fideszes_papa.jpgElég furcsának tűnik az a hozzáállás, miszerint ha valaki az én pártomra szavaz, akkor jó magyar, ha meg nem, akkor kár volt neki szavazati jogot adni. Ha a külhoni magyarok 95 százaléka Gyurcsány Ferenc listájára szavazna, akkor is teljes jogában állna ezt tenni.

Minden választásnak elmaradhatatlan része a bűnbakkeresés, amikor a vesztes oldal – saját felelősségét csökkentendő – egy bizonyos társadalmi csoportban próbálja megtalálni bukásának okát, vagy legalábbis levezetni a kudarcból adódó tehetetlen dühét.

A vasárnapi voks után a szokásos „bunkó vidéki paraszt” vs. „rohadt kommunista pesti” szembenállás egy újabb üde színfolttal gazdagodott: az "Orbán-seggnyaló határon túlival". Aki ugye egyébként sem itt él, nem is fizet adót, minek pofázik bele, hogy én mekkora szarban legyek négy évig? Míg a vidékizés főleg szocialista körökben dívik, a külhoniak pengeélre állítása egyes jobbikos fórumokon üti fel egyre gyakrabban a fejét. A Facebookon életre-halálra menő harcot vívnak egymással oylan emberek, akiket „civilben” csak egy mesterséges határ és egy szavazat választ el egymástól. A jelenség megértéséhez (és kezeléséhez) pár dolgot szükséges tisztáznunk.

1) Hosszú oldalakat venne igénybe, ha rendesen ki akarnánk fejteni, miért van joga szavazni azoknak, akik életvitelszerűen nem itt élnek. Három egyszerű válasszal tudunk szolgálni: a) a magyar kormány számos törvénye, intézkedése közvetlen vagy közvetett módon érinti őket (értsd: ha nincs támogatás Budapestről, bezár a magyar iskola, kultúrház, stb.), b) ha a magyar külügy gyáva vagy közömbös, fokozódik a szomszédos államok asszimilációs politikája, c) ha 50 év múlva nem csak skanzenekben szeretnénk magyar szót hallani a Kárpát-medence peremén, kívánatos újravarrni az elszakított szálakat, melynek része a teljes jogú állampolgárság.

2) Elég furcsának tűnik az a hozzáállás, miszerint ha valaki az én pártomra szavaz, akkor jó magyar, ha meg nem, akkor kár volt neki szavazati jogot adni. Ha a külhoni magyarok 95 százaléka Gyurcsány Ferenc listájára szavazna, akkor is teljes jogában állna ezt tenni, mint ahogy az adót nem fizető agymosott határon inneni nyugdíjasoknak is.

3) A határon túliak túlnyomó része most Orbán Viktornak hálás az állampolgárságért. Az, hogy a Jobbiknak ebben nem kis szerepe volt, a nyárádszentlászlói Ilonka nénihez már nem jutott el. Sőt, úgy általában a Jobbikról kevés hír jut el a szomszédos országokba, az emberek többsége a helyi szélsőjobboldali pártokkal (SNS, Szvoboda, Noua Dreapta, stb.) azonosítja őket. Ha a nemzeti radikális párt változtatni akar ezen, ahhoz rengeteg munkára, helyi beágyazottságra és nem utolsó során médiafelületre lesz szüksége. A mostani 2,5 százalékos eredmény nyilván nem tükrözi Vona Gáborék potenciális külhoni szavazótáborát, szóval merítés van bőven.

4) Főleg fideszes kötődésű külhoni ismerőseim körében tapasztalok egy jó adag demagógiával nyakon öntött sunyi kézdörzsölést, ők most fennhangon hirdetik: lám, a Jobbik megmutatta valódi arcát, csak a szavazatunk kellett nekik, most meg ukránoznak, románoznak! Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarországon minden pártban van egy jelentős réteg, amely ellenzi a szavazati joggal járó kettős állampolgárságot. A Fideszben és a Jobbikban is, a baloldalról nem is beszélve. Ha a szavazatok 95 százalékát Vona zsebelte volna be, most valószínűleg hasonló értetlenkedés és hőbörgés menne a másik oldalon.

5) A jobbikosok többsége csalódott a külhoni magyarságban. Dühösek és elkeseredettek, mert azt látják, hogy az egyetlen magyarországi párt, amely szerintük a kezdetek óta tettekben is kiállt "elszakított nemzettestvéreiért", csúnyán leszerepelt, míg a nemzetpolitikában rendre megalkuvó Fidesz tarolt. Ez különösen annak fényében lehet nekik fájó, hogy az idei választáson egyedül a Jobbik állt elő nemzetpolitikai programmal (sőt, akármilyen programmal), és folytatott helyben kampánytevékenységet.

Nemzeti körökben makacsul tartja magát egyfajta hamis kép az „igazmagyar határontúliakról”, az öntudatos, megtéveszthetetlen székelyről, aki átlát a szitán, akit nem lehet csak úgy megvezetni. Nos, ezt a képet ideje elfelejteni. A helyzet úgy áll, hogy az állampolgársággal Orbán Viktor – csúnya kifejezéssel élve – kilóra megvette a határon túli magyarokat. Lehet ezen hüledezni, keseregni, átkokat szórni, de ha a Jobbik ezen változtatni akar, akkor vonzóbb alternatívát kell nyújtania. Most van rá újabb négy év.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr815987954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2014.04.08. 18:20:51

Kell. Más farkával csalánt verni szemétség.

Krisz11 2014.04.08. 19:24:04

Hát igen, ez nagy csalódás volt, főleg ez a 95% a Fideszre szavazott dolog. Mert lett volna legalább 60%, még hagyján lenne. De nem kell haragudni, vagy ilyesmi, ez van.
De ugyan ez igaz az itthoni juhokra is. Számtalan javaslatát vette már át a fidesz a jobbiknak, de legyengítve, a dolgok élét, és érdemi hatását kivéve fogadtatta el törvényjavaslatban, majd ünnepeltette magát a juhokkal (és nyert jó sok szavazatot), hogy ők milyen fasza kemény gyerekek. Ezekért a dolgokért az elismerés a jobbikot illetné. És ők úgy vezetnének be törvényeket, ahogy kell, hogy érdemi hatásuk legyen.
Na nem baj, jön némi gazdasági recesszió, és repül a fidesz is.

Venyigeszu 2014.04.08. 19:31:02

Kell.
Én sem megyek el egy másik ház lakógyűlésére, dönteni az ottani közös képviselőről. Mégpedig azért, mert nem fizetek ott közös költséget.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.08. 20:00:05

Nem kell. A szavazás állampolgári jog.

nagy frok 2014.04.08. 20:08:44

Igazából én speciel nem a kint rekedt myarokra haragszom, hanem a kivándoroltakra!:/ a fidesz kormány miatt kellett itt hagyniuk családjukat, vagy kivinni őket, miattuk kellett elhagyniuk szülőföldjüket.... Akkor mi értelme volt újra megválasztani őket? A jobbikosok semmi mást nem szeretnének, csak munkalehetőséget, a magyar föld megtartását, közbiztonságot. Ha ezt Orbán miniszterelnök úr is figyelembe venné, és nem külföldi cégeket avatna, nem stadionokat építene feleslegesen, hanem a nyomorgó családos munkanélkülieknek adna munkát akkor a a fidesszel sem lenne probléma!:/ nem értem miért jó ha a nemzet nyomorog.... Például én, fodrász szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező 22 éves fiatal vagyok, de nem foglalkoztat a fodrász mert rengeteg lenne utánnam a járulék, saját vállalkozásra nincs pénzem mert árva vagyok, nem segít nekem senki. így hiába van szakmám és tanultam érte az államnak 7 évet, a paprika földön kapálok 400 ftos órabérért. A fidesz szerint ez így rendben van?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.08. 20:48:06

Szerintem inkább az igazi gáz, hogy a félmillió kint dolgozóból mindössze 5000 szavazott egyáltalán.

Egy dolog hogy csak a fővárosok nagykövetségén lehetett szavazni, személyesen, levélben nem, sokszor sok ezer kilométerről kellett volna odautazni, a másik meg hogy ennek ellenére a többség pl. Londonban azért nincs olyan messze hogy tömegközlekedéssel ne tudna odaérni valahogy.

Többek közt el kell felejteni hogy a külhoni magyar a Jobbikra szavaz. Egyáltalán nem szavaz senkire sem. Nagyrészük kint képzeli el az életét, nem foglakozik a magyar közügyekkel.

Azonnal ki kell lépni az EUból, amíg lehet.

Amíg az EU tagjai vagyunk, azok jelentős része aki itthon csinálná a banzájt, egyszerűen kivándorol, mert így könnyebb. Gőzlevezető szelep.

A sírt hol nemzet süllyed el... nyitott határok veszik körül, mert átokföldje lett, ahonnan menekülnek.

Meg azt se kéne elfelejteni hogy nyuggerek és a cigányok meg vannak véve kilóra, kis nyugdíjért meg a Hegedűs Zsuzsika pár naposcsibéjéért még 2200-ban is a fideszre fognak szavazni.

A demokrácia üresedik ki, veszti el értelmét így.

Nem felhőnéző,palimadár módjára kéne ezt szemlélni, hanem keményen föllépni ellene, vagy legalábbis készülni az időre, amikor a demokrácia mint államforma megszűnik létezni, Magyarországon és az egész világon.

Veridicus76 2014.04.08. 21:43:55

Gyomorforgató, hogy egyes Jobbik-szavazók ugyanazt a magyarellenes prolitempót nyomják, mint Gyurcsányék. Hiába, csak egy csőcselékünk van.

Tandoori Artemisz 2014.04.08. 23:35:25

@Venyigeszu: De te egy igazi kis gennyláda is vagy nem igaz? ezért senkinek a lakógyűlésére nem vagy hivatalos, mert csak bérled a lakásod, ki tudja hol laksz igazából......
megvetek minden mocskos proli buta embert, aki a magyar állampolgárok szavazati jogát firtatja....ez a ki hol fizet adót meg a leggusztustalanabb hozzáállás, mert akkor itthon is csak az szavazzon aki adót fizet, a feketézők , a nyuggerek az egyetemisták stb azok ne !!!! Egy féle cenzusnak van értelme mégpedig a műveltséginek 8 osztály alatt ne járjon a szavazati jog pont....

Zolcsi67 2014.04.09. 00:32:34

@Nemzetstratégia:

Előre is ezer bocsánat, most leszek átkozottul demagóg: "Azonnal ki kell lépni az EUból, amíg lehet." - írod.

Azonnal: rendben, fizesd vissza saját zsebből minden, jelenleg futó EU-projekt költségeit (megsúgom, 5-10% önrésszel futnak, tehát vegyél lottószelvényt. Sokat.

Amint lehet: legközelebb 2020-ban, mégpedig azzal a felkiáltással, hogy "köszönjük, a következő pénzügyi ciklusra nem kérünk, és nem is adunk semmit".

Jómagam inkább az Illés zenekar stratégiáját követném: "rájöttünk, hogy nem távolmaradni kell a Táncdalfesztiválról, hanem a magunkévá tenni" - Szörényi Levente, 1968. Abban az évben toronymagasan nyert az Amikor én még kissrác voltam. Hogy ez miért jutott eszembe? Bő egy hónap múlva EP-választások. Tavares és társai azért hörögnek most ennyire (amiért a kormányváltós összefosósok a kampányban), mert tudják: az egész Unió területén erősödik az euroszkepticizmus, a "nem ilyen lovat akartam" hangulat. Át fog rendeződni a politikai paletta elég komoly mértékben. Utána megkérdezlek: még mindig azonnal ki akarsz lépni?

fidesz 6 tagkönyv 2014.04.09. 09:58:43

Majd kiváncsi lennék,ha megszavaznák,hogy valamilyen háborúba kellene menni.Minekünk menni kellene ők meg jót röhögnének a kettős állampolgársággal,otthon iszogatnának.De viszont szurkolnának.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 10:46:28

Nnaaa. Emberek, nyugalom. Én erdélyi magyarként speciel nem szavaztam, mert körülményes lett volna (külföldön - nem Magyarország - tartózkodom, s na. Annyi herce-hurcát nem ért meg), azonban pár dolgot hadd mondjak el. Még mielőtt, ezek nem abszolút igazságok, és én magam sem annak állítom be őket.
Egyrészt jól mutatja, hogy mi az igazi gond a Jobbik szavazóbázisával. Ez a színvonal, hogy rögtön betámadnak, nem keresve az okokat. Azt hittem, nemzet vagyunk, kedves Jobbik, nem szavazat :). Mi az ok? Valóban az, hogy az emberek többségének a Jobbik a Noua Drapta -hoz hasonló szervezet, avagy hát valami nagyon jobboldali párt, de ugyanazt mondja, mint a Fidesz, csak rasszisták, nem? Ezen tessenek változtatni. Édasányám mondta az egyik somlyói búcsú után, hogy látta a Magyar Gárdát ott egyenruhában, és milyen szép csendben voltak, imádkoztak. És látta a hatvannégy vármegyéseket, akik iszogattak, röhögtek végig. Hatvannégy vármegye ifjusági mozgalom az sok embernek a jobbikkal egyenlő. Hát belőlük nem kérnek, mert így viselkednek. De ezt nehéz megérteni, könyebb hőbörögni, nagy abban a gyakorlat.
Véleményem szerint egy kis felcserélődés tapasztalható az ok-okozatban. A fidesznek eleve 90% felett volt a támogatottsága, azért adták meg olyan bátran a szavazati joggal járó kettős állampolgárságot. És most nagyon rosszindulatú voltam, hogy AZÉRT adták. De azt elérték. Azzal, hogy hallottuk, hogy foglalkoznak velünk, hogy támogatnak stb. Ez jött át. Az ide látogató fideszeseken, a magyarországi támogatásokon keresztül. Lehet relativizálni, de ez így volt. Az rmdsz szegény egyszer próbált meg pozitívan közeledni a magyarországi baloldal felé, és akkora felhördülés volt, hogy azóta szívdobogása van az egész pártnak :).
Ez a szavazati jog megvan, tetszik-nem tetszik. És nagyon durva a helyzet, mert például Erdélyben egy olyan kampány, ami a fideszt szidja, kábé megkétszerezné a fideszre szavazók számát. Bárki, aki arra megy rá - nagy médiafelületet kapva - hogy mennyire nem jó a fidesz. Véleményem szerint ez a - számában nem jelentős mennyiségű szavazat - annyit jelentett, hogy köszönünk mindent. Nem volt szerepe. Amikor lesz, és több lesz, akkor jöhet a nagyobb döbbenet, és felháborodás.

Kivlov 2014.04.09. 10:52:23

Nem kell. tetszettek volna 2004ben nem ellenük lenni...

Hyla arborea 2014.04.09. 11:18:19

Arra kell haragudni, aki szavazati jogot adott nekik.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:19:35

Arra haragusztok, akire csak akartok, senkit sem érdekel.

íhihihiihihhihi

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:23:58

Mire szavaztak a határon túli magyarok ?
Az ÉN adómra...
Az ÉN szociális juttatásomra...
Az ÉN demokráciámra...

Ezek kozul érinti -e valami oket , azon kívul , hogy a csuti ártány ad nekik némi pénzt stadionokra ??

Láttam egy riportot egy erdélyi lánnyal...
Azt mondta , hogy nem érzi felhatalmazva magát arra , hogy beleszóljon az itteniek belugyeibe !
A tobbi szarjankó meg onneploben ment szavazni , hogy a SAJÁT IDEOLÓGIÁJA legyen jelen itthon ?!
Eddig szerettem és tiszteltem a kulhoni magyarokat...

Vállanak -e felelosséget az itteni éhezokért ???

Vajon vállanak -e majd felelosseget akkor , ha esetleg csodbe megy Magyarország ????

shinny bayaar (törölt) 2014.04.09. 11:25:28

Nem kell. Eléggé magukra vannak hagyatva eléggé ellenséges népek fennhatósága alatt. A románoktól, szerbektől, szlovákoktól, ukránoktól nem sok jóra számíthatnak. A baloldaltól is kb ugyanannyit, pl, egy kis akutt románozást szanyitól, egy kis ellenük való uszítást fletótól vagy kovács laci bácsitól. De ez egy normális országban nem is kérdés, csak itt minálunk, az elkorcsosult posztkádári proli agyakban.
Akik meg mindig a pénzről és az anyagiakról pofáznak - ami már önmagában is szégyen - azok esetleg gondoljanak az adókra, amit az elszakított területek a történelem folyamán befizettek budának/budapestnek, és amiért nem kaptak semmit. Szóval be lehet fogni, proli banda.

Kivlov 2014.04.09. 11:25:51

@dr kíváncsivagyok:

Az ÉN adómra...
Az ÉN szociális juttatásomra...
Az ÉN demokráciámra...

ahogy az adót nem vagy alig fizető inaktívak tömkelege. ők nem szavarnak???

vagy a 100as IQ alattiak, stb, stb...

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:26:58

Van rá egy fogadásom, hogy 2018 - ban nem csak listára fognak szavazni a kulhoni magyarok, hanem egyénire is ...
ézzel megint meg lesz 4 év...

Smirr 2014.04.09. 11:27:05

@Nemzetstratégia: Már megbocsáss, nem kell kilépni. Nekem például nagyon bejön, hogy oda megyek, ahova csak akarok. Minél messzebb attól az országtól, ahol 44%=2/3. Ne akard elvenni tőlem. ( Tavaly megpróbáltam hazamenni és maradni is majd 8 év után, 2 hónapig bírtam.) Arról nem is beszélek, hogy tavaly csak az első 3 negyedéveben 545 millárd forintot utaltunk haza. És ez csak az utalás!!!! Szerinted mi lenne a gazdaságban ekkora összeg nélkül?

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:28:45

@Kivlov:
"ahogy az adót nem vagy alig fizető inaktívak tömkelege. ők nem szavarnak???

vagy a 100as IQ alattiak, stb, stb... "

Csakhogy ok itthon vannak és saját jovojukért szavaznak...

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:29:46

@Vadász Katalin: Én úgy emléxem 2004 előtt le voltak zárva a határok.

íhihihihihihi

Kivlov 2014.04.09. 11:32:27

@dr kíváncsivagyok:
aha, persze. uagyanúgy más farkát verik a csalánba.
ilyen logikával a külhoniak is a saját jövőjükért szavaznak. érthető ha nem kérnek megint a maszop féle "nemzetpolitikából" és kérnének az orbániból.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 11:36:44

@Hyla arborea:

Aki közöl egy tényt, az csakis provokátor vagy hülye lehet.

Smirr 2014.04.09. 11:40:10

@MSZP Afrika Korps: Örülök, hogy megragadtad a lényeget :)

7esbusz 2014.04.09. 11:44:34

Látom még mindig boldogok a tudatlanok. Ilyen jól még egy országban sem ment az oszd meg és uralkodj nem túl bonyolult receptje. És hát a fidesz megosztott minden létezőt amit csak lehet, legyen az jobbos-balos, magyar - nem magyar, határon inneni vagy túli, pesti vagy vidéki, szegény gazdag és sorolhatnám, de nyugodtan anyázzátok egymást, addig sem látja senki, hogy a király meztelen.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.04.09. 11:46:29

Nem kell haragudni, minden joguk megvolt rá. Mondom ezt úgy, hogy egyébként ellenzem.
Egyébként pedig az 1-es pont nem kis részben hamis, mert a magyar országgyűlés által hozott intézkedések területi hatályúak. Más ország területén csak az adott ország kormányzatának beleegyezésével, esetleg aktív részvételével valósítható meg.

Egyébként annyira nem meglepő, hogy nem kértek a Jobbikból, mert a Jobbikban igen sokan a bajkeverőt látják. Akik odamennek, masíroznak, hergelik a helyi szélsőségeseket, aztán hazamennek. A felpiszkált hasonszőrű meg azon vezeti le a frusztrációját, aki ott maradt.

vezér01 2014.04.09. 11:46:56

@Vadász Katalin: Húha! 545 milliárdot utaltatok haza!? Miben utaztok,ha szabad kérdeznem?

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:47:29

Az a hekyzet , hogy ha az osszes kuhoni magyar véresszájú szoc-lib lenne,..akkor sem támogatnám a szavazati jogukat...
Hogy miért ?
Mert a sógoromat sem kérdezem meg hogy mit és mennyit egyen a családom és hogy hová menjunk nyaralni...
Azt a saját családjában tegye meg...
De azért kozosek az nagycsaládunkat érinto dolgok és surun osszejovunk egy-egy grillezésre...

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:49:25

@Vadász Katalin:
"@MSZP Afrika Korps: Örülök, hogy megragadtad a lényeget :) "

A nácik mindíg lényegretoroek...

_most_ 2014.04.09. 11:51:37

Végül is kevesen szavaztak a külhoni magyarok közül és nekik legalább jó okuk volt a fideszre szavazni. Ugyanakkor megértem a jobbik csalódottságát is, hisz úgy gondolják ők tesznek a legtöbbet a külföldi magyarokért, akik most úgymond elárulták őket.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 11:59:21

Akkor nem értem. Most jó a demokrácia, vagy nem?
Vajon vállanak -e majd felelosseget akkor , ha esetleg csodbe megy Magyarország ????
Volt EGY választás...
Volt EGY többség...
Volt EGy gondolat...
Az egész gondolatból az érintett minket, hogy nemzeti politika. Mi erre azt mondtuk, hogy igen. Páran szavazattal is (nem olyan rengetegen, még mielőtt...). Csak azért néhányan, mert a 23 millió román már mind Magyarországon van, hogy ne jusson senkinek nyugdíjra, és ne legyen munkahely.
Láttam pár tízezer érvényes szavazatot, akik azt mondták, hogy jó ez így, köszönjük. Nem tudom, vajon elég-e ahhoz, hogy ellenvélemény legyen az egy erdélyi lánynak?
Eddig jó. Most egy kicsit lemegyek kutyába, de csak a te kedvedért, jó? Aki megőrizné a színvonalat, kérem ne olvassa.
Ünneplőbe mentek szavazni te szar, mert nekik még jelent valamit a magyar nemzet és nép, nem úgy mint neked, te sejthalmaz barom. Hát mi a francot képzelsz magadról? Eddig szeretted meg tisztelted a nagy büdös lófaszt a határon túli magyarokat! Nem értesz te semmit, szerencsétlen. Neked az egész pénz, és vagyon. Ennyit tudsz, ezt adod, a legtöbb belőled. Szégyeld magad. leszarjankózol embereket, de halovány fogalmad nincs semmiről. Csak itt vered a nyálad.
Szóval megvolt erre a részre is a reagálás.
Azzal, hogy elmentünk szavazni, azt nyílvánítottuk ki, hogy leszarjuk az magyarortszági éhezőket? Nem egészen értem a logikát. Van egy nemzeti összetartás, ez megvolt, ápolta és erősítette a fidesz. Ez alapvetően jó. hogy ebből most hasznot húzhatnak így szavazások szintjén? Valóban. De sokan úgy gondoljuk (abból, amit már korábban is tettek értünk), hogy nem ezért csinálták, hanem azért, mert megértik a nemzet fogalmát. És nem látom, hogy a fidesz szavazók között annyira népszerűtlen lenne ez a fogalom, tehát akkor ők is, ergó a mai választási rendszerben mondható, hogy a többség is. Ez egy ilyen játék, hívjuk képviseleti demokráciának.
(Szarjankó, aki ünneplőben elment szavazni, eszem megáll. Nem tudok ezen túllépni:) )

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.04.09. 12:21:28

@nagy frok: Kurva anyátokat.NEM a fidesz miatt jöttünk külföldre,hanem mert elbasztátok 25 év alatt kollektíve az országot.A szemkilövető gyurcsótányi söpredék nem alternatíva.Mindenhol azt látom,hogy a "kimenekültek" mind ballibsik,pedig ez kurva nagy hazugság,jó lenne ezt befejezni.Egy libás,csótány,fodor összeborulás annyit sem ér,hogy leköpjem őket.

Smirr 2014.04.09. 12:26:33

@vezér01: Újabb konstruktív vélemény, köszi :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.09. 12:27:31

@Nemzetstratégia: "A sírt hol nemzet süllyed el... nyitott határok veszik körül, mert átokföldje lett, ahonnan menekülnek."

Remek hozzáállás!
Ha már átokföldje lettünk, legalább a határokat zárjuk le. Nehogy már bárki kimaradjon a jóból, aki magyar; igenis mindenki dögöljön meg.

vezér01 2014.04.09. 12:46:08

@Vadász Katalin: Félreértettél,én csak keresni szeretnék !

Késes Szent Alia 2014.04.09. 13:03:14

@Counter: Azt hiszem, az volt a kolléga logikája, hogy zárt határoknál kényszerűségből valami forradalom vagy ilyesmi törne ki, mert nem volna más menekülési lehetőség a rendszerből. És ennek érdekében lépjünk ki az EU-ból...
Drasztikus elképzelés, szó se róla.

@poszt: A határon túliak, mint kiderült, lényegében egy lobbicsoport, ami a saját, nagyon szűken vett érdekei mentén szavaz. Függetlenül attól, hogy kire szavaztak, és elárulták-e a Jobbikot, az alapkérdés szerintem az, hogy jó-e Magyarországnak, ha egy kétszázezer fős lobbicsoportot odaenged az urnákhoz.

Smirr 2014.04.09. 13:05:33

@vezér01: Ennyit én is :) De Te is tudod, mi a lényeg. Ez iszonyat összeg és csak a jéghegy csúcsa.

tarackos 2014.04.09. 13:09:09

Talán akkor lehetne rájuk haragudni ha a mérleg nyelve szerepbe kerülnek. Ez most kicsit olyan lehet ha 1 szavazaton múlik a kétharmad.

KopaszMercis 2014.04.09. 13:14:50

Nem ertem a ballibbantakat... Oruljenek neki hogy a sok roman cigany csak szavaz a fideszre, es nem koltozik ide!! Inkabb kussolnanak ezek a luzerek, meg otleteket adnak!

Szevasztok 2014.04.09. 13:25:06

" mostani 2,5 százalékos eredmény nyilván nem tükrözi Vona Gáborék potenciális külhoni szavazótáborát, szóval merítés van bőven."

Azért a kisebbségi létet a saját bőrükön érezve nem biztos, hogy egy kisebbségek ellen fellépő pártnak olyan sok tere lenne körükben.

Gera 2014.04.09. 13:27:15

Nem kell haragudni, éltek a törvény adta jogukkal. A törvénnyel persze lehet egyet nem érteni.

♔bаtyu♔ 2014.04.09. 13:29:05

A "jó" balliberális szerint a külhoni magyar eleve nem is magyar.

Mercel 2014.04.09. 13:55:29

Na itt akadtam fenn először..

"...mint ahogy az adót nem fizető agymosott határon inneni nyugdíjasoknak is."

Fizetnek adót, a nyugdíjukat pedig pont, hogy az egész munkajogi szempontból ledolgozott / aktív életükben megállapított adózott jövedelmükből vonják le/ számolják ki.
Mégegyszer; az ADÓZOTT jövedelmükből.

Abba már bele se megyek, hogy ma ebben az országban kva nagy szívás nyugdíjasnak lenni, és érthetetlen, hogy aki tegnap még aktív dolgozó volt az azt csinál amit akar jólvanazúgy holnapután meg nyuggerként vén semmirekellő ingyenélő szar?
Az, hogy az mszp nevű bűnbanda meg pár megélhetési patkány (Pl. Kismukk..) abból él politikailag, hogy befolyásolható idős embereket húz be a pártjába, de hát ugye látunk olyat is befolyásolható fiatal/fiatalabb ámde ostoba embereket von be egy párt amelyik üzemszerűen gyűlölködik és ezzel faszán megél a politikában. Mint azt tudjuk.
Tipikus szélsőjobb gondolkodás..

"Frigyes"

Mercel 2014.04.09. 14:07:47

@nagy frok:

Magadnak tanultál nem az államnak.
Kapd össze magad, keress másik melót amivel kaphatsz mondjuk kétszer ennyit - van, hidd el.
Kva gyorsan repülj rá a nyelvtanulásra - ha itthon nem boldogulsz akkor tovább kell lépni. Az kb. 2 év ha komolyan veszed. Utána tiéd a világ és kambodzsától nyúújorkig vághatod a birkákat. Ha tehetséges vagy akkor még viheted is valamire.
Ja mocsok sok kitartás is kell.
Ennyi.

Ui. Azok akik elhúztak innen és az akadályoztatás ellenére is vették a fáradságot, hogy szavazzanak azok nem a fideszre szavaztak nyugodj meg. A külföldön dolgozó magyarok úgy 95%-a hidd el saját kezével ásna sírt gyurcsánynak és orbánnak is annyira utálják őket.
A fidesz nem véletlenül tett keresztbe félmillió előreláthatólag ellenséges szavazónak és ágyazott meg kb. félmillió "újmagyarnak".
Lássál már tovább a kerítésnél:)

"Frigyes"

lavór 2014.04.09. 14:08:23

Na, végre lehet megint haragudni valakire? Hurrá!

Ez is a "Hogyan osszuk tovább azt oszthatatlant" játék része?
Mert ugye a magyarok a legösszetartóbb nép, mint azt tudjuk.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:19:50

@Venyigeszu: de elmész, ha a lakás a tied, csak bérlők laknak benne.

na de félre a hülye demagógiáitokkal!

azt az elvet, miszerint a választójog adófizetéshez lenne kötve, 2000 éve a római birodalomban meg lett döntve.
aki így gondolkozik magyarokról, az egy gazember.

a mindenkori kormány politikájának csak egy kis szelete az adók meghatározása. de az határozza meg azt az irányvonalat is, hogy mi legyen a magyar kultúrával, közélettel, az ország sorsával, minden mással. ebbe pedig minden magyarnak beleszólása kell, hogy legyen, függetlenül attól, hogy hol él, hol fizet adót.

"Minden magyar felelősséggel tartozik minden magyarért"
Szabó Dezső

2014.04.09. 14:25:37

Nem a külhoni magyarok 95%-a, csak a kintről érvényesen (mert ötödük arra is alkalmatlan, hogy egyáltalán szavazzon) szavazók 95%-a. Az 5 millió külhoni magyar töredéke szavazott csak, a nagy többség megértette, hogy semmi joga beleszólni abba, ami Magyarországon történik. Sajnos a szavazók 95%-a miatt a Fidesz majd azt gondolja, hogy az összes külhoni magyar 95%-a szimpatizál velük, pedig a román választások, ahol a Fidesz kamupártjai indultak, megmutatta, hogy rohadtul nem így van. Persze a nacionalisták kint is hangosabbak, a többiek inkább csendben és békében igyekeznek együtt élni más nemzetekkel, ha már így hozta a történelem.

Amelyik szavazni akar, az költözzön ide, éljen és dolgozzon itt, adózzon itt. De legalább a jövedelme jelentős részét utalja Magyarországra, ahogy azok a külföldön dolgozó magyarok teszik, akik a külhoni magyarokhoz képest csúnyán szivatva voltak a választással.

BKV reszelő 2014.04.09. 14:29:21

@maxval a gondolkodó birca: Mondod ezt addig, amíg neked kedves a szavazatuk.

Kivlov 2014.04.09. 14:32:12

@BKV reszelő:
"Amelyik szavazni akar, az költözzön ide, éljen és dolgozzon itt, adózzon itt"

Ezt azoknak is mondhatnád, akik itt élnek, de nem dolgoznak, nem adóznak.

Sword 2014.04.09. 14:41:27

Nem haragszok rájuk. Erről nem ők tehetnek, hanem Orsós, meg a bandája. A sz@rházi nagyon jól tudta, hogy ha állampolgárságot meg szavazati jogot ad nekik, akkor egyértelműen rá fognak szavazni. Úgyis mondhatnánk, hogy sok ezer szavazót szerzett a mocsok a semmiből. Nem bántom őket, de ilyen szinten semmi közük a politikához. Nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt adózik és itt nem szopatják a halálba. Milyen lenne, ha a szomszéd átjönne és azt mondaná, hogy nem festhetem a hálószobám kékre, mert ő nem szereti a kéket? Fessem zöldre, mert ő azt szereti.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:58:48

@Ylim: "Amelyik szavazni akar, az költözzön ide, éljen és dolgozzon itt, adózzon itt."

el kéne dönteni, hogy ezt a bunkó ókori gondolkodásod mondatja veled, vagy simán magyargyűlölő vagy.

BKV reszelő 2014.04.09. 15:39:49

@valódivélemények: El kéne dönteni, hogy akkor most a bantu négerek miért nem szavazhatnak itt. ...esetleg az oroszok, a kínaiak - ha már félázsiai nép vagyunk.

Reszelő Aladár 2014.04.09. 16:05:02

Külföldre menni a jobb megélhetés reményében egy remek opció, vagyis inkább fogjuk fel a dolgot úgy, hogy mi lenne akkor, ha nem lehetne menni.
Sok ismerősőm van aki kiment, de nem csalódottságában, hanem mert annyival többet keres. Itthon nem tudta fizeni a hitelét, most nevetve teszi a gyerek meg megtanul egy idegen nyelvet.

Nem könnyű 20 év állami szervilizmusával leszámolni, nem a könnyű a Mr10-15-20% döntéshozóktól megszabadulni.
2010-ig reális fenyegetés volt a kivonulásuk. Azóta nem félünk.
A probléma ott kezdődött, amikor valakik anno hagyták, hogy külföldi cégek dolgoztassak itt napi rendeszeres kifizetetlen túlórákkal, havonta, egy drágább müncheni vagy londoni vacsora áráért.
Még azt is megkockáztatom, hogy sok kinti vezető nincs is tisztában az itteni keresetekkel. Persze kellettek ehhez itthoni szervilis helytartók, akiket boldoggá tesz minden ki nem fizetett forint, noha neki ettől jobb nem lesz.
Vicces amikor egy cég a válságra hivatkozva a legolcsóbb munkaerőtől válik meg, mert ettől vár spórolást.

A helyzet az, hogy a nyugati jólétet az itt megspórolt, lecsapolt pénzeken át tudják fenntartani. Azért több a francia gyári munkás fizetése, mert az itteniékevesebb. A német Merci munkásnak van esélye megvenni az általa összeszerelt A osztályt, Magyarországon még a gyári középvezető sem engedhetné meg magának.

