simon2.jpg„Adózók, karaktergyilkosok, f*sszopó osztrák bankárok, Simon Gabi, Simon Gabi!” - skandálta  minden szolidáris, bár korrupt politikus kedd este. Mivel a hőzöngés önmagában nem sokat ér, ezért a szocialista politikushoz hasonló baklövéseket elkerülendő állítottuk össze kisokosunkat minden kezdő és középhaladó korrupt politikusnak.

Célmeghatározás: Mint bármely más tevékenység esetében, úgy a saját életünket is illik megtervezni. Mi lehetne más materialista, anyagias világunkban, mint a minél több DELLA, lehetőleg a mi zsebünkben. Ez egy egzakt, jól meghatározható és ellenőrizhető kontrollszáma lesz tevékenységünk sikerességének és hatékonyságának vizsgálata során.

Pályaválasztás: Fontos lépcsőfok, hogy meghatározzuk miként is szeretnénk minél több DELLÁT szerezni. Miben van pénz manapság? Informatika: rohadt sokat kell tanulni, nem jó. Olaj: nincs Magyarországon. Állam: ez a tuti biznisz, itt mindig szükség van talpraesett, korrupt emberekre! Ám ahhoz, hogy korrupt politikusok legyünk be kell ágyazódni sajnos valamelyik politikai bűnszervezetbe is, és illik elvégezni valami egyetemet. A politikusokhoz a jog vagy a közgazdaságtan illik, ám előbbinek különösen jó hasznát fogjuk venni, ha már menő korrupt politikusként megremegne a lábunk alatt a talaj, tehát javasoljuk a jogi egyetemet az érdeklődőknek. Az egyetem azért is jó, mert ott is vannak olyan testületek (hallgatói önkormányzat), ahol meg lehet tanulni a szakma alapjait és elő lehet teremteni a szükséges kezdőtőkét is. Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint egyetemi választott tisztségviselőként csak olyan kétes ügyletekbe menjünk bele, amik nem vágják teljesen padlóra az intézményt, amit le akarunk húzni és, hogy manapság már a rohadék újságírók ezeket is kóstolgatják!

Előmenetel: Miután megszereztük a szükséges végzettséget, lépjünk be valamelyik politikai bűnszervezetbe. Szigorúan olyanba, amiben több évtizedes perspektívát látunk, hiszen manapság már nem lehet csak úgy átlépni egyik pártból a másikba. Itt a bűnszervezeten belül több utat is választhatunk. Az egyik, hogy mi leszünk a helyi (kerületi, városi, megyei) basszájba. Itt a szakma csúcsa a polgármesterség, ami kifizetődő ugyan, de rizikós. Próbálkozhatunk azzal is, hogy bár intelligens emberek vagyunk, de megelégszünk azzal, hogy a bűnszervezet vezetőjének leszünk inkább a táskahordója, hátha felfigyel ránk. Legmacerásabb, ám idővel megtérülő módszer lehet egy szakpolitika kisajátítása. Ide azonban kell találni hozzáértő embereket, akiknek az ötleteit le tudjuk nyúlni, hogy feljebb tudjunk kúszni a ranglétrán. A karrierépítés során igyekezzünk riválisainkról minél több kínos információt összeszedni és azokkal zsarolni őket a jövőben.

Pozícióválasztás: Nagyon sok múlik azon, hogyha eljutottunk a megfelelő szintre, akkor egy jó stokit szerezzünk meg. Felejtsük el a szimbolikusakat, arra kell gyúrni, ahol sok a DELLA. Ilyenek a nagy beruházások, különösen az autópálya, vagy az atomerőmű-építés. Jókat lehet keresni az államosításokon és általában a közbeszerzéseken is. A pozícióválasztáskor ügyeljünk arra, hogy ne legyünk túlságosan szem előtt. Néha a kevesebb az több, vagyis lehet jobban járunk egy állami ügynökség vezetésével, mint a minisztériuméval.

