Nem érti a címet?

Joggal.

Nem cseng ismerősen a szám?

Nem csodáljuk.

medai.png24 904 milliárd forint a magyar államdósság. Ez az apró kis semmiség csak amolyan mellékesen, kissé szégyenlősen jelent meg a magyar média hátsó szegletében, szinte csak a szaksajtó elelemezgette csendes magányában, mivel sajátos módon a show-t az egyszemélyes nemzetbiztonsági kockázat, az orosz medve ötödik hadosztálya, Kovács Béla lopta el sajátos futásával.

Ma végleg kiderült, minden áldozat hiábavaló volt, a magyar államadósság sehogyan sem akar fogyókúrába kezdeni, inkább csak tovább hízik, mind nominálisan, mind GDP-arányosan, szokták mondani. Ebből persze az átlag olvasó csak annyit ért, hogy nem jó. Nagyon nem jó. Ezért aztán a legjobb, ha nem is terheljük őket további rossz hírekkel, van nekik éppen elég bajuk így is.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Tereljünk barátaim, tereljünk - mondaná az egyszeri publicista, és ők neki is álltak azon izibe'. Dobj egy gumicsontot a sajtó elé, jó rágósat, hogy ne legyen idő közben gondolkodni. És míg az istenadta nép sehogyan sem tud megbírkózni az ebéddel, te közben a hátsó ajtón nyugodtan kiszellőztetheted az odaégett rántott hús szagát.Tuti a recept.

Nos, ez utóbbira nem is nagyon figyel oda senki, pedig az elmúlt négy, az elmúlt tizenkét, de inkább az elmúlt 25 év totális csődjét jelenti. Egyik kormányunk sem volt képes sem leépíteni, sem kinőni az államadósságot.

Ez az igazi bizonyítványa a rendszerváltásnak, a totális dilettanizmusnak, s a legmélyebb, legdurvább hazaárulásnak.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr116182593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sturmabteilungsmann 2014.05.19. 18:45:01

Tokéletesen egyetértek.

De ilyen aljas,rangon aluli kampányt a Fidesztol nem vártam volna.Egyszeruen nincs rá mentség.

Soha tobbet fidesz,se egyéniben se.

pedoatya 2014.05.19. 19:47:26

"24 904 milliárd forint a magyar államdósság."

Ez már önmagában is félelmetes,de ha ehhez hozzájön majd,a paksi erőműre az oroszoktól a kölcsön,nekünk annyi lesz.

Dödölle 2014.05.20. 01:14:38

@Sturmabteilungsmann: Ha nem ekkora idióta lennél, áprilisban sem rájuk szavaztál volna....

John Power 2014.05.20. 06:06:34

@pedoatya: Az a helyzet, hogy egy bizonyos szintu allamadossag felett nincs visszaut, nem lehet torleszteni, csak joszerivel szerencses esetben a kamatok fizetesevel kb. szinten tartani az adossagot es vigyazni, hogy ne nagyon emelkedjen. 80 szazalek felett, 100 szazalek kozeleben az a kormany amely azt igeri, hogy lefaragja az allamadossagot az hazudik! Nem tudja. Ehhez evi 15-20 szazalekos GDP novekedes kellene.

laci0011 2014.05.20. 08:12:36

Saját szavai szerint hazaáruló putinpincsikutya a csuti pocakos stadionépítő miniberlusca,aki a kárpátok géniuszát is alulmúlja erkölcsi és emberi értékekben.

Hannibal ante portas 2014.05.20. 09:09:42

"Ez az igazi bizonyítványa a rendszerváltásnak, a totális dilettanizmusnak, s a legmélyebb, legdurvább hazaárulásnak."

Ilyen szöveget leírni: ez maga a totális dilettantizmus. a hazaárulás címkézésével meg kicsit vigyázni kellene. Mégis, kinek kellett volna profi rendszerváltást csinálnia? Csak a görög mitológiában létezik az a történet, hogy Pallas Athene tökéletesen, teljes vértezetben ugrik ki Zeusz fejéből.

♔batyu♔ 2014.05.20. 09:10:10

Szerintem ezzel Orbánék nagyon elkúrták.

Az EP választáson nálam a Jobbik lesz a nyerő és egészen biztos, hogy nem csak nálam.

