Utoljára talán 1952 márciusában tudósított ilyen kínos, szolgai módon a magyar média olyan valamiről, amiről tudvalevő volt, hogy a magyar társadalom nagy többsége bizony nem tapsikol örömében.

mediaterror_1.jpgPersze Rákosi elvtárs születésnapját nem lehetett nem megünnepelni, ellenben a melegfelvonulást nem volt kötelező, mégis vigyázzba állt hozzá a teljes „progresszív”, „haladó” platform, majd teljes összhangban, pontos koreográfia szerint, önként, a demokrácia, a tolerancia, a másság tisztelete jegyében vastapsba kezdett.

Három álló napig.

Nem érdekel a melegfelvonulás. Sem az ott vonulók, sem a belőlük megélni szándékozó politikusok, újságírók, sem az a pár agyatlan szerencsétlen, aki nem fogta még fel, hogy a mocskosbuzizással a lehető legjobb szolgálatot teszi a szervezőknek és szellemi holdudvaruknak.

Éppen ezért is volt tanulságos ez a pár nap. A folyamatos élő tudósítások, a „bátor” kiállások, a támogató publikációk sokasága, egyáltalán ennek az egésznek a propagálása hihetetlen mértékben áradt a progresszívnek mondott médiából, ám a nagy lelkesedés közepette egyszerűen csak azt felejtették el, hogy erre még saját olvasóközönségük sem vevő (lásd az Index számukra roppant kínos végeredményű szavazását).

Nemhogy a magyar társadalom nagy része.

Az a társadalom, amely mindennél jobban gyűlöli azt, amit kötelezővé akarnak tenni, és juszt is az ellenkezőjét fogja csinálni, de legalábbis gondolni. Nem azért, mintha gyűlölné a melegeket vagy betegnek gondolná őket, hanem egyszerűen azért, mert magánügynek tartja másmilyen szexuális irányultságukat. Ahogyan annak tartotta mindig is.

A magyar „progresszívek” most óriási potenciált látnak a meleg büszkeségnek hívott szexuális türelmetlenségben. Nem meggyőzni akarják a többségi társadalmat, hanem legyűrni. Az állandó felforgatás, átalakítgatás régi haladó baloldali hagyomány, amely mindent rombol, de annál kevesebbet nyújt. A cél most is az: nem megérteni akarják Magyarországot, hanem átalakítani, még hozzá azonnal, saját képükre.

Most épp a meleg „egyenjogúság” a divat, a progresszió, a haladás, hát ezt kell mantrázni éjjel-nappal, mindegy honnan jön, sulykolni kell, akár éjjel-nappal, mindegy, mi a hatása, vagy a következménye. Kit érdekel, hogy válságban van a magyar társadalom, a család? Nosza, tegyünk még rá egy lapáttal, romboljuk le azt is, amit eddig nem sikerült.

A magyar társadalmat nem érinti meg és/vagy nem érdekli e téma, bármennyire is örömködnek, „hogy áttörtük a falakat”, hogy a „közhangulat egyre inkább tarthatatlannak találja a szegregált elkordonozottságot”, hogy „soha ennyien még nem voltunk” stb. stb.

Nem törtétek át falakat, ellenkezőleg: ti magatok építgetitek lankadatlanul őket. Totális elfogadást, teljes toleranciát vártok el, de ti magatok vagytok képtelenek elfogadni, hogy a magyar társadalom heteroszexuális, sőt, a homoszexuálisok többsége sem vevő rátok.

Tanulságos kis hétvégén vagyunk túl. Az a magyar baloldali média, amelynek fikakultúrájában szinte minden célpont, amely bármit és bárkit képes és hajlandó kigúnyolni, nevetségessé tenni, dehonesztálni, az most szinte egy emberként állt sorfalat ehhez a parádéhoz, és kezdett önkontroll nélküli dicshimnuszba. Ami természetesen újabb lehetőség a magyar társadalom „maradi”, „kirekesztő”, „homofób” jelzővel való teleaggatására, éltek is gyorsan az alkalommal. Ahol képesek úgy rendezni egy vitaestet, hogy nem hívják meg az egyetlen olyan politikai erőt, amely sarkos ellenvéleményt fogalmaz meg, mondván, hogy az náci, ahol azt, aki nem ért egyet a „melegházassággal” vagy örökbefogadással, az azonnal és visszavonhatatlanul homofób és kirekesztő.

Most tapsoltok, és mindenkitől elvárjátok, hogy ezt tegye. De az átlagember ’52-ben is gyűlölte, amikor megmondták neki, mikor kell felállnia és ütemesen éljeneznie. Most is azt fogja tenni, csendben, magában.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr825396165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éljen a ... Éljen a ... 2013.07.08. 17:13:01

Ti magatok vagytok képtelenek elfogadni, hogy a magyar társadalom heteroszexuális, sőt, a homoszexuálisok többsége sem vevő rátok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPYD3RM4N 2013.07.08. 18:07:40

Azon kellene elgondolkodnod, hogy vajon miért van az, hogy amit te ebben a cikkben baloldali jellegzetességekként írsz le, az ugyanúgy igaz 100%-osan a jobboldalra is. Kivétel nélkül, 100%.

Jééééé...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.08. 18:11:06

Ahá. A magyar társadalom heteroszexuális. És ez az illető heteroszexuális személy akkor férfi vagy nő? :D

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.07.08. 21:01:07

Én nem ütnék meg egyetlen homoszexuális embert sem, nem utáltam őket soha és nem is fogom. Ugyanolyan állampolgárnak tartom őket, mint bármely más honfitársamat, sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy közöttük is akad jócskán olyan atyámfia, aki kimondottan hasznos a társadalom számára.

Egyetlen dolgot nem értek. Miért kell az arcomba tolni egy olyan groteszk másságot, ami egyébként a homoszexuálisok 0,01%-ára jellemző? Ha tényleg annyiból állna a melegfelvonulás, hogy homoszexuális emberek végigsétálnak egy utcán, még engedélyezném is! Mindenkinek jár a negyedóra rivaldafény.

Na de a latex tangás férfiakból nem kérek!

Dzsentrisvihák 2013.07.08. 23:35:07

@kesztió:

Társadalom, teccikérteni!? Azt általában nők _ÉS_ férfiak alkotják.

@SPYD3RM4N:

"Kivétel nélkül, 100%." - Aha, akkor most ki a tök is általánosítgat, toleranciahuszár? Rém béna próbálkozás, tessék visszafáradni a trollkeltetőbe, némi továbbképzésre...

@Imre Laci:

A Pride jelen formájában egy ótvar provokáció, ahol több a külföldi, meg "civil" felvonuló, mint a tényleges buzi.
Ebben a formában ennek semmi köze a "melegjogokhoz", csupán politikai csinnadratta, egy balos bolhacirkusz.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.09. 07:59:57

@Dzsentrisvihák: Nem tetszem érteni.
Egy társadalomnak mint olyannak NINCS szexuális orientáltsága, azt viszont teccikérteni? Csak a TAGJAINAK. Ami lehet ilyen is, olyan is. Többségükben hetero. És van egy homo kisebbség.
Tehát baromságot írt a szerző.

Veridicus76 2013.07.09. 09:11:46

Nincs olyan, hogy Pride. Buzivonaglás van. Amivel kapcsolatban az állam gyáván meghátrál a kötelezettségei elől, vagyis nem tiltja és nem üldözi törvényi erővel az aberrált szélsőségesek provokációját. Így hát marad a polgári önszerveződés - a hírek szerint két szélsőséges megkapta a jól megérdemelt pofonokat. Remélem, hogy így is történt.
A szexualitás magánügy, a beteg szexualitás még inkább az. A homoszexuálisok többsége méltósággal és fegyelmezetten viseli betegségét (ami egyébként mentális terápiával gyógyítható), velük nincs is semmi baj., Az undorító vonagló provokátorokkal szemben viszont a zéró tolerancia elve követendő. Sajnálatos módon ma Európában egyedül Oroszország viselkedik valóban európai államként, a többi ország enged a magamutogató aberrált csőcselék terrorjának.

