charlie_hebdo.jpgA lőporfüst elülte után neki lehet állni elemezgetni - persze az önkéntes mérvadók, mindent tudók és bolondok ezt már akkor elkezdték, amikor a két gyilkos még éppen csak kilépett a kétes színvonalú hecclap szerkesztőségéből, a jól végzett munka tudatával.

Mivel a CH újságírói bizonyos szempontból azért a jogért haltak meg, hogy bármikor bármin lehessen röhögni, én sem fogom szemforgató álszentséggel kikerülni az eset groteszk, helyenként nevetséges vonatkozásait. Ennek az írásnak nem tárgya, hogy mi is történt Párizsban, sokkal inkább az, hogy milyen reakciók születtek az eseményekre.

A szélsőjobbosok olyanok, mint a zsidók - a végén mindig ők járnak jól

Francois Hollande azonnal ökumenikus, összfrancia gyászt és megemlékezést hirdetett, amire mindenki meg van hívva - kivéve a gyevi bírót, vagyis hát a FN (Nemzeti Front) prominenseit. A meggyilkolt zsurnaliszták még ki sem hűltek, de a jó öreg aggódók máris hosszú, rémisztő "elemzéseket" írtak arról, hogy ez az eset bezony a büdös náczik malmára hajtja a vizet - még a végén képesek lesznek rámutatni a disznók, hogy évek, évtizedek óta folyamatosan van pofájuk igazat mondani azzal, hogy az erőszakolt multikulti nem működik, akkor sem, ha hetente három kemény, határozott nyilatkozatot adnak ki Brüsszelben a terrorizmus elítéléséről. Innen csak egy lépés az, hogy ezeket az akciókat voltaképp a "szélsőséges" politikai szervezetek finanszírozzák.

Egyelőre még a másik konteó népszerűbb

az internet sötétebb oldalán: természetesen a Moszad/CIA szervezte az egészet. Az indokok a szokásosak: az amerikaiak le akarják rohanni a Közel-keletet, Európát, fura csíkokat húznak az égre, miközben a zsidó gyíkemberek elégedetten dörgölik a markukat.

A hazai internet

hozza abszolút szokásos formáját: a hivatásos fikázók fikáznak, a dörgedelmezők kinyilatkoztatnak. A cink hivatalos tutimegmondásügyi főfelelőse, Szily Laci pl. rögtön a közepébe csapott:

"Miért nem szabad tisztelni senki vallási érzékenységét?"  teszi fel a válasszal felérő kérdést borzalmasan hülye írásának a címében; a poszt lényege az, hogy a francia felvilágosodás kivívta azt a csodálatos szabadságjogot, hogy bárkit szabadon gyűlölhessünk és piszkálgassunk. Laci eszmefuttatását követve beláthatjuk, hogy a szólásszabadság valódi bajnoka a 2 méteres, hormonzavaros nagyfiú, aki bátran rámutat gyengébb osztálytársai hibájára és öntudatosan a szart is kiveri belőlük, mert joga van rá.

Megemlíthetem még a Mandinert, az állítólag jobboldali, konzervatív Mandinert, aminek a törzsolvasói és kommentelői nem győzik ajnározni és körülrajongani a bevallottan kommunista, munkáspárti aktivista Balázs Gábor írását, aminek a lényege a következő: nem szép dolog halomra lőni másokat, DE a CH munkatársai rasszista náczik voltak, tehát tulajdonképpen kijárt nekik.

Összességében tehát

megállapítható, hogy a radikális akció nem hozott radikális változást a gondolkodásunkba; a balos provokátorok sokkal hangosabbak lesznek, hiszen újabb érvet találtak arra, hogy kiéljék hajlamaikat; a valóban szélsőséges fajgyűlölők újult erővel mehetnek 13 éves algériai újságkihordókat verni; a liberális sajtó pedig fokozottabban retteghet a szélsőségek megerősödésétől.

Szóval az élet megy tovább, a Charlie 11 angyala pedig szépen be fog épülni a politikusok és publicisták szókincsébe, és egy idő után már a kutya sem fog emlékezni a nevükre.

Kolléga T Attila

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr197059711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.11. 12:14:32

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Trackback: Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget 2015.01.11. 12:12:47

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem? Hol van itt az ártatlan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2015.01.11. 04:21:54

Üzemi baleset okozta 10 dolgozó halálát
Nem történt nagyobb baj, adjunk Istennek hálát

Senki nem hibás, senki nem hibás
Ugyan már

Mert itt már patyolattiszta az Atya Úristen és a legújabb kormány
(Senki nem hibás)
A vállalkozó, a pszichopata és a mintapolgár
(Senki nem hibás)
Hogy képzeled, hogy csak úgy vádolgatod azt az ártatlan embert
(Senki nem hibás)

www.youtube.com/watch?v=NzWbrhUaO1o

bontottcsirke 2015.01.11. 09:15:34

Kész csoda, hogy a jobbegyenes megjelenhet az index címlapján. VAgy netán a fiúk is kezdik belátni, hogy néha kiegyensúlyozottnak kell lenni?

hammer_steve (törölt) 2015.01.11. 09:50:30

már tényleg fárasztó egy marginális lap miatt kötelező köröket rinyálni (eddig azt sem tudtam, h létezik). Palesztinában napi rendszerességgel gyilkolnak le tucatnyi újságírókat, de vmiért senki rájuk se bagózik, viszont az egész világ ezzel a tucatnyi provokátor nímanddal foglalkozik.

az pedig, hogy ebből - természetesen véletlenül - megint az usa húz hasznot, nem a nem túl összetetten gondolkodó szerző gyíkembereitől (wtf?) függ, hanem ténykérdés. hollande és putyin soron kívül találkozik és a franciáknak egyértelműen nincs ínyükre "nem átadni" a mistralokat, valamint franciaország évek óta vonakodik a nato bármiféle hadműveletétől, még ah részt is vesz bennük.

nem vallások közti kultúrkampfról van szó, hanem franciaország politikai destabilizálásáról. most olyan (társadalmi) nyomás alá van helyezve a francia kormány, hogy igen nehezen mondhatnak ellent egy "terrorellenes" hadműveletnek. heteken belül meg fog érkezni az új háború, csak még nem tudjuk, milyen formában.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 09:51:50

Sajna a te életedben ezek a Charliek nem lesznek elfelejtve csak szeretnéd falafeles bérenc.

Muad\\\'Dib 2015.01.11. 10:11:23

@Toportyán Zsóti:
WTF?
Nem szeretném megkérdőjelezni csillogó intellektusodat, de ebből az írásból merrefelé jött át neked a "falafeles bérenc" rész? Mert ahogy olvastam én maximum az FN iránti némi szimpátiát véltem benne felfedezni, akik pedig azt hirdetik, hogy nemcsak kipaterolni kéne a muszlimokat az országból, de többé be sem engedni egy darabot sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 10:12:39

@hammer_steve:

"Palesztinában napi rendszerességgel gyilkolnak le tucatnyi újságírókat, de vmiért senki rájuk se bagózik, viszont az egész világ ezzel a tucatnyi provokátor nímanddal foglalkozik."

Aha, Afrikában meg éheznek a gyerekek, és még lélegeztetőgépre sincs pénz.

Ja, meg a drága k. anyukád a nímand, veled együtt. A gyász meg a kegyelet szavakat meg keresd ki a magyar értelmező szótárból, mert úgy látszik, nem ismered sem a szót, sem a fogalmat.

Azt mondjuk tényleg nem értem, mire jó egy vallást kigúnyolni, mire jó tovább heccelni a fanatikus barmokat, de ez bőven belefér a sajtószabadságba.

Persze azt se nagyon értem, mire jó a mi kultúránktól idegen népek bevándorlását segíteni vagy akár csak engedélyezni. A bevándorlás nem alapvető emberi jog. Röhej és egyben szomorú, hogy a hírek szerint index.hu/kulfold/2015/01/11/tizezrek_tuntettek_drezdaban_az_iszlamellenes_pegida_ellen/ .

hammer_steve (törölt) 2015.01.11. 10:26:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"a, meg a drága k. anyukád a nímand, veled együtt."

vedd ki az arcod a tükörből. tudom, hogy sokkhatás ért a látványtól, de attól még próbáld meg. és ne szidd a k. anyádat.

a többivel meg többé-kevésbé egyet is értek.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 10:49:05

@Muad\\\'Dib: Most megmosolyogtattál,nem tudsz a magyar-iráni baráti társaságról?

Exploiter 2015.01.11. 11:03:13

@hammer_steve:

Pontosan. Palesztinában tömegével gyilkolnak le újságírókat, a szaudiak megint halálra korbácsolnak valakit, mert valami teljesen átlagos dolgot csinált, vagy nőket, mert vezetni mernek, a boko haram megint elpusztított egy falut, szíriában meg konkrétan a földi poklot hozták el ezek a drága jó emberek.
A világ összes muzulmán országában ugyanaz megy, csak más szinten - vallási bigottság, emberek elnyomása, elpusztítása, megkínzása.
Ha beleszólsz, akkor miért szólsz bele, miért akarod megmondani, hogy mit csináljanak, egyébként meg csúnya USA, ugyebár.
Én leszarom, hogy hány közel-keleti nyírja ki egymást, de aki szerint az iszlám is csak egy vallás, amit megillet a tisztelet, az bekaphatja. Aki meg nem örül, hogy az eu importálja ezt az intoleráns, középkori idiotizmust, az azt hiszem, érthető, a kutya se akarja, hogy a saját otthonában is ezeket a barmokat kelljen kerülgetni, korbácsolgassanak otthon, örüljenek, amíg a világ eltűri a létezésüket bárhol is.
Elég a relativizálásból, vannak értékeink, amit védeni akarunk, az iszlám pedig ezen értékek nagy részét nem tiszteli. Akkor miről kéne beszélni?
Majd ha eljutnak odáig, hogy a vallás mindenki magánügye és SENKI az égvilágon SEMMIT nem kényszeríthet SENKIRE vallási okokból, akkor beszélünk, addig meg pusztuljon mind az egymilliárd.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 11:14:03

@Exploiter:

"aki szerint az iszlám is csak egy vallás, amit megillet a tisztelet, az bekaphatja"

Nem kell tisztelni, de gúnyolni sem.