♔batyu♔ 2014.05.20. 09:12:08

@Dödölle: Na ja, ha olyan idióta lenne mint te, rászavazott volna Gyurcsányékra és ma megnézhetnéd hol lennénk.

Honnan a fenéből tudhatta volna áprilisban, hogy Orbánék MÁJUSBAN teljesítik az USA jobbikkal kapcsolatos kérését.

_Epikurosz_ 2014.05.20. 09:38:10

No, aki nagyon érdelkődik és tud angolul, az most benevezhet ingyen az IMF belső képzéseire:
www.edx.org, keresni kell a képzések között.

_Epikurosz_ 2014.05.20. 09:38:46

természetesen: érdeklődik.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 09:55:30

@John Power:
Ezzel nem teljesen értek egyet. Eső kamatokkal, költségvetési hiány lenullázásával, pozitív gazdasági növekedéssel kinőhető lenne az államadósság.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 09:56:39

@♔batyu♔:
Az EP választáson már tökmindegy kire szavazol, a következő 4 évben a Fidesz célpontja a Jobbik lesz, és te megszavaztad a Fidesznek a 2/3-ot, hogy ne legyen korlátja a hatalmuknak.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 09:59:05

@♔batyu♔:
Honnan is tudhatta volna bazmeg. A Fidesz módszerei nyilván hirtelen születtek meg most.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.20. 10:02:54

Érdekes, hogy személyes tapasztalatom szerint csak a Fidesz és az Együtt-PM kampányol, legalábbis én más hirdetéssel nem találkoztam ebben a nagy EP-kampányban. A közvéleménykutatók közben kihozták, hogy a Jobbik megelőzi az MSZP-t és hirtelen lett egy kémük.

Persze lehet, hogy nem kém, de ez a sok Oroszországgal bratyizás felveti a hazaárulás témakörét, ugyanúgy, mint Paks vagy korábban az MSZP-s balhék...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.20. 10:06:35

@_Epikurosz_: Ennek mi köze az IMF-hez? Az edX-et az MIT és a Harvard alapította 2012-ben.

_most_ 2014.05.20. 10:10:56

lol, tényleg nem értem mégis hol éltek a jobbikosok az elmúlt négy évben, ha ennyire meglepődnek ezen a húzáson, az Orbán rezsim mindig is így működött. Az államdósság lefaragására meg majd szereznek megint pár ezer milliárdot, csak az a kérdés most kiktől veszik el.

mojoking77 2014.05.20. 10:13:08

@♔batyu♔: Nadejo, hogy beneztel.
Mar a valasztasok ota meg akartam kerdezni, hogy a budos picsaba lehetnek ennyire birkak az elvtarsaid, hogy osszehoztak ennek a bandanak megint a 2/3-ot? Nem volt eleg az elozo negy ev? Nem jottetek meg mindig ra, hogy a totalis hatalom senkinek (nem hogy ezeknek) sem hasznal, hanem inkabb art?
Na, most aztan nezhetsz negy evig,es vakarhatod a hulye fejedet...

nu pagagyí 2014.05.20. 10:16:08

Szerintem nem az államadósságról terelik el a figyelmet. A Fidesz egyik hatásos eszköze az, hogy az ellenfeleit (ellenségeit) vádolja meg olyan dologgal, amit éppen ők követnek el, vagy elkövetni szeretnének. Az ügyet szerintem azért robbantották ki, hogy ne az tűnjön fel nekünk, hogy a Fidesz-kormány gyakorlatilag az oroszok szekértolója lett az EU-ban. Saját bűneikkel másokat vádolnak meg. Ettől Béla persze símán lehet kém.

oszt jónapot 2014.05.20. 10:16:11

@♔batyu♔: Esetleg onnan, hogy a fidesz már mindenkit átbaszott. Most ti vagytok a fasz rossz végén, kellemetlen, mi?

oszt jónapot 2014.05.20. 10:16:59

@Sturmabteilungsmann: Muhahaha. Amíg a szocikat nyírták, addig gondolom nem zavart ennyire.