Jutai_Péter 2013.07.09. 09:25:20

Ezek annyit engednek meg maguknak, amennyit a többség megenged nekik. Ma felhívott egy barátom, hogy tudtam-e a Tel Aviv-i parádéról. Nem tudtam róla, és teljesen meg voltam döbbenve, hogy a zsidók ezt megengedik. Aztán kiderült néhány nagyon fontos dolog:
1. Tel Avivban 20 éve van parádé. Vagyis már beágyazódtak, jobban elfogadják őket. 1988-ban megszüntették a törvényt, amely szerint a homoszexuális aktus bűncselekmény. Tehát nagyon régóta téma már a homoszexualitás.
2. Bár Tel Avivban is vannak betegen vonagló emberek, ott nincsenek rózsaszín rabbiruhában gyalázkodó férgek, akik sértegetik az állam uralkodó vallását. Nem vonulnak fel pl. rózsaszín törvénytáblákkal, amelyekre szivárványszín óriáskotont húznak. Pedig ott aztán tényleg lehetne tüntetni a zsidó vallás kirekesztő mivolta ellen. Míg nálunk könnyen provokálják a katolikusokat, akik számban sokan vannak, de hatalmuk semmi.

Végkövetkeztetés: nem azt akarom mondani, hogy örülnék egy Tel Aviv-i típusú parádénak, de azért kétség kívül elfogadhatóbb, mint ez.

"Ha tényleg annyiból állna a melegfelvonulás, hogy homoszexuális emberek végigsétálnak egy utcán, még engedélyezném is!" Teljesen egyetértek. Menjenek vonulni kulturált módon, kulturált transzparensekkel. Ne úgy, hogy felvonulnak Budapesten, nyilvánvalóan szándékosan provokálva a többséget.

Nuuk 2013.07.09. 09:28:29

@Imre Laci: "Ha tényleg annyiból állna a melegfelvonulás, hogy homoszexuális emberek végigsétálnak egy utcán, még engedélyezném is! Mindenkinek jár a negyedóra rivaldafény.

Na de a latex tangás férfiakból nem kérek!"

Akkor ezt pont neked készítették: index.hu/video/2013/07/07/pride_2013/

Félreértés ne essék, nem vagyok "toleranciahuszár", legalább olyan fontos értéknek tartom a szabad véleménynyilvánítást (ergo esetleg a negatív vélemények megfogalmazásának lehetőségét - sok liberális érdekes módon ezt korlátozná), mint a demonstrációhoz való jogot. Amíg nem torkollik fizikai erőszakba.

SPYD3RM4N 2013.07.11. 00:50:54

@Dzsentrisvihák: Béna próbálkozás a füled. Béna próbálkozás az, hogy direkt félreértelmezed azt, amit írtam.

Csak hogy tiszta legyen: a szerző a baloldali médiáról sommás megállapításokat tesz. (jé, ezzel nem volt bajod, toleranciahuszár, hogy ő általánosít, jéééé..... csak nem a "nem létező" jobboldali kettős mérce ismét?) Ezeket a megállapításokat márpedig ugyanígy elmondhatjuk a jobboldali médiáról is. Kivétel nélkül az összes megállapítása érvényes nem csak a bal-, hanem a jobboldali médiára is.

Kettős mérce.

Jééé.....

SPYD3RM4N 2013.07.11. 00:56:31

@new_boy_on_the_block: Úgy érted, hogy ha valaki annak a véleményének ad hangot, mi szerint Magyarországon nem csak a baloldali média, hanem a jobboldali média is hazugságokkal, uszítással, manipulálja a közhangulatot, az az illető szerinted a saját neméhez vonzódik szexuálisan?

Vagy azt akarod mondani, hogy aki szerint az "állandó felforgatás, átalakítgatás" nem csak régi baloldali hagyomány, hanem mondjuk a második Orbán-kormány tevékenysége is ezzel jellemezhető, az az illető a saját neméhez vonzódik szexuálisan?

Évtizedek óta nyilvánvaló, de azért időnként mégis csak meglepő látni, hogy milyen érdekes gondolatok kavarognak a jobboldali fejekben, no.

