szavazas.jpgEgy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne szavazzon" - olvasható a fröccsszagú kocsmafilozófia kádári hagyománya lépten-nyomon.

Az anyagországi proli háborog, hiszen ő ugye milliókat adózott eddig, meg ugye egész életében gürcölt, hogy aztán most elvegyenek tőle ezek a "románok" egy szavazatot.

Az önzőség és a végtelenül egybites világkép hozzátartozik ehhez a réteghez, nem is érdemes vele túlságosan foglalkozni, változtatni sem nagyon lehet rajta.

Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy bizony pont az a típus böffenti fel leghangosabban az utolsó korty keserűt a Diófa borozóban, amely egész életében elvárta az államtól, hogy eltartsa őt, adjon munkát, az sem baj, sőt jó is, ha olyat, ami tökéletesen felesleges. Amúgy pedig 20 éve rokkantnyugdíjas, de azért el tud menni feketében ide-oda, okosba'.

Persze erről nem csak ő tehet, a rendszer tette lehetővé számára, sőt, biztatta is.

Játsszunk egy játékot, adjunk igazat nekik, nosza, aki nem adózik itt, ne is szavazzon!

De akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében. Ugye?

Ugye, hogy nem.

De a proli agyáig ez már nem jut el. Fogalma sincs arról, hogy egy határon túli magyar sokszor több hasznot (igen, itt pénzről beszélünk, hogy ő is értse) termel ennek az országnak, mint sok-sok "itt adózó". Arról nem is beszélve, hogy Kisvárdától Csepelen át Győrig egészen biztos, hogy mindenhol lesznek magyar iskolák, a segélyt lehet követelni magyarul a hivatalban, és a kocsmában is anyanyelven rendlehető a kommerszbarack. Bármilyen pocsék kormány is lesz Budapesten. Ugyanez Marosvásárhelyen, Dunaszerdahelyen, Munkácson, vagy Zentán egyáltalán nem így van. Ott mindez jelentős részben azon is múlik, hogy az anyaország kiáll-e az ott élő magyarokért. 

Idáig ez simán lelkiismereti kérdés volt a politikai elit számára, esetleg lehetett rajta nyerni, vagy bukni pár százezer olyan anyaországi szavazót, akit komolyan érdekel az elszakított nemzetrészek sorsa. Ám ezek 90%-as úgyis masszív jobber, tehát ballibéknek nem is nagyon stresszelték magukat ezen a kérdésen. Hát, mostantól egy kicsit kényelmetlenebb a meló a Jókai utcai MSZP-s Halálcsillag legénységének. Kénytelenek lesznek néha úgy tenni, mintha nem szarnák le a határon túli magyarságot, hiszen most már ők is szavazhatnak. A lecke fel van adva, kedves baloldal. És még még csak nem is nehéz. Tessék száz év után végre nemzetinek lenni - vagy legalább annak tűnni. 

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr35583557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.20. 13:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.10.18. 14:05:34

Kedves Aromó!

Egy baráti óhaj: Kérlek, ügyelj a helyesírásra!

Amúgy jó bejegyzés.

2013.10.18. 14:13:59

az szja- n kivül ezerféle adó van, a nyugger fizeti is

Zolcsi67 2013.10.18. 17:35:41

"Itt adózik" - persze, csak akkor nincs ÁFA, ha levegőt vesz. Bármi máson ott van. De az áfát minden külföldi is kifizeti, amint az első kis üveg ásványvizet forintért vásárolja meg a reptéren leszállva. Akkor most ki adózik Magyarországon és ki nem? A kínai kereskedő (tegyük fel, bár erős gondolatkísérlet, mint tudjuk) is itt adózik (elvileg), mégsincs szavazati joga, ha nem állampolgár.

Nem egész elhanyagolható, hogy nem minden határon túli magyar vette fel csak és kizárólag azért az állampolgárságot, hogy a magyar parlamenti képviselőkre szavazhasson, a klasszikus proli logika itt döccen egyet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.18. 17:38:09

@Dzsentrisvihák: egy levél ment röpülve
(Ein Brief ging geflogen)
:)

kuszkusz1 2013.10.18. 18:04:13

Nem jó helyen van a bibi megfogva. Nem az adózás a lényeg, hanem az, hogy a külhoni magyarok nem viselik a szavazatuk következményeit, lényegében egy másik ország belügyeibe szólnak/szavaznak bele.

Az életvitelszerűen itt élők joga eldönteni, hogy az ő fejük felett milyen kormány és kormányfő legyen.

toportyánzsóti 2013.10.18. 18:39:44

Nem kell nagy elmének lenni ahoz,hogy csak a választások megbugázása az egyetlen célja a külföldiek szavazójogának.Jobber selejtek mindíg azon agyalnak hogyan bugázzák meg a választásokat.Hitük szerint ez joguk és kötelességük?!

megfigyelt 2013.10.18. 22:47:38

@toportyánzsóti: Az a nyerő,ha a külhoni MAGYAROK szavazata dönti el milyen szarban éljünk idehaza.JOBBAN TELJESÍTÜNK.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miért 2013.10.18. 23:49:33

Érdekes ennek a 'proli' szerzőnek az írása..
Igazi posztkádári stílus. .
Mit szolna az egyszrri székely, hatmillió moldáv szavazhatna Romániában. Es egyik magyar part sem lépne át a parlamenti küszöböt. .

gnme 2013.10.18. 23:53:15

tökmindegy hányan vannak

a magyar cukorbetegek majdnem egymillióan vannak emón

és a fidesz megkapja tőlük a beosztást

ha tetszik neki, ha nem tetszik neki

ólajtó lesz, pofába, direkt.

Circus 2013.10.19. 00:02:06

Nem tudom, hogy nem kellene-e már ezt a modoros dzsentri szokást, a prolizást abbahagyni, mert unalmas.

A témához:
egyrészt, mint már írták felettem, alapból azok szavazzanak, akik napi szinten nyögik a következményeket, nem szép dolog más ...-val verni a csalánt. Ja, meg szokták még azt is mondani, hogy az modja a nótát, aki fizeti a cehhet.
Másrészt, ha T. szerző utánanézett volna, talán látná, hogy ez pont nem 'proli' ötlet, lényegesen korábban kitalálták mások.
Harmadrészt, nem túl nagy meghasonulás, ha egyfelől a túlzott liberalizmus meg szociális juttatások miatt ütjük a ballibeket, másfelől meg azért, mert a szavazójogot bizonyos feltételekhez kötnék? Nem feszül itt némi ellentmondás?

kantonpárti (törölt) 2013.10.19. 00:02:47

a probléma, hogy a a határon kívüliek úgy akarnak beleszólni a magyar törvényhozásba, hogy azok következményeit nem kell viselniük. rendben. de akkor az egész ország szavazzon mondjuk arról is, hogy ki kerülhessen be a székely nemzeti tanácsba. szavazzunk arról is a zösszetartozás jegyében.

delano 2013.10.19. 00:09:15

" De akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében."

Sztem ha kizárnád a nyuggereket, akkor a fidesz nem jutna be a parlamentbe.

Lesből Támadó Szárítókötél 2013.10.19. 00:11:45

Pfff, a jobboldali keresztény-konzervatív ideológia az árok túloldala kapcsán még mindig csak ennél a masszívan törkölyszagú, piedesztálról való leprolizásnál tart? Szép gondolkodásmód, igazán irigylésre méltó!

delano 2013.10.19. 00:12:27

@Nemzetstratégia: "(Ein Brief ging geflogen)"

Biztos erőltetni kell ezt a németet? Esetleg így:
Ein Brief ging fliegend vagy csak egyszerűen Ein Brief ist geflogen.

AnarchoAteista 2013.10.19. 00:13:14

Nemcsak Erdélyben élnek jelentős számban magyarok. Londonban is. Csak ezt a jobber sajtó általában kihagyja a szórásból. Meg azt is, hogy a londoni banda meg liberóbb, mint az otthoniak, valamint magyar állampolgár, ergo élhet a szavazati jogával, ha akar. Azt mondjuk kötve hinném, hogy hazalibbenne a lakóhelye szerinti urnához, de arra képesnek tartom, hogy végigbuszozza az angol fővárost, hogy leadja voksát. Néhány tízezren ott is vannak magyarok, akiknek elege van az elmúlt négy/nyolc/tizenkettő év politikusaiból. Csak hát őket meg általában lehazaárulózzák - holott rengetegen hazatérnének közülük is, ha nem lenne kies hazánk a depresszió csakrája...

AnarchoAteista 2013.10.19. 00:18:26

Bocs, javítok: a cikk csak a kárpát-medencei magyarságot lajstromozza. Bocs-bocs-bocs.

delano 2013.10.19. 00:24:25

@AnarchoAteista: Tusk annak idején Londonban is kampányolt hasonló okokból. A kinti lengyelek kb 80%-a támogatta őt az ORbán klón Kaczynskivel szemben

Sírköves Slomó 2013.10.19. 00:25:29

Abban benne vagyok hogy csak az szavazzon aki adózik de akkor belföldön is!

És aki sokat adózik az sokat szavazzon, aki keveset az keveset!

Sírköves Slomó 2013.10.19. 00:26:33

@AnarchoAteista: Mitől lenne a londoni magyar proli liberó?

Azért mert proli, még nem hülye!

magyar ember teli szájjal 2013.10.19. 00:26:34

Jobboldal? Nem zavar hogy bolsevik kádári pártot imádsz? Annyira vagy te fékezhetetlen agyvelejű mint egy kiadós hasmenés.

nem várt fordulat 2013.10.19. 00:26:40

"Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy bizony pont az a típus böffenti fel leghangosabban az utolsó korty keserűt a Diófa borozóban, amely egész életében elvárta az államtól, hogy eltartsa őt, adjon munkát, az sem baj, sőt jó is, ha olyat, ami tökéletesen felesleges. Amúgy pedig 20 éve rokkantnyugdíjas, de azért el tud menni feketében ide-oda, okosba'."

ennél nincs lejjebb.

fda 2013.10.19. 00:28:04

Baloldal mondhat bármit, azt a bizonyos szavazást, illetve az előtte folytatott hadjáratot nem felejtik el a határon túl élő magyarok soha.

Gera 2013.10.19. 00:32:24

Prolik, mi? Én még nemigen hallottam prolikat ilyesmiről tárgyalni, ellenben értelmes pógárokat igen. És a legtöbb embernek az ismerőseim között az a véleménye, hogy alapvetően az szavazhasson, aki itt él, mert őt érintik is a következmények. Ettől még semmi bajunk a külföldön élő magyarokkal. Ha én nem itt élnék, én sem éreznék kényszert arra, hogy belepofázzak mások életébe.

bgp 2013.10.19. 00:33:00

Én nem vagyok proli, elég jól keresek, alkalmazottként pedig elég sokat adózok is. Nekem baromira nem tetszik, hogy olyanoknak adnak szavazatot, akik semmivel sem járulnak hozzá Magyarország jólétéhez. Ha itt dolgoznak és adóznak, akkor persze oké. Az 1 mandátum pedig nem tudom milyen légből kapott szám.

Ha ezen múlik, tőlem vegyék el az összes munkanélküli szavazati jogát. Orbán Viktorral kezdhetik is :D

Sírköves Slomó 2013.10.19. 00:37:02

@Gera: A HTMeket érintik a magyarországi események. Ha nem érintené őket, akkor miafasznak kérvényeznék az állampolgárságot, és mennének szavazni? Te kérvényeztél külföldi állampolgárságot? Ugye nem.

Amikor az itthoni 50%-a sem megy? Értelmes ismerősöket meg keress magadnak te is a határon innen és túl.

Sírköves Slomó 2013.10.19. 00:37:57

@bgp: Hogyne lennél proli. 10ből 2en fizetünk adót.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.19. 00:52:37

kurva nagy pofára esés lenne Mo-on, ha adófizetési cenzus lenne...
lehetne amúgy.
és igen, ne szavazhasson aki nem fizet adót (diák, nyugdíjas, munkanélküli) inaktívok ne döntsenek. aki nem járul hozzá a közöshöz....

Sírköves Slomó 2013.10.19. 00:53:56

@FILTOL: Mivel ez azonnal nullázná az Mszp-t, ezen nem fog azért annyira igyekezni a zellenzék.

vénkujon 2013.10.19. 01:20:37

nem kéne prolizni. több békemenetdroid-ismerősöm szavazott nemmel akkor...ma már persze tagadják

rolldog 2013.10.19. 02:30:29

Milyen penzugyi hasznot hoznak az orszagnak a hataron tuli magyarok, ha lehetne egy kicsit kontkretabban?

Jahh, es proli az anyad!

Szúnyog 2013.10.19. 02:31:05

F@toportyánzsóti: Hogy a francba van pofája bármit ide írni egy olyan alaknak, akinek az önmeghatározása az, hogy nagyon utál valakit
Nulla vagy!

mizie 2013.10.19. 02:36:12

Az itt adozik senkit sem erdekel. Szimplan erkolcsi kerdes hogy nem a masik faszaval verem a csalant.

Akvyr 2013.10.19. 03:07:19

szerintem ez pedig a "más faszával verni a csalánt" tipikus esete. Én nem értem miért dönthetnének arról melyik párt ossza el a magyarok adóforintjait. Kapcsolat köztük és az anyaország között nem sok van, azon kívül, hogy a nyelv és a motívumok azonosak. Mondom ezt úgy, hogy én minimum valami értelmi cenzushoz kötném a választójogot, különben megveszik az elszegényített országot tüzifáért az oligarcháink. Ideológia ide vagy oda, a rendszer nem működik jól, és a határon túliak szavazati joga egy nettó baromság, annak ellenére, hogy imádom és tisztelem őket.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.10.19. 03:13:19

"Ott mindez jelentős részben azon is múlik, hogy az anyaország kiáll-e az ott élő magyarokért." - mivel a többit már elmondták az előttem szólók, csak erre az egyre reagálnék: pontosan mit is tett akkor hát a fidesz a határon túliakért? kavart egy kicsit, nem áll szóba a híd-mosttal, nyalja a kiesett mkp-t szlovákiában, ugyanakkor megalapította a magyar polgári pártot erdélyben, mert az rmdsz nem az ő szájíze szerint ugrált, ugye? és mi lett ennek az eredménye pontosan? valahogy fájó módon hiányzik, hogy a világon semmit nem tudott letenni az asztalra a pofázáson és szájtépésen kívül. persze ettől függetlenül baromság az egész poszt úgy, ahogy van, de érdemes hagyni, hadd tanúskodjon a szerző és a jobboldal szellemi állapotáról így friss melegében. sokan okulhatnak belőle

2013.10.19. 03:23:05

Lehetne olyat is, hogy pl a szavazatok súlyozva kellene legyenek a befizetett adó szerint. Az még igazságosabb lenne.

xxyati 2013.10.19. 03:34:27

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Persze, mert te a magadat gennyesre kereső zsidó, akkor kiszavazhatnád alólunk a magyar földet!

zsitva 2013.10.19. 03:56:17

Nekem semmi bajom ha más államok állampolgárai szavaznák Magyarország sorsáról, feltéve ha ez kölcsönös.
Amennyi Új-Zélandi, Román, Chilei állampolgár szavazhat Magyarország sorsáról, annyi magyar állampolgár kapjon szavazati jogot Új-Zélandon, Romániában és Chilében.

babakék 2013.10.19. 04:55:59

Nem bocsátanak meg a határon túli magyarok 2004-ért? Hát nagy ívben teszek rá. Én sem bocsátok meg nekik, pedig a Ceaucescu-éra utolsó éveiben csomagtartószámra hordtuk ki a könyveket, gyógyszert, fogadtuk őket be napokra, hetekre, hogy orvoshoz Magyarországon járjanak. Sajnos az a helyzet, hogy elszemtelenedtek Itt már rég nem a magyar öntudat őrzéséről van szó, hanem ahogy őspatkány(fidesz) betette a lábát Erdélybe, terjeszti a kórt, és az ottani magyarok se sokkal értelmesebbek, mint az itteniek, szóval 300Ft-os vizitdíjért az anyjukat is eladnák.

én is és 2013.10.19. 05:24:57

Szeretném látni az arcod mikor majd ezek a szavazatok nem a hazánk bölcsének a javára döntik el a választást.Amúgy meg 2010-ben személyesen tanúja voltam az államtitkár úrnak a királyi tévében tett nyilatkozatának,hogy a külhoniak állampolgársága nem jár szavazati joggal.Még egyszer 2010-ben tehát valakinek nagyon rövid esze van és még Mikoláról nem is beszéltem.Amúgy meg ezt én úgy summáznám.Jogom van mindenhol fingani mert úgy egészséges,de azért még is csak otthon illik.

Hertelendi 2013.10.19. 05:25:47

@babakék: Maximálisan egyetértek Veled!!!!

trendo+ 2013.10.19. 06:07:53

@rolldog:hát masszívan erősítették a fekete gazdaságot! A 90%-os vasúti kedvezménnyel (magyar igazolvánnyal) ingázó zokniárusok, illegálisan alkalmazott építőmunkások, mezőgazdasági napszámosok stb. révén. A "viszonosság" alapján magyar nyugdíjat felvevők munkát adtak derék hivatalnokainknak és a pénzes postásoknak. Az ingyen egészségügyi ellátásban részesülők meg a lejattolt orvosok és nővérek életszínvonalát emelték :)

Tiborc 2013.10.19. 06:08:57

Ilyen az a poszt amit egy "proli" ír!
Pontosabban, amit egy proli apját-anyját eláruló mocskos féreg. Hogy elszaporodott itt a főnemesség. Nem akarom elhinni. Netán kijárta a 8 elemit, (az nem lehet hisz írni nem tud, valószínűleg olvasni sem, mert a tudás-tapasztalat-tisztelet teljes hiánya erre utal) ami feljogosítja eme pökhendi magatartásra?

