babarczy_eszter.jpgEgy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt.

"Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak, hogyan reagáltak a saját ük/déd/nagyszülei 1938-1944-ben. Ha erre érdemi válasza van, nem tudatlan hárítás, hanem érdemi, megalapozott, alátámasztható válasza, akkor tovább tudunk lépni. A cél nem az ítélkezés (nem szabad, hogy az legyen, bár a főhangadók ebben utaznak). A cél az, hogy értsük, hogyan lesz emberi esendőségből opportunista aljasság. Legyen szó bárkiről, engem nem érdekel, hogy zsidó vagy nem zsidó az illető. Engem az opportunista aljasság érdekel, mert ez az igazi üzenete a holokausztnak Magyarországon." (Babarczy Eszter)

Amikor ezt elolvastam, először nem akartam hinni a szememnek, gondoltam ez is talán valami belsős vicc, a Magyar Narancs vonzáskörzetéből szalajtott bértelmiségiek sajátos iróniája.

Amikor rájöttem, hogy nem, ezt komolyan gondolja a "közismert értelmiségi", akkor tehetetlen harag fogott el, majd lassan felülkerekedett a józan eszem, és nevetni kezdtem.

Babarczy kíváncsi rá, hogy vajon mit csináltak a mi elődeink a holokauszt alatt. Az a Babarczy, aki barátaival-harcostársaival egyetemben őrjöngve ugrott neki az első lusztrációs törvénytervezetnek, a híres Zétényi-Takács-féle javaslatnak. Aki a ballib megmondó falkával együtt ordított Csurka István híres „Apák ás fúk” című cikkére, dühödten fasisztázva és maróan gúnyos cikkekben kifigurázva azt az ókori gondolkodásmódot, miszerint a gyermekeknek bűnhődnie kéne a szülők bűneiért. Pedig valójában pusztán annyiról lett volna szó, hogy a kommunista főbűnösök ne örökíthessék már hatalmukat direkt módon a gyermekeikre.

Most viszont más a nóta: egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt, eo ipso a dédunokája is az, tehát legyen szíves befogni a pofáját.

Ez már nem kettős mérce, ez nem aránytévesztés, itt valami patologikus mentális deficitről van szó. Most szépen jegyezzük fel magunknak azt, hogy mindig van lejjebb, majd lépjünk tovább nevetve.

Kollega T. Attila

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr315786489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: martonyi és a Nemzet tragédiája 2014.01.28. 18:34:14

  Martonyi: A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra, jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett nem...

Trackback: Azok a náci magyarok - 2. fejezet: A magyar recept 2014.01.28. 18:33:36

Azok a náci magyarok - második fejezet: A magyar recept     „Túlélők beszámolóiból tudjuk, hogy amikor átléptek a magyar határon akkor volt példa rá, hogy vizet és élelmet kaptak – a németektől – míg a bevagonírozástól a határig egyet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stim 2014.01.29. 17:23:29

Miközben Magyarországon ezen a gumicsonton rágódunk a világ nem áll meg, fejlődik tovább.

Íme egy izgalmas, igazi XXI. századi sorozat arról, hogy az ázsiai kistigrisek hogy hasítanak. Nanotechnológia, őssejtkutatás, ötvösség, modern ipar, vállalkozóbarát innovatív környezet, kemény munka sok eredménnyel. Nem a múlton rágódnak, ez nem lehet kampánytéma.

A kérdés az, hogy hova tovább? Miben akarunk jók, jobbak lenni?

Azt hiszem ezeketnézni üdítőleg hathat egy ilyen elszomorító téma után és fel lehet tenni a kérdést, hogy tényleg ezzel a szarsággal kell foglalkozni, hogy előbbre jussunk?

Szupertudomány, csúcstechnológia hétköznapi nyelven:

www.youtube.com/watch?v=XgsGMUXSACc&list=PL9-aNsL9qFa8fnT3mSJ1_t9bzWEBNOuN-

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.29. 17:23:42

@Töksi: na varj, segitek

itt a tobbi resze:

"Nem gondolom, hogy bárkinek ítélkeznie kell a saját felmenői felett, pláne hogy bárki felelős lenne a tetteikért, és azt sem, hogy feltétlenül aljasság, ha valaki nem védi meg a szomszédját vagy nem érdekli a zsidók sorsa. Ez nem a zsidók története, hanem azé, hogy marad fenn a bizalmatlanság, ellenségesség, gyanakvás Magyarországon, amiből a politikai elit kiválóan megél."

Töksi 2014.01.29. 17:30:39

@ausländer Sipi: megkerestem a teljes szöveget, és ha jól sikerült a keresés, ez a facebook bejegyzés volt Babarcytól:
www.facebook.com/eszter.babarczy/posts/10152175169805859?stream_ref=9&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201401

Ezzel nagy vonalakban egyetértek.

És persze, ja, ez a poszt másról szól, de ez nem kérdés. Még a beollózott Babarczy idézetből sem következik, amit a poszt sugall.

Töksi 2014.01.29. 17:31:14

@ausländer Sipi: közben én is megtaláltam.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.29. 17:31:30

@Töksi: koszonom:-)

csak ennyit szerettem volna olvasni.

Töksi 2014.01.29. 17:38:03

@ausländer Sipi: Nincs mit. Viszont nem garantálom, hogy mindig olyat fogok írni, amit olvasni szeretnél ;-)

Larry Silverstein 2014.01.29. 17:46:17

@Töksi: 'De nagy embermentés vagy kiállás nem volt. Nagyapám az együttérző, segítő magyarok közé tartozott, de bevallása szerint el sem tudták képzelni, hogy meg fogják ölni ezeket az embereket.'

És nem is ölték meg őket. A zsidóknál az hogy nem tértek vissza nem azt jelenti hogy megölték őket.

valaki senki 2014.01.29. 18:19:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is beszélve a "nagymagyarkodók" tömegeiről! Akik mellesleg szlovák rendszámú, német ( nem itthon előállított) gépjárművekben feszítenek, a nagy Magyarország térképének matricájával. :) Soha nem tudom, hogy ilyenkor sírnom, vagy röhögnöm kellene!

sanyix 2014.01.29. 18:30:00

@babarczyeszter: nem igaz, az akkori tábornokok nagyrésze is megmondta, japán 1 hónapon belül fel fogja adni. Az utolsó lökést pedig nem az atom adta meg, hanem az hogy a szovjetek is megtámadták japánt. Az atombomba a Truman mögött álló jobboldali érdekcsoportok miatt került ledobásra, akik meg akarták mutatni az oroszoknak(és bárki másnak) mire képesek, és a szovjetek csak ne követelgessenek semmit(ennek ellenére mindent odaadtak nekik ami gazdaságilag nem volt fontos, így közép-kelet europát). Tehát hiroshima és nagasaki, egy kísérlet, és "kinek nagyobb a fasza" dolog volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:30:52

@ausländer Sipi:

'"azt mondtad, hogy a zsidoknak nem kellene annyit "hergelni", mert ki lesznek irtva.

ez mi, ha nem fenyegetes?:-)"'

Ez nem fenyegetés, hanem hazugság, ilyet nem írtam. Innentől pedig úgy reagálok a kommentjeidre, ahogy egy hazug ember (=TE) megérdemli.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:33:47

@Larry Silverstein:
"Sajnálod a vacak 7 milliárdot a legújabb holoszentélyre, te gaz antiszemita?"

:)

Igazából nem sajnálnám, ha biztos lehetnék benne, hogy az eljövendő 1000 évben ez lenne az utolsó ilyen célra kiadott pénz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:38:52

@Narancskommunista: Az általad emített példák nem a kollektív bűnösséget alapozzák meg, mert sem a manyup-pénzek, sem a földek államosításakor nem történt bűncselekmény. Ezért bűnös sincs. Tehát kollektív bűnösség sem.

Ezzel szemben a zsidóság elleni (amúgy szörnyű) bűnökért a magyarságot kollektíven teszik meg bűnössé. Lésd még: "bűnös nemzet".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:42:05

@Narancskommunista:

"Ok, akkor viszont miért azt írod, hogy sajnálatos, hogy a holokausztnak voltak ártatlan áldozatai, de a számok és a módszer valójában zsidó hazugság, miért nem azt írod, hogy kár, hogy nem úgy történt, ahogy a zsidók hazudják, és miért nem folytatjuk azt, amit Hitler bácsi elkezdett? Már ha nem számít az erkölcs, csak a győzelem..."

Hogyan következtetsz arra, hogy aki nem fogadja el a hivatalosan, sőt törvényben ráoktrojált 6 milliót, az sajnálja, hogy nem annyi volt, és folytatni szeretné a zsidóirtást?

