!

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.18. 06:54:09

@Diorella Queen:

Egyiknek a másikhoz semmi köze. A normális nő nem azért akar gyereket, hogy ezzel pénzt kereshessen, hanem mert ez a belső vágya.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.18. 06:55:56

@Diorella Queen:

Ne halandzsázz lejárt ballib lemezeket.

A nők nagy többsége számára a Fidesz szimpatikusabb lett 2 nap óta, miután kiderült, hogy a ballibák a nőket is megvetik, el akarjék venni tőlük női mivoltukat, homokossá változtatva őket.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.18. 06:57:38

@tzi:

Minden emberi társadalom alapértéke a fennmaradás.

A ballibek szeretnének kipusztulni: hát ne szüljenek, de ne pofázzanak bele telekomjukkal a normális emberek dolgába. Érthető? Aki normális, az megérti. AKi meg, az is megérti szerződésbontás után.

Ilyen egyszerű ez.

GNDL 2015.12.18. 08:09:17

@Diorella Queen: Ez mondjuk teljesen jogos, én személy szerint nem támogatást osztogatnék ha kormány lennék, hanem óvszert... „magadnak szülj, ne az adófizetőknek” szlogenekkel. :) Ezekkel a szocialista osztogatásokkal csak próbálják leplezni azt a problémát, hogy ma Magyarországon egy átlagfizetésből nem lehet még egyetlen gyermeket sem tisztességgel felnevelni. Na erre az utóbbi témára kéne ráfeküdni sürgősen....

Veridicus76 2015.12.18. 09:41:21

Lényeglátó írás, bravó!
A femináci gyűlölködés ijesztő, ahogy a multinacionális nagytőke kommunista reflexe is: ha önálló véleményed van, és az nem egyezik a miénkkel, büntetünk.
A sok kretén birka meg simán benyeli az elemi szabadadságjogok, a vélemény és a szólás szabadságának diktatórikus korlátozását.

GNDL 2015.12.18. 10:12:28

@Veridicus76: A sztori ennél jóval egyszerűbb, csak hát az egységsugarú fideszes birkáknak egy „folytatjuk” böfögésnél többet nyilvánvalóan nehéz feldolgozniuk. :)

A vélemény bár szabad, de ez nem mentesít senkit sem az alól, hogy vállalja is a felelősséget a kimondott véleménye miatt. Ugyan így egy magáncég bármikor szabadon dönthet arról, hogy mibe fektet be: innovációba, munkahelyteremtésbe, vagy kultúrába. Sőt, azt is szabadon eldöntheti, hogy személy szerint kit támogat. Na most itt jön szembe a valóság az egyszeri fideszes gecivel: lehet hülyeségeket beszélni, de ezért vállalni is kell a következményeket.

A Telekomnak pedig nem kötelező támogatnia a fideszes félművelt elitet és sarlatán „művészeiket”... ennyi.

mocskosmacska 2015.12.18. 15:41:30

@Diorella Queen: Én speciel nem a kormánynak születem. Sőt nem is ismerek embert, aki a kormánynak szült volna.

Veridicus76 2015.12.18. 16:34:34

@GNDL: beteges reflex a fideszezés. Ennek semmi köze semmilyen párthoz. Ákosnak van véleménye (ráadásul minden szava igaz, az ég kék, a fű zöld, nyáron meleg van, télen meg hideg), és emiatt egy idegen multi kommunista reflexszel büntet.
Világosan kell látni, hogy ez velejéig antidemokratikus, diktatórikus magatartás.

Krisz11 2015.12.18. 21:05:58

@bircaman szerkesztő maxval:
" A normális nő nem azért akar gyereket, hogy ezzel pénzt kereshessen,"

:DD Egy egy 5 csillagos komment volt!

Krisz11 2015.12.18. 21:20:46

Kedves Jon!
Szerintem nem kell aggódni a feministák meg a gender hülyék miatt. Kifutó termékek. Nemigazán arról híresek, hogy családjuk lenne. 1-2 generáció alatt kiszelektálódnak oszt jónapot, lapozzunk. Szerintem már most kevesebben vannak, mint mondjuk 25 évvel ezelőtt voltak.
Nem nekik áll a világ, ennyi.

Abduléknak inkább áll a világ. 25 év múlva Abdelhamidból meg burkás nőből sokkal több lesz mint feministából.

Krisz11 2015.12.18. 21:33:18

@tzi:
"Miért nem lehet mindenkit csak úgy simán és egyszerűen békénhagyni? Ez minden nő és/vagy család egyéni döntése, amihez igazából kurvára semmi köze nincs senki másnak."

Ha látsz egy mosópor reklámot, akkor is elkezdesz hőbörögni, hogy "hát nekem aztán ne mondja meg senki, hogy milyen mosóport vegyek, ez minden nő/család egyéni döntése, amihez igazából kurvára semmi köze nincs senki másnak".
Bocs, de meg kellene ugrani egy agyi szintet.
Kövér is csak arról beszélt, hogy mit "szeretnének", mit képviselnek, ami alapján várható például, hogy ezeket támogató intézkedéseket hoznak, stb.