Gyakorlat: Főszabályként elmondható, hogy törekedjünk arra, hogy a korrupciós ügyeinkről minél kevesebben tudjanak, de a közvetlen kapcsolatot is mellőznünk kell, tehát szükséges néhány 100%-ban megbízható és/vagy zsarolható asszisztens. A készpénz elsőre jól hangzik, de lehet jobban járunk tulajdoni részekkel, ingatlanokkal, vagy drágakövekkel. Ne szerénykedjünk, 20%-os ráta alatt nem érdemes belefogni a közpénzek lenyúlásába. Lássuk be, hogy a munka java nálunk van és mi viseljük a kockázatokat is!

Magánélet: A jó párválasztás egy részről elősegítheti a harácsoláshoz szükséges előmenetelünket, másrészről a kapcsolatrendszerünk bővítésében is része lehet. Azonban mint minden magára valamicskét is adó politikusként illik szeretőt is tartanunk. Itt fokozott óvatosságra intünk mindenkit, hiszen ez sok időt és DELLÁ-t igényel, ráadásul nincs veszélyesebb,mint egy dühös házastárs. Ráadásul egy válás esetén válófél még a nagy nehezen összekapart vagyonunk felére is ráteheti a kezét! Amennyiben deviáns vonzalmaink és szokásaink vannak, törekedjünk arra, hogy minél kevesebb ember ismerje meg azokat. (zsarolásfaktor!)

Lebukás elkerülése: Ha bárkivel találkozunk pénzszerzés ürügyén, azt lehetőség szerint éjjel, rosszul megvilágított helyen tegyük és semmi olyat ne mondjunk, ami később felhasználható ellenünk. Gondoskodjunk róla, hogy a korrupciós fél várható büntetése meghaladja a miénket, így nem áll majd érdekében minket felnyomni a médiában. Összelopott vagyonunkat sajnos el kell rejtenünk a kíváncsi szemek elől, ezért gondoskodni kell arról, hogy bár hozzáférhető legyen, de titkos maradjon. Az Európai Unió bankjaiba semmiképp se helyezzük el pénzünket, mivel azok hatósági megkeresésére kötelesek megadni számlaegyenlegünket. Ajánlott, úgynevezett off-shore (ofsór) bankszámlanyitás, ők ugyanis nem fogják kiadni féltve őrzött millióinkat, bár sok DELLÁ-ba kerül fenntartásuk. Ha úgy döntünk mégis feltüntetjük az összelopott milliókat, akkor legyünk kreatívabbak annál, hogy jól tőzsdéztünk, illetve lottón nyertük, mert erre rögtön felfigyel a kurva NAV!

Ez az írás szabadon terjeszthető és sokszorosítható. Az MSZP Jókai utcai székházában akár kötelező olvasmány is lehetne. Persze vannak jó néhányan, akiknek ez a kis segédanyag már megkésve érkezett. Igaz, Simon Úr?

Captain Oblivious

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr895800399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.02.06. 06:02:52

Nicked tényleg rád illik.Megfeledkeztél élő istenedről,aki ma már milliárdokkal gurigázik,így csak féleszű szarrágó maradtál,maradj a 300Ft-os szintednél nem kell beleugatnod ennél nagyobb dolgokba mutyipincsikutyu.

sírjatok 2014.02.06. 09:46:10

@toportyánzsóti: Szerintem az ilyen kis szösszenetek, bár szórakoztatóak, alapvetően alkalmatlanok arra, hogy akár a billegők, akár az ellenoldal közül bárkit is meggyőzzenek az igazadról.

