ozora.jpgAki tárcsázott már segélyhívó számot az bizonyára találkozott a „A kapcsolásig kis türelmét kérjük” töltelékmondattal. Az esetek többségében azonban hamar sikerül elérni a vonal túlsó végén ülő diszpécsert és segítséget hívni, vagy bejelentést tenni. A rendőrség általában gyorsan „kapcsol”, de nem mindig, az Ozora fesztivál esetében például 13 évig tartott a „kis türelem”. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy razziát tartsanak a mindeközben nemzetközi hírűvé vált drogtanyán.

Annak ellenére, hogy magam is azt vallom, hogy a drogfogyasztást nem lehet csak büntetőjogi eszközökkel visszaszorítani, azért a 13 esztendőt „kissé” sokallom…

A legviccesebb talán az volt, amikor a rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a Nemzet Védelmi Szolgálat (NVSZ) olyan információk birtokába jutott, miszerint az Ozora fesztiválon nagy mennyiségű kábítószer cserél gazdát”. Na, ez az információ, amiről szerintem azok is sok éve tudtak, akik akár csak hallomásból ismerték ezt a „rangos összejövetelt”. Elég volt akár egyet, a youtube-on fellehető számtalan az Ozora fesztiválról szóló videó közül megtekinteni ahhoz, hogy egyértelmű legyen: az ott mulatozó Jézus kinézetű, raszta hajú buckalakók nem a dunántúli levegőtől érzik olyan jól magukat.

Az NVSZ-nek amúgy kár volt komoly operatív munkát végeznie. Elég lett volna, ha felhívnak random jelleggel néhány 20 és 30 év közötti fiatalt, akik simán elmondták volna nekik: ott bizony nagyüzemben drogoznak.

A razzia után nagy sikerként könyvelték el a rendőrök, hogy horogra akadt pár díler, találtak némi cuccot, és persze bevarrtak pár fogyasztót is. Nem kell hozzá túl nagy fantázia, az elfogottak a lámábbak, vagy azok közül kerültek ki, akik annyit szívtak, hogy nem tűnt fel nekik a fesztiválon razziázó közel félezer rendőr, akiket kellő mennyiségű felszippantott motyó esetén még birodalmi rohamosztagosnak is nézhettek. Persze, ez csak feltételezés, de az tény, hogy az LSD csodákra képes…

A 13 év azonban még Pintérnek is túl sok volt, végül is Vizó is csak bő 10 évig élvezhette a védelmüket, a 13 év már tényleg durva. Menesztette is gyorsan a „főbűnöst”, a sárbogárdi rendőrkapitány.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért pont most jutott eszükbe razziázni? Ki, vagy kik álltak a mögött, hogy 13 évig zavartalanul működhetett ez a drogtanya?

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr874719931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása