buek.jpgHa annyira reménytelen eset lennék, lennék, hogy csak a közéleti történések alapján ítélném meg az évet, akkor nagyon utálnom kellene ezt az esztendőt. A hazai közélet régen mutatott ennyire sivár, de legalább kilátástalan, és kibogozhatatlanul bonyolult képet.

Most azt hagyjuk, hogy három egymást követő választáson verte rommá a kormánypárt az egész mezőnyt egy középszerű, hármas alát is csak kegyelemből érdemlő teljesítménnyel. Ez volt a papírforma, ezt vártuk. Mert nem várhattunk mást. Mert a baloldal jól megérdemelt 2010-es összeomlása után a romok között kúszva egymásra kezdett el lövöldözni (és ez jó is így, remélem minél tovább tart ez az önfelszámoló gerillaharc). A radikális jobboldal pedig egyelőre képtelen volt a Fideszben csalódott százezrekkel elhitetni, hogy képes kormányra kerülni és utána kormányozni is.

Szóval ebben semmi kellemetlen meglepetés nem volt (pontosabban: kellemetlen volt, de nem meglepetés). De, amit ezután jött, az az én alapvetően pesszimista országképemet is alulmúlja. A kormány a fényes diadal, a NER kényelmes bebetonozása után unalmas, langyos konszolidációs időszak helyett ötlet - vagy inkább már pánik - szerű jogalkotási ámokfutásba kezdett. Minderre rájött a Magyarország számára hosszú évek óta legkedvezőtlenebb világpolitikai helyzet, amire Orbánéknak a "minden segget kinyalunk, de mindegyikbe bele is rúgunk" ostoba hintapolitikáján kívül semmi értelmes reakciójuk nem volt.

Az internetadós agyrém elleni valóban komoly és heterogén tömeget megmozgató tiltakozás egy röpke pillanatra felvillantotta a reményt, hogy az égvilágon minden baromságot azért nem nyelünk le. És, ha le akarják velünk nyeletni, akkor képesek vagyunk felülemelkedve a világnézeti és politikai különbségeken összefogva, együtt kiköpni. Aztán a folytatásban nagyon hamar kiderült: nem történik más, mint hogy a hazai közélet lövészárkainak bal oldalán leverten lapulók kormánybuktató erőt érezve tömegesen előmásztak és rohamra indultak. Mindegy ki lesz, mindegy mi lesz, csak ne a PatásOrbán legyen. És ezt a ziccert persze nem hagyta ki a kormánnyal már jó ideje fasírtban levő Amerika sem, hogy meglobogtassa a korrupció szennyesét, és, ha már lúd legyen kövér, le is fasisztázza a miniszterelnököt. (Akivel sok, tényleg nagyon sok gond van, de ezek között épp az nincs, hogy fasiszta volna.)

Az egészben egyébként nem is az volt a végtelenül elkeserítő, ami történt - hanem az, ahogyan erre a magyar közvélemény reagált. Ami igazán kiakasztott ebben az évben az az, hogy nem csak a politikai vezetőink szolgalelkűek, következetlenek és idióták - hanem mi is az azok vagyunk. Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében. Ahogyan a lövészárok egyik oldaláról Goodfriend és McCain szentképét szorongatva indulnak rohamra, a másik oldalon pedig utolsó töltényig védeni készülnek a Habony, Mészáros&tsa Zárt Körű Részvénytársaságot. És ordítani tudnék.

Mert mindaddig, amíg idegenektől várjuk, hogy élhető országot teremtsenek nekünk, és tolvaj gazembereket védünk, csak mert a mieink, addig nem fog itt változni semmi. Addig csak azt választjuk meg, hogy gyarmati bennszülöttek, vagy Gucci táskás, Rolex órás Döbrögik alattvalói leszünk. Nekem meg mindkettőtől köpnöm kell.

A jövő évnek arról kell(ene) szólnia, hogy végre rádöbbenünk, hogy ez az ország mi vagyunk. Mi, akik itt élünk, és nem Brüsszelben, vagy Washingtonban. és akik nem a saját hazájuk nemzeti színű paraván mögé rejtett kifosztásából élnek. Hogy végre elküldjük a francba McCaint és Lázárt is. Hogy végre megtanuljunk bízni magunkban és egymásban. Hogy erre - mindkettőre! - képesek is vagyunk.

Ha elhinném, hogy így lesz, hülye lennék. Ha nem hinnék benne, nem ütném a klaviatúrát most is, ahelyett, hogy végre bevásárolnék piából Szilveszterre. Nem hiszem, de hiszek benne. Hiszek bennetek. Boldog új évet, magyarok!

Balogh Gábor

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr347023179

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kellene ezt a pártot betiltani a folyamatos hazaárulás miatt? 2014.12.31. 11:37:57

Most éppen offenzívát hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá fogják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk...

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősít a liberális baloldal január másodikán? 2014.12.31. 11:34:47

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december 16-án az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszokon...

Trackback: Eretnek gondolatok egy elcseszett év végén 2014.12.31. 08:39:01

Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sturmabteilungsmann 2014.12.30. 18:00:41

Számomra, és ezzel egyre kevesebed-magammal vagyok gy, a Jobbik jelenti a változást. Nem is maga a párt, hanem a jelenség. Az, hogy felnő egy új generáció, akik teljesen másképp látják a politikát, mint a " régiek". Hogy is volt az a bizonyos kérdés 4 éve? "a fidesz vagy az új idők első, vagy a régi idők utolsó kormánya lesz." Mára kiderült, hogy ez utóbbbi. Majd eljön a Jobbik. Szebb Új Esztendőt!

