karpatalja_1.jpgHolnap este hatkor az Istenhegyi úton le kell állnia a forgalomnak. De lehetőleg még a szomszédos utcákban is. Le kell, hogy állítsák a tömeg miatt. Mert annyian kell, hogy legyünk az ukrán követség előtt. Ha valamikor mozdulni kell, akkor most aztán nagyon. Mert ott keleten valami rettenetes készül.

A kijevi hatalom már nem is tagadja, hogy tömeges mozgósításra készül a kelet-ukrajnai szakadár orosz fegyveresekkel szemben. Már eddig is sok ezer katonát vetettek be, szinte minden eredmény nélkül. A donyecki felkelők minden jel szerint sokkal elszántabbak és jobban felszereltek, mint a darabokra hullott ukrán hadsereg. Tömegesek a dezertálások, az átállások, a kapitulációk, és a harci veszteség is napról napra tetemesebb. Kell a friss hús a vérszivattyúba. És ez a mieink húsa is lesz.

Ismerjük már ezt a játékot, nem először történik. A délszláv háború poklában, Szentlászló, Vukovár és Eszék ostrománál állt már szemben egymással magyar és magyar. Kétféle egyenruhában, ugyanabban a nyomorúságban. Igaz, ott a horvát oldalon állók legalább a szülőföldjüket védték a csetnik hordákkal szemben. Ám a Jugoszláv Néphadseregbe besorozott szerencsétlen délvidéki srácok otthonuktól messze harcoltak egy idegen hatalom céljaiért. Lelkesedésük, harci értékük nyilván a nullához konvergált – de golyófogónak jók voltak, amíg ők pusztultak, addig sem a szerb vér folyt.

Pontosan ugyanez a szerep vár Ukrajna nemzetiségeire, így az kárpátaljai magyarságra is. Akkor, ’91-ben kussoltunk. Mert megmondták az örökké mérsékelt megfontolt okosok, a saját rothadt gyávaságukat és közönyüket bölcs önmérsékletbe csomagoló szarházik, hogy „nem szabad még tovább élezni az amúgy is feszült helyzetet”. Hogy valójában csak ártunk a sajátjainknak, ha kiállunk mellettük, ellenben, ha hallgatunk, akkor ezt majd Milosevicsék „méltányolják”. Hogy a türelem meghozza gyümölcsét. Meghozta. Ott van a magyar vér áztatta Szlavónia földjében, a katonatemetők cirill betűkkel, hibásan felvésett neveiben, ott van a derékba tört életekben, az árván felnőtt gyerekek szemében – és ott van a sok ezer elmenekült, és hazatérni azóta se mert magyar fiatal ökölbe szorult lelkében.

Hát nem! Még egyszer ezt nem lehet velünk megtenni! Most muszáj mozdulnunk. Mindannyiunknak együtt. A tüntetést a Jobbik és a HVIM szervezi. Gondolhat bárki bármit erről a két szervezetről, vélekedhet akárhogyan a két felszólalóról, Toroczkai Lászlóról és Szávay Istvánról. Szeretheti őket, egyet érthet velük, húzhatja a száját, még utálhatja is őket. De most ez a két szervezet áll ki egyedül a magyarok mészárszékre hajtása ellen. Ez a két ember kiált megálljt a vérontásnak. Más nincs. Mert kegyetlenül, aljasul magára hagyta mindenki szegény Kárpátalját.

A legmocskosabb módon a saját politikai és értelmiségi elitje. Amelynek az egyik fele gátlástalan kiszolgálója volt Janukovics maffiarezsimjének, s most minden hitelét elvesztve örül, hogy még szabadlábon van. A másik fele meg gusztustalan elvtelenséggel dörgölőzik az új kijevi hatalmasokhoz, egységbontóknak és rémhírterjesztőknek bélyegezve azokat, akik mukkanni mernek a behívók miatt. Persze, nekik mindegy, ebben az oroszrulettben az ő pisztolyukban csak vaktöltény van. A pártszékházakból, városi és megyei közgyűlések kényelmes székeiből, a szerkesztőségek íróasztalai mellől senkit nem fognak Donyeckbe küldeni, hogy haljon meg Ukrajnáért.

