pofon_kicsi.JPGHa a Jobbik a rekordidő alatt legtöbbet hibázó magyar párt kitüntető címére pályázik, hát jelentem: egyre közelebb vannak a srácok a dobogóhoz. Ennél több pofonba talán csak Torgyán Józsi bátyánk tudott beleszaladni annak idején a megboldogult kilencvenes években. (Na, jó, a KDNP-t anno szétverő, azóta már lelkes hitgyülissé vált Ghiczy György teljesítményét sem érték még utol.)

Kezdődött a történet Gyöngyösi Márton orbitális nyelvbotlásával az Országgyűlésben, amelyet mi is megénekeltünk. A Jobbikhoz ezúttal – nem először - kegyes volt a sors, illetve a hazai cionistáinkra oly jellemző mértéktelenség. A képviselő elbaltázott mondatát olyan hangerejű gajdolás követte, amely minden jóérzésű embernek sértette a fülét – jelentős részben még azokét is, akik egyébként első hallásra tényleg dobtak egy hátast a „zsidólista" gondolatától. A földcsuszamlás-szerű kosdi jobbikos győzelem pedig bizonyította: az átlagember szép, nagy ívben tesz az ajvékolásra, és azokra szavaz, akiktől saját hétköznapi nyomorúságainak megoldását várja.

Ráadásul a párt számára kínos helyzetben Novák Előd bátor becsúszással mentett. Úgy döntött – nagyon helyesen – hogy magyarázkodás helyett támadásba megy át, visszahelyezi a vita súlypontját oda, ahonnan elindult: végül is hányan ülnek a parlamentben, akinek a zsebe menórás címerrel ékesített útlevet rejt? A honatyákhoz és honanyákhoz intézett körlevelét megtámogatta az adatvédelmi biztos álláspontjával is, mely szerint a képviselők kettős állampolgársága bizony közérdekű adat, amelyet kötelesek (lettek volna már régen) nyilvánosság elé tárni. Az akció első lépésben látványos sikert hozott, ma már sajtótájékoztatón lobogtathatta az LMP-s Ertsey Katalin „beismerő vallomását", mely szerint ő bizony Izrael Államnak is polgára.

Eddig tartott a gyereknap. Ami ezután jön, azt férfiasan bevallom, én már képtelen vagyok értelmezni. De, hát azért vagyok firkász, hogy megpróbáljam, úgyhogy tűrjük fel az ingujjat, és lássunk neki!

Szóval pár óra múlva Ertsey Facebook bejegyzéséből kiderült: Novák elfelejtette megosztani a közvéleménnyel, hogy a képviselő asszony levelében „izraeli-piréz" állampolgárságáról számolt be, töredelmesen bevallotta azt is, hogy "magyargyűlölő", és arról is érdeklődött jobbikos kollégájánál, hogy „buzi-e vagy?" Vagyis: 60-as IQ felett mindenki számára világos, hogy itt bizony vegytiszta trollkodással állunk szemben. (A pirézeket annak idején az egyik közvélemény-kutató cég találta ki, hogy az irántuk érzett állítólagos tömeges ellenszenvvel bizonyítsa, olyan ostoba, idegengyűlölő nemzet vagyunk mi magyarok, hogy még nem létező népeket is utálunk.)

Novák nem sokkal később közleményben tudatta: persze tisztában volt azzal, hogy a levél nem komoly, de ő arra akart rámutatni, milyen flegma társaság ez az LMP, hiszen micsoda dolog ilyen fontos kérdésekben viccelni. Én persze hiszek neki, közel tíz éve ismerjük egymást, tudom, hogy egy jó humorú és intelligens emberről van szó, kizárt tehát, hogy ne érezte volna az Ertsey soraiból áradó gyilkos iróniát. Csakhogy ez sajnos nem sokat ér. Az ország 99,9%-a ugyanis még soha nem találkozott személyesen Novák Előddel – akkor meg miért ne hinné el, hogy ennyire kretén? A magyar ember szomorú tapasztalatai alapján úgyis hajlamos alapból idiótának nézni minden politikust. Értem, vagy legalábbis próbálom érteni, mit akart ezzel, de a szomorú igazság az, hogy valójában egyszerűen hülyét csinált magából.