2014.12.30. 20:55:10

Azt a macskát de elfogadnám .....:)

becsmik 2014.12.30. 21:09:59

1 Komolyan, pont ezért szeretem a Jobbegyenest, ha ilyen szinten lehetne vitázni, sokkal kevesebb gond lenne itthon! Sajnos a "saját" oldalamon is ez van, így nehéz objektíven ítélni. Mindenesetre köszönöm ,hogy Jobboldalon ti vagytok, akik hajlandóak az érvelésre és a tények kiértékelésére. ( A Mandi és a Mois Maiorum egyes posztjai mellett.)
2 Az én világképemben Európán belüli Magyarország olyan mint az Usa-n belüli Texas, mindenki tudja h vki miért texasi ,de mégis Usa-hoz tartozik. Ezért tarttom máskor is büszkén az Eu zászlót nem azért mert Haynauval,és a tatárokkal reggeliztem!

bontottcsirke 2014.12.30. 21:26:19

Sajnos az, hogy hülyék vagyunk nem változott az évszázadok alatt, mert királyt is már külföldről importáltunk.

pontosítanék; van egy papírvékony zseni réteg meg egy tömör hülye.

Krisz11 2014.12.30. 22:25:28

Bankadó, közmunka, médiaadó, munka után járó adókedvezmény családosoknak, a költségvetési hiány 3% alatt tartása, az államadósság megállítása, egyoldalú kamatemelések megbüntetése, iskolai testnevelésóra, EU zászló kidobása a parlamentből, keleti nyitás, stb, stb.

Csomó pozitív fideszes intézkedés. Csak azért mondom ezt, hogy vegyük már észre azt is, hogy a gyurcsány kormány után a mostani rend ég és föld. A végén nehogy aztán gyurcsány restauráció legyen a nagy fidesz ellenességből.

Lehet természetesen támadni a fityiszt meg kell is, semmilyen szintű korrupció nem elfogadható. De az előrelépést is látni kell. Összességében sokkal jobb intézkedések születtek a fidesz idején, mint egyel előtte.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2014.12.30. 23:12:28

@Krisz11:
államadósság megállítása? melyik országban? :) (a mostanihoz nyugodtan számold hozzá a MANYUP-vagyont, hisz az nyugdíjakra lett félretéve. Meg a Paksi hitelszerződést...)
Egyoldalú kamatemelések megbüntetése - 4 év semmittevés után...
iskolai testnevelés óra - hát ez tényleg a maximum, amit pozitívumként fel lehet emlegetni. Ezzel szemben évi 200 Mrd (!) kivonása a közoktatásból, Klik nevű katasztrófa, stb.

öreg_répatorta 2014.12.31. 09:20:15

@Krisz11: Ugye te annyi idős vagy, amennyit a számok mutatnak a neved mellett? Mert, akkor megérteném, hogy ennyire lelkes vagy. Nem akarom felsorolni és ideírni az állításaid ellenpontját, amit már többen megtettek 3 A4-es oldalon keresztül, de ha nagyon muszáj kikeresem. Ja és még annyit Krisz én éltem együtt az oroszokkal 30 évig életem utolsó éveiben nem szeretnék újra velük élni, abban a rendszerben, ami akkor volt. Mert ha elindul a Paks-hadművelet, akkor az lesz. Bazmeg' én '89-ben Európához szerettem volna tartozni, mint ahogy most is, nem pedig a tatárokhoz, mongolokhoz ahová a cigányvajda irányít minket. És igen, 56-ban leszartak minket az usákok és Európa, de most jóvá tehetik, ha ezt az élősködő féregcsapatot eltüntetik a fenébe. Mert az én gyomrom már nem veszi be azt a napi urizálást, amit nap mint nap olvasok az én, a Te és főleg a Mi pénzünkből. Boldog új évet!

Toportyán Zsóti 2014.12.31. 09:53:17

Benyalta rendesen a jobb oldal ezt a csuti focianalfabétát és urizáló plebejusait,KGB összes agymosási technikája a birtokukban van,tejszinhab az egészen KGBéla és a zombikok.

Toportyán Zsóti 2014.12.31. 09:57:08

@Krisz11: Tolvaj hazaárulóktól várod az oszág sorsának jobbra fordítását?Pár dolgot kéne csak összeraknod hogy ne csalatkozz hatalmasat miközben ezek ellopják még unokáid jövőjét is.

Mark Bolt 2014.12.31. 10:15:47

McCaint mért is küldenéd el a francba? Kb. azt mondja ki amit Te is. Nem kell mindenkit elküldeni a francba, újabb ostobaság. Igyekezni kell kiegyezni, a megfelelő országokkal szövetkezni, együttműködni, barátokat találni, mindemellett védeni az ország érdekeit a túlkapásokkal szemben.