A legnagyobb és legsúlyosabb felelősség azonban a budapesti hatalomé. Mert hiába keménykedett pár feles jó erdélyi szilvórium után Németh Zsolt Tusványoson. A nagy fogadkozásból, hogy „egy magyart se hagyunk” annyi lett, hogy Navracsics külügyér dobott egy telefont Kijevbe. Ahol szépen megnyugtatták, hogy a „behívás nem etnikai alapon történik”, tehát akkor minden rendben is van. Amit egyrészt szinte lehetetlen ellenőrizni. Másrészt, ha igaz, akkor sincs rohadtul rendben semmi. Mert a „nem etnikai alapon” berántott magyar fiúk akkor is olyan háborúba kell, hogy menjenek, amihez semmi közük. Ahol fanatikus, jól felszerelt, és sok esetben kiválóan kiképzett ellenséggel kell felvenniük a harcot. Amely velük ellentétben pontosan tudja, miért harcol: kövér zsoldért, vagy többségük egyszerűen a szülőföldjéért. (Fene se tudja, melyik a veszélyesebb ellenfél.) Így lesz Donyeckből és Luhanszkból az új Vukovár és Eszék.

Ha hagyjuk. Az Isten szerelmére, ne hagyjuk! Péntek, 18.00 óra Istenhegyi út 84. ukrán követség. Mindannyian!

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr586582009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Donyeck lesz az új Vukovár – ha hagyjuk 2014.08.07. 23:26:02

A „nem etnikai alapon” berántott magyar fiúk akkor is olyan háborúba kell, hogy menjenek, amihez semmi közük. Ahol fanatikus, jól felszerelt, és sok esetben kiválóan kiképzett ellenséggel kell felvenniük a harcot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wallenberg88051005 2014.08.07. 18:03:27

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"Akkor, ’91-ben kussoltunk."

Nem kussoltatok, hanem lenáciztátok azokat, akik már akkor megmondták ezt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.07. 18:29:30

Egyetlen megoldás van: Oroszországnak a védelme alá kell helyeznie Kelet-Ukrajnát az emberiségellenes bűncselekmények megelőzése céljából.

Józsi01 2014.08.07. 18:58:49

Nekünk meg szó nélkül fel kell szabadítanunk Kárpátalját. Ha meg kérdezik, akkor az ottani Magyar Állampolgárok érdekében történt.

laci0011 2014.08.07. 19:10:09

Kevés röhejesebb van a jobber szájkaraténál,simicska költségvetése mellett eltöpül a honvédelmi büdzsé,már repképes helikopátere sincs a seregnek arra az esetre ha bajba került magyarok életét kellene menteni.Egyszerűbb ha sms-t küldtök az ukrán követségre a jobberek nagyobb dicsőségére.

wallenberg88051005 2014.08.07. 19:11:42

@Józsi01:

Nem csak a magyarok, hanem a terület többségét kitevő ruszinok védelmében is, azok is a mieink.

laci0011 2014.08.07. 19:12:45

@Józsi01: Zombikokoroszországért szájkaratéja keves oda.

wallenberg88051005 2014.08.07. 19:13:35

@laci0011:

Az ukrajnai haderő sem hadra fogható, nincsenek működőképes eszközeik, repülőik, nincs üzemanyaguk, az ország a csőd szélén áll, a másik oldalon Oroszországgal, ha valamikor, akkor most van mit keresni Kárpátalján.

wallenberg88051005 2014.08.07. 19:16:58

@maxval a bircaman:

Oroszországnak megsemmisítő vereséget kell mérnie az ukrajnai hadseregre, és amikor ez kész, akkor kell Magyarországnak bevonulnia Kárpátaljára.

Fodorszki 2014.08.07. 19:42:57

@wallenberg88051005: Ne álmodozz. Nem fog ilyesmi történni.