És ez még a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy az elmúlt napok idétlen botladozásával és kommunikációs ámokfutásával sikerült egy jó időre taccsra tenni egy valóban nagyon fontos témát. Azt, hogy ezt az országot nem gyarmatosítani akarják, hanem már ma is az. Azt, hogy hányan ültek és ülnek kulcspozícióban ideiglenesen Magyarországon állomásozó izraeli állampolgárok – és még többen, akiknek az útlevelük ugyan magyar, de a szívük minden dobbanása idegen. Ebből a tragédiából sikerült most Monthy Pythont csinálni – és éppen azoknak, akikben volt elég tisztesség és bátorság, hogy szóba hozzák.

Kedves jobbikos politikusok, ideje volna már egy nagy levegőt venni, elvonulni egy wellness-hotelbe, vagy csak alaposan berúgni együtt, vagy nem tudom, de valahogyan nyomni egy reset gombot az elmúlt elcseszett hónapokra. Novák Előd mai közleményében úgy fogalmazott: értem a tréfát, de nem szeretem. Nos, én meg úgy vagyok vele, hogy tudom, sok volt a pofon az utóbbi időben, kicsit talán beleszédültetek, szóval értem én a bénázást – csak már nagyon unom...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr504937879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Értem én, csak unom – hány pofonba szalad még bele a Jobbik? 2012.12.01. 14:27:01

Kedves jobbikos politikusok, ideje volna nyomni egy reset gombot az elmúlt elcseszett hónapokra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.11.29. 20:26:27

Csak annyi a gond vele, hogy egy közéleti személy, aki esküt tett, hogy hazájára soha nem hoz szégyent...

Feltételezem bűncselekményt hajtott végre!

Hivatalos levélben valótlant állított magáról!

Ezzel igen komoly bűncselekményt hajtott végre? Pénzért vett állampolgársági?! Korruptnak állította be saját magát?! Remélem nem fogja miatta a hazaárulásért kijáró 8 évet leülnie...

Dzsentrisvihák 2012.11.30. 04:13:41

Nos, igen, én se gondoltam volna, hogy ilyen amatőr trollkodásnak alá szaladunk, pláne Előd, aki ebben elvileg profi...
Szivacs.
(A frakciószintű berúgás egyébként javallott, akár közönségtalálkozó keretében is; néha azért elpoharazgatnék velük.)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.30. 14:41:41

Egyetlen mentség van: még fiatalok, 2010 májusa óta vannak-lehetnek ott a tűz viszonylagos közelében.

Én azt hiányolom elsősorban, hiogy nincs egy rövid, megfogható, 5-6 pontba szedett, netes oldalon program, amiben minden pont alá tételesen fel van sorolva, hogy mit jelent.
Pl: oktatás rendbetétele - rákatt, hosszabban kínyílik, megmutatja mi az.

aztán: leszámolás a korrupcióval -rákatt, kinyílik: pl. megfizethetző adószabályok, a külföldre vitt pénz visszahozásáért folytatott küzdelem, megfelelő orvosi fizetések (csak mert a hálapénz is korrupció!) stb, és akkor mindenféle nácizás meg antiszemitázás alapból megbukik, hatástalan lesz, hiszen itt érvelni kéne, azt meg a liberálisok nem tudnak. Csak hangulatot kelteni.

Most őszintén, mennyibe kerülne 5-6 pontba összeszedni a Jobbik lényeges gondolatait?

Főbb csomópontok: 1)korrupcióval való leszámolás, ez a legelső és legfontosabb, mert ha korrupciót megállítjuk, a lelki rothadást, a kölcsönös bizalmatlanságot is fölszámoltuk.

A magyar azért ennyire "individualista", mert mindenhol csalnia kell, ha normálisan meg szeretne élni. Kevesebb adót vall be, nem kér áfás számlát -szinte mindenki ezt csinálja. A NAV pedig minden adózót bűnözőnek/bűnösnek tekint eleve (guilty until proven innocent).

A korrupcióról írtam egy cikket:
menekulttabor.blog.hu/2012/05/03/nehany_kiegeszito_gondolat_michael_lewis_konyve_alapjan

Ennek kapcsán lehet a Békemenet-jelenséget is megérteni.

