Ma, Magyarországon, 2012-ben bárki, bárkit következmények nélkül nácizhat le.

duck.jpgGyöngyösi Márton tegnapi felszólalásában megmutatta, hogyan lehet egy nagyon fontos és húsba vágó témát nyakon szúrni egy szerencsétlen és félreérthető teljesen egyértelmű elszólással.

Ha politikusnak áll az ember, akkor igenis gondolkozzon el a szavai jelentőségén.

Gyöngyösi Márton tegnapi felszólalása ugyanis így szólt:

Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Ehelyett azonban így kellett volna szólnia: a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan izraeli-magyar kettős állampolgárságú ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Pont. Nem zsidózunk, de nem is listázunk, ezt meghagyjuk a Moszadnak, és nem böffentünk magunk alá, ezt meghagyjuk Lenhardt Balázsnak. "Félreérthető" kijelentés, mondta Gyöngyösi, tegyük hozzá, hogy sajnos nem. Roppantul egyértelmű. Tagadni nem lehet, tompítani az esést talán még igen. Mondjuk egy kiadós elnézést kéréssel.

Azért is kár ezért, mert Gyöngyösi egy rendkívül fontos témát hozott fel. Magyarország vállalhatatlan külpolitikai egyoldalúságát, részrehajlását és megmagyarázhatatlan kiállását egy apartheid alapú katonaállam mellett, amelynek terrorháborúját messzemenőkig támogatta.

Erre azért ugranak

Persze Biszku Béla és a működő hálózatok országában megmozdul az arra fogékony média és segédcsapatai, a "mértéktartó" jobboldali sajtótól kezdve a legvéresszájúbb cionista blogig mindenki nácit lát, vagy akar láttatni. Kaján örömmel tehetjük hozzá, hogy Gyöngyösi akaratlanul is egy akolba terelte az egész mainstream, vagy magát annak tartó médiát.

Egészségükre. Lesz itt olyan sajtónyilatkozat dömping, flashmob, nemzetközi tiltakozás és ajvékolás, hogy még az iráni Jobbik fanok is belepirulnak a szégyenbe.

Gyöngyösi kijelentésére ráugró sajtó hozta a formáját. A Jobbklikk facebook üzenőfalán nácizza le az összes jobbikost, a DK egyenesen a - velük ellentétben - demokratikusan megválasztott Jobbik betiltását követeli, a Miért Cion nevű szennyblog pedig egyenesen Novák Előd, Vona Gábor és Gyöngyösi Márton akasztásáról álmodozik. A hitgyüli már náci utódpártról közleményezik, egy Koppány álnevű szerencsétlen pedig azt hiszi látott már nácit. Folytathatnánk a sort, napestig, a lényeg azonban így is látszik:

ma, Magyarországon, 2012-ben bárki bárkit büntetlenül nácizhat le. 

Erről nem születnek cikkek, nem lesz tiltakozási hullám, flashmob, nem retteg könnyes szemmel a szakértő a televízióban, a nemzetközi sajtó sem küld ide külön stábot.

Ma Gyöngyösi Márton a náci a magyar sajtó szerint. Holnap akár te is lehetsz az.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr614929502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2012.11.27. 15:31:14

Hát, ez elég béna volt, bravó...
Kár érte, mert egyrészt Gyöngyösi eddig egész jól lavírozott az ilyen témák kapcsán, másrészt most megint hónapokig ezt a baromságot kell majd hallgatnunk (ami persze nem lenne, ha nem lenne kettős az a szerencsétlen mérce, de ez rajtunk kívül sajnos úgyse érdekel senkit).

gabesz7004 2012.11.28. 08:39:51

Én már jó ideje ott tartok, hogy büszke vagyok ha lenáciznak, vagy fasisztának neveznek, pedig egyszerűen csak Magyar vagyok. Ostobal (sic) oldal. :)
Annyit azért hozzátennék, hogy semmi sem véletlen. Sem az időzítés, sem az "elszólás"!

cskraoly 2012.11.28. 10:28:48

Erre szoktam azt mondani, hogy addig örüljenek, amíg nem vagyok fasiszta vagy náci, mert azt észre fogják venni...

msdng · http://barikad.hu 2012.11.28. 10:46:47

Amikor elvitték a nácikat nem szóltam, mert nem voltam náci. Amikor elvitték a nemzeti radikálisokat nem szóltam mert nem voltam nemzeti radikális. Amikor elvitték a többi nemzeti érzelműeket nem szóltam, mert nem voltam nemzeti érzelmű. Amikor elvitték az újbalosokat nem szóltam, mert nem voltam újbalos. Amikor elvitték a zeitgeist-hívõket és hasonló alterglobosokat nem szóltam, mert nem voltam egyik sem. Most, amikor értem jönnek, már nincs aki szóljon értem.

trabant 2012.11.28. 19:05:46

@gabesz7004:
"Annyit azért hozzátennék, hogy semmi sem véletlen. Sem az időzítés, sem az "elszólás"!"

Így van, hárompárti szervezett akció volt. Aznap észrevétlenül megszavazták a regisztrációval megspékelt Választási törvényt, de Gyöngyösi kiszólása miatt a sajtó észre sem vette a hétmérföldes választói jogkorlátozást.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.28. 21:58:42

Én a szerző helyében kiemeltem volna, hogy ha a Jobbik ennek kapcsán jól tudja tematizálni a dolgot(gyurcsány, vadai, + a fideszes csillagosok, "összeállt a cion-koala"), akkor ez még szavazatokat is hozhat nekik -ugyan nem valami sokat, de ez lényegtelen.

A lényeg, hogy lehet ezzel játszani.
a fidinél most stumpfbandi lett a fő verőember ez is taktika egyébként: még régebben írt egy úgy-ahogy kritikus cikket orbánról. Most ezzel kompenzál. Úgy kritizálhatod a főnököt egy kicsikét, ha közben full lendülettel ütöd-rúgod a jobbikot. így a főnök max. kicsit összehúzza a szemöldökét, így nem jön érted a fekete autó (=rúgnak ki páros lábbal)...

persze ettől még a nácizást bőven fölírjuk neki. emlékezni fogunk rá még akkor is, amikor a fityesz már rég a pöce alján lesz... ő meg munka nélkül:)
Én majd akarok neki egyszer alamizsnát dobni. (Van pár megmaradt 1 és kétforintosom:)

Dzsentrisvihák 2012.11.29. 08:31:08

Azért az eléggé sci-fi kategória, hogy azért "kellett" ez a történet, hogy ne a választási regisztrációval foglalkozzon a közvélemény...
Azon már hónapok óta pörgött mindenki, akinek ez valamiért hatalmas gondot okoz. Én speciel nem érzem a "szent demokrácia" lábbal tiprásának. Akinek nincs összesen 15 perce (5 regisztrálni, 10 szavazni), az ne akarjon magának választójogot. Orbitális műhiszti az egész.
Ráadásul a nemzeti radikálisoknak még jó is lesz, hiszen mi vagyunk az egyik legfegyelmezettebb szavazóbázis, a többségünk úgyis regisztrál, az meg valahogy nem tud meghatni, hogy a komcsi nyugdíjasok, vagy a cigók így már nem mennek majd olyan hévvel szavazni... Az egyetlen gáz ennek kapcsán az lenne, ha valamiért fordítva alakulnának a dolgok (egyes netes hangadók nagyon rajta vannak).

Szúrófény 2014.12.29. 11:07:57

@gabesz7004: Nyelvében él a nemzet? (Szent királyunk áldásos bölcsessége nyomán! Legfeljebb!)

Magyarul beszél, gyakran sehogy máshogy. Neve román, sváb, vagy tót! Aszerint, hogy apja mi vót! Kettős keresztnevű, (A vezetéknév is keresztnév, gyengébbek kedvéért) vagy rubint, gyémánt, átverés gyanánt! Jött a szakadt, elűzött, kocsmát bérelt, harminc év, hamar milliomos lett! Később bankár, vagy gyáros, képvisel ő, politikus, miniszter akár, (milyen kár! Rákosi, Kádár,) mindenképp káros, tisztessége sáros
Valóban Magyarország?

Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
1956 4000 páncélos hívása, lóháton helyett, lánctalpon!
Petőfi jóslata (ahogy megvalósult)

Petőfi jóslata nagyon "bejött"! "Ha a nép uralkodni fog az irodalomban, közel áll ahhoz, hogy a politikában is uralkodjék!" Írta Arany Jánosnak a Toldi születésekor! Ma már tudjuk, hogy Toldi, maga Arany, az elnyomott, kis létbe kényszeríttet, ámde hatalmas erejű hős, maga a nép!
Mára beteljesült! Csak nem szereplőként, hanem az "alkotókként” irodalmat „hamisítók” uralkodnak az irodalomban, politikában! 2014. október 25.
süti beállítások módosítása