Balhorog12 2014.08.07. 21:30:05

Még szerencse, hogy Te itt vagy Balogh Gábor! Így szegény Kárpátalja már kivan segítve. Most már nincs mitől félniük, majd TE megvéded Őket, Te a névtelen, arctalan tucatnév alól a fotelből arcoskodó rohadt kis senkiházi mi?! Meg majd megvédi Őket az pár nagypofájú Moszkvából pénzelt, más nyomorán élősködő, állandóan zavarosban halászó
HVIM-es meg Jobbikos tetü mi?! Na ezzel aztán remekül ki lesznek segítve! Meg a nagyeszű Torockaival és Szávayval akik egy értelmes magyar mondatot is csak üggyel-bajjal tudnak elmondani...VEDD KI A KEZED A BILIBŐL HÜLYEGYEREK!!! Ahol Ti megjelentek ott a problémák nem megoldódnak hanem fokozódnak...MARADJATOK OTTHON ÉS BIZZÁTOK EZT A FELNŐTTEKRE!!

Makkász1 2014.08.07. 21:54:39

Csak egy apró kiigazítás: nem kellene hazudni!!! A kárpátaljai magyar politikai "elit" (nem elit, csak simán szervezet) éppen ma is megmentett egy kétgyermekes családapát a jogtalan besorozástól. Na így teszi hiteltelenné magát a Jobbik meg társai, hogy odaátról kígyót-békát kiabál. Tessék ideköltözni, kockázatot vállalni, bemenni a hadkiegészítő parancsnokságra és személyesen verni az asztalt az itteni férfiakért. A rágalmakkal megfűszerezett igazság pedig megfertőzött igazság, amiből köszönjük, szintén nem kérünk.

laci0011 2014.08.07. 22:20:36

@wallenberg88051005: Max málenkíj robotra fogja futni az oroszokkal,esetleg még 1 orális kalandra.

Hollandexxonvaldez 2014.08.08. 00:04:09

@Makkász1: "ODAÁT" 1918 óta az elcsatolt területek magyarjai tettek olyat mint a dél-tiroliak,az irek,a baszkok? vagy csak a valagatokon ültök???? 1918-ban 6000 román katona vonult be Erdélybe,ha valamennyi székely leköpi őket,akkor belefulladnak a turhába.Kedves Határon túliak! Akartok egyáltalán az 1000éves Magyarországhoz tartozni,tesztek érte valamit,vérrel,vassal,vagy csak itt a gúnyhatáron belül göndoljuk úgy hogy ti is magyarok vagytok.kaptatok állampolgárságot,feleslegesen,egyetlen megszállót nem likvidáltatok,egyetlen tót,román,szerb rendőrőrs még nem robbant fel.akkor van miről beszélni? ha lázadtok,akkor megyünk,de addig kuss.

Hollandexxonvaldez 2014.08.08. 00:14:16

az oroszok most már nemsokára megindulnak.az EU-t lerendezték,olyan ellenszankciókkal,hogy abból zavar lesz,Merkel mamit elhajtja a Lufthansa a rákba.kaja most már nem mehet az EU-ból,az oroszok éhen nem fognak halni,de az EU-s cégek belázadnak,kik ellen,a saját kormányaik ellen.Putyin nem hülye,5nap alatt visszaveszi Ukrajna megyét,meg őszre elzárja a gázt.EU élt 2014-ig,béke poraira

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.08. 05:54:02

@wallenberg88051005:

A ruszinok régóta nem magyarpártiak.

Legyen Kárpátalja független ruszin állam, ez a történelmi igazság.

2014.08.08. 08:40:33

Az ukrán vezetés szélsőjobbos, nacionalista irányzatú. Akkor most a saját szellemiségetek ellen fogtok tüntetni? :D amúgy nincs mivel bevonulni Kárpátaljára, és igazán nem is akarnak hozzánk tartozni... Plusz kapnánk a nyakunkba pár százezer magyart, akiket segélyezhetnénk, mert munka nincs, plusz képzetlenek. Plusz kapnánk 1,2 millió ukránt, ruszint stb, nemzetiségként... Erre vágyunk, persze...

Makkász1 2014.08.08. 10:10:45

@Hollandexxonvaldez: igazad van, jobb is, ha kussolunk... Mert gyilkolni meg robbantgatni nem fogunk. Ezt úgy hívják, hogy emberiesség. Nézz utána, mert nem sokat tudsz róla. És nem, ilyen áron nem akarunk az anyaországhoz tartozni, köszönjük...

Vipera01 2014.08.08. 11:05:51

@Balhorog12: Te, mint felnőtt hogyan rendeznéd a Kárpátaljai magyarok helyzetét?