Aki külföldre megy, az kvázi ebből a jövedelemből juttat vissza akkor, amikor hazautal havonta párszáz €-t.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 16:45:41

@BKV reszelő:

Pártfüggetlen vagyok és a véleményem nem változik annak függvényében ki kire szavaz.

ex-dr. vuk 2014.04.09. 16:55:19

@nagy frok: ez mind szep amit leirtal, de errol mit tehetnek a kivandorolt magyarok? (mint en)
En szavaztam es nem a fideszre. Szerintem aki a fidesz miatt vandorolt ki, az ellene szavazott. Mar ha szavazott, es nem szart bele az egeszbe mondvan ha mar kint van nem erdekli, vagy esetleg megtartotta a magyar lakcimet, emiatt nem is lett volna egyszeru szavaznia (ha nem London kornyeken lakik akkor rengeteg penz es ido odamenni csak ezert). Nem veletlenul lettek kizarva a levelben szavazasbol.

BKV reszelő 2014.04.09. 18:30:20

@maxval a gondolkodó birca: Ezt annak kamuzd, aki nem olvasta a hozzászólásaidat eddig.

BKV reszelő 2014.04.09. 18:31:09

@valódivélemények: Majd jön egy kormány, ami ad nekik magyar igazolványt és kész. Ahogy ez most is történt.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 18:43:07

@BKV reszelő: nem a magyar igazolványtól lettek magyarok. látod, te pl hiába születtél itt állampolgárnak, mégem leszel soha az. ahatnának neked 20 igazolványt, akkor sem.

magyarrá válni az egyedfejlődés, te pedig ebben már idejekorán megbuktál. ez van.

BKV reszelő 2014.04.09. 18:53:55

@valódivélemények: Ennél ostobább dumát még egy baz megyei jobbikos gyűlésen sem hallhat az ember.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 19:14:19

@BKV reszelő: tudom, azért válaszoltam neked azt, amit.
először azt hittem, hogy csak demagógoskodsz, de aztán rájöttem, hogy simán hülye ostoba vagy.

" egy baz megyei jobbikos gyűlésen"
sokat jársz olyanra?

amúgy az meg van, hogy a Jobbik szavazói között vannak legnagyobb arányban felsőfokú végzettségűek?

vagy, hogy a 18-25 közötti felsőoktatásban résztvevő hallgatók többsége jobbikos, 1%ponttal verve a Fideszt?

a buta parasztok és nyuggerek aránya nálatok a legnagyobb.

BKV reszelő 2014.04.09. 19:32:10

@valódivélemények: Gyönyörűen talált, süllyedt. Nem kell magyarázkodni, nem kell a pártpropaganda statisztika.

v.hu.rs. 2014.04.10. 23:36:13

De sok rendes Magyar ember van itt rakáson!

A....szerb.... 2014.04.11. 02:33:23

Csak kerülnétek egyszer olyan helyzetbe mint amiben nekünk kell leélnünk az életünket.....
Itt Szerbiaban BÜDÖS MAGYARok vagyunk (ami megpecsétel a munkahelyen,szórakozóhelyen, sőt a mindennapokban) ha meg kimegyünk hőn áhitott hazánkba akkor meg BÜDÖS SZERBek... elmentek a büdös apátok retves faszára arra.....

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.11. 11:57:20

@v.hu.rs.: ez a zsindexes majomketrec tagjainak bősz rácsrázása, magyar ember onnan nem jön. Ezek itt szinte mind 'kiválasztott' származásúak, amire ráerősít hogy ezt is gondolják magukról. El kell olvasni bármely hozzászólásukat ill. jobb lenne talán hozzászarásnak mondani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.11. 22:28:19

kell. az ostobaság nem mentség.

persze szelíden kell hozzáállni a jóravaló emberekhez, lehet h csak az infója nincs meg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.11. 23:14:51

@Veridicus76: mert? mert te vérfideszes vagy horthystaként? tehát ostoba, mert a fidesz elhatárolódott a Horthytól, te ez téged nem igen zavar
orbán "majdnem beszervezettsége" se igen zavar.

így, ilyen ostobán, persze hogy nem zavar a 95.

ezek a szerencsétlenek, csak a duna tv-t látják, tudod h bálványos, tusványos meg minden izé, mind komcsi pénzből megy.

amúgy ők minek pofáznak bele a mi dolgunkba? nem is élnek itt, közük nincs a belpolitikához egyelőre.
most már én se tartom jó ötletnek ezt a szavazósdit, a sajátjukkal verjék a csalánt.
kettős állampolgárság, szavazat nélkül, amíg nincs nekik más tv, rádió

jó mondjuk én az itthoniaknak se tartom jó ötletnek a szavazósdit. lassan már nem is leszek demokrata, mert annyira ostobák az emberek. nem mintha olyan nagyon demokráciában élnénk.
azt mondom, 30 évig próbáljuk ki, hogy normál médiával, igazi vitákkal, kötelező műsorokkal a szavazók részére milyen, ha a 30 éves teszten megbukik a dolog, hülyék maradnak az emberek a szavazáson, akkor nincs értelme a demokráciának, és demokrátanak lenni.

www.kkbk.blog.hu/2013/12/25/valasz_puzsernak_hivjuk_vissza_a_kepviseloket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.11. 23:17:55

@G. Attila: nehogymár a "rasszizmus" legyen a baj, mikor a székelyek kizavarták a balhés cigányokat és felgyújtották a balhés cigányok házait

de az ivással, hőbörgéssel egyetértek.

lehel kürtje 2014.04.12. 14:52:51

@A....szerb....:

Igazából szerintem nem kellene azzal foglalkozni, hogy ki mit gondol rólad. Én is magyar vagyok, és nem különösebben érdekel, hogy most egyesek körében újra előjön a "ti nem vagytok magyarok" demagóg szöveg. Szabad vélemény nyílvánítás van. Ettől még nem leszünk kevésbé magyarok tőlük!