Marcell Varga 2013.10.19. 06:11:30

Mindenki adózik.Bemész a boltba oszt fizeted.Ez Erdélyben is így van.

toportyánzsóti 2013.10.19. 06:21:33

@Szúnyog: Tényleg nulla vagyol.Kijafaszom volt az önvallomásodra kíváncsi?

genyamagyar 2013.10.19. 06:21:42

Én szeretnék szavazni Romániában, itthonról. Valami jó kis soviniszta, nacionalista pártra szavaznék, akik helyreteszik az ilyen idióta posztolókat.

(Egyébként az erdélyiek azt hiszik, hogy ők az igazai magyarok. Ez pedig kurvára nincs így, főleg annak ismeretében, hogy genetikailag nem is magyarok, csak magyarul beszélnek. Ahogy egy osztrák sem német, csak németül beszél.)

leroi 2013.10.19. 06:31:25

Hm...itt többen helyretették BiDzsít, akinek egy héten belül ez a második minősíthetetlen posztja. Van még egy dobása,Zsóti bácsi????

leroi 2013.10.19. 06:33:57

@leroi: elnézést, félrenéztem valamit, így jár, aki két ablakban egyszerre olvassa ezt a remek blogot...

-JzK- 2013.10.19. 06:37:00

Aki nem adózik, ne is szavazzon? A ballib ezt sose a nyuggerekre vagy az élősködő cigányokra érti valahohy, érdekes.

genyamagyar 2013.10.19. 06:37:08

Egyébként mi a bánatos lófaszért kéne támogatnunk a romániai magyarságot? Románia EU-tag, sőt bekerült Schengen határain belülre.

Ha már támogatás, akkor inkább az ukrajnai magyarokat támogassuk, ők tényleg nehéz helyzetben vannak.

És ehhez a kérdésem: a posztoló, illetve az erdélyi magyarság HOGY TÁMOGATJA A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT?

Na?

genyamagyar 2013.10.19. 06:38:39

@-JzK-: Hülye vagy! Áfa mondd valamit?

-JzK- 2013.10.19. 06:43:42

@genyamagyar:
ÁFA? Még mindig többet visznek... Ennyi erővel ellopok tőled 10 milliót, és visszaadok 2 millió 700 ezret, na?
Vagy te ennyire imádod a segélyből élősködő cigányokat?

genyamagyar 2013.10.19. 06:56:10

@-JzK-: Ha így nézzük, akkor mindent visszaadnak, mert nem eszik meg a pénzt. Pont annyit költenek, amennyit kapnak.

A nyugdíjas meg már leadózta azt pénzt amit kap.

Egyébként nem az adózásról van szó - ahogy többen írták - hanem a következmények viseléséről.

tlvajferi 2013.10.19. 06:56:58

hm
a devizahiteles se szavazzon, ő ugyanis a kormányzat segítségére szorul
akkor is, ha még bírja fizetni, de bármikor megtörténhet, hogy már nem bírná...

miatta kell szívnia a többi nem dorbézoló, nem tékozló állampolgárnak, akiknek az adójából a kormány állja a különbözetet a bankok felé

genyamagyar 2013.10.19. 07:00:29

@-JzK-: Egyébként nekem semmi kifogásom nem lenne az ellen, ha a szavazatokat súlyoznák - akár ki is zárnának belőle csoportokat (mint ahogy akikeket a törvény a közügyektől eltilt, azok sem szavazhatnak) - csak nem lehet megvalósítani.

Mi lenne azokkal, akik önhibájukból adódóan nem tudtak dolgozni?

genyamagyar 2013.10.19. 07:01:41

@tlvajferi: "a devizahiteles se szavazzon, ő ugyanis a kormányzat segítségére szorul"

És a közszférában dolgozók se szavazhassanak, ők is az államtól kapják a pénzt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.19. 07:06:29

"De akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében. Ugye?"
Támogatom. Bár a nyugdíjas kicsit határeset, mert ő csak SZJA-t nem fizet.

Csak, hogy tudd: a nincs adó, nincs szavazat tipikusan jobboldali gondolat, szemben az egy ember egy szavazattal, ami bal.

Egyébként nem az adózás ezzel az igazi probléma, hanem hogy az ORSZÁGgyűlés által hozott törvények hatálya területi, azok nem terjednek túl az ORSZÁG határain. Hozhatok én olyan törvényt, hogy minden magyar így vagy úgy, de ha azt a Szlovák Köztársaság nem ismeri el, akkor a hajamra kenhetem. Csak akkor tudok neki érvényt szerezni, ha külön nemzetközi szerződést köt róla a két ország.

nu pagagyí 2013.10.19. 07:07:53

Téves a megközelítés. Nem az számít, hogy ki mennyi adót fizet az országnak, hanem az, hogy mennyi értéket termel. A szavazatot adózáshoz kötni azért lenne hülyeség, mert az adózás a politika játékszere. Egy olyan rendszerben, amelyben például csak a földesurak adóznak az államnak, a többiek pedig jobbágyként robotolnak a birtokon lakhatásért és kajáért, e ferde logika szerint a szavazás csak a földesurak joga lenne. Még szerencse, hogy ezt a fajta rendszert gyökerestől szüntették meg a polgári forradalmak.

Az erdélyiekkel az egyik probléma, hogy ők nem ennek az országnak termelnek értéket, a másik hogy az ország törvényei sem vonatkoznak rájuk, így némi tüzifáért akár ők is hajlandóak lehetnek leszavazni bárkire. Az esetleges következmények ugyanis nem befolyásolják a szavazatukat.

genyamagyar 2013.10.19. 07:10:57

A kérdésem kiegészítem:

1. a posztoló, illetve az erdélyi magyarság HOGY TÁMOGATJA A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT?

2. Vannak jómódú erdélyi magyarok? Vannak! Ők mivel támogatják a magyarországi nehéz helyzetben lévőket, pl. a gyerekeket, időseket, de bármilyen rászorulókat?

azallamenvagyok 2013.10.19. 07:13:25

hát ez a poszt a szélsőballib ész nélkül rasszistázó, homofóbozó, rosszindulattal teli írásainak színvonalát hozza

őszintén sajnálom

Niebur 2013.10.19. 07:14:25

Gratulálok, a posztíró megmutatta, hogy lehet ész nélkül gondolkodni. Ha ismerné egy kicsit is az adózási szabályokat nem írna hülyeségeket. Talán megérti azt is, hogy a személyi jövedelemadó úgy jött létre, hogy felbruttósították a béreket, ez után fizetik az adót. A nyugdíjak nem lettek felbruttósítva, itt nettó az összeg. Ha azt csinálnák, hogy a pl. 100000 Ft-s nyugdíjat felemelnék 125000-re és adó címén egyből levonnának belőle 25000-t akkor boldog lenne? Akkor adóznának a nyugdíjasok? Arról nem is beszélve, hogy egy nyugdíjas élete során végig adófizető volt, akár szja-ként, vagy régebben a munkahelye fizette.
Az meg alapvető kérdés, hogy az ember viselje döntése következményeit.

tlvajferi 2013.10.19. 07:18:19

@genyamagyar:
látom te is devizahiteles vagy, sajnálom

a deviza hitelesek esetében azért javasoltam a szavazati joguk megvonását, ugyanis devizahitelük felvételével BIZONYÍTOTTÁK, hogy finoman mondva, nincsenek szellemi képességeik csúcsán, vagyis nem beszámíthatóak, olyan kategóriák, mint pl. a debil, szenil, infantil, skozofrén, stb.

sajnálom,
nem gondoltam, hogy devizahiteles létedre még itt tudsz kommentelni, azt hittem halálra dolgozod magad, tudod, az újságokból, t-ből ez jö le mindennap

SPU 2013.10.19. 07:18:24

@delano: Ne tessék kioktató modorban hülyeségeket írni. A német nyelv nem úgy műx, mint ahogy azt az ecceri magyar rigóuccai középfokúval elképzeli. - Az inkriminált kifejezés teljesen rendben van, hiszen kvázi idézet.

emzéperiksz 2013.10.19. 07:25:09

Engem nem az zavar, hogy itt adózik, vagy nem itt. Az zavar, hogy ha valaki nem itt él, a mindennapokban nem ennek az országnak a törvényeit kell betartania, akkor mi a fenéért akar beleszólni abba, kik hozzák meg ennek az országnak a törvényeit.
Olyan, mint amikor a belvárosi iskola 2. B-seinek egy külvárosi iskolás 5. C-sei akarná megmondani az iskolába, hogy hová menjenek osztálykirándulásra. Mire föl? Nem mennek velük úgysem, nem is tudják, mi érdekli a 2. B-seket, mi fáj nekik, mégis bele akarnak pofázni a dolgaikba.

genyamagyar 2013.10.19. 07:25:20

@tlvajferi: Hát ez félrement... Életemben nem volt adósságom, sem deviza, sem ft alapú.

emzéperiksz 2013.10.19. 07:26:23

@tlvajferi: De ne csak választani ne engedd akkor őket, azt se engedd, hogy induljanak valamilyen választáson :)))

2013.10.19. 07:26:25

@tlvajferi: Mivel elmondhatjuk, hogy nem minden devizahiteles kap állami segélyt, sőt, van amelyik fizetni képes a törlesztőt, mivel elmondhatjuk, hogy a devizahitelezésnek csak egyik oldala a lakossági, az önkormányzati és vállalati ugyanolyan terhet jelentett, így a szellemi szint alapján való szavazati jog önveszélyes számodra. Te sem szavazhatsz!

Hefe 2013.10.19. 07:29:15

"Aki nem adózik, ne is szavazzon?"

nem, ne adozzon. Oruljon a valasztasi csalas celjabol neki ajandekozott magyar allampolgarsagnak es elvezze az azzal jaro kedvezmenyeket (mert azokat ugye sajnos nem lehet visszavonni), de ne szavazzon. Semmi koze ehhez az orszaghoz.

genyamagyar 2013.10.19. 07:29:25

@tlvajferi: "ugyanis devizahitelük felvételével BIZONYÍTOTTÁK,"

Szerinted előre lehetett tudni, hogy nem tudják majd visszafizetni? Ezzel a megjegyzéseddel pontosan azt bizonyítottad, hogy nem vagy beszámítható, hogy debil vagy. Így te sem szavazhatnál a saját értékrended szerint.

☉ ☾ 2013.10.19. 07:29:30

A proli szerző szórakoztató blogot üzemeltet - persze csak akkor, ha valaki kedveli olvasni az okoskodó sötét, reménytelenül buta embereket.

2013.10.19. 07:29:56

A poszt írójához: én is támogatom a szellemi színt alapján történő szavazást. Mondjuk kezdhetnénk azzal, hogy magyar helyesírás. Aki nem tud magyarul, az ne szavazhasson! Hopp, akkor ezen poszt írója is kiesik!
Büszke magyar, de annyira azért nem, hogy leellenőriztesse a cikket, mielőtt közli!

emzéperiksz 2013.10.19. 07:31:21

@zsitva: Pontosan, mert a kibicnek semmi sem drága. Én is akarok Hawaiin meg Thaiföldön is szavazni. Fogalmam sincs, mi van ott, amire szavazok, az semmilyen szinten nem lesz hatással az életemre, de szerintem jó buli lenne, pláne ha még tűzifát és gulyást is adnak.

tlvajferi 2013.10.19. 07:31:57

@genyamagyar:
hát, ha nem volt adósságod, akkor
csak egy szoci vagy valamilyen ál-baloldali multimilliomos troll lehetsz, aki minden betűért pénzt kap,, mait itt leír...

genyamagyar 2013.10.19. 07:34:08

@tlvajferi: "valamilyen ál-baloldali multimilliomos troll lehetsz, aki minden betűért pénzt kap,, mait itt leír... "

Na látod, ez így van! :)

genyamagyar 2013.10.19. 07:34:46

1. a posztoló, illetve az erdélyi magyarság HOGY TÁMOGATJA A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT?

2. Vannak jómódú erdélyi magyarok? Vannak! Ők mivel támogatják a magyarországi nehéz helyzetben lévőket, pl. a gyerekeket, időseket, de bármilyen rászorulókat?

genyamagyar 2013.10.19. 07:35:46

@tlvajferi: "ál-baloldali multimilliomos troll lehetsz, aki minden betűért pénzt kap,, mait itt leír... "

Így van! :)

tlvajferi 2013.10.19. 07:36:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:
nem érted, a devizahitelesek vagy tényleg HÜLYÉK (annak születtek, nem tehetnek róla)m tehát az idióta kategóriáktól minden állam megvonja a szavazati jogok, hiszen GONDOSKODÁSRA szorulnak,

vagy BŰNÖZŐK, akik jól tudták, hogy "markolj és fuss", ők felvették a hitelt, az átlagpolgár meg az adójából fizeti helyettük, mert a kormány támogatja őket...

vagy nagyon kis részben, a devizahitelesek HIÁNYOZTAK A MATEKÓRÁRÓL, és ennek köszönhetően nem tudnak számolni... hát ezt beszopták...el kellett volna menni arra a reggeli matekre...

sorry, most dolgozni meggyek, nem fogok tudni válaszolni

2013.10.19. 07:37:31

@tlvajferi: devizahitelük felvételével BIZONYÍTOTTÁK, hogy finoman mondva, nincsenek szellemi képességeik csúcsán, vagyis nem beszámíthatóak, olyan kategóriák, mint pl. a debil, szenil, infantil, skozofrén, stb."

Jóóóól beszoptad a fideszpropagandát! Csak nem Kiflicsücsök Gabika személyes tanítványa vagy? Merthogy: alaposabban utánanézve, kiderül, a forinthitelek is ugyanolyan terhet jelentenek, mint a devizahitelek. Hasonló a nemfizetők aránya.
Az is kiderült, hogy hosszú távon a devizahitel akár olcsóbb is lehet a forinthitelnél. A válság ideje alatt és a fidesz forintárfolyam-politikája miatt alakul így a devizahitelek törlesztése. Mivel a hitelek lehetnek 15-20 éves futamidejűek is, így ilyen távon kéne vizsgálni az eseményeket, nem az elmúlt 6 év viszonylatában!
Ugyanolyan szellemi rövidlátás, mint a manyup esetében! Az állam a lehető legrosszabbkor veszi ki a pénzt a tőzsdéről, de a manyupot szidja, mert a sok alulképzett elhiszi!

tlvajferi 2013.10.19. 07:38:22

@genyamagyar:
nem érted, a devizahitelesek vagy tényleg HÜLYÉK (annak születtek, nem tehetnek róla)m tehát az idióta kategóriáktól minden állam megvonja a szavazati jogok, hiszen GONDOSKODÁSRA szorulnak,

vagy BŰNÖZŐK, akik jól tudták, hogy "markolj és fuss", ők felvették a hitelt, az átlagpolgár meg az adójából fizeti helyettük, mert a kormány támogatja őket...

vagy nagyon kis részben, a devizahitelesek HIÁNYOZTAK A MATEKÓRÁRÓL, és ennek köszönhetően nem tudnak számolni... hát ezt beszopták...el kellett volna menni arra a reggeli matekre...

sorry, most dolgozni meggyek, nem fogok tudni válaszolni

2013.10.19. 07:39:45

@tlvajferi: Te simán alulképzett vagy. A devizahitel 2012. elején még előnyösebb volt, mint a forinthitel. És nem tudhatjuk, hogyan alakul a gazdaság. Valószínűleg hamarosan megint előnyösebb lesz devizában felvenni a hitelt. Feltéve, ha lesz, aki ad!

genyamagyar 2013.10.19. 07:40:34

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A válság ideje alatt és a fidesz forintárfolyam-politikája miatt alakul így a devizahitelek törlesztése. "

Pontosan! Járai Zsigmond ebben a sáros. Sajnos ez az igazság. A fidesz miatt szívnak a hitelesek, a bankok, gyakorlatilag az egész ország.

genyamagyar 2013.10.19. 07:41:47

@tlvajferi: Nézd, amikor felvették a hitelt, az kedvezőbb volt a Ft hitelnél. Te melyiket választottad volna? Nem a kedvezőbbet? Pontosan ezzel bizonyították a beszámíthatóságukat.

ppppalika 2013.10.19. 07:43:34

Abszolút egyetértek: az szavazzon, aki a következményeket viseli.

Emellett a külhoni magyarok - maguk közül választva - küldhessenek képviselőt az országgyűlésbe, akik közvetlenül megnyilvánulhatnak az őket is érintő kérdésekben, akár javaslatokat tehetnek, törvényeket dolgozhatnak ki.

ősbölény 2013.10.19. 07:45:22

Imádom, amikor valaki úgy vitatkozik velem, hogy kitalál egy álláspontot, és azt állítja, hogy az az enyém. (Gyakran volt ebben részem...) A blogger azt állítja, hogy a határon túli magyarok szavazati jogát ellenzők érve az, hogy azok nem itthon adóznak, tehát ne is szavazzanak. Erre építi fel érvelését. Holott az én véleményem, és mindazoké, akik már 2004-ben is azért ellenezték az állampolgárság kiterjesztését, mert még Mikola kifecsegése előtt is pontosan tudták, hogy a cél a szavazati jog magadása, tehát a mi érvünk elsősorban az, hogy a magyar kormány hatásköre a határokon belülre terjed ki, akik nem itt élnek, azok nem is fogják a szavazatuk következményeit viselni.
Ma már persze van egy második, nagyon fontos érvünk: hogy ti. a szavazás módja (a levélszavazás) melegágya a szavazatvásárlásnak, aminek infrastrukturális feltételeit a kormány már meg is teremtette.
Semmilyen más érv nem legitim, pl. a cenzus (mondjuk a tanultsági cenzus) bevezetése sem. Fölösleges tehát ezekkel vitatkozni. Ha valaki támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát, akkor erre, a két általam megfogalmazott ellenérvre kell válaszolnia, és nem más, kitalált argumentumokra.