Gazz 2014.05.20. 10:16:59

"Nem tudni, hogy megfelelési kényszerből vagy őszintén, de az egyetemen Vona azt mondta Duginéknak, ha rajta múlna, már holnap belépne az eurázsiai unióba. Ugyanezen a beszélgetésen pedig Dugin úgy jellemezte Kovács Bélát, mint „az Eurázsiai Unió legnagyobb lobbistáját”. Talán freudi elszólás, mindenesetre a jelen lévő magyar tolmács ezt így fordította"

Van még kérdés?
Ahogy Szálasiék a németeknek szolgáltatták ki annó az országot, s a németek lakájai voltak, nem több, úgy ez a Vona gyerek az oroszokkal bútorozna össze.
Jelezném, itt nem azt mondta ez a hazaáruló, hogy kicsit kereskedünk a ruszkikkal, hanem konkrétan be szeretné léptetni az országot ebbe a Moszkva irányította új KGST-be. Persze olyan nagyon ezt nem reklámozta ez a paprikajancsi a kampányok közben, na vajon miért.
Ez valahogy ösztönös lehet, hogy a szélsőjobb mindig keres egy büdös valagat, amiből táplálkozik a nagy függetlenség hazudozása közepette.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 10:25:57

@Online Távmunkás:
A Jobbik is kampányol. Eddig szórólapot a Fidesz és a Jobbik dobott be egyszer nálunk. A Jobbik még dobott be ezen kívül pártújságot (elolvastam, vicces volt, jobb mint a Móricka, a nemzetközi tanulmányok szakott végzett csaj meg jól néz ki). Óriásplakátot meg láttam mindháromtól, a Fidesz csak felülcímkézte.

parazita klub 2014.05.20. 10:27:38

hát ez nagyon amatőr kémügy.A szélkakas bernadett foglalkozhatna a zöld erdők kiirtásának visszaszoritásával!A molnár zs is jobb lenne ha halgatna, a rezsiszakértővel együtt!Én is a Jobbikra szavazok ezek után.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.05.20. 10:27:39

Az fel se merül, hogy attól, hogy a FIDESZ kampánycélokra használja fel a dolgot, még lehet a vád igaz? Simonnak is volt 240 millája, csak az utána következő habosításokról (bisseau-guineai útlevél és társai) derült ki, hogy hazugság... Túl durva lenne ez hazugságnak, kell, hogy legyen valamilyen alapja, mert nemzetközi botrány lenne, ha nem lenne semmi se igaz belőle.

"Az Index úgy tudja, a jobbikos politikus ténykedésének és orosz kapcsolatainak a feltárásán nemcsak a kémelhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal, de a hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatal, sőt, külföldi társszervek, a belga, a francia és a lengyel kémelhárítás is dolgozott (...) Arról, hogy pontosan mit is csinált Kovács, keveset tudni, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy a titkosszolgálatok kép-és hangfelvételekkel dokumentálták, amikor konspiráltan találkozott az orosz titkosszolgálat embereivel. (...) A jobbikosok szerint a kormány külföldi nyomásra cselekedett, és valóban, ez az állítás sem teljesen légből kapott.
Az ügyet közelebbről ismerők szerint a kormányzatra valóban nyomást gyakorolt néhány külföldi társszerv, pontosan azok, akik Kovács ténykedésének feltárásában a magyaroknak segédkeztek. Csakhogy ha ez tényleg így van, az éppen a Jobbik által hevesen tagadott kémvád gyanúját és azt erősíti, hogy ez nem csak egy modvacsinált magyar sztori."

index.hu/belfold/2014/05/20/nem_eleg_nem_kemnek_latszani/

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 10:27:46

@mojoking77:
Batyu mindig is vicces volt, folyamatosan kampányolt a Fidesznek, és kihangsúlyozta, hogy ugyan ő Jobbikos, de a Fideszre fog szavazni. Holott a Jobbiknak akkor lenne bármilyen jelentősége a parlamentben, ha kellenének a 2/3-hoz, de leginkább akkor, ha a többséghez.

mrbateman 2014.05.20. 10:55:57

Elmész te a bús picsába poszterKÉM!

Éppen arról van szó, hogy tele van a közélet amerikai, orosz, izraeli, német kémekkel és lobbistákkal, olyan helyekre beütve, amire gondolni sem merünk...akik nem feltétlenül első szándékból a saját nemzeti, magyar érdekeket képviselik.