A korrupció felszámolása azért is fontos, mert ez végsősoron erkölcsi kérdés, tehát ennek kapcsán meg lehet mondani a nagytutit, az erkölcsi tanító fényében lehet fellépni. Az erkölcsi magaslat-szerepre pedig az teszi alkalmassá a jobbikot, hogy nincs közöttük egy politikus sem, akit csalásért-lopásért-vesztegetésért-sikkasztásért stb korrupcióért ítéltek volna el, míg szinte minden más pártban hemzsegnek az ilyenek.

2) pont - a gazdaság renbetétele.

ennek kapcsán a legfontosabb probléma, hogy kivétel nélkül mindenki úgy látszik elfogadja, magáévá teszi a kormány érvelését, amikor minden fontosabb vita végén széttárják kezüket, hogy "kevés a pénz/nincs pénz!" "Mibű?". És a jobbikos nem tud mit mondani. A közvéleménykutatások is igazolják, hogy szinte minden magyar elfogadja, hogy az eljövendő években is rosszul/rosszabbul fogunk élni, és ebbe a képbe ajobbik sem villant fel semmilyen pozitív üzenetű alternatívát.

Pedig a válasz: arra van pénz, amire _fontosnak_tartjuk_, hogy legyen pénz.
Első lépésben egy 1000 milliárdos közmunkaprogramot beindítani, faültetési-parkosítási programot megszervezni és végrehajtani, az akácosokat kivágni (amerikából betolakodó faj, humuszt nem képez, kizsarolja a talajt, az akácmézet pedig bármikor veri ízben, minőségben a hársméz), helyükbe hársat ültetni (kisleveleű hárs), amelynek főzete, méze gyógyhatású, csatornázási program a kiskunságban, a szárazság ellen, a vasúthálózat rendberakása, a kínaihoz hasonló gyorsvasút-rendszer (_hagyományos_sínpálya_mellett 250 km/h-s utazósebesség) kiépítése, amely valójában a már létező és úgy-ahogy működő vasútvonalak felújítását jelenti csupán. új erőművek építése, itt Vona nagyon jól mondja hogy Paksot bővíteni kell, de nekem még jobb ötletem van, jelesül a tórium. menekulttabor.blog.hu/2012/04/03/a_holnap_energiaja

Ezt miből lehetne finanszírozni: külön erre as célra kibocsátott részvényekből, zártforgalmazású váltókból, és a Nemzeti Bank által a kormány részére kibocsátott pénzből. Ezt-a finanszírozós részt- nem kell beleírni a programba, csupán jeleztem, hogy megvan a technikai lehetősége.

3) az oktatás rendbetétele: a mostani 8+4-es helyett _egységesen_ a 6+6-os szisztémát kell bevezetni (általános + gimnázium), a szakmunkásképzők is jobban járnak így, hiszen nem négy hanem 6 évük lesz megtanítani a szakmát, valamint a gimnáziumok is jobban járnak, hiszen például a latint (egyházi iskolák) 6 évig tanulhatják, gyakorlatilag elsajátítva azt még a jogi, orvosi, vagy bölcsészkari (pl. történelem, latin, stb szak) egyetem előtt. Kész nyelvtudással mennek egyetemre.

A mostani ezer meg egy nyelviskolában tanító _angol_-különtanárokat be kell vonni az iskolai rendszerbe. Angolt csakis középiskolai-gimnáziumi keretek között lehetne tanítani, a nyelviskoláknak megmaradna a többi nyelv oktatása. A bevont angoltanároknak a különtanári fizetésüknél kevesebb, de az iskolai fizetésnél többet kéne adni, egy ésszerű kompromisszum keretében. Ezt a meccset nyilván a különböző szakszervezetekkel kell majd lejátszani.
A szakfelügyelői rendszert visszahozni.

Gyakorlatilag a 3 legfontosabb, legsúlyosabb problémát kiveséztem, a 4-5-6-sokadik pontba már nagyjából egészéből mindegy, miket írunk. Mondjuk a nyilvánvaló 4. pont a közbiztonság, amivel kapcsolatban nincs is mit hozzátenni, hiszen már bizonyítottak jobbikos polgármesterek, képviselők stb.

