magyar_taj.jpgOlvasónknak nincsenek nagy vágyai, csak szeretne normális országban élni. Utópiáját meg is osztotta velünk.

Olyan országban szeretnék élni...

Ahol a bűnözőnek nyugodtan ki lehet mondani a származását, mint ahogy ez az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban, közkedvelt nevén a "fejlett Nyugaton" szokás. Ahol nem kell kulcsra zárnom az ajtót, ha elmegyek otthonról, mert tudom, hogy a környék biztonságos.

Ahol a törvény előtt mindenki egyenlő, ahol nincsenek „nagyságosurak” meg kivételezett kisebbségek.

Ahol az erdők, mezők tiszták, az utak mellett nem áll halomban a szemét. Ahol akác- és bálványfák helyett őshonos fajokból álló, szemnek kedves ligetsorok övezik az utakat, utcákat, vasútvonalakat.

Ahol a szerződések átláthatók, és ha egy másik ember szemébe nézek, nem azt kell kutatnom, mennyit adjak neki "okosba", hogy ügyes-bajos dolgaimat elintézzem.

Ahol egy fizetésből el lehet tartani egy családot, és az egyik szülőnek mindig jut ideje a gyerekekkel foglalkozni.

Ahol az alkotókészség (kreativitás), az értelem (intelligencia) és a találékonyság (innováció) jegyében a tehetséges magyarok fölnevelése a cél.

Ahol nincsen "magyar ugar", ahol nincsen "Hortobágy poétája", ahol a tehetségek megtalálják számításukat.

Ahol a falvak és városok szépek, ahol nem tesznek egész utcákat élhetetlenné a cigányok.

Ahol a bizalom, fegyelmezettség, szorgalom mutatja az utat.

Ahol tudom, hogy a régebbi és mostani kormányok tagjai közül hányan voltak a pártállami rendszer ügynökei.

Ahol nem számláról számlára kell táncolnom a tű hegyén, és a hó végén nem azt kell néznem, mennyi van még a pénztárcában a következő fizetésig.

Ahol az emberek nyíltan meg tudják vitatni nézeteltéréseiket a „politikai korrektségnek” csúfolt cenzúrától mentesen.

-ns-

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr255714531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.12.28. 19:55:02

Igaza van. Remélem a szerző fiatal, ő még megérheti. Én már nem fogom.

SzerződésSertés 2013.12.28. 21:11:08

Ha ilyen országban akar élni, akkor pakoljon össze és költözzön ki Svájcba...

Sturmabteilungsmann 2013.12.28. 23:32:12

Még 10 év,és ha marad a jobboldal (és foleg ha Jobbik kormány jon), mindez már nem lesz olyan illuzórikus.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.29. 03:01:03

@SzerződésSertés: jó, azért fölvilágosíthatnád a nagyérdeműt, miért kéne ehhez Svájcba költözni, ahelyett hogy itthon fognánk hozzá.

Nekem személyszerint nagyon elegem van a lesajnálókból, széttárt kézzel mentegetőzőkből, de különösen a "keménytökű faszacsávókból", akik úgy érzik, minden nemes illetve előremutató dolgot össze kell törni, le kell hurrogni, vagy éppen fikázni.

@Sturmabteilungsmann: szerintem most sem az, ugyanis a Jobbik 2010-es programjában már szerepeltek a bejegyzésben említett tézisekre a megoldási tervek.

Ha most a Jobbik győzne tavasszal, valós eséllyel ezek nagyrésze, de akár egésze is megvalósulhatna.

toportyánzsóti 2013.12.29. 07:18:16

Gyakorlatilag visszamászna a fára ez az jólélek,pár 1000 éve vannak tőle okosabb emberszabásúak.Nehéz ezeknek elfogadni,mióta van atomfegyver nem lehet szabadon egymásra uszítani az embereket,az extraprofitjukért, mert mindenki belepusztul.

kuszkusz1 2013.12.29. 08:50:48

@Nemzetstratégia:

Csak ne zsidóznának! Azt nem bírom.
De a cigányokkal kapcsolatban nagyrészt igazuk van, sajna.

De a zsidózás meg a holokauszttagadás miatt nem szavazok rájuk. Meg az erőszakos evangelizációs törekvések miatt sem. Gondoljatok a keresztállítgatásokra ami egy politikai párttól blaszfémia.

toportyánzsóti 2013.12.29. 09:46:59

Szatyorban él az aki 90% feletti jobber médiafölényben is polkorrekt cenzúrát vizionál,vagy csak ovodás mint a blog gazdái.