v.hu.rs. 2014.04.13. 15:26:08

Én nem szavaztam,másnak se kellett volna!
de az a pár nemtudomhány szavazat 1 csepp a tengerben!a szavazás végeredméyét csakis magatoknak köszönhetitek,Persze sokkal könnyebb ha van kit szidni

Nelu 2014.04.14. 22:12:18

@Venyigeszu: Így igaz! Pedig éppen eleget könyörögtünk nekik, hogy bírjanak a viszketegségükkel és maradjanak a fenekükön. Mi lett volna, ha mi annak idején megszavaztuk volna nekik a Ceausescut? Hőbörögtek volna. Persze úgy is lehet nézni, hogy a cca. 3 millió egykori magyarból eleinte 200000 akart szavazgatni és végül csak alig több 87000 tolta ide a képét, beleköpni a levesünkbe. A többinek kijár a köszönet.

gigacherry 2014.08.18. 18:51:35

@G. Attila: Már most is volt jelentősége, hiszen maga miniszterelnök mondta, hogy anélkül nem lett volna meg a kétharmad. Azt mondod, tetszik-nem tetszik, innentől fogva a Fidesz lesz hatalmon, mert a határon túliak megválasztják. Mi a lehetősége a határon belülieknek, akik ezzel nem értenek egyet? Elvándorolni? Behódolni? Mindent szó nélkül lenyelni? És meddig fog ez menni szerinted? Egy ideig még ki lehet cserélni az elvándorolt anyaországi magyarokat határon túliakra, de ha így lesz, hirtelen az áttelepültek is szembesülnek az itteni valósággal. Eljöhet majd a pillanat, amikor szabad, tiszta választásokat szeretne a sok feldühödt, kisemmizett ember. Itt most nem magamról beszélek, én nem vagyok az erőszak híve, de könnyen el tudom képzelni, hogy ennek az lesz a vége, hogy magyar magyarnak akarja majd kitekerni a nyakát.
Aki azt mondja, hogy a magyarországi magyarok közül is csak azok szavazzanak, akik fizetik az adót (tehát akik dolgoznak), azoknak azt tudom mondani, hogy az én fiam (aki nem dolgozik) szintén fizetni fogja a 27% ÁFÁ-t minden vásárlása után, és a magyarországi törvények fognak vonatkozni rá, míg a határon túliakra nem. A választás nem érzelmi, hanem politikai döntés, a megválasztott kormány által hozott törvények pedig nem egy nemzetre, hanem csak egy ország határain belül érvényesek. Ha a határon túliak közül sokan - ilyennel találkoztam már - az anyaországban élő magyarokkal úgy kommunikálnak, hogy "szavazok nálatok is, mert megtehetem, tessék lenyelni a békát, tetszett volna előbb gondolkozni" az nem kelt túl nagy szimpátiát az itt élők többségében. Gondoljunk csak bele, azok, akik annak idején "nem tetszettek gondolkodni" és hittek az egyik párt riogatásának, hogy a határon túliak majd megszavazzák nekünk a Fideszt, ha akarjuk, ha nem, azok most azt látják, hogy igaza volt annak, aki ezt mondta, és a miniszterelnök még büszke is arra, hogy így lett újra kétharmada. A magyar emberek sokat lenyelnek, de mindent ők sem. Amikor egyszer a népharag a kormány ellen fordul, félő, hogy olyanok is a feldühödt tömeg kereszttüzébe kerülnek majd, akik nem közvetlen okozói az ő nyomorúságuknak.

gigacherry 2014.08.18. 18:55:01

@A....szerb....: Én teljes mértékben megértelek, és számomra nem szerb vagy, hanem MAGYAR. Te megértesz engem, ha azt érem, hogy csak akkor szavazz itt, ha a döntésed következményét olyan formában kell a bőrödön érezned, mint az ország határain belül élőknek?

gigacherry 2014.08.18. 18:59:40

A cikk írójának feltenném a kérdést: Ha egy párt azt ígéri, hogy minden határainkon belül élő állampolgár jövedelméből elvesz tegyük fel 5%-ot, és odaadja a határainkon túl élőnek támogatásként, ők megszavazzák ezt, mi pedig fizetünk, mert nem tehetünk mást, az fair?
Ilyesmi persze nem történt eddig, olyasmi viszont igen, hogy az ő szavazatukkal szerzett kétharmad birtokában a kormányfőnk kijelentette, hogy számunkra egy Kínához, vagy Oroszországhoz hasonlatos államot hoz létre, ahol nem a jogaink lesznek a fontosak, hanem az ország sikeressége, ők pedig ennek tapsoltak. Ha az ő miniszterelnökük mondott volna ilyet, és mi tapsoltunk volna neki, az hogy esett volna? Nekünk csak egy állampolgárságunk van, máshova csak idegenként, bevándorlóként mehetünk, az országunk pedig lassan élhetetlenné válik...

Szúrófény 2014.10.04. 07:06:03

@Krisz11: Vákumos kalaptartók kora! Eszetlen, átvertek hozzászólók sora!

Önismereti tanfolyam, gyakorló ostobáknak

1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.
3. Minden ostoba meggyőződéses, és minden meggyőződéses ostoba! (2000 éves, Bölcsességek könyve írja! PÁRTOK VIDÉKE!)
4. Ne terheld magad ostobákkal. Aki nem ismeri fel Őket, vagy noha felismeri, nem tartja távol magától, maga is az.
5. Gyakori megbocsájtás az ostobát gazfickóvá teszi.
6. A sors ostobává teszi azt, akit el akar pusztítani.

NekemNemEzKell 2014.10.24. 09:58:19

@Venyigeszu: Tudod ez a gond: Nem, nem másik ház! Ugyan az a ház, csak legfeljebb a közösképviselő más!De a ház ugyan az!

Galebeb 2016.12.20. 19:56:51

@nagy frok: Lépjél ki. Senki nem tart vissza. De a magyarok jelentős többsége maradni akar. Javaslom É-Kóreát. baráti ország lehet.
süti beállítások módosítása