kettos_merce.jpgVan, amihez nem kell különösebb kommentár. Ebben a két rövid hírben ott van az egész nyomorult, megfelelési kényszeres, kettősmércés, gyomorforgató politikai álszentség, amely áthatja az egész hazai közéletet. Orbán Viktor egyszer fátyolos pátosszal a hangjában így utasította vissza a "rasszista megkülönböztetést" az Országgyűlésben: "nincsen értéktelen emberi élet". De értékesebb, és kevésbé értékes ezek szerint mégiscsak van.

Nyolc honatya kivételével elutasították a Fidesz képviselői azt a törvénymódosítást, ami lehetővé tette volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkapja a nekik megítélt 46 millió forint kártérítést. A törvényjavaslat alapján lehetőség nyílt volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkaphassa a számukra jogerősen megítélt kártérítést. A bíróság korábban ugyanis 46 millió forintot ítélt meg a családnak, de a tettesek családjának gyakorlatilag nincs vagyona, így semmi esély nincs arra, hogy ezt a pénzt valaha is behajtsák rajtuk.

(2010. december 6.)

Kártérítést ad a kormány a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Szeptember elején tárgyalnak a hozzátartozókkal, és "tisztességes kártérítést" fognak nekik ajánlani - mondta Balog Zoltán, hozzátéve, reméli, hogy meg tudnak egyezni a családokkal egy méltányos összegben.

(2013. augusztus 15.)

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr485471444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2014.02.07. 15:05:28

3 ev telt el a ket eset kozott. A pondrok a Parlamentben 3 napra visszamenoleg sem kepesek emlekezni. az a baj, ha mind oda kerulne, ahova erdemei szerint kellene, kezdhetnenk nullarol felepiteni megint az egeszert...
süti beállítások módosítása