Blogger legyen a talpán, aki az elmúlt napok fénysebességgel változó tandíj-frontján kiigazodik. De, hát azért firkász az ember, hogy legalább megpróbálja. Egy a napnál is világosabb: át akarnak verni minket. A kormány – és az ellene tüntetők egy része is.

rodolfo_0.preview.jpgOrbán Viktor ezoterikus megvilágosodása az Ötkertben az elmúlt húsz esztendő legextrémebb politikai pillanatai közé tartozik. A Kádár elvtárs KISZ-esek körében eltöltött legszebb pillanatait idéző megbeszélés után a kormányfő hirtelen úgy döntött: nem az a baj a keretszámokkal, hogy túl alacsonyan határozták meg őket – hanem az, hogy egyáltalán léteznek. Nosza, töröljük el őket, döntsön csak és kizárólag a teljesítmény, s aki eléri a megszabott ponthatárt, az mind kerüljön be az egyetemre!

A miniszterelnök pár perces videón világgá kürtölt látomását másnap Balog Zoltán konkretizálta, akitől megtudhattuk, hogy, aki diplomát szerez, és kifejezi szándékát, hogy itthon szeretne dolgozni, az állami pénzen tanulhat. A helyzet az, hogy ez így első blikkre meglehetősen korrekt megoldásnak tűnik. De másodikra azért észrevenni néhány veszélyes hajszálrepedést a nemzeti oktatásbéke készülő márványszobrán.

Az már Balog expozéjában is megütötte a fülemet, hogy az államtitkár kifejezetten hangsúlyozta: az itthoni munkavállalás tekintetében a „szándék” a fontos kifejezés. Vagyis a hallgatói szerződés nemes célokkal és hazafias lózungok áradatával beharangozott, de valójában az elvándorlást csak még inkább erősítő intézményén változtatni szeretnének. De lehetőleg úgy, hogy az ordító kudarcot ne kelljen bevallani. Ez még nem is volna olyan nagy baj, elvégre a kormányzatnak a hibák kijavítása és nem a feltétlenül a beismerése a feladata. Van ennél nagyobb gond is.

Oszt' Mibű'?

Nevezetesen a politikusok mumuskérdése: oszt’ mibű’? A költségvetéshez benyújtott módosító indítvány ugyanis csak a keretszámok eltörlését és a ponthatárokra épülő új rendszer bevezetését tartalmazza. A felsőoktatás finanszírozására szánt keretet egy fillérrel sem emeli meg. Persze erre a lépésre a jövőben még sor kerülhet – csakhogy ehhez a büdzsét tollba mondó EU-nak és IMF-nek is lesz egy-két szava. Értsd: ha mégse mennek bele, kiválóan áthárítható rájuk a felelősség. Orbán párás szemmel kiállhat a nyilvánosság elé, kitárhatja a karját, és közölheti: ő megpróbálta, de „odafenn” nem engedik. (Kádár harminc éven át játszotta ezt a játékot Moszkvával – most miért ne venné be ugyanezt Kádár népe?)

De mi lesz akkor, ha a minimális ponthatárt többen érik el, mint a kormány által tervezett és a költségvetésbe beépített keretszámok? Nos, az valóban kínos lenne, de a benyújtott módosító erre is biztosít egy ügyes kiskaput. A korábbi szabályozás ugyanis rögzítette, hogy a felvételhez szükséges pontok számát a felvételit megelőző évben ki kell hirdetni. Az új jogszabály szerint azonban elég a felvételi évében. És, most figyeljük nagyon a bűvész kezét: a miniszter így a jelentkezések és a jelentkezők pontszámainak ismeretében állapítja majd meg az államilag finanszírozott képzéshez szükséges minimum ponthatárt. Mondjuk úgy, hogy a feltételeknek épp 10.480 ember feleljen meg…

Ki kit vezet (meg)?

Mielőtt azonban jogos felháborodásunktól hajtva rohannánk tovább tüntetni - érdemes egy pillantást vetni a demonstrációk szervezőire is. A - valamilyen titokzatos felhatalmazással bírva - a "középiskolások és hallgatók" nevében Orbánnak videóüzenetben válaszoló Humán Platform tegnap esti megmozdulása például igen tanulságos volt.

Szórólapokon is terjesztett 25 pontjukba a tandíjmentes felsőoktatás célkitűzése mellé hogy-hogy nem becsúszott a hit-és erkölcstan eltörlése is a gimnáziumokban. A kereszténygyűlölő Galilei-kör, és a szélsőbalos népi kollégisták legveretesebb vallásellenes kirohanásait idéző követelés alapján talán politológiai phd fokozat nélkül is belőhetjük e nagyonfüggetlen és nagyoncivil szervezet helyét a hazai közéleti sakktáblán. Az pedig már az ifjú radikál-libsik erkölcsi szintjét mutatja, hogy ezt a 25 pontot - amelyből 20-nak még érintőlegesen sincs köze a felsőoktatáshoz - képesek lettek volna beolvastatni a Bródy Sándor utcába vezetett fiatalokkal. Akiknek a 99%-a minden bizonnyal nem olvasta, vagy nem olvasta végig ezt a hardcore politikai követelés listát.

S közben azért ne feledjük el: a Humán Platformmal kéz a kézben tüntető Hallgató Hálózat volt az, amely az elmúlt egy hétben a leghangosabban protestált az egyetemista tiltakozás "átpolitizálása ellen". Az ő ifjú inkvizítoraik ordították teli torokból a jobbikos képviselők láttán, hogy "nácik haza", az ő aktivistáik spamelték tele a Facebook-ot azzal, hogy párt ifjúsági tagozata "rátelepedik" a tüntetésre.

A HaHa-ról egyébként egy pozitívumot mindenképp le kell szögeznünk: a demonstrációk szervezői közül messze ők kommunikálnak a legjobban. (Sajnos a legitim egyetemista szervezetnél, a HÖOK-nál is jobban.) Azonban ez sem teljesen véletlen. A szervezetet saját bevallásuk szerint is egy külön stáb segíti ezen a téren.

haha.png



Az XKK csoport eddig menedzselt projektjeinek listáján végigtekintve két dolog egyből leszűrhető: egyrészt itt egy vérprofi társaságról van szó - másrészt ez bizony egy virtigli belpesti ultraliberális gittegylet. Soraikat erősíti többek közt a Népszabinál, a Klubrádióban és a Hírszerzőnél edződött Varró Szivia és a veterán magyargyűlölő Horváth Aladár harcostársa, a csalásért elítélt Dancs Mihály "roma polgárjogi aktivista".

Szóval, kedves magyar egyetemista, piszkosul át akarnak téged verni. Jobbról is, meg balról is - a kormány is, meg azok egy része is, akik ellene hívnak tüntetni. Most akkor micsinájjak? - kérdezheti az egyszeri fiatal, aki nem akar milliókat fizetni, hogy tanulhasson, de nem akar piszkos politikai játszmák sakktábláján paraszt lenni sem.