Dzsentrisvihák 2014.12.31. 11:00:36

@öreg_répatorta:

Jesszusom. Még mindig vicces olyanokkal találkozni, akiknek a Lajtától nyugatra a kritikátlan Kánaán van, keletre pedig a csupa nagybetűs POKOL...
Tudom, hogy ez nálatok generációs defekt, de annyira anakronisztikus világszemlélet, ami a jelen viszonyokra már végképp nem alkalmazható (sőt, még a régiekre sem volt igaz).
Csudijó, hogy ennek oltárán hajlandóak lennétek beáldozni az ország jövőjét, és az egyik szartól való, irreális félelmetekben a másik szarhoz kötni az magyarság sorsát, de talán félre kellene tenni végre a rigolyákat, és szembenézni a mai realitásokkal.
Valódi függetlenségre kell törekedni, nem arra, hogy már megint fölmásszunk valakinek a valagába.

"Paks-hadművelet" - Erre meg inkább nem is mondok semmit, a te megközelítésedben annyira gyermeteg.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.31. 11:07:36

A cikk meglátásai alapvetően helyesek. E környezetben a Jobbiknak kell új hatalmi központot képeznie, amely egyidejűleg ítéli el az amcsi beavatkozást, és a cigánykormány ámokfutását.

Ez nehéz feladatnak tűnik, de amennyiben a Jobbik képes pár egyszerű jelszót bedobni a köztudatba, hasonlóan ahhoz ahogy anno a cigánybűnözést bedobta, akkor meg lehet csinálni.

Vagyis a "néppártosodást" amely egy tévút egyébként is, el kell felejteni. a fidesz sem attól lett "néppárt" hogy sokféle üzenetet fogalmazott, hanem attól hogy beolvasztotta magába az mdf, kdnp, fkgp pártok darabjait, a maradék eltűnt a süllyesztőben, így e pártok neve a fidesszel kötődött össze.

A jobbiknak nem elbizonytalanodnia, kell, hanem markáns arculatát megőrizni. 2008 óta a válság csak súlyosbodik, mindenki egyre szegényedik, ilyen környezetben nem polgári meg keresztyén-konzervatív me néppárti mittudomén bölcsességeket kell pufogtatni, hanem egyértelmű célokat kitűzni.
-Végigvinni a rendszerváltást, -kialakítani a nemzetállamot, a mostani feudális úri-muri helyett, -ELSZÁMOLTATÁS
stb.

a lehető legegyszerűbb.

A baj hogy kiépült egy bürokrata gépezet a Jobbikban, amely nehezen mozdul, mindenki mástól várja a kezdeményezést.

Valakinek kezdeményezőnek kell lenni és hatással lenni a dolgok menetére.

Vissza a témára: Alapvetően még midig arról van szó, hogy ki tematizálja az utcát, ami az utcán történik.

A Jobbiknak olyan ügyek mentén kell tüntetéseket szervezni, amellyel mindenki azonosulni tud.

Pl. tüntetés a közteherviselésért (vagyis: a korrupció ellen), a szegénység ellen, az épp aktuális fidesz-agybaj ellen

Ami az MTA nemrég megjelent tanulmányát illeti, nyilván politikai célzattal dobták be.

A netadó elleni tüntetéseken IGENIS MINDENKI OTT VOLT, pártállástól függetlenül, erről BG is írt.

EZ A LÉNYEG. Hogy lehet ilyet csinálni, csak megfelelő fölháborodás kell hozzá. Ezt sose veszítsük szem elől!

(Az MTA-tanulmány ezt próbálja hitelteleníteni.)

Tökmindegy hogy a mostani tüntetéseken elsősorban milyen szavazók vannak, amint lesz egy konkrét ügy újra, ami ellen tüntetni lehet, akkor mindenki az utcára megy majd újra.

Azt kell megakadályozni itt, hogy a mellékes- és háttércélok az egyes tüntetőcsoportok esetében rátelepedjenek a tüntetésre.

Vagyis. nem az a lényeg hogy "köztársaságot" vagy "lépjünk ki az euból" vagy anyámpiskótája, hanem hogy az orbáncigány eltakarodjon a hatalomból, mert kiárusítja az országot, és még ezeregy ok miatt.

A netadós tüntetéseknél az egyéb ok a netadó volt, nem az hogy "lépjünk ki az euból", meg nem a "köztársaságot"

A fidesz baromságai hamarosan újra alapot fognak adni hogy össznépi összefogás legyen, mint a netadó esetében.

____________

technikai észrevétel: az azazozást felejtsük már el végre.

Vagyis:

"Ami igazán kiakasztott ebben az évben az az"

helyett

Igazán kiakasztott engem ebben az évben (vagy: ezévben), hogy...

Az akasztott ki igazán engem ezévben, hogy...

Ami igazán kiakasztott engem ezévben, hogy...

stb.

Dzsentrisvihák 2014.12.31. 11:07:46

@Krisz11:

"Összességében sokkal jobb intézkedések születtek a fidesz idején, mint egyel előtte." - A pozitív intézkedéseket messze túlszárnyalják a szándékosan, vagy inkompetenciából elbaltázott lépések, arról pedig ne is essék szó, hogy ezek a seggek még a korrupcióhoz sem értenek rendesen...