Erre te kened szét a szart, hogy beszéljünk az államadósságról, meg a hüvelygombáról (nem, nem a kormányt és a balfasz gazdaságpolitikáját - nincs is nekik olyan, csak a meggyőződésük, hogy van - védem, az államadósság elleni harc meg egy közgazdasági bulshit)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.20. 11:05:21

@Narancskommunista: Én eddig 3-4 fideszes szórólapot kaptam és mást nem. A Jobbik az újságot folyamatosan bedobálja már vagy 2 éve, pedig az összes ilyen cuccot azonnal dobom a szelektív kukába. Én nem láttam még MSZP-s és LMP-s plakátot, a Jobbik se igazán aktív, tőlük talán egy utcai standot láttam. Szerintem 90% feletti a Fidesz és az Együtt-PM fölénye a kampányban.

nu pagagyí 2014.05.20. 11:06:12

Bélát már ismerjük, de vajon ki lehet a Jobbikban rejtőző iráni kém?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 11:54:58

@Online Távmunkás:
Ha én csak a saját mikrokörnyezetemet nézem, akkor kb. 1/3-1/3-1/3 a Fidesz, Jobbik és Együtt/PM aktivitása.

Az Együtt-PM-nek amúgy kiemelten fontos ez a kampány, mert csak akkor maradhat politikai tényező a következő években, ha bejut, és egyébként nem ártana megvernie rendesen a DK-t és megközelítenie az MSZP-t. A Jobbiknak meg azért nagyon fontos, mert ha most verik az MSZP-t, 2018-ban könnyedén lehetnek másodikak. Az MSZP-nek meg gondolom nincs pénze kampányolni, meg túl nagy pofont kaptak ahhoz, hogy most vállalják a nyílt kampányt.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2014.05.20. 12:16:09

Ez kb annyira igaz, mikor sok-sok évvel ezelőtt kaptam csekket parkolótársaságtól, hogy itt és itt parkoltam az akkori időtől 5 évvel korábban és ennyit meg annyit fizessek, mert a véremet veszik.
Én írtam egy szépet és kértem, hogy semmi baj, csak a fotót adják már ide és igazolják, zhogy ez valóban így volt.
A válasz: ...azt nem lehet, mert zárt rendszer abba beletekinteni nem szabad, el kell hinni, hogy így van és kész!...
Én nem hittem el és nyertem.
Nos itt sem hiszek egy szót sem el a Fityesznek.
Hazudnak és lopnak majd mást vádolnak, mert nekik kell minden hely. Hát nem. Lehet Kovács oroszlobbista, de meglátásom szerint nyomába sem ér a brüsszeli seggek nagy nyalójához Orbánhoz az izraeli popók nagy tisztogatójához Horváth-hoz és sorolhatnám.
Ha lett is volna bennem kétség akkor elszállt... Jobbikra kell szavazni.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.05.20. 12:31:22

Nem akartam elmenni szavazni,de mivel otthon leszek,elmegyek és kap egy X-et a Jobbik.Öröm lesz utána nézni a libsik vonyítását napokig az index főoldalon:)

pavor nocturnus 2014.05.20. 12:55:26

Tényleg meglep valakit még az a milliószor igazolódott tény, hogy a Jobbik nem egyéb, mint szerencselovagok, politikai kalandorok és kétes egzisztenciák gazdasási haszonszerzésre létesített társas vállalkozása?

szvsz 2014.05.20. 12:57:18

@wanker cunt: "Nem akartam elmenni szavazni,de mivel otthon leszek,elmegyek és kap egy X-et a Jobbik"

+1, magam is így vagyok vele.
Milyen már, hogy ez a cigánykirály hazaárulózik, akkor amikor kilóra eladta a horvátországi és az erdélyi magyarokat? Ja, a kárpátaljaiakat épp most árulja.

szvsz 2014.05.20. 12:58:46

@pavor nocturnus: "Tényleg meglep valakit még az a milliószor igazolódott tény, hogy a Jobbik nem egyéb"

Nem, engem a hülyeséged lep meg, azt hittem, hogy politikustól fölfele, az embereknek > 1 az IQ-ja (még a rendőrnek is van 2)

oszt jónapot 2014.05.20. 12:59:00

@szvsz: Helyes, nélkületek sosem lesz újra szovjetunió.

Mészáros Laci 2014.05.20. 12:59:55

a poszt tipikus jobbikos szöveg: TÉNYEK, de egy előre elhatározott cél érdekében, szelektíven válogatva.

KGBéla megszívta. Kémnek amatőr volt, ez leginkább azon látszik, hogy nehezen viseli a lebukást, Vona Gábor két fokozattal jobb.