Nos, a helyzet az, hogy a kormánnyal muszáj lesz leülni tárgyalni, mert egyelőre egyedül ők vannak valódi döntési helyzetben. Ugyanakkor meg muszáj lesz tovább tüntetni is, mert a hazai politikai elit már számtalanszor bizonyította: csak és kizárólag az erő nyelvén ért. A lényeg, hogy se a minisztereknek, se az önjelölt diákvezéreknek ne a száját figyeljük.

Csak a kezüket - mert csalnak...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr84971108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak a kezüket figyeljétek! 2012.12.19. 12:15:02

Mielőtt jogos felháborodásunktól hajtva rohannánk tovább tüntetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.19. 12:26:32

Alapos meglátások. Én még hozzátenném, hogy a Hallgatói Hálózat (HaHá) neve eléggé egybecseng a Haza És Haladással (HaHa).

Nem tudom szándékos vagy véletlen az egybeesés, mindenesetre ebben az országban már dőltek el úgy dolgok, hogy a név szó szerint _félre_vezette_ az embereket.

Gondolhatunk itt a "rendvédelmi dolgozók" korkedvezményes nyugdíjának elvételére, amivel kapcsolatban kapásból, mindenki, azonnal a rendŐRökre gondolt. pedig a "rendvédelmi" alatt szerepeltek a mentősök, tűzoltók, határőrök, vámosok stb. És így beindult a gyűlöletpropaganda, hogy "hol voltak 2006-ban"... a mentős, tűzoltó, határőr hol volt 2006-ban?....

Hozzáteszem egy rendőrért sem fáj a szívem, de a "2006-ozás" egyszerűen igaztalan az összes többivel szemben, akik nagy valószínűséggel többségben voltak a rendőrökkel szemben, értsd: több a mentős, tűzoltó, határőr, katona, mint a rendőr, akit ez érintett. És ez "kissé" átalakítja az egész helyzetet.

A hasonlat alapján tehát például nagyon sajnálatos lenne, ha a HaHá valójában és végsősoron a HaHa-nak "csapná a szelet", azáltal hogy a két név egybemosódik, és a Hahá eredményeit a Haha eredményeivel azonosítják.
Mégegyszer: nem tudom hogy ez véletlen, vagy ügyes propaganda-akció, és annyira nem is érdekel. Ami érdekel, hogy kurva sürgősen fel kell (kéne) számolni.
Vagy legalább minél több ember figyelmét fölhívni erre.

A másik: az ilyen civil megmozdulásoknál mindig ott tenyésznek a különböző libsik, ez sajnálatos velejáró. mindenesetre ha készek megbuktatni a kormányt, akkor akár a "faltörő kos" ill. a hasznos idióták szerepét is betölthetik, mely folyamat végén a nemzeti jobboldal veheti át a hatalmat.

(egyébként Az ábrahám-gyerek tuti cinkes. igazi agitátor-ivadék.)

Egyelőre úgy néz ki a kormánynak nincs hatékony ellenszere a "diáklázadás" ellen. Illetve csak a jól megszokott régi recept: "majd megunnyák oszt hazamennek" ami végső soron ki tudja akár még működhet is, különösen ha januárban beköszönt egy-két jóféle nap, amikor mínusz 10-20 fok alá süllyed a hőmérő. (múlt évben pl. volt ilyen)

Egy kis aktuálpolitika:
Orbán ott követte el a stratégiai (nem taktikai, stratégiai, ebből már nem tud jól kijönni sehogy) hibát, hogy túl hamar és túl látványosan dobta be a törölközőt, amin persze az érintettek vérszemet kaptak. Ki gondolta volna, orbánt rutinosabb politikusnak gondolná az ember, bár lehet hogy a gyógyszerek már teljesen szétszedték az agyát.

Egy biztos és ebben a teljes ellenzék egyetért: addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

Egyelőre jó felé haladunk. Aztán majd meglátjuk.

Dzsentrisvihák 2012.12.19. 16:06:07

@Schwerer Gustav:

"sajnálatos lenne" - Sajnálatos az már eléggé így is. Ezek a kretének ugyanis nem csak névben hasonlítanak a libsikhez, ők maguk azok. Úgy civilek, ahogy Novák Előd bantunigger (mert nehéz nem látni a kikandikáló lólábat, amikor E2014/Milla pólós hülyegyerekek kezdenek fröcsögő nácizásba, illetve "Ne hagyjuk, hogy ránk telepedjen a politika!" rigmusokba, ha netán jobbikosokat, vagy Jobbik IT-seket látnak...).

"mely folyamat végén a nemzeti jobboldal veheti át a hatalmat" - Sajnos a dolgok nem efelé tendálnak. Ebből a cirkuszból eddig egyedül sajnos pont a baloldal profitált. (Én már ott tartok, hogy a tömeg egy részének igenis adnék némi 2006-os nosztalgiaélményt...)

Egyébként beszédes a tárgyalások egyoldalú felmondása is, hiszen ezzel semmit nem fog elérni a diákság, csak a további öncélú hupákolásnak nyitnak teret.
De jól látható, hogy egyesek nem is akarnak megegyezni, sőt, minél több/nagyobb tüntetést akarnak kiprovokálni, nyilván kormánybuktató/Fidesz-amortizáló céllal (félreértés ne essék, nem őket védem, de ez biza nekünk se tesz jót). Ehhez pedig szívesen asszisztál a diákság azon rétege, akinek kapóra jön, hogy pont vizsgaidőszakban/év végi dolgozatdömpingben lehet ilyenekkel szórakozni, hiszen addig se kell tanulni...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.19. 23:28:23

@Dzsentrisvihák: "Sajnos a dolgok nem efelé tendálnak."

Itt azt kell észrevenni, hogyha netán alibsik "átvennék a hatalmat", így vagy úgy, akkor egy kis idő kell, amíg "berendezkednek" a frissen elfoglalt pozícióikban.

Ezt az időszakot kell kihasználni, mozgósítani a nemzeti oldalt, és elsöpörni a mocskos szemét bandát. Amíg még friss a dolog.

Dzsentrisvihák 2012.12.20. 11:12:41

@Schwerer Gustav:

Ezzel csak az a baj, hogy nem így működik. Ha ennyi lenne az egész, akkor már rég mi ülnénk pozícióban.
A hatalomátvétel esetében sem arra kell gondolni, hogy majd ezek az utcáról megdöntik a kormányt, ugyan!
Ha 2014-ig elegendő embernek mossák át az agyát, akkor ők majd a szavazófülkében fognak büntetni. És mivel a Fidesz azzal, hogy szavakban a nemzeti értékek és jobboldali világnézet szimbólumai mentén politizál, ergo ezekből ábrándítja ki, ezek ellen hangolja az embereket, teljesen ellehetetlenít egy jobboldali fordulatot. Azaz a radikáljobb nem fog tudni azzal előzni, hogy ő valóban a nemzet érdekeit képviselné, illetve visszahelyezné méltó jogaiba a nemzeti múltat és jelképeit. Addigra a megvezetett, Orbán-gyűlöletbe hajszolt többség már újra a komcsikat fogja visszakívánni, és a vetésforgó logikája nem változik semmit.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.20. 22:45:03

@Dzsentrisvihák: "És mivel a Fidesz azzal, hogy szavakban a nemzeti értékek és jobboldali világnézet szimbólumai mentén politizál, ergo ezekből ábrándítja ki, ezek ellen hangolja az embereket, teljesen ellehetetlenít egy jobboldali fordulatot. "

Amit mondasz, a 2010 előtti rendszerben tökéletes értelme van.

