karambol.jpg

A Facebookon a gazdákat gyalázta, amiért "ajándék traktoraikkal" nem segítettek a hócsapádba került autósokon - ő maga azonban simán lelépett, miután ő is részese volt az M7-esen március 14-én történt tömegbalesetnek.

Ötven autó ütközött összes az M7-esen, 2013. március 14-én délelőtt. Az eset Szabadbattyán közelében történt a 77-es kilométerkőnél. A balesetről készült megrázó felvételek szinte azonnal bejárták a magyar sajtót. Az utána következő események aztán az egész országot sokkolták, a soha nem látott márciusi ítéletidőben tízezrek rekedtek kocsijukban az autópályákon, a mentés csak nehezen indult meg.

Egy neve elhallgatását kérő szemtanú a Jobbegyenesnek arról számolt be, hogy ők még idejében észlelték a fent említett balesetet, így bár nehezen, de még meg tudtak állni, és biztonságosan elhagyták a gépkocsijukat. Néhány másodperccel később azonban egy nagy sebességgel érkező fekete BMW X5-os terepjáró csapódott az álló kocsisorba, majd ezt még tucatnyi kamion és személyautó követte. A helyszínen tartózkodók a terepjáró sofőrjében Szanyi Tibort, az MSZP országgyűlési képviselőjét ismerték fel, elmondásuk szerint egy fiatal hölgy is vele utazott.

Szanyi egy szál ingben szállt ki a gépkocsijából, majd később ismeretlen helyszínre távozott. A szocialista politikus ezután már nem tért vissza a helyszínre, és a mentésben sem vett részt, pedig annyi igazán elvárható lett volna, hogy legalább tájékozódjon az esettel kapcsolatban. Nyilván úgy gondolhatta, hogy a „nem hagyunk senkit az út szélén” szlogen úgyis a Fidesztől származik, oldják meg ők a problémát, neki már itt nincs tennivalója. Hogy Szanyi miért hagyta el pánikszerűen a helyszínt, arról csak találgatásaink lehetnek.

A gazdákat hibáztatta

A bajba jutottak sorsa feletti aggódás helyett a szocialista főproletár másnap a jó meleg szoba biztonságában a gazdákat kiáltotta ki bűnbaknak, akik szerinte nem segítettek az utakon rekedt embereken. Idézet Szanyi Tibor hivatalos Facebook oldalán közzétett március 15-ei posztjából: „Szerintem minden faluban van néhány EU-ajándékba kapott traktor a gazdáknál... Vagy azzal csak tüntetni lehet járni?” Ez a beszólása még az indexes újságíróknál is kicsapta a biztosítékot, mint írták: És akkor jött Szanyi Tibor, bepötyögte, hogy Facebook.com, a monitor elé tolta a ventillátort, aztán lehúzta a nadrágját és jól beleszart a forgólapátok közé.”

Persze Szanyit nem olyan fából faragták, hogy egy ilyen „durva beszólás” mellett szó nélkül elmenjen, ezért a Facebook-on válaszolt az index újságírójának: Értem, hogy szeretnéd felspannolni az írásaidat, de az se lenne baj, ha a szapulásom helyett körül néznél! Katasztrófahelyzetekben a távoli USA-tól kezdve a szomszédos Ausztriáig mindenütt a gazdák a nehéz napok hősei. Nem zárom ki, hogy Magyarországon is akadnak most ilyen hősök, de akkor tudósíts róluk! Én azt tettem szóvá, hogy nem látni azt a több ezer méregdrága erőgépet, amelyek szinte mindegyikét masszív közösségi támogatások révén vettek a gazdák. Ha most a felhívásomat követően mégis többen "nyeregbe pattannak", akkor valami jó történhet. Ez valószínűleg többet ér, mint az ellenzéki politikusok indexes ekézése. Üdv., Szanyi Tibor"

Arra is jó lenne választ kapni, hogy kinek a gépkocsiját vezettette Szanyi Tibor, ugyanis a vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik BMW X5-ös terepjáróval.

A politikus tagad

Az ügyben természetesen megkerestük az érintett képviselőt is. Szanyi Tibor kérdésünkre elmondta: "Március 14-én a kora estétől kezdve otthon voltam, semmilyen balesetben nem voltam se részes, se szemtanú, továbbá sem X5-ös, sem másmilyen terepjáróm nincs, és kb. egy éve még csak nem is ültem ilyesmiben."

A szocialista politikus "kora estét" említ, a baleset azonban délelőtt történt, a terepjárót pedig akkor is vezethette, ha hivatalosan nem az ő tulajdonában áll. Így a tagadás akár válasz megkerülésének is értelmezhető.

A Jobbegyenes a nap folyamán megkereste az ügyben Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a márciusi havazással kapcsolatos balesetek ügyében az ORFK központi kommunikációt folytat, így megkeresésünket a Teve utcába továbbították. A hatóságoktól egyelőre nem kaptunk választ.

(a fotó illusztráció)

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr1005172423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.27. 07:10:36

Na miért menekült el? Hát nem találod ki magadtól? Mert egfy szondáztatást akart megreszkírozni.

benf 2013.03.27. 09:00:07

Szentendre, Rákóczi Ferenc utca 11. vagy 13. (Az Ilona panzió mellett lakik.)
Gyakran látom reggel ezt a férget.
Az 5-ös BMW egyébként stimmel, de szürke és nem X5.
süti beállítások módosítása