Quar 2013.10.19. 07:46:14

Ne szavazzon, aki egy másik ország törvényhozásába úgy szerez beleszólást/jogosultságot, hogy ő maga nem viseli annak a másik országnak a közterheit...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.10.19. 07:52:27

Sok-sok birka. Azt hiszik, ha sokszor látják a plakátot és hallják a szöveget, "MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT" akkor az már igaz is.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.10.19. 07:55:58

Mert az ottani magyarokat pisztollyal kényszerítik ám, hogy maradjanak odaát. Nem is azért vannak ott ahol, mert jobb nekik. Ebbe most nem kell belemosni a mélymagyarizmust, csak hasonlítsuk össze a román/szlovák életszínvonalat, átlagbért, vásárlóerőparitást az itthonival. Jahogyja. Ha nem okés neki ott kint, hazaköltözik. Ha meg okés, szavazzon oda, akinek a mutyiját támogatja a befizetett adójával. Amíg a hírtvből tájékozódik az"anyaországról", addig kurvára ne legyen bőr a pofáján döntést hozni más ország fiáról.

nikk rivers 2013.10.19. 07:59:10

...és akkor még a hadiállapot, rendkívüli helyzetek miatti mozgósításról ne is beszéljünk ugye:-)
mert az olyan prolis szokás?
de egy hülye poszt.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.10.19. 07:59:20

Egyébként a hab a tortán már csak az lenne, ha a székelyek is aláírnák a rezsicsökkentést.
A poszter figyelmébe ajánlom a NEM LEHET LEKÖVETNI, HÁNYAN MENNEK SZAVAZNI,MERT NEM SZEMÉLYESEN SZAVAZNAK című részt. Még véletlenül se azért van ám így kitalálva, hogy az otthon maradottakat beírhassák a fideszre.

2013.10.19. 08:05:15

@genyamagyar: Ha csak azt vesszük, mennyi volt az euro/frank a kormányváltáskor, és mennyi azóta, szignifikáns a különbség.

nyomasek 2013.10.19. 08:05:53

@genyamagyar: "A nyugdíjas meg már leadózta azt pénzt amit kap."

Jelenleg felosztó-kirovó rendszer van érvényben, tehát amit kap, azt a most befizetők dobják össze. Amit ő fizetett, azt az akkori nyuggerek kapták.

Amiről te dumálsz, az a tőkefedezeti lenne, ha nem barmolták volna el elsőre a balkommerek, nemrég pedig a jobbkommerek. Persze lenne itt fogak tsikorgatása, ha mindenki csak és kizárólag abból kellene hogy megéljen amit összekapart. Igen, igazságtalan lenne az idősökkel, ám semmivel sem igazságtalanabb mint ami a mostani fiatalokat várja, hogyugye fizeti a TB-t viszont nagyjából egy marék falevélre számíthat 90 éves korában, mikorra eléri a korhatárt. És ez kurvára nem vicc.

nyomasek 2013.10.19. 08:09:26

Igazából elsőre azt kéne eldönteni, hogy a szavazati jog állampolgári jog-e, emberi jog vagy jutalom, vagy mi a rosseb. Aztán lehet továbbmenni a jog szűkítésén vagy bővítésén.

bkkzol 2013.10.19. 08:10:56

3 papír alapján kellen kiállítani a voksolásra jogosító cetlit.

-lakcímkártya
-adókártya
-TB kártya

Ha nem itt lakik vagy nem adózik, TB nem fizet akkor ennyi elég is volt.

nyomasek 2013.10.19. 08:16:40

@bkkzol: Hmmm, érdekes elgondolás, de TB kártyája annak is van, aki nem fizet. Ún. hatósági bizonyítvány.

Megaztán mi a helyzet a 18 év alattiakkal? Azok másodrendű állampolgárok? Mitől van több joga egy nyuggernek, mint egy 10 éves kis embernek? Elvégre a jövőről szavaznak az emberek, nem pedig a múltról, egy fiatalt jobban érinti a szavazás kimenetele mint egy nyugdíjast...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 08:21:09

tudjál már magyarul ínri, te nacionalista fasz!

"2004. december 5. prolijit nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Arad a kommentförgeteg az interneten"

"prolijit", meg "Arad"?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 08:22:16

"Arad a kommentförgeteg az interneten"

honnan veszed, hogy Arad? Miért nem éppen Kolozsvár?!:)

CyberPunK 2013.10.19. 08:23:39

De szép is ez a fröcsögés. Már miért ne szavazhatnának a büdös románok? Pont tőlük sajnáljátok azt, amit

1, úgyis a békemenetes, nyugdíjas, felvásárolt cigánycsalád fog eldönteni

2, attól még hogy nem szavazhatnának még nem lesz normális politikai elit, így tényleges alternatíva se, ebben az országban

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 08:25:58

"Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy bizony pont az a típus böffenti fel leghangosabban az utolsó korty keserűt a Diófa borozóban, amely egész életében elvárta az államtól, hogy eltartsa őt, adjon munkát, az sem baj, sőt jó is, ha olyat, ami tökéletesen felesleges. Amúgy pedig 20 éve rokkantnyugdíjas, de azért el tud menni feketében ide-oda, okosba'."

Rokkantnyugdíjas proli az anyád, az böfög a Diófa borozóban két menet között.

grani 2013.10.19. 08:27:29

@bkkzol: Ja, ja. Aztán meg az egy szavazóra jutó szavazatok számát arányossá kell tenni a befizetett adóval. Elvégre aki többel járul hozzá a közöshöz, annak nagyobb beleszólása is kell hogy legyen. Így igazságos, nem?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 08:27:44

És az index kiteszi ezt a vécépapírra odakent szart.

felcsutisuttyo 2013.10.19. 08:28:05

A Szőrőstalpu magyarul röfögő ROMÁNOK nem Magyarországon adóznak...KUSSOLJANAK, ...ja tudom a FIFEDZ pénzeli őket, hogy rájuk szavazzanak, sőt állampolgárságot adnak pénzzel kiegészítve. már ez is választási csalás,,,A VÁLASZTÓ KERÜLETEK ÁTÍRÁSA is választási csalás, és ami BAJÁN történt AZ AZT EREDMÉNYEZI, HOGY KÖVETELNI KELL A FIDESZ NEMZETI BŰNSZÖVETKEZET PÁRT KIZÁRÁSÁT A 2014 ES VÁLASZTÁSBÓL--ha nem tetszik nekik, akkor seggbe kell lőni őket!!!--mert hazaáruló csaló tolvaj gazemberek.

nyomasek 2013.10.19. 08:34:01

Viszont ez a prolizás tényleg bejött :) Van még ebben kraft :)

balansz 2013.10.19. 08:34:20

Én csak olyan windows-t meg egyéb operációs rendszert engednék használni, amelyik bekapcsoláskor automatikusan elvégez egy IQ tesztet, és csak 80 feletti eredmény esetén engedné használni a számítógépet. Akkor ez a bejegyzés biztos nem született volna meg. Olyan primitív az írás, hogy vitatkozni sem érdemes vele. Van az a szint, ami alá normális ember nem megy.

bontottcsirke 2013.10.19. 08:35:44

Azért a kommentelők nagy részére ráférne egy lobotómia műtét.

Nem szoktam kommentelni, mondván selejtes szarok véleményén nem ugrálok, legyenek boldog baloldaliak aztán jóvan.

De az, hogy egy nép ennyire utálja a saját fajtáját-még ha Európán belül a szarabbik vonalból is van-az egész elképesztő.

Nagy nemzeti baloldal.

2013.10.19. 08:37:10

2018: a kormány szavazati jogot ad a marslakóknak, akik orbán mobiljára küldött sms-ben szavazhatnak
2 millió +földön kívüli szavazattal a fidesz győz
és ez így van jöl, röföghetünk tovább

lobster thermidor 2013.10.19. 08:39:10

Csak egy a Diófa borozóban fokhagymás kolbászt böfögő agyatlan proli ír ilyen tudatlan posztot.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.19. 08:39:38

Na akkor egy konkrét példa. Nem magamról mert én igazi vérkomcsi volnék aki böförészik a borozóban úgyhogy a legjobb barátom példáját hozom fel:

45 éves, 4 gyereke van, soha nem politizált aktívan, szavazni elment. Nem tudom pontosan de sejtem, hogy szavazott már a fideszre is legalább egyszer.

A külföldiek szavazati jogával nem ért egyet! Mert ő középvállalkozóként évi tízmillió forintokat adózik, nyögi a mindenkori de főleg a mostani buzi töketlen hazug tolvaj szemét kormány balfasz geci intézkedéseit (ezek kb az ő szavai). Borozóba nem jár, csak a munkájának és a családjának él és csak nyúzzák nyúzzák le a bőrét újra meg újra. Hát ezért kedves idióta vérmagyar barom posztoló, hát ezért!

Írta itt valami agyas balfaszmagyar, hogy aki ide jön az adózik meg fizet áfát, ja akkor majd szavazzon már minden túrista aki beteszi a lábát ide moslékországba.

Most jön a borozós böfögésem: Rohadjon meg a fidesz , hogy elbaszták ezt a már amúgy is eléggé elbaszott országot, remélem a pokol tüzén ég majd el az összes szemét geci! A kurva békemenetre meg zuhanjon rá a kibaszott óriásmeteor, hogy dögöljön meg az összes fizetett pribék egyenként a kurva anyja mindegyiknek!

Hát ilyen itt a hangulat kedves barátaim, magyarok, véreim!

H
A
J
R
Á

M
A
G
Y
A
R
O
R
S
Z
Á
G
!

H
A
J
R
Á

M
A
G
Y
A
R
O
K
!

BA2017 2013.10.19. 08:41:28

@bontottcsirke: Hogy valaki olyan sötét legyen mint te, az az elképesztő. Észbeli képességeid valahol a homok és a kavics között leledzenek. A szavazati jog kérdése nem kapcsolódik a saját fajtánk szeretetéhez sehogy. Senki nem sajnálja a magyar állampolgárságot a romániai magyaroktól, de a szavazati jogukkal tényleg a mi cerkánkkal csapdossák a csalánt. Ezen az alapon a te fajtád - ha már így közelítünk mindenhez - az elnyomott palesztin népnek is adna szavazati jogot Magyarországon? Ökörség. A léted is az.

bontottcsirke 2013.10.19. 08:50:20

@Bullshit generátor:

magadra ismertél mi? ungarische cigojne

emzéperiksz 2013.10.19. 09:00:09

@bontottcsirke: Nem utálja, ahogy az anyját, az apját meg a testvérét sem. Csak éppen nem szereti, ha ezek akarják megmondani, kit válasszon férjnek, feleségnek, vagy mikor és hány gyereket vállaljon.
Ugyanez áll a határon túli magyarra. Amíg az ő gyerekének nem kell délután 4-ig a napköziben ülni, és bemehet az anyjával együtt egy trafikba, hiába tiltják itt jogszabályok, addig legyen olyan kedves, ne ugasson bele abba, itt ki hozzon törvényeket. Nem vonatkoznak rá, így semmi köze hozzájuk.

BA2017 2013.10.19. 09:02:33

@bontottcsirke: Ostoba vagy. Költöznöd kéne romániába.

rezvez 2013.10.19. 09:04:40

@anyahajókabinajtóhajtogató:

"A külföldiek szavazati jogával nem ért egyet! Mert ő középvállalkozóként évi tízmillió forintokat adózik, nyögi a mindenkori de főleg a mostani buzi töketlen hazug tolvaj szemét kormány balfasz geci intézkedéseit (ezek kb az ő szavai)."

Szerintem is jobb, ha nem a Fidesz lop. Szavazzunk másra! Jobb, volt, míg más lopott!

Amalfi 2013.10.19. 09:09:48

Adót nem csak az fizet, aki személyi jövedelemadót vall be. ÁFÁ-t, jövedéki adót stb. a nyugdíjas és a diák is fizet. Szóval, aki Magyarországon él, az közvetlenül v. közvetve fizet be a költségvetésbe adót. A határon túl élőket természetesen egyik magyarországi adó sem érinti. Az írásban kitalált cenzus láthatóan nem végiggondolt.

Zoxo 2013.10.19. 09:13:15

Kibicnek kuss a neve!

tobeor 2013.10.19. 09:14:09

Ritkán olvasni ennyire primitív stílusú bejegyzést az indexre kitéve.

Ami a tartalmát illeti, az konkrétan hazugság, hogy a nyugdíjasok, stb. nem adóznak, hisz fizetnek ÁFA-t és egyéb járulékokat. Arról nem is szólva, hogy 50 évig fizették a nyugdíjjárulékot, TB-t, azaz több évtizedes, folyamatban lévő társadalmi-gazdasági szerződésben vannak az állammal, a szavazáson is múlik ennek teljesítése, tehát ez is mellettük szól.

De úgy általában is, miért kéne másnak beleszólni a mi ügyeinkbe?

És a lényeg: ennek SEMMI KÖZE A MAGYARSÁGHOZ.

Nekem ne mondja senki, hogy emiatt nem vagyok eléggé magyar. Én sem akarok szavazni se Pécsen, se Miskolcon az önkormányzati választáson, ez nem nemzeti kérdés, ez egyszerűen az ő ügyük. Azt sem akarom, hogy a pécsiek, miskolciak vagy szegediek/soproniak Budapesten szavazhassanak.

Köze van ennek a nemzeti ügyhöz? Nincs.
A józan észhez van köze? Igen.

A poszter mit szólna, ha én beleszólnék az ő ügyeibe?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.19. 09:16:28

"De akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében."

Ezt elég gyakran felvetik a kommentekben és sokan támogatják...

tobeor 2013.10.19. 09:18:19

A posztoló logikája szerint:

Aki nem támogatja, hogy:
-a kaposváriak szavazhassanak Kecskeméten,
- a veszprémiek szavazhassanak Ózdon,
- a békéscsabaiak szavazhassanak Esztergomban

azok a "fröccsszagú kocsmafilozófia kádári hagyományát" követő "prolik". Meg nyilván magyarságból is megbuktak. Fényességes logika.

Hülye vagy Emese, de azért köszönjük....

2Bvx2B 2013.10.19. 09:21:26

recece
ismétlem:
RECECE

sterimar 2013.10.19. 09:25:41

Tökéletesen igaz, sőt, aki adózik de nettó haszonélvező (és nem befizető), az se szavazzon, mert az kvázi más faszával veri a csalánt.

sterimar 2013.10.19. 09:27:37

Egyébként pedig tényleg mindig a kétes egzisztenciájú lumpenek üvöltik a leghangosabban, hogy aki nem adózik az ne szavazzon. Mintha ők legalábbis bármivel hozzájárulnának a közöshöz.

nyomasek 2013.10.19. 09:29:03

@tobeor: Csak pontosításként, a mostani nyugdíjasok, a felosztó-kirovó rendszernek megfelelően, nyugdíjjárulékaikat az akkori nyugdíjasok részére fizették, ez mai értéken kereken nulla. Pont ez a probléma: ki viselje a tőkefedezeti nyugdíjrendszerre való átmenetet. Mert az nem ok, hogy a mai generáció tartsa el a mai nyugdíjasokat és mellette tegyen félre a saját időskori ellátására is. Ezt a problémát a jelenlegi politikai elit nem meri felvállalni, még kimondani sem. Mert alapjaiban mind a kettő kommunista, azonos gyökerekből táplálkozik, azonos alapállással rendelkezik. A valódi határvonalak nem itt vannak, nem a mai magyar politikai jobb és bal oldalán.

2013.10.19. 09:33:04

"Arad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne szavazzon" - olvasható a fröccsszagú kocsmafilozófia kádári hagyománya lépten-nyomon."

Akárcsak az itteni hozzászólásoknál is. :)
Szinte minden EU-tagállamban ugyanígy van, aki állampolgár, annak szavazati joga van, függetlenül attól, hogy ténylegesen hol él, vagy hogy fizet-e adót.
Ez így etikus egy modern demokráciában. Az egyszeri proli meg nyugodtan hirdesse a bölcs gondolatait, nem zavar senkit, a prolik ilyenek, ezért szeretjük őket.

Egyébként meg ha a legtöbb ilyen öntudatos adófizető proletárt leültetnénk egy tollal és kockás papírral, és összeíratnánk vele, hogy mennyi pénzbe került ő tavaly az államnak, és ezzel szemben mennyi adót fizetett be, azt hiszem, lenne sűrű pislogás, amikor kiderül, hogy a legtöbben csak nettó ráfizetést jelentenek az országnak.
Szóval ezt a vonalat inkább ne erőltessük.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.19. 09:38:34

az áfa ,jövedéki adó is adózás.

tobeor 2013.10.19. 09:39:17

@nyomasek: Amit leírtál az mellékes probléma a poszt szempontjából, és azt sem befolyásolja, hogy a mai nyugdíjasok JOGGAL tartanak igényt a nyugdíjukra, az eü.-i ellátásukra, és a beleszólásra annak az országnak a politikájába, amelyben élnek, és amelyben fizették egész életükben a járulékokat.

(Amúgy az Aromó nevű poszter egyszer már nagyin leégette magát, úgy rémlik.)

tobeor 2013.10.19. 09:41:05

Most nézem ennek a blognak a fejlécét... az a kép... meg a "nagyon üt"...

édes istenem, valaki képes ilyen fejlécet csinálni magának és még ki is teszi?

:(

stim 2013.10.19. 09:43:18

Egységben az erő. Ma Németország azért működik jól mert van egészséges öntudatuk, egy pillanatig sem volt kérdéses számukra, hogy összenő ami összetartozik. Csak idő kérdése.

Időnként szétdarabolnak nemzetközi egyezmények országokat de amelyikben van kohézió az újra tud egyesülni és több ember jobban tudja érvényesíteni az akaratát.