A jobbikra nézve (az EP választáson) ennek még nemigen lesz következménye, legalábbis Török Gábor szerint nem, de hosszabb távon, ha KGBéla mentelmi jogát felfüggesztik majd az EP mandátumát is elveszíti és lesittelik (8 év a kiszabható a maximum azért, amire bizonyíték van), akkor már nehéz lesz becsületes pártként pozicionálni a fasisztákat.

A jobbik "kemény magja" nyilván mindig jobbikos marad (aki hülye, inkább meghal, semhogy bevallja, hogy hülye volt), de a "kemény mag" messze nem "egymillió ember."

Szóval, hosszabb távon a Jobbiknak szembe kell néznie az állandó nemzetbiztonsági szaglászással.

Mészáros Laci 2014.05.20. 13:01:47

Ja, és különös hangsúlyt kap, hogy a Jobbik mennyire szerette volna megkapni a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét.

Naná: az oroszok akarták felügyelni a magyar titkosszolgálatokat.

nu pagagyí 2014.05.20. 13:08:42

Vona megkérdezte már Bélát, honnan volt a zsozsó, amit milliárdos kampányaikra Béla összeszedett?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.05.20. 13:15:23

Nem árt megjegyezni, hogy az MSZP tolta 80% fölé az államadósságot, és azóta ugyanott toporgunk államadósság ügyileg.

Több ország (Görög, Spanyol, Olasz) nem bír stagnálni se, hanem egyre inkább eladósodnak.

Nem tudom mi kell ahoz, hogy csökkenjen az adósság, de annak semmi köze a Bélához az fix.

Mikrobi 2014.05.20. 13:24:15

Nemcsak az államadósságot kell nézni, hanem a tartalékokat is. Tavaly a tartalékokból előtörlesztettünk egy csomó hitelt, az idei első negyedévben ezek helyett rendkívül olcsón vettünk fel hitelt. Fekete János is megmondta a Medgyessy-kormány idején, hogy alacsony kamatkörnyezet idején jó eladósodni. Most miért baj, ha a drága hiteleket olcsó hitellel váltjuk ki úgy, hogy még a pénztárca is tele van?

oszt jónapot 2014.05.20. 13:24:36

@Trompf: Hát nem tudom, de azért ahhoz képest, hogy a fidesz bevezetett 40 új adót, meg behúzott 3000 milliárd nyugdíjpénzt, csak sikerült december óta felcsökkenteni egy 1500 milliárddal (és ebben nincs benne az árfolyamveszteség, ennyit vettek fel.)
Szóval én sem tudom mi kéne, de ezek szerint nem a fidesz.

pavor nocturnus 2014.05.20. 13:27:43

@szvsz: Én a politikustól jócskán lefelé vagyok, így - szerencsémre - lehetek deklaráltan ostoba.

nu pagagyí 2014.05.20. 13:33:32

@Trompf: Pedig egyszerű. Vagy a GDP-t kell növelni vagy az állam költségeit csökkenteni, esetleg mindkettőt egyszerre.

A Fidesz képtelen megfelelő gazdaságpolitikára. Nem csökkentette az állami költségeket és nem nő érdemben a gazdaság. A stagnálást is a magánemberek nyugdíjra félretett megtakarításainak ellopásából finanszírozta, ami később hiányozni fog. A cinikus Fidesz maffia átlapátolta a szart a jövőbe, bízva abban, hogy az már nem őket fogja eltemetni, mert személyes jólétüket évtizedekre megalapozták a közvagyon és közpénzek pofátlan lenyúlásával. Remélem tévednek, mert a lopott pénz visszajár a köznek. Mindenképpen kell majd egy tételes elszámoltatás, ha sikerül elhajtani őket a hatalomból.

randomuser1 2014.05.20. 13:34:06

a szitu naon eccerű, szavazz a dékára, a négykára elempére vagy a véres baloldal bármelyik gennyes kinövésére, az európai unióra és akkor államadósság kimaxolva, vagy szavazz a fidesz-jobbik keleti nyitására és akkor az eurázsiai unió, levédia-etelközi tejjelmézzel fojó szövetségébe tiszta lappal lépünk.