"a kutya se akarja, hogy a saját otthonában is ezeket a barmokat kelljen kerülgetni"

Te bides kis rásszistá, há mé akarsz te a saját fajtád, a saját kultúrádat képviselők között élni, amikor élhetsz idegenek között is, akik előbb-utóbb a saját hazádból is kitúrnak majd. Viva la multikulti!

Exploiter 2015.01.11. 11:18:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szerencsére a rasszista szó már kiüresedett manapság, a jelentése kb. annyi, hogy "köcsög", úgyhogy ezzel már nem kell foglalkozni.

Gondolom ezért találták ki erre külön az iszlamofób szót, bár én jobban szeretem az "épeszű ember" kifejezést.

EvilHedgehog 2015.01.11. 11:19:10

"ogy az erőszakolt multikulti nem működik"

Ki erőszakolt mit? Ki mondta valaha hogy ez valami csodás megoldás az emberiség problémájára. A multikulti egy következmény, nem pedig egy irányzat.

A "nem működik" dolog pedig értelmezhetetlen számomra, mert semmi sem működik. Nincsenek utópiák, nincs tökéletes kapitalizmus, kommunizmus, szociáldemokrácia stb. stb. Entrópia > 0

profilo 2015.01.11. 11:26:34

@Toportyán Zsóti:

Hát apám,te is olyan idióta vagy,mint a jobbikosok.
Legyen szó bármiről is,ők két mondat alatt eljutnak a zsidó gyíkemberekig,te meg a nagy gonosz Iránig.
Megérdemlitek és jól kiegészítitek egymást.

Muad\\\'Dib 2015.01.11. 11:29:39

@Toportyán Zsóti:
Én most konkrétan erről a cikkről beszélek.
Mellékesen - bár ez nem tartozik ehhez a cikkhez - azt azért ugye tudod, hogy az IS állásait legalább olyan lelkesen bombázza Irán, mint a nyugatiak?

profilo 2015.01.11. 11:32:44

@EvilHedgehog:

Igen,az ellenzőkre és "ellenkezőkre" ráerőszakolt politikailag korret viselkedés és beszéd eredménye.A viták,a problémák és a "nemszeretem" megoldások szőnyeg alá söprésének következménye.

profilo 2015.01.11. 11:34:30

@Muad\\\'Dib:

Zsóti még nem kapta meg a Központból a frissitett utasításokat.A régi brossúrákat követve kommentel...

petraeus 2015.01.11. 11:36:25

"multikulti nem mukodik" akkor a terror cselekmeny soran elokerult 3 peldat hova teszed? ezek azt bizonyitjak, hogy a multikulti mukodhet, a vilag nem fekete vagy feher, a multikulti alapkoncepcioja jo de nem mindnehol sikerul eleg gyorsan es hatekonyan megvalositani illetve a jobboldalon allandoan a multikultit vadoljak olyan jelensegekert ami nem a multikulti resze, a multikulti soha nem jelentette azt, hogy a kozosseg tagjai megserthetik a liberalis demokraciak polgarainak emberi jogait es meltosagat.
szoval a peldak:
1, a megolt muszlim rendor - muszlimkent is lehetett rendor illetve rendor akart lenni, magyarul sikeresen integralodott
2, a muszlim ujsagiro aki Charlienak dolgozott - beilleszkedett, szekularizalodott es magaeva tette az europai szolsszabadsag elvet - magyarul sikeresen integralodott
- a muszlim bevandorlo aki egy zsido boltban dolgozott, beleszart az osszes hulye szelsosegesbe es "elveikbe" , ahogy a valszeg. zsido tulaj is, neki melo kelett a boltnak munakero, ennyi - magyarul sikeresen integralodott

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 11:56:59

@EvilHedgehog:

A multikulti a Nyugat-Európát az utóbbi évtizedekben jórészt irányító ballib politikusok (köztük olyan 68-asok, mint a gyermekmolesztáló Kónbandi) destruktív agyréme. Anno a 68-asok többé-kevésbé deklarált célja volt a fennálló társadalom lerombolása, az anarchia - ezt egyesek a RAF és társaik révén vélték elősegíteni, mások a politikában. Ennek egyik eszköze az idegen, a miénkkel nem kompatibilis kultúrkörökből származók betelepülésének bátorítása, elősegítése. Az ebből kialakuló társadalmi-politikai zűrzavarban, az így szándékosan megerősített szélsőjobb és újnáci erők ellen (na meg azok ellen, akikre ok nélkül ráaggatták e jelzőket) aztán ők tudnak fellépni moderáló, igazságtevő, "józan" erőként. Nálunk a szadesz próbálta ezt sokáig sikeresen eljátszani, miközben kisebbségként hosszú ideig a tényleges súlyánál jóval nagyobb politikai és gazdasági hatalmat szerzett meg.

"A "nem működik" dolog pedig értelmezhetetlen számomra, mert semmi sem működik."

Értem, te csak fekete-fehér vonalas ábrákat ismersz - azaz elnézést, csak a feketét.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 11:57:16

@profilo: Gondolod érdekel hogy idióta vagy?Lőtéri veszett kutyát esetleg.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 12:00:00

@profilo: Neked is mindenről ugyan az jut az eszedbe elmeherceg.

profilo 2015.01.11. 12:03:21

@Toportyán Zsóti:

Te ostoba,hát mindenki tudja,hogy egy agyhalott,fizetett bérkommentelő vagy.Nem kell megjátszanod magad.

:)

2015.01.11. 12:09:39

@hammer_steve: "Palesztinában napi rendszerességgel gyilkolnak le tucatnyi újságírókat"

Hazudsz. Napi rendszerességgel.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 12:13:52

@profilo: Ne halmozd a jelzőidet ostoba bérkommentelő agyhalott,legalább mondaton belül.Jót röhögök a kultúrfölényeden.

profilo 2015.01.11. 12:22:32

@Toportyán Zsóti:

Ne tetézd Zsolti,ne tetézd!

:)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.01.11. 12:24:26

@petraeus: Szia
Sajnálatos módon van némi zűrzavar a "multikulti" kifejezés körül.
Az integrálódás pontosan ennek az ellenkezője. A multikulturális társadalom a balos filozófiában azt jelenti, hogy a bevándorlók magukkal viszik a befogadó államba a saját társadalmi-kulturális elveiket, berendezkedésüket; tehát a muszlim bbevándorló az adott ország törvényeitől függetlenül kötelezheti a feleségét a csador hordására, a gyermekét nevelheti az iskolarendszerrel szembenálló elvek mentén, stb.
Ez okoz borzalmas társadalmi feszültségeket Nyugat-Európa szerte, amit mi innen nem igazán tudunk átélni, nálunk ugyanis - még - nincs jelentős migrációs mozgás.
Távolról, enyhén analóg példa lehet, hogy a magyarországi cigányság próbálja kivonni magát a hazai intézmények, igazságszolgáltatás alól, helyenként fenntartva egyfajta törzsi-nemzetiségi kultúrát.
Mivel NEM fajvédő vagyok, engem speciel nem zavar, hogy Shaolin Sándor néven van magyar korcsolyázó, vagy Sowunmi Tamás magyar labdarúgó; aki a befogadó ország eszményei, kultúráját magáénak vallja és sikeresen integrálódik, azt nyugodtan tekinthetjük minden szempontból egyenrangúnak a "bennszülöttekkel".

A ~ zavaros filozófiája szerint egyszerre, egy helyen párhuzamosan létezhet egymás mellett többféle társadalom, én ezt az elképzelést neveztem az írásomban bukottnak.

-Kollega T. Attila

EvilHedgehog 2015.01.11. 12:30:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Lefordítom magyarra a mondatot, hátha megérted. Nincs tökéletes megoldás. Aki tökéletes megoldásokat hirdetett a történelem során, az mindig csak még több kárt okozott.

Krisz11 2015.01.11. 12:40:26

Két hülye esett egymásnak, a szélsőségesen liberális meg az iszlám terrorista. Egyetértek azzal, hogy üzemi baleset történt.
Az újságírók is inkább beledöglöttek, csak hogy mások vallását megalázhassák. Ugyanolyan fanatikus idióták voltak mint a terroristák.