De alábecsülöd annak jelentőségét, hogy a médiahatósággal kicsavarták a komcsik kezéből a politikai véleménymonopóliumot.

Besavanyodott kálmán olgika és társai a szektATV-n pedig kevesek az üdvösséghez. Bajnai is itt kúrta el: azt hitte (gondolom én), hogy majd naponta hívják be exkluzív interjúra a telavív2-be meg a retekklubba. Hát a nagy bides lópikulát.

A magyar olyan, hogy sose a saját feje után megy, mindig kell aki megmondja neki. Ha nincs ballib politikai vélemény, akkor nincs aki megmondja a magyar embernek, hogy a "patással" mit kéne kezdeni.

Hihetetlen, hogy ezt milyen kevesen veszitek észre.

gyurcsányt behívták a retekklubba, telavív2-be 2010 óta? NEM.
bajnait behívták ezen tévékbe? NEM.
egyedül kálmán olgikánál basszák a rezet hébe-hóba. Hányan nézik a szektástévét? max. pár százezren, és akkor roppantul nagyvonalú és jóindulatú voltam.

Úgy teszel, mintha nem olvastad volna el a cikkeimet, amiket írtam, bazz! :)
keresd vissza a blogomon! együtt 2014, I. rész!
bajnai, kurcsány, meseházi stb üzenete egyszerűen NEM JUT EL az emberekhez!
Ennyire kurvára bonyolult, vágod?!

S.F. · http://tinyurl.com/6o2cb3a 2012.12.21. 00:02:49

Igen, a Fidesz arra tökéletesen jó hogy egyfajta puffert képez, a legrosszabb társaság hatalomba való visszatérését megakadályozza., igen sokan támogatják akiknek a Jobbik már (még?9 túl sok.

Dzsentrisvihák 2012.12.21. 08:43:34

@Schwerer Gustav:

Értem én ezt, csak nem értek vele egyet, ilyen egyszerű :)
Van egy rendkívül okos mondás, amit mindig és mindenkor szem előtt kell tartani, ha a magyar politikai életről értekezik az ember: "Sohase becsüld alá a hülyeség hatalmát!"
A komcsiknak nem kell ahhoz minden áldott nap bent babazsúrozni a tévében, hogy a sok kretén még mindig a szíve csücskében dédelgesse emléküket. (Vigyázó szemünket azokra az önkormányzati választásokra vessük, ahol a ballibák nyertek!)
Ha megnézed, a Jobbik se kap valami hatalmas médiafelületet, mégis létezik és küzd.
"Dehát az a net miatt van!" - mondhatnánk, és igazunk lenne, csak van egy ici-pici probléma, kezdjük bukni a világhálót a balosokkal szemben.
Akkor most nézzük a bármilyen médiapiac örök igazságának tételét: pénz + sok pénz + még több pénz + általunk eddig nem nagyon használt médiafelület + felénk lejtő médiaszabályozás (ld. Fidesz-féle netcenzúra, ami egyértelműen a Jobbik ellen irányul) = ne aggódjunk, lesz itt kommunikációs csatorna és fröcsögési lehetőség, dögivel.
Plusz ne feledjük, hogy a régi beidegződések sok esetben nem kihalnak az emberekből, hanem max. velük együtt halnak ki. Ergo, aki itt 2014-ben büntetni akarja a Fideszt (márpedig sokan lesznek), az reflexből mind a szocikra fogja húzni az X-et (legalábbis előbb, mint a "nácikra"). Így működött húsz évig a vetésforgó, csettintésre nem fog változni a dinamikája (ugyanis ez a felállás van beépülve az állampolgárok agyába, ott pedig az dominál, ami elsőként került oda). Legalábbis amit most tesznek azért, hogy tényleg megváltozzon, az édeskevés (mind a Fidesz, mind a Jobbik részéről; pláne, hogy a Fidesz a szocikat akarja magának ellenfélnek, tehát őket hagyja mocorogni).
Nagyon szépen kiolvasható a jelekből, hogy itt nem a Jobbiknak áll a zászló, még akkor is, ha jelenleg mi vagyunk a legnépszerűbb ellenzéki párt (külön figyelmet érdemel, hogy az 50% bizonytalan többsége balos preferenciákkal bír, ami, ha sikerül őket mobilizálniuk, nagy valószínűséggel el is fogja dönteni a kérdést): barikad.hu/a_jobbik_a_legerosebb_ellenzeki_part-20121220
Vegyük hozzá, hogy a diákságot épp most szerzik meg maguknak, szinte teljes egészében (persze a "politikasemlegesség" magasztos égisze alatt...), aki pedig abban bízik, hogy majd a határon túli magyarok hatalmon tartják a Fideszt, vagy oda segítik a Jobbikot, azoknak ajánlom tanulmányozásra az elmúlt évek szlovákiai, szerbiai és romániai választásait...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.21. 11:54:44

@Dzsentrisvihák:

"Sohase becsüld alá a hülyeség hatalmát!"

-ez egy szólásmondás, (A "Blöff" c. filmből:))) az ilyenekkel az baj, hogy bármit -és annak ellenkezőjét is - be lehet bizonyítani vele.

Lásd: "Lassan járj, tovább érsz" vs. "Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra". Melyik az "igaz"? Abszolút érvényben EGYIK SEM.

Tehát a nagysikerű közmondásod a papírkosárban landol, annál is inkább, mert mindenféle érv, magyarázat hiányzik mögüle. Ugyanis önmagában a mondásod azt jelntené, hogy szinte bármikor, bármilyen helyzetben a hülyeség uralkodik. Szerintem azért ez mégsincs így, különben már ősember-korunkban agyonvertük volna egymást bunkókkal.

"Akkor most nézzük a bármilyen médiapiac örök igazságának tételét: pénz + sok pénz + még több pénz + általunk eddig nem nagyon használt médiafelület + felénk lejtő médiaszabályozás (ld. Fidesz-féle netcenzúra, ami egyértelműen a Jobbik ellen irányul) = ne aggódjunk, lesz itt kommunikációs csatorna és fröcsögési lehetőség, dögivel."

Hiába van pénz, ha van egy médiaszabályozó testület, mely bármilyen _tévés_ fideszellenes kirohanásra válaszul a szart is kibünteti az adott csatornából. Biztos nehéz fölfogni, hogy a Médiahatóságnak pontosan és egyértelműen EZ A FELADATA. Maradnak a rádiók, újságok, szórólapok, plakátok (mint üzenet-hordozó felületek).
Vegyük őket sorra.

rádiók- nyilván ide is elér a Médiahatóság keze, lásd a klubrádió körüli hercehurca (amiben persze maga a klubrádió a leghibásabb)...