NYJetsTD 2014.05.20. 14:20:53

A jobbik láthatóan nem tanult a kisgazda-mdf sorsból. Hiába kacsingat jókorákat a fidesz felé, a következő négy évben annyiszor fogják seggbe k.rni őket, ahányszor csak lehet. A fidesszel szövetkezni vagy biztos pusztulás, vagy vazelinezett kdnp jövő.
Az államadósság pedig nem fog csökkenni egy fillért sem. Ettől az évtől kezdődik Paks 2 előtörlesztése, így a következő évtizedekben a háromezer milliárd hitel és a még háromezer milliárdnyi kamat folyamatosan szopóágra kényszeríti az országot.

nu pagagyí 2014.05.20. 14:30:14

Csak annyi történt, hogy megbillent a Fidesztől jobbra és balra állók egyensúlya, ami a Fidesz örökös hatalmát veszélyeztetné, ezért a bespájzolt lejárató anyagokból előhúztak egyet most épp a Jobbiknak címezve. Béla nyilván valami koca-kém, legalább is Szíjjártóhoz vagy Lázárhoz mérve, akik sokkal hatékonyabban képviselik nála az orosz érdekeket az EU-ban.

ex-dr. vuk 2014.05.20. 14:40:06

@♔batyu♔: es attol jobb lesz?...
ok ezzel mit fognak kezdeni? az EU ellenes hozzallas mennyit fog segiteni az allamadossag lekuzdeseben? (vagy barmiben)

turista a saját országában 2014.05.20. 14:41:34

@♔batyu♔: Mi van cuncika, csak nem fáj Orbán beakasztása a Jobbiknak? Simonozni a mai napig tudtok, pedig a két dolog igencsak összecseng. Amíg Simon meg az mszp volt a téma, nagy volt a vigyor. Most viszont tetszik-nem tetszik: a Jobbik került sorra. Amíg a közös ellenséget ütötték, az rendben volt, de most görbül a száj sarka - ennek a jobbik elleni húzásnak kis jobbikszimpatizáns fideszszavazó már nem örülsz annyira.

Nos, így működik a pártállam, cuncika. Előbb-utóbb majd csak rájöttök ti is. Jáhúú!!

ex-dr. vuk 2014.05.20. 14:44:31

@Trompf: "Nem árt megjegyezni, hogy az MSZP tolta 80% fölé az államadósságot"

Ezt mire alapozod? Az, hogy az o kormanyzasul alatt nott nem (feltetlenul) jelenti, hogy ok okoztak. Nyilvan volt benne reszuk, de az elozo kormany hosszu tavu elkotelezettsege is rakra nemkicsit. Gondolok itt a tamogatott kamatu hitelekre, amik duplajara emeltek az ingatlanarakat magyarorszagon, ezzel tizenevekre elkotelezve az allamot ezen hitelek kamatainak tamogatasara, ami eleg csunya (es befoltozhatatlan) luk a koltsegvetesen.
Felre ne ertsd, ezzel nem mondtam, hogy az MSZP tiszta barmiben, csak az sem igaz, hogy kizarolag az o hulyeseguk miatt lett volna. Az allando kozbeszerzesi mutyi sokat hozzarak, minden allami beszerzes 4-10x annyiba kerul, mint a piaci ar.

laci_52 2014.05.20. 14:52:46

@turista a saját országában: Igazad van: akkor a Simon, most meg ez a Béla. Az a lényeg, hogy mindkét párt kaphatott egy jó nagy pofont.

Mi a megoldás? Egyszerű: mindegyik pártnak csak teljesen tiszta kezű és múltú, abszolút feddhetetlen embereket kellene a felső vezetésbe ültetni, akkor nem érhetnék ilyen támadások. Ez utópia? Lehetséges.

Balt 2014.05.20. 14:55:09

Ez a Hobbit nagyobb lúzer, mint az a tulok Laborcz és csapata.

Mérges 1234 2014.05.20. 15:10:25

@♔batyu♔:

Orbánék folyamatosan elkúrták, folyamatosan hazúdik má4 4 éve. Tényleg a Jobbikban szabad már csak bízni.

Fidesz nagyon elkúrvult, lassan az MSZP-t is útolérik geciségben, ami azért nem kis szó......

Szelid sunmalac 2014.05.20. 15:37:57

@Mérges 1234: Lassan? Miert, mikor fogjak szerinted beerni? Nalam mar a manyupnal beertek, sot, konkretan megeloztek oket. Addig engem meg nem zsarolt a sajat kormanyom.