Egyetlen pozitívuma van a dolognak, hogy mostmár a liberális hülyék is elismerik, hogy a multikulti megbukott, mint ahogy azt mi mondjuk már 100 éve. Európába pedig egyetlen kreolt sem szabad beengedni soha többet.
A liberális térvesztés, amit fel kell ismerni ebben.

annamanna 2015.01.11. 12:41:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezt az épületes vitát nem is olvasom tovább, de neked küldöm a wiki linkjét, igen hasznos tanulmányozni az előzményeket: hu.wikipedia.org/wiki/Alg%C3%A9riai_h%C3%A1bor%C3%BA Azért ez csöppet más kaliber, minthogy ezzel elintézd: "Te bides kis rásszistá, há mé akarsz te a saját fajtád, a saját kultúrádat képviselők között élni, amikor élhetsz idegenek között is, akik előbb-utóbb a saját hazádból is kitúrnak majd. Viva la multikulti!"

A testvérpár algériai származású volt: www.dailymail.co.uk/news/article-2900941/Who-Charlie-Hebdo-gunmen-Islamic-fanatics-claimed-Al-Qaeda-Yemen-shooting-12-dead.html

The brothers were born in the 10th arrondissement of Paris, a nondescript district only a short distance from the offices of the magazine they are accused of targeting.
They were orphaned when their Algerian-born parents died while they were still young boys. Their parents are likely to have arrived in France after the bitter war of Algerian Independence which ended in 1962.
Cherif grew up in a children's home in Brittany before returning to live in northern Paris.
Until the US-led Iraq invasion in 2003 he was typical of many of the young men from poor immigrant communities who live in the grim suburbs circling the capital.

Ez idáig mintha ez a film lenne: port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=69591

Krisz11 2015.01.11. 12:49:40

@petraeus: "multikulti nem mukodik" akkor a terror cselekmeny soran elokerult 3 peldat hova teszed?"

Oda, hogy a kivétel csak erősíti a szabályt. Nagyon szép, hogy 10 élősködőből kikerül 1 normális, de nem érünk vele semmit. Olyan áron, hogy beengedünk akárkit, és 10-ből 9 eltartott, munkanélküli élősködő, bűnöző, vagy terrorista lesz, nem éri meg. Zéró toleranciát kell minden afrika felől érkezőre hirdetni, a határt meg ágyúkkal védeni.

annamanna 2015.01.11. 12:50:24

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): annak az oka, hogy bizonyos elemek nem illeszkednek be, az állam, ami garanciákat biztosít arra, hogy nem kell beilleszkedni. Segélyeket, különféle támogatásokat, pozitív diszkriminációt biztosít. Ha mindez nem lenne, MINDENKINEK be kellene illeszkednie és elfogadni a játékszabályokat, és nyilván ez is történne, ha az állam nem kavarná a szart a maga hasznára. A Charlie Hebdot is az állam pénzelte, a lap a legmagasabb politikai körök megrendelésére dolgozott, Mitterrand finanszírozta titkos pénzalapból és Sarkozyhez is közel állt. A WTC elleni támadás után agresszív iszlámellenes kampányba kezdett.
franciapolitika.blog.hu/2015/01/08/211_charlie_hebdo_kerdesek_vitak_kovetkezmenyek

Visszatérve az állam szerepére: a divide et impera elvet régen kitalálták, mint jó birodalomszervező elvet. Nyilván ha az ókorban működött, ma is működik. Ha felteszem azt a kérdést, hogy cui prodest, akkor azt a választ kapom, hogy annak érdeke a balhé szítása, aki uralkodni akar.
A problémát az okozza, aki arra született, hogy dirigáljon neked: www.youtube.com/watch?v=5j_-T4cfSYE

zengjen a dalunk fajtárs 2015.01.11. 13:00:31

" Charlie 11 angyala pedig szépen be fog épülni a politikusok és publicisták szókincsébe, és egy idő után már a kutya sem fog emlékezni a nevükre"

Mivel nagyrészt zsidó karikaturistákról van szó, kétlem hogy ilyen könnyen ad acta lehet tenni az emléküket

Lesz majd emléknap és kötelező megemlékezés a francia iskolákban, múzeumot avatnak az emlékükre és a hasonszőrű politikusok sose mulasztják el hogy rámutassanak a szólásszabadság fontosságára - kivéve ha ez nekik nem tetsző megnyilvánulásokat érint

Krisz11 2015.01.11. 13:02:54

Egy dolog még kiderült az események kapcsán: Az, hogy az EU mennyire egy hulladék, nulla semmilyen cselekvésképtelen szervezet.
Mert mit is mond az EU?
Párbeszédet kell folytatni
Közös nyilatkozatban kell a történteket elítélni.
Elemzéseket kell készíteni.
Felvonulásokat kell szervezgetni
.. stb, stb

Na elmentek ti anyátokba a párbeszédetekkel, meg elemezgetéseitekkel. Itt cselekedni kell. A határokat kell lezárni. Az illegális bevándorlókat kell gyorsított eljárásban kirakni.

"nem működik, akkor sem, ha hetente három kemény, határozott nyilatkozatot adnak ki Brüsszelben a terrorizmus elítéléséről."

Pontosan. Nyilatkozgathatnak hetente 15-ször az is ugyanúgy egy nagy 0-t ér, mint amit tettek eddig.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 13:07:02

@EvilHedgehog:

"Lefordítom magyarra a mondatot, hátha megérted. Nincs tökéletes megoldás. Aki tökéletes megoldásokat hirdetett a történelem során, az mindig csak még több kárt okozott."

Én is lefordítom neked magyarra, hátha megérted. Tehát mivel nincs tökéletes megoldás, ne is törekedjünk rá, onkább hagyjunk mindet úgy szzarnak, ahogy van.

annamanna 2015.01.11. 13:07:15

@Krisz11: szerintem nem ezek az emberek az élősködők, hanem az állam. Azzal viszont semmit sem lehet kezdeni, csak azt, hogy a provokálás és uszítás ellenére is megpróbálok elviselni másokat, cigányokat, arabokat, gyurcsányokat, charliekat. Mindez a helyzet arra jó, hogy gyakoroljam a toleranciát.
www.youtube.com/watch?v=Dk_Y2VC5_pI
Az még a hasznomra válhat, de a balhézásba belehalhatok.
Az erőszakosság, az erőcsávóskodás visszaüt, azt is eltalálja, aki gyakorolja: www.youtube.com/watch?v=BJceRTvD9Fo

Mert "A világban csak egyetlen biztos pont van. Egyetlen általános szabály, egyetlen igazi törvény - a kauzalitás. Akció - reakció. Ok és okozat." www.youtube.com/watch?v=Gsc480n1N8U
(és ezt pont egy fhanszia szájába adják)

Már eleve az is nyilvánvaló, hogy a mocskolódó provokálásnak vannak következményei, hiszen már eddig is voltak.

A Cyrano de Bergerac-ban Christian lovag egy valódi Charlie Hebdo, egy primitív, ostoba, kisstílű mocskolódó. Cyrano ésszel, öniróniával, önuralommal győzött ellene, de erre nem mindenki képes.
A Toldiban Miklós egy darabig tűrte a lovag lovagias aljasságát, aztán elrepült a nehéz kő.
Az Aranysárkányban Novák Antal a szennylap szarozása miatt öngyilkos lett.

A művelt nyugaton jogi büntető kategória az internetes zaklatás, ami miatt elég sok fiatal lett már öngyilkos.
Ajánlom ezt a könyvet, példákkal: www.libri.hu/konyv/andrew_matthews.nevelj-boldog-tinedzsert.html
"Miért nem szól Neked a gyermeked, ha társai zaklatják? Miért nevel néhány szülő kis zsarnokot a gyerekéből? Hogyan készítheted fel gyermeked, hogy helyt álljon az életben? Arról is szól: Mit tehet az iskola, hogy a gyerekek ne terrorizálják egymást? Hogyan kerülhetőek el gyermekkorban a felnőttkori pszichés problémákhoz vezető élmények? Hogyan előzhetőek meg tinédzserkorban az öngyilkosságok? Hogyan segíthetnek a kívülállók? Ez a könyv segít a tinédzsereket kedvességre és tiszteletre tanítani."

annamanna 2015.01.11. 13:10:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha ezeket kipicsázod sz EU-ból, attól még bent marad a GYŰLÖLET.
Ami végső soron akár ide is vezethet: www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 13:12:23

@annamanna:

"Ha mindez nem lenne, MINDENKINEK be kellene illeszkednie és elfogadni a játékszabályokat, és nyilván ez is történne, ha az állam nem kavarná a szart a maga hasznára."

Nem látod a lényeget. Semmi szükség idegen kultúrákből érkező bevándorlókra. Ha eleve be sem engedik őket, akkor eleve fel sem merül a beilleszkedés vagy be nem illeszkedés problémája.

Azt se feledd, hogy a lázadók igen gyakran sokadik generációs bevándorlók - olyanok, akiknek a szülei elvileg integrálódtak. Na erre varrj gombot, vagyis ezt próbáld kivédeni. Csak egyféleképpen lehet: minimumra korlátozni a bevándorlást, gyakorlatilag megszüntetni.

annamanna 2015.01.11. 13:17:47

@Toportyán Zsóti: "Most megmosolyogtattál,nem tudsz a magyar-iráni baráti társaságról?"
Arról nem, de ismerek egy iránit, pontosabban egyszer beszéltem pár szót vele. Az illető ide házasodott, de Hollandiában dolgozik taxisofőrként. És ott egy segélyszervezettől kért egy halom mozgássérült mopedet ide.
Tehát a városunkban azért vannak nagy becsben tartott mopedek a mozgáskorlátozott öregek otthonaiban, mert azt egy iráni bevándorló intézte el (nem tőle tudom a sztorit, hanem hivatalos forrásból, szóval nem ő dicsekedett vele).

annamanna 2015.01.11. 13:25:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "akkor eleve fel sem merül a beilleszkedés vagy be nem illeszkedés problémája."
Ó, dehogyisnem. Akkor is lennének emberek, akiknek előjogaik, kiváltságaik vannak, akiknek nem kell beilleszkedniük.
Itt vannak pölö a romák.
Ha azok nem, akkor meg egymásnak eshet a román és a magyar, az olasz és az osztrák, az angol és a francia, mint a régi szép időkben.
Az, hogy kit tekintesz idegennek és kit nem, csak viszonyítás kérdése.