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 11:55:36

@kesztió:

Aha, jó, ha ennyire nem akarsz konyítani a szövegértéshez, akkor ilyen alapon többet senkitől, soha meg ne halljam, hogy "a magyar társadalom rasszistakirekesztőnáciantiszemita...stb.", oké? Kösz...

@SPYD3RM4N:

Bruhaha, annyira vicces, hogy egy önálló gondolatod nincs, te ciszta. Látszik, hogy megrekedtél a full dedó szinten, és csak mutogatni tudsz, hogy "bebebeee, ti is kettősmércések vagytok, bibibííí". Ha rám hallgatsz, akkor ezen még csiszolsz, mert ez így továbbra is béna (már alapvetően abban, hogy még mindig bal-, meg jobboldalazol; mondjuk rajtad kívül még sokaknak nem esett le, hogy ezeknek lassan semmi jelentősége nincs...).

SPYD3RM4N 2013.07.11. 20:59:01

@Dzsentrisvihák: Még hogy én vagyok az, aki "bal- és jobboldalazik"? Azt nem vetted észre, hogy pont ÉN vagyok az, aki a cikk "oldalazása" ellen emelt szót, és pont TE vagy az, aki emiatt beszól nekem?

Ha valamin csiszolni kéne, akkor azok a te olvasási, értelmezési képességeid. A PISA jelentések szerint a magyarországi fiatalok közt sajnos tényleg sok az ilyen hozzád hasonló funkcionális analfabéta, akik ugyan el tudják olvasni a magyar nyelven írt mondatokat, de értelmezni már sok esetben nem tudják azokat. Ezt ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom, hanem komolyan azt gondolom, hogy te pl. beleesel ebbe a kategóriába. Ez nem gond addig, amíg magánéletet élsz, de amikor már pl. a közélet (magyarok) viseli ennek nyomát, pl. közösségi döntésekre nyomja rá a bélyegét (pl. választások vagy nyilvános szereplések), az már viszont gond, és közügy.

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 22:31:35

@SPYD3RM4N:

Ja, bocs, tényleg, igazad van, el is felejtettem, hogy én harákoltam tele az egész blogot a "tipikus jobboldali" szópárral, mea culpa...

Szeretem, amikor valaki minden alap nélkül a funkcionális analfabetizmussal dobálózik. Újabban tendencia, hogy azok hivatkoznak erre, akiknek a kognitív, és dedukciós képességei a béka segge alatt tanyáznak, de hallották/olvasták valahol, hogy sznob körökben újabban ez a hülye szinonimája, szóval az első "komolyabb" vitájukban gyorsan el is durrantják, mint a megfellebbezhetetlen csodafegyvert. Kár, hogy ez kb. annyira katartikus, mint egy hang nélküli szellentés (csak ez a dilettantizmustól bűzlik).
Az külön kedves, hogy ennyire aggódsz a közügyekkel kapcsolatos megnyilvánulásaim, és az ezekkel támasztott potenciális veszélyfaktorok miatt, bár az eddigi kommunikációnk alapján azt hiszem neked ez ügyben több izgulni valód lenne, mint nekem ;)

SPYD3RM4N 2013.07.11. 23:27:14

@Dzsentrisvihák: Nyilván kényelmetlen számodra a funkcionális analfabetizmussal való kapcsolatba hozás, ezt megértem. Nyilván nem értetted meg azt sem, hogy nem "katartikusnak", "csodafegyvernek" vagy "megfellebbezhetetlennek" szánt megjegyzés volt, hanem egy tipp arra, hogy miért nem vagy képes értelmezni azokat, amiket más emberek magyar nyelven, viszonylag egyszerű mondatszerkezetekben írnak. Lám, most is teljesen félreértelmezted a dolgot, ékes példája e fogalomnak.

Ez a cikk általános, nem oldalspecifikus jellemzőket baloldali attribútumokként jelöl meg. Erre írtam, hogy ez hülyeség, hiszen ezek nem baloldali, hanem általános jellemzők. Ugyanúgy jellemzők a bal- mint a jobboldali médiára és kormányzásra.