Ha pedig azt hiszed, hogy most Gyurcsánynak, vagy a baloldalnak olyan húde rossz, és nem veszik le ők is mindenből a kis részüket, és a megfelelő színtereken nem maradtak hatalmon, nem figyeltél az elmúlt 8-10 (de inkább 20-25) évben.
A komplett rendszerváltó "elit" egykutya, és tök mindegy, épp ki van közülük kormányon.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.31. 11:17:55

@Dzsentrisvihák: "és az egyik szartól való, irreális félelmetekben a másik szarhoz kötni az magyarság sorsát"

Ugyanez ment a politikai pártok esetében 2010-ig, de még most is erős.

mocskosfidesz- szavaz mszp-re!
mocskosmszp -szavazz a fideszre!

Az öreg pártharcosok márcsak ilyenek, beleérelmeszesedett az agyuk a zombilétbe.

Dzsentrisvihák 2014.12.31. 12:10:47

@Nemzetstratégia:

Ja, tudom. Csak ez már belpolitikai szinten is gáz volt, külpolitikában pedig egyenesen életveszélyes... :(

Na, mindegy, boldog újévet mindenkinek! ;)

mement 2014.12.31. 13:24:05

Jaj ugyan mar te kis oroszberenc patkany. Senki nem varja az amerikaiakat, ez gyakorlatilag az osszekoto tiszted szavai, szepen elhelyezve a szadban.

öreg_répatorta 2014.12.31. 13:28:11

@Dzsentrisvihák: Osztán hogy lenne az a kib*tt nagy magyar függetlenség?? Érdekelne. Hogy lenne a nem függés senkitől? Hogy lenne az úniós pénzek nélkül? Hogy lenne a munkát adó "karvalytőke" nélkül? Hogy lenne ásványi kincsek nélkül? Olvastam én más sok okosságot mindenféle mozgalmaktól és pártoktól, csak egyet felejtenek ki mindig . Ahogy magunkra maradnánk bezárhatnánk a boltot. De örülj, hogy te megoldanád a problémát és élj ezzel a tudattal. Egy baj van csak veletek és azokkal, akik szerint ki a picsába a külföldiekkel, hogy fogalmuk és elképzelésük sincs mi lenne utána. Nihil. Maradtam tisztelettel!

mement 2014.12.31. 13:29:31

@Krisz11: Amit te progressziokent mutatsz fel, azert egy egeszseges orszagban tarkon lonenek hazaarulasert es kommunista konspiralasert.

MACISAJT 2014.12.31. 13:45:58

Magyarországon, a magyarok körében valóban van egyre növekvő félelem, nem csak az usakok által vastagon vezényelt ukrajnai kijevi/majdani 2004-2014 fejlemények ismétlődésétől, exportjától...
De még akár az 1990 utáni SZDSZ bukás miatti magyarországi fejlemények ismétlődésétől is sokan tartanak( néhai mark palmer szerepében ma goodfriend andré), taxisblokáddal, polgárháborús hangulattal, hiperinflációval, gazdasági csőddel etc...

És valljuk be, emiatt minden magyarban jogos a félelem.

Bár közelről sem értek egyet minden fidesz politikussal vagy minden intézkedéssel, viszont egyvalami már megérte: hogy ötödik éve már nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak,gyurcsánok, eörsik, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom/hallom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.

Ez nekem már megérte, számomra PRICELESS.( Megfizethetetlen).

Mivel állnak elő most "ezek"?
Eléggé soványka vízió,vesszen Orbán majd amolyan kijevi majdanos("akár polgárháború, essen szét a ház, majd csak lesz utána valami").
Valóban?
Nézzük momentán konkrétan hogyan néz ki a demokratikus választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Az agyonvert ballibák Dohány utcai lakodalmas kutyahányására emlékeztető egyvelege, andré badfriend vezetésével.
3. Operettnácik.
4. Halványzöldek a la Schiffer.

Ezek közül nevezze meg valaki a kormányzás képeseket.
Iszom a szavait.

Én inkább azt favorizálnám, akinek valóban elviselhetetlen a rendszer, hajrá, előre a dánielpéteri, kerteszákosi, mohácsiviktóriai úton...
( a vonatnak nekimenni egészen extrém megoldás.)

A baj csak az hogy ez a "csomagolás" éppen azok esetében akiknek valóban menniük kéne ahhoz hogy Magyarország fényre derüljön megmarad a verbális, gerendáspéteri szinten...
(Még az imre kertesz is hazasompolygott utált Magyarországára, szép szép Berlin, de kurva drága pláné idős betegeknek...És ha már itthon volt, nem bizonyult eléggé hazaárulónak a New York Times-nak, ki is ollózták, míg a schiffek őrjöngenek a kitüntetésén hogy há' ez a hála imre amiért a világlobbi kibulizta a Nobel-csontot egy közepesnél gyengébb holokausztírónak?
Már egy nyamvadt diktatúrázásra se futja?)

Hónapok óta megy a pörgés azon, hogy vajon lesz-e kormánybuktatás ezekből a tüntetésekből. Ha igen, hogyan, ha nem, miért nem. Az MTA Politikatudományi Intézete kimutatta kikből állnak..