Ha a jövő egyik legfontosabb természeti kincse a víz lesz akkor érdemes szem előtt tartani a forrásokat.

sterimar 2013.10.19. 09:43:29

@Gyurma73: Nem az a lényeg, hogy fizet-e áfát amikor bemegy a boltba (mert ezen az alapon az évi többszázezer turista is magyar adófizető), hanem az, hogy nettó befizető, vagy haszonélvező. A kétes egzisztenciájú proli nem a nettó befizetők táborát gyarapítja, tehát ő a befizetőknek pénzébe kerül.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.19. 09:44:17

az áfa nálunk 27 % tehát aki itt él és vásárol jövedelmének közel egyharmadát le is adózza.
ha iszik és dohányzik ,plusz még kocsival is jár akko jövedelme akár 70% is elmegy adóra.
akkor ki nem adózik itt?

Dzoltán55 2013.10.19. 09:44:32

@sterimar: Egy külföldi,akinek itt semmihez nincs köze,miért szavazna ebben az országban?

Exxit 2013.10.19. 09:45:02

Az "új" demokrácia hajnalán fejeztem be a középiskolát. Ott, és akkor azt tanultuk, hogy azért illik elmenni választani, mert a fülkében a saját jövőmről döntök!

Akkor most ez hogy működik, hogy mások meg az én jövőmről akarnak dönteni?

Láttuk mi történt Baján! Lesz egy pont ahonnan a Fidesznek semmi sem drága! Ha az az egy voks fog dönteni, akkor bizony 100 milliárdok fognak kivándorolni az országból, amit én fogok fizetni! (Tőkésrécéék már igy is sokkal többet nyúltak le a kelleténél)

Egyébként nem új keletű a dolog, hogy csak az szavazzon aki ide adózik! Anno Hofi is megmondta, ki kinek a micsodájával játsszon!! Márpedig ő nem ballib!!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.19. 09:46:56

azért nem mindegy hogy valaki egy hétig dohányzik itt vagy egy évig.

Dzoltán55 2013.10.19. 09:46:57

@bontottcsirke: Költözz Romániába,ott boldog lehetsz.

neutreality 2013.10.19. 09:47:06

Kedves Posztolo, Tisztelt es Szeretett Honfitarsam!
Ugy latszik, alapvetesnek gondolod, hogy a hatarokon tul rekedt nemzettarsainkat eredendoen szeretni kell, mivel ok magyarul beszelnek es magyarnqk vqlljak magukat, ergo magyarok.
Es azt is, hogy ennek a szeretetnek a szavazati joggal valo felruhazas a(z egyik) sarokkove.
Nem gondolod, hogy paradoxonba kevered Magad, amikor ez utobbi alapveteseddel egyet nem erto, hataron inneni es azon tuli, magyarul beszelo es magukat magyarnak vallo, tehat magyar nemzet- es honfitarsaidrol olyan degradalo stilusban nyilatkozol, amilyenben eppen tetted, pusztan azert, mert mas vilag- es/vagy politikai (nem, a ketto nem ugyanaz) nezeteket vallanak?
Ha mar masokon szamonkered, hogy miert nem rajong alapbol mindenkiert, aki magyar (ez mondjuk onmagaban is hatalmas, Magyarorszagon - nehany baraton es rokonon kivul - kb. mindenki utal mindenkit), ugye, szerintem acsarkodo butasagok posztolgatasa helyett legyel Te az elso, aki jo peldaval jar elol! Kezdheted azzal - ha mar muszaj a politikanak a kozeppontban lenni -, hogy leslattyogsz a Diofaba, tisztessegesen koszonsz mindenkinek (a rokkantproli is megerdemel ennyit, uis o sem jokedvebol rokkant, es rohad meg egy putrikocsmaban), rendelj valamit (elarulom, a froccstol sem leszel rosszabb ember, es legalabb nem bufogtet annyira, amennyire a Carlsberg), aztan add elo, hogy mi bant. Ennek a tiszteletre melto nemzetnek a tagjai biztosan meg fogjak erteni, plane, ha annyira igazad van.
A legjobbakat!

UTurn 2013.10.19. 09:47:51

"De akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében. Ugye?"

Pontosan. Adócenzust, osztjónapot.

tobeor 2013.10.19. 09:50:33

Erdélyben a marosvásárhelyi magyarok szavaznak Nagyváradon?

Könyörgöm, ki volt olyan aljas-kegytelen gazember, aki ezt az értelmetlen igényt magyarságtesztnek állította be, elhitette az erdélyi nemzettársainkkal hogy ez magyar-kérdés, és erre alapozva máig tartó értelmetlen, agyatlan hisztériát és magyar-magyar ellentétet generált?

Ki volt ez a gaz, ez a magyarellenes, ez a magyarok közé éket verő, viszályt szító ellenségünk?

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.10.19. 09:55:56

A szavazati jog nem adójogi kérdés, sőt, még csak nem is szociális jellegű.
A szavazati jog emberjogi kérdés.

SZJA.
ÁFA.
TA.

SZJA-t sokan nem fizetnek. Sok olyan sem, aki egyébként havi két kilót visz haza zsebben, olyan is, aki nyugdíjas és végigmelózta szoci rendszert és azóta minden hónap huszadika után csirkefarháton él, és olyan is akinek cégei viszont rengeteget, vagy sok munkavállalónak ad megélhetést.

ÁFA-t mindenki fizet, aki csak egy kiflit is vesz a boltban.
Még az idetévedő arab, kínai, orosz és zsidó turista is.

Ez a baj a magyarokkal: egymásnak esnek, soha nem fognak össze. Saját országunk szavazati rendszerében sem tudunk megegyezni...

Ostoba és vesztes nemzet vagyunk.

Netuddki. 2013.10.19. 09:58:20

Ostoba lobbikos bejegyzés, tele előítéletekkel. A proli bezzeg jó amikor meg kell javítani az elromlott WC-det, vagy amikor be kell pucolni a falat!
Akinek van egy csöpp esze az tisztában van vele, hogy ez a HT magyar szavazat körüli felhajtás csak azért van mert pár százezer plusz szavazatot vár tőle az orbán. Ha megtehetnék akkor ugyanolyan kampányt folytatnának Erdélyben mint amit Baján műveltek. Nagyon remélem ha megpróbálják akkor úgy lecsukják őket a románok mint a pinty...

2013.10.19. 10:03:11

@UTurn:

A cenzus már nem összeegyeztethető a modern demokráciákkal.

Egyébként ha adócenzus lenne, akkor néhány száz ember szavazata döntene el minden választást.

Arról nem is beszélve, hogy az adócenzus érdekes helyzeteket szülhetne, hiszen ha például egy német cég kirendel ide egy évre egy felsővezetőt ezer eurós napidíjért, akkor az is igencsak lemosna majd a pályáról néhány millió magyar állampolgárt a szavazáskor, holott sosem volt igazából semmi köze az országhoz.

tobeor 2013.10.19. 10:04:20

@kovi1970: ez egy lobbikos blog?

itt fröcsög, prolizik, de ha őt lenácizzák (ami amúgy szintén alaptalan lehet) akkor fogadok fel van háborodva...

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.10.19. 10:04:56

A posztoló meg gondolkodjon el, de nagyon. Van min...

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.10.19. 10:13:21

A bloggerhez: proli a jó édes anyád, aki még írni sem tanított meg! Erősen jobbos "érzületű", külföldi lakosként mondom: ne szavazzon akit nem érint a szavazás eredménye!(én sem teszem amúgy)

véres horror 2013.10.19. 10:13:34

Na menj a retkes kurvaanyádba, te rühes náci gazember! Kádári... na persze.
Kicsim! Aki életvitelszerűen itt él, az adózik, akár tetszik, akár nem: még a koldus is, ha nem lop, hanem a kéregetésből befolyó pénzt elkölti a boltban, mert ha mást nem is, ÁFÁ-t fizet ő is, tehát adózik.
Aki nem itt él, az ne ugasson bele semmibe, mert nincs köze hozzá.

Mr. Waszabi 2013.10.19. 10:14:12

Aki másik ország állampolgára eleve, ott is él, ott is dolgozik, s sosem törte kezét lábát, hogy magyar állampolgár lehessen, mert nem is akart idejönni,itt élni, csak a most grátisz kapott kettős állampolgárságot felvette, mert könnyű volt, nos, annak kevesebb köze van ide, mint a eleve itteni állampolgár feketézőnek, vagy a tanulónak, akik itt is élnek, tevékenykednek, s viselik az itteni törvényektől rájuk rótt felelősséget. Amazok meg nem viselnek ebből semmit. Itt van a választó vonal, ezért ne szavazzanak itt. Mert nem vállalnak semmilyen felelősséget a szavazatuk következményeként.
A nyugdíjasok belekeverését nem is értem, hisz azok dolgoztak, adóztak itt korábban, meg évtizedekig alakították a mai fiatalabb generációk lehetőségeit, tehát milyen alapon vonna meg tőlük bárki szavazati jogot? Arról nem beszélve, hogy nyugdíjasként sokan hozzájárulnak családtagjaik támogatásához, nevelik, ellátják az unokákat.

véres horror 2013.10.19. 10:14:12

@HK417: te egy utolsó komcsi vagy! ;)
(legalábbis az ilyen tetvek szemében :( )

véres horror 2013.10.19. 10:15:39

@Elhárított királycsel: de a posztoló még a nickjét sem adta a mocskához, ha megnézed.

heliox 2013.10.19. 10:16:04

Hát én nem vagyok proli. Sok mindennek lehet mondani, de prolinak nem. Mégse szeretném, hogy olyanok szavazzanak akik nem élnek Magyarországon.

Boka1 2013.10.19. 10:20:20

A fidesz jól csinálta. Alacsony fizetéssel több tízezer külföldit ültetett be az államigazgatásba, tehát már ök biztos itt szavaznak, sőt a többnyire Romániában élő rokonaik is. Ez ellen semmit sem lehet tenni, hiszen a szavazó többségnek ez volt a kivánsága. A kisebbség meg köteles elfogadni a többség akaratát.

rezvez 2013.10.19. 10:20:35

"@HK417: HK417 2013.10.19 10:13:21
A bloggerhez: proli a jó édes anyád, aki még írni sem tanított meg! Erősen jobbos "érzületű", külföldi lakosként mondom: ne szavazzon akit nem érint a szavazás eredménye!(én sem teszem amúgy)"

E szerint szavazati jogot követelhetünk az USA-ban, (sőt az egész világon), mert az is érint bennünket, hogy ott, sőt bárhol ki kormányoz.

tobeor 2013.10.19. 10:24:06

@rezvez: de gyenge kiforgatás. jobbat nem tudsz?

Mérges 1234 2013.10.19. 10:25:44

Hűűűűűűűűűűűűűűha, hűűűűűűűűűűűűűűűűűha, ahogy az 1 éves lányom mondja.

Poszter nem kicsit egyszerű.

2013.10.19. 10:26:23

@emzéperiksz: "mégis bele akarnak pofázni a dolgaikba"

Nem ilyen egyszerű ez. Ha budapestet (vagy magyarországi lakóhelyedet) hirtelen átcsatolnák romániához, anélkül hogy téged megkérdeznének, attól te még nem válnál automatikusan románná, nyilvánvalóan kézzel lábbal tiltakoznál ha lerománoznának, és valószínűleg minden követ megmozgatnál hogy helyreállítsd az eredeti állapotot. Ebbe igen nehéz beletörődni. Persze nehéz objektíven gondolkodni, főleg egy olyan világban, ahol minden eszközzel hülyítik az amúgy is már segghülye topa honpolgárt. Trianon egy történelmi katasztrófa, nemcsak azért, mert ilyen megtörténhetett, hanem mert az un. anyaországi magyarok már zsigerből leköpik a határontúliakat, (és persze egymást is). Na ezért kéne ide a Jobbik. Tanulni végre egy kis nemzeti identitást, és felfedezni, hogy Magyarország túlélését nem közgazdászok bankárok, és a többi léhűtő geci harácsoló fogja papíron megoldani. Először a fejekben kell rendet rakni, jelenleg ugyanis ott van a legnagyobb trágyadomb.

meggyes alfonz 2013.10.19. 10:28:17

Magyarorszagi magyarkent szeretnek a csikszeredai polgarmesterre szavazni. Mit szoltok kedves erdelyiek? Szeretnetek ha en dontenek arrol ki uljon a fejetekre? Naugye! Akkor hagyjatok minket beken! Mi akarunk donteni a sajat vezetoinkrol!

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.10.19. 10:29:20

@véres horror: Akkor nekem annyi? Vagy van még esély?
@rezvez: Szerintem érted mire gondolok, csak játszod itt a tudatlant. Pontosan arra, amit már fentebb is kifejtett valaki, hogy egy adott kormány, törvényhozás, bürokrácia hatásköre csak az országhatárig terjed. Tehát egy országgyűlési választás csak és kizárólag az ott élők dolga.

Evoke 2013.10.19. 10:31:48

Kedves kiábrándult, pesszimista,szkeptikus, olvasott, kósza népe az internetnek! Végigolvasva erre a primitív posztra írt hozzászólásaitokat, nagy kő esett le a szívemről. Nem teljesen reménytelen a helyzetünk. Felcsillan a hozzászólásokban az értelem, a felelősség, a józanság. Nem irigylem a szerzőt a kapott jogos bírálatért, bár az is lehet, hogy nem jut el az agyáig(ha van neki). Egy dolgot viszont vegyetek fontolóra, mielőtt ekézni kezditek a külhonban rekedt magyarokat. Ők kezdeményezték, követelték a szavazati jogot? Szerintem ezért kizárólag a NER, főként Orbán Viktor a felelős. Ami az Index műsorpolitikáját illeti, amíg lószar van, veréb is van elven, mindent fölraknak, amire érdeklődés mutatkozik. Ez olyan BBC-re hajazó el nem kötelezett, pártatlan dolog. Ha jó oldalát nézzük, egy csomó embert vitára, véleménye megfogalmazására kényszerít. Ha egy csepp sütnivalója van a vitázó feleknek, profitálhatnak belőle.

2013.10.19. 10:53:24

@kovi1970: "ez a HT magyar szavazat körüli felhajtás csak azért van mert pár százezer plusz szavazatot vár tőle az orbán"

De ha az ominózus határon túli szavazók a te kedvenc pártodra szavaznának, lefogadom máris gyökeresen megváltozna a véleményed, és máris támogatnád a kinti szavazókat. Semmi más nem történt, minthogy ezt a megveszekedett szarszagú bipoláris rendszert -ami immáron két évtizede rombolja az országot- kiterjesztettük határon túlra is. És közben már senkit nem érdekel semmi, legkevésbé az, milyen érzés sehová sem tartozni, mint például határon túlon élő magyaroknak. Nos a cikkíró által vázolt, egész nap tévé előtt tespedő, szart kétkanállal zabáló, mónikasó függő, megvezethető ostoba panel proletár világképe menthetetlenül kétpólusú, és egyszerű lett: Fideszes vagy mszpés. Ennyi. És semmi más nem érdekli. Ne haragudjatok, én is csatlakoznék azokhoz, akik ezeket a zsigerből mindíg ugyanarra szavazó embereket nem tudja gondolkodó emberi lényeknek nevezni. 23 évvel az un. rendszerváltás után, számomra már az sem érthető, hogyan képesek körömszakadtáig ragaszkodni egyesek olyan tömörülésekhez, amik mostmár számtalanszor "bizonyítottak".

rezvez 2013.10.19. 11:07:31

@tobeor: @HK417:
Csak azt akartam vele mondani, hogy a helyzet nem olyan egyszerű. Állást nem foglaltam. A világban van példa erre is, arra is. Mindenki ízlése, ismerete, (tudatlansága) hangulata szerint hoz példát arra, amit bizonyítani akar.

fists 2013.10.19. 11:12:58

@Hefe: Talán kicsit több mint neked.

bgp 2013.10.19. 11:20:34

@-JzK-: Ne sírjál, amíg van tüzifa, jók azok a cigányok szavazni. És ahogy láttam, Tiborczék vágtak rendesen.

index.hu/belfold/2013/10/19/szaz_kobmeter_akacost_vagtak_ki_tiborczek/

bgp 2013.10.19. 11:22:30

@Jankove: Én a fideszre szavaztam elsőre, megbántam. Másodjára amikor nyertek, nem szavaztam senkire, megbántam.

Bársony és Selyem 2013.10.19. 11:23:26

Éppen egy hónappal ezelőtt foglalkoztunk mi is a blogunkon ezzel a témával - sokkal több racionalitással és sokkal kevesebb zsigeri érzülettel, mint e posztban:

progressziv.blog.hu/2013/09/20/az_allam_polgara

(Ja, és a poszternek üzenem: nem vagyok leszázalékolt rokkantnyugdíjas - kétdiplomás, Németországban dolgozó, 27 éves mérnöknő vagyok!)

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 11:40:39

Sosem voltam a kettős állampolgárság ellen, de a szavazati jog kapcsán abban mégiscsak van valami, hogy aki nem él életvitelszerűen az országban és nem ide adózik az ne szavazhasson. Szándékosan nem írtam azt,hogy aki nem szenvedi el az itthoni politikát az se szavazhasson, de hát őszintén szólva a kormányaink döntései gyakran kihatnak a határainkon kívülre szakadt magyarokra is.

Abban lehetne valami, hogy a határon túlról érkező szavazatok más arányban számíttassanak be. (mittudom én, küldhetnének 1-2 képviselőt,de csak függetleneket,de semmiképpen sem itthoni pártok embereit. Egyszóval pártokra,pártlistára nem adhatnának szavazatot)

Én személy szerint valamilyen jól átgondolt (ez nálunk mindig paradoxon) választójogi cenzus felé hajlok, elsődlegesen műveltségi alapon, viszont az is kivitelezhetetlen ilyen minőségű köz-és felsőoktatás mellett vagy úgy, hogy csak adózók szavazhatnak (bizonyos megkötésekkel, pl. hitelesek nem szavazhatnának,mert könnyen befolyásolhatóak)

jaegtoer 2013.10.19. 11:48:34

" Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl"
legalábbis így címezteted magadat...

no, te fékezhetetlen a.v. nyúl, mielőtt teljesen begyorsulnál üsd be a google-ba azt, hogy: "miképp nincs adózás képviselet nélkül, úgy nincs képviselet adózás nélkül", aztán ha felfogtad az infókat, vésd be magadnak az egyest, aztán ülj le, de leginkább bújj el. nem éri meg hevenyészni. írjál rendesen és alaposan, vazze:)

Valóraváltógép 2013.10.19. 11:54:06

Prolizni a prolik szoktak. Csak szólnák.