Vipera01 2014.08.08. 11:06:42

@ms07: Vannak dolgok, aminél nem számít a pénz. A kárpátaljaiak a testvéreink.

Az üldözött testvéredet te nem fogadnád be a házadba, mondván: az én családomat is alig bírom eltartani?

Vipera01 2014.08.08. 11:09:54

@Makkász1: Szerinted nem tenné meg a Jobbik, ha ott lenne? Az egyetlen párt, amelyik értetek küzd, miért köpködöd?

feri846 2014.08.08. 13:14:40

@Makkász1: Hú, de sokat hallottam már ezt a választ. :D Áruld már el valamelyik kollaboráns ottani "magyar" szervezetnek vagy a kommentelője?

Amúgy a nemzeti-radikálisnak-szélsőjobbosnak nevezettek megpróbálnak/tak a helyszínen is tenni valamit, csak a hozzád hasonló kis szar gyáva kollaboránsok vagy rosszabb esetben árulók megakadályozzák meg persze az itteni áruló kormányok illetve kis-antant kormányok. Pl:Toroczkait már minden "trianon-nyertes" országból kitiltották már nem egyszer szar kollaboráns-áruló magyarok feljelentése után.

Bár tudom mi lenne nektek jó, budapest csak adja zsozsót meg a támogatást, de ne pofázzon bele, hogy ti mit csináltok.
Lehet,hogy kurcsánynak igaza volt( nem hittem el, hogy egyszer ezt írom-mondom)

feri846 2014.08.08. 13:19:43

@Vipera01: Mert vagy gyáva-kollaboráns szar vagy egyszerű áruló.
Ahogy itt a csonka-országban is rengeteg van.

Elkéne már felejtünk itt nemzeti-oldalon azt a délibábot, hogy külhoni magyarok kemény kurucok- "sziklák, akik csak porlanak" valójában ugyanolyan szolgalelkű szarok mint itthoniak többsége, sőt egy fokkal rosszabbak is, mert nekik kétfelé kell hajlonganiuk egyrészt budapest fele a zsozsóért másrészt kijevbukarestbelgrádpozsony fele.

feri846 2014.08.08. 13:22:17

@Vipera01: Sehogy ez egy szar ávosnyugdíjas gyurcsányista troll. Aki átnedvesedett álmaiban, már a magyarság megszűnését várja.

feri846 2014.08.08. 13:26:09

@feri846: Szüleim-nagyszüleim mesélték, hogy a szabadkai piacon miként bántak velük az ottani stockholm szindrómás jugoszláv"magyarok". Tudjátok 70-es-80-as években amikor a nyitott határoknak meg a nyugati támogatásoknak köszönhetően Jugoszlávia "kisnyugat" volt.

Miközben a szeretett titojuk meggyilkoltatta az apjukat.:(

feri846 2014.08.08. 13:28:45

@Makkász1: Robbantgathatsz meg gyilkolhatsz még eleget, ezzel hozzáállással. CSAK ÉPP UKRÁN ZÁSZLÓ ALATT OROSZOKAT kis barátom. :D

Vipera01 2014.08.08. 14:06:34

@feri846: Miként bántak a szüleid-nagyszüleiddel a délvidéki magyarok Titóék alatt a szabadkai piacon?

Makkász1 2014.08.08. 15:51:29

@Vipera01: Küzdelmének módszerei felérnek a tíz csapással. Valódi cselekvést ebben a helyzetben én csak a helyi KMKSZ-től láttam, akik valóságosan is segítenek a behívót kapóknak. Jó barátomat épp tegnap sikerült teljesen megmenteni a behívásoktól. A Rosszabbik viszont csak odaátról kiabál, és ha ide is jön, csak a parazsat gyűjti Kárpátalja fejére (lásd a beregszászi Jobbik-iroda felgyújtásának lehetősége). A tények pedig csak bizonyos köröknél bizonyulnak köpködésnek, de azok nem az én köreim...

2014.08.08. 23:06:05

Balog (a poszt toló): " Ám a Jugoszláv Néphadseregbe besorozott szerencsétlen délvidéki srácok otthonuktól messze harcoltak egy idegen hatalom céljaiért."