Boka1 2014.02.06. 09:52:53

Keresd a Nőt! Földesi Szabót is egy vámos csaj dobta fel, amikor már Toncsinak udvarolt. Ez a Simon Gábor amúgy tök rendes ember. Lehet, hogy volt egy csaj, aki feldobta.

dr kíváncsivagyok 2014.02.06. 09:59:46

A lopás, csalás, korrupció PÁRTSEMLEGES , de vannak akik nem pitiáner 10 - 100 milliókban , hanem 100- 1000 MILLIÁRDOKBAN játszanak !
Ez ma a kulonbség a szocik,...és a Fidesznyikek kozott !!!

kewcheg 2014.02.06. 10:01:22

Még azt ne hagyd ki az intelmek közül, hogy amikor korrupt politikus a végóráját látja közeledni, akkor kérje meg azt a személyt, aki még nem bottal piszkálja, és hajlandó hozzányúlni, hogy tömjön minél több dellát a különböző testnyílásaiba, mert ki tudja, hátha szükség lehet rá odaát is, már ügye a patásnál....:)

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.06. 10:34:25

Mindenképpen a fideszben a helye a korrupt politikusnak,
mert a fidesz biztosítani tudja az élethosszig tartó büntetlenséget.

De ezt már úgyis tudja minden korrupt politikus 25 éve.

nu pagagyí 2014.02.06. 10:40:10

@Boka1:
A felségére kenik, de szerintem nem a felesége dobta fel, hanem az ügyészség adta ki az adatokat az MN-nek, ahogy szokta. Tudtak a bankszámláiról, mert egy ideje nyomoznak valami pitiáner ügyben ellene.

Amúgy megérdemli, hogy meghurcolják. Kis korrupció is korrupció, de azért nevetséges, hogy hatalmi visszaélések révén, közpénzből milliárdossá lett Orbánok, Lázárok, Rogánok és sleppjük harsog az erkölcsről.

kissiú 2014.02.06. 10:42:25

Kihagytad, hogy ha közeleg a lebukás, Stabilitás Megtakarítási Számlán az egész pénz tisztára mosható, akár adómentesen is.

vastagbor.blog.hu/2014/02/05/hogyan_mossunk_tisztara_700_ezer_eurot

Kámasuka 2014.02.06. 10:51:55

@nu pagagyí: Igen, a baller sajtó is sok szerintemet tud, aztán mindig beledörgölik a pofájukba a bizonyítékot...:)

nu pagagyí 2014.02.06. 10:57:46

@Kámasuka: Nincs bizonyíték, csak hatalmi visszaélés (Polt és bandája és immár a teljes államgépezet közreműködésével), továbbá masszív, cinikus hazudozás. A korrupt módon szerzett vagyonok nem tűntek el, ott pöffeszkednek benne. Téged is meglopnak, engem is.

Kámasuka 2014.02.06. 11:00:09

@nu pagagyí: Szerintem Simon ellen van bizonyjték mert gyorsan felfüggesztették. Hehehe

♔batyu♔ 2014.02.06. 11:13:25

Gondolja itt valaki, hogy a többi most a bloggertől tanul?

Ez az MSZP-s a jéghegy csúcsa.

room_101 2014.02.06. 11:18:48

Érdekes olvasmány, de haszna semmi, ugyanis az ilyent nagyon nehéz megtanulni. Erre születni kell. És ebben benne van a tehetség, hogy az illető megtalálja optimális helyét a közösségben. Nem szerencsés azzal időt pazarolni, "mi lett volna ha", mégis érdekes gondolatkísérlet, mi lett volna, ha Mesterházy jelentkező levele nem kallódik el a Fideszben. Mert ugye első a megfelelő pozíció, az elveinket meg lehet hajlékonyan igazítani a környezetünkéhez.

Torgyán Viktor 2014.02.06. 11:31:42

@toportyánzsóti: Szerintem nincs igazad. Ez egy meglehetősen hasznos poszt volt. Olvasd el a címet: "Korrupciós segédanyag kezdő és középhaladó politikusoknak".

Vannak olyan politikusok, akik már kijárták ezt az iskolát, és már rég nem az önkormányzati lakások és Kaya Ibrahimok meg Ezüsthajók szintjén mozognak. Őket nevezzük haladó és doktori szintű politikusoknak.