2013.10.19. 11:56:52

@Mozartkugel:

És a műveltséget hogyan súlyoznád?
Ki az értékesebb az országnak, egy sumerológiából Phd-zott, hat holt nyelven beszélő bölcsész, aki négy éve munkanélküli, vagy egy legálisan nettó háromszázezret kereső cnc-marós szakmunkás?
A műveltség ilyen szempontból teljesen érdektelen, egyébként még ha művelt is valaki, lehet, hogy makrogazdasági, politikai kérdésekhez nem ért, mert nem foglalkozik ilyenekkel, tehát felelősen nem szabadna szavazás közelébe engedni.

Akkor már elméleti szinten inkább az adóalapú cenzus, de az is kivitelezhetetlen, és antidemokratikus lenne, már volt szó róla korábban, miért.

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:01:53

Azon gondolkodom, el tudnám-e magyarázni egy külföldinek, hogy ez itt miért probléma, vagy eleve nem értené.

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:02:26

@tff: "Ki az értékesebb az országnak, egy sumerológiából Phd-zott, hat holt nyelven beszélő bölcsész, aki négy éve munkanélküli, vagy egy legálisan nettó háromszázezret kereső cnc-marós szakmunkás?"

Egyértelműen a hat nyelven beszélő bölcsész.

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 12:06:24

@tff:

Nem gondolnám,hogy a műveltségi cenzus esetén csak a diplomások számítanának, szerintem egy szakképzéssel rendelkező is ugyanúgy beletartozhat. De tény s való, hogy nehéz szabályozni.

Az meg szerintem nem érv, hogy antidemokratikus valami,mert definiálni kell, hogy miért az és amit ennek a bevezetésével veszít a demokratikus rendszer az tényleg nélkülözhető-e?

Nekem a legnagyobb gondom azzal van, hogy a politika a tömegekre és a tömegek meggyőzésére épül és így gyakran eltávolodik a realitásoktól. Természetesen egy cenzus esetén is a tömegek (amely akkor már más tartalommal bír) meggyőzésére épülne, de talán szűkítené a politikusok eszköztárát.

Dr Smit Plagius 2013.10.19. 12:07:58

Aromó!
Nem vitatkozom, csak halkan megjegyzem, elképesztően buta írás ez.

2013.10.19. 12:10:00

@Mozartkugel:

Adójogi cenzus esetén súlyozni kéne a szavazatok értékét az adóteljesítmény alapján, tehát akkor már nem a tömegek, hanem egy nagyon szűk csoport döntené el a szavazást, ami megint nem jó. Ráadásul belekerülhetnének olyanok is, akiknek semmi közük az országhoz, azon kívül, hogy itt adóznak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 12:17:01

@Lord_Valdez: "Egyébként nem az adózás ezzel az igazi probléma, hanem hogy az ORSZÁGgyűlés által hozott törvények hatálya területi, azok nem terjednek túl az ORSZÁG határain. "

Valóban, ezért kéne az országgyűlést már régesrégen NEMZETGYŰLÉSNEK hívni, mint ahogy egy normális nemzetállamhoz illik, de egyébként a Horthy-érában is így hívták.

A nemzet fogalmába pedig bőven belefér, hogy a gúnyhatáron túliak is szavaznak.

@meggyes alfonz: "Magyarorszagi magyarkent szeretnek a csikszeredai polgarmesterre szavazni."

önkormányzati választáshoz eddig is _helyi_ állandó lakcím kellett... h a máshol laksz nem szavazhatsz adott falu polgármesetrére. az országos politikai vezetőkre magyar állampolgárok, sőt külföldön lakók/kettősálllampolgárok (állandó magyar lakcím híján) 2010 előtt is szavazhattak.

Ne tegyünk úgy, mintha 2010 előtt nem lettek volna kettősállampolgárok. voltak. egy bizonyos-közel-keleti államból pl. addig is több tízezren. gondolom az ő szavazásuk teljesen rendben volt, mi?

Aki az adójogi cenzust : mindenki fizet, szinte minden termék után 27%-os adót, ezt az érvet egyébként tipikusan tahó vállalkozók szájából szoktam hallani.

@Mr. Waszabi: "Aki másik ország állampolgára eleve"

A szemantika csapdájába estél. tudod hol hívják a nemzet tagjait állampolgárnak? a szovjeteknél, majd az oroszoknál: grazsdanyin.

sehol máshol nincs ott az "állam" szó. ennyi erővel hívhatnánk a nemzettársainkat nemzetpolgárnak , vagy egyszerűen polgárnak is.
az állampolgárnak (mivel ez egy kommunista fogalom) a mostani értelmezésben eleve nemzetidegen jelentése van.
Le kéne már szokni róla, hogy kommunista fogalmakat próbálunk értelmezgetni, mert csakis hamis eredményre vezetnek.

@poszt: ez most indokolatlanul provokatívra sikerült. Azzal hogy ellenségképet képzünk, még nem fognak többen a Jobbikra szavazni...viszont az index-blogketrec szerkesztői nem fogják kihagyni a ziccert.

Ez a cikk egy tipikus trollmágnes. Ennél azért okosabbnak kéne lenni.

Semmit sem vesztettük volna vele, ha e cikk soha nem jelenik meg: kettősállampolgárság meg szavazás igenis lesz, minek kell a hőbörgőket még piszkálni? Ők is meg fognak békélni vele, hisz mást nem tehetnek.

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 12:17:33

@tff:

"hanem egy nagyon szűk csoport döntené el a szavazást, ami megint nem jó."

Kérdés,hogy mennyire szűk az a csoport. 10 ember, 1000 ember vagy mondjuk még mindig több millió. Szerintem amennyiben még mindig milliós a szám,akkor az simán vállalható.
Szerintem az, hogy a választójog a magasabb terheket vállalók és a többet adózók felé mozduljon el egyáltalán nem ördögtől való. Mert jelenleg olyan tömegek döntenek mandátumok, választások sorsáról, amelyeknek teljesen mindegy ,hogy ki van hatalmon, csak többet adjon vagy kevesebbet vegyen el.
Ezt pedig igazságtalannak tartom azokkal szemben, akik a megdolgozott jövedelmük után adóznak, nem bújnak ki az állami kivetések elől, de lényegében mégis alig számít a szavazatuk (pedig ők tartják el javarészt az államot)

Netuddki. 2013.10.19. 12:17:59

@Jankove: Ostoba fideszes/lobbikos! Nincs "kedvenc pártom", mert sajnos egyik szarabb mint a másik. De áltassátok csak magatokat, hogy akinek nem tetszik az ostoba, hazug, mutyizó, tolvaj fideszetek az csakis maszopos, bajaista, gyurcsányista, lmp-s lehet. Engem nem zavar, legfeljebb hülyén fogtok a lámpavason lengedezni...

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 12:20:45

@Nemzetstratégia:
"e egyébként a Horthy-érában is így hívták."

1927-ig.

rajnaig 2013.10.19. 12:22:15

Zsigó Robika, meg a blogja inkább azon merenghetne, hogyan vásárolják a nevére a szavazatokat Baján. Ez már letöltendő börtön és ne aggódj, ha jön 14 meg is fogod kapni az itteni firkászaiddal együtt kishaver. nApropó, a székelyeknek mennyit akartok fizetni?

Netuddki. 2013.10.19. 12:22:21

@Nemzetstratégia: "minek kell a hőbörgőket még piszkálni? Ők is meg fognak békélni vele, hisz mást nem tehetnek."

Ja, ebbe az önteltségbe fogtok belebukni.

"A szemantika csapdájába estél. tudod hol hívják a nemzet tagjait állampolgárnak? a szovjeteknél, majd az oroszoknál: grazsdanyin.

sehol máshol nincs ott az "állam" szó. ennyi erővel hívhatnánk a nemzettársainkat nemzetpolgárnak , vagy egyszerűen polgárnak is."

A hülyeségek irkálása helyett inkább tanulj meg magyarul B+!

Szelid sunmalac 2013.10.19. 12:26:57

Bocsassuk elore, nem vagyok se balos, se libsi, se jobbos, se semilyen. A felesegem, aposom, anyosom Erdelybol jottek Magyarorszagra, itt dolgoznak, elnek. Lehet, hogy meglepo, de NEM tamogatjak, hogy szavazati jogot kapjanak az ottaniak. Mert szorult belejuk nemi ertelem. Nem allampolgarsagrol beszelunk, hanem szvazati jogrol! Szavazhatnak barmit, de a kovetkezmenyeit es a hatasait nem ok fogjak megelni, hanem a magyarorszagiak! Ez mi, ha nem netto pofatlansag? Aztan ha szar van, akkor szettarjak a kezuket, hogy "bocsi, szarul szavaztunk", majd elik tovabb eletuket?

ggaborx 2013.10.19. 12:27:09

Határon túliak adnának _felhatalmazást_ határon belüli döntéshozatalra bárkinek. És ennek még tapsikolnak is jópáran. Az a legszebb, amikor ez elemi logikával és a józan ésszel ellentétes véleményeket félreértelmezett, de ennek ellenére habzó szájjal ordított "magyarságtudat" büszke álcája mögé bújtatják. Hangyányit kontraproduktív, mert így előbb utóbb a nagy "magyarság" kifejezés a logikátlansággal és a józan ész hiányával lesz szinoníma. De ti csak folytassátok tovább, legyetek büszkék magatokra és kíméletlenül taposáttok el azt, aki ésszerűen gondolkodik, esetleg észérvek mentén próbál vitázni! Hogy jön ez ahhoz, nem is igazi "hazafi", mi?

Fekete Pestis 2013.10.19. 12:32:32

@Gera:
"Ha én nem itt élnék, én sem éreznék kényszert arra, hogy belepofázzak mások életébe."

Nézd, 13 éve élek külföldön, és idáig mindíg szavaztam.
Amig magyar állampolgár voltam, addig a magyar pártokra, most a holland pártokra.

13 év alatt csak egyszer volt, hogy ott szavaztam, ahol élek.
Érdekes módon Hollandiában ez nem gond. Ott senki nem jutott el a gondolkodás eme parnasszusaira, amely a töled való idézetben nyilvánul meg. Ök ugyanis úgy vannak vele, hogy ehhez a hatályos törvények szerint a hollandoknak joguk van, így élnek is vele.

érdekes módon, NL-ben azok a pártok pampognak a legjobban(*) a külföldön élö hollandok ellen, akikre hm.... "az alsó pár jövedelmi decilis" szavaz ;). [csak hogy értékeld: a "proli" kifejezést vattába és sztaniolba csomagolom] Míg a jobban keresök kb 80-90%-a azokra a pártokra szavaz, akik pozitívnak, és az NL gazdaságra elönyösnek tartják, hogy a hollandok külföldre mennek dolgozni-élni, de közben tartják a kapcsolatot az anyaországgal.

Szóval sajnos NL-be is beszivárog a K-európai mentalitás, de azért ott még racionálisan és civilizáltabban gondolkodnak. Egyelöre.

(*) a pampogás abban nyilvánul meg, hogy el akarják vetetni a külföldön élö hollandoktól a holland útlevelet.

2013.10.19. 12:33:21

@Mozartkugel:

Ugyanolyan lenne a szavazás, mint az nyrt. közgyűlés. :) A kisrészvényeseknek ott sincs sok túl beleszólásuk a dolgokba.

Szerintem pár száz ember lenne akkor, aki eldöntené a súlyozott szavazatokkal az ország sorsát: évi tíz/száz milliárdos (tőke)jövedelemmel rendelkezők, itt dolgozó, jól kereső külföldiek stb.
Kisember János dolgozó jómunkásember szavazata a bruttó 200 ezres fizetésével kb. nulla súllyal számítana ezek mellett.
Ha meg nem a befizetett adót, hanem a nettó adóteljesítményt néznénk, akkor pláne, hiszen a legtöbb adófizető polgár valójában nettó ráfizetés az országnak.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.19. 12:40:14

@rezvez: Na de konkrétabban agyahlottkám itt van újra a hozzászólásom, olvasd el és próbáld értelmezni ha tudod a csökött fideszmosott fizetett agyaddal:

Na akkor egy konkrét példa. Nem magamról mert én igazi vérkomcsi volnék aki böförészik a borozóban úgyhogy a legjobb barátom példáját hozom fel:

45 éves, 4 gyereke van, soha nem politizált aktívan, szavazni elment. Nem tudom pontosan de sejtem, hogy szavazott már a fideszre is legalább egyszer.

A külföldiek szavazati jogával nem ért egyet! Mert ő középvállalkozóként évi tízmillió forintokat adózik, nyögi a mindenkori de főleg a mostani buzi töketlen hazug tolvaj szemét kormány balfasz geci intézkedéseit (ezek kb az ő szavai). Borozóba nem jár, csak a munkájának és a családjának él és csak nyúzzák nyúzzák le a bőrét újra meg újra. Hát ezért kedves idióta vérmagyar barom posztoló, hát ezért!

Írta itt valami agyas balfaszmagyar, hogy aki ide jön az adózik meg fizet áfát, ja akkor majd szavazzon már minden túrista aki beteszi a lábát ide moslékországba.

Most jön a borozós böfögésem: Rohadjon meg a fidesz , hogy elbaszták ezt a már amúgy is eléggé elbaszott országot, remélem a pokol tüzén ég majd el az összes szemét geci! A kurva békemenetre meg zuhanjon rá a kibaszott óriásmeteor, hogy dögöljön meg az összes fizetett pribék egyenként a kurva anyja mindegyiknek!

Hát ilyen itt a hangulat kedves barátaim, magyarok, véreim!

H
A
J
R
Á

M
A
G
Y
A
R
O
R
S
Z
Á
G
!

H
A
J
R
Á

M
A
G
Y
A
R
O
K
!

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:40:40

@Nemzetstratégia: "Le kéne már szokni róla, hogy kommunista fogalmakat próbálunk értelmezgetni, mert csakis hamis eredményre vezetnek."

Arról sem ártana leszokni, hogy megpróbáljuk szembenézés és tudomásulvétel helyett agyonhallgatni azt az időszakot, és csak akkor cibálni elő, amikor példálózni akarunk vele.
Tökmindegy akkor mi volt, mára már módosult a jelentése. Úgy hogy teljesen korrekt kifejezés az "állampolgár", és nagyjából pontosan bemutatja, miről van szó. :)

"Ez a cikk egy tipikus trollmágnes. "

Ebben egyetértünk.

"kettősállampolgárság meg szavazás igenis lesz, "

Lenni lesz, csak lehet, hogy visszafelé sül majd el. A határontúliak akármennyit kaptak, többet vártak a fidesztől. Aztán lehet hogy most úgy gondolják majd, hogy elveszik erővel, az ő számukra tétje úgysincs. Mi meg legalább jól megszopjuk, hogy nem örültünk nekik eléggé.

Az egész olyan, mint egy rossz, abszurd kommédia. :)

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:42:06

@sterimar: Ha itt él, már hozzájárul. Áfa, miegymás.

bkkzol 2013.10.19. 12:47:03

@grani: ja,ja. Jó ötlet, megoldható. Aki nem tesz a közösbe (esetleg csak kivesz) az ne is szóljon bele a közös dolgokba.

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:48:08

@Fekete Pestis: A "külföldön élő hollandok" alatt azt kell érteni, akik sosem éltek hollandiában, nagy részük nem is járt ott, vagy beszélik Hollandia valamelyik nyelvét, vagy nem, csak éppen egy adminisztratív intézkedés miatt számítottak hirtelen hollandoknak, holott úgy nőttek fel, hogy nem? :)

Ebben az esetben holland akarok lenni. Annak érzem magam.
És szavazni akarok a holland buzifelvonulás ellen. Persze eközben ki sem mozdulnék mátészalkáról, mert ott jó nekem. A szavazólapot meg majd valaki lefordítja.

sötéthülye.tahóbarom 2013.10.19. 12:50:58

Aramó, kiscsillag, el kéne már dönteni végre, hogy most akkor vérjobber vagy-e, vagy konkrétan kommunista. Mert ez a "mindenki szavazhasson, hiszen mi mind szorgos nemzetünk egyenlő tagjai, a dolgozó népért, a békéért, a hazáért együtt építjük a szebb izé satöbbi", hát ez nagyon pont nem jobboldali szöveg, egész máshonnan ismerjük már. Ez tősgyökeres szoci találmány, akkor is, ha minden mondatba belefossuk kétszer, hogy Nemzethy. Szóval úgy tűnik, kettőnk közül inkább én vagyok a jobboldali, te meg a kommancs, csak nem olvasol elég szótárat.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak:

"akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében. Ugye?
Ugye, hogy nem."

Hát rohdatul de. Ne voksolhasson.

A tököm tele van már azzal, hogy folyton olyanok döntsenek (szarul) a jövömről, akik 1. tüzifáért megvehetők, 2. a választásuk következményeit nem kell viselniük, 3. hülyék hozzá, hogy egyáltalán fölfogják, hogy miről szavaznak, 4. eleve én tartom el őket, ami a retardált döntésük után még nehezebb lesz (nekem, nem nekik). (Gyk.: nem, nem minden pont a határon túliakról szól, sőt.)