Ez részedről nem érvelés, hanem a vitapartner rágalmazása.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:47:13

@Narancskommunista:

"Általában a győzelem számít, de amikor az ellenséget te magad fested olyannak, hogy alkalmas legyen ellenségnek, ott inkább az számít, hogy benő-e valaha a fejed lágya."

Neked mikor nő be a fejed lágya, hogy olyasmivel vádolsz valakit mint amire az előző kommentemben reagáltam? Ugyanis ha ilyesmit írsz valakinek:

"Ok, akkor viszont miért azt írod, hogy sajnálatos, hogy a holokausztnak voltak ártatlan áldozatai, de a számok és a módszer valójában zsidó hazugság, miért nem azt írod, hogy kár, hogy nem úgy történt, ahogy a zsidók hazudják, és miért nem folytatjuk azt, amit Hitler bácsi elkezdett? Már ha nem számít az erkölcs, csak a győzelem..."

Itt ugyanis te fested a vitapartnert olyannak, hogy alkalmas legyen számodra ellenségnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:48:25

@Narancskommunista:

"Ha csak annyit kapnának, amennyit elvettek tőlük, az nagyságrendekkel többe kerülne."

Csakhogy nem kaphatnak annyit, mert senki nem kapott teljes kártérítést, így nekik sem jár.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 18:57:24

@Roan: Ez valóban vastagon benne volt, de messze nem ez az egyedüli ok.

"A hitelezők pedig általában nem szeretik a hitelnyújtót (lásd még: mai közhangulat a bankokkal szemben), így kényelmesebb volt időnként megszabadulni tőlük, mint a tartozást visszafizetni (lásd még: Templomos lovagok pere)."

Ebben is van valami, de nem minden zsidó foglalkozott uzsorával (vagy hitelezéssel), másrészt az emberek ma is max. az adott bankot utálják, de nem a bank tulajdonosainak nemzetét vagy nemzeteit. Akkoriban is max. az adott uzsorást utálták, nem az uzsorás egész nemzetét.

Csak egy példa: engem becsapott, megtámadott, kirabolt, meglopott már magyar, cigány, zsidó és lengyel is. Ennek ellenére nem utálom sem a magyarokat, sem a zsidókat, sem a cigányokat, sem a lengyeleket. Mindig csak az egyént utáltam, aki kárt okozott nekem, nem a nemzetét.

Dzsentrisvihák 2014.01.29. 19:39:20

@Balt:

Ó, hát nem azt mondottam én, hogy mindenki egyformán e kalpag alá veendő, csupán kinek reá illik az kobakjára :)

babarczyeszter 2014.01.29. 22:15:02

@liebend: köszönöm a történetet.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:21:33

@Dzsentrisvihák: én eddig sem náciztam. És nem tartozom semmilyen "körhöz".

babarczyeszter 2014.01.29. 22:25:35

@Töksi: köszönöm szépen ezt a történetet. Nekem sokat jelent. Aki még olvassa, azt hiszem, az is sokat megérthet a korból. Tökéletesen igaz, hogy a kommunista hatóságok se foglalkoztak a zsidók elvitelével, mert szerintük "a fasizmus" áldozatai "a hős kommunista partizánok" voltak. Csak a hatvanas években került elő a holokauszt. A háború után pedig a hatóságok azonnal és kíméletlenül deportálni kezdték a magyar svábokat, ami rengeteg tragédiával és emberáldozattal járt. Erről is kevés szó esik.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:33:45

@yotta: nem az a célom. És szeretnék sokakat meggyőzni arról, hogy ne legyen ez a célja -- időnként sikerül, időnként nem.

Nyilván van köztünk egy meggyőződésbeli különbség, de ennek a lényege nem az, hogy szabad-e zsidót ölni, hanem az, hogy gyenge-e az ember önmagában. Szerinted, ha jól értem, vannak rendes emberek, akik úgy születnek, és vannak nem rendes emberek, akik meg olyannak születnek, és ha ölésre kerül a sor, az utóbbiak ölnek.

Szerintem -- és az általam ismert szakirodalom szerint -- ez nem így van. A normális körülmények között rendes emberek egy része vadállattá tud válni. A körülmények hatására -- tehát nem annyira a meggyőződés, mint inkább a közvetlen körülmények hozzák elő az aljasságot. Ezért beszéltem opportunista (alkalomhoz kötődő) aljasságról. Nem hiszem, hogy a magyarok többsége ki akarta irtani a magyar zsidókat. Nem hiszem, hogy az a tanulság a magyar holokausztból, hogy a magyarok antiszemiták, tehát potenciális gyilkosok (ez volna például egy jelszó-szintű kijelentés, és vannak olyan idióták, akik időnként képesek ilyeneket mondani). Szerintem egészen más a tanulság. A poszt írója teljesen félreértette, vagy félreértelmezte, amit írtam.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:39:29

@Mr. Rustical: Tökéletesen egyetértünk abban, hogy gusztustalan, amikor ilyesmi -- bármilyen történelmi tragédia vagy trauma -- politikai harcok része. Én úgy gondoltam, hogy ha megírom, hogy elgondolkodtat, a saját családom hogyan viszonyult a zsidóüldözésekhez (már amennyit erről ki tudtam deríteni), azzal azt is egyértelművé teszem, hogy semmilyen politikai erőnek nincs joga ahhoz, hogy helyettünk nyilatkozzék vagy gondolkodjék erről. Viszont ha ezt kimondjuk, akkor azt is mondjuk, hogy nekünk van közünk hozzá. Vagy eltöröljük a történelem emlékét is, ami szerintem nem lehetséges.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:43:22

@Mr. Rustical: Ami az ávósok gyerekeit illeti: nekik is szembe kell nézni a szüleik történetével. Volt ilyen vitám (például hogy szabad-e mondani, hogy a Tanácsköztársaság vezetői között felülreprezentáltak voltak a zsidók, vagy a háború után sok zsidó a kommunistaságba menekült), és kaptam is érte a fejemre. Lehet, hogy néha nem fogalmazok elég világosan, de teljesen következetes vagyok. Csak éppen nem illik bele az átpolitizált, áthiszterizált magyar történeti tudatba, amit mondok, ezért könnyű félreérteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 22:55:22

@babarczyeszter:

"A háború után pedig a hatóságok azonnal és kíméletlenül deportálni kezdték a magyar svábokat, ami rengeteg tragédiával és emberáldozattal járt. Erről is kevés szó esik."

Tehetnél róla, hogy ez változzék. Mondjuk a mostani poszthoz hasonló odaadással írhatnál a deportált svábok megpróbáltatásairól is.

Magam is sváb vagyok, bár a mi családunkból senkit nem deportáltak, mert még csak egy halvány antiszemita gondolatot sem tudtak ránk bizonyítani. Azért a nem éppen szegény családunk minden vagyonát (pl. két gyárat) elvették, amiért azóta sem kaptunk egy peták kárpótlást sem - még kárpótlási jegyet sem. Így e szempontból a zsidó túlélők nálunk jobban jártak.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:56:31

@magyar ember teli szájjal: miért, mit mondjak? a zsidótörvények definiálták a zsidókat, aki nem számított zsidónak, az maradt teljes jogú magyar állampolgár. Mondjam azt, hogy "a keresztények"? Ez se stimmelne, mert faji alapú definíció volt (nagyszülőkre alapozva). A korabeli szóhasználatot vettem alapul, jobb híján. A magyar zsidók túlnyomó többsége magyarnak érezte magát, magyar volt az anyanyelve, és jelentős részük vallásos sem volt.

babarczyeszter 2014.01.29. 22:58:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A zsidó túlélők vagyonát is elvették, semmi különbség nem volt ebben (bár úgy tűnik, mintha itt sokan másképp gondolnák). Abban sem volt különbség, hogy kit vittek el az oroszok -- táborból épp hogy hazaténfergő túlélőt is vittek. Mivel holokauszt emléknap volt, erről írtam.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.29. 22:59:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez elegge szanalmas, nem erzed?;-) megkeressem neked?;-) de az kinos lesz...:-D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 23:00:16

@babarczyeszter:

"A zsidó túlélők vagyonát is elvették, semmi különbség nem volt ebben"

Végigolvastad a pár soromat? Lejött, hogy mi SEMMI kárpótlást nem kaptunk, míg a zsidóság még ma is kap?

babarczyeszter 2014.01.29. 23:08:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogynem -- mindenki kapott kárpótlást a rendszerváltás után, a kilencvenes évek legelején. Kárpótlási jegyek formájában nyújtották egyéneknek, intézményeknek (pl. egyházaknak) pedig visszaadták az elvett ingatlanokat, vagy hasonló értékűt biztosítottak helyette. A túlélő zsidók nem kapnak kárpótlást "ma is" -- egyszer kaptak a német államtól (nem a magyartól) valamikor szintén a kilencvenes években, továbbá a befagyasztott svájci aranyszámlák egy részét (ezek a nácik által a zsidóktól elkobzott aranytárgyakból jöttek létre, beleértve az aranyfogakat is) szintén szétosztották túlélők között. Vannak ezen túl egyének és kisebb csoportok, akik szeretnének kárpótlást kapni, valamilyen konkrét ügyre hivatkozva -- például azok a visszataszító figurák, akik a MÁV-ot perelték --, de nem tudok róla, hogy ténylegesen kaptak volna.

babarczyeszter 2014.01.29. 23:13:44

ja, nem tudom, ki kérdezte, hogy a "zsidólakás" kifejezés honnan jön. Ez is a korabeli hivatalos szóhasználat (tehát a magyar állam szóhasználata). Úgyszintén a "zsidóvagyon". Ezeket nagyobb városokban hivatalos úton osztogatták, kisebb helyeken a helybéliek egy része széthordta.