Egyesek rácsodálkoznak hogy Goodfriendtől Melia Thomason át, Nulandig, a Krugmanokon Scheppelékig Gatival spékelve hogyan és miért ugrott rá a komplett "globális világhatalom"
( fedőneve: "kohnok és neokohnok") erre az ugyebár mit sem számító országra...
Ez egyébként a jövő zenéje. Mármint annak tisztázása hogy VALÓJÁBAN mit akarnak "ezek" Magyarországtól (és Ukrajnától...)
Ami miatt ezt a -egyelőre még "csak"- gazdasági háborút most kirobbantották.
Ukrajna esete kezd világosodni, naná mert 2004-ben már volt ott "forradalom", a most kirobbantott polgárháborúig és államcsődig eltelt tíz tanulságos év, amiből sokan leszűrhetik a hátteret.
Ezt az ukrajnai példát/ időszakot/átmenetet viszont Magyarország esetében szívesen megspórolnám...
Ki a francnak kell káosz, anarchia és akár polgárháború?

Ez a kép, a résztvevők és a duma mindent elmond:
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275

U.I. Magyarországon az állampolgárok évente kb. 1200 milliárd forint személyi jövedelem adót fizetnek be.
Ezt a teljes összeget egy az egyben a kormány tovább is utalja, a már korábban felvett hitelek KAMATAIRA.
Boldog Új Évet, Magyarország.

2014.12.31. 14:17:07

mikor látjátok már be, hogy orbán megette ezt az országot, minden erőforrás az övé, leválthatatlan
ha a külső segítség hazaárulás, akkor már csak a csomagolás marad

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.31. 14:35:47

@öreg_répatorta:

"a és még annyit Krisz én éltem együtt az oroszokkal 30 évig életem utolsó éveiben nem szeretnék újra velük élni, abban a rendszerben, ami akkor volt. "

Te átaludtad azt a részt, amikor Brezsnyev meghalt, meg amikor Andropov meghalt, meg amikor a CCCP felbomlott, meg amikor Jelcin megbukott, meg amikor Gorbacsov az USA-ba ment tanítani?

Ne haragudj, de az egy nettó kreténség, ha azon ajvékolsz, hogy nem akarsz a 30 év előtti CCCP-ben élni.

Tekintettel arra, hogy az a szövetség már 20+ éve nem is létezik :D

midnight coder 2014.12.31. 14:47:37

@öreg_répatorta: Jó reggelt! Jól kialudhattad magad az elmúlt 30 évben. Így reggelre van egy jó hírem, és egy rossz: Mára sem az a CCCP nem létezik amitől szabadulni akartál, sem az az a Nyugat-Európa amihez csatlakozni szerettél volna.

2014.12.31. 17:37:21

A macska szemében nagyobb értelem tükröződik, mint némelyik politikuséban.

dunántúli gyerek 2014.12.31. 18:34:10

'st azt hagyjuk, hogy három egymást követő választáson verte rommá a kormánypárt az egész mezőnyt egy középszerű, hármas alát is csak kegyelemből érdemlő teljesítménnyel.'

- hát, ha az elmúlt 8 év legjobb gazdasági teljesítménye 3 alá, akkor lehet hogy az igények túl magasak

ogli dzsí 2014.12.31. 18:47:37

'Magyarország számára hosszú évek óta legkedvezőtlenebb világpolitikai helyzet, amire Orbánéknak a "minden segget kinyalunk, de mindegyikbe bele is rúgunk" ostoba hintapolitikáján kívül semmi értelmes reakciójuk nem volt.'

2 adat

-2014ben a magyar turizmus rekordévet zár

-2014ben hívtuk le eddig a legtöbb EU támogatást a tagságunk óta

tehát az elszigetelődés csak a balliba sajtóban létezik

dr Smittpálelnökúr 2014.12.31. 18:50:37

És jöjjön a ti alternatív megoldásotok: putyin csicskáiként porig rombolni az országot.
Haj, micsoda kilátások?!

ogli dzsí 2014.12.31. 18:50:58

'Hogy végre elküldjük a francba McCaint és Lázárt is. Hogy végre megtanuljunk bízni magunkban és egymásban. Hogy erre - mindkettőre! - képesek is vagyunk.'

Az ok, hogy mekken nem kell, de Lázárral vajon mi bajod? Kommunista vagy? Vagy csak ő nem tetszik, más magyar milliárdos ok lenne? Mert elit csak kell, vagy más országokban nincs elit?

Vagy csak pronyózol? Arra elég sokan képesek ám.

dr Smittpálelnökúr 2014.12.31. 18:52:52

@polyvinyl: most az a röhejes helyzet van, hogy egy ex kgb-s irányítja a nem Szovjetúniót.
Jaj, de jó!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.31. 19:55:02

@dr Smittpálelnökúr:

Ja.

Az USA-t meg - ahol a szabad világ szimbólumaként ismert törvényhozás épületét rabszolgákkal építtették fel - egy muszlim származású néger.

Azt meg a szabadkőműves háttérhatalom ;)

Balhorog12 2014.12.31. 20:09:24

@MACISAJT: És ez a 17.600 milliárd forintos állami költségvetés összesen nagyjából 7-8 %-a.

Balhorog12 2014.12.31. 20:13:04

@midnight coder: Nyuszika! Nem sokat tudsz Oroszországról ugye? látszik...Nem baj majd felébredsz...

Balhorog12 2014.12.31. 20:21:22

@dunántúli gyerek: Nem kisbarátom a mezőny harmatgyenge kb. 25 éve a magyar politikát a társadalom legprimitívebb, legsemmirekellőbb része csinálja, ennyire futja tőlük!

Balhorog12 2014.12.31. 20:22:50

@ogli dzsí: És ezt a elmés következtetést ebből a két adatból vontad le? Nem vagy egy bonyolult fajta mi?