Miért ez a 3 probléma a legfontosabb? azért mert az első 3 probléma érdekli igazán _az_embereket_. ezért.

Erre a 3 problémára való megoldást kell terjeszteni mindenhol a sajtóban, Hazai pályán, jobbikos médiaszereplők nyilatkozataiban, mindenhol non-stop, 24órában a 7 összes napján.
Ennyire egyszerű.

A jobbik túlságosan ráült a 4. pontra. ami szerintem eléggé kényelmes megoldás. szerintem nem kéne megvárni, amíg fél magyarországot ellepik a színesfémgyűjtők, mert akkor hiába fog mindenki a jobbikra szavazni, már túl késő lesz, remélem értitek mire gondolok.

Rövid, érthetően előadott, világos megfogalmazások a főbb lényegi témákban.
Mindenhol a _pozitív_ mondanivalót, pozitív kiutat hangsúlyozni.
"A Jobbik milyen Magyarországot szeretne?" Milyen országban szeretnénk élni? (ahol nem kell kulcsra zárni az ajtót, ahol nem kell azt méregetnem, hogy kell-e az illetőnek áfás számla vagy sem, ahol nem arra kell gondolnom, hogy mennyivel kenjem meg az illetőt, hogy a dolgom el legyen intézve, ilyesmi).

Egyébként meg egyetértek Svihákkal több jobbikos találkozó kéne, egy-egy kávéházban, vagy akár kocsmában, az ivás mértékkel teljesen rendben van.

Erről jutott eszmbe: az 5. pont lehetne népegészségügyí, mit kezdjük a 3 millió dohányossal és az 1 millió alkoholistával, a szenvedélyek rabjaival. ennek kapcsán is be lehetne némi erkölcsi tartalmat vezetni a képbe mondjuk, rend, fegyelem, de akár pszichológiai oldalról is meg lehet oldani a problémát.

Nem szabad elveszni a részletekben, mindig a legnagyobb problémákra kell összpontosítani, és a legjobb (pozitív) válaszokkal előállni.
A sárdobálás tényleg nem vezet sehova.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.30. 15:02:00

@Schwerer Gustav: pozitív kiút a zárójeles megjegyzéshez (ahol nem kell kulcsra zárnom az ajtót... stb):
ahol meg tudok BÍZNI az embertársamban.

Mert ugye amikor eleve azon kell gondolkodni, hogy megkenjem-e az illetőt (és mennyivel), adjak-e/kérjek-e számlát, az ott már nem bizalom.
Az már fusi, mutyi, hálapénz, "megoldjuk okosba' ", egyszóval korrupció. ezzel van már tele töke mindenkinek. Mégsem beszél erről _szisztematikusan kifejtve, elemezve és megoldva_ a problémát senki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.01. 15:53:55

mi ez a szemét írás?

novák-ercsei:

177/B. §445 (1)446 Aki a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi rendelkezések megszegésével

a) tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget,

b) közérdekű adatot hozzáférhetetlenné tesz vagy meghamisít,

c) hamis vagy hamisított közérdekű adatot hozzáférhetővé vagy közzé tesz,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt jogtalan haszonszerzés végett követik el.

Péterfalvi néhány nappal ezelőtt még megerősítette dr. Jóri András adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, miszerint „az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat (...) közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást (...) maguk a képviselők, mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.”, azonban mára már módosított az álláspontján.

A legújabb verzió szerint „az országgyűlési képviselők esetében is csak a kettős vagy többes állampolgárság ténye nyilvános adat, az viszont nem, hogy az illető melyik más állam állampolgára” (miért akkor nem kettős állampolgár? nem igen értem egy külföldi minek lehet képviselő a magyar parlamentben?) „Az utóbbi napokban elmérgesedett politikai vita kapcsán felhívom a politikai élet szereplőinek figyelmét arra, hogy az ilyen adatok kiadására a képviselőket és az állami tisztviselőket nem lehet kötelezni. Már önmagában az erre való felszólítás is az emberi méltóság sérelmét vetheti fel” – magyarázta tegnap az immár cionista érdekeknek megfelelő értelmezést Péterfalvi
süti beállítások módosítása