A lényeg, hogy tanulj meg elférni a másik embertől, akármennyire is más, mint te.
A nők és a férfiak is nagyon mások, például, mégis muszáj megtanulniuk elférni egymástól.

Nem lehet mindent uniformizálni, mert az unalmas világ lenne. Márpedig nagyfokú különbségek vannak az emberek között, a származáson kívül is. Eltérő személyiségszerkezet, egészségi állapot, gazdasági helyzet, intellektus, vonzerő és így tovább.
ha az egyik különbséget megszünteted, felerősödik a többi, ami zavar. És akkor majd azt akarod megszüntetni.

A lényeg, hogy tanulj meg elférni másoktól. Ellenséggé akkor válunk, ha nem férünk el egymástól ezen a világon. Amíg elférünk úgy, hogy te is más vagy meg én is, és ezt tudomásul vesszük és békén hagyjuk egymást, addig nem vagyunk ellenségek. Ellenségek akkor leszünk, ha a különbségeiink miatt ki akarjuk túrni egymást a világból.
www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk - ez az ember például ellenségesen viselkedik, mert nem fér el az oroszoktól Ukrajnában, és ki akarja őket túrni onnan.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 13:40:43

@annamanna: Személyi összetételét programját nézd a társaságnak nemzeti keresztény úriembereink csinálnak ott is segget a szájukból ahogy itthon.

Toportyán Zsóti 2015.01.11. 13:44:05

@Krisz11: Vágyaidat szeretnéd a valóságra ráerőltetni erőszakhívő jobber gyűlöletgombóc aki beszart a felette álló intelligenciától.

Krisz11 2015.01.11. 13:51:55

@annamanna:

"Mindez a helyzet arra jó, hogy gyakoroljam a toleranciát. "

Nemtudom eldönteni, hogy ezt poénból írod, vagy komolyan. De kiváncsi lennék, ha az utcán agyonverne egy cigányhorda, akkor hogyan gyakorolgatnád a toleranciát.

"A lényeg, hogy tanulj meg elférni másoktól."
Ezen már rég túl vagyunk, ruszinokkal, svábokkal, tótokkal, stb megy, négerekkel, arabokkal, cigányokkal nem megy.

"Az erőszakosság, az erőcsávóskodás visszaüt"

Láttál olyan természetfilmet, amiben a hiénák be-be törnek az oroszlánok területeire, elrabolnak zsákmány, megtámadnak magányos oroszlánokat?

Mit gondolsz, az oroszlán falka meddig gondolkozik rajta, hogy "Ez vajon jó alkalom arra, hogy a toleranciát gyakoroljam?", "tanuljunk meg együtt elférni?" "adjunk át területet?"

Több millió év tapasztalata bebizonyította, hogy nem fog menni.

Krisz11 2015.01.11. 13:53:24

@Toportyán Zsóti: Azaz tőled?
Zavarosak a mondataid. Amikor irtogatsz, bejátszik némi elmezavar?

2015.01.11. 14:04:17

@Krisz11: Kreolok a Karib-térségben vannak. Ide egy sem jön.

Krisz11 2015.01.11. 14:12:49

@retrovírus: "Kreolok a Karib-térségben vannak. Ide egy sem jön. "

Remek! :D. Amúgy képletesen értettem, aki egy szintnél barnább, jobb, ha nem jön.

2015.01.11. 14:18:00

@Krisz11: akkor miért nem arabot vagy négert írtál? Mert szégyelled egyértelműen leírni? Még ahhoz is gyenge vagy, hogy névtelenül, láthatatlanul sértegess bárkit. Hogy tennéd akkor szemtől-szemben? Valószínűleg magad alá hugyoznál a félelemtől.

bontottcsirke 2015.01.11. 14:40:11

@annamanna: Az, hogy ki az ellenség, az nem elmélettől függ, hanem gyakorlati tapasztalattól.

Rudi Kató 2015.01.11. 14:42:09

A cikk címe helyesen: charlie ördögei, sátánjai!

Krisz11 2015.01.11. 14:57:45

@retrovírus: "akkor miért nem arabot vagy négert írtál?"
Mert rajtad kívül azt is mindenki érti.

"magad alá hugyoznál a félelemtől."
A rajoskodás sokat elárul rólad, egy munkára épülő társadalomban viszont nem lehet mindenki raj. Elég a határrendészetnek meg a katonaságnak keménynek lenni. Neked is indiában lenne a helyed a tesóid közt.

2015.01.11. 15:34:40

@Krisz11: eddig mind a három szánalmas kommenteddel igazoltad, hogy csicska vagy. Nincs több kérdésem. Ne használj cigány szavakat egy magyar fórumon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 15:51:11

@annamanna:

"A lényeg, hogy tanulj meg elférni a másik embertől, akármennyire is más, mint te."

És ezt feltétlenül úgy kell gyakorolni, hogy egyre több és több idegent zúdítanak a nyakunkba? Az életnek nem célja, hanem csak egyik eszköze a másik elviselése. Nem kell túlfeszíteni, fölöslegesen próbára tenni az emberek toleranciáját.

"Itt vannak pölö a romák. "

Azt mondom, ők épp elég a tolerancia gyakorlásához, több nem kell.

A világ változatos, de nem biztos, hogy ezt a teljes változatosságot célszerű minden országon belül megvílósítani. Ha arabokra vagyok kíváncsi, elutazom hozzájuk turistaként. Ha négerekre, akkor hozzájuk. És ők is csak látogatóba jöjjenek hozzánk, nem itt élni. Így sokkal könnyebb elviselnünk egymást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.11. 15:55:34

@annamanna:

"Nem lehet mindent uniformizálni, mert az unalmas világ lenne."

Pontosan, Ezért nem kell minden országnak ugyanolyan heterogénnek lennie etnikailag. Én nem megyek tőlem idegen kultúrákhoz lakni, ők meg ne jöjjenek ide lakni. Baromi egyszerű ez, csak a ál-liberális szarkeverők csinálnak problémát, azt is csak azért, hogy aztán rendcsinálóként fellépve megszerezzék a hatalmat. .

2015.01.11. 16:02:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennek egyik eszköze az idegen, a miénkkel nem kompatibilis kultúrkörökből származók betelepülésének bátorítása, elősegítése. "

Kicsit el kéne gondolkoznod a történelmen. Mert az mindvégig arról szól, hogy különböző kultúrájú emberek csoportjai találkoznak egymással, és valamilyen konfliktusban megoldják ezt a problémát. Vagy konfliktus nélkül. A mocsoklibsik ezt szertték volna, hogy elkerülve az összeütközéseket, sikerüljön együtt élni különböző vallású embereknek. Ez nem működik. Viszont a te rossz ítélkezésedet, heklyzetértékelésedet bizonyítja, ha ezt a multikulti hibájának veszed.

Szerinted a befogadó libsi az oka, hogy a szélsőséges robbant? Gondolom, nem. Akkor miért őt hibáztatod?

2015.01.11. 20:42:40

Felőlem izzadhat mindenki reggeltől estik azon hogy kinek volt igaza vagy sem, de én borítékolom a muszlim holokausztot .
Végéhez közeledik a napfényes gyors kor !

2015.01.11. 20:44:18

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Szerinted a befogadó libsi az oka, hogy a szélsőséges robbant? Gondolom, nem. Akkor miért őt hibáztatod?
Válasz erre ;
Hallotál már az ok és okozat összefüggéséről apafej!?
Nem, nem eszik és nem is isszák!

Sturmabteilungsmann 2015.01.11. 20:59:07

Ennek a cikknek semmi értelme. Kezdem azt gondolni, hogy a Jobbegyenes nevu blognak sincs sok értelme. Újságírói hadonásznak a vélemények tengerében, csaponganak ide-oda, néhol értelmezhetetlen, néhol semmitmondó cikkjeik egyre gyakoribbak.

Jobbegyenes! Szedjetek ossze magatokat! (kulonben kaptok egy balegyenest)

Bicepsz Elek 2015.01.11. 21:17:26

@Diorella Queen:
Azert a technologiat is lehet boven hibaztatni!! Ugye kb 1945 elottig meglehetosen komplikalt volt a Kozel-Keletrol(vagy akar Oroszorszagbol, Kinabol stb.)peldaul Parizs szivebe eljuttatni valakit(Angliarol nem beszelek, mert az tele van kameraval es egy sziget, amit jobban megfigyeltek a belbiztonsagiak, mint a sztalinista Szovjetuniot). Persze ha ott elok kozul toboroznak, akkor meg egyszerubb az eset. De meg igy is az kell, hogy azok bealdozzak az eletuket(halal vagy eletfogytiglani). Na de most vannak modern fegyverek, modern tavkozles, internetes media stb stb. Ezek jelentosenkonnyitettek a helyzetuket.

2015.01.11. 22:38:58

@Bicepsz Elek: Azért az USA-ba még sem olyan könnyű csak úgy bevándorolgatni valamiért!
Érdekes.

