A TEK-es balhéTEK_star_wars.jpg - ahogy Ágoston kolléga látja.

Az még csak hagyján, hogy mókás Star Wars remake-et forgatni BME-s gólyabulira 1995 óta ciki, Luke Skywalkert pedig fördőköpenyben/karateruhában illusztrálni '91 óta az, de talán ezt még el is nézhetjük azon egyetem hallgatóinak, akiknek egy része szintül meg van győződve arról, hogy ha a Holdon leejtünk egy tollat, az belerepül a Napba.



Annál kínosabb, noha kétségtelenül viccesebb, amivel a TEK örvendezteti a lakosságot 2010 óta, kezdve a lassan hetven éve megboldogult Ostenburg-Moravek Gyulának írt olvasói levéltől, az ártatlan családra rátört ajtón át a roppant felhajtások közepette lefoglalt filmes kellékfegyverekig. Minap pedig hosszas operatív felderítést követően végre sikerült elfogniuk a Lázadók Egyetemista Szövetségének titkos vezérét, Luke Skywalkert.

Persze ezen önmagában zokogni kellene, egyidejűleg nyerítve fetrengeni a röhögéstől és inni egy fröccsöt, de mi a bánatot tehet az íróember akkor, amikor leginkább egy ilyen eset képes komoly szócsatákat kiváltani a közéletben és elérni az ember ingerküszöbét? Főleg úgy, hogy - mintegy a közéleti színvonalat igazolandó - már látatlanban tudom: Dési Jancsi éppen írja, vagy tán már meg is írta keserédes szösszenetét a Népszavába, aminek végkövetkeztetése, hogy mindenről a jobboldal tehet, Orbán alkalmatlan, a Hajdu János meg különben is a Sith-ek vezére.

És valóban, tény, közröhej ez az egész, de szögezzük le, hogy kriminalisztikai szempontból a TEK-nek nem volt mérlegelési lehetősége. Miért nem? Mert jött valami félkegyelmű kreténtől egy hívás a rendőrségre, aki a Műszaki Egyetem hallgatójaként képtelen megkülönböztetni a fémet a műanyagtól, mondván, hogy biokémia (!) órára beült egy fegyveres őrült és támadni készül. Erre jött a TEK, szemük előtt alighanem a pécsi eset példájával, majd megrohamozták a termet és elvezették Luke Skywalkert, mint gyanúsítottat, aki ellen a bíróság végül azért nem emelt vádat.

Magyarán jópofa ez az egész, de ebben a konkrét esetben, a helyzet abszurditása ellenére ne a Stormtroopereket és ne is a Coruscant-i Jedi Akadémia hallgatóit tegyük felelőssé, hanem azt a protokoll droidot, aki sikítva hívta ki a rendőrséget, mert életében nem látott még játékpisztolyt, noha az ország elvileg egyik legnívósabb egyetemének hallgatója!

Más kérdés, hogy ezek után a rendőrség is bevetette egy fegyverszakértőt annak megállapítására, hogy valóban nem valódi fegyverről van-e szó, de talán azon lenne érdemes elgondolkodni, hogy vajon elég magasak-e felvételi ponthatárok, illetve elég magas-e a tandíj ahhoz, hogy elejét vehessük az ilyen eseteknek?

Ágoston Dániel

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr984778107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A klónok támadása 2012.09.15. 10:00:01

És valóban, tény, közröhej ez az egész, de szögezzük le, hogy kriminalisztikai szempontból a TEK-nek nem volt mérlegelési lehetősége.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi Péter 2012.09.15. 12:23:51

Egyet értek kiegészítve hogy ösmerve az Index, RTL klub, Népszabi stb mentalitást, a Belga együttes száma alapján:

Ha kijön a TEK az a baj
Ha nem reagált volna az lett volna a baj

Ha F-16-ot vesz Orbán az a baj
Ha Gripent vesz meg az a baj

Ha kiveszik a BTKból a családon belüli erőszakot az a baj,
Most hogy visszatették meg az a baj.

OV apjának "bányája" (egy 15 embert foglalkoztató külszini fejtés) van azabaj
Gyúrcsánynak 20 gyára van, az nem baj

Ha felvenné OV az IMF hitelt az nem lenne baj
És ha visszajönne bajnai az se lenne baaj.

stb. Nagyon hiteles!

Régi Péter 2012.09.15. 12:38:49

Ja és kifelejtettem:

Orbán az azeriek barátja az a baj
A NATO meg ruszki fölfegyverzik Azerbajdzsánt az nem baj.

Bobellino 2012.09.16. 11:04:40

A Blikknek név nélkül nyilatkozó teremben lévő hallgatók több a környező asztalokon heverő "fegyverről" számoltak be.
Mást nem vittek be beszélgetni.
Nem lehet, hogy a film címe az volt, hogyan szívassunk TEK-et?

Komissar 2012.09.19. 07:10:40

Lehet elmélkedni, hogy szükséges volt vagy sem - de kérdezem - fegyvernek látszó műanyag vacakkal épp eszű ember minek megy egyetemre. Amennyiben véletlenségből nála maradt, mert otthon elfelejtette lerakni, akkor sem az a megoldás, hogy az asztalra kiteszi.
Volt vele valami célja, az más kérdés, hogy másképpen sült el a dolog.
Az elmúlt egyetemi lövöldözés után, nekem már nem annyira szimpatikus az ilyen "arcoskodás".
Valaki értesítette a rendőrséget - nem heccből - amire reagáltak.Rendőrt nem küldhettek a felkészületlenségükből adódóan, mivel speciális a körülmény.
Maradt ez esetben a TEK.
süti beállítások módosítása