konrad_gyorgy.jpgHa épp semmivel sem szúrja tökön magát a romokban heverő baloldal, ne adj'Isten már attól kezdenénk tartani, hogy egy virulens, fiatalos, dinamikus és nem totál szénné égett arcokból álló liberális ellenzéki alternatíva alakulhat ki - akkor jön Konrád Gyuri bá', és egyből feloldja minden szorongásunkat.

A Népszabadságnak adott interjúja valóságos aranybányája a hazai baloldal önfelszámolásához vezető beteges politikai/világnézeti fixációknak. Ez a beszélgetés Csuhaj Ildikó és Konrád között olyan gazdag tárháza a szinte már bájos szellemi bénázásnak hogy egy kellemesen szórakoztató hétfő délutáni poszthoz lényegében már az is elég, ha csak idézünk belőle.

Konrád mester CD-je lemezlátszója valamikor 1993 környékén beakadt. Tippelje meg, melyik kijelentést tette most, és melyiket két évtizede! (Puskázni csak a tipp után ér!)

"Igen (a miniszterelnök) egy autoritárius szisztémát épített ki. A Führerstaat az ősminta, annak a különféle változatai.(...) A kormány élén polgárháborút folytat a magyar társadalom szelleme, az értelmiség, és a minőségi teljesítmény és a reális kiválasztódás ellen... Az alternatívát redukálja, megszégyeníti, rágalmazza, lehetetleníti, megakadályozza a normális megjelenését. Más szóval, ridegebb, kíméletlenebb a Kádár-korszaknál"

 

"Én már két nagy őrültséget végigcsináltam, és a „harmadikat, ha felülkerekedik, már messzebbről fogom nézni, nem szolgáltatom ki magam neki.” "Közösen kell fellépnünk a "faisztaszagú demokratúra ellen."


A tű makacs akadása már táboron belül is többeknek feltűnt. A Nagy Öreg Varázsló azonban bölcs önmérsékletre és türelemre inti az izgága fiatal sámán-növendékeket. Megújulásra, mindig új megközelítési formákra való nyitottságát fényesen bizonyítja, hogy egy olyan érvelést vesz elő, amellyel eddigi hosszú pályafutása alatt még sosem élt. Aki nem ért vele egyet, az....dobpergééééés: rasszista!

"Visszatetszőnek találom a facebookos közösségnek ezt a szinte rasszista utálatát a volt politikusokkal szemben. Azokat épp ellenkezőleg, meg kell becsülni.(...) Azt, hogy a véleményalkotásra joga van minden magyar állampolgárnak, az aggastyánnak is, elvitatni olyan, mint a rasszizmus."

A demokrácia idős pontifex maximusa jó tanácsokkal is ellátja a most szerveződő fiatalokat, akiknek olyan arca van, amire "szívesen nézett oda". (Ennek esztétikai indokait sajnos nem osztja meg velünk...).És, ami innen jön, az lényegében a Hírtv-ben is elhangozhatott volna Kálomista Gábor és Gajdics Ottó szokásos emelkedett beszélgetéseinek alkalmával.

Nem tartom lehetetlennek, hogy a fiatalemberek, akik azt gondolják, amit Várady Zsolt is, csinálnak egy pártot (...). A barátom és egykori szamizdat-kiadóm, Demszky Gábor, amikor huszonegynéhány éves volt – mint az iWiWes fiatalember – valóban meglepődött, amikor felcsillant előtte a lehetőség, hogy ő legyen a SZDSZ főpolgármester-jelöltje. És most is vannak fiatalok, Várady Zsolt, Gulyás Balázs, Füzessi Károly, akiknek most hallom először a nevét, és még ki tudja, hányan fognak színre lépni, talán éppen a hahások közül.

 

Összefoglalva: az internetadó elleni tüntetés szervezői valójában pártalapításra készülnek, amúgy meg olyanok, mint Demszky, és különben is hahások. Nem mondom, Gajdics mester még Bajnai-gárdázott is volna egy vereteset, de ne legyünk maximalisták, szép, kerek ez így is. Most mindannyian emeljük magasba telefonunkat, és mondjunk köszönetet Konrád Gyuri bátyánknak, hogy három mondatban megfogalmazta azt, amiről mi is nyenyeregtünk már sokkal hosszabban, és jóval gyengébb stílusban.