Ez egy nagyon egyszerű állítás. Ha te ezt a borzasztóan egyszerű mondanivalót tényleg nem érted, akkor nem tudok szerintem ennél jobban segíteni az értelmezésben. Most már három különböző módon írtam le.

Attól, mert ez a cikk helytelenül = hazug jobboldali módon tálalja ezt a témát, és pont az a gond vele, hogy NEM általánosít ott, ahol pedig bizony kéne - ettől függetlenül nem fekete-fehér a való világ, és nem csak általános jellemzők léteznek. Bizony, ez a helyzet. Bizony, lehet beszélni "tipikus jobboldali" attribútumokról is. Az egyes csoportoknak lehetnek azonos jellemzői, és _mindenképpen_ vannak más csoportoktól őket megkülönböztető tulajdonságaik is (hisz' csak ez által lesznek másik csoport, nemdebár?).

Ezt a gondolatot leginkább konzervatív nézőpontból lehet elfogadni - és pont ez is nagyon jellemző a mai magyar jobboldalra, hogy nem igazán jellemző rájuk a konzervatív világnézet. Sajnos.

Dzsentrisvihák 2013.07.12. 00:49:45

@SPYD3RM4N:

Ne reménykedj, pont hidegen hagy, hogy egy hozzád hasonló kloákalakó mivel hoz kapcsolatba.
És ne aggódj, nem értettem félre a rém primitív diszkvalifikációs kísérletedet, úgyhogy talán hagyhatod is ezt a magaslóról hintett, kenetteljes hangnemet.

Igen, csak ami szerinted általános, mindenkire jellemző, az a valóságban marhára nem az. Erről szól a történet, és ezért vagy eltévelyedve. Attól, hogy mindkét oldalt igyekszel ugyanazzal a szarral összemázolni, még nem lesznek mindkettőre érvényesek az állításaid, pláne 100%-ban (ha nem rémlik, én pont ezt villantottam föl számodra).

Mindkét oldalon van olyan orgánum, amire baromira nem igazak a bejegyzésben szereplő dolgok, viszont oldalspecifikus jelenségként, _általánosítva_ (ha már te is kollektív jellemzőkről értekezel) igenis vígan kijelenthető, hogy a balos médiának semmi, és senki sem szent. Mindent le tudnak, és hajlandóak rántani egy klozett színvonalára, még akár saját idoljaikat is. Ezt múltkor pont a kedves Tivadaj tapasztalhatta meg. A jobboldali médiában azért vannak határok.

Valamint igen, te vagy aki kényszeresen bal-, és jobboldalizik, és pont hogy általános dolgokat óhajtasz oldalspecifikusként feltüntetni (pl.: "helytelenül = hazug jobboldali módon").

Az viszont mélyebben érdekelne, hogy a magyar jobboldal szerinted miért is szenved hiányt konzervativizmusból?

A te logikád alapján ugye az emberi/társadalmi csoportoknál adottak a "más csoportoktól őket megkülönböztető tulajdonság"-ok.
"Ezt a gondolatot leginkább konzervatív nézőpontból lehet elfogadni" - írod. Majd, teljesen paradox módon kijelented, hogy "és pont ez is nagyon jellemző a mai magyar jobboldalra, hogy nem igazán jellemző rájuk a konzervatív világnézet".

Túllendülve az önellentmondáson, ha a magyar jobboldal nem konzervatív, akkor tehát nem veszi észre a csoportok közti különbségeket, ergo a baloldal vele szemben hangoztatott vádjai (gyk.: a különbségeket észrevenni = náczifaschizmus)alaptalanok, és hazugok. Plusz ugyanilyen alapon értelmetlen két külön oldalról beszélnünk, hiszen ez alapján egyik se ismeri fel/el a csoportok közti különbségeket.

Viszont, ha a jobboldal mégis észreveszi a különbségeket, akkor mégiscsak konzervatív.

Akkor most végül melyik verzióra gondoltál?