WLaci 2014.05.20. 15:56:42

@♔batyu♔: A legnagyobb idióta meg az, aki elhiszi az USA-kérésre vonatkozó Fidesz-propagandát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.05.20. 16:16:41

@♔batyu♔: Na mi van öccse?!
Csak nem kezd megjönni az eszed?

zobod 2014.05.20. 16:41:08

Szerintem sosem fogjuk megtudni, hogy Kovács Béla egy erős orosz kötődésű fizetett lobbista, posztszovjet hasznos idióta, vagy valóban ügynök.

Brix 2014.05.20. 16:52:52

Ez az egész ügy , a Fidesz kommunikációs trükkje az EP választás előtt, a túlságosan is megerősödni látszó Jobbikkal szemben. Az MSZP-t kicsinálták a Simon-üggyel, ami szintén egy Fidesz által kitalált hazugság kreáció volt...
Az államadósság már most is nagyon magas, de a jövőben fenntarthatatlan pályára fog kerülni, hiszen a Paks projekt még csak ezután fog beindulni...A monetáris politika is kártékony, hiszen a mesterséges forint- gyengítéssel éves szinten 100 milliárdokkal növekszik az adósság.

kori58 2014.05.20. 17:02:11

Nagyon szar ügy, ha olyasmivel készítik ki az embert, teszik tönkre az életét, amihez nincs semmi köze, de legalábbis nem követett el semmi jogsértőt.
Sokkal óvatosabban kellene eljárni, akkor is ha az adott politikust Molnár Gyulának hívják, akkor is ha Kovács Bélának.

emma42 2014.05.20. 17:08:06

@Sturmabteilungsmann: Egyetértek a véleményeddel,ezzel az aljas fidesz hadjárattal,csak a JOBBIKOT fogják erősitteni,és megfogják látni,hogy mekkora támogatöja lessz a JBBIKNAK a választáson,hacsak elnem csalják,mert erre megfogják találni a receptet,nem véletlenűl lessz későbre halasztva az eredmény nyilvánoságra hozatala,erre nagyon odakell majd figyelni.

♔batyu♔ 2014.05.20. 17:08:20

@Narancskommunista: De okos vagy te b+, alternatívaként választhattam volna szemkilövetés kedvenceidet.

Na vajon mit gondolsz, miért nem választottam?

2014.05.20. 17:09:55

@wanker cunt:

+1

A fidesz-szocionista koalíció részben azért erőlteti ezt az ügyet, hogy tereljen a soraikban ülő amerikai-izraeli ügynökökről. Gyöngyösi Márton felszólalása óta feltűnően mélyen kussolnak a kettős állampolgárságú képviselőkkel kapcsolatban.

J.László 2014.05.20. 17:37:01

Ennek a kémügynek a torka is véres elvtársak. Pont a választási kampány alatt. Nem átfordítják, hanem leleplezik és világgá kürtölik. Ez nagyon bűzlik.

A "demokratikus ellenzék" katasztrofális szereplése miatt nem sikerült összehozni a Fidesz-Jobbik koalíciót, ami beindíthatta volna a kijevi forgatókönyvet. Marad a koncepciós kémper, ahogy a bolsiktól már megszokhattuk. A Fidesz sajnos asszisztál ehhez, pedig bele fogják keverni őket is Paks okán, amely mint tudjuk, kibaszott kurvára szúrja a bolsik szemét.

Ha szabad feltenni egy költői kérdést: vajon az egykori SZDSZ-nek hány egykori képviselőjét lehetne hasonló vádakkal megszorongatni?

J.László 2014.05.20. 17:53:26

@Mészáros Laci:
Szerinted a magyar titkosszolgálatokat a magyarok felügyelik? Ha engem kérdezel, én kötve hiszem.

Mészáros Laci 2014.05.20. 19:02:23

@J.László:

Hát, azt hiszem, nem egy nyelvet beszélünk :-) Minden jót.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2014.05.21. 06:36:03

Basszus, hogy itt is egyszer olvasok jó cikket.

Globetrotter2014 2014.05.21. 10:15:35

@libbancs: ha egy főjobbikos kimenne a főtérre és minden ott ácsorgót lelángszórózna te akkor is ezt írnád...