Krisz11 2015.01.12. 00:08:07

Nagyon jó a katpolos bejegyzés, szerintem megragadták a lényeget. Nem akarnak megfelelni mindenkinek.

annamanna 2015.01.12. 01:24:07

@Toportyán Zsóti: ilyen társaságról még soha nem hallottam, de annyit hallottam már, hogy bizonyos ezoterikusok kifejezetten egy perzsa törzsből (a mágusok törzséből) eredeztetik a magyarokat.
Az tudományosan elfogadott tény, hogy a magyar nyelv vallásos kifejezései (pl. ördög) perzsa eredetűek. Egyéb tudományosan alátámasztott kapcsolatról nem tudok, csak annyit hallottam még, hogy az Artúr legenda történelmi magja, alapja egy iráni (szarmata) vezér volt, aki a római birodalom miatt került Angliába. (Amint később Freddy Mercury is perzsa eredetű). A lengyelek is úgy tartják, hogy a nemesi rétegük szarmata származású.
Hogy nálunk mennyi szarmata-iráni keveredett a magyarságba, azt nem tudom.

annamanna 2015.01.12. 02:48:14

@Krisz11: "De kiváncsi lennék, ha az utcán agyonverne egy cigányhorda, akkor hogyan gyakorolgatnád a toleranciát."

Ugyan miért verne agyon egy cigányhorda? Téged már agyonvert az utcán egy cigányhorda? Mert ha nem, akkor rólam miért feltételezed, hogy engem agyonvernének?
Írd ezt csak a magad nevében :) Magadnak jósolgathatsz ilyen jövőt, nekem nem.
Ismersz egyáltalán élő cigányt? Vagy csak a kurucinfón látod őket lefényképezve?
Mert ha nem, akkor javaslom, tedd azt, amit én - szerezz pedagógus diplomát, és máris belekerülsz az élet sűrűjébe, megtudod, milyenek az élő, valóságosan létező cigányok.
Nekem még nem kellett félnem tőlük, szerinted miért nem?
El tudod képzelni, hogy az országban hány pedagógus, orvos, szociális munkás, védőnő, szülésznő stb járkál minden nap BÁNTATLANUL cigányok között? Szerinted miért?
Vannak durva esetek, de sokkal több az, ami nem érdemel figyelmet, mert NORMÁLISAN működik a kommunikáció.
Rengeteg vegyes házasság is van (többek között a mi családunkban is). Semmi undorító és félelmetes nincs benne, a cigány rokonom tökugyanolyan ember, mint bárki más.

"Ezen már rég túl vagyunk, ruszinokkal, svábokkal, tótokkal, stb megy, négerekkel, arabokkal, cigányokkal nem megy"
Dehogynem megy.
Te gyakoroltad már az integrációt, azért tudod ilyen magabiztosan kijelenteni, hogy nem megy?

Mellesleg, az adott csoportok eltéréseinek oka nem a GENETIKA, hanem a CSALÁDSZERKEZET, és erre épül rengeteg mentalitásbeli eltérés.
A svábok, tótok, ruszinok európai népek, a mentalitásunk egymásra hatva alakult ki.
Az arabok a legrégibb államisággal bíró népek, az ő mentalitásukat az állam keretei évezredekkel hamarabb behatárolták, mint az európai népekét. Az állam az oka az ún. "patriarchális" társadalomszerkezetnek. Európában az olaszok éltek leghamarabb erős állam keretei között, ezért az ő családszerkezetük a leginkább patriarchális.
Lefogadom, hogy a cigányok is egy ókori, szétesett állam menekültjei. Indiából vagy Észak-Iránból származnak, és elmondható, hogy azokon a területeken évezredekkel hamarabb alakult ki állam, mint pl. a Kárpát-medencében. Ezért az ő viselkedésük is sokkal patriarchálisabb, mint a miénk.
A négerek kapcsán meg fogalmam sincs, mire gondolsz, olyan nyilvánvalóan integrálódtak. Pl. ebben
www.youtube.com/watch?v=bI0AW1QIqSo vagy ebben
www.youtube.com/watch?v=s_cFYP5hfFg
hol véled felfedezni a sikertelen integráció nyomát?

annamanna 2015.01.12. 02:49:43

@bontottcsirke: Az, hogy ki az ellenséged, nem elmélettől függ, hanem tőled. Attól, hogy kivel akarsz ellenségeskedni. Az pedig attól függ, hogy "milyen lélek" lakik benned, tehát mennyire azonosak a bűneitek.
Hogy ezt könnyebben megértsd, itt egy link timegoesby.blog.hu/2014/10/06/hollywood_aranykoranak_pletykai_es_botranyai_5_resz két színésznőről, akik sok dologban hasonlítottak egymásra (érdemes elolvasni, mennyire). És életük végéig gyűlölték egymást, mert ha a másikra néztek, önmagukat látták a másikban, önnön szégyenteljes hibáikat, és ezért egymás iránt pont azt a gyűlöletet és megvetést érezték, amit önmaguk iránt.
Ahhoz, hogy abbahagyják a gyűlölködést, önmagukon kellett volna dolgozniuk, valamiképpen megváltozniuk, hogy ne kelljen szégyenkezniük. De nem változtak meg, hanem ehelyett önnön szégyenüket egymásra öntötték.
A bűntudat elég gyötrő www.youtube.com/watch?v=y7I5UaB7mx4 és az ember úgy igyekszik megszabadulni tőle, hogy másra önti, kifelé hárítja; erre tanít a Biblia az első emberpár vagy Káin gyilkossága óta.
A CH karikaturistái vagy a gyilkosaik sem csináltak mást, mint másra hárították a saját bűntudatukat, így aztán nem bírtak elférni azoktól, akiket bűnösnek ítéltek; bár a vicc az, hogy épp ahhoz ragad ilyenkor az ember, akitől a leginkább szabadulni szeretne.
Bette Davis és Joan Crawford is egész életükben kerülgették egymást, a CH szerkesztői sem bírtak leállni azzal a témával, amit a leginkább gyűlöltek, megvetettek, és ami rögeszmésen kitöltötte az elméjüket.
Csak meg kell nézni Brendel Matyi blogját, ő is pont így működik, a vallással kel és fekszik; nem bír szabadulni attól, amit gyűlöl, pedig épp azt akarja a leginkább kipusztítani.

Ha te magad úgy döntesz, hogy nem akarsz valakit ellenségnek tekinteni, akkor nem fogod annak tekinteni, akármennyit is árt neked.
Erre írok két példát. Az egyik a bibliai Dávid, aki szolgálta Saul királyt, a király mégis üldözte őt. Úgy alakult, hogy Dávid több ízben is megtudta volna ölni az üldözőjét, de nem tette, hanem továbbra is bujdosott előle. Végül magához a filiszteus királyhoz bujdosott el, tehát Izrael főellenségének oltalmába helyzete magát, tehát a maga részéről még a fő ellenséget sem tekintette ellenségnek.
A másik példa egy lengyel zsidó ügyvéd, akinek feleségét és 5 gyerekét megölték a nácik még 1939-ben, őt magát pedig Auschwitzba vitték. Az illető úgy döntött, hogy senkit sem fog gyűlölni, a németeket sem - és különös módon jó erőben, ép testtel élte meg a tábor 1945-ös felszabadítását. A sztorit egy olyan könyvben olvastam, amit akár harmadik példaképp is említhetnék: www.libri.hu/konyv/szeresd-onmagad-es-mindegy-kivel-elsz.html

annamanna 2015.01.12. 03:30:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És ezt feltétlenül úgy kell gyakorolni, hogy egyre több és több idegent zúdítanak a nyakunkba? Az életnek nem célja, hanem csak egyik eszköze a másik elviselése. Nem kell túlfeszíteni, fölöslegesen próbára tenni az emberek toleranciáját."

1Kor 10,13 Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hágy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.

"Azt mondom, ők épp elég a tolerancia gyakorlásához, több nem kell."

Ugyan már. Ha őket elviselnéd, akkor BÁRKIT elviselnél. Őket sem viseled el. Az arabokat sok tekintetben könnyebb, mert Magyarországra, mint célországba leginkább a tanult arabok jönnek. Ők pedig nemhogy minden erővel beilleszkednek, hanem sokszor sikeresebben integrálódnak, mint egy magyar.

"Ha arabokra vagyok kíváncsi, elutazom hozzájuk turistaként."
Hm. Hát bennem egy arab orvostanhallgatóval való beszélgetések óriási változásokat indítottak el. Nyilván már épp megértem ezekre a változásokra, tehát ő volt az "utolsó csepp", ami elindított bennem egy lavinát. De soha nem lehetek elég hálás a "sorsnak", hogy összehozott vele. És ha már nem él, akkor nagyon remélem, hogy Isten megbosszulja a halálát. Az ő halálát is, a több millió másik muzulmán halála mellett, akiket a saját hazájukban irtottak ki a nyugati demokrácia segítségével.

"Ha négerekre, akkor hozzájuk. És ők is csak látogatóba jöjjenek hozzánk, nem itt élni."
Mégis milyen problémád van a négerekkel, akik nálunk telepednek le? Milyen kárt okoztak neked?
Én négerek miatt tértem meg, rajtuk keresztül ismertem meg a Bibliát. Nehogymár ne legyenek integrálódva a keresztény Európa értékrendjéhez....