Hogy te mekkora barom vagy. Akkor jugoszláv állampolgárokat soroztak be a jugoszláv néphadseregbe. Milyen idegen hatalom céljairól beszélsz? Ha egy itteni cigány fiút besoroznak a magyar hadseregbe, az is egy idegen hatalom céljait fogja szolgálni?

unionista. (törölt) 2014.08.08. 23:22:10

@maxval a bircaman:
nem lesz. azért, mert keleti keresztények. ez a választóvonal közép- és kelet-európa között.

2014.08.08. 23:23:16

@Vipera01: "mint felnőtt hogyan rendeznéd a Kárpátaljai magyarok helyzetét?"

Mit akarsz "rendezni" a helyzetükön? 90 éve élnek ott elcsatolva, köszönik szépen megvannak, az a szülőföldjük. Nem látom, hogy szívesen élnének itt nálunk, mert munkát sem találnának, ha elmennének valamerre, az inkább egy igazi, fejlett EU tagország lenne. Szóval, ne akarjátok állandóan "rendezgetni" a külföldi magyarok dolgait: már elrendeztétek őket 1918-ban, de akkor rendesen. Akkor sem volt jaj de nagy tiltakozás.

Tyreo 2014.08.08. 23:25:49

Azért megpendítenék egy másik szempontot is.
Szerintetek hogyan fog reagálni az az Ukrajna amelyiknek épp most veszik el a területeit, ha a Kárpátaljaik közlik, hogy nekik nincs közük az Ukrajnát ért támadáshoz?

Vipera01 2014.08.08. 23:52:41

@Jules Verne: milyen 1918-as elrendezésről beszélsz?

_most_ 2014.08.08. 23:56:37

most komolyan, ilyen társasággal normális ember biztos nem vegyül, amúgy hitelesebb lenne a jobbik, ha egy nagyon kicsit kevésbé nyalnák az oroszok seggét :D

ProsTata 2014.08.09. 00:30:55

Ennyi hülye embert!
ad1.
Amikor a NATO tagjai lettünk akkor abban garantáltuk egymás határait. Ez nem csak de facto a NATO tagok között érvényes, hanem arra is, hogy egyik tagállam sem kezd önállóan területszerző háborút.
ad2.
Magyarország meg jobb ha a seggén marad.
Ha bármilyen úton visszakapjuk kárpátalját, ezerszer verik el a port erdélyi és felvidéki testvéreinken a románok és a szlovákok, de nyilván a szerbek is csatlakoznak lenn délen.

Igyekszem ezt a konfliktust kívülről figyelni és nem hagyni magam befolyásolni. A Krím elszakítása a nemzetközi jog szerint nem volt rendben, de amúgy teljesen logikus.
A keleti ukrán területek elszakítása már neccesebb kérdés logikai szempontból is.
A sok hablatyolókkal ellentétben én beszélgettem ukrajnai oroszokkal is (speciel az egyik Donyecki). Nem annyira lelkesek az Oroszországgal való esetleges egyesülés gondolatára.
Vajon ők miért nem Oroszország felé menekültek? Miért Budapesten vannak?

A posztoló pedig kifejezetten hangulatkeltő, amikor az etnikai tisztogatás veszélyét sugallja. Az összehasonlítás is végtelenül erőltetett. Az oroszokkal a határon nem tudják megtenni, pengeélen kell táncolniuk, hogy ne adjanak ürügyet az oroszoknak, akik meg éppen ennek legyártásával vannak elfoglalva.
Nem állítom, hogy enélkül a fék nélkül nem fajulnának el az ukránok részéről a dolgok. Ott is megvan a hajlam. Most ennek a veszélye gyakorlatilag nulla. Másik oka ennek, hogy nem veszíthetik el azt a kommunikációs és propaganda előnyt, amit az utasszállító gép lelövésével adtak a szakadárok és az oroszok. Nem szabad elveszíteniük a nyugati közvélemény támogatását.
Igen, a tájékoztatás nyugaton is eléggé egysíkú. De aki erre akar hivatkozni, az legyen szíves összehasonlítani az orosz médiával!

chepunk 2014.08.09. 07:58:21

A mi jobbos nácijainknak sincs több esze mint az ukránoknak, ruszkiknak... Vissza Kárpátalját? Mivel? Nincs sereg! Kell a nyakunkba a kis Antant? Jobbosaink elintézik, Kárpátalja helyett nézegthetnek megint román katonát Budapesten...

