Tegnap este egy félidőnyi időt szántam rátok. Ennyi bőven elég, tán még sok is. Nem, nem vagyok dühös, miért is lennék?

kocsma_1.jpgNem ti tehettek róla, hogy nem tudtok focizni, még arról sem, hogy mentalitásotok, sportemberi tartásotok meg sem közelíti a többi sportág hazai képviselőinek szintjét.

A közeg, ahol ti felnőttetek erre nevel titeket. A középszer, az alibi, a tessék-lássék kis magyar mocsara szépen eltartja az ebből vígan megélő sportvezetőket, vállalkozókat, és persze titeket.

Néha-néha pár politikus fantáziát lát ebben, sőt, esetenként még mélyebbre is ássa magát e koromfekete világban, büszkén pózol a kamerába a városi csapat sáljában, vagy az épülő stadion félkész lelátóján.

De nem, nem fogom kiszámolni, hány lélegeztetőgépre futná ebből, inkább azon morfondírozok, vajon ez a posvány miliő nekik, a politikusnak, az eufémisztikusan fogalmazva tulajdonosnak, vállalkozónak, befektetőnek hívott pénzembereknek, játékosnak, sportmédiának miért ennyire kielégítő közeg. Pontosabban szólva, nem is annyira a kielégítő, inkább a megtérülő szó a jó.

Az ilyen meccsek, a 90 perces bohóckodás pár szerencsétlennel pont arra jók, hogy időről-időre rájöjjünk, ezen tényleg csak röhögni lehet. Persze, ha kellemes hangulatú barátságos meccseket kéne csak játszanunk a Feröer-szigeteki halászokkal, vagy a San Marinó-i ügyvédekkel, akkor csak legyintenénk, s egy félmosoly kíséretében nyugtáznánk: focistáink pont olyanok mint mink, ha kimegyünk a grundra a haverokkal kapkodni a levegőt.

Kár, hogy időnként összesorsolnak minket például a románokkal, hogy aranylábú focistáink megmutassák, mentalitásukkal (korántsem a tudásukkal), alibizésükkel hogyan is kell megalázni a nemzeti mezt, így egy egész nemzetet.

Ha ezt nem tehetnék meg, és mondjuk közpénzt sem nagyon vernének el ebben a szakágban, akkor gyakorlatilag minden mindegy is lenne, így viszont a tévé előtt való röhögés is kényszeredett önpusztításnak tűnik, mintsem valódi szórakozásnak.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr115845808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2014.03.06. 22:20:34

Annyit nem ér ez a "válogatott", hogy hozzászóljak! :(
süti beállítások módosítása