Valóraváltógép 2013.10.19. 12:52:59

@sötéthülye.tahóbarom: A cigányokat nem tilthatod ki a rendszerből. Mondjuk tény, hogy a felvidéken pl. nagyon megvernék azt, aki elmenne gulyásért szavazatot venni.

rezvez 2013.10.19. 12:54:15

@anyahajókabinajtóhajtogató:
"@rezvez: te hülye vagy kérlek alássan."
Így már semmi értelme, hogy válaszoljak.
Csak ennyit: te meg szép. :)

nyuggernyúzó 2013.10.19. 13:02:44

Ebben az országban 2 millió felnőtt ember az, aki letesz valamit az asztalra, a maradék 6 millió felnőtt here. Igen, a nyugger is az. A nyugger jobban él ma, mint a dolgozó réteg vagy a gyerekek.
Ez a demokrácia teszi tönkre az országot. A 6 millió here lerabolja a 2 millió adófizetőt.
A szavazati jogot adófizetéshez és gyerekneveléshez kéne kötni.
Nincs annyi erőforrás, hogy 10 millió embert ilyen szinten eltartsunk. Az elsőbbség azoknak járna, akik letesznek valamit az asztalra és a gyerekeknek. A többi meg örüljön, ha nem hal éhen.
Hisztizni lehet, de ennek az országnak van maximum 3 évtizede. Utána itt marad egy öreg-cigány-lumpen massza.

sötéthülye.tahóbarom 2013.10.19. 13:04:57

@Valóraváltógép: Igazából nem érdekel, hogy cigány-e vagy sem, a fenti pontok zavarnak. Hogy a cigányság meg ezek között mennyi statisztikai összefüggés van, az más kérdés, de az biztos, hogy a teljes cigányságnál is jóval nagyobb tömegekről van szó.

Deres · http://textura.blog.hu 2013.10.19. 13:08:23

Nem mered az igazi nevedet kiírni, ugye, te szarházi blogger??
Félsz hogy leköpnének az utcán...

Szomszéd Tibi 2013.10.19. 13:09:15

A szavazataitok eddig sem értek szart sem, miért baj, ha most néhány tízezer – szintén szart sem érő – szavazat érkezik pluszban az ilyen-olyan pártok országos listáira? Az adóforintok elköltésébe/-lopásába eddig sem volt beleszólásotok, eztán sem lesz, ahogy a határon túliaknak sem. Mi a baj?

valaki senki 2013.10.19. 13:09:36

Álságos ez a blog, és szeretne elmaszatolni, néhány elég lényeges kérdést! A jelenlegi OVB elnöke is csak kibökrte, hogy repedt fin...juk sincsen arról, hogy vcalóban az adja-e le a szavazatot, akinek kéne! Két zárt boríték mi? A dolog lényege, hogy mintegy 300 E szavazatra azt mondnaka, amit akarnak, hogy kire is lett leadva. Érdekesség, hogy az egyébként szintén Magyar állampolgár, aki kint dolgozik, ennél csak bonyolultabb technikát alkalmazhat, holott lehet, hogy élete során mégiscsak adózott/ vagy adózni fog itthon nehány 10 évet... A probléma gyökere tehát az, hogy a a nem államhatáro belül élők szavazata kevéssé a magyar valóságon, inkább érzelmi töltésen lapul majd, márpedig inkább józan észre lenne itthon szükség, de jó nagy adaggal! Különben marad a szavazatvásárlás, ami ha jól tudom, már nem is lesz bűncselekmény jövőre, annyira magátol értetődő ezeknek! Egyébként, már sikerült a Erdély, és a Szlovák kisebbségi magyarokat is megosztaniuk, ami szerintem több mint bűn, hiba! Ebből is látszik, hogy valójában szarnak a magyarság érdekeire, kizárólag a személyes ambíciók fontosak ezeknek is, azoknak is!

valaki senki 2013.10.19. 13:13:09

@valaki senki: Most nézem, hogy többször is mellécspkodtam...

2013.10.19. 13:29:05

@nyuggernyúzó:

"A nyugger jobban él ma, mint a dolgozó réteg vagy a gyerekek."

Na most ha valaki nem tudja megkeresni legális munkával az átlagnyugdíj összegét Magyarországon, az gondolja át, hol rontotta el, és próbálja meg helyrehozni az életét.

Ha meg e mellé még gyereket is vállalt, akkor pláne nem a "nyugger" a hülye.

rókafogta 2013.10.19. 13:32:22

Röviden és tömören : Szóval aki a cikk írójával nem ért egyet az kommunista rohadt büdös proli(rokkant nyugdíjas, 30 -40 éve az állam faxán csüngő ) aki meg egyetért az igaz magyar becsületes országunk javát szolgáló fasza gyerek(mint ö)Én az általa (cikk író) által prolizott meg azt mondom, hogy a cikk írója az igazi proli (szellemi)és ö valóban az általa emlegetett réteg színvonalán van.

2013.10.19. 13:39:16

Külföldön élek, és eddig pontosan ezért nem is mentem el szavazni.
De ha Viktorkának ez annyira szívügye, akkor el fogok menni!
Persze ellene szavazok majd.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 13:40:07

@kovi1970: "A hülyeségek irkálása helyett inkább tanulj meg magyarul B+! "

a kommunizmus hozta be a kifejezést a széles köztudatba. Azelőtt honpolgár/honfitárs volt.

@Valóraváltógép: "Tökmindegy akkor mi volt, mára már módosult a jelentése. Úgy hogy teljesen korrekt kifejezés az "állampolgár", és nagyjából pontosan bemutatja, miről van szó."

Pont hogy nem módosult. szerinted egyébként az "államosítást" hogy hívják, angolul, németül, franciául?: Nationalization. Nemzeti tulajdonba vétel. az államosításnál nálunk meg mindenki a kommunistákra gondol. ennyire irányítják még ma is a szavak jelentését.
szerintem pl az állampolgár helyett a sima polgár, vagy a nemzettárs lenne megfelelő.
Elnézést kérek, hogy nem csak a komcsik által szánkba rágott kifejezéseket bírom használni.

"Arról sem ártana leszokni, hogy megpróbáljuk szembenézés és tudomásulvétel helyett agyonhallgatni azt az időszakot"

Ki hallgatja agyon? én biztos nem. Ha pedig már "példálózunk vele", máris nem "hallgatjuk agyon", hiszen pont arról beszélünk, ugye?

smartdrive 2013.10.19. 13:41:05

te szerencsétlen hülye

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 14:26:47

@tff:

Nem feltétlenül. Amennyiben lenne egy megállapított határ, mondjuk 250 000 Ft személyi jövedelemadó/év (ezt a számot csak úgy mondtam) és afelett mindenkinek 1 szavazata lenne. Még az is rengeteg ember és nem feltétlenül jelzi a nagytőkések túlhatalmát.

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2013.10.19. 14:30:38

@Mozartkugel: Az utolsó mondat vége egy kicsit kommunistára sikeredett, elnézést.

2013.10.19. 14:44:09

@Mozartkugel:

Akkor viszont jön a következő probléma, hogy hol húzzuk meg a cenzus határát.

Logikus lenne pl., ha a nettó egyenleget néznénk, tehát összeírni mindent, amit az illetőre költött az állam (saját és gyerek eü. ellátás, iskola, támogatások stb.) , és hogy ő mennyi adójellegű terhet fizetett be. Ha ez pozitív, akkor szavazhat.
De ez is igazságtalan lenne, pl. a nyugdíjasokkal szemben, akik évtizedeken át elég sokat tettek a gazdaságért adózással.
Szóval a cenzus alapú választójogot nem igazán lehetne összeegyeztetni a modern demokráciával.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.19. 14:53:57

@rezvez: Ezt kikérem magamnak kérlek alássan, mindig is ronda voltam !

rezvez 2013.10.19. 15:14:55

@anyahajókabinajtóhajtogató:
Ne vedd annyira komolyan. Annyira nem jó a helyzet, (a kilátások se) hogy komolyann vegyük.
Jobbikra szavaztam, nem Fideszre.

vontod75 2013.10.19. 16:12:51

@bontottcsirke: Ez szép is lenne, ha csak a bal oldal utálná ennyire. De sajnos a "jobbnak" nevezett oldal is ugyanolyan...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.19. 17:15:20

@Nemzetstratégia:
És, ha átnevezed attól a törvények át fognak érni a határon? Nem.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 18:07:25

@Lord_Valdez: minden a szimbólumoknál kezdődik. Ha átnevezzük nemzetgyűléssé, akkor kiterjesztjük rájuk is a szimbolikus hatalmat, mivel minden magyar a nemzet tagja. Mindent el kell kezdeni valahogy.

Mr. Waszabi 2013.10.19. 19:10:06

@Nemzetstratégia: nagyon hülye vagy, ha úgy akarod népszerűsíteni álláspontodat, hogy mindenki mást leosztasz. Mert azt kapod vissza, amit te adsz, ilyen az élet. A nemzeti jelzőt meg ennek okán nyugodtan vedd le magadról, mert közöd nincs hozzá. Aki mások tökével akarja verni a csalánt, mert a magáét félti, az csak kihasznál másokat, ezért semmiképpen nem méltó az ilyen nagy jelzők használatára. A nemzet valamiféle egységességről szól, nem az egyik felének a másikon gyakorolt egyoldalú, önző befolyásáról, annak mentén szerzett előnyeiről. Szar ügy, ha ezt eddig nem értetted meg, de a jó hírt az, hogy még van időd tanulni.
Másfelől, minden közösség emberi egyenlőségen alapul, s ha ezt nem hagyod meg mások számára, mert magadat valamiért fentebb helyezed, akkor már buktád a bulit.
Szerintem gyáva nyúl csupán, aki mások tökével akarja verni a csalánt, manipulálva, becsapva másokat. Értem ezalatt, hogy ha ideológiád arról szól, amit magad nem tudsz megvalósítani saját erőforrásaiddal, de ennek ellenére célt akarván érni másokat akarsz beszopatni abba, hogy képviseljék helyetted, amihez neke dnem volt elég befoláysod, nos, akkor csak prosztó módon ki akarod hazsnálni embertársaidat. Pedig nincs olyan pecsét a születési anyakönyvedben neked se, hogy bármiért is különb volnál. Az nem számít tehát, hogy te ezt esetleg ezt képzeled magadról. Egy fatengelyes manipulátor vagy tehát, nem több. Gyengeség.
Ha valóban hiszel valamiben, akkor képviseld következetesen, attól függetlenül, hogy mások egyet értenek-e veled vagy sem. Akkor lehet hiteles, amit mondasz. Emígy nem vagy különb a hazudozó Orbán Viktornál, KDNP-nél, akik pénzért, hatalomért hazudoznak bármit. Hagyd meg másoknak is a szabadságukat arra, hogy egyetértsenek veled vagy ne értsenek egyet. Ott kezdődhet valami nemzeti, de enélkül nem. Ha nem tiszteled másokban azt, amit magaddal szemben elvársz mások felől, akkor ugyan mire vársz el bármit is viszont? Butaság.

meggyes alfonz 2013.10.19. 20:02:14

@Nemzetstratégia: "önkormányzati választáshoz eddig is _helyi_ állandó lakcím kellett... h a máshol laksz nem szavazhatsz"

Pont erről beszélek én is: Országgyúlési választásokat fogunk tartani nem nemzetgyűlésit. A külföldőn (tehát nem Magyarországon) élő honfitársaink pont ugyanilyen jogon nem kellene, hogy beleszóljanak a választásba.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 20:04:58

@Mr. Waszabi: ki akarja más tökével verni a csalánt? :) Ezt miből szűrted le?

Minden magyar a magyar nemzet tagja, akárhol éljen. emiatt alapvetően megérdemli az állampolgárságot, amit persze helyesen honpolgárságnak, vagy nemzetpolgárságnak kéne hívni. állampolgársággal szavazójog is szokott járni. ennyi. a határontúliak max 2-3 mandátum sorsát döntik el. na bumm.

Hiába próbálod előadni e kapcsán a nagyhalált...vagy mit akarsz mondani? hogy "érzékeny a lelkivilágod"? Hát azt nem így kell elmondani,ahogy teszed.

"ha ideológiád arról szól, amit magad nem tudsz megvalósítani saját erőforrásaiddal, de ennek ellenére célt akarván érni másokat akarsz beszopatni abba, hogy képviseljék helyetted, amihez neke dnem volt elég befoláysod, nos, akkor csak prosztó módon ki akarod hazsnálni embertársaidat."

Mi van? :), az a baj, hogy nem magányos harcos, Don Quijote mintájára vívom a szélmalomharcot? hanem megpróbálok másokkal együtt küzdeni? egyébként nem akarok "beszopatni" senkit, ha valamit mondok és képviselek, abban őszintén hiszek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 20:06:44

@meggyes alfonz: 2010 előtt is voltak kettősállampolgárok, nekik akkor sem kellett magyar lakcímkártya...

Ezt a rendszert nem most találták ki...

Valóraváltógép 2013.10.19. 20:32:40

@Nemzetstratégia: A nationalization szó szerint államosítást jelent, sehol nincs benne a tulajdon. :) Buta vagy. Én meg nem vagyok polgár, nem is akarok az lenni, az meg végképp nonszensz, hogy én neked akármilyen társad legyek, akár csak ilyen mértékben is.

Legyenek userek. :D

"Ki hallgatja agyon? én biztos nem."

Te biztos nem. Te hülyeségeket mesélsz róla, amik csak a te privát, párhuzamos valóságodban állják meg a helyüket. Vagy ott sem.

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 20:46:16

@tff:

örömmel látom, hogy megjelent a "nettó egyenleg" gondolat

Mr. Waszabi 2013.10.19. 20:46:44

@Nemzetstratégia: elég világosan, szép magyar nyelven fogalmaztam : itt annak legyen szavazati joga, akire az ország törvényei is vonatkoznak. Értem ezalatt, hogy nem csak a kettős állampolgárságról szóló törvény, hanem az összes többi is.
Azaz, a szavazó viseli szavazata gazdasági-politikai következményeit. Valamit valamiért, ugye, az az igazságos.
A többi szubjektív lózung, amit említettél, nos, nem érdekel, az csak rád tartozik. Annak a joghoz semmi köze.

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 20:48:23

@tff:

akkor pedig decentralizálni kéne a rendszert,

minél több hatalom kerül a helyi közösségek kezébe annál jobb

az általános választójogra alapozott demokrácia a legjobban helyi szinten tud működni

azt még megértik az emberek

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 20:50:06

@Mr. Waszabi:

az ország törvényeinek a javát már Brüsszelben írják és Strasbourgban fogadják el

THE BRUSSELS BUSINESS DOCUMENTARY
www.youtube.com/watch?v=0Kngj1K2a_c

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 20:55:54

@Mr. Waszabi: "Valamit valamiért, ugye, az az igazságos."

Így van. a trianoni diktátum kapcsán pedig "valamit valamiért" így hangzik: "Hűséget a hűségért."

@Valóraváltógép: megnézted a sztakiszótárban, mi? Kár hogy nem tudsz latinul, ugye: náció = nemzet. ebből jön a nacionalista =nemzeti érzelmű. meg a nacionalizáció, vagyis a nemzet tulajdonába vétel is. ami gyakorlatilag ugyanazt jelenti mint az államosítás, csak hangsúly nem az államon, hanem a nemzeten van.

Tényleg Mátészalkáról írsz? Jó hely:)

gigacherry 2013.10.19. 21:04:49

Én multinál dolgozom, elég sokat adózom, soha nem éltem segélyen, még a közszférában sem dolgoztam (maximum akkor "tartott el más", amikor GYED-en voltam), mégsem támogatom azt hogy olyanok döntsenek Magyarország sorsáról, akik soha nem éltek itt és nem is fognak itt élni.
Itt Magyarországról, nem a magyarságról van szó. Ha hoznak egy törvényt, az az ország határain belül érvényes és ez a lényeg: Úgy igazságos, ha az dönt róla, aki itt él. Határon túli magyarokkal beszélgetve azt tapasztaltam, hogy a legkevésbé sem érdekli őket, mi lesz a mi sorsunk az ő szavazatuk hatására, és aki nem ért egyet azzal, hogy itt szavazzanak, az szerintük nem is igazi magyar. Márpedig a szavazás nem érzelmi, hanem politikai kérdés. A magyar állampolgárság megvédi őket sok mindentől, az érdekeiket pedig úgy tudjuk a legjobban védeni, ha a a szomszéd országok vezetőivel igyekszünk jó viszonyt fenntartani, és tárgyalás útján elérni, hogy több mindenhez legyen joga a határainkon túli magyaroknak.
Amíg ez a kérdés fel nem merült, én magam voltam az, aki azt mondtam, ők nagyobb magyarok, mint mi, hiszen itthon könnyű magyarnak lenni, náluk már nem annyira, és amikor lerománoztak egy erdélyit, én éreztem magam rosszul, pedig nem vagyok "jobber". Diákként néptáncot tanultam, gyimesi csángót és más erdélyieket is (talán azokat szerettem a legjobban, mert azok voltak a legszebbek). Most már eljutottam oda, hogy kezd zavarni, hogy mindenhol rovásírásos táblákat látok, (amelyeket nem hogy az itteni magyarok nem tudnak elolvasni, de még az erdélyiek közül sem sokan - ugyanakkor a magyart tökéletesen értik...), hogy megmondják nekem, hogy mit kell gondolnom a határon túliak szavazatáról ahhoz, hogy engem igazi magyarnak nevezzenek. Akármi is van más országokban, szerintem úgy tisztességes, ha egy országban az szavaz, aki a döntése következményeit a saját bőrén érzi és nem csak a pozitív következményeket, hanem a negatívakat is. Miért van az, hogy egy munkahelyen természetes, hogy aki tudja, hogy egy hét múlva, vagy egy hónap múlva elmegy, az nem vesz részt a csapat jövőjével kapcsolatos kérdések megszavazásában (ez konkrét példa a saját munkahelyemről), ha pedig egy ország dolgairól van szó, sokan itt szavaznak, akik nem fognak itt élni és amikor valaki megkérdezi tőlük, miért, egyes esetekben azt válaszolják: Mert megtehetem (ez is konkrét példa, de az illető azóta törölte a válaszát)?

"Fogalma sincs arról, hogy egy határon túli magyar sokszor több hasznot (igen, itt pénzről beszélünk, hogy ő is értse) termel ennek az országnak, mint sok-sok "itt adózó"." - Erre tudnál mondani egy példát?