Dzsentrisvihák 2013.12.29. 10:43:15

@kuszkusz1:

Nézd meg kicsit tüzetesebben, és rá fogsz jönni, hogy nem zsidóznak. Kb. olyan szintű kritikával illetnek bizonyos köröket, mint amilyennel azok illetik nap mint nap a magyarságot. Az, hogy ezen csoportokban túlnyomórészt zsidókat találunk, már nem hiszem, hogy a Jobbik bűne volna...

A holokauszttagadás kapcsán is hasonló a helyzet. Mikor nyilatkozott olyat a Jobbik, hogy nem volt holokauszt? Soha. Innentől miről beszélünk?
Az, hogy kifogásolják az aránytalan és szelektív emlékezési versenyt, a bűntudatsulykolást, szerintem normális.

A holokauszt témája igen komoly politikai manipulációs eszköz egyesek kezében, amit gátlástalanul (és nem mellesleg undorító módon) ki is használnak, ahol csak tehetik. Ezekben a játszmákban pedig a hazai zsidóság többsége ugyanolyan játékszer, mint a távvezérelt média, vagy a politikai szereplők tekintélyes része.

Nyilván az érintett köröknek érdeke, hogy aki felhívja a figyelmet ezekre a jelenségekre, azt egyből zsidógyűlölőnek és holokauszttagadónak állítsák be, ezzel egyből diszkvalifikálva az ő érveit, személyét, és végső soron a vele való vitát. Amire pedig nagy szükség volna.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.29. 11:05:58

@kuszkusz1: "Gondoljatok a keresztállítgatásokra ami egy politikai párttól blaszfémia."

Ugyan miért lenne az? "Blaszfémia" = istengyalázás. A Jobbik azzal gyalázza az Istent hogy kereszteket állít?
Szerintem a keresztállítással éppen az Isten iránti _tiszteletüket_ fejezik ki.

Persze ilyenkor szokott jönni az ugatókórus, hogy
"csak azért állítanak keresztet mert így akarnak szavazatokhoz jutni, politikai hatáskeltés az egész"

Ami a "kútmérgezés" nevű érvelési hiba. Először ugyanis azt kéne bebizonyítani, hogy a Jobbik minden akcióját a politikai hatáskeltés és szavazatszerzés vezérli, az ELVEIK MENTÉN VALÓ ŐSZINTE KIÁLLÁS helyett. Más szavakkal: a Jobbik nem hisz a saját elveiben, csakis azért csinál bármit, mert "ez jön be" a lakosságnak. Ami a legnagyobb ostobaság, amit mostanában hallottam.

khmm... 2013.12.29. 11:53:58

@Dzsentrisvihák: Teljes mértékben egyetértek veled.

Nekikezdtem egy kommentnek, de ennél jobban én sem tudom leírni. :)

kuszkusz1 2013.12.29. 12:14:02

Dzsentrisvihák:

Láttam egy videót, nagyon régen, nincs már meg, amelyen jobbikosok vonulnak Budapest utcáin és az üvöltik, hogy "mocskos zsidók, mocskos zsidók!"

Ennyit a nem zsidózásról. Olykor átugrom a kurucra amelyen csak cigány honfitársaink dévajságait szoktam elolvasni minden mástól forog a gyomrom.
Azért a Jobbik és a kuruc nem állnak olyan távol egymástól.

Régebben történt, hogy a neten cseverésztem egy jobbikossal aki azt mondotta volt, hogy a zsidózás alatt voltaképp az eszdéeszesek értendőek.
Én meg azt mondom, a zsidóknak semmi közük nincs testületileg ehhez a párthoz, amelyet egyébként mérhetetlenül utálok a pimaszsága, a felfuvalkodottsága és az arroganciája miatt. Illetőleg utáltam ameddig létezett, bár van némi bágyadt reinkarnációja.
Az SZDSZ-el nem az volt a baj, hogy zsidók voltak benne hanem az, hogy voltak benne hülyék. Többnyire.

