Tudjuk, merjük, tesszük. Nincs odaát cicózás, összeáll az ancien régime pillanatok alatt, ha az érdekek úgy kívánják.

1920274_10201829362950919_1392969414_n.jpgDe várjunk csak. Úgy kívánják?

A jobboldali politikai erők töketlenkedésére, hibáira rendszeresen felhívjuk a figyelmet, elvégre ebben a közegben otthonosabban mozgunk, és hát ugye, valahol a sajátunk is. Mégis, ahogyan néha átnézünk a túlpartra, rá kell döbbennünk, hogy amiről mi azt hittük évekig, hogy kőkemény profizmus, dörzsöltség, rafináltság, vagy sokszor egyszerűen csak sima aljasság, az bizony a legegyszerűbb tőrőlmetszett simonista együgyűség és amatörizmus. És persze aljasság.

Ezek bevették Bokros Lajost, a rendszerváltás utáni évek gyakorta használt jelzővel élve: "legellentmondásosabb" szereplőjét. Személyében azonban semmi ellentmondás nincs, hacsak az esetünkben egyesegyedül fontos társadalmi elfogadottságot tekintjük.

Bokros Lajos személyében egy szűk kör kivételével a mai napig az értelmetlen, felesleges, könyörtelen és hasztalan népnyomorgatót látja a lakosság, bármennyire is próbálják tankönyvszerűen megmagyarázni a "szakértők szakértői tevékenységét".

Mindegy, hogy az írástudó dicséri, vagy szidja, Béla a Három Huszárban idegállapotba kerül Bokros Lajos nevének hallatán. Még majd' húsz év távlatából is.

Ilyenformán állati nagy biznisz volt az itthon világhírű szakembert odaengedni a svédasztal maradványaihoz, bár Gyurcsány Ferenc után már alig-alig kéne csodálkoznunk bármin is, amit politikai címén odaát folytatnak.

A DK túlmozgásos elnökének beengedése (mert ő inkább már dörömbölt, mint hívták) valahol még érthető volt. Néhány független, rendszeres körlevél és charta aláíró értelmiségi gyengéd szava és Fletó bájosan könnyed performanszai elegendő nyomást és égetően bizsergető ösztönzést váltott ki Mesterházy és Bajnai tarkóján, hogy bevegyék az egyetlen tehetséges, de egyben leghiteltelenebb baloldali politikust. Ezzel szemben a politika senkiföldjén tartósan egyeduralkodó Bokrossal való kezet rázás már az előrehaladott politikai demencia jeleit mutatja odaát.

De tényleg gyerekek. Ha már őszintén, teljes odaadással és energiával dolgoztok azon, hogy elveszítsétek a választást (e célotokba azért alaposan belerondíthat a feledékenysége miatt olyannyira szeretett táborotok), ne fogjátok vissza magatokat, ide már tényleg csak egy Hunvald György, vagy Suchman Tamás hiányzik, legalább egy közös fotózkodás után készíthetünk egy előtte - utána sorozatot a rendszerváltás utáni baloldalról. Alig lesz hiányzó.

A 2014-es választások egyik legnagyobb tétje a baloldal szempontjából már az, hogy mi kell valójában a baloldali szavazónak: a '90 retrója és a 2000-es évek kormányzati tombolása, a korrupció, a hiteltelenség, vagy esetleg arra szavaz, akik ebből az egész összefogásosdiból nem azért maradnak ki, mert nem hívták őket, hanem azért, mert nagyjából pont annyira van elegük a régi baloldalból, mint a mostani kormányerőkből.

Kíváncsian várjuk az eredményét.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr25823919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2014.02.20. 13:38:28

Igen, ez a plakát nekem is szemet szúrt az utcán. Jobboldali pártként pozicionálja magát, majd beleolvad az Összefosásba? Megélhetési politikus, gerinc nélkül. Ide tényleg már csak Kóka meg az SZDSZ többi csontváza hiányzik, és teljes a régi csapat.

tarackos 2014.02.20. 21:40:06

Logikus. Ha figyelmen kívül hagyjuk a felcsuti választási rencert...

kvadrillio 2014.02.20. 21:59:10

A Bilderberg-csoport magyar tagjai a következők:
Járai Zsigmond — a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke és a Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, röviden IMF) magyar kormányzója, Kádár Béla — a Magyar Tudományos Akadémia tagja (a kritikátlanul idézett források Magyar Nemzeti Akadémiát írnak, ami Széchenyi korában volt :> ), Kassai Róbert, és akikről mostanában szó van: Surányi György — a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, valamint Bokros Lajos — a Világbank főtanácsadója. Kiket emlegetnek még Magyarországgal viszonylatban? Tom Lantos (Isten nyugosztalja), valamint Soros György és még esetleg mások neve merült fel, mint tagoké, résztvevőké."""

tagja-e-e még a lajos ???
S, HA IGEN, AKKOR KIT IS KÉPVISEL MA ??? :)

Fekete Mamba 2014.02.20. 22:24:10

Nyilván külön kéne indulni minden ellenzéki pártnak, akkor azon lehetne szellemeskedni a posztoló színvonalán, hogy még a választási törvényt se értik.