Balhorog12 2014.12.31. 20:25:46

@ogli dzsí: Ha az elit neked egy Lázár féle suttyófalváról felkapaszkodott munkakerülő tolvajt jelenti...ja igen nem vagy túl bonyolult...

2014.12.31. 21:44:58

@öreg_répatorta: "Bazmeg' én '89-ben Európához szerettem volna tartozni, mint ahogy most is, nem pedig a tatárokhoz, mongolokhoz ahová a cigányvajda irányít minket"

Van egy szörnyű hírem: európa szarik ránk, egy piac vagyunk nekik, egy szemétlerakó, egy taknyos papírzsebkendő, amit el lehet dobni használat után. Nincs itt romantika. Az EU "értékrend" pedig egy katasztrófa, buzulás, multikulti, züllesztés ezerrel. Úgyhogy ha te ide akarsz tartozni barátom, akkor a csöbörből vödörbe való kerülés klasszikus esete forog fent. Én inkább azt szeretném, ha végre nem nyalnánk senkinek a seggét, próbálnánk megállni a saját lábunkon. Persze ilyenkor jönnek az okosok, és közlik hogy unió nélkül már a hold sem lenne képes forogni a föld körül. Van aki benyalja, hogy a világ túlfeléről kell idehozni a fokhagymát, és magyarország képtelen egy csuklósbusz összeszerelésére is, én hiszem hogy maradt még itt elég szürkeállomány, hogy saját lábra álljunk, és csináljunk egy jobb világot a külvilág kizárásával. Persze ehhez le kéne szakadni kicsit a tévéről, médiáról, és elkezdeni gondolkodni. Ez még nehezen megy... BUÉK.

Dzsentrisvihák 2015.01.01. 04:41:06

@öreg_répatorta:

Amit leírsz, az max. szerinted van úgy. A függetlenség pl. rohadtul nem egyenlő a kiakülföldiekkel témával, se a bezárkózással, és ezt senki, értelmes ember nem mondta/gondolta, soha.
Én pl. nagyon is el tudom gondolni, hogy mi lehetne utána, az már a te, meg a hozzád hasonlók baja, hogy ti nem. Szar lehet úgy élni, hogy mindig a mástól függés csökevényes dimenziójában képzeled el az egyetlen lehetséges létformát, de biztos valakinek ez jó így.
Egyet azonban most megmondok, más faszán csüngve, vagy idegen végbélbe derékig fölavászkodva a büdös életben nem lesz itt élhető ország, soha.
Persze, tudom, a te kishitű, fantáziátlan, és élhetetlen típusodnak sosincs kiút a nihilből, ami most van, mert föl sem ismeritek; ha üvegszilánkos vazelinnel tol hátulról, akkor se.
Alászolgája.

Jorgos Vadefakisz 2015.01.01. 19:31:15

T. BíDzsí!
Hogy pl. a Lázárt elküldenéd a francba, az OK, de McCain-t miért is? És miért is ne lenne igaza a fasizmusos beszólásával? Tán utána kéne nézned a fogalomnak. Definciószerűen az egy korporatív, végletekig központosított, tekintélyelvű államszervezet jelent, ahol a hatalom bele akar pofázni az életedbe mindenhol, ahol csak bír.
Ez faszikám, fasizmus a javából. Légyszi, ne keverd össze a nácizmussal. Ott még tényleg nem tartunk.

Dzsentrisvihák 2015.01.01. 21:36:19

@fuck_a_but:

Még a fasizmusnál sem tartunk. Ha tartanánk, se te nem írogathatnál ilyesmiket, se a posztoló, se senki...

Jorgos Vadefakisz 2015.01.02. 18:24:10

@Dzsentrisvihák:
Nem-e? Akkor talán a "pre-fasiszta" műszót találóbbnak éreznéd?
Még egyszer javaslom Neked, keresd ki a szó jelentését az értelmező szótárakból.
...
de tudod mit? Hagyd a picsába, és ne olvasgass. Neked már úgyis mindegy.

Dzsentrisvihák 2015.01.02. 18:28:44

@fuck_a_but:

Jobban tisztában vagyok a szó jelentésével, és azzal, hogy mit takar, mint te bármikor is leszel, faszikám.
De ne húzd fel magad, még a végén agyérgörcsöt kapsz, és akkor hová lesz a világ nélküled... :P

Jorgos Vadefakisz 2015.01.02. 19:04:17

@Dzsentrisvihák:
Engedd meg, hogy ebben kételkedjek. (Ha nem engeded meg, akkor is kételkedem benne, faszikám.)
És nyugi, nem húzom föl magam. Nálam nyugodtabb ember Te nem lehetsz. Lámcsak, most sem az Operánál tüntizek, hanem veled paszírozom a szart.

Dzsentrisvihák 2015.01.02. 21:46:09

@fuck_a_but:

Milyen jó már nekem, csuhajja...

Kételkedj, amiben akarsz, pont tök mindegy.

transgression 2015.01.03. 00:05:13

@fuck_a_but:

a definíciód nem rossz és sajnos jóformán az __egész "fejlett" világra__ érvényes

az un. "demokratikus modell lényegében __emberarcú fasizmus__:)

transgression 2015.01.03. 00:06:53

@öreg_répatorta:

hát vazze megkaptad "Európát":)

Élvezd!

transgression 2015.01.03. 00:10:22

@öreg_répatorta:

vidulj! új alaptörvényünkben __országcél__ lett az __európai egység__ megteremtése:)

az "alapvetésekben" fejtik ki az E) cikkelyben vhol az uniós jog magyar törvények fölé helyezése előtt...