Ami pedig a zsidó befolyást nemzetközileg, hát be kell vallanom összeesküvésből mindig is gyönge voltam.
Én a Csurkán is (nyugodjék!) sokat röhögtem.

kuszkusz1 2013.12.29. 12:26:39

@Nemzetstratégia:

A Jobbik egy politikai párt, amely tömörülés a jellegénél fogva világi. Nem operálhat vallási jelképekkel, - ilyet csak szakrális testület, egyház tehet - tőlük ez ízléstelen és inkább taszító hatása van mint vonzó.

Én, ha hithű, templomba járó katolikus lennék (mint ahogy nem vagyok az) akkor kifejezett sértésnek érezném az ilyesmit, hasonlóan a világító fejű Szűz Máriás kulcstartókat osztogató fideszes képviselő cselekedetéhez.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.29. 13:30:41

@SzerződésSertés: svájcban van pc.

amúgy a guestbloggernél a vendégblogger szerintem sokkal jobban hangzik egy nemzeti portálon

Dzsentrisvihák 2013.12.29. 13:53:54

@kuszkusz1:

Egy linknek azért örültem volna. Ez az egyik.
A másik pedig, hogy szerintem egy párt sincs olyan kontrollal a szimpatizánsai fölött, hogy az ilyesmit meggátolhatná. Hallottam én már zsidózó (egyébként cigány származású) MSZP-st, akkor most a vörösök is egytől-egyig gaz antiszemitákok? De pl. egy felmérés tanulsága szerint az LMP szavazóinak 10-112%-a kifejezetten antiszemita. Most akkor hogy van ez?

A Kuruc nem egyenlő a Jobbikkal, még ha sokan ezt is szeretnék belelátni.

Az SZDSZ tipikus példája azon köröknek, amiket említettem. Az, hogy voltak benne zsidók, tényleg mellékes, fától az erdőt mentalitás erre kihegyezni a kérdést, de az a tény, hogy felülreprezentáltak voltak abban a pártban, attól még tény marad (pont emiatt élhettek mindig azzal a kényelmes "érvvel", hogy aki őket kritizálni meri, az csak antiszemita lehet).

Az összeesküvésekkel kapcsolatban pedig nem kell Poirot-nak lenni, csupán olvasni kell a magyar és a világsajtót.

Azzal pedig, hogy szerinted politikai pártnak nem lehet köze a valláshoz, konkrétan teljes egészében megkérdőjelezel olyan politikai irányzatokat, mint a keresztény szociális eszme, vagy a kereszténydemokrata irányzatok. Fura felfogás.

kuszkusz1 2013.12.29. 15:12:56

@tesz-vesz:

Értem mire gondolsz.

1988-89-ben a rendszerváltás hajnalát láttam Ember Judit filmjét az ötvenhatosokról. Akkor ezt már késő éjszaka levetítette a köztévé.

Fónay Jenő emlékezett a börtönben átélt szörnyűségekre, többek között azt a pillanatot is felidézte amikor már kivitték a kkvégzőhelyre és ott hagyták állni az akasztófa alatt.
Hosszú idő elteltével visszavitték a cellába és akkor közölték vele, hogy kegyelmet kapott, a kivégzést börtönbüntetésre változtatták.
Fónay szeméből az emlékezés hatására kicsordult a könny és én sem éreztem magam másképp a képernyő előtt.

Azután Fónay Jenő ezt a történetet elmondta máskor más alkalommal és még egyszer és megint elmondta és azután megint elmondta.

És amikor már úgy huszadszor mondta el akkor már nagyon dühös voltam és nagyon utáltam az nyomorult kommunistákat....
Ha már egyszer kivitték a vesztőhelyre akkor mér' nem bírták fölakasztani...?!

Hámos György, aki egy nagyon nagyon okos kritikus volt (imádtam) egyszer egy tragikusnak szánt tévéműsor kapcsán (nem erről volt szó) fejtette ki, hogy egy tragikus esemény folyamatos és rendületlen sulykolása - egy idő után - az eredeti szándékkal ellenkező hatást vált ki.

kuszkusz1 2013.12.29. 15:31:23

@Dzsentrisvihák:

Én is örültem volna a linknek, de nincs meg.
Ez egy olyan utcai összejövetel volt - ekkor még a Jobbik nem volt parlamenti párt - ahol részint nem voltak olyan sokan, másrészt ott volt Vona Gábor is és beszédet tartott, utána volt az emlékezetes vonulás.
Ha Vona ellenzi az emlékezetes kórusművet akkor nyilván leállította volna.
De hát tudunk Morvay Krisztina vaskos antiszemitizmusáról is.