Így ez a cikk kicsit felemás és hamis, mert amíg a határainkon túl élő magyarok szavazatát ellenzőkről igyekszik egy sztereotip. leegyszerűsített és negatív képet kialakítani (biztosan mind kocsmatöltelék, segélyből él, stb.) addig az itt szavazásukat helyeslőkkel egyáltalán nem foglalkozik, mint ahogy azzal sem, miért van joga valakinek két országban szavazni, míg a másik embernek csak egyben, miért van joga valakinek levélben szavazni, míg másnak személyesen is, vajon igazságos-e ez így. Ha én határainkon túl élő magyar lennék, biztosan nem szavaznék itt.

Valóraváltógép 2013.10.19. 21:09:27

Perszehogy. :) Kösz a levezetést, meg azt is hogy a gyakorlatban mutattad be, miért nem akarják, hogy az átlagember gondolkodjon.

"Tényleg Mátészalkáról írsz? Jó hely:)"

Majdnem.

Valóraváltógép 2013.10.19. 21:11:09

@gigacherry: " én magam voltam az, aki azt mondtam, ők nagyobb magyarok, mint mi, "

Aki a vizet szereti, dobjátok a folyóba...

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 21:22:15

@gigacherry:

a legfontosabb törvények már az EU-ból jönnek

pl. lásd a kb. 100 ezer oldal hosszú közösségi joganyagot

leroi 2013.10.19. 21:27:59

"Ne tegyünk úgy, mintha 2010 előtt nem lettek volna kettősállampolgárok. voltak. egy bizonyos-közel-keleti államból pl. addig is több tízezren. gondolom az ő szavazásuk teljesen rendben volt, mi?"

Mesélj....tudod bizonyítani??

vagy csak zsidózol?? hangulatot keltesz? heccelsz?

Egy ideje olvasgatom már itt a kommentjeidet, próbálod adni a szuperművelt jobbos értelmesembert, de kb. 3-4 hozzászólásonként kiesik a szádon valami jó kis zsidózás, ezzel bizonyítod, hogy kb. ugyanaz vagy, mint a Fradi szeku börtönviselt verőlegényei...az ég óvja hazánkat a fajtádtól!!

/A nemzettárs különösen tetszett...akkor a főnök nyilván a nemzetvezető lesz. Csak aztán nehogy úgy járjon mint az előző ilyen minőségben regnáló féreg/

Valóraváltógép 2013.10.19. 21:30:47

@leroi: Nemesembert? Ez? Meg a szuperműveltet? Félig délig, talán. :))

De kettős állampolgár zsidó tényleg sok van, ismerek én is egy csomót. Mondjuk szerintem nem nagyon szavaznak, nem érdekli őket.

gigacherry 2013.10.19. 21:33:25

@calabria007: Jó, akkor szavazzunk mindannyian csak arra, hogy az EU-t kik irányítsák... Komolyra fordítva a szót: Az EU-ban mindenhol 27% az ÁFA? Mindenhol államosították a magánnyugdíjpénztári befizetéseket? Mindenhol tanulnak kötelező jelleggel hittant és erkölcstant a gyerekek? Mindenhol Nemzeti Dohányboltokban árulják a cigarettát? Mindenhol államosították az általános iskolákat? ÉS még sorolhatnám, de minek?

emzéperiksz 2013.10.19. 21:39:33

@Jankove: A magyar parlamentbe delegalt kepviselok altal hozott torvenyek nem a Trianon elotti hatarokon belul ervenyesek, hanem a mostani hatarokon belul.
Kepviselot az valasszon, akire az altala hozott torvenyek vonatkoznak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 21:43:11

@leroi: "Mesélj....tudod bizonyítani??"

Nem tudom, csak hallottam, hogy a 2002-es választásnál is hozták-vitték a chartergépek a delikvenseket
biztos mendemonda, nyilvánvalóan....

Ami a lényeg: voltak külföldi kettősállampolgárok akkor is, nem is kevesen. Most ex has nem tudom megmondani 2010 előtt mennyi kettősállampolgár volt, valszeg tízezres nagyságrendben, de nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy már akkor is olyanok szavaztak, akiknek -szerintetek- semmi keresnivalójuk nem volt ezügyben, mégis rendben volt a dolog, mert egy olyan felhívásra sem emlékszem, ahol ezt tették volna szóvá.

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 21:46:36

@gigacherry:

az EU-ban _kötelező_ az ÁFA... (nem lehet olyan, hogy nincs...)

még a minimális rátát is meghatározták 15%-ban...

és kizárólag az ő értelmezésük mentén lehet kivetni az adót...

European Union value added tax
en.wikipedia.org/wiki/European_Union_value_added_tax

Valóraváltógép 2013.10.19. 21:48:18

@Nemzetstratégia: Hiába, ha valakik nem népszerűek, akkor nem népszerűek. Nincsen mit tenni. :)

gigacherry 2013.10.19. 21:48:47

@calabria007: Nem azt kérdeztem, hogy kötelező-e hanem azt, hogy mindenhol 27%-e.

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 21:49:57

@gigacherry:

eltekintve attól, hogy a "magánnyugdíj-pénztári" koncepció "magán" jellege mindig is sok kérdést hagyott maga után nemcsak nálunk vannak nyugtalanító fejlemények e tekintetben

pl. egy viszonylag friss hír a lengyelektől

Poland Confiscates Half Of Private Pension Funds To "Cut" Sovereign Debt Load

www.zerohedge.com/news/2013-09-06/poland-confiscates-half-private-pension-funds-cut-sovereign-debt-load

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 21:54:09

@gigacherry:

én inkább arra helyezném a hangsúlyt, hogy e tekintetben _egységes_ EU szabályozás van...

és ez meglehetősen nyugtalanító...

Tax Competition vs. Tax Harmonisation (Godfrey Bloom MEP)
www.youtube.com/watch?v=jP2bdZ_NZqQ

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 21:56:22

@gigacherry:

de visszatérve a nyugdíjalapokra

a spanyolok lényegében ezeket használták fel a finoman fogalmazva kétes értékű államadósságuk átmeneti konszolidálására...

Spain Drains Fund Backing Pensions
online.wsj.com/news/articles/SB10001424127887323374504578217384062120520

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 22:00:01

@gigacherry:

az ír magánnyugdíj-alapokat is rendesen megnyirbálták már...

Irish Pensions: Burton refuses to rule out new raid on private pension funds
www.finfacts.ie/irishfinancenews/article_1026143.shtml

Valóraváltógép 2013.10.19. 22:00:55

@calabria007: Nebazz, azt mondod, hogy mégsem a fidesz a sátán? Hogy máshol is vannak ilyen, meg még ilyenebb dolgok? Hogy nem is mi vagyunk a legnyomorultabb, legelnyomottabb szerencsétlenek?
Hogy talán idegbeteg kis köcsögök vagyunk, akiknek agyára ment a jólét meg a munkaundor, és ezért valakit hibáztatni kell?

Fúúúú, mit kapsz te majd itt. :)

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 22:02:11

@gigacherry:

ja és a lényeg:

minden amit ebben a kis országban látsz az EU kompatibilis

szóval ennek a tükrében nézd ettől fogva ezt a remek klubot...

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 22:02:54

@Valóraváltógép:

a fidesz teljes mértékben EU-kompatibilis

isten hozott az EU-ban!:)

Valóraváltógép 2013.10.19. 22:05:06

@calabria007: Köszönöm. Tessék, egy Balaton szelet.

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 22:17:25

@gigacherry:

de ez a legtutibb...

IMF Proposes 10% Wealth Tax/ Gov’t Bail In for EU!
Read more at www.maxkeiser.com/2013/10/imf-proposes-10-wealth-tax-govt-bail-in-for-eu/#ksOV9C6a7m32yTrW.99

afféle ciprusi módit ajánlgatnak az EU-nak az IMF-ben...

leroi 2013.10.19. 22:25:34

@Nemzetstratégia: Ha nem tudod bizonyítani, akkor meg inkább hallgass. Tudod, én azt hallottam, hogy a Vona Gábor, egy kis senki, aki csak azért nyúlta le magának a magyarság 10%-át kitevő náci érzelműek szavazatát, mert lusta dolgozni, így meg a képviselői fizuból elég jól megél. Ezt hallottam, de bizonyítani nem tudom, szóval semmikor se hozom fel érvnek.
A 2002-es chartergépezés meg náci (pardon: nyilas, elvégre magyarok vagyunk, vagy mi) urbanlegend, bizonyíték nincs rá.

(egyébként azt nagyjából meg tudom érteni, hogy pl. a Polgár család nem különösebben rajong a magyarországi szavazásért.)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 22:45:38

@leroi: "A 2002-es chartergépezés meg nyilas urbanlegend"

Nem hinném hogy nyilas lenne, hiszen minden fidszes (még az is akiből később jobbikos lett) tisztában van eme "legendával". De én olyantól hallotam, akit azért többe nézek egyszerű suttogó propagandistánál. A nevét most itt nem fogom kiadni, úgyhogy megint rajtam csattant a dolog vége. Ennek ellenére mindenkinek állampolgári szabadsága, hogy abban higgyen, amiben akar.

Amennyiben meg azt mondod hogy ez "nyilas" legenda akkor az egész fideszt en bloc lenyilasoztad.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.19. 22:46:48

@Nemzetstratégia:
A jogrendszer nem a szimbolizálás terepe.
Semmi értelme lélekben kiterjeszteni egy törvényt, ha gyakorlatba nem tudod kiterjeszteni. Egy törvénynek vagy érvényt tudsz szerezni, vagy inkább meg se hozd.
Ennek a hétköznapi életet kell szabályoznia és ha telerakod valós tartalom nélküli dolgokkal, csak jól szétkúrod.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.19. 22:49:59

@Nemzetstratégia:
Nem kell propagandistának lenni ahhoz, hogy valaki bedőljön egy pletykának.
És nyilasnak se kell lenni, a Fidesz környékén is épp elég zakkant fantaszta van, aki ennél bornírtabb dolgokat is ki tud találni pl.: Kerényi.

leroi 2013.10.19. 23:09:46

@Nemzetstratégia: Hát, akkor így jártam, magamra vetek. :-)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.19. 23:18:57

@Lord_Valdez: konkrétan arról volt szó, hogy 2010 előtt is szavazhattak a kettősállampolgárok, ebben semmi szimbolikus nem volt, bement nagykövetségre és szavazott, kész

Most hasonló a helyzet, technikailag ugyanúgy lebonyolítható az egész eljárás, igenis meg tud telni "valós tartalommal" a dolog

a "nyilast" @leroi használta, ő tette e hogyismondjam, "jellemző" kijelentést, amely kijelentés nyilván vállalhatatlan...de majd meglátjuk ő mit szól hozzá.

gigacherry 2013.10.19. 23:27:38

@calabria007: Attól, hogy mások is csinálnak kifogásolható dolgokat, attól még mi is. Nem mindenki és nem kötelező jelleggel. Ezen van a hangsúly. Mellesleg én megtartottam a számlámat, utalgatok is rá, kamatozik is, magaménak érzem. Vagy ne tegyem?

gigacherry 2013.10.19. 23:29:37

@Valóraváltógép: Erről van szó. Vannak különbségek, méghozzá elég jelentősek. Ezért nem mindegy, ki melyik EU-s országban él. Van olyan ország, ahol a munkanélküli segély magasabb, mint az én bérem, ami itt magasnak számít (merthogy jól jártam az egykulcsos adóval, tehát "gazdag vagyok" haha).

gigacherry 2013.10.19. 23:32:05

@calabria007: Az EU majd dönt róla, gondolom. :-)

Valóraváltógép 2013.10.19. 23:33:20

@gigacherry: Hát akkor költött oda, és legyél munkanélküli. Nem értem, mi a problémád.

gigacherry 2013.10.19. 23:34:23

@Nemzetstratégia: 2010 előtt nem úgy volt, hogy a szavazás feltétele a magyarországi lakhely volt?

gigacherry 2013.10.19. 23:36:32

@Valóraváltógép: Rendben van, odaköltözöm. :-)
Nem rólam van szó, egy példát hoztam fel arra, milyen különbségek vannak egyes EU-s országok között. Nem ment át az üzenet, talán a kései óra miatt :-)

Valóraváltógép 2013.10.19. 23:38:45

Ezek szerint neked nem ment át, hogy azt javasoltam, hogy rinyálás helyett oldd meg a helyzetedet...

calabria007 (törölt) 2013.10.19. 23:41:19

@gigacherry:

a valódi magánnyugdíj-pénztár kb. arról szólna, hogy azt teszel azzal a pénzzel amit akarsz

Valóraváltógép 2013.10.19. 23:44:04

@calabria007: Á, az úgy nem jó, még elköltenéd. Ők megőrzik neked. Vagy ha nem neked, a lényeg, hogy meg lesz őrizve. :)

Valóraváltógép 2013.10.19. 23:46:43

@calabria007: Nézd a jó oldalát. Ha ellopják, beszedhetjük a jogdíjakat, mint ötletgazda.

Valóraváltógép 2013.10.19. 23:47:52

@calabria007: Jah vagy az. Annak nincs sok jó oldala. Vagy ki tudja. Begyön a töke. Izé, tőke.

gigacherry 2013.10.20. 00:47:48

@Valóraváltógép: Melyik helyzetemet nem oldottam meg szerinted, és hogy tudnám megoldani? Kösz a segítséget. :-)

gigacherry 2013.10.20. 00:49:17

@calabria007: Ebben egyetértek veled. Ha én hoznám a törvényt, így lenne. Ezért nem is viszem túlzásba a befizetést. Mert hogy (egyelőre) nincs így.

2013.10.20. 05:11:16

@kovi1970: „Nincs "kedvenc pártom", mert sajnos egyik szarabb mint a másik.”

Jaja, ismerős a duma, már sokszor hallottam. A pártfüggetlen honpolgár, akinek elege van már mindenből, és mindenkiből, akit nem lehet megvezetni, befolyásolni, de azért rögtön állást foglal, és beáll bárhová, ahol a jobboldalra kell ugatni. És abban is biztos vagyok, hogy már minden ismerősödnek beadtad az „én már senkire se fogok soha többet szavazni” dumát, de aztán a kritikus pillanatban revideálod majd a kérdést, elvontatod a családod a szavazófülkébe, és lelkükre kötöd, hogy ismét húzzák be az ixet valamelyik sokat próbált hétpróbás patkány aktuális tömörülésére. Azt mégcsak értem, hogy utálod a fideszt, (megjegyzem: van is miért), de azt egyetlen hozzád hasonló hőbörgő honproletár nem tudja megindokolni, mi baja van a jobbikkal, csak van, mer aszonta a tévé hogy nácik. Ehh.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.20. 09:46:36

@Nemzetstratégia:
Csak akkor, ha van bejelentett magyarországi lakcíme. Azaz csak ideiglenesen tartózkodik Magyarországon kívül.

A valós tartalomnak gátat szab az országhatár. Ha Szerbiában élsz, a szerb törvények szerint ítélnek meg szerb hatóságok. A szerb adórendszer szerint adózol és a szerb állami ünnepeken nem dolgozol. És hiába mondod, hogy a magyar törvények így megy úgy.

Valóraváltógép 2013.10.20. 10:03:33

@Lord_Valdez: Bejelentett magyarországi címe bárkinek lehet, a kutya sem ellenőrzi, hogy valóban ott él-e. Kiveszel egy 120 nm-es albérletet két hónapra, és papíron beleköltöztetsz 60 külföldit. Vagy 120-at, vagy 370-et.
Sokáig feltűnni sem fog senkinek. Mire meg valami lenne belőle, lezajlik az egész.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.20. 10:10:39

@Valóraváltógép:
Tudom.
Ez eddig is megvolt. 2004-ben 20 ezer forint körül volt a feketepiaci árfolyama egy lakcím bejelentésnek. Egyszer találtak egy lakást, ahova 400 ember volt bejelentve.
Mindenesetre, most már ennyi se kell ahhoz, hogy szavazhass.

Valóraváltógép 2013.10.20. 10:12:57

@Lord_Valdez: Akkor sok reményünk nem marad. :)
Talán csak az, hogy hátha megbundázzák az eredményt. :D

gigacherry 2013.10.20. 12:08:43

@Jankove: Nekem több bajom is van a jobbikkal, nem csak az, hogy rasszisták (nem nácizok, mert az kiveri a biztosítékot nálatok).. Például, hogy Magyarországról szeretnék mielőbb kipaterolni a multikat, azt viszont nem tudom, hogy hogy adnának tisztességesen fizető állást azoknak az embereknek, akik ma a Magyarországon működő multiknál dolgoznak. Te tudod?

Valóraváltógép 2013.10.20. 12:17:56

@gigacherry: Ne is nácizz, semmi közük a nácikhoz. Ahhoz van közük, hogy sokkal olcsóbb a bűnöző hajlamú, meg egyébként is félhülye elemeket egy helyre gyűjteni, és úgy figyelni, mint keresgélni, hogy hol bujkálnak éppen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:09:50

A külföldön élő állampolgár szavazása nagyon fontos, én is mindig elmegyek szavazni. Ez az egész "ne szavazzon a jöttment, baszdmeg, mert nem adózik" lejárt lemez és teljesen komolytalan szöveg.

Valóraváltógép 2013.10.20. 15:16:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Miért nem? Egy modern társadalomban tevőlegesen hozzájárulni a társadalom működéséhez az adóddal tudsz. Vagy valami olyasmi létrehozásával, amivel nem neked éri meg ott lenni, hanem az országnak éri meg, hogy ott legyél... de ez a kevésbé jellemző. :)

Valóraváltógép 2013.10.20. 15:21:16

Ez így sokkal szebb nick. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 15:35:40

@Jobangel egy diktatórikus, ostoba szülőcsatorna:

Ennek ellenére a politikai jogoknak semmi közük az adózáshoz. Adózni az köteles, aki az adott területen jövedelemhez jut, függetlenül attól, hogy tagja-e a politikai közösségnek. Politikai jogai pedig a politikai közösség minden tagjának van, területtől függetlenül.