Mekkora hülyeséget kell elkövetniük hogy a droidseregük egyszer elgondolkodjon rajta hogy mennyire át***ák őket?

Persze, minden poltikus és párt csinál hülyeségeket, de a Jobbiknál szinteee csak hülyeségek vannak,. Kémógy nélkül sem sántít, hogy úgy akarunk "függetlenedni", hogy Putyinhoz dörgölődzünk?

sanyix 2014.05.21. 12:16:49

@ZF2: há persze usraelhez dörgölőzni és úgy függetlenedni mennyivel jobb!

Globetrotter2014 2014.05.21. 12:28:30

@sanyix: óh, igen Dél-Kórea szinte ugyanaz mint Észek-Kórea, kivéve a haláltáborokat meg éhínséget. meg a kötelező frizurát. De melegeknek biztos nincsenek jogaik (kivéve ha esetleg Un-ra rájönne ez is, akkor viszont rögtön kötelező).

Belarusz is mennyivel faintosabb ország, mint mondjuk Lengyelország.

Az USA szeret demokratikus berendezkedést meggyökereztetni a helyi tradíciókat figyelembe véve (pl japán még mindig Monarchia!), ugyanakkor felvéve egy nemzetközi szinten munkaalapú nemzetközösségbe (mert a globalizáció erről is szól).

Az oroszok inkább destabilizálnak, megvesznek kilóra kis helyi érdeket és arra hivatkozva küldik is a fegyveres erőt. Akár van rendszám a tankokon akár nincs...

HA ezt az apró különbséget nem látod kár nemzetközi politikával foglalkozni...

sanyix 2014.05.21. 18:55:30

@ZF2: jaj már megint egy észlény aki szerint komcsi és amcsi diktatúra létezik, kettő közt nincs semmi.
Igen az USA szeret "demokratikus" berendezkedést meggyökereztetni, amit gyakran diktatúrának hívnak, na meg néha demokratikus berendezkedést megdönteni, akár erővel.
"Az oroszok inkább destabilizálnak, megvesznek kilóra kis helyi érdeket és arra hivatkozva küldik is a fegyveres erőt." Így így, volt kitől tanulniuk, hiszen az USA évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik etéren.

De egy USAbuzi szemellenzős "ahol nem mi vagyunk ott az ellenség" típusnak aztán lehet magyarázni a tényeket... gondolom nem érdekel.

Globetrotter2014 2014.05.21. 19:27:13

@sanyix: nem igazán. Ha megnézed az japán példát, tankönyvi eset egy nehéz szitu (nemcsak politikailag) korrekt megoldására.

Persze ehhez kellett egy megfelelelő jellem (McArthur) aki nemcsak sikeres hadvezér volt értelmes politikai tervező.

japán nem az a korrekt háborúzó fél volt, ráaádsul kemény ellenfél is, ehhez képest nagy ajándékot kaptak a háború után.

Aztán Marhsall segély a németeknek, és még sorolhatnám.

Dél Koreához sem úgy ment az USA, hogy persze segítek de rögtön tartom a markom.

Ezzel szemben az oroszok segítség nélkül is tartják a markukat.

De ők is csak hozott anyagból tudnak dolgozni, Irak vagy Afganisztán igen komoly kihívás egy nyugati típusú demokrácia megkettőztetésére.

Jelenleg mi is elég rosszul állunk ebben...

Globetrotter2014 2014.05.21. 19:27:54

@ZF2: "De ők is csak hozott anyagból ". Mármint az amerikaiakra értettem.

_Epikurosz_ 2014.05.23. 12:19:01

@Online Távmunkás: Már nem csak az alapítók kurzusai vannak benne. Van kínai egyetem, indiai, lehet linuxot tanulni nemsokára a LinuxFoundationnál, vannak tárgyak a Berkeleytől, az austini Texas Egyetemtől, nagyon sok minden. Vannak kevesebb heti munkát igénylő tárgyak is, nem csak halálos MIT anyagok. És igen, az IMF is kipróbálja a MOOC formátumot. Tessék benézni és csodálkozni ! :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.23. 12:55:46

@_Epikurosz_: A Világbank meg a Coursera-n indít egy kurzust.
A Coursera nekem jobban tetszik, ott sokkal szélesebb a választék (600 feletti kurzus 100-nál több egyetemről) és nem raknak egy X-et az egyetemek neve mellé.
süti beállítások módosítása