Aki ezekből meg azt szűri le, hogy majd biztos holnap mögé lopakodnak és megtermékenyítik egy inszeminátorral amikor éppen nem figyel, annak talán jobb is, ha nincs gyereke.

2015.12.19. 23:38:07

Valami kurva nagy tévedések vannak errefelé az agyak helyén, én úgy érzem!

A férfiak szeretnék ha a nők szülnének.Ez eddig rendben van.A nők szeretnének szülni. Ez is rendben van.
Csak hogy a férfiak úgy szeretnék hogy szüljenek a nők, hogy egy megbaszott fillérjükbe se kerüljön az egész akció 18 évig és utána se.Soha se.A nők úgy szeretnének szülni, hogy azután már csak anyák, feleségek, házi tündérek legyenek mindössze.Ez is rendben van. Hiszen ez a társadalmi elvárás és nem az, hogy hülyére hajtja magát a nő azért, hogy meglegyen a betevő falat!

Valahol az elvárások és az igények közt mint ha lenne egy kurva nagy ollószerű képződmény.

Krisz11 2015.12.20. 10:55:03

@Diorella Queen:
"A férfiak szeretnék ha a nők szülnének."

Egyáltalán nem biztos. Ez a baj Kövér nyilatkozatával.
A sok ballib agymosás után mindenki azt gondolja hogy a gyerekek megszületése csak a nőn múlik. De hiába szeretne egy nő 3 gyereket, ha a férfi azt mondja, hogy 1-et vagy 2-t tudnak tisztességesen eltartani, akkor nem valószínű, hogy a végén 3 lesz.
Ezért szerintem a férfiaknak és nőknek ugyan úgy lehetne nyomni a dumát az önmegvalósításról, meg az olyan dolgokról, hogy pl: egy testvér értékesebb, mint egy márkás autó, vagy mint egy hétvégi nyaraló, stb.

bontottcsirke 2015.12.21. 08:15:42

Ebben az a vicces, hogy a normális nők le is szarták ezt a vircsaftot, vagy ákosnak adtak igazat.

Sokra nem volt jó ez a kijelentés, de a reakciókon tökéletesen látszott, hogy elválik a szar a májtól.

Albu 2016.01.07. 02:04:54

34 fejesből csak 4 nő a Telekomnál alfahir.hu/kipenderitette_akos_szuret_a_telekom

És a T tényleg úgy kommunikált, mint az MSZMP : )

És tipikusan kevés hozzászólás egy kivételesen jó cikk alatt. Bár jobb volt így, a régi Jobbegyenes-időkben. (A tömegközelekdés-ellenes Tarlós alatt rendeget gyíkság meg off volt pl.)

annamanna 2016.01.16. 06:37:10

"egy család harmonikus működéséhez két alapvető feltétel szükséges: a külső és a belső biztonság. A külső biztonságot elsősorban a férfi tudja biztosítani nem csak anyagilag, hanem kiállással, stratégiai döntésekkel, példamutatással. A belső biztonság az anya feladata a harmonikus élettér megteremtésével és ápolásával, taktikai döntésekkel, példamutatással."

Egy: a biztonság illúzió.
Kettő: vajon mi az oka annak, hogy Európa a történelem során messze elhagyta Ázsiát, Afrikát innovációban, fejlődésben, tudományos kutatásban stb? Ennek nyilván több oka is van, ami közül az egyik, hogy az európai nők kevésbé akaszkodtak rá a férfiakra, mint az ázsiaiak; kevésbé vették igénybe a férfiak teljes munkaerejét, tehát jobban boldogultak egyedül is.
Ebből az következik, hogy az európai férfiaknak több energiájuk maradt a felfedezésekre, tudományos kutatásra, bármiféle előrehaladásra, mint az ázsiaiaknak.
Ha a férfi a nő tyúkanyója, akkor ki lesz a kakas, aki felrepül és kukorékol?
Ha a nő tyúkanyó és nem csak egy csibe a férfi-tyúkanyó védőszárnyai alatt, akkor neki kell a csibékről gondoskodnia, a csibék biztonságát megteremtenie, és ezt a terhet nem háríthatja a férfira.
Hogy ezt megtehesse, nem ülhet folyton a tojásokon.
A társadalmi fejlődés kulcsa a nő. Ha a nő leül, leül az egész társadalom; ha a nő mozog, mozog az egész társadalom.
Hasonló összefüggést ismert fel például Atatürk is: "Ezt vallotta amúgy a modern Törökország megalapítója, Kemal Atatürk is: ha a nő nem része a mindennapoknak, akkor az ország fele hiányzik." www.sonline.hu/somogy/kultura/halalos-fenyegetes-az-egri-csillagok-torok-forditasa-miatt-514789
süti beállítások módosítása