Valóraváltógép Béta 2013.10.20. 15:48:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Légyszi erre a nickre válaszolj, a másik azért változott, mert Miss Szülőcsatorna szép szóra nem volt hajlandó eleget tenni annak a kérésemnek, hogy ha már összevissza moderálgat, akkor az összes hozzászólásomat törölje. :)))

Nos.
Ebben tulajdonképpen igazad van, viszont egyrészt figyelmen kívül hagyod vele az adó lényegét, ami hozzájárulása a társadalom működéséhez, másrészt szerintem ez tipikusan az a kérdés, amit érdemes a mai valóság alapján nézni és értelmezni.

Amióta EU van, és ennyien csücsülünk benne, az adózás gyakorlata... hm, árnyaltabb lett. Főleg, ha a társadalmi változásokat is hozzáveszed. Pár évtizede gyakorlatilag még közel lehetetlen volt, hogy egy felnőtt, munkaképes ember az egész életét segélyen töltse el, ma ilyenekre tömeges példákat látunk.
Ez maga után vonja (szerintem) azt a társadalmi igényt, hogy valamilyen formában mérhető legyen az egyének közös érdekében végzett ténykedése. Erre például szép gesztus a szavazójog (még ha sokkal nagyobb értéke nincs is).

Vagy ha ez nincs, akkor legyen az, hogy senkinek semmi köze hozzá, az összes szociális intézményt kidobjuk az ablakon, és mindenki oldja meg az életét, ahogy tudja. Szerintem hosszabb távon ez is egy járható út lenne.

Valóraváltógép Béta 2013.10.20. 15:59:14

@Valóraváltógép Béta: ... ez a második verzió szavazójog szempontjából nem tudom, hogy nézhetne ki. Pl. mindenki szavazhatna bárhol, ha megfelelőképpen meg tudná indokolni, miért akar ott szavazni, ÉS levizsgázna a választható pártok programjából, és az illető ország politikai rendszerének az alapjaiból. Meg persze kifizetné a saját szavazásának a költségeit. Ezzel gyakorlatilag megoldanánk az IQ alapján szavazást is.

Valóraváltógép Béta 2013.10.20. 16:01:53

Persze ez egyfelől megdöntené azt az illúziót, hogy az éppen aktuális kormány a választók összességének a döntése alapján van kormányon, másrészt mi lenne, ha egy országról kiderülne, hogy fogalma sincs, miről szavaz (amire lássuk be, nekünk elég jó esélyünk lenne). Úgy hogy valójában ez senkinek nem lenne érdeke. :D

meggyes alfonz 2013.10.20. 16:58:11

@Nemzetstratégia: "2010 előtt is voltak kettősállampolgárok, nekik akkor sem kellett magyar lakcímkártya...
Ezt a rendszert nem most találták ki... "

De még mennyire, hogy most találták ki! 2010-ben és előtte csak a magyar állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok vehettek részt függetlenül attól, hogy más állampolgársággal is rendelkeztek-e.
Lásd.: www.valasztas.hu/hu/parval2010/356/356_9.html#2

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.20. 18:50:33

@meggyes alfonz: jó, és?
Úgy játszották ki a rendszert ahogy akarták, volt hogy egy helyre 400 ember volt bejelentve, írták mások.
A rendszer lényegében ugyanaz. Most is csak "magyar állampolgárok vehetnek részt" rajta. Az ezer sebből vérző lakcímnyilvántartást törölték el.

toportyánzsóti 2013.10.20. 19:18:34

Feleslegesen téped a szád jobber agyhalált lábon hordó,ha rájön a fityusz neki nem jó a külföldiek szavazata,qrva gyorsan eltörli!Akkor lehet megint 1 ordenárét kamuznotok szerencsétlen bérhülyék.Narancsmaffia indul az évezred legnagyobb hazudozója díjért viktorbán vezényletével!Magyar miniszterelnöknek még nem volt ilyen alacsony a nemzetközi renoméja,már a protokollt sem tartják be ha vele tárgyalnak!Kibasszák udvariasságot mellőzve bárhová odapofátlankodik!

toportyánzsóti 2013.10.20. 19:19:16

Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint »keresztény magyar ember« előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert »keresztény magyar úriember«, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem »keresztény magyar« vagy »úriember«, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a »jobboldali, keresztény, nemzeti« világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg.”

meggyes alfonz 2013.10.20. 20:00:58

@Nemzetstratégia: "Úgy játszották ki a rendszert ahogy akarták, volt hogy egy helyre 400 ember volt bejelentve, írták mások."
Ha ilyenről tudsz, akkor miért nem tettél feljelentést választási csalás miatt? Ez a kötelességed lett volna!

"A rendszer lényegében ugyanaz. Most is csak "magyar állampolgárok vehetnek részt" rajta. Az ezer sebből vérző lakcímnyilvántartást törölték el. " Magyarországon a lakcím nyilvántartás az egyik legmegbízhatóbb nyilvántartási rendszerünk, tehát nem igaz, hogy ezer sebből vérzik.
Arról nem is beszélve, hogy a korábbi esetleges néhány tízezernyi kettős állampolgár, aki valójában nem MO-on él felduzzasztották 500e főre, amivel intézményesítettek egy választási csalást.

Tehát mégegyszer kérdezem: Mit szólna az a félmillió ember, ha mi, az országhatáron innen élő választók beleszólnánk az ő választásukba????

Valóraváltógép 2013.10.20. 20:42:31

@meggyes alfonz: Mégis hogy szólhatnál bele? Romániai vagy szlovákiai választásokhoz nincs közöd, ha megpróbálnád, teljesen jogosan zavarnának el a picsába. Ezeknek meg külön választásaik nincsenek.

meggyes alfonz 2013.10.20. 20:47:10

@Valóraváltógép: Egy beszélgetésbe szóltál bele, melyet nem veled folytattam. Olvass vissza és utána írj marhaságokat kisfiú!

Valóraváltógép 2013.10.20. 22:46:22

@meggyes alfonz: Ez egy nyilvános fórum, tehát ha itt beszélgetsz, abba szólok bele, amibe nekem jól esik.
Ilyen stílusban pedig otthon nyilatkozz meg a kölyködnek, vagy apádnek, vagy annak, aki eltűri ahelyett hogy pofánnyomna, tökkencs.

Gniusz 2013.10.20. 22:49:14

A fékezhetetlen agyvelejű szerzőt kérdezném, hogy az Ő rokonságában van-e "nyugger" korú és ha igen akkor Ők se szavazzanak? Jaaa bocs vélhetően Ők tisztességgel dolgoztak és adóztak 40 évig és békemenetelnek is rendszeresen már csak a testmozgás miatt is, tehát nekik lehet...nem a nyugdíjas korú rokonaidat akarom ezzel bántani csak arra rávilágítani hogy mennyire álságos és demagóg a gondolatmenet amit használtál, és a te világképed sem több mint egy bites, ja ahol dolgozom ott vannak Nagyváradról Temesvárról dolgozni átjáró kollégák és számukra is visszatetsző ez a mindenáron összetartozni akarás a kormány részéről...ja és az ő szájukból is hallottam már az általad "proli böfögésnek" titulált érvelést, de sebaj, a lényeg hogy itt mindenki hülye csak Te vagy helikopter kedves Aromó

vinyard 2013.10.20. 23:57:16

@Gniusz: én hiszem, hogyha csak az aktívak kiváltsága lenne a választójog, ma nem itt tartanánk
nem, nem az 50-60kt kézhez kapó kisnyugdíjast ütöm, de tényszerű, hogy a most nyugdíjas éveiket töltők és az elkövetkező öt évben nyugdíjba vonulók jelentős részén kívül se az ő szüleik, se az ő gyerekeik nem élhetnek az övékéhez hasonló életszínvonalon, és ez a teljes nyugati világban érvényes megállapítás

Albu 2013.10.21. 12:18:06

Na igen: Brüsszelből a görögök meg a spanyolok beleugathatnak Magyarország dolgába, de Komáromból a magyarok mit képzelnek? : )

Nem hogy egy mandátumot, de egy szavazatot se adjunk nekik, ami a New York-ban élő magyar állampolgároknak alap! : )

fillérbaszó vadász 2013.10.21. 13:31:23

@kuszkusz1: "Az életvitelszerűen itt élők joga eldönteni, hogy az ő fejük felett milyen kormány és kormányfő legyen."

Akkor a sok fiatal aki külföldön dolgozik (mondjuk ausztráliában mosogat) és életvitelszerűen ott él, de történetesen magyar állampolgár, akkor el kell tőle venni a szavazati jogot?

kuszkusz1 2013.10.21. 14:43:06

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

Isten őrizz. Az a magyar állampolgár aki itt született, itt járt iskolába, itt lett felnőtt és néhány évre elmegy külföldre annak természetesen kell lennie szavazati jogának. Még akkor is ha fölveszi egy másik ország állampolgárságát is.

Én azokról beszélek aki nem itt születtek nem itt éltek és élnek mindazonáltal felveszik a magyar állampolgárságot és leszavaznak a Fideszre úgy ahogy azt Mikola elvtárs megálmodta.
Nekik nincs erkölcsi alapjuk beleszólni, hogy nekünk aki itt élünk mely politikus legyen a nyakunkon. Mert az ő nyakán nincs és nem lesz, mégis ránk akarja erőltetni a saját gusztusát, kibicnek semmi sem drága alapon.

Serio (törölt) 2013.10.21. 18:19:38

Bizony új aranykor köszöntene az országra, ha VALÓBAN csak a nettó befizetők szavazhatnának.
Egyből vége lenne a nyuggerlobbinak, a fiatalellenességnek, a rablótempónak.

Valóraváltógép 2013.10.21. 21:11:31

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): HATALMAS A NICKED!!!! :DDDD (Két perce röhögök rajta. :))

elektrodinamika 2013.10.26. 19:28:13

@Serio: A fiatalok is adóznak?
Iskolások egyetemisták stb??,

elektrodinamika 2013.10.27. 13:54:44

@toportyánzsóti:
te kiváncsi vagyok, hogy kommer létedre mit "jobber"-ezel??
Jobban érzed magadat tőle??Érvelésnek -vagy helyette alkalmazod??
De tényleg??

toportyánzsóti 2013.10.27. 14:20:51

@elektrodinamika: Egyed tovább ovi szarát jó étvággyal.Kicsit sem undorító hogy nektek mindenki veres aki nem ezt az étket preferálja kisebbségi észkombájn.

elektrodinamika 2013.10.27. 14:55:14

@toportyánzsóti:
megint bunkó vagy mint a törökzsóti, és még véletlenül sem arra válaszoltál amit kérdeztem! Nálatok ez a szokás érvelés helyett?
Én egyébként is a Jobbikra szavazok! DE MÉG TÉVEDÉSBŐL , VAGY RÉSZEGEN SEM AZ ŰN. "DEMOKRATIKUSS" OLDALRA! (demokratikusbolsevista= Mansfeld Pétert felakasztgató, családokat internálgató a kivégzettek testeit titióokban gödörbe lökő, a saját véleményterrorjukat el nem fogadókat nácizó, mocskolódó hatosztályos hiányos diplomás idióták!)

toportyánzsóti 2013.10.27. 20:01:48

@elektrodinamika: Szégyent hozol csak a zombikokra mocskolódó hatosztályos vörösdiplomás.

elektrodinamika 2013.10.27. 20:39:12

@toportyánzsóti:
Roppant "értelmes" hozzászólás!
Te cigány vagy ugye?

elektrodinamika 2013.10.27. 20:43:17

A MOCSKOLÓDNI IDEJÁRÓ IDIÓTÁKNAK MÉG EGYSZER.
"EGY MANDÁTUM sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne szavazzon" - olvasható a fröccsszagú kocsmafilozófia kádári hagyománya lépten-nyomon."

toportyánzsóti 2013.10.28. 07:42:52

@elektrodinamika: Mire vered magad mocskolódni idejáró idióta?Szinted jóval a ballereké alatt van,azért buktok rendszeresen.

elektrodinamika 2013.10.28. 08:59:36

@toportyánzsóti: Mire vered magad mocskolódni idejáró idióta? Szinted jóval a ballereké alatt van,azért buktok rendszeresen. Te cigány vagy ugye?

toportyánzsóti 2013.10.28. 10:14:58

@elektrodinamika: Tényleg idióta vagy,szórakoztatsz a hatalmas intelligenciáddal.

elektrodinamika 2013.10.28. 13:53:45

@toportyánzsóti: Szerencsétlen egy baller majom vagy te. Tudod mi az az "Intelligencia"??

Mert ahogy látom még nem láttál olyat!
Egy kérdésemre sem válaszoltál, és normálisnak tartod magad??
Melyik elme-osztályról firkálsz?

elektrodinamika 2013.10.28. 14:01:57

Mintapéldánya vagy a semmit sem értő de annál rosszindulatúbb bolsinek. Először is, bunkó vagy mint a törökzsóti. Csak azt nem értem, hogy miért kell neked itt szenvedned. Tárt karokkal várnak a Dániel takarító cégében. Könnyű munka (gondolkodni nem kell), megbízható fizetés (megbízhatóan nem kapod meg időben és teljesen), de legalább jobber, és náci mentes környezet. Kell neked ennél több?

elektrodinamika 2013.10.28. 14:04:07

@toportyánzsóti:
"Egyed tovább ovi szarát jó étvággyal.Kicsit sem undorító hogy nektek mindenki veres aki nem ezt az étket preferálja kisebbségi észkombájn. "

Nem kell, hogy válaszolj elég ezt elolvasni, és azonnal tudjuk kiféle-miféle!

toportyánzsóti 2013.10.28. 15:36:28

@elektrodinamika: Küzdesz mint disznó a jégen,jó leszel golyófogónak a Don kanyarban,nyáriruhában -15 fokban.

elektrodinamika 2013.10.28. 16:22:13

@toportyánzsóti: "Mintapéldánya vagy a semmit sem értő de annál rosszindulatúbb bolsinek. Először is, bunkó vagy mint a törökzsóti. Csak azt nem értem, hogy miért kell neked itt szenvedned. Tárt karokkal várnak a Dániel takarító cégében. Könnyű munka (gondolkodni nem kell), megbízható fizetés (megbízhatóan nem kapod meg időben és teljesen), de legalább jobber, és náci mentes környezet. Kell neked ennél több? "

toportyánzsóti 2013.10.28. 16:40:18

@elektrodinamika: Aksiproblémád van droidka,cseréltesd időben mert úgy jársz mint viktorbán,arra sem emlékszik mit mondott 5 perccel korábban.

elektrodinamika 2013.10.28. 20:07:33

"Mintapéldánya vagy a semmit sem értő de annál rosszindulatúbb bolsinak. Először is, bunkó vagy mint a törökzsóti. Csak azt nem értem, hogy miért kell neked itt szenvedned. Tárt karokkal várnak a Dániel takarító cégében. Könnyű munka (gondolkodni nem kell), megbízható fizetés (megbízhatóan nem kapod meg időben és teljesen), de legalább jobber, és náci mentes környezet. Kell neked ennél több? "

elektrodinamika 2013.11.01. 18:49:38

@gigacherry: te is jól fizetett igazgatósági tag voltál? Mert gondolom kiestél a jóból azért siratod még most is! Menj másik jobban fizető munkahelyre!
Én is négyszer váltottam életemben szakmát! És nem sírtam széjjel a "sanyarú sorsomat"!!

elektrodinamika 2013.11.17. 09:56:27

""aki nem itt adózik, ne szavazzon" - olvasható a fröccsszagú kocsmafilozófia kádári hagyománya lépten-nyomon."
Mivel filozófiai , vagy közgazdasági értekezést elvárni dőreség lenne, ezért ennyi az amire a sütnivalójukból telik, ez az alap!:-))

elektrodinamika 2013.11.17. 12:07:16

EZ MEG MÉG "MINISZTERELNÖK" AKARNA LENNI!??
"A Fidesz szóvivője szerint az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "osztrák bankárok kegyeit keresi", miközben a magyaroknak a "fájni fog-programot" kínálja

Hoppál Péter szombati budapesti sajtótájékoztatóján így kommentálta, hogy a volt miniszterelnök pénteken egy bécsi rendezvényen szólalt fel, és - az APA osztrák hírügynökség beszámolója szerint - egy olyan "centrista politika" mellett szállt síkra, amely véget vethetne a magyar társadalom bal- és jobboldalra hasadásának, továbbá élesen bírálta az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját.

Bajnai Gordon otthonosan mozog Bécsben, hiszen a Bajnai-cégbirodalom jelentős részének ott van a székhelye, így Ausztriában adózik - reagált az Együtt-PM vezetőjének előadására a Fidesz szóvivője, aki szerint a volt kormányfő "fájni fog-programjának" első számú célpontjai a gyermeket nevelők, azon belül is az édesanyák.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon pénteken Budapesten közölte, az Együtt-PM szerint az adótörvényeknek ki kell kerülniük a kétharmados jogszabályok közül, Hoppál Péter azt mondta: a volt miniszterelnök ezt azért tenné, hogy végre tudja hajtani "fájni fog-programját".

A szóvivő szerint "a Bajnai Gordon által erőltetett adóemelések" nemcsak a fizetéseket és a nyugdíjakat veszélyeztetik, hanem a gyermekeket nevelők jövedelmeit is. Az Együtt-PM szövetség vezetője eltörölné a családi adókedvezményt, és ezzel elvenné a családoktól a jelenleg évi 230 milliárd forintos megtakarítást, majd azt "a bankok zsebébe" rakná - mondta.

Hoppál Péter hozzátette, hogy Bajnai Gordon tervei veszélyeztetik a kiskeresetű családok adócsökkentési programját és a gyed extrát is."
süti beállítások módosítása