Oroszország meg valójában egy nokedli, a többi propaganda, már most pénzügyi, gazdasági, nehézségekkel küszködik, Krím "felhozása" sincs sehol... Hadsereg pont mint az Ukrán. Zátonynak kormányzott ocska hajó semmi egyéb, még a gyarmataikat is elveszthetik Kína javára akár...

Hadkötelezettség meg állampolgárság függő! Horthy seregébe is simán sorozták a szlovákokat, románokat, stb. mint a magyarokat a románba stb. Bizony maratak románok, szlovákok is a Királyi Honvédség tagjaiként a Don-kanyarnál. Ja az nem volt baj az eszement magyar náciknak...

unionista. (törölt) 2014.08.09. 08:45:19

@maxval a bircaman:
bizánci rítusú görög katolikus. keleti keresztények.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/23/Europe_religion_map_en.png/737px-Europe_religion_map_en.png
valahová rajzolni kell egy kelet-nyugat választóvonalat. és ez könnyen lehet a valláshatár.

görögországot a keleti tömbből ki fogják emelni. és volt már egyszer olyan, hogy magyarországra cserélnék. azért, mert a magyarok a legkeletiesebb nép. retorikában legalábbis. majd akkor lesz sírás-rívás ha a ruszkikhoz sorolnak. akkor majd a cikk szerzőjének balogh gábornak is megköszöni a nép.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.09. 08:50:36

@unionista.:

Definíció kérdése.

A rítus nem döntő. Ezek szerint a latin rítusú ortodoxok meg nyugati keresztények? Nem, ez abszurdum így.

A vallás az alap, nem a rítus.

unionista. (törölt) 2014.08.09. 08:59:05

@ProsTata:
nem kárpátalját kellene elcsatolni, hanem annak többségében magyar lakta területét kellene önkormányzati keretek között összekapcsolni magyarország beregi részével. ami néhány község lónyától tarpáig. és ebből létre lehetne hozni egy beregszászi kerületet. ahol a szociokulturális intézményeket (kórház, iskola) európai forrásból megsegítjük. ebbe simán belemennének az ukránok. (jelzem ezt informálisan fel is ajánlották. nekik nem kell ez a vékony határsáv.) ami a hülyeség az ruszinföld teljes elcsatolása.

űrszelvény (törölt) 2014.08.09. 09:27:00

@chepunk: "Jobbosaink elintézik, Kárpátalja helyett nézegthetnek megint román katonát Budapesten..."

Ez legalább olyan szánalmas, és életszerűtlen, mintha azt írnám, hogy Européereink elintézik, egy EU tag Ukrajna helyett nézegthetnek megint orosz katonát Berlinben...

unionista. (törölt) 2014.08.09. 09:41:59

@maxval a bircaman:
a ruszinokat nem a német-római császárság térítette keresztény hitre. mondjuk az igaz, hogy a kárpátaljai magyarok is feladták a vallást. és áttértek keleti kereszténységre. lehet persze mondani, hogy a modern világban vallásnak semmi jelentősége nincs. mert az teljesen meghaladott. csakhogy valami alapján mégis ki kell majd jelölni közép- és kelet-európa kulturális határát.

geriszab (törölt) 2014.08.09. 09:46:27

Jugoszláviában meg most Ukrajnában is állampolgárságuk miatt hívták be a magyar nemzetiségűeket. Ezt most nagyon benézték a jobberek. Az első világháborúban is behívtak mindenféle nemzetiséget a többnemzetiségű birodalomban, ma is a többnemzetiségű államok hadserege természetszerűleg nemzetiségre tekintet nélkül soroz, állampolgársági alapon.
Meg sokan itt álmodoznak Kárpátaljáról, ahol amúgy mennyi ukrán meg ruszin is él? Lehet, hogy nem a magyaroknak kellene most az asztalt verni, hogy megkaparintsák azt a területet, lehet, hogy senkinek nem kellene most határmódosításokkal, megszállással fokozni a feszültséget arrafelé.
Egy magyar lépés Ukrajna egysége ellen pont Oroszország oldalára sodorná az országot. Szlovákia, Románia meg egyből összeállna kisantantba.