újságok- a bulvár az bulvár marad, egy-két kiskegyedben, vagy playboyban megjelent bajnai-interjútól még minden marad a régiben.... a népszabit, népszarát stb meg ezután is csak kevesebben fogják olvasni (mint a nyomtatott sajtó egészét úgy en bloc, ez a nemzetközi trend egyébként, a zinternyet kerül előtérbe)

plakátok, szórólapok -önmagukban kevesek az üdvösséghez, pár hangzatos szlogenen kívül nem fér ki rájuk több, ja és a magyar kiábrándult lett és cinikus, már nem hiszi el, hogy aranyból lesznek az uccák meg kolbászból a kerítés, bárki is kerül hatalomra...(valami kvk szerint a lakosság 80%-a szerint itt az elkövetkezendő években csak rosszabb lesz, akárki kerül kormányra)...

"kezdjük bukni a világhálót a balosokkal szemben."
Alátámasztandó állítás, ennek híján a levegőben lóg...

Végsősoron egy dologgal lehet VÁLASZTÁST nyerni: A POZITÍV MONDANIVALÓVAL.

Az összes többi mese. a gyűlöletkampányok korszaka lejárt. a legutolsó gyűlöletkampány ez a "rendvédelmis" baromság volt, de az is csak a névhasonlóság miatt.

Ideje lenne végre felébredni a "shell-shockból" és rohamra indulni az ellenséges lövészárok felé.

"The only thing to fear is fear itself"
Franlin Delano Roosevelt

Ennyi.

Dzsentrisvihák 2012.12.21. 12:54:32

@Schwerer Gustav:

Hát, érvnek ott van mögötte az elmúlt 22 év, annál vaskosabb most így hirtelen nem jut eszembe. (Az emberek többsége rosszul tájékozott, közönyös, funkcionális, vagy tényleges analfabéta, esetleg egyszerűen hülye, ezzel nincs mit vitatkozni, ez van.)

Én az internetre értettem a levezetést, arra startoltak most rá a balos kreatív, ill. felforgató csapatok.
Mert itt azt pattog a Médiatanács, amit és ahogy jólesik, kb. le van tojva, és erre kommunistáék is kezdenek rájönni. (Nagyrészt a Jobbik sikerei láttán.)
Meg Fideszék is, akik - mivel nem tudnak hatékonyan belépni erre a színtérre - nemsokára netcenzúrával óhajtanak válaszolni a problémára, de ott is csak úgy, hogy az a Jobbiknak fájjon (pl.: Kuruc tervezett elhallgattatása).

De ha már Médiatanács, Szalai Annamária testületénél eddig egy nyaktól lefelé amputált kertitörpe is hatékonyabban végezte volna a munkáját. Hányszor bírságolták szarrá a folyamatosan fröcskölődő, hazudozó, ferdítgető írott, rádiós, vagy televíziós sajtót (mindegyik az ő hatáskörük)? A Klubrádiós visonyálás óta lapítanak, mint az a bizonyos a gazban...

Még egyszer aláhúzom, a Fidesz az MSZP-t építgeti, őt szánja ellenfélnek a következő választásokra, ergo neki ad mozgásteret, sőt, még pumpálja is egy kicsit. Csak hogy ne a Jobbik erősödjön meg, és üsse ki őt a jobboldalon a nyeregből. Viszont ebbe az ország is bele fog bukni, nem csak ők.

A neten pedig igenis kezdünk lépéshátrányba kerülni. Aki figyeli a tendenciákat, az látja, hogy a balos vélemények kezdenek uralkodóvá válni, elsősorban a közösségi médiában, ill. a blogokon. Az ő véleményvezéreik a leghangosabbak, sőt tovább mennék, nekik vannak véleményvezéreik, nekünk nincsenek. Mert senki sem vállalja föl.
Minden a baloldali spamekkel van tele, a lehető legváltozatosabb formában és minden tartalomtípusban. Különösen nagy arányban igaz ez a fizetett felületekre, de ne félj, az SZDSZ-es bérkommentelő hálózat sem tűnt el nyomtalanul.
Míg a saját fórumainkon minimalizálódott az aktivitás, annak nagyját is a belharc teszi ki, ami csak apátiát és passzivitást szül.

"Ideje lenne végre felébredni a "shell-shockból" és rohamra indulni az ellenséges lövészárok felé." - Tény. Tesszük? Nem. Itt a hiba. Oda lett a nemzeti radikális proaktivitás, ebben bizony most a ballibek előrébb járnak. Nagyon sürgősen kellene egy "tavaszi ébredés"...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.21. 14:19:31

@Dzsentrisvihák: Csak röviden mert sem az időmet nem akarom elkúrni, sem az agyam fölkúrni:

számos alkalommal leírtam, hogy ez a fidmszp jin-jang mitől és miért bukott meg. Hiába elmúlthúszévezel, pontosan leírtam ez mitől bukott meg.

A balos kommnenterek és véleményvezérek kinyalhatják. Kire fognak ezek szavazni: az lmp-re, dk-ra (gyurcsány), bajnaira, meseházira? mert a "rohadtorbán" már kurvára kevés lesz, x-et pedig továbbra is egy pártra lehet húzni 2014-ben.

(Mielőtt még azzal jönnél, hogy "majd jól összeállnak":
torokgaborelemez.blog.hu/2012/12/08/hv_ki_a_gyava_nyul
14:24::36-os hsz-em, amely bizonyítja, hogy választások _előtt_ biztosan nem állnak össze)

tehát akárhogy agitálnak a komisszárok, nincs egységfront, ami mögé be lehetne állni.

"Ideje lenne végre felébredni a "shell-shockból" és rohamra indulni az ellenséges lövészárok felé." - Tény. Tesszük?"

Én teszem. És Te?

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2012.12.21. 15:34:10

Köszi. Nagyon jó írás, és a hozzászólások is átlag felettiek nagyságrendekkel.
Hetesi Zsolt nézettsége nagyon lassan nő
youtu.be/LCcn95mVehM
Hogy mikor kezdődik az utolsó óra? A kvantumfizikusok társadalmi elemzéseire szerintem érdemes nagyon figyelni.

Dzsentrisvihák 2012.12.21. 16:41:02

@Schwerer Gustav:

Oké, látom ebben nagyon nem vagyunk egy platformon, de nem baj, nem kell mindig egyetérteni.

Én továbbra is óvatosságra intenék, mind a protesthangulat becsatornázódását, mind a nagy népfrontos összeborulás lehetőségét illetően.

Utóbbival kapcsolatban szerintem te túlontúl is optimista vagy, de őszintén kívánom, hogy neked legyen igazad és tényleg ne jöjjön össze nekik ez a manőver.

