"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" Ez az egybites egyszerűségűre gyúrt demagóg politikai "üzenet" lepheti el az országot a következő napokban az útszéli óriásplakátokon, ha minden igaz. Csúcsra járatják a jóléti sovinizmust. És ki akarja letépkedni? Ron Werber 23 millió románozó táskahordozója. Talán még soha nem volt ennyire undorító a magyar politika.

8586531_8906b23ec68b8e8873771027118a2115_wm.jpg

Az utóbbi pár hónap megmutatta, milyen az, amikor a Fidesz jobbikabb akar lenni a Jobbiknál, milyen az, amikor a Fidesz - immáron sokadik - irányváltása után hirtelen nagyon-nagyon szokatlan terepen találja magát. És nagyon nem ért semmit.

Az állampolgárok postaládájáig, majd többségüknek a kukájáig jutó politikai garázdaság nyilvánvaló és egyetlen célja, hogy a Jobbikhoz húzó, vagy abban már alternatívát látó szavazót újra meggyőzze, a kormány a helyén van.

De igazából csak arról győz meg mindenkit, hogy pöffeszkedik rendesen.

Csodát most a rettenetesen kínos, propagandisztikus, átlátszó, és csak a 2004-es kettős népszavazást megelőző, csak ahhoz hasonlítható gyűlöletkampánytól várnak. Ennek sikerében csak azok a korábban már megénekelt csőnacis, hipertrendi mindentudó nyikhajok bízhatnak, akik azt hiszik, hogy egy méregdrága, de nézhetetlen propagandatévé és egy kézivezérelt Magyar Nemzet 2 szorgalmas munkával beleveri a széles néptömegek fejébe: nektek bizony a bevándorlás az egyetlen gondotok, 2015-ben. Ezek az emberek tényleg azt hiszik, hogy egy kis felülről irányított idegenellenség javít majd a számokon.

"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!"

Ha esetleg még ettől sem dobálná meg a tévét a távirányítóval, gyújtaná fel az újságot, hajítaná ki az ablakon a rádiót, tépné szét a routert, akkor csak képzelje el maga elé a kedves olvasó, ahogyan 

szír férfiak árkot tisztítanak Borsodban, afgán asszonyok seprik Mezőtúr közterét, koszovói kishivatalnokok szállják meg az államapparátus bugyrait, ghánai programozók miatt kerülnek utcára magyar informatikusok, vagy épp a magyar időseket afrikai szociális munkások gondozzák a jövőben a mesés magyar bérekért. Vagy ahogyan a bevándorlók tömegei húznak alacsonyabb sorszámot a munkaügyi központokban.

Nem, ezektől az embereknek Magyarországon senkinek nincs veszélyben a munkája. Sokkal inkább veszélyben van egy Londonban mosogató, vagy Németországban szociális ellátást végző magyar munkája. Azoké, akik az eddigi magyar kormányok közös erőfeszítésének hála kitántorogtak innen.

A baj az, hogy a valóban rendkívül súlyos bevándorlás kérdését a Fidesz saját képére formálja, hazug, jólét-soviniszta kormánypropagandává zülleszti. És közben persze nem lesznek zárt menekült táborok, és nem állítják vissza a határőrséget. (Utóbbihoz legalább hozzá lehetne kezdeni ennek a kampánynak, meg a Nemzeti Konzultációnak a költségéből.) És ez jó eséllyel nem csak azért van, mert a Orbánék töketlenek. Paradox módon a kormánynak érdeke, hogy minél több menekült érkezzen az országba ellenőrizhetetlen és kezelhetetlen áradatban. Minél több afgán csövezik a Jászain, minél több koszovói szárítja a ruháit az út szélén a déli határvidéken, annál könnyebb elhitetni a (különben teljesen érthetően) bepánikolt magyarokkal, hogy ez ma a legnagyobb probléma széles e hazában.

Az egyre csak öregecskedő Fidesz lányos zavarában lázas igyekezettel próbálja letépni a Jobbik gúnyáját, még csak észre sem véve, hogy amaz ezt a gúnyát épp most próbálja meg végleg lehámozni magáról.

Az egész gyomorforgató szartortára az Együtt teszi fel a habot, akik a plakátok leszaggatására szervez mozgalmat. Az a párt, amelynek elnöke, Szigetvári Viktor, 2001-ben a 23 millió románozás mocskos kampányát levezénylő Ron Werber táskahordozója volt, három évvel később pedig Gyurcsány Ferenc sajtófőnökeként kulcsszerepe volt a még gusztustalanabb (és Orbánék mostani jelszavaival szinte szóról szóra megegyező) határon túli magyarok elleni uszítás precíz kivitelezésében.