Hyla arborea 2014.02.20. 22:34:14

Az összes politikus szarcsimbók.
a bloggerek meg erre verik.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.20. 22:36:29

@Lord Viktor: Korábban is jobboldaliként nyomult az MDF-fel. Az nem tűnt fel neki, hogy ebben az országban az emberek mást gondolnak a jobboldalról...

ob.szerver 2014.02.20. 22:45:42

"Személyében azonban semmi ellentmondás nincs"

Szerintem sincs. Nem is lehet. Meg kell nézni, hogy mikor volt pénzügyminiszter, majd azt is, hogy ennek eredményeként hogyan alakult az ország GDP-je és államadóssága, egészen addig, amíg le nem tértek az általa kitaposott útról (2001). Számok. Vitatkozni lehet velük, de nem nagyon érdemes.

ob.szerver 2014.02.20. 22:49:46

"Személyében azonban semmi ellentmondás nincs"

Nem is lehet. Meg kell nézni, hogy mikor volt pénzügyminiszter, majd azt is, hogy hogyan alakultak ennek hatására az ország akkori GDP és államadósság adatai, ameddig le nem tértek az általa kitaposott útról (2001). Számok. Lehet velük vitatkozni, de nem nagyon érdemes.

czjanos 2014.02.20. 22:55:07

Inkább azt mondanám, hogy mi nem kell a baloldali szavazóknak: a Horthy-kultusz, 1944 újra élesztése, egy szűk uralkodó csoport (még csak nem is osztály) és a tömegek lenézése, mellőzése, kisemmizése. No, ezek nem kellenek. Ha Bokros Lajos tud segíteni abban, hogy ezek ne következzenek be, akkor közöttünk a helye!

J.László 2014.02.20. 22:55:48

Szegény félkegyelmű MSZP már megint minden követ megmozgat a Fidesz újabb kétharmada érdekében. De még az LMP-t is bejuttatják, fogadni mernék. Aztán majd persze rinyálnak, hogy diktatúra így meg úgy.

Kopó 2014.02.20. 23:32:00

Bezzeg a jobboldalon! Ja, várjunk, ott már az évezred kezdete óta egyatáboregyazászló és elég szépen egyben is tartja az akolt a konc lehetősége. Régiarcozni is vicces, csak meg kell nézni a két oldal miniszterelnökjelöltjét. A Fidesz olyan friss arcokkal újít be, mint Kövér László, Navracsics Tibor, meg a megalkuvást nem tűrő Pokorni Zoltán, ó je!
Na várjunk csak...

orgoványi erdőjáró 2014.02.20. 23:45:52

A Bajszos Rém ismét a bolsevik szekeret tolja. De mit is várhatna az ember attól a méretes f*sztól.

kvadrillio 2014.02.21. 00:11:28

Németi Ágnes

Orbán, ez nem játék. Ez nem a rezsiharc. Ha ezt a határt átléped, minden megengedett veled szemben.
Budapest – Orbán és rendszere átlépett egy határt. Lehet hazudni a rezsiről, szét lehet lopni az államot, lehet elosztani a trafikokat, budi helyett stadiont építeni a kert aljába. Egyet nem lehet: ipari méretekben elpusztított gyerekek, csecsemők, asszonyok és öregek, nők és férfiak, gázkamrába hurcolt és tömegsírba dobált emberek emlékét meggyalázni, az őket brutálisan bevagonírozó csendőröket tisztára mosni, Adolf Hitler szövetségesét rehabilitálni, a felelősséget elhárítani, és az egész magyar történelmet meghamisítani. Orbán a náci emlékművel ezt megteszi. Olyan erőszakot hajt végre a nép lelkén, amelyet nem lehet eltűrni, ez lázadáshoz vezet.

ez kijafasz ?????

kvadrillio 2014.02.21. 00:14:14

@kvadrillio: Elég volt a nácikból, a menetelő rasszista csőcselékből, a magukat történésznek nevező agyalágyult hülyékből, a képmutatásból, a kettős beszédből, a Mein Kampf felmondásából. Nem fogjuk elnézni, eltűrni, megengedni, hogy tovább hülyének nézz bennünket, és mi pedig eljátsszuk a hülyét. Orbán átlépett egy határt, és ha most nem áll meg, akkor neki vége. Öcsi, ha nem vigyázol, te lógni fogsz.
Elérkeztél a falhoz. Nem sok idő kell, és az emberek befejezik az értelmetlen aláírás gyűjtögetéseket, felhívásokat és tiltakozásokat, pótcselekvéseket, kiszállnak a fotelból, és kimennek az utcára, hogy megkeressenek téged. Ennek nagyon rossz vége lesz.

...EZ KIJAFASZ ?????????????????

Szúnyog 2014.02.21. 00:20:21

@kvadrillio: :)))))))
Sosem unják meg, mindig van utánpótlás.
Csak közben egyre röhejesebbek.

kvadrillio 2014.02.21. 00:21:35

@kvadrillio: jahhh....egy Bartus cikk az amcsi népsavából....adacta...

Tom Bradley 2014.02.21. 11:49:26

Tényleg működik még a Három Huszár?
Mennyire jó hely volt az régen! :)
süti beállítások módosítása