SPYD3RM4N 2013.07.12. 01:56:23

@Dzsentrisvihák: "... oldalspecifikus jelenségként, _általánosítva_ (...) kijelenthető, hogy a balos médiának semmi, és senki sem szent. Mindent le tudnak, és hajlandóak rántani egy klozett színvonalára, még akár saját idoljaikat is. (...) A jobboldali médiában azért vannak határok."

Mivel több tényezőt sorolsz fel, és a mondatból nem derül ki, hogy ezen tényezők viszonya egymáshoz az állításodban "és" vagy "vagy", ezért egyesével cáfolom meg őket.

Azt állítod, hogy a jobboldali média nem végletekig mocskos, hazug, lejáratással manipuláló dolog? Mi a helyzet pl. a kurucinfóval? Vagy a náci Bayer-cikkekkel a Hírlapban? Azt ne mondd nekem, hogy ezek nem-jobboldali médiák, vagy hogy nem mocskos, hazug, lejáratással manipuláló cikkek garmadájával jellemezhetők. Vagy nem hazug a híreket elhallgató, híreket meghamisító, csak kormánypárti figurákat szerepeltető jobbos közmédia sem?

Vagy kifejezetten a "semmi se szent" dolog a mondanivalód lényege? Mi a szent? Ami számodra az? Hát a te saját ízlésedbe lehet, hogy tényleg csak baloldali lapok tipornak bele, ezt nem tudhatom. Másnak viszont a nem-baloldali lapok okozzák ugyanezt az élményt. Gondolom neked nem szent a magyar nép, ezért nem szent a magyar nép nélkülöző része sem. Nekem az. Nekem fontos a magyar nép, szánom a magyar nép nélkülöző részét, és pontosan látom a problémák jellegét is. A jobboldali politikusok, a jobboldali média, és a jobboldali emberek mind-mind, teljes egyetértésben alázzák nap mint nap a magyarországi nélkülöző tömegeket. Itt is valamelyik cikknél írtam: szépen összekeverte a jobbos ganéj cikkíró a szegényeket a bűnelkövetőkkel. Erről beszélek. Nektek semmi se szent, a végletekig lealacsonyítjátok a magyarokat.

Vagy az a mondanivalód lényege, hogy "a saját idoljaikat" is megalázzák? Fajkasházival pontosan mire utalsz? Hogy kirúgta az indexeseket, mert azok viccet csináltak belőle? Jé, talán az Index nem is az a lakájmédia, ahogy azt a hazug jobboldal láttatni akarja? (Különösen a kormányváltás óta - előtte valahogy inkább az MSZP-fanok voltak kiakadva rá...) De tudod mit: igazad lehet ebben az egyben: a jobboldalon tényleg nem igazán van olyan média, ami megengedhetné magának ezt a fajta őszinte kritikát, a függetlenséget. Mindegyik jobbos média bő nyállal nyal be az aktuális jobbos hatalmaknak, mindenféle kritika nélkül. De ez azt hiszem, nem épp erény. Hanem iszonyat szánalmas.

De nézzük a cikk egy másik, "baloldalra specializált" kijelentését: "Az állandó felforgatás, átalakítgatás régi haladó baloldali hagyomány, amely mindent rombol, de annál kevesebbet nyújt. A cél most is az: nem megérteni akarják Magyarországot, hanem átalakítani, még hozzá azonnal, saját képükre."

Micsoda elmés megállapítás a cikkíró részéről, tán csak nem jobboldali a szerző? Csak nem a jobboldali kettős mérce ékes példája áll ismét előttünk?

Ha nem állandó felforgatással, átalakítgatással jellemezhető pl. a jelenlegi jobboldali kormány, akkor mégis mivel? Langymeleg semmittevéssel? Fontolva haladással? Fokozatos reformpolitikával? Vagy mivel? Szerintem az állandó felforgatás, átalakítgatás elég jó leírása a jelenlegi jobboldali kormány tevékenységének. És fordítva: a Kádár-rendszer évtizedei(!) felforgatással jellemezhetők a cikkíró szerint? Tényleg? Érdekes gondolat. Kezdje már el sorolni azokat a hatalmas és állandó felforgatásokat, folyamatos átalakítgatásokat a Kádár-korból, ami szerinte annyira jellemzi a mindenkori baloldalt! Szerintem meg pont az volt a legnagyobb baj, hogy a komcsik évtizedeken keresztül lefojtva tartottak mindent. Pont hogy az erőszakos változatlanság volt a legnagyobb baj, ami súlyos hosszú távú következményekkel járt. Hasonlítsuk az akkori "rohadt kapitalista Nyugat" kifejezetten jobboldali részéhez, pl. a Teacher-korszakhoz a hazai '70-80-as évek "felforgatásának" intenzitását! Jéééééé....