A magyar politika talán még sohasem volt annyira undorító, mint 2015 nyarán. Hogy is mondja a Bizottság? Köpni kell, pfűűű. De a biztonság kedvéért azért tegyünk magunk mellé egy lavórt is...

Bazsó Bálint - Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr457514304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bazsó Bálint – Balogh Gábor: Ha Magyarországot vezeted, nem verheted át a magyarokat! 2015.06.03. 22:00:01

A magyar politika talán még sohasem volt annyira undorító, mint 2015 nyarán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rudi úr 2015.06.03. 13:45:13

Tessék mondani, az NB1-es klubokban játszóknak akik elveszik a magyarok elől a munkát haza kell menni?

Kirúgják a Videton 80%-át?

freehckr 2015.06.03. 14:14:48

A probléma itt igazság szerint az, hogy ma Magyarországon a Zemberek valóban a munkahelyük elvesztésétől tartanak a legjobban, nem lenne túl szerencsétlen dolog a foglalkoztatottsággal kapcsolatos kormányzati „eredményeket” és közpénzek milliárdjaiból finanszírozott „sikerkampányokat” ennek tükrében akkor átbeszélni végre.

Valamint öt év Fidesz-KDNP kormányzás, és a fent is említett, közpénzek milliárdjaiból finanszírozott „jobban teljesít” kampányok után mégis mit gondoljuk a hazai munkaerőpiacról, ha már maga a kormányzat is magyarul egyáltalán nem, vagy csak alig tudó, szakképesítés szempontjából minimum aggályos iskolázottsággal és magyarországi lakcímmel nem rendelkező balkáni, arab és afrikai menekültektől félti a magyarországi munkahelyeket.

Ez az újabb fideszes demagóg gyűlöletkampány igazság szerint egy óriási baklövés, nagyjából kivégzi a Fidesz-KDNP az eddigi kommunikációját vele, kíváncsi várom, hogy a kedves ellenzék mikor veszi észre a számtalan magas labdát... :)

Arthur Bloch 2015.06.03. 16:38:00

Rossz hír, - tény!A nem-tisztelt politikusnak mondott "galerik" az idegengyűlöletet mindig örömmel felhasználták egymás ellen,-emiatt is nincs értelme a "jobb-bal-nemzethy oldal..." megnevezéseknek.A bamba megvezetett plebsz pedig lassan egymásnak esik.Lesz még valaha emberibb "M.o." ??? ...bízva bízzál...

program készítő 2015.06.03. 17:44:51

Jó a plakát,csak értelmezés kérdése.A kormány nem jó.

Furusina 2015.06.03. 20:10:30

Az Asztalos Szakmunkás, és a Néhai Parókagyáros agyi kapacitásából következik, hogy nem képesek átlátni, miszerint nem politikailag, hanem erkölcsileg bukott el az orbánizmus. Politikai manőverekkel képtelenség helyreállítani a renomét. Külön élvezem, hogy a Nagy ( és Bölcs ) Nemzetvezető személyes tehetségtelensége okozta a banánhéjat, a RTL Híradójának formájában. Ez a Híradó kürtölte világgá a nagy magyarok korrupcióját, ez buktatja meg őket.

kvadrillio 2015.06.03. 20:52:19

hidfo.ru 2015.06.03. 18:47 Belföld
Az Egyesült Államok Magyarország légterét is “megvédené”

Egy csehországi sajtóorgánum értesülései szerint az amerikai légierő fogja “biztosítani” Magyarország légterét, a terrorizmus elleni harcra és az “orosz veszélyre” hivatkozva. Az Egyesült Államok ugyanis “elkötelezett” amellett, hogy a Visegrádi Négyeket “megvédje”. Az Idnes online magazin úgy fogalmaz;

“Ha egy terroristák által eltérített repülőgép, vagy egy orosz katonai gép “véletlen” betéved a cseh légtérbe, az amerikai vadászgépek fogják kezelni a kialakult helyzetet.”

A lap a cseh védelmi minisztériumra hivatkozik, ahonnan saját forrásuk “szivárogtatta ki” az információt. A forrás szerint a következő néhány hónap során megállapodás születhet a Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország) légtérvédelmének egyesítéséről. Ez a megállapodás azonban nem azt fogja jelenteni, hogy a négy ország közösen védi a légteret, hanem azt, hogy mind a négy ország átadja a saját légtere fölötti ellenőrzést az amerikaiaknak.

A németországi Rammstein légibázison állomásoztatott amerikai vadászgépek korábban csak Lengyelország fölött jelenhettek meg, majd az amerikai vadászrepülőgépek Lengyelországba telepítéséről 2014 márciusában született “megállapodás”. Ezt most a Visegrádi Négyek teljes légterére kiterjeszthetik, és az amerikai légierő szabad mozgásterének növelését “közös légtérvédelemnek” fogják nevezni.