Egyik pártot sem menti a másik párt hülyesége. Az, hogy emeszpés politikus zsidózott annak semmi köze most ehhez a témához, pláne mivel eszem ágában sincs mentegetni a maszopot.

Nem állítottam, hogy a kuruc egyenlő a Jobbikkal, de azért nem állnak messze egymástól.

Való igaz, hogy az SZDSZ-ben sok volt a zsidó, ami még nem lenne baj, de a hülye zsidókból volt sok ami viszont már az. Ez alkalmat adott az általánosításra ami persze nem helyes. És a hülye eszdéeszesek antiszemitizmussal magyarázták azt ha valaki utálta őket - én pl. nagyon, el sem hiszed mennyire.

Politikai párt és a vallás tekintetében pedig az a véleményem, hogy a politika világi ügy, a vallás viszont személyes és a kettőt nem ízléses keverni.
Egy párt részéről az evangelizáció (keresztállítás) politikai giccs.

kuszkusz1 2013.12.29. 16:36:19

Bocs, ezt a két linket rossz helyre hoztam!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.29. 17:41:23

@tesz-vesz: ...és még ennél is jobban hangozna a vendég_szerző_:)

@kuszkusz1: A Jobbik a kereszt(énység) üzenetét juttatja el a keresztállítással az ateistáknak meg másoknak is.

Az általad idézett fideszes meg egyszerűen fideszes kulcstartókat osztogatott mise után ha jól tudom. 'Kissé' más a kettő...

Zolcsi67 2013.12.29. 21:06:44

@toportyánzsóti: Bezzeg a 90%-os VALÓS (egy tévécsatorna, egy rádió, két napilap, két, esetenként három folyóirat) balos médiafölény maga volt a sajtószabadság. Olyan nyílt kinyilatkoztatásokkal, hogy "ha frekvencia kell, vegyetek magatoknak", na meg hogy "majd a piac eldönti".

Eldöntötte, nem kelletek senkinek. Ha szilveszterkor ki akar törni belőlem az elfogyasztott ital, feltétlen rád fogok gondolni :D BUÉK

Zolcsi67 2013.12.29. 21:08:26

@Zolcsi67: természetesen ez (egy tévécsatorna, egy rádió, két napilap, két, esetenként három folyóirat) az akkori jobboldali sajtó teljes egészét fedi le.

Zolcsi67 2013.12.29. 21:10:14

Magához a poszthoz: ha ezt TE MAGAD teszed meg, és nem VÁROD, hogy "majd csak megteszi valaki" - legyen az akár a jobbik, akár bárki - hidd el, eredményesebb lesz. Ja, azért DOLGOZNI kell, nem a sült galambot várni a szádba.

toportyánzsóti 2013.12.29. 22:29:02

@Zolcsi67: Simicska csicskák vagytok csak,nem jobboldal.Sajna nekem csak az ortodox matek megy.

Berzengő 2013.12.30. 04:14:07

@SzerződésSertés: Ugye nem voltál még ott? Az elmúlt 5 evben duplájára emelkedett a bűncselekmények száma ott.

Dzsentrisvihák 2013.12.30. 17:53:30

@kuszkusz1:

Hány tüntetésen voltál eddig? Csak azért kérdezem, mert elég naiv elképzeléseid vannak a dologról. Ott nem úgy megy, hogy amennyiben valami nem tetszik, akkor valaki odamegy, és leállítja. A tömegpszichológia mechanizmusai egyszerűen úgy működnek, hogy erre nincs igazán lehetőség. Max. a nyers erő, az pedig ugye - jobb esetben, pláne a saját tábor ellen - nem játszik.

Morvai Krisztina antiszemitizmusáról annyit, hogy az legfeljebb anticionizmus, a kettő pedig nem egyenlő. Antiszemitaként érdekesen lehetett volna Baló György felesége...

A hülyeséget nem is menti, viszont jelzi, hogy milyen a mai közbeszéd, és mennyire hipokriták azok, akik olyasmin fölhördülnek, amit maguk is elkövetnek adott esetben.

A Szadesszel kapcsolatban egyetértek.

Az, hogy egy párt keresztet (vagy adott esetben más vallási, vagy egyéb jelképet) állít, szerintem abszolút értékrendből, vagy pillanatnyi politikai haszonlesésből fakadó dolog.