A slusszpoén, az igazán tömör, mégis tökéletesen kifejező önvallomás a vége felé bontakozik ki: Végre bepillantást nyerhetünk egy kérlelhetetlen, bátor demokrácia-harcos lelkének mélyére, megláthatjuk, mik azok a morális mozgatórugók amelyek még 81 évesen is a diktatúra elleni küzdelemre sarkallják.

Nekem jó volt ez a húsz év, amelyet most úgy szidnak...

Az interjú végén Csuhaj meglehetősen tiszteletlen módon felveti, hogy a baloldal három megsemmisítő vereségében talán a nagy összefogósdit kierőszakoló veterán ballib értelmiségnek is lehet némi felelőssége. A Nemzet Bölcse elgondolkodik, mélyen magába száll, és az alapos önvizsgálat végén azt mondja:

 A vereségben nincs. Ha az eredmény jobb lett volna, abban lett volna egy kis részünk.

Hát, igen...A Konrad and& Co. pont azért tart itt, mert ez az elcseszett, nyomorult húsz év jó volt nekik. Ez az ország meg azért tart itt, mert az olyan fazonoknak volt itt jó húsz évig, akik egy háromszoros pofára esés után is képesek ekkora arccal nyilatkozni. Akik ezzel a rendíthetetlen szélesvásznú egóval barmolták szét nem csak a maradék baloldalt (ezért akár még hálás is lehetne nekik a nemzet), hanem Magyarországot is. Köszönjük meg Gyuri bátyánknak, hogy újra, meg újra emlékeztet rá minket...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr486860125

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Postás előtt futó piros zászlós ember 2014.11.04. 13:34:35

  Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.03. 16:58:40

Konrád szövege egy rossz közhelygyüjtemény, ráadásul hazug közhelyek gyüjteménye.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2014.11.03. 17:25:27

Szerintem az egész országot az köti gúzsba, hogy a kivénhedt szarkák, akik abszolút pancserek voltak anno mindenhez, tartják ma is a hatalmat a kezükben, s attól semmi pénzért nem hajlandóak megszabadulni.

Igaz ez egyaránt jobbon és balon is. Figyeljük csak meg, hogy pl. a Jobbik ogy. listájának első húsz helyéről kb. soha senki nem fog kiesni. Ők oda kerültek, ott is fognak maradni.

Egyébként kint a gyakorlatban is ez van. Sok-sok munkahelyet még ma is nyuggerok bitorolnak, mondván, hogy "ők még értenek hozzá". Aztán se nyelvtudás, se fejlesztés, se energia nincs már... A fiatal meg majd jó lesz külföldön.

mr Fülig Jimmy 2014.11.03. 18:02:38

Luhanszkból írtad ezt te aki soha nem lesz nemzeti keresztény úriember?

mr Fülig Jimmy 2014.11.03. 18:10:53

@maxval birca hozzászóló: Saját portádról beszélsz kérődző,mert akkor telibe trafáltál.

mr Fülig Jimmy 2014.11.03. 18:12:46

Hányadik nicknél adjátok fel a kimoderálást demokraták?Szánalom a produktumotok.

CsakMintTe 2014.11.03. 19:06:42

Virulens? Úgy érted, fertőző? Mondd, érdemes a poszt többi részét is elolvasni, vagy abban is lesznek még ilyen marhaságok?

Veridicus76 2014.11.04. 10:50:51

@mr Fülig Jimmy: árulkodó leegyszerűsítés Konrád ellenpontjaként Luganszkot megnevezni, ami persze emellett jó nagy marhaság is, de hát Mórickának is mindenről az jut eszébe.
Ugyanakkor ha csak Konrád és Luganszk között lehetne választani, akkor minden normális ember Luganszkot választaná.
De szerencsére van magyar út is, amin persze nem kötelező járni, lehet menni a picsába is.

Szúnyog 2014.11.04. 11:44:51

Addig örüljünk, amíg az örök szdsz-t Konrád képviseli, addig nincs sok esélye a mételynek nevesítetten újabb parlamenti dobbantót ácsolni. Sajnos azonban, mint a gyom, úgy tör fel számtalan területen az szdsz szelleme.