Pagnar 2014.01.29. 23:32:51

@wabai: "A mai ember felelőssége a holokauszttal, és ez nemcsak a magyarokra vonatkozik, hanem a világ összes népére, az hogy elkerüljünk egy következőt."

Semmi felelossegunk nincs. Pont.
Kozhely, de a tortenelem ismetli onmagat. Holokauszt volt, ma is van szerte a vilagban (afrikatol a kozel keletig, szamtalan orszagban) es elarulok egy nagy titkot, lesz is.

A babarczy feleknek meg a kurva annyat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 00:05:38

@babarczyeszter:

"Dehogynem -- mindenki kapott kárpótlást a rendszerváltás után, a kilencvenes évek legelején."

Engedd meg, hogy a mi családunk jobban tudja, kapott-e kárpótlást.

"A túlélő zsidók nem kapnak kárpótlást "ma is" -- egyszer kaptak a német államtól (nem a magyartól)"

Akkor mondd már meg, mire fizet a magyar állam évtizedek óta a különféle zsidó szervezeteknek és egyéneknek. És a német is, ha már azt írod, hogy a német államtól is csak egyszer kaptak.

Ja, hogy ezeket a pénzeket esetleg nem kárpótlás, hanem valami más címen fizetik? Attól még pénz az a pénz, nem?

Dzsentrisvihák 2014.01.30. 00:39:22

@babarczyeszter:

Jaja, persze, én meg egy bantunéger eszkimó vagyok, aki épp kínaiul írja ezt az üzenetet... Ugyan már, ne nézzük hülyének a másikat, köszönöm. (Egyébiránt, kitérésből kettes alá; és még te fanyalogsz itt "tudatlan hárítás"-ról, pfff...)

Ami a farizeus moralizálásodat illeti arról, hogy vadállat-é az ember, vagy sem, a válasz az, hogy igen. Kivétel nélkül, mindenki. Számodra és számomra is van olyan élethelyzet, amiben olyan dolgokat lennénk képesek elkövetni, melyeken a szobatudósoknak könnyű elborzadni a kedélyes téli estéken, a degeszre rakott kandalló előtt, s összedideregni tőlük a nyuszis mamuszt. A legelvetemültebb akciók is tűnhetnek reálisnak, jogszerűnek... stb., adott helyzetben.

Ilyen az emberi természet. Ez alól nincs kivétel (maximum a szentek). Amíg viszont egy bizonyos vallás, kisebbség, kultúrkör... stb. (mittudomén, hogy most éppen minek tartják magukat) úgy csinál, mintha rájuk ez nem lenne, sosem lett volna, és nem is lehetne igaz(holott ezt tetteikkel bőszen cáfolják), és ezért bűnösnek tart mindenki mást, ill. elvárja, hogy őt, és a kis tragédiáját felsőbbrendűként kezeljék, addig itt nem lesz meg/kiegyezés. Csak örökös kultúrkampf, meg acsarkodás a másikra, amíg a történelem újra meg nem ismétli önmagát. (Ez pont a ti köreiteknek kedvenc mantrája, egyszer talán tanulhatnátok belőle.)

Amíg azok fújják a passzátszelet a közvéleményben, a történelem tudomány, a társadalomtudományok, az irodalom... stb. területén, akik úgy érzik, hogy a "múlttal való szembenézés" mindenki másnak kötelező, csak nekik nem (hisz nekik, szerintük, nincs miért), és ezt követelni antiszemitizmus, addig ebben a kérdésben bármilyen széleskörű konszenzust remélni hülyeséggel határos naivitás. (Arról az érdekesebb elvi dilemmáról nem is beszélve, hogy mégis mit gondoljunk azokról, akiknek "a világmindenség legeslegnagyobb tragédiája" = nekünkmostmármindentszabad jegy az életre képlet alapján működik a világ...?)

A szembenézésről pedig még annyit, hogy a társadalom gondolkodó része már átesett rajta (akik nem, azoknak a száztrilliomodik holkuszt-bolhacirkusz, meg emlékközpont látogatás után se lesz erre igénye, szóval marha fölösleges ilyenekre elcseszni a rengeteg pénzt/időt/energiát). Elgondolkodtunk rajta, helyére tettük a dolgot, ennyi. Az, hogy egyeseknek az lenne a minimum(!), hogy éjt nappallá téve, nyílt színen korbácsoljuk véresre magunkat, majd sóval dörzsölgessük sebeinket, miközben kollektíve bocsánatért esedezünk a történtek miatt, nem a dolog megfelelő helye.

Arról nem is beszélve, hogy a magyarság kollektív szidalmazása mit sem csökken a napi szintű kormányzati elhatárolódások, bocsánatkérések, milliárdos "gesztusok", taknyon csúszások, emlékműavatások, megemlékezések, rettegőszeánszok hatására. Nem csoda, hogy az átlag, és a kevésbé átlag embernek is kezd ettől tele lenni a töke, és már ha csak meghallja a "holokauszt", vagy "zsidó" szavakat, kapcsol odébb, nyomja ki a rádiót, fordítja el a fejét, lapozza el az oldalt. Herótunk van már ettől. Nagyon...

2014.01.30. 01:18:59

Már önmagában azért ostobaság az egész felvetés, mert aki zabrált, rabolt, az nem valószínű, hogy gyermekeit, unokáit tájékoztatta volna erről a későbbiekben.

yotta 2014.01.30. 01:27:30

@babarczyeszter: @babarczyeszter: Az én világomban nincs értelmezve, hogy szabad-e ölni bárkit vagy bármit, mert nem az a visszatartó ok, hogy nem szabad, hanem az, hogy fel sem merül! Ezért a "rendes, nem rendes" relációban "rendes" eleve nem lehet az, aki gyenge, vagy bármilyen létező körülmény előhozza belőle az aljast. Az általam defíniált "civilizált emberből" kihalt az ölés génje (ha egyáltalán létezik ilyen), az ölés képessége, ezért sem opportunista aljasság, sem eredendő gonoszság nem hozhatja/hozhatta holokauszt elkövető helyzetbe, de még a csirke nyakát sem nyiszáljuk és kikerüljük a csigát az úton!
És igen, a köztünk lévő számodra is érzékelhető meggyőződésbeli különbség az oka annak, hogy megrökönyödöm a felvetésen, mert szvsz vagy aljas valaki, vagy nem. Az aljasság nem relativizálható, nem enyhítő körülmény az esendőség, s nincsen olyan, hogy az alkalom hozza elő a gonoszságot! (Van az úgy, hogy a meglévő tudományos elképzeléseket revideálni kell...)

A poszt írója pedig szerintem hajszál pontosan felfogta közlésed lényegét, azonban a fénykép melletti dőlt betűs szövegben, akarva vagy akaratlanul elhelyeztél olyan aknákat, amely éppen abba a kínálkozó értelmezési kalickába zárta a szöveget, amelyet a poszt írója megmutatott; és azt pedig nem hiszem el, hogy pont te ne tudtad volna, hogy ennek ez lesz a következménye...

yotta 2014.01.30. 01:33:23

@Dzsentrisvihák: "Ilyen az emberi természet."

Nem, nem ilyen! A tényleg civilizálódott embert semmilyen körülmény sem tudja olyan cselekmény elkövetésébe hajszolni, amelyen a szobatudós a kandallója lőtt elborzad.

yotta 2014.01.30. 01:38:09

@Dzsentrisvihák: ...amúgy pedig kifakadásod végével nagyon egyet tudok érteni.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.30. 07:33:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tessek:

"Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.29. 09:32:28
@Holle anyó: "könyörögve kérlek, hogy hagyjátok abba ezt a pofátlan nyomulást, mert ebből baj lesz"

Bizony lehet, hogy tényleg baj lesz belőle. Lehet, hogy az emberek előbb-utóbb megunják, hogy alaptalanul bűnösöknek bélyegezik meg őket, és ha már egyszer úgyis bűnösöknek kiáltják ki őket, akkor legalább utólag alapot szolgáltatnak majd. Ami persze helytelen dolog lenne, de attól még megtörténhet.

Szóval nem kellene hergelni az ártatlanokat."

Dzsentrisvihák 2014.01.30. 08:22:06

@yotta:

Mondom, mindenki számára van olyan szituáció. Amíg nem kerülsz ilyen helyzetbe, gondolhatod, hogy a civilizáció cukormáza téged immúnissá tesz erre, de hidd el, hő hatására ez a réteg is olvad, még az (illuzórikus) "jó ügy" képviselőinél is (ajánlom elolvasásra Sánta Ferenc Az ötödik pecsét című könyvét).
Az persze egyénenként más, hogy ki, mikor vetkőzik ki önmagából, de mindenkinél megvan az a pont, amikor biza képes lesz bármire.
Ez nem egy jó dolog, de attól még így van. Nem szabad úgy kezelni, mintha nem lenne, mert abból erednek az olyan álszent, hipokrita, valóságidegen társadalmi berendezkedések, történelemfelfogások, és kulturális/politikai közállapotok, amilyenek a jelen nyugatot is jellemzik.
Ez is szüli a kettős mércét, az önfelmentés mechanizmusait (igen, ezzel minket vádolnak állandóan, de igazából a nyugatra ugyanúgy, ha nem még jobban jellemző), a dekadenciát, és az abszolút kategóriákban való gondolkodást.

Balt 2014.01.30. 08:46:12

@babarczyeszter: Ezt sajnos nem tudom már megkérdezni (vagy 40 éve...), de semmi kapcsolatunk nem volt Erzsébetvárossal, úgyhogy nemigen hiszem, hogy a nagyanyám (vagy 4 12, és 14 éves gyerekei) nézték ki magunknak a 2. emeleti gangos, komfort nélküli, hogy ne mondjam: poloskás lakást.

grande milan (törölt) 2014.01.30. 08:47:22

Én is kedvelem Esztert, de nem kellene elvtelenül védeni. Ostobaságot írt, ártott Nekünk.

Balt 2014.01.30. 08:51:28

@Balt: gyerekkori emlékeim szerint: sötét lakás volt 2. emeleti volta ellenére b1 db gangra néző szobaablakkal + konyhaajtóval, nyilvánvalóan tanácsi.

Tehát finoman fogalmazva nem egy Szemlőhegyi úti villa... (Rég nincs meg, nagyanyám idős korára hozzánk költözött.)

Balt 2014.01.30. 09:02:32

@Mr. Rustical: Remek szinopszis!

@babarczyeszter: Ja, a házunk tényleg bombasérült volt, de a közvetlen felmenőim vidékre menekültek az ostrom elől, a ház csak az '50-es évek végén épült újjá. A Pesten maradó dédszülők (egyébként szocdem pártigazolvány is van a hagyatékban...) pedig a (ma) legsötétebb nyóckerben kaptak szintén szükséglakást. Igaz, a fentebb megidézett lakás is az egykori gettón kívül volt. Az biztos, hogy utóbbira csak a háború után volt szükség, '46 után.

Balt 2014.01.30. 09:12:20

@Roan: :) Talán nem illendő, de a Gazsi meg az új tévéje c. (duplán rasszista) vicc jut eszembe. (Nem mintha a körülményektől elvonatkoztatva ne lenne maga a véres valóság...)

blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=76129&blog_cim=A%20cig%E1ny%20k%F6lcs%F6nk%E9r%20a%20zsid%F3t%F3l

Pardon!

Balt 2014.01.30. 09:30:38

@Töksi: Kösz a történetet, a válaszra magam is kíváncsi vagyok. (Olvasom tovább, talán lesz válasz is.)

@babarczyeszter: OK, ez így korrekt törekvés lenne, csak miért van az a kényszerképzetem/-tünk, hogy ez a kényes téma a választási kampány része? Noha nem tudok róla, hogy bárhol aláírtál volna politikai nyilatkozatot, bármely párt(csoportosulás) aktív támogatója lennél, bár azért van sejtésem a pártszimpátiádról... (Csak alkalmi nézője vagyok a Betlennel folytatott még alkalmibb beszélgetéseiteknek, de az ebből a szempontból különösen érdekes lehet. Tudod: Radnóti és Komlós.)

Térjünk vissza rá április után, addig én is jobban körüljárom a témát az ominózus szükséglakással kapcsolatban.

Mar Sara 2014.01.30. 09:49:10

@álfirkász: "anyád meg valamelyik nyilas tetű kurvája volt, igaz?"
Lehet, bár másfél évesekkel csak a magadfajta pedofil szabaderkölcsűek élnek nemi életet.
A tetűt egyébként kikérem magamnak!

"A két nagyapám '44-ben már valahol a Don-kanyar környékén feküdt tömegsírban."
Hazudozzál, nem is volt nagyapád, benneteket tojásból keltetnek valami ipari egységben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 10:12:06

@Dzsentrisvihák:

"ajánlom elolvasásra Sánta Ferenc Az ötödik pecsét című könyvét"

Vagy még inkább a Hamu és gyémánt (mind a könyv, mind a Wajda-film).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 10:19:06

@ausländer Sipi:

Ha azt írom, hogy cseréld ki a motorban a fáradt olajat, mert különben baj lesz, akkor ez fenyegetés?

Ismerős a módszered. Kiforgatod a másik szavait, belemagyarázol marhaságokat, ezzel próbálod a másikat védekezésre kényszeríteni. Jól bevált ballibsi módszer, a szerencsére már kimúlt SZDSZ űzte mesteri fokon.

Ezt csak azok kedvéért írom, akik esetleg még nem ismerik ezt az aljas módszert. Téged továbbra is ignorállak, mert a szartól (=tőled) inkább távol tartom magam.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.30. 10:22:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kis hazudos:-DDD

mindenesetre elegge erdekes analogia a mechanikai kopast a tudatos nepirtashoz, mint kovetkezmenyhez hasonlitani:-)

nincs mit kiforgatni azon amit leirsz, azok ugy a maguk valojaban tanuskodnak egy emberrol, aki hijan van az empatianak:-)

nem kell nekem semmit hozzafuznom az altalad leirtakhoz, hiszen szepen leirod magad:-D

Szúnyog 2014.01.30. 10:25:02

@ausländer Sipi: Sose dugulsz el? A szarért ártod magad a dolgainkba. Foglalkozz a saját országoddal, nemzeteddel!

2014.01.30. 10:31:59

Nagyon jó poszt, ideje helyre tenni a holokauszttal takarózó, tömeggyilkos cionistákat.

Ne feledjük, hogy babarczy zsidó fajtársai azok, akik ma is koncentráció táborban, falak mögé bezárva tartanak egy népet.

babarczyeszter 2014.01.30. 10:56:38

Hm. En a sajat nemzsido rokonaimrol beszeltem, akik egyike a kedvenc, imadott nagyanyám. Tortenetesen profitaltak a zsidok elhurcolasabol. Ha paranoid a tarsasag egy resze, es ugy erzi, oket vadolom, magatol kerdezze meg, miert erzi igy.

Azt a hozzaszolasok lattan nehez tagadni, hogy itt sokan buszken antiszemitak. Gondoljatok, hogy a csaladotokban nem volt ilyen?

Nem fogok a fideszre szavazni. Es a jobbikra sem, par paradox modon pillanatnyilag a jobbikkal kevesebb bajom van, mint a fidesszel. Hogy kire fogok, azt nem tudom. Vagy az Lmp-re, vagy az osszefogasra, mindkettore befogott orral.

az otvenes eveket erdemes szinten megvizsgalni. A zsido nagyapam sulyos beteg volt, de egy izbe tanuskodnia kellett a belugyben egy igazolasi eljarasban. Meg fogom nezni a leveltarban, mit mondott. A nagyanyam muszaki rajzolokent dolgozott, aztan lehuzott meg egy muszakot egy keramiamuhelyben. Magukba fordulva eltek, nehany haboru elotti ismerossek tartottak csak kapcsolatot. A regi lakasukban maradhattak, de persze allamositottak. Ellenzeki, rendszerellenes tevekenyseget a kovetkezo generacio vegzett, de ok kemenyen nyomtak, az allasukat is elvesztettek. A kersszteny kozeposztaly serelmeire erzeketlenek maradtak, inkabb szegenyek, prolik, politikai uldozottek ellen leptek fel.

babarczyeszter 2014.01.30. 10:59:59

@csentecsa: de ra tudsz jonni, ha felteszed a.kerdest magadnak. Persze, hogy nem mondtak el a legtobben. Nyilvan szegyelltek.

babarczyeszter 2014.01.30. 11:00:55

... nem ellen, hanem az uldozesuk ellen

babarczyeszter 2014.01.30. 11:04:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a magyar allam mindenfele egyhazi es kulturalis egyesuletnek fizet. Ennek incs koze a holokauszthoz.

Nem ertem, miert nem kaptatok. Az en nem-zsido csaladom kapott az elvett foldekert.

Balt 2014.01.30. 11:12:09

@babarczyeszter: Ne vedd a szívedre. Én bár nem vagyok a blog rendszeres olvasója, kifejezetten örülök a párbeszédnek. Apropó, Radnóti "megítélésére" azért kíváncsi lennék...

"par paradox modon pillanatnyilag a jobbikkal kevesebb bajom van, mint a fidesszel."

Ez elég furcsa a fenti kontextusban, de majd talán kiviláglik a miértje.

Dzsentrisvihák 2014.01.30. 11:17:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az se rossz, bár szerintem Sánta könyve kissé közelebb áll az itt fölvetett témához, szóval némileg eklatánsabb.

Balt 2014.01.30. 11:24:34

@Balt: Meg pl. Hankiss levelére. Meg egyebekre, amik fentebb előkerültek.

Amúgy szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot: ha a magyarságodat hangsúlyoznád (amit senkinek sincs joga amúgy megkérdőjelezni, legfeljebb az ebből önmagukat kirekesztőkkel szemben), akár a zsidó felmenők tisztelete mellett (sőt, kötelezően, ha ez fontos), akkor nem lennének "antiszemiták". Minden külsősége ellenére Köves Slomó pl. szerintem ennek kevésbé van kitéve. (Bár a jobbikosok részéről nem garantálnám...)
Egyszerűen, mert hitelesen és következetesen képvisel valamit ifjú kora ellenére. Komolyan mondom, nekem rokonszenves. Mondhatod opportunista aljasságnak is (a politikai pragmatizmust?), bár ezt azért kikérném magunknak. :)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2014.01.30. 12:56:22

@babarczyeszter: Hm, kiváncsiságból visszanéztem ide, és meglepődtem, hogy még mindig megy a kommentelés, sőt te is részt veszel még benne. Újra és újra felmerül itt az a téma, hogy én "félreértelmeztelek" téged. (A jelzőket most hagyjuk). Ennek kapcsán a tumblren írtam tegnap ezt:

" Visszatérő téma volt az addigi hozzászólásokban, hogy “tudatosan elferdítem”, “kiforgatom”, “paranoid módon értelmezem” BE kollegina szavait.
Kizárólag neki válaszoltam, a többi kommentelőnek innen is szeretném üzenni: a sarkítás, a karikaturisztikus értelmezés, és a gyenge pontokra rávilágítás nem csak a te/ti privilégiumotok. A cikizés lányok/fiúk kétélű dolog. Ezt kéne tudomásul venni, azt mehetne érdemi párbeszéd is."

Nem, nem értelmezem félre a szavaid. Meggondolatlanul, rosszul megfogalmazva írtál le egy gondolatot, ami meglehetősen sértő sokak számára. Történelemkedvelő ember révén tudom, hogy mennyire fontos tisztában lenni a múlttal, valamint azt, hogy mennyire fontos ebben a kérdésben az objektivitás. Ennek az utóbbi körülménynek nem felelsz meg.
Üdv: K. T. Attila

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 12:56:49

@babarczyeszter:

"a magyar allam mindenfele egyhazi es kulturalis egyesuletnek fizet. Ennek incs koze a holokauszthoz."

Az amerikában élő holokauszt-túlélőknek (egyes egyéneknek, akiknek a magyar kormánnyal kötött megállapodás alapján ottani zsidó szervezetek osztják szét a pénzt - azaz csak osztanák, mert volt, amelyik elsikkasztotta) szerinted ugyan milyen alapon fizet a magyar állam? Mert fizet.

Egy egyén se nem vallási, se nem kulturális egyesület. A pénzt nem úgy kapta az ottani szervezet, hogy használja fel belátása szerint, hanem kimondottan az egyes túlélőknek való szétosztás céljából. Tehát nehéz erre azt mondani, hogy nincs köze a holokauszthoz. :)

És ismét: nem az a bajom ezzel, hogy kapnak pénzt, hanem az, hogy itt most éppen te tagadod, hogy köze lenne a holokauszthoz. Mert ha elismernéd, akkor azt is el kellene ismerned, hogy még ma is kapnak zsidó személyek pénzeket a magyar államtól, ezt pedig korábban már tagadtad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 13:02:42

@babarczyeszter:

"Nem fogok a fideszre szavazni. Es a jobbikra sem, par paradox modon pillanatnyilag a jobbikkal kevesebb bajom van, mint a fidesszel. Hogy kire fogok, azt nem tudom. Vagy az Lmp-re, vagy az osszefogasra, mindkettore befogott orral."

Pedig SZERINTEM célszerű lenne a Jobbikra szavazni. Annyi szavazatot úgysem fognak kapni, hogy kormányt alakíthassanak, még annyit sem, hogy meghatározó szavuk legyen egy koalícióban. Ám ha az Összefogásra szavazol, akkor a múlt embereit hozod újra helyzetbe. Azt meg már tudjuk, mi várható tőlük. Az LMP meg 4 év alatt nem volt képes határozott profilt kialakítani, ők még ellesznek egy darabig, de előre nemigen jutnak.

Tehát a Jobikra adott szavazattal a Fideszt és a ballibet gyengíted anélkül, hogy a radikális jobboldalnak valós esélyt adnál, amit ugye - gyanítom - nem szeretnél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 13:03:56

@ausländer Sipi:

No comment, elmebetegekkel inkább nem vitatkozom, így veled sem.

Judenrein 2014.01.30. 13:30:26

Antiszemitizmus

A hal a vízben él, a tüdő oxigénnel táplálkozik, a magyar antiszemita. Dobd ki a halat a vízből: elpusztul. Vedd el az oxigént a tüdőtől: megfullad. Hazudd ki az antiszemitizmust a magyarból: a halál leggyalázatosabb nemével hal meg.

De mi az antiszemitizmus lényege? Miért vagyunk antiszemiták? Miért az antiszemitizmus? Életösztönünk első, szükségszerű megnyilatkozása, s melyek e megnyilatkozás helyes formái?

Egy téren sem mondtak annyi ostobaságot mindkét táborban , mint a zsidókérdés körül. Buzgó antiszemiták mondanak jelszavakat és érveket, melyek a zsidóság leghatalmasabb fegyvereivé válhatnak. Liberális államférfiak előtálalnak érveket, melyeket egy dedós gyermek szétszedhet alaplehetetlenségeire. Mert jobbról és balról nem állítják be a kérdést a maga nagy történelmi horizontjába, nem viszik vissza, hogy úgy mondjam, természetrajzi egyszerűségére. Egyes esetekből indulnak ki, szentimentalizmussal kandírozzák körül, érdekpárt s más zavaró szenvedélyekkel homályosítják el tisztaságát. Pedig a zsidókérdés lényegében éppen olyan egyszerű, mint amilyen átlátszó és egyszerű nyelvtanilag ez a mondat: a ragadozó ragadoz. És ennek az erős fajnak minden vér szerinti ravaszsága kellett ahhoz, hogy ezt az egyszerű, könnyen érthető lényeget körülvegye a hazugságok, az álhumanizmus, álszociológia, ál-szabadgondolkodás és álforradalom megtévesztő Bábelével.
A legnagyobb, legbűnösebb tévedés s fájdalom, nálunk leggyakoribb a zsidóság olcsó gyalázása, lekicsinylése. Ha engem a fronton földerítő szolgálatra küldenek, és én az ellenség roppant haderejéről azt a hetyke tudósítást hozom, hogy szót sem érdemel, hogy egy pár emberrel szét lehet verni az egészet: akkor én katasztrófa elé viszem saját véreim, s haditörvényszék előtt méltán érdemlek golyót vagy kötelet. Gondolják meg ezt jól a zsidóság anekdotás, nótás fitymálói. Jellemző, hogy igen sok zsidó fölényes humorral segít a bátor kereszténynek ebben a lekicsinylésben, mert tudja, hogy ez elrejti a veszélyt. Lekicsinyleni azt a fajt, mely a maga húszszoros kisebbségében elfoglalta a magyar élet minden stratégiai pontját, s mely egy történelmi katasztrófa ügyes kihasználásával lába alá gázolt bennünket, hitünket leköpte, zászlónkat letaposta, lekicsinyleni ezt a fajt nem önmagunk végtelen megvetését jelenti? a zsidóság is, mint minden más faj, erőknek és gyengeségeknek, kiválóságoknak és bűnöknek végére mehetetlen összetétele. De, mert egy irtózatosan exkluzív vallás nevelésében, a kultúra és európai élet minden fénymáza alatt megmaradt az &s, barbár, ösztönös ázsiai törzsembernek, erői és kiválóságai vérből jövőbbek, s inkább jelentik az egész faj védelmét és hódítását, mint más fajoknál, gyengeségei és bűnei szembeötlőbbek, s inkább rátámadnak az európai ember morális ízlésére. Mert a lényege a különbségnek, s ezt nem lehet eléggé ismételni, mert ők szüntelenül ellentétesen másképp tüntetik föl, az: hogy mi, magyarok, németek, szlávok, olaszok etc. Az európai hit, morál és kultúra közösségében a csupán törzsemberből emberré szélesedtünk, a zsidó pedig a kiválasztás kannibál hitével, rettenetes faji hitében és moráljában megmaradt az ötezer év előtti idegen szagtól ösztönösen irtózó törzsember. A zsidóság a legkomolyabb, a legvégzetesebb ellenség, a zsidókérdés a magyarság élet-halál kérdése, mely belekapcsolódik a magyar élet, a magyar jövő minden mozzanatába. Viccet csinálni ebből a kérdésből, lekicsinyelni ezt az ellenséget és ezt a veszélyt: csak hülyék vagy megfizetett gonoszok tehetik. A sok tragikomikus tévedés onnan ered, hogy mi asszimilálódós babonánkba butulva azt hittük, hogy az idegennek hetedik paradicsomi kéj, s nagy előléptetés magyarrá áthasonulni. Ez a hit, mely erős faji öntudatra, egészséges fajnál tényleg hódító erőt jelentett volna, nálunk nemzeti öngyilkosságunk egyik fő forrása lett. A magunk úgynevezett ideális oh, de aljas és gaz ez a szó! horizontjából néztük a dolgot, s nem akartuk meglátni a természetrajzilag is való valóságot, hogy az élet erős és gyenge fajok vad harca, s hogy minden fajnak magának kell megszerveznie védelmét és jövőjét, s nem szabad azt idegenre bíznia.

Judenrein 2014.01.30. 13:33:18

(folyt)
Így például érzékeny, humanisztika-liberális politikai primadonnáink sokszor énekelték: Nem szabad általánosítani, hiszen van becsületes zsidó is, az ártatlan ne szenvedjen a bűnösért! Hát természetes, hogy van. Én magam is ismertem nem egy nagy kultúrájú, gondosan kiépített belső életű, tiszta morálú zsidót. De egyet ne tessék elfelejteni. Ez a zsidó, éppen mert ilyen, s annál inkább, mert ilyen, a fajok harcában a saját fajával szolidáris, még akkor is, ha tiszteli a másik fajt. Vagy elfogadjuk azt az ítéletet, hogy Erdélyben az a becsületes magyar, aki megtagadja magyarságát és oláhhű lesz. Felvidéken az a becsületes magyar, aki csehhé torzul és így tovább? Ugye bár, hogy nem, ugye, hogy az a szívünk szerint, morálunk szerint való magyar, aki a mienk marad minden poklokon keresztül? Vagy a zsidóra más mértéket mérünk? De föl lehet itt vetni a becsületesség kérdését? Ha az öt világrész egymillió legbecsületesebb angolja, franciája vagy olasza jönne ide, hogy a maga külön szolidaritásával kivegye a kenyeret a magyar szájból, a földet a magyar földműves alól, hogy kereskedelem, gyár az ő kezében legyen, hogy sajtóban, színházban kilopja a magyarból a védő lelket: antiangol, antifrancia és antiolasz volnék. Pedig ezekkel a fajokkal ezerévi morális, hitbeli és kulturális közösségünk van. De nekem igazán mindegy, hogy aki elveszi a jelent, jövőt, az életet és mindent fajomtól, az comme il faut gavallér vagy pedig börtönviselt apacs. Vagy a fronton csak arra lőttünk, aki azelőtt való napon elfelejtette a drótsövényen átküldeni az erkölcsi bizonyítványát? a becsületesség kérdését itt csak ostobák vagy megtévesztő szélhámosok vethetik föl.

De nem is azokat a zsidókat szoktuk ám mi becsületesnek nevezni, akik tényleg azok. Az ilyenek nemigen törtetnek kegyeinkért, s nyíltan fajuk emberének vallották magukat. A mi "becsületes" zsidónk az a zsidó, aki átkeresztelkedik, ha kell, naponta kétszer, aki azt sem tudja, hova legyen a magyarságától, úgy köpik, mintha népszínműben volna, aki zokog a magyar határon, mint a vajszívű Vázsonyi, aki a nemzetiszínű határcövek láttára majdnem fizikai zsidóságából is magyarrá integrálódott. Ez az a zsidó, mely abban a pillanatban, hogy a csehek Lőcsére beléptek, dühös csehhé, s Kolozsváron az első oláh katona láttára felgerjedt oláhhá fett. Ez a legveszélyesebb típus, ezt küldi a félelmetes faj előre, hogy a népek kebelében elfoglalják az elővárakat. A kommunizmus alatt a zsidó imperializmus legféktelenebb harcosai katolikus, református s volt nemzeti színű zsidók voltak. Egy zsidó író, a zsidó uralom egyik komikus, torz figurája, a háborúban még "mérhetetlen faji gőggel" nézte a magyar katonákat, s a kommunizmus második napján már piszkos szavakban köpte le a magyar fajt. A zsidó zsidó ellen harcolok teljes erőmből, de tisztelhetem, mint nemes ellenfélt. De ezek a nemzeti színű, magyar és keresztény zsidók az emberiség leghitványabb söpredékei, s életösztönünknek ezeket kell legelőbb eltüntetni a magyar életből
Éppen ilyen dőreség, ha a zsidókérdésben a szeretetre s kereszténységünkre hivatkoznak. A szeretet nem az, hogy szeressem azokat, akik eleszik a jövőt a gyermekeimtől, akik eleszik az országot fajomtól: a szeretet törvénye mindenekelőtt a hozzám tartozók és fajtám iránt kötelez. Az a szeretet, melyet így liberális maszlagolásokban kívánnak, a legtermészetellenesebb perverz gyűlölet saját Vérem ellen. A kereszténység pedig nem vénemberek mazochizmusa, akik beteg vonzódással szeretik azokat, akik tépik és csalják őket. A kereszténység nem egy pár evangéliumból kiragadott érzelmes mondat. A kereszténység sok százados történelmi fejlődés: az európai emberiség védő, harcos szolidaritása az örök emberi jogok, az örök emberi egészség és morál megvédésére az ős barbár törzsember vad ösztönei ellen.
Igen: nagy ölelést jelent Krisztus a tiszta emberi együttműködés számára. De korbácsot jelent az éhes, vad törzsi ösztönök ellen. Az antiszemitizmusban Krisztus korbácsának vagyunk harcos keresztényei.

Judenrein 2014.01.30. 13:34:43

(folyt)
Ne hazudjuk hát el hamis szentimentalizmussal a dolog rideg lényegét. A fajok irtózatos harcáról van itt szó. Egy ázsiai barbár faj, mely megmaradt emberevő, zord ősi törzs pszichéjében, és magáévá tette az európai kultúra minden rafinált eszközét, nem kötve semmi moráltól, halálos gyűlölettel az európai múlt, európai morál, európai kultúra ellen, melyből ő ki volt tagadva, ezer arccal, millió eszközzel tör Európa meghódítására. Fájdalmas gyengeségünk látva, kihasználva mindazt, ami bennünk hiba, s még inkább azt, ami bennünk emberileg nemes, leigázott bennünket, s felépítette itt európai hódításának előbástyáját. Szabadságharc a mi antiszemitizmusunk, s az örök emberi jogok kétségbeesett segélykiáltása. Tízmillió proletárrá rabolt magyar fordul a világ proletárjaihoz a zsákmányoló faj zabolátlan étvágya ellen. Azok, akik a munkát tették a világ vallásává, azokat fogják-e ellenünk segíteni, akik minket fájdalmas, véres munkánk minden gyümölcsében megraboltak? Tízmillió magyar, akit lelkében is megtapostak, kire \ egy idegen faj erőszakolja a maga zsarnoki ideológiáját, ízléstelen ízlését, meghamisított, faji fegyverré torzított doktrínáit: ez a tízmillió magyar kiált a világ szabadgondolkodóihoz, segítsék őt lelki felszabadulásában. Tízmillió minden jó szándékában megrágalmazott, minden emberiességében megcsalt, minden jogában megrabolt magyar jajgat Európa liberalizmusához, engedjék őt is élni, hogy földje az ő földje, vetése az ő termése, hogy munkája az ő kenyere legyen, s szabadjon védőpajzsot emelnie az orgyilkos tőr és a tolvaj kéz ellen. Tízmillió magyar követel igazságot Európát védő nagy történelmi munkájáért.