"Így sokkal könnyebb elviselnünk egymást."
Nem. Amit nem ismersz, azt nem könnyebben ELVISELED, hanem könnyebben FÉLSZ tőle, könnyebben SZORONGSZ miatta, mert az ember általában mindig attól fél, attól szorong, amit nem ismer.

Szerintem legszebb ideje, hogy megismerj tőled eltérő kultúrájú embereket. És majd ha lesz SZEMÉLYES TAPASZTALATOD velük kapcsolatban, akkor a félelmed is elpárolog, és nem fújsz rájuk, mint a macska a kutyára, akitől menekül.

"ál-liberális szarkeverők csinálnak problémát, azt is csak azért, hogy aztán rendcsinálóként fellépve megszerezzék a hatalmat."
Már írtam - ha nem ilyen különbségek lennének, akkor lenne más különbség az emberek között, amit nem bírnál elviselni, és amit múlhatatlanul orvosolni akarnál. Mint Marx, Engels, Lenin és a többiek. Vagy mint az ellenreformátorok. Vagy mint a feministák, akik szerint a férfiaknak is ülve kell pisilni, és minden tekintetben úgy kell viselkedniük, mint egy nőnek. Vagy mint Nagy Péter, aki betiltotta a bojárok szakállviseletét. És így tovább, az uniformizálás őrültségének nincs határa.
Teljesen mindegy, hol hagyod abba azt az elvárást, hogy a másik legyen olyan, mint te, igazodjon a te elvárásaidhoz. Mert mindenképpen abba kell hagyni, úgyhogy a legalkalmasabb pillanat erre a MOSTANI.
Az egésznek az alapja az Istenbe vetett bizalom. Csak akkor bírod elfogadni a különbözőséget, ha elfogadod hogy Isten szabja meg a határokat, Ő irányítja a dolgokat.
Amíg te akarod megmondani - Isten helyett - hogy ki milyen legyen, hol éljen és mit csináljon, addig valójában Istent veted meg, nem az embereket.
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=45&c=14&v=4#v2
Az egész 14. fejezet nagyon jó, ajánlom, olvasd el.

Nagyon jól tudom, mennyire nehéz "kinyílni" tőlem eltérő emberek felé. De ez a lelki fejlődés útja.

"A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult.
Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr."

Ahogy látod ebből az idézetből - a megszólítottak szívének tágassága fordítottan volt arányos a Beliállal való közösségükkel.
Ha azt elhagyják, a szívük kitágul.

ez az egyik legszebb mondat a Bibliából: "Akkor meglátod és ragyogsz örömtől, és remeg és kiterjed szíved"

bontottcsirke 2015.01.12. 06:54:57

@annamanna: Szerintem ez egy naiv és idealista megközelítés, miközben ellenséget ezeken egyáltalán nem gondolkodva mártja beléd a kését.

Dzsentrisvihák 2015.01.12. 12:06:54

@Toportyán Zsóti:

Szelektív bullshit-halom, mindenféle bizonyíték nélkül, ismét csak az unalomig elcsépelt sejtetés szintjén. Szánalmas.

Toportyán Zsóti 2015.01.12. 16:27:55

@Dzsentrisvihák: Nem csak a jobber ifjúkonzik kiváltsága össze vissza hazudozni,bullshiteket gyártani oldalanként félmilkáért.

Toportyán Zsóti 2015.01.12. 16:29:11

@Dzsentrisvihák: El sem olvastad elmeherceg,csak a képeket nézegeted?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.12. 17:22:01

Milyen ocsmány csúsztatás az indextől:

"Mi köze a sok millió francia muszlimnak a merénylőkhöz? Semmi."

Az nyilván véletlenül sem merül fel a cikkíróban, hogy a sok millió Franciaországban élő - és nem francia - muszlimnak annyi köze azért csak van a merénylethez, hogy egyrészt az ő soraikból kerültek ki a merénylők, másrészt az ő elméletben igen békés, a gyakorlatban azonban sajnos igen erőszakos vallásuk motiválta a merénylőket.

A sok millió ott élő muszlim nélkül sor sem került volna a merényletre.

Na persze ebben a franciák is igen sárosak, hiszen ha kellett nekik az a nagy gyarmatbirodalom, akkor most annak isszák a levét...

annamanna 2015.01.12. 18:22:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez egyáltalán nem csúsztatás. Válaszolj légyszíves a kérdésre:

Namost akkor van terrorveszély vagy nincs? Ki mond igazat és ki hazudik?
www.hir24.hu/kulfold/2015/01/09/tomegmeszarlast-terveznek-nyugat-europaban/
Ha van valós terrorveszély, akkor minek rendeznek ekkora tüntetést, miért hívnak oda minden politikust? Ha nincs terrorveszély, akkor meg minek tüntetnek, és minek hívnak meg oda minden politikust?

@bontottcsirke: ez nem ilyen egyszerű. Én nem olvastam ugyan, de van egy regény, a Szent Lajos király hídja, ami arról elmélkedik, hogy a látszólagos véletlen katasztrófában is van valamilyen természetfeletti rend. Azt pedig nem lehet átlépni. Tehát senki sem márthatja belém csak úgy a kését, hacsak az nem illeszkedik valamilyen rendbe. Azt innen sajnos nehezen tudjuk átlátni, vagy szinte sehogysem. Tehát végül is soha nem gondolhatjuk sem azt, hogy sérthetetlenek vagyunk, hiszen vigyáznak ránk az őrangyalok; de azt sem, hogy bármikor belénk márthatják a kést, mert nem vigyáznak ránk az őrangyalok. Radnóti szerintem megérzett valamit a természetfeletti világ rendjéből, amikor azt írta, hogy:
"Hol azelőtt az angyal állt a karddal, -
talán most senki sincs."

Tehát tudta, hogy védi egy angyal, és valamiért megérezte, hogy ennek valamiért vége, és most más következik. Akármilyen tragikus is a sorsa, de neki volt annyi hite, hogy ezt nem embereknek tulajdonította, tehát nem azt gondolta, hogy őt bárki csak úgy megölheti Isten engedélye nélkül. Így beszél egy mélyen hívő ember. Valamiért tudta, hogy elérkezett az idő arra, hogy "elköltözzön", és ugyanezt a Biblia jó néhány szereplője megérezte előre.
Sőt, még Saul királynak is ki lett jelentve, bár ő egy halottidéző boszorkányon keresztül tudta meg, hogy másnap meghal.
Persze ezt nem mindenki tudja meg előre, de mindenkire érvényes, hogy a látszólagos káosz mögött van valamilyen, számunkra felfoghatatlan rendszer.
Ezért nem kell folyamatosan szoronganunk a haláltól, persze felelőtlenek sem lehetünk.

@Toportyán Zsóti: köszi, elolvasom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.12. 19:08:58

@annamanna:

Ezt a kérdést ne nekem tedd fel, hanem a szervezőknek. Én nem vagyok szervező.

annamanna 2015.01.12. 19:20:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kérdésre megkaptam a választ azzal, hogy a tüntetést semmilyen terrorista cselekmény nem zavarta meg.

Ezt a cikket ajánlom: index.hu/belfold/2014/12/10/menedekkerok_menekultek/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.12. 19:59:24

@annamanna:

Na látod, ha azok a balfék újságírók pár napja tüntetni mentek volna, még mindig élnének...

Dzsentrisvihák 2015.01.12. 20:58:14

@Toportyán Zsóti:

Nincs olyan szerencséd. Ezért írtam, amit írtam.
Semmi kézzelfogható, csak a szokásos kliségyűjtemény, a nagy kirakós egy pici darabján való újbóli lovaglás, antiszemitázás, meg az alaptalan sejtetés, démonizálás. Kifejezetten unalmas már ez.
Legalább azt tessék eldönteni, hogy akkor a Jobbik iráni, orosz, vagy kínai, esetleg izraeli bábpárt, mert ez a mindenkire mutogatunk, de bizonyíték egyikre sincs dolog tényleg vérciki.

Krisz11 2015.01.12. 21:29:31

@annamanna:

Kedves Anna! Továbbra sem tudom eldönteni, hogy amiket írsz, az vicc, vagy butaság a részedről. Mivel jó szándékúnak tűnsz nem akarlak megbántani, de hajlok az utóbbira.

"tedd azt, amit én - szerezz pedagógus diplomát"
Büszke vagyok rád, hogy lediplomáztál!

"Ismersz egyáltalán élő cigányt? Vagy csak a kurucinfón látod őket lefényképezve? "

Ezt talán kérdezd meg valamelyik bohóc haverodtól. Nagyon rossz embernek osztod az észt.
34 éve élek Szabolcs megye közepén (tudod, ezt Szögi Lajos megyéje), nagyrészt falusi rokonsággal. Szerinted láttam már cigányt?
Hidd el, volt alkalmam megismerni az összes fajtáját a vadaknak, a dögevőket, az oláhokat, rajokat, alvilágiakat, kimosakodottakat, stb, stb. Mesélhetnék napokig. Nem csak kisiskolásokat láttam (látok), hanem mindenféle vadat, főleg ahogy az évek alatt háztömbről-háztömbre terjed a fertőzés.

"El tudod képzelni, hogy az országban hány pedagógus, orvos, szociális munkás, védőnő, szülésznő stb járkál minden nap BÁNTATLANUL cigányok között?"

Nem, nemhiszek a mesékben. Jó esetben is csak szerencséjük van. Van Hajdúhadházon zenetanár, vagy szabolcsban mentős haverom, meg egy csomó ismerős, nem pont azt tapasztalják amit előadsz.