Ugye, milyen full hülyeségeket írogat ez a jobbos szerző?

És bizony, azért írogat ilyen hülyeségeket, mert jobbos. Bizony, azért, mert ha nem lenne jobbos, akkor nem akarná ezeket a nem létező különbségeket csak a baloldal tulajdonságainak láttatni hazug módon.

SPYD3RM4N 2013.07.12. 02:21:21

@Dzsentrisvihák: "Az viszont mélyebben érdekelne, hogy a magyar jobboldal szerinted miért is szenved hiányt konzervativizmusból?"

"teljesen paradox módon kijelented, hogy ... Túllendülve az önellentmondáson..."

Nem paradox és nincs önellentmondás. Csak már megint nem arra figyelsz, amiről szó van. Nem a csoportok közti különbségekről vagy azok hiányáról van szó, hanem a konzervatív gondolkodás logikájáról.

Egy konzervatív embernek nem kellene magyarázni, hogy léteznek közös és megkülönböztető jelei az egyes csoportoknak. Ugyanis a konzervativizmus az egyik legszabadabban gondolkodó irányzat. Nem próbál ideológiákba szuszakolni oda igazából be nem illő dolgokat. Nem úgy működik, hogy valamiféle előzetes elvárások (ideológiák) alapján előírja, hogy hogy kéne viselkedniük a dolgoknak, milyennek kell lennie a valóságnak, hanem vizsgálódik, megfigyel és elfogad. Elfogadja, hogy a világ nem fekete-fehér, hogy nem lehet mindent szabályszerűségekkel leírni, de azt is elfogadja, ha egyes dolgok igenis leírhatók szabályszerűségekkel.

Nos hát ezért.

Csak hogy meg ne lepődj esetleges későbbi mondataimon, már most szólok, hogy véleményem szerint se demokraták, se kapitalisták nincsenek Magyarországon. Pedig ez a két dolog se kellene hogy távol álljon a hazai jobboldaltól. De valamiért mégis büdös nekik, fújnak ezekre is nagy-nagy hévvel, folyamatos lejáratókampány megy ezek ellen a fogalmak ellen a jobboldalon (is). Hiszen az állami csöcsön lógásnál nincs jobb biznicc.

Dzsentrisvihák 2013.07.16. 09:49:09

@SPYD3RM4N:

Aha, elnézést, hogy nem az általad megálmodott keretek szerint gondolkodom/reagálok, ha jól rémlik ezt jelenti szuverén tudattal rendelkezni, úgyhogy engedelmeddel arra figyelek, amire jól esik.

Amit a konzervativizmusról írsz, az pedig leginkább a klasszikus liberalizmusra igaz. A konzervatív gondolkodók mindig is igyekeztek szabályokkal, fizikai, vagy metafizikai törvényekkel leírni a világot, amihez óhatatlanul kategorizálni kell. Az, hogy ez nem egyenlő azzal a retrográd maradisággal, amit az ellenérdekeltek a konzervativizmus sztereotípiájába akarnak gyömöszölni, igaz, és valóban szabad gondolkodásformáról van szó. Viszont nem szabadosról, vagy passzív szemlélődőről.
(A valódi konzervatív tehát elfogadja, hogy vannak a kategóriák közt átjárások, vannak jelenségek, amik egyikbe sem illenek bele, vagy itt-ott kilógnak a rendszerből, de ezekre folyamatosan igazolásokat is keres, érteni, és befolyásolni vágyik ezek mikéntjét/módját, amit levezetni, és minősíteni viszont csak a már meglévő szisztéma alapján tud/akar.)