Ami a médiát és a gyűlöletkampányokat illeti, valóban, csak a sárdobálás nem lesz elég, ezt én is így látom. De sajnos nem csak én, hanem a komcsik is. Nem véletlen, hogy most egy alapvetően pozitív ügyre telepedtek rá, azt térítik el a saját malmukra (ehhez mindig is nagyon értettek...). Az ő embereik tetszelegnek most megmentő szerepben, és a jövő óvó-féltő védelmezőiként. A politikailag kevésbé tudatos fiatalság pedig kajálja ezerrel.*

Pedig ez a mi feladatunk lenne, nekünk kellene fölmutatni egy olyan alternatívát, ami reménnyel, hittel töltheti el az embereket. Figyeljenek fel rá, legyen igényük rá, vágyják, és legyenek hajlandóak tenni érte. Ezt kéne elérnünk, ehhez pedig el kellene mesélnünk azt a szebb jövőt, amit el akarunk hozni.

Csak ehhez az is kell, hogy mi magunk tudjuk, mit is akarunk.
Én a magam szerény eszközeivel elég régóta teszek ezért, azt viszont nem tagadom, hogy már kezdek kicsit belefáradni, úgyhogy nem mindig vagyok rózsásan optimista, ha nem baj...

*(Persze emellett már a nehéztüzérséget is szerelik összefelé, lásd Ron Werber újbóli fölbukkanását. Az anyázásra pedig sajnos ebben az országban mindig elég nagy volt a kereslet, sokaknak ez a mindennapi szellemi betevőjük.)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.21. 19:51:37

@Dzsentrisvihák: félni-rettegni, nem kerül semmibe Azt bárki tudja. "Nem kunszt."

És most direkt nem fogok jópofizni, ugyanis ezen beállítódás, az oktalan és alaptalan rettegés legnagyobb baj a mi oldalunkon.

Azért oktalan és azért alaptalan, mert a blogomon
menekulttabor.blog.hu/2012/11/10/egyutt_2014_i_resz
valamint
menekulttabor.blog.hu/2012/11/12/egyutt_2014_ii_resz_a_3_feju_sarkany

részletesen, érvekkel alátámasztva kifejtettem gondolataimat.

pusztán annyit kéne tenned, hogy ezekre sorban válaszolsz. De ehelyett csak elmúlthuszévezel, meg rettegsz.

"Persze emellett már a nehéztüzérséget is szerelik összefelé, lásd Ron Werber újbóli fölbukkanását. Az anyázásra pedig sajnos ebben az országban mindig elég nagy volt a kereslet, sokaknak ez a mindennapi szellemi betevőjük"

HÚHA! Valóban? Jön Ron Werber, mindenki meneküljön, amerre lát!!!!

(Ennyire félsz egy koszos zsidótól?)

Érzelmi alapon "gondolkodsz", elsüllyedsz a búsuló betyár mentalitásban. Miattad is tart itt ez az ország.

"te túlontúl is optimista vagy"

lónak a büdös faszát. soha a kibaszott életemben nem voltam optimista, pont hogy borúlátó voltam mindig is. Épp a józan ész fegyverével sikerült talán a "realista" szintre fölküzdenem magam, bár amint a mellékelt ábra mutatja, ez rajtam kívül nem mindenkinek sikerült.

Dzsentrisvihák 2012.12.21. 23:56:53

@Schwerer Gustav:

Tételes cáfolatra vágysz? Legyen (bár ha nem haragszol, nem fogok lemenni erre a trágár színvonalra).

Együtt 2014. - I. rész:

1.Kérdés:

Hibás az alap kiindulómodelled, így téves a végkövetkeztetés.

"a negatív érvek csak akkor hatásosak, amikor teljes és totális médiajelenlét van mögöttük" - Nem így van. A negatív érvekhez, vagy még inkább a rágalmazáshoz még csak hagyományos médiajelenlét sem szükséges. Elegendő pl. a suttogópropaganda, a negatív szájreklám. Ehhez csupán humán hálózat kell, melyben az ember a médium, a kommunikációs eszköz pedig a vírusmarketing.
Az MSZP-nek van a baloldalon a leghatékonyabb és legkiterjedtebb ilyen jellegű logisztikai bázisa. Azért bukott az SZDSZ, azért nem erősödött meg az LMP, vagy az E2014, mert ez nem áll(t) rendelkezésükre. Így élt túl eddig, és ezért diktálhat a baloldalon még ma is az MSZP, nekik ez az egyik legkeményebb aduászuk.

A két begyakorolt partner adott, ezt játsszuk 20 éve. Fidesz-MSZP, az emberek 99%-a számára olyan elválaszthatatlan ellentétpár, mint a fekete-fehér (azoknak is, akik nem rájuk szavaznak; ez pszichológia).

Továbbá korántsem szükséges 50-50%-os médialefedettség. Ez sem a '90-es, sem a 2000-es években nem volt jellemző a két oldalra, tehát a te érvelésed alapján soha nem működhetett volna a protestszavazói szisztéma, márpedig működött.

Az igaz, hogy az MSZP-nek már nincs akkora médiafelülete, mint anno, de a közbeszédben való jelenléte szempontjából nem csupán a politikusai által képernyőn töltött idő számít. Ezt is leírtam már, de leírom újra: a Fidesz építgeti, napirenden tartja őket azzal, hogy saját megszólalásaiban is teret enged nekik. Amikor fölhozza egy fideszes képviselő, hogy így a szocik, úgy a szocik (és korántsem mindig negatív kontextusban), azzal akarva, akaratlan ellenpólust képez. Megnevezi, megteremti, és szembe is állítja magával a potenciális ellenfelét. Nem hiszem, hogy pont te, aki szintén tisztában vagy a szavak erejével, jelentőségével, ne látnád, hogy miként működik ez a mechanizmus.

A harmadik pont, miszerint folyamatosan lőnek egymásra mit sem változott az elmúlt években. Médiahatóság ide, vagy oda. Ezt a testületet kissé túlbecsülöd, és akkor még finoman fogalmaztam...

2. Kérdés:

Korrekt, én is így látom.

Együtt 2014. - II. rész:

(Az Együtt 2014) "teljes bukásra van ítélve". - Ha a baloldalon valóban lenne verseny, akkor egyedül tényleg semmi esélye sem lenne. A baloldalon azonban csupán egy álverseny van, ami azért nem valódi, mert a látszólagos tétje, az összefogás, soha nem is volt kérdés. A valódi főnyeremény, amiért az acsarkodás ment, az az MSZP már említett logisztikai hálózata, humánerőforrás-bázisa, és persze a megmaradt médiabirodalom.
Gordonkát nyilván rosszul érintette, hogy az LMP egyelőre nem feküdt be neki, így szépen el is veszített azt a lépéselőnyt, amivel ki tudta volna zsarolni az MSZP kezéből az eszközöket, azzal, hogy kényszerházasságra lépteti őket a mozgalmával.
Érdemes visszaemlékezni, hogy az MSZP egyes prominensei akár önként és dalolva átadták volna a stratégiai erőforrásokat, de Mesterházynak sikerült őket időben leszerelnie, hiszen ő se hülye. Elég sok szart kellett neki megkavarni ahhoz, hogy pártelnök lehessen, és hogy ne avanzsáljon csak úgy másodhegedűssé.
De a meccset már lefutották. Attilánk bizony Gordon orrára koppintott, aki most kénytelen SZDSZ 3.0-t fabrikálni szeretett mozgalmából, és mivel fordult a kocka, most majd, megalázó módon, ő lesz kénytelen sokadikként befeküdni a szockó franciaágyba (mert közben Mesterházy lenyúlta az "ernyőszervezet" ötletét, akik Bajnainak abcúgot mondtak, azok gond nélkül együttműködési megállapodásokat kötöttek az MSZP-vel). Úgyhogy lesz itt összeborulás, csak nem úgy, ahogy azt Ludas Matyi elképzelte. Még akkor sem, ha netán őt jelölik majd miniszterelnöknek (nekem már efelől is kétségeim vannak).
Most Mesterházy röhög a markába, és igen, nagyon örül Ron Werbernek, akitől én ugyan nem rettegek, de elismerem, hogy abban borzasztó jó, amit csinál, és még csak véletlenül se becsülném alá a nemzeti oldal helyében (fogadok, hogy nyakig benne van ő már a mostani eseményekben is, és nem pár napja rántották elő a nagykalapból, hanem már hónapok óta itt sunyított a kis gennygóc).