Úgyhogy te minimum önveszélyes vagy a buta hozzáállásoddal, de az az álomvilág sehol nincs amit elképzelsz magadnak.
Arra a 100 éves nénire emlékeztetsz, aki az utolsó magyar volt egy elcigányosodott borsodi faluban. Kérdezte tőle a riporter, hogy:
"-Nem fél itt egyedül"
"-Nem félek én! Nem ártok senkinek, engem se bánt senki."
Nem is volt semmije, csak néhány régi bútor meg fénykép, és ő még ismerte a cigányokat. Aztán fél évre rá szórakozásból betörtek hozzá a vadak, agyba-főbe verték, eltörték a lábát, néhány hétre rá pedig a sérüléseibe belehalt. Nagyon sajnáltam. A TV "gyerekcsínyről" számolt be utána, mert 18 év alattiak voltak.
Tartósan nem lehet félelemben élni, könnyebb ha abban hisz az ember, hogy ő nem bánt senkit, őt sem fogják bántani, de nem csak álomvilág.

Vigyázz magadra!

petraeus 2015.01.12. 23:38:25

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): ahogy latom tenyleg sok a zurzavar multikulti korul. Nem tudom honnad szeded a multikulti altalad emlitett modelljet ez kb. a szelsojobb (felre)ertelmezese. soha sehol senki nem adott felmentest a torvenyek betartasa alol. a multikultinak vannak megengedobb valtozatai de meg azok se fogadjak el a sima torvenyszegest, a multikulti sokkal inkabb arrol szol, hogy nem kenyszerited a nyelved, vallasod, kulturad a masikra, de a torvenyeket be kell tartani, az egyen jogait nem lehet korlatozni. Ha arrol akarsz beszelni, hogy a politikai korrektseg felrertelmezese illetve a rasszizmus belyegetol valo felelem hogyan jarult hozza elhibazott intezkedesekhez arrol szivesen beszelhetunk. egy egeszseges, multikulturalis tarsadalom kepes az intezkedesek hatekonysaganak korrekt monitorozasara es megvitatasara, javitasara.
A roma peldad szerintem jo, mindig fogom a fejem amikor valamelyik idiota jon a vajda rendszerrel, az nem integracio hanem a problema eltuntetesse, szonyeg ala soprese.
Mit ertesz a befogado orszag "eszmenyei, kulturaja" alatt? Miert kene magaenak vallani egy kulturat ami nem az ove? Boven eleg ha mast nem kenyszerit az o kulturajaba es betartja a torvenyeket. Egyebkent nem kell tul messzire menni ahhoz, hogy olyan embereket talalj akik a multikulturalizmus elvei alapjan szeretnenek elni es ezert meg kuzdeni is hajlandoak, szekelyeknek hivjak oket, roman allampolgarok, mivel nagyszuleik elvesztettek ket haborut, de ennek ellenere nem hajlandoak romania es a romanok eszmenyeit, kulturajat atvenni, nem adjak fel vallasukat, szokasaikat, nyelvuket, nem szurkolnak a roman csapatnak es nem eneklik a roman himnuszt, betartjak az orszag torvenyeit (kiveve azokat amiket dirrekt ellenuk hoztak), fizetnek adot, jo allampolgarkent erteket teremtenek az orszagnak es kb. ennyi, szerintem ennel tobbet nem is lehet elvarni tolluk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.13. 00:15:51

@petraeus:

Neked elmentek otthonról. :(

A romániai magyarokra rákényszerítették a multukultit, amit nem is így kell hívni, hacsak nem akarsz egy friss fogalmat sok száz vagy ezer évre visszamenőleg alkalmazni - de akkor mindjárt kezdd azzal, hogy kérd számon mondjuk István királyunktól a liberális demokráciát. Persze egy elvakult mk-hívőnek ez az aljas csúsztatás is belefér.

"Mit ertesz a befogado orszag "eszmenyei, kulturaja" alatt? Miert kene magaenak vallani egy kulturat ami nem az ove?"

Nem kell magáénak vallania, ahogy bevándorolnia sem kell. Ha nem akar integrálódni, akkor nem kell bevándorolni. Ha kell neki a befogadó ország biztonsága, életszínvonala vagy bármi mása, amiért oda bevándorolt, akkor fogadja el annak értékrendjét, eszményeit, kultúráját is - az egész egy szolgáltatáscsomag, ne válogasson. When in Rome, do as the Romans do. A bajok mostanság is azzal kezdődnek, hogy a muszlim fiatalok nem fogadják el a nyugati társadalom eszményeit és értékrendjét. Ha ez nem kell, otthon lehet maradni. No cherry picking.

Amikor régen jártunk a férjemmel a Dohány utcai zsinagógában, ő szó nélkül tudomásul vette, hogy fel kell tennie egy fejfedőt. Épp nem volt nála, mert nyár volt, de adtak neki. Ha egy mecsetet látogatok meg, szó nélkül levetem a cipőmet és elfedem az arcomat, hiszen én akarok oda menni. De ha egy muzulmán be akar lépni egy keresztény templomba, viselkedjék úgy, ahogyan ott elvárják. Most mindezt fordítsd le templom helyett országra.

Tudomásul kellene végre venni, hogy a franciák, németek, magyarok stb. többsége a saját hazájába a saját kultúrája közegében érzi jól magát. Én nem akarok csadorban járó nőket látni a magyar utcákon, sem Mekka felé hajlongó muszlimokat, sőt mecseteket sem. Arra sincs igényem, hogy saria-"rendőrök" oktassanak ki engem vagy a lányomat a szerintük illendő öltözködésről a saját hazámban, ahogy ez pár nyugat-európai országban már napi gyakorlat. De még arra sincs szükségem, hogy idegen kultúrájú bevándorlók "érzékenységére" tekintettel ne legyen karácsony, ne építhessen a gyerekem hóembert (index.hu/kulfold/2015/01/12/serti_a_hoemberek_letezese_az_iszlamot/) stb.

Ha téged ez annyira érdekel, akkor vándorolj ki valamelyik iszlám országba, aztán tapasztald meg a saját bőrödön az ő toleranciájukat.

annamanna 2015.01.13. 02:11:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Számomra furcsák azok a képek, amik az áldozatok elszállításáról készültek. A halottakat hullazsákban szokták elvinni. A képeken viszont hordágyon fekvő embereket lehetett látni, akiket levetkőztettek. Mostanában sajnos sok képet lehetett látni lövöldözésekben megsérült emberek elszállításáról, de még sohasem láttam, hogy lelőtt embereket levetkőztettek volna, mielőtt elviszik. És nem láttam vért a képeken. pl. galeria.velvet.hu/helyszinelo/2015/01/08/charlie_hebdo_merenylet/
itt van még egy galéria: www.independent.co.uk/news/world/europe/charlie-hebdo-shooting-jesuischarlie-hashtag-used-across-the-world-to-show-solidarity-with-shooting-victims-9962943.html
Ebben is van pár kép az áldozatokról, és mind egyforma - le vannak vetkőztetve, nincs rajtuk vérfolt, és nem hullazsákban vannak elszállítva.
Nekem roppant furcsa, hogy lelőtt embereket nekilátnak vetkőztetni - bújjon át szépen a pulcsiján....
max SZÉTTÉPIK a ruhát, ha valamiért közel akarnak jutni a sebhez, ahhoz nem kell pulcsiból kibújni, zakót, inget, trikót levetni.

Nem hallottam, hogy azt mondták volna róluk, hogy KÓRHÁZBA SZÁLLÍTÁS UTÁN ELHUNYTAK. Csak szimplán azt, hogy a lövöldözés során meghaltak.

Nem mutatták a szerkesztőség belsejét sem, mármint nem lehetett látni benti képeken a vérfoltokat, amik kifolytak a padlóra, pedig mostanában igazán nem finomkodnak a vérfoltok mutogatásával.

Volt egy videófelvétel, ahol a tetőre menekült kollégák mobiloztak, és nekem elég furcsának tűnt a hangjuk; semmi rettegés nem volt benne, mintha csak egy színjátékban vennének részt.

Állítólag a szerkesztőségben dolgozik egy nő, aki az asztal alá menekült, és meg volt győződve róla, hogy petárdákat robbantanak.

Harry herceg igen vicces üzenetet írt a francia követség emlékkönyvébe: www.facebook.com/510599042299013/photos/pcb.1062194173806161/1062193397139572/?type=1&theater
A kísérő nő sincs meghatódva egyáltalán: www.facebook.com/510599042299013/photos/pcb.1062194173806161/1062193410472904/?type=1&theater

Mások egyéb furcsaságokon akadtak fenn, összességében az ügy közelít a WTC-elleni támadás konteó-szagúságához.
Sőt, hivatalosan is pont a 9/11-et emlegetik vele kapcsolatban (ez "Európa 9/11-e"), ez azt is jelentheti, hogy ez Európa bekamuzott terrortámadása, "hamis zászlós hadművelete".

És két nappal később halál nyugalommal gyűlt össze egy óriási tömeg, plusz rengeteg politikus, a legkisebb rettegés, veszélyérzet nélkül.

Ha valós veszély lenne, a francia terrorelhárítás nem engedélyezte volna a tömegrendezvényt.
De ha nincs valós veszélyhelyzet, akkor semmi akadálya nincs annak, hogy akár másfélmillió ember is együtt szorongjon; nem kellett félni attól, hogy a tömegben öngyilkos merénylők bombát fognak robbantani.