Chang Beer 2014.11.04. 11:57:58

Primitív írás primitív embereknek.
Mintha a jobboldal nem veszített volna választásokat.
A választási győzelmek és vereségek természetesek egy demokráciában, épp ez biztosítja az egyre jobb- és jobb politizálást. Ami ma folyik, az autokrácia kiépítése, a kliens, szolgalelkű vagy éppen megfélemlített hangos, tudatlan csőcselékre épülő rendszer kialakítása. Csak nézz végig az internetadóval kapcsolatosan nyilatkozó fideSS-es szolganépen: ameddig a dilinyós azt mondta, hogy lesz, addig védik, amikor a dilinyós azt mondta nem lesz, akkor befogják a pofájukat, visszamennek az ólba.

wallenberg8805 2014.11.04. 12:28:03

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"jó tanácsokkal is ellátja a most szerveződő fiatalokat, akiknek olyan arca van, amire "szívesen nézett oda""

Mivel a vezértüntetők, a Gulyás Balázs, a Várady Zsolt, a Füzessy Károly, a Rózsa Milán, stb, mind zsidók, tehát a szintén zsidó Konrád szívesen nézett oda az arcukra.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.04. 13:22:04

ugyan az ilyen vén hülyéket minek interjúvolja meg bárki is?

nu pagagyí 2014.11.04. 13:57:08

Konrád nem cserélgeti a köpönyeget, régen és most is az egyének szabadságáért állt ki. A félreértések elkerülése végett, az idióta posztíró szabadságáért is. Ez még akkor is így van, ha az illető nem hiányolja a gondolkodás és választás szabadságát, mert az az egy, amiért megfizetik, kielégíti primitív igényeit.

nu pagagyí 2014.11.04. 14:05:36

@maxval birca hozzászóló: Sajnos, valóban közhellyé vált, hogy diktatúra épül. Birkáknak jó rendszer az ilyen, mert megspórolható a gondolkodás, elég követni a vezérürüt. Az sem érdekli őket, ha a végállomás a vágóhíd.

nu pagagyí 2014.11.04. 15:50:29

@maxval birca hozzászóló: Aki építi, az általában nem veszi észre, amíg őt is pofán nem csapják.

Balt 2014.11.04. 15:52:07

@Chang Beer: "Primitív írás primitív embereknek.
Mintha a jobboldal nem veszített volna választásokat."

Csuhajja, ezt nyilván a népszabóságnak címezted. :))

Balt 2014.11.04. 15:53:30

@Chang Beer: "Az interjú végén Csuhaj meglehetősen tiszteletlen módon felveti, hogy a baloldal három megsemmisítő vereségében talán a nagy összefogósdit kierőszakoló veterán ballib értelmiségnek is lehet némi felelőssége."

oszt jónapot 2014.11.04. 16:00:56

@Szúnyog: Hány évig fogtok még az szdsz-től rettegni?

borzimorzi 2014.11.04. 16:20:34

@nu pagagyí: Értékek tekintetében, az egyén szabadságjogai tekintetében nincs is vita. Épp csak Konrád úrnak olyan katasztrofálisan rossz ötletei vannak a tekintetben, hogy a politikában mit kellene csinálni, hogy az valami félelmetes. Úgy működik a bácsi, mint MEO inverze. Ha valamire nagyon rá van gyógyulva, és azt erőlteti, akkor arról a dologról biztosan lehet tudni, hogy na, azt aztán végképp nem szabad csinálni, mert az a biztos bukás receptje. Ha jobban meggondolod, ez egy igen hasznos feladatkör, és jól is látja el.

Üdv:
b.

mr Fülig Jimmy 2014.11.04. 20:49:37

@Veridicus76: Picsába elmehetsz te is demokratikuss fajmagyar.

Krisz11 2014.11.04. 23:21:28

Nyomja ezt a gyökér cionizmust. Már a gondolat is undorító.
Amúgy meg az SZDSZ szellemisége nem tűnt el. A szellemi utódok ma a DK-ban, Együtt PM-bern, hitgyüliben vannak. A harcos cionisták. Meg az ATV-ben. Ha valaki keresné őket.
süti beállítások módosítása