@feri846: ezt csak megerősíteni tudom
én abban a hitben nőttem fel, hogy a romániai, vajdasági, felvidéki magyar az különb, gerinces, igazi magyar
aztán sajnos összeakadtam sok-sok határon túlival
már általános iskolából is kit vittek el a rendőrök az osztályból? egy romániai "menekült" család gyerekét, úgyhogy ő ki is maradt
aztán volt kárpátaljai évfolyamtársam az egyetemen, a legbutább, de követelőző, minden járt neki, mert határon túli, ráadásul illegálisan volt Magyarországon, úgy szökött át, lefizetve a határőröket, de az egyetemen minden ingyen járt neki ennek ellenére

romániai évfolyamtársak is ilyen ingyenélők voltak, ők meg is mondták nekem, hogy amikor románnak kell vallani magukat, akkor románok, amikor meg abból van hasznuk, hogy magyarnak vallják magukat, akkor magyarok
a székely meg mindenkit gyűlöl, "a magyart a székely szarta" egy elég elterjedt szólás Székelyföldön

felvidéki és vajdasági ismerőseim jobban gyűlölik a magyarországiakat, mint a szlovákokat, szerbeket
a szlováknak és szerbnek sem a magyarországi magyarral van baja, hanem a hepciáskodó, bajkeverő határon túli magyarokkal
a felvidékieknek pl. egyáltalán nincs magyar tudatuk, magyarországi vonzódásuk, sose akarnának Magyarországhoz tartozni, nekik Felvidék tudatuk van és Budapestet, a budapestieket pont annyira utálják, mint a pozsonyiakat, sőt, még jobban

engem ilyen nemzeti, hazafias, határon túliakat istápoló értékrend szerint neveltek (nagyszüleim könyvespolcán megsárgult Nyírő József, Szabó Dezső kötetek is voltak, amiket olvastam), annál nagyobbat csalódtam a "derék" határontúliakban
gyűlölködő, képmutató, helyezkedő, kétszínű banda, nem csak a politikusaik, de sajnos akiket megismertem közülük, szinte mind
nem jobbak, mint a magyarországiak, sőt bennük van a sértettség, lenézés, követelőzés Magyarország iránt

chepunk 2014.08.09. 12:42:22

@űrszelvény:

Tévedsz! Nagyon nem mivel nekünk nincs se katonánk, se seregünk (se tank, se tüzérség, stb.) Romániának meg igen (meg a többi szomszédnak akik nem örülnének a magyar irredenta terjeszkedésnek). Oroszország viszont a NATO-val szemben esélytelen (de a jelentősebb Európai NATO tagok ellen is, (egy német lengyel szövetségtől is olyat kapnának, hogy a Kreml fala adná a másikat). Másrészt az orosz fiatalok se akarnának megdögleni putyin marhaságaiért, sőt gyűlölik a sorkatonaságot és ott ússzák meg ahol lehet.

geriszab (törölt) 2014.08.09. 13:12:46

@chepunk: az oroszok sorkatonák nélkül is elég jól elboldogulnak ma már ilyen alacsonyabb intenzitású műveleteknél, mint a Krím vagy Kelet-Ukrajna

az orosz erők éke jórészt fizetett zsoldosokból áll, akik privát katonai cégeknek dolgoznak és korábban Specnaz vagy más elit alakulatok tagjai voltak

full frontális háborút senki nem akar
a németek sose mennének háborúba senkiért és semmiért, az első diverzáns támadásnál Merkel rögtön tárgyalna, ahogy a háttérben most is azon ügyeskedik, hogy a németeket ne annyira érintse az oroszokra nehezedő szankciók sora

a lengyelek keményebb dió, mint a szétliberálisodott német haderő és politikai elit

Románia hadereje mindig is erősebb volt, mint a magyar

Ukrajnáért meg aztán abszolút senki nem akar meghalni Európában

2014.08.09. 19:36:49

@Vipera01: Én kérdeztem előbb, te idióta.

