Magasan van az ingerküszöbünk, mi tagadás. Kiderült, a most épp a Hvg publicistájaként feltűnő díszkonzervatív megmondó, Balavány György számára a Szent Korona bizony nem jelent többet, mint kedves anyukájának levesestálja, a Szent Korona tisztelőit pedig holmi „pállott tradicionalizmus” híveinek, vagy egyszerűen csak „bálványimádóknak” gondolja. 

kuka.jpgLelke rajta, szabad országban élünk, vagyis szabadon lehet gyalázni mindazt, ami egy nemzet számára fontos és értékes lehet.

Balavány azonban csúnyán melléfogott. Sietős megfelelési kényszerében ugyanis nem a Szent Koronát vagy tisztelőit köpte le serényen, hanem mostani közegének szavakban oly fontos liberalizmusát, fennen hirdetett toleranciáját. Akár meg is köszönhetnénk neki ezt a kendőzetlenül megvallott ars poeticát.

Balavány saját lelki sivárságát, szegénységét öntötte papírra, amihez szintén megvan minden joga, és úgy tűnik, a képessége is. Ahhoz is, hogy a Szent Korona szakralitásában hívőket vérig sértse, megbélyegezze, persze a tolerancia és a másság tiszteletének jegyében. Kritizál egy törvényt, részben joggal. A nemzeti jelképeinket védő, a gyalázóit börtönbüntetéssel fenyegető törvényt ugyanis alapvetően kényszer szülte. A kényszert pedig bizony pontosan azok, akik évek óta fennen hirdetik, hogy koronánk nem több egy svájci sapkánál, esetleg levesestálnál, és egyenesen a kukába való. Ezt a törvényt, kedves Balavány György, saját magatoknak köszönhetitek.

Egy normális országban a nemzeti jelképeket nem kellene védeni, kivált nem törvénnyel. Egy normális országban ugyanis ezek a „tárgyak” – vagy épp „örökségünk”, ahogy tetszik – abszolút védelmet és tiszteletet élveznének. Már a fejünkben. 

Egy normális országban nem sértegetik a múltjukat és örökségüket, mert mások méltóságát sérti, sértheti. Igen, azt, bármennyire is tagadják a hazai liberálisok.

Egy ilyen országban tehát ez a cikk meg sem születhetne, ha pedig mégis, akkor szerzőjének a kirekesztés, az általuk másoktól oly sűrűn óhajtott/követelt „elhatárolódás lenne a jutalma, méghozzá saját elvbarátaitól. De nem, a hazai liberalizmust más fából faragták, az bizony csak magával toleráns, s a toleranciát kizárólag magával szemben várja el.

Tisztelt Balavány György! Menjünk vissza gyorsan az általános iskola második osztályába: nem azért nem ugrálunk a Biblián, égetjük el a Tórát, vizeljük le a Koránt, köpjük le a nemzeti zászlót, tépjük szét más nemzet szimbólumát, vagy épp hasonlítjuk levesestálhoz a Szent Koronát, mert nem hiszünk benne, vagy baromságnak tartjuk azt, amit jelképez, illetve ami benne foglaltatik. Hanem azért, mert tiszteljük a másikat, tiszteletben tartjuk a hitét. De talán ezt épp Önnek nem kéne elmagyarázni.

Ön pontosan ennek ellenkezőjét tette, rengeteg embert sértett meg méltóságában – egyúttal tökéletes képet adott a magyar liberalizmus valódi természetéről és állapotáról.

Remélem, ezért a „cikkért” önt senki nem fogja felelősségre vonni, s remélem, hogy a jövőben sem jár az ilyen megnyilatkozásokért semmilyen jogi retorzió. 

Szintúgy remélem azonban, hogy azokat, akik ma két lábbal próbálják sárba taposni és gúny tárgyává tenni a magyar nemzet számára oly fontos jelképeket, megalázni a tisztelőit, azokat saját közegük rekeszti ki a közbeszédből. Jelesül a hazai liberalizmus.

A Hvg kezdheti is.

De vajon miért remélem, hogy remélhetem?

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr115391309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.07.04. 21:11:33

Igazából ez a bejegyzés is arra világít rá, amiről általában a valódi jobboldali polgárok nap mint nap beszélnek; a kettős mércéről és az önkritika hiányáról.

Paraphone 2013.07.04. 22:38:24

Korrekt. Reméltem, hogy az az írás nem csak nálam veri ki a biztosítékot (de hány hasonló tette meg már? Számolatlan...).

rude boy 2013.07.05. 22:06:55

Ez a "cicaharc" a trollok legalsó osztályának új szlogenje vagy ezmiez?

Veridicus76 2013.07.06. 16:10:58

A hvg.hu sértett, frusztrált, gyűlölködő, moral insanity nyomorultak cionista hulladékgyűjtője.

SPYD3RM4N 2013.07.11. 01:36:48

"... remélem azonban, hogy azokat, akik ma két lábbal próbálják sárba taposni és gúny tárgyává tenni a magyar nemzet számára oly fontos jelképeket, megalázni a tisztelőit, azokat saját közegük rekeszti ki a közbeszédből. Jelesül a hazai liberalizmus."

A liberalizmus egy elvont fogalom, tehát nem képes kirekeszteni egy embert sehonnan. De hát ezt a szerző is nyilván tudja, és pont ezért ír ilyen sületlenségeket, hiszen biztos lehet benne, hogy a liberalizmus nem fog bosszúból rálépni a tyúkszemére. Rekesszen ki a konzervativizmus, ha nem így van! :)

Tipikus jobbos cikk egyébként: minden nekünk nem tetsző valami liberális, függetlenül attól, hogy az valóban liberális-e vagy épp annak ellentéte, vagy hogy a jobbos mitológián kívül bárki is állította-e valaha az adott dologról, hogy annak köze lenne a liberalizmushoz. Ez a jobboldal egyik legelterjedtebb manipulációs technikája. Ez a cikk is pont ennek a hazug jobboldali manipulációnak a megerősítésére és eszközével született, Microsoft Antiliberális Varázslóval.

SPYD3RM4N 2013.07.11. 23:44:46

@SPYD3RM4N: Ja, egyébként azt hozzátenném, hogy a Szent Korona-tannal, pontosabban annak "világi", modern verziójával még a magamfajta, viszonylag materialista embernek se lehet sok baja. Csak kevesen ismerik, ráadásul a jobbosok ugye nem ezt propagálják. Így pl. simán el tudom képzelni, hogy ez a barom Balavány is megragadt a jobbosok által terjesztett vulgáris értelmezési szintjén a dolognak.
süti beállítások módosítása