És egyet jó lesz meggondolnia Európának. Ma még sokan mosolyognak Nyugaton a zsidó imperializmus veszélyein. Pedig ez a veszély napról napra óriási arányokat ölt. És ennek az imperializmusnak a győzelme az európai múlt, az európai közös fejlődés, az európai kultúra végső veszedelmét jelentené. A magyarságnak a múltban fájdalmas szent történelmi hivatása volt, hogy Európa munkáját védje az ázsiai éhes törzsi ösztönök ellen. A mi antiszemitizmusunk ennek a történelmi munkának a folytatása, s így világtörténelmi munkát végzünk vele az emberiség védelmére. Mi vagyunk a megmaszlagolt Európa fölébredt életösztöne, a nagy szabadságharc előfutárjai, hirdetői egy tisztább jövőnek. Fogjunk össze mindnyájan az antiszemitizmusban, mint egy hazát teremtő, Európát védő nagy, történelmi elhivatásban. Óh, higgyétek meg, hogy az emberiség leghősiesebb s mártíriumosan legszebb megvalósulása ma: MAGYARNAK LENNI!

Roan 2014.01.30. 13:37:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kommunikáció szintjén mégis a mocskos multik, mocskos bankok megy, nem pedig mocskos OTP, mocskos CIB...

2014.01.30. 13:43:30

@babarczyeszter: Magamnak hiába teszem fel a kérdést. Hogy döntsem el hogy mit csináltak a nagyszüleim '44-ben? Megkérdezni nem tudom, mert 10-20 éve halottak. Abból pedig, hogy akik szégyellték nem beszéltek róla, nem következik az, hogy akik nem beszéltek róla, szégyellték. Ez logikai bukfenc lenne.

Judenrein 2014.01.30. 14:03:57

@Szúnyog:

Virradat, 1921.I.21.

www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/szabod.htm#r08

Ha tetszik, terjesztheted!!! Csak másold be így, innen a poszt alól, 3 részletben, ahová jónak látod!

bagyula 2014.01.30. 14:30:27

Civilizalt lap, civilizalt cikkjenek az egyik legcivilizaltabb kommentje felteszi az i-re a pontot: www.foreignaffairs.com/articles/136782/francis-fukuyama/the-future-of-history

bagyula 2014.01.30. 14:39:30

@Judenrein: Civilizalt lap, civilizalt cikkjenek az egyik legcivilizaltabb kommentje felteszi az i-re a pontot: www.foreignaffairs.com/articles/136782/francis-fukuyama/the-future-of-history

babarczyeszter 2014.01.30. 15:07:57

@csentecsa: attól függ, hol laktak. Ha városiak voltak, érdemes megnézni, költöztek-e 44-ben (erről azért általában van info). Ha falusiak, érdemes megnézni, hogy voltak-e ott zsidók (egyébként mindenhol voltak). Ha voltak, akkor el is vitték őket. Ha elvitték őket, akkor ezt biztosan látták. Ezután összeveted, hogy miről beszéltek a háború idejéről (ha semmiről, akkor passz, nincs tovább). Ha beszéltek mindenféléről, de arról nem, hogy elvitték a zsidókat, akkor feltehetőleg nem segítettek nekik. Hozzáveheted ehhez a foglalkozásukat (amit biztosan ismersz).

Én a következőképpen raktam össze a nagymama-sztorit (mivel ő is meghalt már rég, mire összeraktam). Meséltek arról, hogy bombatalálat érte a lakásukat. Aztán előkerültek sztorik egy Falk Miksa utcai lakásról, ahol víz ugyan nem volt éppen, de volt perzsaszőnyeg. Utóbb ezt is bombatalálat érte. Ezután a sztorik egy Wesselényi utcai lakásban folytatódnak. Aki ismeri Budapest történeti topográfiáját, annak nem nehéz összerakni a sztorit. Tegyük még hozzá, hogy a német megszállás alatt a családi ősfészekben, Pécelen, egy SS tisztet szállásoltak be hozzájuk, akikről nagyanyám testvére igen jó véleménnyel volt, kedves, mosolygós fénykép is készült róluk (ami eltűnt a családi albumból, véletlenül találtam meg). Aztán bizonyos kommunikációs sajátságok... Nem olyan nehéz összerakni, ha valakit érdekel. Egyébként ők református parasztcsalád voltak. Nagyanyám nem volt antiszemita, voltak zsidó barátnői, de hogy velük a háború alatt tartotta-e a kapcsolatot, arról nem szól a fáma. Azt hiszem, nem, mert 43-ban úgy döntött, hogy a Goldberger gyárat (Goldberger ugyebár zsidó volt, Mauthausenben halt meg szegény), ahol textiltervező volt, otthagyja, és inkább elmegy egy katonai üzembe lőszert gyártani. Arra is nagyon kíváncsi volnék, hogy nagyapám, aki az I. hadsereggel Máramarosban állomásozott, mit látott a szigeti zsidók elhurcolásából, de ezt sose fogom megtudni. Mindenesetre erről se szólt egyetlen történet se.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 15:21:28

@Roan:

"Kommunikáció szintjén mégis a mocskos multik, mocskos bankok megy, nem pedig mocskos OTP, mocskos CIB..."

Ez akkoriban úgy hangozhatott, hogy mocskos uzsorások, mocskos bankok, mocskos gyárosok. Már csak azért is, mert 100-150 éve sem csak zsidó lehetett bankár vagy gyáros.

Legalábbis nem hiszem, hogy sokan szidták volna a zsidó szatócsot, orvost vagy ügyvédet (na jó, ez utóbbit talán, de őt sem mint zsidót, hanem mint ügyvédet).

Judenrein 2014.01.30. 16:19:43

@babarczyeszter: Hagjuk már ezt a büdös zsidó kurvákra jellemző ócska picsogást, jó?!

Az összes faszom tele van már vele.

Ki a faszt érdekel, hány rohadt tetves zsidót vittek el annó? Kurvára leszarom az egész kibaszott holokamusztot már.

Hagyjál már minket a büdös kurva zsidó szövegeddel.

Ez itt Magyarország, itt mi a magyarokért aggódunk, nem pedig a büdös rohadt korcs bevándorlókért, akik megszállták az összes fontosabb pozíciót országunkban akkor is, most is.

érted már, te büdös picsa zsidó? Kétlem. Gonosz korcs zsidó vagy, de ostoba is.

Balt 2014.01.30. 16:34:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mondjuk azon én is megütköztem, hogy ilyen felütés után a Jobbikkal úgymond kevesebb baja van Eszternek, mint a Fidesszel. (Érthetetlen.)

Az viszont egészen biztos, hogy a Jobbik erősödésével csak ártunk bármiféle párbeszédnek és indirekte a nemzetnek, nemzetközi szinten. (Halkan kérdem: talán ez a cél...?)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.30. 17:00:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: eddig sem vitatkoztal..:-)

fenyegetoztel, aztan meghazudtoltad magad. nem vitatkoztal. az egy egeszen mas mufaj:-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 18:21:51

@Balt:

"Az viszont egészen biztos, hogy a Jobbik erősödésével csak ártunk bármiféle párbeszédnek és indirekte a nemzetnek, nemzetközi szinten."

Hát, sajnos ebben igazad van.

Abban a helyzetben vagyunk - vagy inkább csak magamról beszélek -, immáron nem először, hogy bármelyik pártra szavazok, mindenképp rosszul választok.