Ez roppant árulkodó jel.

@Krisz11: ahogy elnézem, nem áll távol tőled a verbális agresszió. Nézzük csak:
"vagy butaság a részedről. Mivel jó szándékúnak tűnsz nem akarlak megbántani, de hajlok az utóbbira."
"Büszke vagyok rád, hogy lediplomáztál!"
"Ezt talán kérdezd meg valamelyik bohóc haverodtól."
"Nagyon rossz embernek osztod az észt."
"volt alkalmam megismerni az összes fajtáját a vadaknak"
"mindenféle vadat, főleg ahogy az évek alatt háztömbről-háztömbre terjed a fertőzés."
"Nem, nemhiszek a mesékben."
"Úgyhogy te minimum önveszélyes vagy a buta hozzáállásoddal, de az az álomvilág sehol nincs amit elképzelsz magadnak."
"Arra a 100 éves nénire emlékeztetsz"
"Vigyázz magadra!"

Nézd, ilyen szöveg után belátom - neked tényleg van okod félni. Tele vagy dühvel, agresszióval, bántalmazással.
És amivel tele vagy, azt vonzod magadhoz. Ez törvény: hu.wikipedia.org/wiki/A_vonz%C3%A1s_t%C3%B6rv%C3%A9nye

Te is vigyázz magadra! :)

annamanna 2015.01.13. 04:45:19

@Krisz11: neked még annyit:
ara kérlek, nézd meg figyelmesen az alábbi két videót és olvasd el a cikket, és ennek alapján gondold át azt, amit írtam feljebb, valamint ezt: „Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent.” Átfogalmazva a használt fogalmainkra, így hangzana: „Ahogy bennem, úgy a külvilágban is” vagy megfordítva: „Ahogy a külvilágban, úgy bennem is”. gyogyitoharcos.hu/?modul=oldal&tartalom=1141683

Tehát a két videó és a cikk:
http://www.youtube.com/watch?v=I3-p8NSO7iE#t=19m46s

www.youtube.com/watch?v=Egn7ElFedhA

velvet.hu/helyszinelo/2014/12/19/orokre_fogyatekos_marad_az_a_kislany_akit_majdnem_halalra_vert_neveloapja/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.13. 10:59:13

@annamanna:

Ez az eset eléggé rendkívüli volt, a hatóságok reagálása is talán ezért volt szokatlan. Nem érdemes konteóban gondolkodni.

Re. Murdoch-Rowling:

Függetlenül attól, igaza van-e Murdochnak, Rowling válasza az argumentum ad hominem ékes példája. R. nem visszavágott, hanem személyeskedett.

annamanna 2015.01.14. 01:43:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát persze hogy nem érdemes sehogy sem gondolkodni. Az időt hasznosabban is el lehet tölteni, például ördögimádással.

www.presstv.ir/Detail/2015/01/10/392426/Planted-ID-card-exposes-Paris-false-flag

Ez csak egy a rengeteg cikk közül, ami kamuzásnak tartja az egészet, úgy, ahogy van.

Én azon csodálkozom sokszor, hogy milyen ügyetlenül hazudnak, és mennyire nem törődnek azzal, hogy picit koherensebb legyen a sztorijuk.
Pl. a Pentagonba csapódott repülő, és nem is sorolom.

Rowling írónő, nem filozófus. Azok után, amit eddig tudtam (vagy inkább gondoltam) róla, most rendkívül meglepett.
Helen Mirren bezzeg nem lepett meg. i.guim.co.uk/media/w-620/h--/q-95/8b9db9860af595972a1a31bf06126906a621ab67/152_69_2266_2562/884.jpg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.14. 02:23:00

@annamanna:

Rowling attól, hogy írónő, még tudhatna gondolkodni. Na persze attól, hogy megírt pár kétes irodalmi értékű bestsellert, még semmivel nem nyom többet a véleménye.

Az, hogy egy iráni hírportál kamunak tartja, még nem biztos, hogy az. A holdraszállást is a mai napig sokan kamunak tartják, az ilyesmire kár szót fecsérelni.

www.youtube.com/watch?v=P6MOnehCOUw

annamanna 2015.01.14. 03:35:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mert te mit írtál meg? A te véleményed miért is nyom többet a latban? Avagy kinek a véleménye nyom többet a latban? Mondjuk Helen Mirrené?
A nagymamám nem írt semmit, de ha feldühítették, ő is hasonlóan válaszolt - persze, még a második világháború is miattam tört ki!
Vannak, akik komolyan így is gondolják, például Magyar Fruzsina, aki Árpád-házi és zsidó, és miután 1954-ben meglátta a napvilágot, még túlélte a holokausztot. Nyilván szerinted Magyar Fruzsina véleménye többet nyom, mint a nagymamámé. Hát fekve biztosan.

"Az emberek a maguk által feltárt okokat meggyõzõbbnek tartják, mint azokat, amelyeket mások tárnak fel helyettük." Blaise Pascal

JULIUS ANDAN HÍRELEMZÉS
Axióma: Függetlenül attól, hogy egy hír igaz vagy sem,
pontos vagy pontatlan,
valamilyen oka van annak,
amiért a média szétkürtölte.
Ez a mögöttes ok mindig fontosabb,
mint maga a hír!

„Az igaz hamisnak tűnik a hazugságok sötétségében.”

„Aki egy hazugságban hisz, el fogja utasítani az igazságot.”

"Amivel világszerte szemben állunk,
az egy monolitikus, könyörtelen összeesküvés, mely egyre növekvő befolyását elsősorban rejtett eszközökkel éri el." - John F. Kennedy

"Az ember nehéz helyzetben van, mert oly hatalmas összeesküvéssel szembesül, ami számára már teljességgel elképzelhetetlen." - J Edgar Hoover (az FBI volt igazgatója)

"A világot egészen más személyek kormányozzák, mint azt a beavatatlanok gondolják." - Benjamin Disraeli

"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon

"A legtöbb ember időnként belebotlik az igazságba, de többségüknek sikerül összeszednie magát, és menni tovább, mintha mi sem történt volna." - Winston Churchill

"Nem az egészség jele tudni alkalmazkodni egy alapjában véve beteg világhoz." Krishnamurti

"Paranoiás az, akinek van némi sejtése arról, hogy mi folyik itt." William Burroughs

„A józan ész kifejezés alatt, az ember 18 éves korára összegyûjtött elõítéleteinek a halmazát szokták érteni" Albert Einstein

"A demokrácia az egyéni tudatlanság kollektív bölcsességébe vetett szánalmas hit." Henry Louis Mencken

"A valóság az, ami nem hajlandó megszûnni attól, hogy nem hiszünk benne." Philip K. Dick

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." Sir Winston Churchill

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.14. 09:36:18

@annamanna:

Nyugodj meg, ne méltatlankodj. Nem bántottam se a nagymamádat, se Helen Mirrent, se Rowlingot, de még csak Magyar Fruzsinát sem. Csupán arra merészelek célozni, hogy nekik föltehetően kb. ugyanannyi tényismeretük van az esetről, mint neked vagy nekem, így a véleményük sem nyom többet.

Vagy ha többet tudnak, akkor ők is a gonosz "háttérhatalom" részei, ezért még annyira sem szabad hinni nekik, hiszen csak félre akarják vezetni a közönséges halandókat. :)

Toportyán Zsóti 2015.01.14. 19:59:40

@Dzsentrisvihák: Nem látod amit nem akarsz,azt látod amit látni akarsz nem a valóságot.Arra mindíg ügyelnek a parasztvakítók hogy legyen némi igazságtartalom az orbitális blődlik mellett.

annamanna 2015.01.14. 23:22:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha te nyugalomra vágysz, akkor minek uszítasz a neten a muzulmánok ellen? Minek méltatlankodsz a bevándorlók miatt? Miért káromkodsz? ("Ja, meg a drága k. anyukád a nímand, veled együtt.") Ha nyugalomra vágy, ne internetezz, töltsd az idődet inkább főzéssel, esetleg tajcsizz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.14. 23:32:26

@annamanna:

Köszönöm a tippet, ha életvezetési tanácsokra lesz szükségem, akkor majd hozzád fordulok.

A többire inkább nem reagálok, nem akarlak megbántani.

annamanna 2015.01.15. 00:03:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ó, csak nyugodtan. Pont azzal a nyugalommal, amilyen nyugalom betölt.
Persze, ha valóban nem akarsz megbántani, annak valamilyen szinten örülök. Veled kapcsolatban kifejezetten sajnálom, hogy ennyire ellenkezően látjuk a dolgokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.15. 00:41:37

@annamanna:

Nem biztos, hogy annyira ellenkezően látjuk. Azt hiszem, volt némi félreértés is közöttünk.

Dzsentrisvihák 2015.01.15. 17:54:30

@Toportyán Zsóti:

Aha, erről beszélek én is, csak a te vonatkozásodban :)

Phőnök 2015.01.18. 08:30:57

Az egyik heccel, bosszant, csesztet, ebből él, és ennek a hitvány mókának közönsége is van. A másik lefejez, agyonlő, gyilkol. Ezek nem dolgoznak rendesen, ráérnek ilyesmire. Komolytalan buzeránsok. Dolgozni kéne, termelni, újabb dolgokat kitalálni, hogy jobb világban élhessünk. Ezekkel a heccelőkkel meg gyilkolászókkal nem kell foglalkozni.
süti beállítások módosítása