tuntetes.jpgHolnap ismét az 1956-os forradalom évfordulóját ünnepli az ország. Mivel a magyar ember nagyon szeret megemlékezni tüntetni, ezért a „szervezők” idén is színes programokkal várják az érdeklődőket. Talál majd elfoglaltságot magának mindenki, kicsik, nagyok, bátrak, családok, liberálisok, nemzetiek, radikálisok, rendőrök. Majdnem olyan ünnepi hangulat várható, mint karácsonykor, csak itt mindenki utál mindenkit.

Lesz minden, ami szem-szájnak ingere. A hagyományos zászlófelvonással kezdődik majd a nap. De olyan elfelejtett politikai formációk is előbújnak a vackaikból egy rövid „megemlékezésre”, mint az SZDSZ. Idén is tartanak a kormány melletti szimpátiatüntetést békemenetet, a Bayer-Bencsik-Kerényi trió szervezésében. Gyurcsány és Vadai koradélután az Egyetem téren fog Orbánozni meg a demokráciáért aggódni egy sort.

A belvárosban tengődő liberális megmondó emberek is hátrahagyják a romkocsmákat, egy délutánra talán lerakják a füves cigit, és kimennek a Milla-Szolidaritás tüntetésre ahol többek között a baloldal visszatérő „Jedi-lovagja”,Bajnai Gordon fog felszólalni. Ezzel egy időben a radikálisok a Deák téren tartanak seregszemlét. A tavalyi programtól eltérően Szegedi Csanád a Jobbik idei rendezvénye helyett feltételezhetően már inkább az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség megemlékezését színesítené felszólalásával, ha tartanának ilyet...

Orbán Viktor pedig a Kossuth téren fogja beröffenteni a szokásos bullshit-generátort. Várhatóan a dakota közmondások meg az IMF és Brüsszel elleni látszat-szabadságharc alkotja majd beszédének a lényegi részét.

Lesznek fakultatív, kiscsoportos foglakozások is. Sajnos a 2006-os programokhoz képest szűkült a kínálat. Például, a „Hogyan kell elindítani egy T-34-es szovjet harckocsit” című ügyességi játék idén szinte biztosan elmarad. Várhatóan erre a sorsra jut majd a már hagyományosnak tekinthető kockakő-hajítás is.

A hangulattól függően a rendőrök tanulmányi versenyt is tartanak majd a vegyészmérnök hallgatóknak. Nekik a könnygáz vegyi összetételét kell kitalálniuk, a helyes megfejtők között egy kétszemélyes Gyorskocsi utcai hétvégét sorsolnak ki.

Viszont az össznépi számháborút idén is biztosan megtartják. A rendőrség azt ígérte, hogy 2006-tal ellentétben idén nem fognak csalni és minden rendőrön lesz azonosító.

Várhatóan sok látogatót vonz majd, viszont nem feltétlenül lesz népszerű a Deák-téri Paintball verseny. Ezt csak a legbátrabbaknak ajánljuk. Itt A és B csapat fogja összemérni az erejét. Az A csapatban lesznek a rendőrök fegyverrel és védőöltözetben, míg a B csoportban a civilek, fegyver és védőöltözet nélkül. A túlélők a „nemzeti fogócska” keretében próbálhatnak elmenekülni a lovas rendőrök elöl.

A holnap tehát az összes jelentősebb, magát valamire is tartó politikai csoportosulás tart valamiféle rendezvényt. Egymástól elkülönülve mondja majd mindenki a maga igazát. Még jó, hogy 56-ban ez másképp volt, különben most nem nagyon lenne miről megemlékezni…

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr194862962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.10.29. 11:40:36

56-os mondóka 86-ból

Ec-pec, kimehecc
Holnap után bejöhetsz
Cérnára, cinegére,
Ugorj magyar a jólétbe!

Ec-pec, kimehecc,
Még szerencsés is lehetsz
Cérnára, cinegére,
Mindenkinek van esélye!

Ec-pec, kimehecc,
Csak másnak jó ez a hecc!
Cérnára, cinegére,
Tigris ugrott, az egérre!

b) Baloldali ellenforradalom az, amelyik azzal buktatja meg a forradalmat, hogy azt a szélsőséges elemekre támaszkodva túlhajszolja azzal, hogy a társadalom számára megemészthetetlen rendszert vezet be. Másként megfogalmazva: a baloldali ellenforradalom a forradalom túlhajszolása.
c) A jobboldali ellenforradalom a forradalom visszafordítása. Az idejét múlt rendszer híveire és a baloldali ellenforradalom okozta kiábrándulásra támaszkodva, a társadalmi viszonyok korábbinál is elmaradtabb restaurációját hajtja végre.
süti beállítások módosítása