2014.08.09. 19:49:06

@geriszab: "a székely meg mindenkit gyűlöl, "a magyart a székely szarta" egy elég elterjedt szólás Székelyföldön"

Igen. Ha a sok büdös náci egy kicsit is elmélyülne a történelemben, akkor tudhatná, hogy a székelyek nem magyarok, ráadásul többször is szövetkeztek a románokkal a magyarok ellen, ahogy azt az érdekeik megkövetelték. Még a zászlójuk is más, külön himnuszt zengenek és egy alig érthető magyar dialektust beszélnek az általuk lakott településeken. Saját magukon kívül mindenkit utálnak, ha idegen nincs, akkor egymással bicskáznak a bálokban, lakodalmakban. A székely értelmiségiek előtt viszont le a kalappal: sok írójuk profi szinten művelte a magyar nyelvet. Amúgy, proli szinten büszke szarok.

Globetrotter2014 2014.08.09. 21:54:39

Ennyi hülyét egy rakáson, csak értelmetlen dolgokat tudnak folyamatason szajkózni a történelemből, se tanulság se összefüggés.

Az ilyen hülyék miatt lett trianon, és bőr ők javeszékelnek leginkább miatta, azért a maradék 1/3ot is bármikor tönkretennék.

Se tények ismerete se realitásérzék, játszanak az ilyenek monopolit és hagyják ki a valósággal való konfrontációt.

2014.08.10. 13:20:04

@Vipera01: Ha te beengednél a házadba egy vadidegent, mert megtanult ugyanúgy beszélni mint te, az a te bajod. Aztán ne csodálkozz ha üres szobában ébredsz, vagy fel se ébredsz többet... :) Én itt lakom, Felvidéktől 10 km-re, hát odaátról csak olyat ismerek, aki kihasználja a magyarokat... Attól, hogy a régi Magyarország területén született, és megtanult akcentussal makogni magyarul, és szavazatért cserébe kapott alamizsna állampolgárságot, még nem a testvérem. Ennyi erővel egy berlini full német csóka is a testvérem lehetne

Vipera01 2014.08.11. 11:03:04

@ms07: a mondás úgy szól, hogy "adj szállást a tótnak, kiver a házadból"

De te nem a tótokra, hanem a felvidéki magyarokra mondod ezt.

A felvidéki magyar nem vadidegen, hanem a testvérünk! Magyarul pedig nem megtanult makogni, hanem az az anyanyelve!

Felvidéktől tíz km-re laksz... az eredeti tervek szerint most te is csak egy "magyarul makogó alamizsnamagyar lennél"...

2014.08.11. 11:43:54

@Vipera01: Látom, működik a jobbikos agymosás :) igen, testvérünk az, aki trianon alatt élt, és így átkerült más országba. De aki utána született, az mi a büdös p...-ért lenne a testvérem?? Más országban született, él, más az állampolgársága stb. Szülei megtanították magyarul, ennyi, húha.. Most ha én megtanítom a gyerekemet angolol, akkor angoloknak testvére lesz? Egy nagy f@szt! Trianon lassan 100 éve, nem lesz már visszacsinálva, történelem, jó lenne már elfogadni, és értelmesebb dolgokkal foglalkozni, van itthon baj elég

Vipera01 2014.08.11. 11:48:06

@ms07: Valóban van itthon baj elég, például az, hogy sokan gondolkoznak úgy, mint te.

Magyarrá nem az állampolgárság, vagy a nyelv, vagy a genetika tesz, hanem a SZÍV!

Sajnos te lemondtál arról, hogy magyar legyél, hiszen megtagadod a határon túl élő magyarokat. (A trianonban elszakadtak leszármazottai is magyarok).

Akkor lenne az angolok testvére a gyereked, ha angol származású lenne legalább az egyik szülője.

2014.08.11. 21:16:18

@Vipera01: A szélsőséges jobboldal és a múlton kesergés sokkal nagyobb probléma...

feri846 2014.08.13. 15:24:35

@Vipera01: Hát úgy ahogy egy koszos parazitával szoktak, felsőbbrendűen stbstb...

Delco Lajos 2014.08.26. 13:47:53

@chepunk: Magyar történelemből nem vagy erős, igaz?
süti beállítások módosítása