Idő és energiahiány miatt egyelőre ennyit mára. Annyi megjegyzésem még volna, hogy ha már én igyekszem normális hangnemben vitázni, akkor azt hiszem joggal várom el az ellenkezőjét. Ha nem, akkor rekesszük is be, mivel annak nem sok értelme lenne. Köszönöm.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.22. 01:03:43

rakjatok ki avatarokat a kommentek mellé, nagyon rossz így olvasni

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.22. 11:48:15

@Dzsentrisvihák: Az első cikkemet ért kritikád lényegi része:

"Amikor fölhozza egy fideszes képviselő, hogy így a szocik, úgy a szocik (és korántsem mindig negatív kontextusban), azzal akarva, akaratlan ellenpólust képez. Megnevezi, megteremti, és szembe is állítja magával a potenciális ellenfelét. Nem hiszem, hogy pont te, aki szintén tisztában vagy a szavak erejével, jelentőségével, ne látnád, hogy miként működik ez a mechanizmus."

amennyiben működik az emlékezeted,2006-2010 között a hírtv, echo, összes fideszes politikus ezt csinálta gyurcsótánnyal. pontosan ezt.
Minden lehető szövegkörnyezetben előhozták, képezték a pólust agyba-főbe.

mit értek el vele? Hány százalékon áll most gyurcsány?(1-2...) a te elméleted alapján sokkal népszerűbbnek kéne lennie, hiszen mégegyszer: mindenhol az ő neve szerepelt, az összes zsírtévés folyamatosan ezt papagájkodta 4 évig! gyurcsány,mszp! gyurcsány, mszp! a csapból is ez folyt!

És akkor hogy jutott be a parlamentbe a jobbik meg az lmp? Vagy mégse mindig működik a dolog?
Ha mégse mindig működik, akkor már nem lehet általános következtetést levonni!
Tehát mint érvényes szabály, megbukik, és innentől az összes erre alapozott állításod.

"Továbbá korántsem szükséges 50-50%-os médialefedettség. Ez sem a '90-es, sem a 2000-es években nem volt jellemző a két oldalra, tehát a te érvelésed alapján soha nem működhetett volna a protestszavazói szisztéma, márpedig működött."

Politikailag igenis komplementer, kiegészítő volt, a két _tábort_ illetve. Pontosabban: Ezen két táboron kívül NEM VOLT SEMMI. Tehát lehet hogy mondjuk 43% Fidesz, 17% szadesz, 40% mszp, lényegtelen azon tekintetben, hogy csak ők voltak, senki más. A jelentéktelen MDF sose játszott fontosabb szerepet, hol ide hol oda csapódott.

suttogó propaganda hatása, ereje: pusztán tisztában vagyok a ténnyel, hogy asuttogó propaganda _agitációs_ propaganda, míg az igazán hatékony propaganda _integrációs_ propaganda. Nyilván megbocsátható hogy ezt nem tudod, hiszen ez a legkevésbé ismert dolgok közé tartozik. Még szerencse hogy engem a propaganda fanatikusan érdekel, ezért utánamentem, megnéztem, mondhatjuk hogy elég sok ismeretre tettem szert.

Ha működne a suttogó propaganda, akkor mára az egész ország elhitte volna, amikor azt terjesztették (többnyire az első orbán-kormány alatt), hogy

"orbán rendszeresen veri Lévai Anikót, a feleségét, egyszer úgy megverte kékre-zöldre, hogy kórházba kellett szállítani"

"orbán rendszeresn grazba jár gyógykezelésre, a 2002-es választások után fél évig volt szanatóriumban" (tett egy ilyen nyilatkozatot egy interjúban, hogy 2002 úgy megviselte, hogy utána fél évig otthon pihent, nyilván ebből jött a mém...)

"orbán királlyá akarja koronáztatni magát, azért hozatta vissza a koronát a parlamentbe"

stb stb. Ez a _suttogó_ propaganda_ KONKRÉTAN ezeket terjesztette asz mszp és az ő "humán hálózata" agyba-főbe.

És? nem hallom hogy ezekett beszélnék orbán viktorról. Néhány balos nick betolja a "grazi gyogyót", de ez azért is van, mert orbán valszeg - mostanra már - tényleg szed valamit. Lásd a nyelvforgató mutatványát. De ez a "mém" sem tudott nagyon elterjedni, (pedig hozzászólásaimban többek között én is terjesztem, hiszen valami alapja csak van)

A jobbikról többek között azt terjesztett az fidesz, kövér, navracsicska:

"A Jobbik az mszp kreatúrája" (Kövérgeci, ha még emlékszel)

Navracsicska: "a Gyurcsány-kormány 25 millióval kistafírozta a Jobbikot, ezen el kell gondolkozni"

További részletek: kuruc.info/r/2/39649/#ixzz2Fm1Qm7MF
(a linkekekre is vess egy pillantást!)
stb stb. ért ez valamit? Pár százalékot talán. Pedig a teljes fideszgépezet ráfeküdt az ügyre, a lehető legklasszikusabb suttogó propaganda-kampányt folytatták. Tankönyvbe illő példa.

II. rész

"A baloldalon azonban csupán egy álverseny van, ami azért nem valódi, mert a látszólagos tétje, az összefogás, soha nem is volt kérdés"

Koncepciózus, bizonyítandó állítás, ami megbukik azon tény fényében, hogy az LMP kongresszusi határozatban utasított el _konkrétan_ a közös indulást.De ezt te is írtad.

"Attilánk bizony Gordon orrára koppintott, aki most kénytelen SZDSZ 3.0-t fabrikálni szeretett mozgalmából, és mivel fordult a kocka, most majd, megalázó módon, ő lesz kénytelen sokadikként befeküdni a szockó franciaágyba"

Bajnai Gordonnak mi értelme van mszp-csatlósként?

Hiszen ő azzal az igénnyel jött, hogy "leszámoljon az elmúlt 20 évvel"! Ő miniszterelnök akar lenni!