A Fidesznek alapból nem sok köze van a jobboldalisághoz. Ők az MDF súlytalanná válása óta, egy ügyesen kihasznált politikai vákuum szülte kényszerpályán mozognak.
Ugyan jobboldali retorikával álcázzák, hogy eltérítettek egy egész politikai irányvonalat, viszont ettől még a konzervativizmus nagyon is jellemzi őket, csak nem a klasszikus fajta, hanem az újhullámos, Ámérikából importált verzió (neokonzervativizmus; annak is egy speckó, magyar abszurddal nyakon zuhantott változata).

----------------------------------------

Azzal, hogy azt írtam, a balos médiának semmi sem szent, arra utaltam, hogy ők bizony azokba is előszeretettel belerúgnak, akik ideológiailag, vagy bárhogy közel állnak hozzájuk. A saját elveiket ugyanúgy hajlandók a sárba rántani, mint bármi mást, ezt tapasztalhatta meg Teddyke nemrég.

Neked lehet, hogy szekértábor-mentalitásnak tűnik, ha valaki nem a sajátjait szapulja, számomra inkább elvhűség, és az egyik elvárható minimum (félreértés ne essék, ez nem egyenlő a kritika hiányával).

Azzal, hogy bizonyos emblematikus médiumok munkásai képesek, és hajlandóak a saját táboruk fogatlan oroszlánjaira is célkeresztet pingálni, háááát, nem arról tesznek tanúbizonyságot, hogy milyen gerinces alakok is ők.

A magyar néphez kötődő elgondolásaim, és érzelmeim kapcsán nincs igazad. Belém konkrétan igen fejlett szociális érzékenység szorult, ezért is tartom pl. gyomorforgatónak, amikor milliárdos "vállalkozók" osztják az észt a magyar rögvalóságról, a kisemberekről, a szegényekről... stb., mert ezeket még csak tévében sem látták, nemhogy testközelből tapasztalták volna. (És most felejtsük el a 70 kamera/riporter, meg 100 testőr társaságában megejtett félórás PR-szafarikat a szegénysoron.)
E tekintetben egyik ún. oldalnak sem áll jól a szénája, és mondjuk a Rogán Tóni, Lézer Jani duó semmivel sem hitelesebb a kérdésben, mint volt Kóka János, vagy Gyurcsány Ferenc.

Ezzel kapcsolatban viszont őszintén érdekelne, hogy mi a véleményed a határon túli magyarság problematikájáról? Ha már számodra is szent a magyar nép, akkor vajon ők is részét képezik, avagy "nemjobboldali" módon, nagyvonalúan kirekeszthetők belőle?

(Most csak a legfontosabbakra reagáltam, mint mondtam, nem vagyok időmilliomos.)

Szindbad 2013.07.17. 08:46:12

@Dzsentrisvihák: "Neked lehet, hogy szekértábor-mentalitásnak tűnik, ha valaki nem a sajátjait szapulja, számomra inkább elvhűség, és az egyik elvárható minimum (félreértés ne essék, ez nem egyenlő a kritika hiányával)."

Csakhogy ez szimmetrikus ám. Nekem a szekértábor mentalitás akár a konzervatív elvek eldobását, tehát elvtelenséget jelent. Például, ha egy konzervatív kiáll a trafikmutyi mellett (ami ugye megtörtént), ami igen valószínűen hatalommal való visszaélés, az a konzervatív elvek durva arculcsapásának gondolom, és így kénytelen vagyok az egész Fideszt egy-két, lassan volt Fideszes embert kivéve elvtelen pártnak gondolni.

Dzsentrisvihák 2013.07.17. 11:48:18

@Szindbad:

A Fidesz elvtelen, neokon, látszatjobboldali párt. Nem is szigorúan véve róluk van szó.
Az elvhűségnek pedig nyilván vannak határai. Morális, és racionális értelemben egyaránt, tehát az értékítéletbe, valamint a döntésekbe mindig bele kell szóljon az általános emberi erkölcs, és lelkiismeret.
süti beállítások módosítása