NATO-KUPOLA MAGYARORSZÁG FÖLÖTT !!! :o)

ENNEK ANNYIRA ÖRÜLÖK !

NU, AKKOR MOST VESZEK EGY FAGYIT, MERT EZT MEG KELL ÜNNEPELNI !!!

Netuddki. 2015.06.03. 21:04:23

Lassan elkezdődnek a politikai ítéletek is?
index.hu/belfold/2015/06/03/vuduszertartassal_vadoltak_orban_hungarocell_fejevel_focizo_dopemant/

Szerintem felfüggesztettet fog kapni, de akkor is...

Netuddki. 2015.06.03. 21:05:40

@kvadrillio: Minek örülsz? Szerinted ingyen fogja csinálni?

illaim 2015.06.03. 22:13:08

Bazsó Bálint - Balogh Gábor
Ha már így belendültek uraim, lennének szívesek értelmezni az Orbán-Nastase paktumot is? Persze a politikai reklámszöveg nélkül!
Üdv.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.06.03. 23:01:28

"A baj az, hogy a valóban rendkívül súlyos bevándorlás kérdését a Fidesz saját képére formálja, hazug, jólét-soviniszta kormánypropagandává zülleszti."

A Fidesz mindent propagandává süllyeszt, legszívesebben a "nemzeti" szót tapossa sárba, lásd pl. a nemzeti dohánybolt esetét, amely valójában a a haveroknak kiosztott mézesbödön.

A Jobbiknak pedig kéne lennie annyi eszének, hogy nem folytatja a kényszeres elhatárolósdit önmagától és azon tagjaitól akik a talpasmunkát végzik, mert ilyen tempóban még 30 év múlva is napiszinten talál a libsimédia olyat, amivel a Jobbikot revolverezni lehet "sötét múltjával".

Érdekes hogy média a néppártosodás kapcsán kezdett rászállni a fészbukra meg egyéb közösségi médiára. Azelőtt egyszerűen ez nem volt tétel. Vagyis maga a jobbik adott alkalmat arra, hogy őt támadják.

Visszatérve a Fideszre: a haverok kitömése és gazdagodása változatlan rohamtempóban zajlik. Orbán Ráhel, akinek szent a magánélete, a jobbegyenes is megírta:)- félévi 15 millióból tanul svájcban, és nagyon föl van háborodva azon, ennyi irigy mocskos paraszt van, aki képtelen fölfogni hogy ő és a kis férje SAJÁT ERŐBŐL finanszírozzák mindezt.

szerintem itt 2016-re kormányváltó hangulat lesz, és a Jobbik el fogja puskázni az egészet, mert becsületes balfaszként inkább kivárják 2018-at. Még több ember volt kivándorolni, még több rejtett erőforrás fog megszületni, tovább növekszik a reménytelenség és kilátástalanság, nagyon cukor lesz.

Zb74 2015.06.04. 00:08:19

A plakát szövege egyértelműen azt jelzi, hogy a kormány szembefordult a határon túli magyarokkal. A magyar nyelvű feliratot ugyanis csak a Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről stb. áttelepülő magyarok értik meg; az afgán, szír, fekete-afrikai stb. menekültek nem. Így a párhuzam a gyurcsányi időkkel nagyon is találó.

lezsír (törölt) 2015.06.04. 08:32:20

Nyilván a bevándorlók többsége sose maradna Magyarországon, elhúznak nyugatra. Magyarországi munkahelyeket nem vesznek el magyar emberek elől.
De angliai, németországi, svéd munkahelyeken igenis versenyt jelentenek a legális, unió által biztosított szabad munkavállalás jogával élőknek.
És mivel a magyar munkavállaló is nyugatra tart, ott majd összeakasztják a bajszukat.
Ez a kupleráj, hogy bárki jöhet, ez az ország uniós csatlakozását, a magyarok áldozatvállalását teszi semmissé. Az angolszász országokba nem engednek be minden jöttmentet. Lásd Ausztrália. Persze így is sok mocsok bekerül, de nem átjáróház, mint Európa.

A plakát persze ostoba, senki nem a magyarországi magyarok munkáját akarja elvenni, hanem az angliai, svédországi, németországi magyarok munkagelyeit veszik majd el. Ez annyira nem zavarná a nyugati kormányokat. Nekik a lényeg, hogy legyen olcsó munkaerő.
Az európai munkahelyek száma véges és pont nem a szarkaparó, betanított munkás munkakörökben van hiány, hanem mérnöki területen. Szelektálni kell, hogy kit engednek be.

A plakát persze arra játszik, hogy a magyarok rettegnek a munkájuk elvesztésétől. Egybites népnek egybites plakát jár. Akik ilyen politikai elitet emeltek maguk fölé, azoknak ilyen üzenetek jutnak.
süti beállítások módosítása