Ezt fogalmazta meg Török Gábor is, (mintha elmulasztottad volna megérteni):

"S ami talán még ennél is fontosabb: Bajnainak nincs, nem is nagyon lehet B-terve. Ha nem nyeri el a vágyott pozíciót, mi lesz belőle? Vajon ambicionálná azt, hogy az Együtt frakcióvezetőjeként üljön a parlamentben, vagy esetleg – ha egyáltalán nyer az ellenzék - valamilyen miniszteri tárcát kapjon az új kormányban? Nem hiszem."

Igen, erről van szó: Bajnainak mi értelme lenne, mint egy szimpla miniszter, vagy mint egy mezei frakcióvezető?! Lószart.

Ellenben mit lát meseházi:
-a fidesz hibát hibára halmozva csökkenti népszerűségét

-az mszp stabilan a második legnépszerűbb erő, az _összes_ mainstream kvk szerint

-a bajnai-féle 14% amit a medián álmodott össze, egy blöff volt, trükk, megbukott, ráadásul azidőtájt készült, amikor még úgy tűnt, hogy a bajnai "magához vonzza" az mszp-t, lmp-t, és meghaladva a pártpolitikai kereteket, egy valódi, széles, népfrontos összefogást alapít. Tehát amikor még rá lehetett fogni, hogy ő egy "független, egyesítő" figura. azonban már ez a narratíva is megbukott.

Ezzel kapcsolatban a legújabb fejlemény, a HV cikke, amit én is idéztem és elemeztem:
menekulttabor.blog.hu/2012/12/15/megegyszer_bajnai_gordonrol

gyakorlatilag a HV cikke mindent alap-dolgot leír, én csak továbbfejtem a gondolati szálat.

Végére, amit kihagytam:
A médihatóságnak mindenekleőtt és elsősorban egyetlen egy feladata van:
Hogy Orbánt az elektronikus (tévé, rádió) médiában senki se bírálja. ennyi.

nm a konzumidiotizmus ellen küzd, nem a fogyasztói szemét ellen, nem a mindent elborító-beborító reklámszemét ellen.

a Médiahatóság politikai céllal jött létre és működik. Aki bírálja orbánt, abból a szart is kibüntetik.

visszatérve a meseházi bikicsunáj attilára: minden jel afelé mutat, hogy AZ IDŐ NEKI DOLGOZIK, orbán amortizálja lefelé magát és apártját, neki csak annyit kell csinálnia, hogy kényelmesen hátradől, és VÁR. Ennyi. Semmit sem kell csinálnia ezen kívül. Még csak győznie sem kell 2014-ben.

Miért?
1)mert a saját pártját a feribohóc kibaszása óta biztosan tartja kezében, a talán legnagyobb riválisa sz alkoholista szanyi kapitány

2)Mert tudja, látja, ismeri, hogy milyen az, amikor 8 év kormányzás után az ellenzék kap kétharmadot.

3)Tehát neki annál jobb, a fidesznek minél rosszabb. És meseházi nem siet sehova.

Tehát gordonkával most még játszatják a bolondot, de ölég hamarosan (különösen mire a többi kvk is közzétesz adatokat az együtt 2014 népszerűségéről, pár hónap múlva nagyjából már látszani fog, mennyi az annyi), útilaput kötnek a talpára.

meseházi nem fog beállni egy harmad-negyedakkora párt vezetője mögé másodhegedűsnek.

Innentől pedig bukott minden. gordonka számára mindenképpen.

ron werber pedig nem csinált semmi érdemlegeset. a "23 millió román" pl. gyurcsány ötlete volt, később hencegett is vele. Tehát egy dolgot sem tudsz mondani, ami ron werber nevéhez köthető.
Mivel ilyen nincs is.

Dzsentrisvihák 2012.12.23. 05:36:48

@Schwerer Gustav:

A gyurcsányos szitu egy speciális helyzet volt. Ott akkora volt a társadalmi ellenszenv Ferikével szemben (amit ő maga vívott ki, kemény munkával, hiszen előtte el volt tőle alélva mindenki; mégis szerinted miként nyert 2006-ban?), hogy a Fidesz a szorzótáblát is felmondhatta volna, akkor is rá szavaz az ország. Nagyjából ennyit is csináltak, mert programjuk az nem volt.
És végül ki kapott kétharmadot!? Csak nem a Fidesz? Az MSZP ellenpárja? Úgy, hogy semmit nem tettek ezért. A Fidesz kétharmad egy hatalmas büntetés volt a szociknak, semmi más. Nem azért szavaztak az emberek rájuk, mert hirtelen mindenki szerelmes lett Orbánba, hanem mert el akarták porolni a komcsik valagát. Protesthangulat, protestszavazás. Ha ezt tovább kell magyarázni, akkor fölösleges, mert nem akarod érteni.
(Zárójelben: Az LMP-nek, meg a Jobbiknak lett kétharmada? Nem. Az országgyűlésbe meg pont úgy jutottak be, ahogy anno az MDF, az FKGP, a MIÉP, vagy a KDNP. Nyilván nem mindenki szavaz a Fidesz-MSZP tandemre, de a többség igen.)

Hol a fenében volt komplementer a Fisesz-MSZP média szempontból? A HírTv indulásáig Orbánék 0% baráti televíziós megjelenéssel/tulajdonnal rendelkeztek (még az első kormányzásuk alatt is, hiszen az összes komcsi seggfejt pozícióban hagyták, így fordulhatott elő az, hogy az állami tévében szénné szopatták az akkori kormány minden tagját). Nyomtatott sajtóban a Fidesz egy soványka Magyar Nemzetet tudott fölmutatni, meg a Demokratát, oszt csókolom. Minden más orgánum balos volt (ami = MSZP, az SZDSZ-nek ugyanis soha sem volt jelentős médiabirodalma - a Magyar Hírlap, az ÉS, meg a Beszélő nem nevezhető annak - ők piócaként ráakaszkodtak a szocik által kézben tartott dolgokra; osztozkodtak, mert a MASZOP-nak érdeke volt).

"Nyilván megbocsátható hogy ezt nem tudod, hiszen ez a legkevésbé ismert dolgok közé tartozik." - Tényleg? Nekem ez a szakmám, szóval engedtessék már meg, hogy tudjam, hogy működik a politikai marketing a gyakorlatban, köszi... Integrált propaganda kapcsán csak annyit, hogy mondtam én egy büdös szóval is, hogy csak a suttogóból állt az MSZP kampánystratégiája? Nem rémlik. Ez egy részterület, ami jelen esetben kiemelten fontos (sőt, döntőfontosságú, de főleg az emberanyag miatt; de nyilván ezt is hiába írom le ötvenszer, úgyse érted miért), ezért foglalkoztam vele külön. Bocsánat, hogy nem volt kedvem/időm disszertációt írni a politikai kommunikáció/marketing teljes eszközrendszeréről, pláne, hogy te is szakértőnek vallod magad a témában.