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 15:25:35

@transgression:
Már ne haragudj, de ez egy baromság. Ezt csak azok hiszik, akik szerint a demokrácia = többség diktatúra. Nem kétlem, hogy sokan hiszik ezt, de ez súlyos tévedés. A demokrácia sokkal inkább a kisebbségek védelmét jelenti. Tudod: "hatalommegosztás, fékek és ellensúlyok", ilyesmi. Amiből ezek hiányoznak, az biza diktatúra.
Ha ehhez még hozzáadnak egy rakás nemzethy lózungot, egy kis sportpropagandát (stadionok, mindennapi tesióra, stb.), némi acsarkodni való ellenségképet bőven (bankok, multik, kisebbségek, más politikusok, civilek, újságírók, stb.), az onnantól fasizmus.
Szerintem, olvasd el újra a definícióm, mert nem hinném, hogy értetted.

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 16:03:43

@Dzsentrisvihák:
csak most olvasgatom vissza, hogy mekkora egy gyökér is vagy te, faszikám. Én pl. tök egyet értek az öreg répatortával, pedig nem ismerem.
Itt csapkodsz, meg acsarkodsz, de egy büdös szót sem találok tőled arra vonatkozólag, hogy hogyan is képzelnéd azt a qrva független jövendőt. Te, Mélymagyar.

Dzsentrisvihák 2015.01.03. 16:46:38

@fuck_a_but:

Mélymagyar, milyen eredeti is vagy te, csillagbogár... Kossuth-díjra azért ne számíts :D

Ne fáraszd magad, nagyobb trolloknak is beletört már a bicskája az én cukkolásomba, nem pont egy ilyen takonykoszolmánytól fogok begyulladni, mint te.

De, hogy kielégítsem mérhetetlen kíváncsiságodat, jobbikosként a Jobbik jövőképével tudok a leginkább azonosulni, és ezt vállalom is. (Még mielőtt félreértenél, pont leszarom, hogy te erről, esetleg a pártról, mit gondolsz - azért sejtem, és már előre jelzem, végtelenül unalmas a liberós fröcsögés - szóval kímélj meg ennek kifejtésétől, köszi...)

transgression 2015.01.03. 17:44:22

@fuck_a_but:

már megbocsáss de itt Európa épül az uniós jog alapján (lásd pl. Alaptörvényünk fentebb meghivatkozott E) cikkelyét az Alapvetésekben)

ha ez nem tetszik akkor emigrálj Európából:)

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 17:58:11

@Dzsentrisvihák: A "Jobbik", meg az ő Szebb Jövő-képe. :) Röhejes a hitvallásod, nyomoronc. ;-)

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 17:59:27

@transgression:
Az Alaptörvényedet csak olvasgasd Te, én addig maradok Európában. Csá.

transgression 2015.01.03. 18:16:47

@fuck_a_but:

ott vagy, ez már az Európai Unió

és a lehetőségek egyszerűen fantasztikusak!!!

Görögországban pl. adósok börtöne is van!:) (EU-kompatibilis!)

Cipruson is EU-kompatibilisen nyúlták le a bankbetéteket!:)

Lengyelországban és Írországban a magyarhoz hasonló EU-kompatibilis magánnyugdíjpénztár államosítás volt! :)

A görögök egy komplett olimpiát rendeztek az EU szubvenciók jóvoltából! :)

Most ott ROHAD az egész Athén mellett! :)

Athens Olympics venues become new Greek ruins
www.youtube.com/watch?v=UTY9ZzXTyW4

és ez még csak a jéghegy csúcsa! Órákon át lehetne sorolni az Európai Unió sikereit! :)

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 18:48:25

@transgression:
E szerint Görögország és Ciprus Neked jó példa az EU borzalmasságára? Két olyan ország, ahol a zemberek szinte 100%-nak az ügyeskedő-üzemmód az alapbeállítás? (Mondjuk, az rejtély, hogy' a picsába tudták ezek megelőzni ebben kedves hazánkat. De nyomon vagyunk!)
Szóval Te szerinted a manyupos trükk EU-s áfium volt? Hogy kerül a csizma az asztalra, jóember? (Az írről egyébként nem is hallottam, de a lengyel sem lehetett az orbánéhoz hasonló, a GDP kb. 15%-a.)

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 19:09:15

@transgression:
A görög Olimpia-rendezést meg megint csak nem értem, mi köze van ahhoz az EU-nak, jóember? Nálunk i svannak olyan sült bolondok, akik ezt forszírozzák. A stadionok már készülnek is hozzá (mert a magyar focihoz ugye ezekre mi szükség volna) és pont erre a sorsra fognak kerülni. Te szerinted az is az EU bűne lesz? Gratula.

transgression 2015.01.03. 19:14:58

@fuck_a_but:

a "fantasztikus" demokráciádhoz...