Biztos lesz olyan írás is itt a jobbegyenesen, amiben a stadionépítős, közbeszerzős, simicskalajosos-közgépes, trafiktörvényes szinten mozgó politikusok számára adnak hasznos tanácsokat. Bár kérdés, hogy erre a tanácsadásra alkalmas-e a posztoló szakmailag. Úgy értem, ezen a szinten kevés igazán kiváló szakember van az országban, ők pedig nem biztos, hogy meg akarják osztani velünk a szakmai fortélyokat...

Torgyán Viktor 2014.02.06. 11:36:49

Ja igen, ha valaki nem tudná: ezekben a percekben a doktori szintű politikusok épp adják el az országot az oroszoknak, közben mellékesen megszüntetik a demokráciát is, biztos, ami biztos.

Meanwhile in Hungary...

sírjatok 2014.02.06. 12:03:56

@Torgyán Viktor: "megszüntetik a demokráciát "

Már megint?? De hiszen 2010 óta már vagy harmincezerszer megszüntették, legalábbis kb. ennyiszer olvashattuk ezt már az indexen.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.06. 12:09:16

"illik elvégezni valami egyetemet"

Nem feltétlenül, lehet menni a miskolci bölcsészekhez vagy az Econovumhoz is diplomának látszó papírt venni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.06. 12:13:00

@dr kíváncsivagyok: A legfőbb különbség abban van, hogy törvényt sértenek vagy átalakítják a törvényeket a pénzlenyúlás legalizálására. Az erkölcsi színvonal persze ugyanaz, csak az egyiket mindenki felismeri messziről is, míg a másiknál ki lehet állni a kamerák elé egy gúnyos mosollyal az arcon.

Torgyán Viktor 2014.02.06. 12:27:45

@sírjatok: Nem már megint, hanem még mindig :)

De eddig ez a legerősebb - parlamenti képviselők kizárása az ülésről. Képzeld el, mit csinálna a Laca országgyűlési őrsége, ha ellenzéki képviselők mondjuk kordont bontanának.

De volt már Magyarországon olyan is, hogy parlamenti képviselőket tartóztattak le, vagy akár köztársasági elnököt. Kéne tanulni történelmet - vagy legalább használni a gúglt :)

prakp 2014.02.06. 13:23:33

@nu pagagyí: "Amúgy megérdemli, hogy meghurcolják. Kis korrupció is korrupció, de azért nevetséges, hogy hatalmi visszaélések révén, közpénzből milliárdossá lett Orbánok, Lázárok, Rogánok és sleppjük harsog az erkölcsről."

Ez igaz. De majd eljön az ideje annak is. Eddig még mindig eljött, csak legfeljebb mi döglöttünk meg addigra. Dehát, ilyen ez a popszakma.

toportyánzsóti 2014.02.06. 16:50:34

@Torgyán Viktor: Szocikat felesleges rugdalni,jelenleg a 70-30 mutyinagykoala másik fele van kormányon,aki szokás szerint nagyságrenddel kártékonyabb,az észbeli korlátoltságuk meg ijesztő!Gyagyakampányoló gyagyások,akik nem tanulnak a vereségeikből hanem ugyanazt csinálják csak sokkal nagyobb erővel.

Kalmár 2014.02.14. 07:37:59

Érdekes, hogy a baloldal reflexszerűen mantrázza, hogy a Fidesz is sőt sokkal inkább!!
Mesterházytól is szánalmas volt a repülőtéren, hogy az Mszp-ről nem, de a Fideszről el tudja képzelni......
Paprikajancsi!

Kedves politikai árva balosok:
Ezek tények, a ti óbégatásotok pedig fikció!
8 év, és egy külön minisztérium sem volt elég!

Ventilátor+kaka.
Ez a kampánystratégiátok???

Hajrá Összefosás!
Irány a 3.hely!
süti beállítások módosítása