"Ért ez valamit? Pár százalékot talán." - Ez mutatja, hogy gőzöd sincs, mi fán terem nemhogy a politikai, de úgy általában véve a marketing, vagy a kommunikáció.
Csak megsúgom, hogy pont kétharmadnyit ért az a "pár százalék".
Valóban tankönyvbe illő példa, csak nem úgy, ahogy te gondolod.

"Koncepciózus, bizonyítandó állítás, ami megbukik azon tény fényében, hogy az LMP kongresszusi határozatban utasított el _konkrétan_ a közös indulást." - Bajnaival. Aztán aláírt egy együttműködési megállapodást az MSZP-vel. Akárcsak az a többtucat kis nímand pártocska, akik az elmúlt években nőttek ki a baloldali ganyéból. Az MSZP lesz az az ernyőszervezet, ami az Együtt 2014 akart lenni. Mesterházy csuklóból lenyomta Bajnait, aki innentől jelenleg politikai kisinas, egy kirakatember, pont mint Megyó volt 2002-ben. (Bár annak a lehetőségét sem vetném el, hogy mint régi akolbeli harcostárs, Mesterházy pártbeli ellenfelei majd vele óhajtják megpuccsolni az egyre kellemetlenebbé váló elnököt.)

"Bajnai Gordonnak mi értelme van mszp-csatlósként?" - Erre inkább én is kérdeznék valamit: Az SZDSZ-nek mi értelme volt az MSZP csatlósaként? Na, majdnem pont ugyanaz (csak most sok kis SZDSZ lesz az MSZP mellett - ezek legfontosabbika lesz az E2014 - szükségük is lesz mindegyikre, pláne ha tényleg a kétharmad a céljuk, és mi más lenne?).

Török Gábor ebben a kérdésben nem lát, vagy nem akar túllátni az orránál. Nem az volt a kérdés, hogy lesz-e olajfa, hanem, hogy ki fogja vezetni azt. Bajnai megpróbálta magához ragadni a vezető szerepet, de Mesterházy lenyomta. Ettől még Bajnai fontos, mivel az a szerinted nem létező, egyébként nagyon is valós 14% igen komoly alkualap. Ennek köszönhető, hogy nem nyírták ki pont a komcsik. Ugyan nem ő lesz a főnök, de nem fog rosszul járni.

"Tehát egy dolgot sem tudsz mondani, ami ron werber nevéhez köthető. Mivel ilyen nincs is. " - Aha, szóval az MSZP viccből töm milliárdokkal egy izraeli kampánygurut, hiszen az nem csinált, és nem is fog csinálni semmit. Értem. Formabontó logikád lehengerlő...

(Bocsánat, hogy így hajnalok hajnalán nem térek ki minden apró részletre, van jobb dolgom is, mondjuk aludni végre.)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 14:33:43

@Dzsentrisvihák: Annyi az egész trükk, hogy a 2010 előtti helyzetről vonsz le tanulságokat a 2010 utáni helyzetre nézve.

Írtam miben különbözik a kettő, releváns érveket, megbuktál válaszolni. a médiahatósággal kapcsolatban írtam hogy politikai kalapács, te meg azt hogy
"folyamatosan lőnek egymásra mit sem változott az elmúlt években."
A TV2-n, RTL-en már nem lőnek. elismerem hogy nehéz felfogni, belátni, megérteni, hogy messze ezek a legnagyobb lefedettségű médiumok ebben az országban, de azért én a helyedben megpróbálnám. az m1, m2, dunán sem "lőnek" abban az értelemben, hogy inkább a Viktor dicsőségét zengik folyamatosan (és kevésbé az ellenzéket mocskolják mint 2010 előtt).

a suttogó propagandát szépen szétbontottam, elemeztem, egy szót sem írtál róla, helyette kisiklottál valami totál más irányba.

"Erre inkább én is kérdeznék valamit: Az SZDSZ-nek mi értelme volt az MSZP csatlósaként?"

A lényegi kérdés: Bajnainak mi értelme van, ha NEM Ő a miniszterelnök? akkor mi értelme van rá szavazni?

Bajnainak az adta a "varázst", hogy ő majd visszaállítja a jogállamot, véghezviszi amit a fidesz nem tudott... ennek volt köszönhető a viszonylagos! kezdeti népszerűsége.De mivel ezen szerepében megbukott, így messiás sem lehet belőle, így van?

"Ettől még Bajnai fontos, mivel az a szerinted nem létező, egyébként nagyon is valós 14% igen komoly alkualap."

:DDDD
mandiner.blog.hu/2012/11/12/a_median_az_egyutt_2014_es_a_together_2k14_joghurt

Erről van szó. A medián "különleges módszert" használt. Én egyébként is sejtettem, fényesen beigazolódtak gondolataim.

"aki innentől jelenleg politikai kisinas, egy kirakatember, pont mint Megyó volt 2002-ben."

Nem is tudtam hogy megyó az szdsz elnöke volt. mert akkor és csakis akkor lenne értelme a párhuzamnak, így legföljebb - hamis párhuzam. Megyó az mszp jelöltje volt, még ha függetlenként is. bajnainak pedig saját pártja van.

Tehát: a suttogó propaganda-baromságot szétszedtem darabokra (persze hogy van valami hatása, mindennek van, de mivel AGITÁCIÓS, valamint LEJÁRATÓ, a végső POZITÍV érvekkel, mondanivalóval szemben megbukik)

Bajnai vélt 14%-ról leírtam hogy csalás az egész, a mandiner engem igazol(ezen tárgyban kénytelen vagyok az "értő olvasás" nevű képességedet igénybe venni, kissé izgulok megvallom őszintén, de a remény hal meg utoljára)

meseháziról is írtam, pár hónap múlva a friss közvéleménykutatások is kihozzák, amit én már most tudok: az együtt 2014 egy lufi, egy semmi. lehet hogy összeszednek 4-5%-ot, de mint említettem, többek között nem lesz második forduló, mint 2010 előtt. tehát már csak ezért sem játszhatják el az szdsz szerepét. Vagy lesz közös lista, vagy megbaszhatják magukat. a 4-5% pedig minden csak nem alkualap. (Az a"megengeded hogy a csicskásod legyek? c. -alap)

fideszből, mszpből kiábrándult bajnai-hívők meg miért szavaznának... az mszp-re? Mert végsősoron erről lenne szó. Lesz 109 egyéni képviselőjelölt, abból legalább 80-90 emeszpés lesz, lesz pár darab bajnais....és? ugyanazok a régi, lejárt emberek, akik az elmúlt nyolc évben már bizonyítottak.

2014-ben nagyobb összegbe lefogadnám, hogy nem nyer semmiféle baloldali összefogás. 2014-et is a fityesz fogja nyerni.
2015-ben pedig nagy valószínűséggel borul a bili, de ez egy másik történet.

Dzsentrisvihák 2012.12.23. 17:33:52

@Schwerer Gustav:

Oké, ennek így semmi értelme.
Mivel számodra minden érv eleve semmis, ami nem a te elgondolásaidat támasztja alá, illetve mindent direkte félremagyarázol, ez egy meddő szócséplés.
Meglátjuk mit hoz a jövő, részemről én lezártam a témát.
süti beállítások módosítása