I. A demokrácia mítoszai
libertarius.info/beydem/chap01

abban persze egyetértünk, hogy a demokrácia akár __eszköz__ is lehet a zsarnokság ellen

de ennél többet nem érdemes várni tőle...

minél kisebb szerepet játszik ez az életedben annál jobb...

transgression 2015.01.03. 19:17:12

@fuck_a_but:

az EU igazi arcát ott fogod megtalálni ahol a legnagyobb szerepet játssza az emberek életében

azaz az EU periférián...

ott bontakozik ki úgy istenigazából a maga teljességében az EU demokrácia...

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 19:57:53

@transgression:
Soha nem sztároltam a demokráciát - de sajnos, nincs jobb rendszer annál (főleg nem, a sviháké. A nettó nácizmust már kipróbálta a zember egyszer, semmi pozitív nem jött ki belőle.)

Abban egyet értünk, hogy a demokráciától nem kell csodát várni. De az, hogy nem érzékeled, attól még véd téged is.
"az EU igazi arcát ott fogod megtalálni ahol a legnagyobb szerepet játssza az emberek életében
azaz az EU periférián..." Erről azért kérdezz már meg egy-két németet, vagy angolt, akiknek az adójából mit itt mindannyian vigéckedünk, meg szabadságharcolunk. ... Ja, hogy nekünk ez jár? Mert tatárok, törökök, meg Trianon? ... A faszomat. Én kérek elnézést.

transgression 2015.01.03. 20:07:16

@fuck_a_but:

a "svihák" pártja ha esetleg a hatalom közelébe kerül minden további nélkül be fog állni az EU-pártiak sorába

a jobbikéhoz hasonló kollektivista programmal egyszerűen nem lehet kilépni az EU-ból

az EU a "jóléti", szociális demokráciák __roncsterepe__...

afféle etatista kartell...

garancia a "jóléti" állam átmentésére...

remek hely az a jobbiknak...

transgression 2015.01.03. 20:09:35

@fuck_a_but:

a német és az angol jólét mintha az EU nélkül alakult volna ki...

abban persze igazad van, hogy az ottaniakat is rendesen lenyúlják "Európa" nevében:)

The E.U., Neofeudalism and the Neocolonial-Financialization Model
www.oftwominds.com/blogmay12/EU-neocolonial5-12.html

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 21:02:54

@transgression:
Ez így van, belegazdagodtak a gyarmatosításba. Csakhogy ez ma már nem igazán realitás.
Valahogy az az érzésem, Te nem érted az EU lényegét. Az elsősorban katonai védelmi funkcióval jött létre.
Viszont tényleg érdekelne, hogyan képzelnétek el Ti az országunkat az EU-n kívül (a Jobbik, meg Te, attól jobbra, ezek szerint).

Jorgos Vadefakisz 2015.01.03. 21:14:57

@transgression:
and who the fuck is charles hugh smith?!

transgression 2015.01.04. 00:15:09

@fuck_a_but:

nem hinném, hogy kilépnénk az EU-ból

abból még a jobbik se lépne ki

kis hazánkból vmi olyan relatíve lecsúszott periféria lesz, mint amilyen ma az olasz mezzogiorno

afféle munkaerő-exportáló hely a centrumtérségek felé...

ahol az EU által privilegizált transznacionális mega-vállalatok, mega-bankok élvezni fogják a "köz" által biztosított nyílt és burkolt EU-s, illetve állami __szubvenciók__ tömegét...

és persze az EU jóvoltából a mai politikai-gazdasági elit is meg fogja őrizni a pozícióit

akárcsak a helyi elit a napfényes Dél-Itáliában...

transgression 2015.01.04. 00:21:26

@fuck_a_but:

és nem véletlenül hivatkozok Dél-Olaszországra

kitűnő példa arra, hogy minél több közösségi támogatást kap egy terület annál inkább __nő a relatív lemaradása__

it.wikipedia.org/wiki/Questione_meridionale#Studi_economici_quantitativi

közel 100 éve öntik ide a közpénzt és ezen belül közel 60 éve azokat a "hű-de-hej-de-jó" __EGK/EU-s támogatásokat__ és ma a fejlettség tekintetében távolabb vannak a fejlett olasz tartományoktól, mint amikor elkezdődtek ezek a "zseniális" gazdaságfejlesztési programok, pedig menet közben __milliók__ vándoroltak el erről a területről...

transgression 2015.01.04. 00:24:59

@fuck_a_but:

nem tök mindegy?

amiről 3 éve írt az ma is teljesen aktuális...

The Gloves Come Off: Germany Says Grexit "Manageable" As Tsipras Demands Greek Debt Writeoff
www.zerohedge.com/news/2015-01-03/gloves-come-germany-says-grexit-manageable-tsipras-demands-greek-debt-writeoff

Dzsentrisvihák 2015.01.04. 13:25:46

@fuck_a_but:

Mondtam, hogy kurvára nem érdekel, mit gondolsz, szopadék :)

Jorgos Vadefakisz 2015.01.05. 18:58:10

@Dzsentrisvihák:

Nocsak! :) Én pedig azt gondolom, hogy nagyon is érdekel téged, mit gondolok, különben nem pörögnél itt tovább. :)
De, jól van ez így, Te náci sutyerák. ;)

Dzsentrisvihák 2015.01.05. 22:03:12

@fuck_a_but:

Ne áltasd magad ;)

Náci sutyerák? Uhh... legalább kicsit lennél érdekes, vagy eredeti... :3
süti beállítások módosítása