Valahol ez is tekinthető a demokrácia csődjének, hiszen csak azt dönthetem el, melyik tolvaj banda raboljon ki és szedje meg magát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.30. 18:24:50

@ausländer Sipi:

Még mindig nem esett le, te funkcionális analfabéta?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.01.30. 20:26:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezek szerint ennek a kifejezesnek a jelentesevel sem vagy tisztaban.
mondjuk nem meglepo:-)

2014.01.30. 21:07:32

@babarczyeszter: Miért, aki '44-ben költözött, az feltétlenül egy gettóba parancsolt zsidó család ingatlanába ment?
Az is lehet hogy tényleg oda ment ,de azért, mert kibombázták a sajátjából, és oda költöztették.
Aki pedig látta a deportálásokat, miért gondolta volna feltétlenül azt hogy ezek az emberek megsemmisítésre kerülnek majd? Ezt maguk az áldozatok sem gondolták.( Ez pl. a Sorstalanságban is olvasható). Biztos sok ember nem szerette a zsidókat, de ez nem jelenti azt hogy a pusztulásukat kívánta volna. Ez ma folyton összemosásra kerül. Mindenkit, aki bármilyen averzióval viseltetett a hazai zsidósággal szemben, a Holokauszt előkészítőjének tekint az itthoni baloldali mainstream közgondolkodás.Kétféle lehetőséget ismer: vagy a messzemenőkig elfogadó filoszemita álláspontot, vagy a tömeggilkosságok "szellemi előkészítőit". Ez a két kategória létezik a számukra, holott a valóság sokkal árnyaltabb volt.
Vajon ha Horthyék annyira érdekeltek lettek volna a zsidóság megsemmisítésében, miért nem engedtek már korábban- a nagy német győzelmek idején- a német követeléseknek a zsidókat illetően?
A németeket messzemenőkig nem érdekelte, hogy egy általuk megszállt országban van e a állami szintre emelt antiszemitizmus vagy nincs, mindenképpen deportálták az adott ország zsidóságát(Pl. Franciaország, Hollandia).

babarczyeszter 2014.01.31. 09:45:44

@csentecsa: általában igen, nagy lakáshiany volt. de a lakás elhelyezkedèsebol világosan kiderül. zNyilván, az én nagymamámék is azért igényeltek ki, mert kibombaztak őket. de igényelni kellett. a lényeg csak az, hogy haszonélvezői voltak a zsidók jogfosztasanak. ettől még nem gyilkosok.

babarczyeszter 2014.01.31. 09:51:53

én egyáltalán nem gondolom, h a magyarok ki akarták volna irtani a zsidokat. a népszerű álláspont az volt, h vissza/ki kell őket szorítani. utálom, h folyton mindenkit lenaciznak. szerintem a lakosság attitűdjét jól kifejezi a zsidó lakásba való költözés, ami egyes visszatért tulajok esetén elég nagy feszültséget keltett, ti a bekoltozok nem gondolták, h vissza kéne adniuk azt a lakást.

Balt 2014.01.31. 13:01:42

@csentecsa: Láttam (az emúttnyócévben, tehát egész biztosan 2002 és 2010 között) egy vasárnapi "matinét" a királyi TV-n, egy portré-riportfilmet az Amerikában élő Herczog örökössel. (Igen, aki akkoriban épp perelte a magyar államot a műkincsekért.) Nos, az idős nő elmondta, hogy Weiss Manfréd pereputtyként kifejezetten jó kapcsolatokat ápolt a magyar politikai és katonai felsővezetéssel. '44 márciusában épp Erdélyben síeltek, amikor jött a hirtelen értesítés, hogy azonnal jöjjenek haza, menekülni kell. Ezt persze kormányzati segítséggel.

Meglehet, ez nem adatott meg mindenkinek sajnos '44 után, sőt! :((, de látnivaló, hogy a distinkció nem "magyar" és "zsidó" között húzódik, ahogy azt sokan látni és láttatni vélik. (És ezzel korántsem vmi zagyva osztályharcos történetté szeretném formálni a kérdést! Radnóti szemlélete - hogy mást ne mondjak újra.)

Balt 2014.01.31. 13:07:16

@babarczyeszter: Kérdezgettem a témában a kedvedért:
Igen, így volt, ebben hasonlít (aljas opportunista) felmenőink sorsa.

Másik sztori: a közvetlen szomszédunk - akivel amúgy "török átok"-jelleggel írható le a szomszédságunk -, egy (vsz. kikeresztelkedett, de semmiképpen nem ortodox) zsidó fuvaros a háború után önkéntes rendőr volt, ezt már saját magam is tudom. Kérdés, hogy élte meg az '50-es éveket - ha a háborút sikerrel...?

babarczyeszter 2014.01.31. 14:58:41

@Balt: Köszönöm.
Ami az önkéntes rendőrt illeti, a gyerekeinek kéne ezt elmesélniük, de az biztos, hogy az önkéntes rendőröket senki se szerette, aljanép volt általában.

Judenrein 2014.01.31. 15:25:23

@babarczyeszter: Hát, jobb lett volna ha a szüleid vagy kicsodák nem kapják meg házat, hanem a híd alatt pusztultak volna el éhen vagy a hidegtől, és akkor te sem nyavajognál itt jogfosztásról, te nyomorult zsidó korcs.

"az önkéntes rendőröket senki se szerette, aljanép volt általában. "

Te már csak tudod, mi? Az aljaember ismeri az aljanépet mi?

Mikor fogod már föl végre, hogy a büdös zsidó fajtád ideje lejárt? Egy darabig még verhetitek a palávert, aztán usgyi! ki lesztek paterolva!! Mehetsz majd a kibbutzba ajvékolni!

2014.01.31. 23:50:17

@babarczyeszter: Ugyanezek e kérdések feltehetők az eggyel későbbi diktatúra kapcsán is. A kiteleptettek lakásait ki kapták meg? Az osztályharc jegyében internált tisztviselők állásait kik töltötték be a későbbiekben, nem ritkán 4 elemivel? Ez is egy felvethető kérdés.
Egyébként ha jól tudom pl . az Apró família is egy olyan család villájában lakik a mai napig, akiknek egy része a Holokauszt során vesztette életét, a túlélők pedig osztályidegennek számítottak.

alien 2014.02.02. 18:43:16

@Balt: hát mondjuk támogatni a szellemiséget ami az egészhez vezetett nem kellene csak ennyit próbáltam leírni

yotta 2014.02.07. 15:00:13

@babarczyeszter: Kedves Eszter!

Most, hogy már elült ezen a topikon a "vihar", kérek választ az alábbiakra:

Az "egyetlen kérdésem van..." kezdetű írásban elrejtett/világos látható, vagy az abból levonható következtetés; annak minden szava, aspektusa vonatkozik-e, vagy vonatkozhat-e az emberek azon közösségére, akik 1956-tól 1990-ig működtették azt a világot, amit?

Vonatkozik-e a komcsi-ölő komcsitól, az utolsó akkori legendásan packázó hivatalnokig mindenkire, vagy csak azokra, akik a zsidókkal szemben követtek el aljasságot?
üdv.

babarczyeszter 2014.02.10. 10:57:43

@yotta: Mindenkire, természetesen, de ezt itt a kommentek közt kb. százszor elmondtam már. Most történetesen holokauszt emlékév (és nap) van.

yotta 2014.02.10. 21:08:47

Igen, pont azért tartom idevonatkozónak, amit feszegetek, mert holokauszt év van és szerintem álságos lenne az egész, ha nem az lenne a legfőbb üzenete, hogy tanuljunk a dologból.

Az "esendőség" és az általad e köré épített felvetés, elgondolkodtatott azon, hogy azokat a bizonyos "esendőket" vajon nem kizárólag az az időpont és helyszín teszi tömeggyilkossá vagy hagyja meg csupán huszadrangú packázó hivatalnoknak, amelyikbe éppen a kor körülményei vetik?

Ha erre a kérdésre "igen" a válasz, akkor bizony esélytelen a világ arra, hogy megússzon újabb hasonló aljasságok megismétlődését.

Sarakawa 2014.04.26. 19:42:10

Kedves Eszter!
Nagyon rossz a kérdés - régebbi írásaidat ismerve. Azok sem beszéltek a múltról, akik csak közkatonaként voltak a fronton, azok sem, akik az üldözötteken próbáltak segíteni '44-ben. Mindkettőre -családon belül- konkrét példákat tudok.
Miért nem beszéltek (többek között):
„A Magyar Népköztársaság nevében bocsánatot kérek öntől azért az igazságtalanságért, jogtalanságért és méltatlanságért, melyet el kellett szenvednie. …figyelmeztetett, hogy a törvény hatévi fegyházbüntetést ír elő, amennyiben rabságunk körülményeiről, helyéről, okairól akár bármit is elárultunk. Azzal a jó tanáccsal szolgálhat, hogy a kérdezősködőket jelentsük fel, közvetlen hozzátartozóinknak pedig mondjuk, hogy tanulmányúton voltunk a Szovjetunióban.”
(Faludy György)

Sarakawa 2014.04.26. 19:58:33

"A baj és a paranoid elem ott kezdődik, hogy a jobbközép, vagyis a "magyarok", és sokan a "zsidó" oldalon is szükségesnek látják el is hinni a maguk nem túl gusztusos, de hatékonynak tűnő retorikai formuláit." (Babarcy Eszter)

Erre utaltam.
süti beállítások módosítása