Utóbbi a Jobbik esetében nem állja meg a helyét, mert általában ócsárolni szokták őket az akcióért, ami ráadásul nem egy egyszeri valami.

Előbbi kapcsán pedig vagyok annyira megengedő, hogy amíg a Munkáspárt állíthat Kádár-szobrot, az MSZP avathat emléktáblát Horny Gyulának, vagy tojhat demokráciakavicsot a rakparton, és valami elmeroggyant állíthat a kertjében dicsőségoszlopot Szálasinak, addig az adventi keresztállítást is nézzük már el, még ha egyesek nem is örülnek neki.

kuszkusz1 2013.12.30. 19:00:00

@Dzsentrisvihák:

Nem tehetek róla nekem nem tetszenek a keresztállítgatások, csak akkor tartanám elfogadhatónak ha egyház teszi.
Ez egyházi hatáskör.

A kereszt transzcendens jelentéssel bíró jelkép, amely egy politikai párt kivitelezésében groteszk.

A Jobbik mindenfelé szeret kereszteket állítani - tavaly itt Érden is volt egy, idén nem láttam - viszont a Munkáspárt nem szórja tele az országot Kádár szobrokkal és az MSZP sem hinti szerte s szana Horn Gyula emléktábláit.

Erről jut eszembe, nekem semmi bajom azzal ha Horthynak is van szobra, ellentmondásos történelmi alak volt, nem lehet és nem is tanácsos az ő személyiségét leegyszerűsíteni a numerus claususra.

Kérdezed, hogy hány tüntetésen voltam eddig - nem voltam egyen sem.
De mocskoszsidózni nem kezd el véletlenül egy társaság, annak előzményei vannak. És ha a pártelnöknek ez nem tetszik akkor le kell hogy állítsa az effélét.
De Orbán sem állítja le az övéit, a fideszes hívek lelkesen zsidóznak. Asszem ők zsidóznak a leginkább.

kuszkusz1 2013.12.30. 19:13:14

@Nemzetstratégia:

Nagyon megkérem a kereszténységet, hogy ne üzengessen nekem a Jobbik által.
Előre is kösz!

Ami pedig a kulcstartót illeti, itt van:

cink.hu/hitler-bajusz-jelent-meg-a-fideszes-szuz-marian-1490283279

Galád egyedek Hitler bajuszt is rajzoltak a világító fejű Szűz Máriát ábrázoló kulcstartóra, hát szörnyű, hogy milyen népek vannak!

Egyébként már keresik a népek a kulcstartót!

Dzsentrisvihák 2013.12.30. 21:46:24

@kuszkusz1:

Oké, akkor majd ha testközelből megtapasztalsz egy ilyen szituációt, visszatérünk rá. Nem bántásiból, csak látom, hogy tényleg nincs tapasztalatod az ilyesmiben, úgy pedig fölösleges hitvitákba bocsátkozni.

A keresztekkel kapcsolatban annyit, hogy a többségén nincs Jobbik-logó (amelyiken van, az nálam is rezgeti a reálpolitikai praktikum lécét; ilyen formában nem tartom feltétlenül szerencsésnek...), ha akarsz, akkor vagy annyira intelligens, hogy el tudj vonatkoztatni attól, hogy egy párt állította, oszt mész tovább dolgodra.

Ha pedig magával a kereszttel van baj, akkor vagy annyira intelligens, hogy belátod, másnak ez fontos, oszt mész tovább dolgodra (én pl. így cselekszem az óriási menórákkal, eddig még jól megvoltunk egymás mellett, ők nem bántanak engem, én se bántom őket, slussz).

A Horthy-szobrokkal kapcsolatban üdítő kivétel a véleményed. Részemről egy nagyra becsült történelmi alakról van szó, úgyhogy nem is kérdés, hogy én örömmel veszem, ha szobrot állítanak neki. Megítélésben valóban lehetnek kérdőjelek, ezt elismerem, de semmiképp sem egydimenziós figura, az tény.

kuszkusz1 2013.12.31. 07:53:35

A Horthy-szoborral kapcsolatban már voltak összetűzéseim a mi bigott és hisztérikus "liberálisainkkal", akiknél intoleránsabb népség aligha létezik.

Egek, de utálom őket!
süti beállítások módosítása